Internetas krepšinio mėgėjams

   
     

Krepšinis Lietuvoje vadinamas antrąja religija. Tačiau panaršius po lietuviškus interneto tinklapius, skirtus šiai sporto šakai, taip neatrodo. Dar neatėjo laikas tam, kad internautai karščiausių rezultatų ir naujienų ieškotų internete. Nepaisant to, verta apžvelgti klubus, prisistatančius virtualiai bendruomenei, bei portalus, siekiančius sutelkti gerbėjus bei aprašyti svarbiausius krepšinio pasaulio įvykius.

„Eurobasket.lt“
„Eurobasket.lt“ – naujausias ir pats gardžiausias kąsnelis krepšinio gerbėjams. Tinklapį kurią jaunų entuziastų grupelė, neslepianti ambicijų užpildyti nišą, atsiradusią dėl dėmesio krepšiniui lietuviškoje interneto dalyje stokos. Greičiausiai dėl to paties entuziazmo pertekliaus, norėdami aprėpti viską, portalo redaktoriai nieko neaprašo išsamiai – tai didžiausias svetainės trūkumas.

***

„Krepsinis.net“
„Krepsinis.net“ – „Omnitel“ ir „Utenos alaus“ projektas, gimęs praėjusiais metais, taip pat turėjęs didelių ambicijų, bet dabar, deja, numiręs beveik visiškai. Paskutinis atnaujinimas – lapkričio pradžioje.

***

„LKL.lt“
„LKL.lt“ – Lietuvos krepšinio lygos, gyvuojančios jau dešimtąjį sezoną, svetainė. „Flash“ technologija sukurtas tinklapis ganėtinai nepatogus vartotojui. Negana to, rungtynių statistika vėluoja, todėl praranda svarbiausią privalumą – operatyvumą. Rezultatus greičiau galima sužinoti žiūrint televizorių…

***

„LKAL.lt“
„LKAL.lt“ – savo svetainę turi ir antra pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio „A“ lyga. Tiesa, svetainė kukli – pateikiamas tvarkaraštis, rezultatai, komandų sudėtis, bet tinklapyje galima rasti ir naujausius rezultatus, todėl svetainė tikrai naudinga kiekvienam, besidominčiam ne tik stipriausiųjų kovomis.

***

„LMKL.lt“
„LMKL.lt“ – Lietuvos moterų krepšinio lygos svetainė gali būti pavyzdžiu visiems krepšinio tinklapiams. Nors moterų krepšinis nėra itin populiarus Lietuvoje, elitinės lygos svetainė turi viską, ko reikia – operatyviai pateikiamus rezultatus, išsamią žaidėjų ir komandų statistiką, rungtynių aprašymus bei trenerių komentarus. Kiekvienas interneto vartotojas gali užduoti klausimą savaitės krepšininkei.

***

„Zalgiris.lt“
„Zalgiris.lt“ – legendinės Lietuvos krepšinio komandos tinklapis. Gana išsami svetainė, pateikianti visą gerbėjui reikalingą informaciją. Naujienos gana „karštos“ – ką rytoj apie „Žalgirį“ rašys laikraščiai, čia jau galima rasti šiandien.

***

„Lietuvos rytas“
„Lietuvos rytas“ – Lietuvos čempionų svetainė su labai skurdžia informacija. Perspausdinami tik didžiausio šalies dienraščio straipsniai apie ekipos gyvenimą. Tinklapį pagyvina tik forumas, su eilinėmis žodžių „pjautynėmis“ tarp Vilniaus ir Kauno paauglių.

***

KK „Šiauliai“
KK „Šiauliai“ – nuolat dėl trečiosios vietos kovojančios „Šiaulių“ ekipos tinklapis. Gausu nuotraukų, detalūs rungtynių aprašymai, daug vietos Šiaulių krepšinio istorijai.

***

„Telecombasket.lt“
„Telecombasket.lt“ – galingiausios Lietuvos moterų krepšinio komandos „Lietuvos telekomas“ svetainė. Svetainės autoriai nebando išrasti dviračio – neieško kažkokių naujovių, bet pateikia detalius rungtynių aprašymus, supažindina su žaidėjomis bei klubo administracija. Būtina pripažinti, kad „Lietuvos telekomo“ komandos svetainė lenkia ir kai kurias vyrų krepšinio svetaines.

Autorius: Simonas Bartkus

Paskelbta interneto žurnale „5CI Online”. Interneto svetainėje straipsnio kopija nėra išlikusi, bandykite archive.org


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

Nėra komentarų

Leave a reply