Naujų tiesioginių krypčių vis daugiau ir daugiau – kokios kryptis vis dar nepasotintos?

   
     

Praėjusių metų rudenį apžvelgiau keleivių srautus, kur keleiviai skrenda iš Vilniaus oro uosto. Įdomu, koks yra jų galutinis kelionės oro uostas.

Šių metų pirmas ketvirtis buvo visiškai kitoks, nei bet kuris ketvirtis praėjusiais metais. Iš Vilniaus oro uosto jau vyko tiesioginiai skrydžiai į Milaną, Paryžių, Romą, Miuncheną, Berlyną, Amsterdamą, ne viena kryptis buvo sulaukusi skrydžių padažninimo.

Ateinantis ketvirtis vėl bus kitoks – krypčių sąrašas bus dar pailgėjęs, o kiekvienas atsirandantis naujas maršrutas keičia transferinių keleivių įpročius.

Žemiau pateikiu lentelę – išvykstančių keleivių iš Vilniaus oro uosto statistika pamėnesiui į 20 populiariausių netiesiogiai pasiekiamų taškų. SVARBU: šioje lentelėje pateikiami tik išvykstantys iš Vilniaus oro uosto, įprasta yra žiūrėti duomenis į abi puses, todėl įsivaizduoti realų srautą tarp dviejų miestų, reikėtų šiuos skaičius dvigubinti.

Ši lentelė yra bene svarbiausia, aviakompanijų maršrutų planuotojams, svarstantiems kokius maršrutus būtų galima atidaryti iš Vilniaus oro uosto.

Pirmas dvi vietas lentelėje užėmė kryptys, kurios iš Vilniaus oro uosto yra pasiekiamos ir tiesiogiai.

Tačiau pirmąjį metų ketvirtį Paryžius vis dar buvo populiariausia netiesiogiai pasiekiama kryptis iš Vilniaus, nors palyginus tiek su paskutiniu praėjusių metų ketvirčiu, tiek su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, tokių keleivių gerokai sumažėjo. Tai lėmė dvi priežastys: į Paryžių yra nemažas verslo srautas, kuriems pirmąjį ketvirtį siūlyti trys savaitiniai skrydžiai (iš kurių du – penktadienio ir sekmadienio vakarais) buvo nepakankamas dažnis, be to, skrydžiai atsirado tik paskutinėmis 2009 dienomis, todėl ne visi spėjo įsigyti bilietus į tiesioginius skrydžius.

Panaši situacija su Milano kryptimi: „Star1 airlines”, skraidydama šiuo maršrutu du kartus per savaitę ir neparduodama bilietų BSP sistemose minimaliai patenkina verslo keliautojų srautą.

Įdomi penktoji eilutė – į Amsterdamą netiesioginių keleivių srautas sumažėjo lygiai per pusę, lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu. „airBaltic” ir „Estonian Air” vykdomi rytiniai skrydžiai patenkino visą srautą, kuriems patogu ryte, tačiau vakariniu laiku keleiviai ieškojo kelių su persėdimu. Dalis šio klausimo turėtų išsispręsti jau šį ketvirtį, kuomet „airBaltic” pradėjo skraidyti vakariniu laiku.

Į dvidešimtuką pateko Talino kryptis – „airBaltic” 2009 metų žiemą neskraidžius tiesioginiu maršutu, nemažai keleivių tarp Vilniaus ir Talino keliavo per Rygą: akivaizdu, jog dviejų per dieną „Estonian” vykdomų skrydžių buvo mažai lankstumo reikalaujančiai verslo bendruomenei.

Dvidešimtuke neliko nė vieno Londono oro uosto. Londono Gatwicko oro uostas nukrito į 26 vietą iš 9 vietos. Londono Heathrow į  22 iš 12. „Aer Lingus”, „airBaltic” ir „Star1” vykdomi skrydžiai į Gatwicko ir Stanstedo oro uostus pilnai patenkino visą paklausą.

