„Apple” keičia „iPhone” aktyvavimo politiką

   
     

Pristačiusi „iPhone 3G”, „Apple”, atrodo, keičia ir telefono aktyvavimo politiką. Iki šiol „iPhone” JAV (ir kai kuriose Vakarų Europos šalyse) buvo galima tiesiog įsigyti parduotuvėse arba internetu už nustatytą „retail” kainą, o jo aktyvavimas (kitaip tariant, sutarties su operatoriumi AT&T sudarymas) vyko prijungus telefoną prie kompiuterio ir aktyvuojant per „iTunes” parduotuvę.

Tai leido „hackeriams” laužyti programinę telefono įrangą, dėl to po visą pasaulį pasklido legaliai įsigyti nelegalūs „iPhone” – telefonai buvo įsigijami JAV, bet neaktyvuojami per „iTunes” – tiesiog nelegalios programinės įrangos dėka telefonas buvo „atrišamas” ir veikdavo su bet kokia SIM kortele. Ko gero, visi Lietuvoje naudojami „iPhone” yra būtent tokie – tokį turi ir šių eilučių autorius :)

Iš tokios situacijos pralaimi pirmiausia „AT&T”, o galbūt ir „Apple” – priklauso nuo neskelbiamo šių kompanijų tarpusavio susitarimo – akivaizdu, jog „AT&T” turėtų dotuoti telefonų kainą „Apple”.

„Apple”, ko gero, suprato, jog neįmanoma tik programinės įrangos pagalba apsaugoti telefoną „nuo atrišimo”. Be to, „Apple” nori mažinti „iPhone” telefono kainą,  o toks mažinimas dar labiau paskatintų „atrišinėti” telefonus ir platinti juos po visą pasaulį.

„Apple” savo planą mažinti kainas įvykdė – „iPhone 3G” su 8GB kietuoju disku kainuos vos 199 dolerius. Bet – telefonai nebebus pardavinėjami „Apple Store” internete, o juos bus galima įsigyti tik „AT&T” salonuose bei „Apple” firminėse parduotuvėse. Negana to, visi telefonai bus aktyvuojami iš karto – parduotuvėje. Tai reiškia, jog neaktyvuotų telefonų nebus galima įsigyti.

Kol kas nėra aišku, kaip vyks aktyvacija – spėju, jog bus sudaroma sutartis kreditinės kortelės pagalba ir taip atsiras įsipareigojamas mokėti mėnesinį mokestį „AT&T” …

Taigi, „iPhone 3G” atrišimas bus ne tik programinis reikalas ….

Įdomu, kaip aktyvavimas atrodys „Omnitel” – tiesa, įdomesnis klausimas yra kokia bus aparato kaina ir kokios bus įsipareigojimų „Omnitel” sąlygos.

Gera žinia yra ta, jog su „iPhone 3G” pasirodymu Lietuviams turėtų būti atverta ir „iTunes Store”. YAHOOOO! Laukiam „later this summer”.

Via „Apple Insider”


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

10 komentarai

  1. jaudrius - 2008 06 10, 10:34

    O iš kur žinios dėl iTunes Store? PRe nemačiau apie tai užuominos…

  2. Simonas Bartkus - 2008 06 10, 11:57

    Apple today also announced that its amazing new App Store will be available in
    62 countries bringing a breakthrough way for developers to wirelessly deliver their applications directly to iPhone and iPod(R) touch users around the world.

    Kadangi telefonas pasirodo 70 šalių, tai tikiuos Lietuva nebus tarp tų aštuonių, kur bus „iPhone”, bet nebus „App Store”.

    Via Gizmodo:
    http://gizmodo.com/5014643/loaded-iphone-app-store-available-in-early-july

  3. kikiszs - 2008 06 10, 15:40

    http://lrytas.lt/videonews/?id=12130896871211658637&sk=1
    Praneša, kad kaina bus tokia pati:))))) REUTERS
    Nesąmonė kažkokia.
    O beje jei autorius turi iPhone, galėtų įdėti rašinuką apie iPhone naudojimo patirtį, minusus, pliusus, būtų labai smagu ir įdomu paskaityti. Berods skaičiau, kad yra automatinė angliško teksto taisymo programa, kurios išjungti negalima, bent turint neatnaujintą programinę įrangą.

  4. neziniukas - 2008 06 10, 16:52

    taip išeina, kad iPhone galės turėti tik Omnitel klientai? kažkas ne taip, negi Apple nenori apturėti visos rinkos? jei taip ir bus, tai matyt teks apsieiti ir be jo :(

  5. Simonas Bartkus - 2008 06 10, 21:55

    ką reiškia „Apple” nenori turėti visos rinkos? :)

    JAV „Apple” pasirinko taip pat vieną operatorių – „AT&T”, kuris užima gal 20% JAV rinkos – ir nesiskundžia :) Juolab „Omnitel” yra didžiausias operatorius Lietuvoje.

  6. Aretas - 2008 06 11, 12:25

    turint omenyje kad jis bus parduodamas pas mus (reikia tikėtis kad už pakankamai sveiką kainą) tai dėl aktyvacijos problemų neturėtų būti, vienintelė problema bus atrišimas nuo operatoriaus. vėlgi, jei omnis pasiūlytų normalų data planą, gal netgi galvočiau apie operatoriaus keitimą ir atsinaujinimą į 3G.

    kikiszs> taigi pilnas internetass apžvalgų, nuomonių, bandymų subraižyti ir t.t. o šiaip labai smagus žaislas kurio vienintelis minusas man – akumuliatoriaus darbo laikas.

  7. xaoc - 2008 06 18, 22:42

    kikiszs – paskaiciau ci akomentarus ir pats parasiau, kol autorius tingi :D http://www.blogas.lt/xaoc/ 0:)
    siaip tai labai geras zaisliukas

  8. xaoc - 2008 06 18, 22:47

    kikiszs – paskaiciau ci akomentarus ir pats parasiau, kol autorius tingi :D http://www.blogas.lt/xaoc/ 0:)
    siaip tai labai geras zaisliukas :)

  9. As - 2008 09 1, 15:49

    Oj, OMNITEL nera jau senei didziausias operatorius Lietuvoje!:)
    Dabar tai tik imoniu ir turtingu zmoniu, kuriu isitikinimas, kad OMNITEL teikia geriausia rysi Lietuvoje. Bet tai juokinga… Juk visi zino, kad OMNITEL ima mokescius uz bet ka. Pvz. pasiemi is salono, koki geresni telefona su sutartim uz ten nezinau 200lt. tada dar kas menesi moki po 5lt telefono mokesti. tai kam tada sakyti, kad telefono kaina su sutartim yra tokia, jei vistiek galiausiai susimoki pilna kaina:))) Juokdariai tai tikrai!:) Niekada nesirinkau ir nesirinksiu OMNITEl tinklo! Mano nuomone tai tikrai tiesiog papildomus pinigus ismetimas i ora (nes kiti operatoriai siulo kur kas patrauklesnius tarifus).
    Visi turi savo nuomone, mano nuomone yra tokia, ir jos manau nepakeis niekas.

  10. pabandymui - 2008 09 26, 09:47

    jau vienas lietuviskas tinklalapis (TV programu gidas tv24.lt) yra adaptuotas iPhone ir iPod Touch: i.tv24.lt

Leave a reply