Žurnalistika, „Apple”, Lietuva …

   
     

Be abejo, aš sutinku, jog žurnalisto darbas nėra lengvas. Tenka rašyti ir nemėgstamom temom, arba pavaduot atostogaujantį kolegą, ir rašyti jo temas.

Be abejo, aš sutinku, jog Lietuvoje „Apple” nėra populiari kompanija ir į jos gaminių subtilybes yra sunku įsigilinti kiekvienam žurnalistui.

BET – šis lrytas.lt straipsnis apie naujus „iMac” mane pribloškė: „Apple“ pristato plonesnius „iMac“ kompiuterius.

Šis straipsnis parašytas rugpjūčio 9 dieną, nors apie tai buvo jau žinoma rugpjūčio 7 d.

1. Kodėl prie straipsnio buvo įdėta „iMac G4” nuotrauka? Šis produktas buvo gaminamas nuo 2002 iki 2004 metų. Po nuotrauka pridėtas komentaras, jog paskutinį kartą „Apple” atnaujino „iMac” bla bla bla, bet tai net nėra paskutinis ne „Intel” kompiuteris!

2. Prieš pusę metų „Apple” paskelbė, jog pardavė 100 mln. vienetų „iPod’ų”, o straipsnio autorius teigia, jog „„Apple“ stengiasi panaudoti „iPod“ <…> kaip masalą, kad priviliotų pirkėjus į savo parduotuves ir sudomintų kompiuteriais” ! Nėra net ko pridėti ;)

Be abejo, dar galima kabinėtis prie to, jog brangiausia standartinė „iMac” komplektacija kainuoja daugiau nei 1799$ dolerius ir „Macintosh” kompiuterių dalis jau prieš metus perkopė 5% ribą, bet čia jau tik uogelės …


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

Nėra komentarų

Leave a reply