Paskutinis stulpelis rodo, jog šių metų pirmą ketvirtį labai ženkliai padaugėjo netiesiogiai skrendančių į Barseloną ir Tel Avivą.

Žiūrint į šią lentelę reikia nepamiršti ir sezoniškumo: tai buvo pirmasis 2010 m. ketvirtis, kuris aukštyn kėlė slidinėjimo kryptis – Miuncheną, Ciūrichą, Milaną, tačiau žemyn tempė vasariškas kryptis – pvz. Čikagą.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

501 komentarai

  1. Justinas M. - 2010 04 12, 23:40

    Na ir ką gi – Barselona pasiekiama su Star1 ir Ryanair (Girona), Diuseldorfas iš Kauno.

    Pažiūrėjus į sąrašą, pamašu, jog „eitų” skrydis su Q400 du kartus per savaitę – antradienį ir penktadienį – į Stambulą :)))

    Analogiškai galbūt Ciurichas, o Tel Avivas, Madridas visgi per tolimos kryptys, kaip ir Čikaga.

    Kaip gaila, kad nežinau nė vienos normalios kompanijos, kuri turėtų tokį (Q400) lėktuvą ir galėtų iš Vilniaus skraidyti…

  2. ACC - 2010 04 12, 23:53

    As siulyciau i Tel Aviv’a per Budapesta :) Panasiai kaip is Talino i Amsterdama per Vilniu.

  3. Ezys - 2010 04 13, 00:42

    Beje, sekmadienį TVOU nugriebta brošiūrinė knygutė aiškiai simbolizuoja naująją oro uosto simboliką. Naujienų apie tai dar nėra, reklaminis stendas prieš viaduką dar vis aprištas polietilenu.
    Bet vaizdelis geras, manau, bus, kai viskas susistyguos. Žaismingas.

  4. oleg - 2010 04 13, 01:06

    laikas vel svajoti apie reisa i Chikaga? ;-)

  5. silentium - 2010 04 13, 01:41

    Tel Avivas per Budapeštą atrodo tikrai protingai. Analogiškai galima daugiau tokių prigalvoti – Madridas per Prahą ir pan.

  6. ES - 2010 04 13, 02:46

    Manau butu reikalingas verslo srautui (ir idomus turistams) reisas i Nica/Marseille, is kur ranka pasiekiamas Monacas, Provansas, Rhone regionas, Kanai ir t.t. Daugybe lietuviu trenkiasi cia su kemperiais ir pan…

  7. Justinas M. - 2010 04 13, 07:21

    Tai ko gero tada ne Vilnius-Budapeštas-Tel Avivas, o Vilnius-Stambulas-Tel Avivas, nes Budapeštas yra Šengene, todėl „triukas” būtų sudėtingesnis. O Stambulo ir Tel Avivo atveju idealu – Stambulas yra „pakeliui”, abu ne Šengenai, o abu sudėjus gaunamas tikrai nemažas srautas – 900 išvykstančių keleivių per mėn. arba darant 2x savaitėje skrydį (vėlgi, antradienis-penktadienis arba pirmadienis-ketvirtadienis), 110 keleivių lėktuve, plius dar tie, kurie skrenda tiesiai iš Rygos ar Minsko, ir gaunamas padorus LF ir, neabejoju, AF.

  8. Simonas Bartkus - 2010 04 13, 07:35

    Tiek Vilnius-Budapeštas-Tel Avivas, tiek Vilnius-Stambulas-Tel Avivas yra sudėtingi „triukai” dėl skrydžių laisvių. Talinas-Vilnius-Amsterdamas – visi miestai „open skies”, o vežėjas ES.

