Kino sales užpildė vaikai | „VZ.lt”

   
     

Justina Juršytė
justina.jursytevzinios.lt

Kino rinkos dalyviai šiuos metus vadina „sprogimu”. Ir pajamos, ir žiūrovų skaičius per metus išaugo kone dvigubai. Rekordinio lankomumo priežastys – sumažintos kainos ir lietuviškai dubliuotų animacinių filmų populiarumas.

„Šiuos metus galima vadinti sprogimu. Gruodžio 1 d. visų kino teatrų pajamos siekė beveik 22,5mln. Lt. O žiūrovų skaičius – beveik 2,2mln. Lt. Pernai per visus metus apyvarta siekė 13 mln. Lt, o kino teatruose apsilankė 1,2 mln. žiūrovų”, – VZ.LT sako Simonas Bartkus, www.kinas.info redaktorius. Pasak jo, vietoje prognozuotų 20 mln. metų pabaigoje kino teatrų pajamos gali siekti ir 25 mln. Lt. Didžioji dalis šios sumos, apie 14 mln.Lt, tenka „Forum Cinemas” tinklui.

Pono Bartkaus teigimu, tokią sėkmę šiemet lėmė kino teatrų plėtra, sumažėjusios bilietų kainos ir keli anšlaginiai filmai.

„Iš septynių populiariausių filmų, keturi – lietuviškai dubliuoti animaciniai filmai, kurie sulaukia rekordinio lankomumo, dalį jų aplankė daugiau nei milijonas žiūrovų. Praėjo laikai, kai tėveliai vaikams kino teatruose turėdavo skaityti titrus. Lietuviškas dubliavimas masiškai sutraukia mažuosius žiūrovus. Filmai pradėti dubliuoti prieš porą metų, ir akivaizdu, jog tai pasiteisina”, – teigia p. Bartkus.

Anot jo, didesnį žiūrovų palankumą lėmė ir sumažėjusios kainos. Pernai bilietas į kiną vidutiniškai kainavo 10,69Lt. Šiemet – 10,30Lt.

„Be abejonės, didelės investicijos anksčiau sąlygojo bilietų kainų augimą, tačiau vėliau kainos sumažėjo ir primena buvusias 2002-aisiais. Bilietų kainos Lietuvoje yra bene mažiausios lyginant su kitomis Europos šalių sostinėmis”, – sako Arūnas Baltrušaitis, „Forum Cinemas” generalinis direktorius.

„Išaugusias pajamas lemia ir kino teatrų plėtra. Kitąmet tokio didelio augimo tikėtis tikrai neverta, bet trečdalio augimas kitąmet turėtų būti. Puikiai sekasi „Cinamon” kino teatrams Kaune ir Klaipėdoje. Kalbama ir apie galimą tinklo plėtrą į Vilnių. Apie savo planus netrukus atidaryti kino teatrą Kaune paskelbė ir „Forum Cinemas” – teigia p. Bartkus.

Pasak jo, populiariausi ir toliau turėtų išlikti kino teatrai, įsikūrę prekybos centruose ar šalia kitų didesnių traukos vietų.

Paskelbta – VZ.lt, 2006.12.21


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

Nėra komentarų

Leave a reply