PigiausiasPigiausias.lt

   
     

Nežinau, kam tiksliai priklauso VšĮ „Skaitmeninė komunikacija”, bet projektas hostingas.com – tikrai įdomus. Dedu įtarimą, jog šį VšĮ turėtų būti susijusi su „Interdata”, nes būtent šios kompanijos paslaugos užimą pirmą vietą „Lietuvos hostingo paslaugų reitingo” vietą trijose iš keturių paslaugų (o ketvirtos „reitinguojamos” paslaugos jie neteikia).

Įtariu, jog hostingas.com, gali būti atsakas į „Interneto vizijos” vedamą populiariausių reitingą hostingas.lt, kur jų paslauga serveriai.lt akivaizdžiai pirmauja.

Ši savotiška rinkodaros gudrybė lietuviškame internete dar beveik neįgyvendinta. O kompanijoms, ypač tos, kurioms svarbu išryškinti kažkokį pranašumą, būtų gana paprasta savo paslėptomis rankomis (ale įkuriant VšĮ) arba finansuojant kažkokius entuziastus,

Reikia pavyzdžio? Štai „Internetas_LT” mylimi lėktuvų bilietai, kurių pardavimai internete yra gerai įsibėgėję. Ar žinote, pas kurį iš pardavėjų bilietai pigiausi? Galima tiesiog patikrinti keletą sistemų, kurios parduoda bilietus ir įsitikinti konkrečiu atveju pagal jūsų užklausą. Bet šią problemą už jus galėtų išspręsti interneto portalas, tarkime PigiausiasPigiausias.lt, kuris lygintų tarpusavyje keliasdešimties Lietuvoje veikiančių lėktuvų bilietų pardavimo sistemų kainas. Rinkos dalyviai gi puikiai žino, kas su kokia marža dirba, o taip irgi žino, kuris iš jų iš tiesų yra pigiausias (o nebūtinai tiesiogiai, bet reklamoje taip save vadina kiekviena bilietų pardavimo internete bendrovė).

Aišku, jeigu toks portalas skelbtų neteisybę, tai konkurentai užtampytų šio portalo kūrėjus (jeigu jie nesugebėtų tinkamai užsimaskuoti), po teismus. O jeigu toks tinklalapis skelbtų teisybę? Tuomet tas, kuris iš tiesų yra pigiausias, galėtų akivaizdžiai užsiimti šią poziciją klientų mintyse.

Tai kas pas mus pigiausias? SKRISK.lt? …

Gal ir neetiška, bet efektyvu.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

8 komentarai

  1. tomas - 2008 05 21, 12:34

    tavo įtarimus sustiprins ir tai, kad hostingas.com domena priklauso interdatai + hostinamas irgi ten :)

    http://whois.serveriai.lt/hostingas.com

  2. Blogorama #424 : nežinau.lt - 2008 05 22, 21:18

    […] kuriems nebūtina tuojau pat pirkėjui įteikti fizinį objektą. O persikėlus į internetą belieka išrinkti save pigiausiu. Gal ir medicina gali tapti skaitmenine? Mano sveikatos (buv. ligos) istorija kol kas popierinė, […]

  3. Stebėtojas - 2008 05 26, 18:02

    Hm… 321.lt (antrinės Interdata įmonės) vadovas Aidas pradėjo gan savotišką reklaminę kampaniją.

    * Vikipedijoje bandoma pašalinti visas nuorodas į konkurentus ir pateikti Hostingas.com kaip vienintelius teisingus hostingo reitingus. Visa tai daro neva nešališkas naudotojas, tačiau sąsajų su 321.lt paslėpti nepavyko: http://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Hostingas

    * Interneto forumuose vietoje 321.lt paslaugų privalumų aptarimo, viešai šmeižiami konkurentai (visiškai nepagįstai): http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/682342.461.1-=(1729782934

    * Google Adwords nėra 321.lt reklamos, tačiau kišami dideli pinigai į Hostingas.com reklamą. Ar labiau apsimoka reklamuoti pagal save sukurtus reitingus nei savo paslaugas? http://www.google.lt/search?q=hostingas

    Kas tai? Nauja IT paslaugų rinkodaros mada?

  4. action.lt - 2008 05 28, 12:19

    Laba,

    Man atrodo, jog tai labiau Interdata ar ju partneriu
    inicijuotas projektas, kurio vykdytojas Vsi Skaitmenine komunikacija.