    Jeigu tokius maršrutus imtųsi organizuoti ES vežėjas, tai VNO-BUD-TLV atveju Vengrija ir Lietuva turėtų paskirti tą patį vežėją maršrutuose į TLV. Tai sunkiai įsivaizduojama, kadangi vengrų saugomas „Malev” skraido BUD-TLV. O VNO-IST-TLV atveju dar sudėtingiau, reikalinga penktoji skrydžių laisvė, o turkai atvirai prižiūri „Turkish Airlines”, todėl tokį reisą galbūt galima įsivaizduoti tik be bilietų pardavimo IST-TLV reise. Tačiau bet kokiu atveju ilgas kelias būtų abiem atvejais, kol būtų sudaryti sudėtingi tarpvalstybiniai susitarimai.

  9. Vytautas-NT - 2010 04 13, 07:40

    Kadangi čia visi kalba apie turizmą, tai Čikagos kryptis kaip tik pasitarnautų turistų iš JAV atvežimui. Juolab, kad ten gyvena daug lietuvių ir lenkų palikuonių, kuriuos galima sudominti Vilniaus ir aplinkinių kraštų istorija.

    Beje, kas nors gali paaiškint kokios kategorijos ILS stovi Rygoje. Ir kur pasauly yra CAT III (ypač CAT III c) oro uostai…

  10. Augustinas Žemaitis - 2010 04 13, 08:19
  11. Augustinas Žemaitis - 2010 04 13, 08:21

    @Vytautas-NT

    Čia gali paskaityti (kažkodėl neleidžia nuorodos įmesti, tai reikia nutrinti tarpelį):

    http://www.airliners.net/ aviation-forums/general_aviation/read.main/1211900/

  12. Justinas M. - 2010 04 13, 08:22

    Na vadinasi laukiam normalių avialinijų, SAAB2000/Q400 ir Vilnius-Stambulas tiesioginio be jokių Tel Avivų. Kaip gaila, kad Turkish airlines neturi equipmento…

  13. Augustinas Žemaitis - 2010 04 13, 08:26

    Tai Turkish atveju ir didesni lėktuvai tiktų – juk jie ne vien tiesioginį srautą galėtų pasiimti. Į tą patį Tel Avivą ir kitur artimuosiuose rytuose bei toliau galėtų pasiūlyti patogius persėdimus.

  14. nuno - 2010 04 13, 09:03

    Ir vel kai kurie svajoja, kad Ryanair is KUN patenkins verslo srauta i Barcelona… Taip – visi verslininkai tik ir telaukia Ryanair krypciu ir kelioniu i Kauna! Del Cikagos – Amerikos lietuviai moka skristi su persedimais ir turi pakankamai lesu tam, del to tas skrydis i Cikaga butu niekinis, nebent pavyktu pritraukti keleiviu i aplinkiniu saliu, kas sunkiai igyvendinama, kai LOT (jei neklystu) skrenda i Cikaga.

  15. Vytautas-NT - 2010 04 13, 09:41

    Na tai galime padaryt tokį triuką. Pvz. Aerosvit lėktuvas su tarpiniu tūpimu Vilniuje (Kijevas-Vilnius-Čikaga). Jau mes dėl bilietų pardavimo ir viso kito tikrai sutiksim. O Taip ir dvi rinkas apžiosim (Lietuva-Latvija-Estija ir Ukraina).

    Beje klausimas, o žydų kompanijos niekad į Vilnių iš TelAvivo neskraidė?

  16. Donatas - 2010 04 13, 09:58

    gal ir buvo koks charteris vieną sezoną

  17. Linas - 2010 04 13, 10:14

    Is TLV skraido kiekviena vasara uzsakomieji – karta per savaite. West Express partneriai LT (o gal net uzsakovai – sito tiksliai nezinau), o vykdo skrydi kompanija is TLV :)
    Kaip del sios vasaros – nezinia dar…

  18. Arnoldas - 2010 04 13, 11:23

    @Vytautas-NT: kiek žinau, CAT IIIC dar niekur nėra įrengta. Dar tik bandoma. CAT IIIB yra įrengta vos keliuose pasaulio oro uostuose.

