Filmas „Slibinas Goriničius ir Dobrinia Nikitičius”

   
     

teko užmušt akropolyje valandą laisvo laiko, kaip tik pastebėjau, kad tą pačią minutę prasideda seansas filmo Slibinas Goriničius ir Dobrinia Nikitičius / Dobrynya Nikitich i Zmey Gorynych. šio filmo žiūrėt nežadėjau, bet kadangi turiu akreditaciją į visus filmus tai nusprendžiau pasidomėt rusiško multiko stilistika ir tematika.

filmukas keistokas. istorija tikra rusiška, apie galiūną kareivį, slibinus, karalius, princeses, meilę, etc. Animacija pieštinė, labiausiai primena paskutinį multiką apie Sinbadą (berods šita). vietomis rusai pabando panaudot kameros judėjima ala matrica ar ala 3D multikai. techniškai gal ir neblogai, bet pieštinėje animacijoje šiek tiek juokinga. Filme pridėliota tokių pigių savotiškų juokelių, nevengiant pasišaipyt iš tautinių rusiškų tradicijų, kas nėr blogai.

bendrai filmas silpnokas ir įdomus turbūt tik tuo atžvilgiu, kad pažiūrėt, ką rusai daro animacijoje šiais laikais. Iš principo šis darbas primeną tą „super duper” animaciją, kurią lietuviai daro, bet niekam nerodo, tik kažkodėl visi ją liaupsina.

įvertinimas 4/10.
antrą kartą nežiūrėčiau, išėjau nepažiūrėjęs iki galo, nes neturėjau laiko, bet anyway, noro iki galo žiūrėt nebuvo. laukelyje „pažintis su rusiška animacija” užsidedu pliusą.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

Nėra komentarų

Leave a reply