Apie informacijos judėjimo greitį ir interneto komentatorius

   
     

Ne vieną kartą sakiau – interneto komentatoriai yra kur kas vertingesnis informacijos šaltinis nei interneto portalai. Lieka tik klausimas, kaip naudingą informaciją iš komentarų atrinkti iš triukšmo…

Šiandien VZ.lt pasirodė mitais apipintos kompanijos „Star Team Group” žinutė, kurioje rašoma, jog kompanija yra arti to, jog išsinuomotų ponaujį orlaivį „Boeing 737-700”.

Tik tarp kitko žinutėje parašyta, jog „„Star Team Group“ <…> bendrovė buvo įsteigta pernai gruodį,  vienintelė jos akcininkė mažai visuomenei žinoma Justina Šernaitė.”

Įdomu, kas gi ta Justina Šernaitė?

Pasirodo, prieš gerus pora metų šis asmuo „Žia Valdos” vardu siūlė darbą Fizikos fakulteto studentams

Be to, Justinos Šernaitės el.pašto adreso galūnė buvo (yra?) @flylal.com …

Tokias išvadas padarė VZ.lt straipsnio komentatoriai daugiau dėmesio skyrę „Google” užklausų formavimui.

Išvados? Lietuva maža ir aviacijos verslas mažas, ir kaip sakoma viskas yra susiję …


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

9 komentarai

  1. Vytautas-NT - 2009 05 5, 21:20

    Versija įdomi ir logiška. Tačiau lygiai taip pat tai gali būti sutapimas. Nors aišku Šernačių pavardė ne tokia jau dažna…
    Šiaip geras pagrindas kurti visokias samokslo teorijas?
    Arba LAL bando atgimti svetimu vardu prisidengę, arba tai buvo slaptas jų planas tęsti veiklą praėjusią žiemą (bankrotina LAL, o skraido kažkoks X). Nors ši teaorija mažai logišką- tas Star Team net licenzijos neturėjo.
    Žodžiu bus ką žurnalistams apie aviaciją rašyt. Tikiuos jie blogus skaito…

  2. Deividas - 2009 05 5, 21:50

    Gal kas už mane gudresnis papildys. Star Team pirko įmonę su licencija. Pirko iš Hermis Capital. Ar HC nesusiję su Sanitex? O Sanitex ar nebuvo vienas iš FlyLAL savininkų?
    Kažkoks kriminalas gaunasi….

  3. Simonas Bartkus - 2009 05 5, 21:55

    Na, anot „Vikipedijos”, tai „Sanitex” valdo 23 proc. „Hermis Capital” akcijų. Čia tiesiog, tęsiant mintį, jog „viskas susiję”.

  4. Aloyzas - 2009 05 5, 21:59

    Nereikia įžiūrėt kriminalo, kur buvo didmeistriškas ėjimas arkliu.

  5. ash - 2009 05 5, 23:19

    na pavadinimas irgi labai flylal strategijom kvepia. nes jei priminsime kaip jie vadino savo lektuvu lizingo bendrove-aviation assets management. o yra gerai zinoma bendrove aviation asset management (ar atvirksciai, vienzo vienur buvo su „s”, kitur – be. po to gal flylala ir uzrauke, nes persivadino i avia asset management ar kazka panasaus). lygiai taip ir cia-sudejo sky team ir star alliance i viena vieta. labai neoriginalu ir pats pavadinimas kvepia plagijatu.

  6. Audrius - 2009 05 6, 07:29

    Kiek as zinau, tai FlyLAL turejo planus ikurti „atsargine” bendrove visokiems nenumatytiems atvejams. Gali buti, kad tai ir yra ta „atsargine”, arba viena is ju. Formaliai savininkas turi buti kitas, kad isvengti ivairiausiu bylinejimusi.
    Tiktai tiek, kad reikalai pernai pakrypo nevisai numatyta linkme. Viena is versiju – del NT krizes paslijo pagrindiniu akcininku finansiniai reikalai, taip kad sio biznio tasai tiesiog pritruko jegu, o galiausiai ir noro.

  7. Vytautas-NT - 2009 05 6, 10:57

    Tik ta „atsarginė” bendrovė kažkokia keista. Licenzijos juk neturėjo? Galima buvo kažką mąstyt FlyLAL charters pagrindu.
    Ir kam pirkt Star Team’ą kuris nieko neturi. Nebent dalį LAL darbuotojų (atseit know-how). Jei licenzijai įgyti reikalaingas HC airways..?
    Žodžiu klausimų daug- tiesiog puiki erdvė tiriamajai žurnalistikai…

  8. Audrius - 2009 05 6, 11:05

    HC irgi buve FlyLAL darbuotojai :)

  9. Aloyzas - 2009 05 6, 12:03

    Psirodo, prezidentą irgi ruošėsi skraidint ne pats flyLALas, o HC Airways:
    „AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ buvo sudariusi vidinę užsakomojo skrydžio sutartį su aviakompanija „HC Airways“ dėl prezidentinio skrydžio į Ciurichą sausio 28–31 dienomis.”

    Visas straipsnis:
    http://www.valstietis.lt/Archyvas/Pirmas-puslapis/2009-metai-Sausis/Skrydis-be-pasirinkimo

Leave a reply