  19. vytautas-nt - 2010 04 13, 11:24

    griztant prie Europos. Realiai nedideles erdves yra Barselonos kriptyje (jei skraidys kazkas tradicinio i barselonos tarptautini oro uosta). Taip pat vilciu teikia Ziurichas (per ji dar galima pasiulyt jungimus su Swiss.
    Matyt dar yra erdves Paryziuj,bet low-cost segmenta visiskai paims Ryanair. Del paryziaus (kaip ir Berlyno) butina nurodyt oro uostus paskirties.

  20. Šarūnas - 2010 04 13, 11:36

    Pasak TK jie planuoja atidaryti skrydžius į EYVI iki 2012 metų. Tad geriau palaukti. Juk geriau būtų turkai negu BT.

  21. Donatas - 2010 04 13, 12:14

    Šarūnai, čia TK puslapyje radai tokią informaciją? gali nupastinti nuorodą?

  22. Šarūnas - 2010 04 13, 12:21

    Yra wikipedios puslapyje jų, o šiaip remtasi kažkurio tinklapio straipsniu apie TK planus. Reik atrast kur yra.

  23. Andrius Užkalnis - 2010 04 13, 12:34

    Kad reiso iš VNO į Čikagą nebus regimoje ateityje, lengva nuspėti, pasižiūrėjus į kitų rytų Europos miestų susisiekimo su JAV dinamiką. Jų mažėja, o ne daugėja.

    Nė vienas low cost arba economy-only transatlantinis operatorius neišgyveno, ne tik kad iš skurdesnių rinkų, bet net ir iš žymiai turtingesnių visuomenių.

  24. Opapa - 2010 04 13, 12:37

    „Galime”, „padarykime” ir pan. – svajoti, aisku, galima. Bet sis forumas iki siol buvo (ir, tikiuosi, tebebus) apie realu gyvenima, o ne svaiciojimus. Todel surimtekite („surimtekime”, kaip parasytu kai kurie) ir liaukites uzsiimineje nesamonemis.

  25. Linas - 2010 04 13, 12:54

    to Opapa, o ka tamsta galite rimto pasakyti arba kitaip paklausiu, ka imanoma realaus nuveikti diskusiju forume? Priimti rezoliucija ar pateikti rekomendacija SM…?

  26. DariusBFD - 2010 04 13, 12:59

    VytautuiNT VNO-TLV skraide kompanija M.E.A charter, kaip ir minejo Linas, in coop. with West Express…

  27. Opapa - 2010 04 13, 13:12

    Cia diskusiju forumas? As maniau, kad cia SB blogas.

  28. Arnoldas - 2010 04 13, 13:24

    Svajoti niekas nedraudžia, bet reikia nusileisti ant žemės. Lietuvoje yra per daug maža rinka, jog būtų galima vykdyti reguliarius transatlantinius skrydžius. Realesnis variantas tai daryti apjungiant visas tris Baltijos valstybių rinkas. Tačiau šiuo atveju, tie skrydžiai ko gero būtų vykdomi iš Rygos. Verčiau reikia pasistengti, jog būtų pritraukiama kaip įmanoma daugiau didelių kompanijų, kurios iš čia rinku keleivius savo tranzitui į tolimas kryptis. Skrydžių kainos į JAV yra jau daugiau mažiau priimtinos, bet va skrydžių kainos į Azijos šalis yra vis dar kiek per didelės. Proveržį būtų galima padaryti pritraukiant Aeroflot’ą ir kokią nors arabų šalių kompaniją. Realiausiai variantas būtų, kad ir „Etihad Airways”, kuri skraido į Minsko oro uostą, kuris keleivių skaičiumi nusileidžia VNO. Vien tik atėjus „SAS’ui” ir „KLM’ui” (su „Estonian” pagalba) ir Aerosvit’ui kainos kiek krito į Azijos šalis. Aišku, norint vykdyti geresni tranzitą, tiek „Aerosvit’ui”, tiek „KLM’ui” reikia galvoti apie tai, jog didinti skrydžių skaičių iki dviejų per dieną. Taip pat verta pasistengti, jog pradėtų skraidyti „Air France”, „Iberia” ir „Air Berlin”…

