kinas.info savaitės apžvalga: „Haris Poteris ir Fenikso brolija“ – naujas lyderis

   
     

Fantastinė nuotykių juosta “Haris Poteris ir Fenikso brolija” nesunkiai debiutavo pirmoje pelningiausių filmų Lietuvoje sąrašo vietoje. Visgi, būtina pripažinti, jog penktoji stebukladario berniuko nuotykius pasakojantis filmas pajamomis nenustebino.

Liepos 20-22 dienomis “Haris Poteris ir Fenikso brolija” uždirbo 178,5 tūkst. litų. Dar 28 tūkst. litų filmas surinko per išankstinius seansus. 2005 m. pabaigoje rodyta juosta “Haris Poteris ir Azkabano kalinys” debiutavo su didesnėmis nei 200 tūkst. litų pajamomis. Svarbi priežastis, kodėl “Hariui Poteriui 5” nepavyko pasiekti geresnio rezultato – vasariškas oras iš miesto išginė daug šeimų.

“Fenikso brolija” iš viršūnės išstūmė dvi savaitęs karaliavusius “Transformerius”. Pastarieji pasitraukė į antrąją poziciją savo sąskaitą papildydami 30,7 tūkst. litų. Iš viso “Transformeriai” uždirbo jau 587 tūkst. litų ir tai yra pelningiausias Steveno Spielbergo projektas Lietuvoje.

Prabcūzų drama “Akmeninė taryba” buvo pradėta rodyti tik viename Vilniaus miesto kino teatre ir sulaukė tik 192 žiūrovų dėmesio – su 2,4 tūkst. litų pajamomis juosta su Monica Bellucci ir Catherine Deneuve užėmė 11 vietą.

“Hario Poterio” karaliavimas greičiausiai truks tik vieną savaitę – liepos 27 dieną Lietuvos kino teatrus pasieks animacinė juosta “Simpsonų filmas”, kuri bus dubliuota lietuviškai. Be to, filmą platinanti kompanija “Forum Cinemas” pasistengė, jog Lietuvoje būtų surengta pasaulinė juostos premjera. Į naktinius “Simpsonų filmo” seansus naktį iš ketvirtadienio į penktadienį parduoda jau daugiau nei 2000 bilietų.

Be “Simpsonų filmo”, ateinantį penktadienį mūsų šalies kino teatrus pasieks projekto “Grindhouse” dalis – Roberto Rodriguezo filmas “Teroro planeta”. Filmo premjera Lietuvoje buvo kelis kartus atidėta, negana to, platintojai žiūrovams pirmiau parodė Quentino Tarantino “Mirties įrodymą”, kuris turėjo būti rodomas po “Teroro planetos”.

Apžvalgą parengė Simonas Bartkus, www.kinas.info, 2007-07-24


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

Nėra komentarų

Leave a reply