Naujam sporto sezonui – nauji žaidimai

   
     

Kiekvienas sporto mėgėjas laukia naujo sezono. O kartu su kiekvienu nauju sezonu pasirodo ir naujos sporto žaidimų – sporto simuliatorių versijos. Ne pirmi metai, kai „EA Sports“ simuliatoriai užima pirmaujančias pozicijas. Naujos žaidimų versijos tik dar sustiprins šios kompanijos pozicijas.

Lietuvos sporto mėgėjus labiausiai domina trys žaidimai – tautinę lietuvišką sporto šaką imituojantis „NBA Live 2003“, išleistas lapkričio 12-ąją, populiariausio žaidimo pasaulyje simuliatorius „Fifa Soccer 2003“, pasirodęs savaite anksčiau, bei pats aktyviausias ir greičiausias sporto žaidimas „NHL 2003“, džiuginantis gerbėjus nuo spalio pradžios.

Vaizdelis iš žaidimo „NBA Live 2003″Vaizdelis iš žaidimo „NBA Live 2003″
Bene labiausiai Lietuvos vartotojams įdomus žaidimas „NBA Live 2003“. Šį kartą krepšinio mėgėjai ypač laukė naujos krepšinio simuliatoriaus versijos – „NBA Live 2002“ nebuvo išleistas asmeninių kompiuterių (AK) sistemai. Kiekvienas vartotojas pajus didžiulį skirtumą tarp „NBA Live 2001“ ir šių metų žaidimo versijos. 2003-ųjų versijoje, atrodo, žaidimo kūrėjams pavyko priversti galioti visus gravitacijos dėsnius.

Kiekvienas šuolis, kiekvienas nusileidimas, kamuolio šokinėjimas yra natūralus, tarsi žiūrėtum televizorių. Ypač didelis dėmesys „NBA Live 2003“ skirtas detalėms – turintys galingus kompiuterius bei įsijungę aukščiausio detalumo lygio režimą išvys kiekvieną žaidėjo tatuiruotę ar rankos raištį. Autoriai akcentuoja kiekvieną žaidimo detalę – nenustebkite, jei išvysite NBA čempionų „Los Angeles Pakers“ komandos trenerį Philą Jacksoną netyčiomis besisėdantį žaidėjui ant kelių. Maža to, kiekvieną netinkamai atliktą veiksmą ar blogai suregztą ataką lydės trenerio kritika nuo suolelio.

Žaidėjai ant suolelioŽaidėjai ant suolelio
Kuriant šį žaidimą didelis dėmesys skirtas ir grafikai. Žiūrovų tribūnos nebeatrodo kaip marga vientisa masė – kiekvienas žiūrovas savitas. Matomas kiekvienas parketo sujungimas bei kiekvienas ant jo užklijuotas lipdukas.

Galėsite pasirinkti vieną iš 5 vaizdo kamerų, kurios rodys jūsų pasiekimus aikštelėje, o pareikalavus gali pritraukti vietą, kurioje šiuo metu vyksta veiksmas. Savo čempioniškoms svajonėms įgyvendinti turėsite didžiulį klaidinančių judesių, skirtingų metimų bei gynybos variantų arsenalą. Kaip niekada lengva pasirinkti, kuria ranka norite varyti kamuolį, jį perimti ar blokuoti metimą. Jūsų žaidimą paįvairins JAV repo žvaigždžių „Snoop Dogg“, „Busta Rhymes“ bei kitų muzika, vaizdo intarpai.

„FIFA 2003“”FIFA 2003”
„FIFA 2003“ mažiau nustebinęs žaidimas. „EA Sports“ 2001-ųjų pabaigoje buvo išleidusi „Fifa 2002“, o šią vasarą pasaulio čempionato metu dar ir „Fifa World Cup“, todėl patyrusio ir naujienas sekančio žaidėjo ši nauja versija pernelyg nenustebins.

Tiesa, jau pirmosiomis žaidimo minutėmis galima pajusti dar natūralesnius judesius. Šis futbolo simuliatorius, kaip ir ankstesnės jo versijos, ypač pasižymi žaidėjų, komandų, bei lygų gausa. Galėsite siekti ne tik visų pagrindinių Europos šalių čempionų titulų, bet ir vietos pasaulio čempionate, valdydami kad ir Lietuvos rinktinę. Bus sunku perprasti ir įsigilinti į visus galimus derinius, bet, kai visus žaidėjus priversite paklusti savo norams – žaisti bus tikrai smagu.

Kaip ir visuose „EA Sports“ leidžiamuose sporto tipo žaidimuose, galėsite pradėti nuo „Beginner“ lygio, o baigti „Superstar“. Kuo aukštesnį žaidimo lygį pasirinksite – tuo aktyvesnę gynybą naudos varžovas ir tuo sunkiau jums bus apsiginti.

Vaizdelis iš žaidimo „NHL 2003“Vaizdelis iš žaidimo „NHL 2003”
„NHL 2003“ – žaidėjams, trokštantiems nesudėtingo valdymo ir didžiulio greičio. Čia Jums nereikės įmantrios taktikos ar sudėtingų klavišų spaudymo kombinacijų. Jei žinote, kaip perduoti ritulį komandos draugui, smūgiuoti į vartus bei kaip pargriauti varžovą – jau galite tikėtis pergalės.

Jūsų greitą žaidimą bei įspūdingus įvarčius iliustruos „Queen“, „Default“, „Papa Roach“, GOB, „Jimmy Eat World“ ir kitų populiarių grupių kūrinių ištraukos. „NHL 2003“, jei žaidžiate su ypač didele sparta, ypač tinka judri vaizdo kamera, kuri lekia dar greičiau, nei jūsų ritulys, ir parodo kiekvieną įspūdingą varžybų epizodą. Žaidimo grafika nelabai pasikeitė nuo ankstesnės „NHL“ žaidimo versijos – žaidėjų ekipuotės bei šalmai ir taip pakankamai natūralūs. Kaip ir „NBA Live 2003“, tribūnose susirinkę žiūrovai skirtingai reaguos į jūsų žaidėjų veiksmus aikštelėje, o rungtynių teisėjai bus priversti kartas nuo karto gaudyti į aikštelę skriejančias kepuraites bei kitus smulkius daiktus.

Deja, dėl visų naujovių bei patobulinimų, žaidimai taip pat pareikalaus ir didesnių jūsų kompiuterio galimybių. Norėdami pajusti visą žaidimo malonumą bei išvysti visas smulkmenas, kurias parengė kūrėjai, turite žaisti autorių rekomenduojamu kompiuteriu, turinčiu 750 MHz dažnio procesorių, 128 MB operatyviosios atmintinės bei 32 MB vaizdo plokštę. Tačiau, priešingai negu daugelis šaudyklių, šie visi sportiniai žaidimai tiks ir „Windows XP“ operacinei sistemai.

Autorius: Simonas Bartkus.

Paskelbta interneto žurnale „5CI Online”, 2002 m. gruodį. Interneto puslapyje straipsnio kopija nėra išlikusi, bandykite archive.org 


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

1 komentaras

  1. Deividas - 2008 02 16, 13:02

    labas ar kalima brisijunkti

Leave a reply