  29. Šarūnas - 2010 04 13, 13:32

    Į VNO skraidė dukterinė EL AL kompanija Sun D’Or Airlines. Pora kartų mačiau ir pačių El Al B738 skrendantį į/iš EYVI. ;]

  30. Simonas Bartkus - 2010 04 13, 13:37

    Praėjusiais metais skraidė dažniausiai „El Al” B757. Šiemet aišku, jog tie patys organizatoriai neorganizuos kelionių, todėl dar neaišku ar bus tiesioginiai į Tel Avivą.

  31. Linas - 2010 04 13, 13:51

    Atiprasau uz netiksluma – tai Simono blogas, kuriame mes visi diskutuojame ir ne daugiau :)
    Mano galva, vienintelis zmogus, kuris gali kazka realesnio is siu diskusiju ar pasiulymu isvystyti – tai pats Simonas… O fantazuoti yra gerai – kartais tai truputi isplecia realybes suvokimo ribas….

  32. Alkis - 2010 04 13, 13:55

    Charteriniu skrydziu i Tel Aviva organizatorius subankrutavo (jei teingai pamenu). Reguliarus skrydziai i kuriuos butu galima pirkti bilietus dabar galimi tik per Ryga ar kitus miestus:(.

  33. Vytautas-NT - 2010 04 13, 14:12

    Šiaip tai aš manau, kad greitu laiku LOT atidarys Pekino, o gal dar ir Bankoko kryptį. Juk jie kažkokiu tikslu perka B787?
    Kiek pamenu būtent su šiuo lėktuvu O’Leary siejo transatlantinių low-cost’ų atsiradimą.
    Atsakant A.Užkalniui, noriu priminti AirAsia-X fenomeną, kurie yra būtent tolimas low-cost’as ir vis dar skraido.

    Kalbant apie Čikagos realumą, tai viskas yra galima. Prisiminkim garsiąją ministerijos dotaciją. Jei primokėt už skraidymą, atsiras ir Čikaga…

  34. nuno - 2010 04 13, 14:23

    Ministerijos dotacijos yra skirtos skrydziams „isukti”, o ne gaivinti lavonams (kas siuo atveju butu Cikaga). Nieks neliepia tos Cikagos atmesti, bet kol kas tai – ne mums.

  35. Simonas Bartkus - 2010 04 13, 14:26

    Kartais darosi pikta, tai norisi svaičiojimus apie Čikagą trinti. VNO-ORD kaštai per metus, skrendant tris kartus per savaitę su B767 būtų 95 mln. litų.

    „Air Asia X” kol kas įsisuka sunkiai, prieš porą mėnesių uždarė porą maršrutų. LOT rimtai svarsto Čikagos uždarymą iš Krokuvos ir dar vieną mažinimą iš Varšuvos, nors lenkų populiacija JAV kokius 10 kartų didesnė nei lietuvių.

    Faktai, jog per metus reisus į JAV uždarė „Czech Airlines” ir „Malev”, pusę reisų long-haul reisų uždarė SAS, pasako daug ką.

  36. Just - 2010 04 13, 14:31

    Dar klausimas kuom lenkai mokes uz tuos B787. O del O’Leary, klausimas ar jis pirktu naujus lektuvus, kuriem tikrai negautu dideliu nuolaidu.
    Air Asia-X, nera tikras vien tik long haul fenomenas. Ju daug keleiviu yra self-connecting per ju KUL huba. Jie suteikia pagalba, kiek imanoma, net jei ir del veluojancio skrydzio prarandi connectiona. Be to, ju tikru long haul destinationu ne tiek ir daug: Londonas ir Australija. Atsizvelgiant i geografinius skirtumus, kad pietryciu azijoje lektuvas yravienintele transporto priemone, ir tai, kad ju long haul destinationai jungia UK ir Australija, manau, aisku, kad Lietuvai toli grazu iki to. Be to, ju ir kainos toli grazu nera labai mazos.

