Ricardo Semler „Septynių dienų savaitgalis. Kaip pakeisti įprastinį darbo būdą”

   
     

Viena iš knygų, kurią perskaičiau per atostogas – brazilo Ricardo Semlerio „Septynių dienų savaitgalis. Kaip pakeisti įprastinį darbo būdą”.

Knygoje autorius aprašo savo įkurtą kompaniją „Semco”, kurioje yra įdiegti visiškai netradiciniai valdymo metodai. Netradiciniai tikrąja to žodžio prasme. Kompanijoje darbo laiką nustato darbuotojai, atlyginimus nustato darbuotojai, tie patys darbuotojai net iš principo nustato kompanijos veiklą. „Semco” kompanijoje nedraudžiama iš darbuotojo tapti kompanijos tiekėju, nedraudžiama dirbti namie ar po medžiu.

Grįžtant prie knygos, tai tas pats Ricardo Semleris, jau kartą visą tai buvo aprašęs – prieš kokius ketverius metus skaičiau kitą jo lietuviškai išleistą knygą „Eretikas”. Ši knyga – „Septynių dienų savaitgalis” – susivalgė labai lengvai, bet perskaitęs ją susierzinau. Joje atkartotas realiai lygiai tas pats turinys kaip ir „Eretike”! Tiesiog „Eretike” buvo daugiau dėmesio sutelkta į kompanijos istoriją ir chronologiją, kaip viskas buvo diegiama, tuo tarpu „Septynių dienų savaitgalyje” R.Semleris tiesiog moko, kaip padaryti, jog tavo diena būtų lengvesnė remdamasis lygiai tais pačiais pavyzdžiais, kurie jau buvo aprašyti „Eretike”.

Reziumuojant – siūlau skaityti tik vieną Ricardo Semlerio knygą. Geriau „Eretiką”.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

2 komentarai

  1. […] Kažkur toks variantas matytas? Richardas Bransonas padarė lygiai taip pat, kaip Richardo Semleris, kuris pirmiausia parašė savo įmonės istoriją, o po to iš joje išsakytų minčių ir idėjų suformavo gyvavimo pamokas. […]

  2. Melantus.lt - 2015 07 29, 15:23

    Melantus.lt

    Simonas Bartkus | Blog » Ricardo Semler „Septynių dienų savaitgalis. Kaip pakeisti įprastinį darbo bÅ«dą“

Leave a reply