Brand that I believe – Sobieski

   
     

Geriausiu prekės ženklu praėjusiais metais buvo išrinktas „Kelias į žvaigždes”, geriausia rinkodaros kompanija – „Nissan” džipų įvedimo akcija „Didieji pasirodė”.

Jeigu reikėtų išskirti vertingiausius lietuviškus prekės ženklus, be abejo, number one būtų „Maxima”. Be jo, į dešimtuką pagal vertę turėtų patekti „Omnitel”, „Bitė”, galbūš „Čili”, „Ežys”, „Snaigė”.

Dabar apie vieną nelietuvišką ženklą, kurio pasiekimais Lietuvoje žaviuosi – „Sobieski”.

Viskas prasidėjo tada, kai 2003 m., kai vyko valstybinių alkoholio gamyklų privatizacija, „Vilniaus degtinę” nupirko Prancūzijos koncernas „Belvedere”. Jiems sušvietė, kad reikia paleisti naują degtinės seriją, kuriai buvo suteiktas pavadinimas „Sobieski”. Kiek žinau, „Sobieski” pavadinimo galvojime lietuviai nedalyvavo, kitaip tariant, pavadinimas buvo „nuleistas iš viršaus”.

Manau, nė vienam mastančiam rinkodaros specialistui Lietuvoje nelabai būtų šovęs į galvą toks pavadinimas. Netrumpas, sunkiai įsimenamas, primenantis lenkišką/slavišką pavardę, neturintis jokio ryšio su degtine ir nė vienam lietuviui nieko nesakantis.

Ką pavyko pasiekti, yra tiesiog neįtikėtina.

Šiuo metu du iš penkių Lietuvoje parduodamų degtinės butelių yra „Sobieski”.

Prieš 2 metus sugalvotam prekės ženklui be jokių tradicijų ir, iš pirmo žvilgsnio, tikrai negenealiam tai yra neįtikėtinai beprotiškai fantastiškas rezultatas.

Pirmoji Lietuvoje degtinė su uogomis, mandarinais ir kitais sh., vakarėlių serijos „Sobieski uogos”, dalijami CD, labai įdomios rėmimo akcijos… Išdėstymu parduotuvėse, etikečių dizainu nuolat kuriamas „šiltos ir draugiškos” įvaizdis. Visą tai pavirto į matomą rezultatą.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

1 komentaras

  1. reklamos gamyba - 2009 01 19, 19:16

    O kas organizatorius situ rinkimu?

Leave a reply