    Manau tai protngas zingsnis- kreiptis i Všį su ideja tokiam projektui igyvendinti ir uzsukti,
    nes Lietuvoje lig siol egzistavo tik hostingas.lt „HOSTINGO” reitingai, kurie kaip zinia tera
    interneto adresu iregistravimo, spejama ir parking’o statistikos, kurios neaisku kaip ir pagal kokius kriterijus sudarinejamos.

    Siuo atveju hostingas.com bent jau aisku pagal ka, uz ka ir kaip reitinguoja hostingo teikejus.

    Analize:
    Domain Name: HOSTINGAS.COM
    Registrant: INTERDATA, UAB
    Talpinimas: Interdata serveriuose,

    Kitavertus, tai nebutinai reiskia, jog tai Interdata projektas, nes tokia kaip Interdata i tokius „zaidimus” nesiveltu. Ju kita rinka ir ju klientams tokie reitingai ne motais.

    O jei ir Interdata projektas, – kodel gi ne? kuo tai blogai? Ateityje tik noretusi „Current” duomenu atnaujinimo, o ne kas pusmeti kaip kad numatyta dabar.

  5. Romas - 2008 05 28, 12:31

    Projektas tikrai įdomus, bet dar per anksti daryti kažkokias išvadas. Pagyvensim pamatysim. Kolkas ten viskas teisingai suskaičiuota. Kitaip ir nesigauna pagal tuos kriterijus. Reikia sulaukti kitų hostingo kompanijų salygų pagerinimo ir pažiūrėti ar bus teisingai įvertinta ar ne. Jei teisingai vertins, tai netgi naudą įžvelgčiau. Bet jei bus meluojama, tada jau būtų šlykštu ir neetiška.

  6. […] labai į temą Simono Bartkaus įrašas  2 […]

  7. T. - 2008 06 16, 00:47

    Jei jau būti paranojiku (o gal tiesiog įžvalgiu), tai action.lt labai legvai galima susieti su ta pačia Interdata. Juk action.lt paslaugas gauna iš 321.lt, o ši bendrovė, kaip teisingai pažymėta, yra labai susijusi su Interdata, o 321.lt direktorius, kaip rašo Wiki aptarime, yra ir VšĮ įkurėjas.
    Romo vardas šioje painioje hostingo rinkos dalybų istorijoje taip pat jau kažkur skambėjo. Aišku ir patį autorių būtų galima apkaltinti serveriai.lt protegavimu, bet gi šiame įraše nieko gero apie serveriai.lt neįskaičiau.

    Kodėl darydami tokias nesamones nepagalvoja apie galimybę užsimaskuoti gyliau? Pvz. pasinaudoti kokios nors užsienio hostingo kompanijos paslaugomis? Ar pamačius DNS ne su *.lt iškarto kiltų įtarimas ir abėjonės dėl solidumo? Keista, labai keista…

  8. Simas - 2008 06 17, 09:37

    Man toks jausmas, kad truputi ne „ten zole pjaunat” :) Interdata yra susijusi su 321.lt – imoniu grupe bendra,- kiek teko dometis tai nera jokia paslaptis ar maskuote.

    Interdata pozicionuoja save kaip aukstos kokybes paslaugu, isskirtinio demesio Klientui kompanija,
    tuo tarpu 321.lt – automatizuoti ir masiniai sprendimai. Daugiau automatizavimo, maziau zmoniu, mazesne kaina, vartotojas daugiau veikia pats.

    hostingas.com paleido Vsi Skaitmenine Komunikacija, kurios direktorius yra be kita ko ir 321.lt direktorius

    hostingas.lt paleido Interneto vizija, kurios direktorius yra serveriai.lt savininkas.

    hostigas.com,- pradejo deti pamatus hostingo paslaugu palyginamajai analizei (kitavertus neTobulas, nes sudeliojus kitus kriterijus veikiausiai gautusi kiti rezultatai, Velgi,- pagal ka vertinti…?), hostingas.lt – lygino domenu migracijas/priaugius.

    ASmeniskai ash uz tai, jog kazkas daroma ir i prieki,- jei hostingas.com ir hostingas.lt ir lix tokie, kokie yra – turesime 2 beveik LABAI subjektyvius domenu ir hostingo paslaugu projektus.

Leave a reply