Užtrukau „Iki” tik minutėlę …

   
     

iki.gifJau pati pamatinė pozicionavimo teorija sako: „Rask kuo išsiskirti, ir išnaudok tai”. Net jeigu nerandi kuo išsiskirti, gali pradėti kalbėti pirmas apie tai, ką turi daugelis – taip galbūt pavyks užimti „pirmojo” poziciją.

Labai įdomios krypties paskutiniu metu ėmėsi prekybos tinklas „IKI” – kadaise buvęs vienintelis prekybos centras, neakcentavęs žemų kainų („Arčiau namų”, „susitIKIme”, „Laikas į IKI”), vėliau viską sugriovė šokdamas prieš „Maxima” ir pigumo „top of mind” – „Norfą”. Mano manymu, „IKI” ėjimas žemų kainų pasiūlymų promo link, buvo visiškai nevykęs ir tik griovė „IKI” įvaizdį.

Šiuo metu „IKI” toliau tęsia pritraukimo specialiais mažų kainų pasiūlymais akciją („IKI gimtadienio pasiūlymai”), bet – tikrai gražiu klipu, gražiais maketais ir įdomiais outdoor’ais – „IKI” pristato naują kryptį – „Apsipirkti IKI užtruksite tik minutę”.

Iš ties – eilės prekybos centruose dėl darbo jėgos trūkumo jau darosi daugeliui miesto gyventojų nepakenčiamos. Aš tikrai rinkčiausi tą prekybos centrą, kuriame eilė būtų mažiausia. „IKI” tikrai pirmas pradėjo apie tai kalbėti ir turi šansą nugriebti lyderio šioje srityje poziciją.

Bet – ar „IKI” kažką padarė vardan to, jog „apsipirkti ten galima greičiau”? … Antakalnyje įsikūrusiose bei didžiosiose „IKI” parduotuvėse („Minskas”, „Mada”, „Fabijoniškių 2”, …) niekas nepasikeitė – piko metu eilės milžiniškos, o nepiko metu dirba viena kasa ir eilė vistiek tokia pat.

Nors klipai labai gražūs – bet reklama šiuo atveju meluoja. Graži ji liks iki tol, kol nenueisi patikrinti melo.

Didžiuotis tuo, ko neturi yra melas. O melo reklamoje pirkėjai neatleidžia.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

4 komentarai

  1. Andrius - 2007 10 7, 01:00

    Labai butu saunu jeigu tose kasose kur galima aptarnauti tik pirkejus perkancius ne daugiau kaip 5 prekes ir aptarnautu tik tokius pirkejus. Daznai vos viena daikta noredamas nusipirkti stoju i tokias kasas ir laukiu eileje su zmonemis kurie turi pilnus vezimelius prekiu.

  2. simonas - 2007 10 7, 19:38

    Ale šiandien, sekmadienį, Erfurto g. „IKI” apsipirkau per kokias dešimt minučių visai be eilių … Gal tiesiog nesiseka man :)

  3. Andrius - 2007 10 8, 00:18

    o gal per daug prekiu :)

  4. Arnoldas - 2007 10 24, 14:29

    Geras, aš ką tik apie tai pasakojau Wazzap konferencijoje. Apie naują IKI požiūrį į vartotojo laiką. Tačiau nepaminėjau, kad eilės išliko, nes bent jau stoties IKI tai man visada pavyksta greit apsipirkti..

Leave a reply