  37. Arnoldas - 2010 04 13, 14:42

    Apie „Air Asia” skrydžius. Asmeniškai man teko juos išbandyti. Teko skristi iš Londono į Kualą Lumpūrą. Kai tik prasidėjo šie skrydžiai kainos iš tiesų buvo viliojančios. Buvau tas laimingasis, kuris sumokėjo 189 GBP už bilietą į abi puses. Skrydžiai buvo vykdomas sausakimšu Airbus A340-300. Tačiau situacija pasikeitė ir dabartinės kainos nebėra, švelniai tariant, viliojančios. Dabar jau kelionė į abi puses kainuoja nei kiek ne pigiau negu skristi su ne low-cost’inėmis kompanijomis. Daugumoje atveju net ir brangiau. Vienintelis likęs pranašumas yra bilietą kaina skrendant į vieną pusę ir tai, jog skrydis yra be tarpinio sustojimo ar jungties. Nors man tas „privalumas” pasirodė neigiamai kankinantis. Jeigu kam teko išbandyti 14 val. skrydį ekonomine klase, kurioje nėra net „televizoriau” įmontuoto krėsle manau mane suprasi :) Jau nebekalbu apie nutirpusius sąnarius… Geriau jau skristi su tarpiniu nusileidimu ir nors kiek pramankštinti sąnarius.

  38. Andrius Užkalnis - 2010 04 13, 14:53

    Kitas dalykas prie kliedesių apie VNO-ORD yra įsivaizdavimas, kad visi gyvenantys „aplink Čikagą” (na, maždaug iki Indianapolio, Detroito ar Mineapolio) sės į mikriuką ir atvarys iki O’Hare, kaip nuo Jonavos iki Kauno. Na, kokius 200-400 km.

  39. Vytautas-NT - 2010 04 13, 14:55

    Kiek pamenu visa ta 15 mln istorija buvo susijusi ir su turistų srauto į Lietuvą didinimu. Ta proga aš ir klausiu- kaip mes ruošiamės didinti turistų iš JAV skaičių Lietuvoje be tiesioginių skrydžių? Galim paklaus ir apie kitą rinką- Japoniją. Galm vietoj Čikagos atidaryt Tokiją. Tik bijau JAV dabar sulaukia nemažai tiesioginio srauto (kuriems reikia į Čikaga).

    Kas sakė, kad į Čikagą reikia skraidyt su B767, o ne B757 su tarpiniu tūpimu (pvz. Reikjavike). Kuom čia blogiau už Tailandą?

    Lenkai už B787 blogiausiu atveju sumokės iš savo plačiosios tėvynės kišenės. Kas link CSA ir Malev sprendimų (ypač CSA), tai daugeliu atveju tai buvo klaida. Realiai rytų Europos rinka atiduota didelėm JAV bendrovėm, nors galėjo vystyt codeshare (ypač į Prahą)

  40. Opapa - 2010 04 13, 15:00

    …ir kodel cia is viso uzvire ta beprasme diskusija apie skrydziu tarp VNO ir ORD poreiki? Poreikio nera, nebuvo ir nebus. Ir taskas.

  41. Just - 2010 04 13, 15:02

    Ekspertas Vytautas-NT nusprendzia, kas buvo klaida, o kas ne. Juokinga. Vis dar.

    Isvis kas cia per isivazidavimas, kad ims visi tie keleiviai, skrendatys dabar, ir skris tuo musu B757 ar B767 is Vilniaus i Cikada? Parduot bilietus ir i A380 galima, jei kaina bus 100litu, bet kaip priversti zmones moketi uz toki skrydi daugiau nei dabar moka LOT’ui, SAS’sui ar Lufthansa’i? Ar ir turtingi dedes skraidys business/first klase, kad sumoketu uz pigius bilietus?

  42. nuno - 2010 04 13, 15:06

    Vytautai – esi buves JAV ar Japonijoje – kiek zmoniu ten ta Lietuva zino ir kam ji idomi? Is Europos turistai nepritraukiami, o svajojama apie Naujuosius Vasiukus

  43. Arnoldas - 2010 04 13, 15:09

    @Just: Taip, tu visiškai teisus. KL yra „Air Asia” ir „Air Asia X” hub’as. Keleivius į LON jie renka iš aplinkinių šalių. Kaip tik ir mano galutinis tikslas buvo ne KL. Tiesa, dėl man nelabai suprantamu priežasčių jų kainos smarkiai pakilo ne tik long-houl’uose, bet ir vidiniuose skrydžiuose. Kiek teko skristi (prieš mėnesį paskutinį kartą), tai su užpildymu jie rodos neturi problemų…

  44. Arnoldas - 2010 04 13, 15:13

    „Kas sakė, kad į Čikagą reikia skraidyt su B767, o ne B757 su tarpiniu tūpimu (pvz. Reikjavike). Kuom čia blogiau už Tailandą?” – Vytauto-NT „perliukas” :) Kaip suprantu drįsti lyginti mūsų vargšę Palangą su Koh Samui ar Phuket’ų ?

  45. nuno - 2010 04 13, 15:15

    Kas del Ryanair ir Boeing, tai amerikonai bent laikinai pastate O’Leary „i vieta” – pamate, kad lektuvu paklausa auga (lygtais, jei teisingai pamenu CNN ta tema rodyta reportaza) ir nusprende paskutiniu kelniu nesimauti, ko labai O’Leary norejo. Kiek teko skaityti, tai karo kirvis iskastas laikinai ir abi puses turetu rasti tinkama sprendima, nes Boeing reikia parduoti lektuvus, o O’Leary is Boeing juos bet kuriuo atveju gautu pigiau, nei is Airbus.

  46. Just - 2010 04 13, 15:34

    Pratesiant tema apie pigius bilietus: nei viena kompanija ju neparduos pigiau, jei galima parduot brangiai. Tas galioja tiek Air Asia (pasak Arnoldo), tiek Ryanairui- ju LF kyla, o bilietai irgi brangsta, bent jau sprendziant is asmenines patirties, ju PR ir ju offeriu pastaruoju metu

  47. RamunasS - 2010 04 13, 15:34

    Grįžtant į temą ir arčiau Lietuvos. Ryanair tyčia ar netyčia taip sudėliojo savo tvarkaraščius, kad į Berlyną ir Bremeną skraidys tomis pačiomis dienomis kaip ir Airbaltic į Berlyną ir Hamburgą.

  48. Jurgis - 2010 04 13, 15:40
  49. Pranas - 2010 04 13, 15:52

    @RamunasS – dar paieškok panašumų su Star1 tvarkaraščiu – pvz. Milanas lygiai tom pačiom dienom.

  50. Vytautas-NT - 2010 04 13, 15:57

    Patikslinsiu ką aš turėjau galvoje, rašydamas apie Tailanda- užsakomasis reisas į Bankoką buuvo vykdomas su tarpiniu tūpimu Kazakstane. Analogiškai lėktuvai skrenda Londonas- Australija/Naujoji Zelandija.

    Kas link Čikagos, tai ten ir buvo „verslo plano” esmė- valstybės dotacija skrydžiui ir to dėka- žema kaina.

    Beje, japonai apie Lietuva žino, jei net į Ryga užsakomieji reisai buvo atsiradę. Todėl manau, kad tiesioginiai skrydžiai paskatintų turistų srautą (sezoniniai, vasara).

    Galima išvis tokią schemą pasiūlyt- visą viešbučių mokamą PVM sudėt į dotacijas skrydžiams. Gal ir nemaža suma susidarytų…

  51. Simonas Bartkus - 2010 04 13, 16:03

    Valstybės pagalba yra draudžiamas dalykas Europos Sąjungoje – faktas. Galima kai kuriais veiksmais tik skatinti skrydžių atsiradimą.

  52. Vytautas-NT - 2010 04 13, 16:04

    Dar pastaba gerbiamam A.Užkalniui. Jo žiniai JAV gyventojai turi nuosavus automobilius, su kuriais ir į darbą ir į oro uostą nuvažiuoja. Ir ten palieka. Ir 100 myliu ten tikrai ne atstumas, nes kasdien į darbą važiuoja gal ne mažiau…

  53. Andrius - 2010 04 13, 16:06

    Japonai ne Lietuvą žino, o tiesiog visas tris Baltijos valstybes kartu. Beje tos praėjusiu metų japonų grupės kur su B747 nusileido Rygoje, tai jie atskrido toli gražu ne vien tik Latvijos apžiūrėti, tai buvo organizuota ekskursija po visas tris Baltijos valstybes. Buvo apvežioti autobusais po visas tris valstybes ir po to vėl išskraidinti iš Rygos.

  54. Vytautas-NT - 2010 04 13, 16:07

    Rasim ir teisėtų būdų. Juk kažkaip tuos 15 mln. žadėjo dalint? Tai analogišką modelį galimą pritaikyt ir skrydžiams į toli…
    Mokėsim už šalies reklamą, už dar kažką. Ant lėktuvų užrašysim „LIETUVA” ir t.t.

  55. Vytautas-NT - 2010 04 13, 16:09

    Tai nieks gi nedraus Japonams važiuot už Lietuvos ribų ar į kokią Lenkiją. Svarbu, kad starting-point būtų Vilnius…

  56. nuno - 2010 04 13, 16:14

    @Vytautas > tai, apie ka cia kalbi yra charteriai turistams, o diskusija labiau vyksta apie reguliarius skrydzius. Reguliariems skrydziams i Japonija ir JAV mums yra panasiai kaip su airBaltic iki menulio.

  57. Just - 2010 04 13, 16:24

    Ir isvis: kam isradinet dvirati su japonais ar amerikieciais? Mazai saliu, kur apie Lietuva zino mazai, bet bent jau susisiekima turim normalu?

  58. vytautas-nt - 2010 04 13, 17:03

    Japonija ir JAV yra dideles rinkios,su didele perkamaja galia.
    kalbu butent apie reguliarius skrydzius,kad galetume apimt ne tik turistus,bet ir skraidytojus kitais tikslais.

    Beje, kas nors gali pasakyt koks srautas yra i Reikjavika?

  59. Simonas Bartkus - 2010 04 13, 17:08

    Vytautas-NT: aš galiu pasakyt. Kovo mėnesį buvo 25 keleiviai į vieną pusę.

  60. oleg - 2010 04 13, 17:42

    Man idomu kodel Lietuva yra labai populiari tarp lenku i turizmui is bizniui, bet yra tik skrydziai i Varsuva.

  61. vytautas-nt - 2010 04 13, 18:22

    del Reikjaviko labai gaila,kad taip beviltiskai maza keleiviu.
    O lenkai i Wilno nasze vaziuoja paprastai autobusais-pigiau.

    ir pabaigai-kada galima svest Lithuania express mirties diena? beje, gruzinai jau paprase leidimo skraidyt i Vilniu nuo geguzes?

  62. audrius - 2010 04 13, 21:07

    Vytautas-NT, žiūriu, nepavargsta krypčių „atidarinėt” :D Be to, kaip tikras valdininkas, jei būtų jo valia, greitai skirtus pinigus ištaškytų :)

    Tai gal ta pačia tema gerb. Vytautai, „atidarykit” dar reisą į Pekiną/Šanchajų? Rinka milžiniška, middle-class Kinijoj žaibo greičiu auga, Vilniuj aplink Algirdo g. kiniečių irgi nemaža bendruomenė susikūrus :) Būtų galima skirst su Aurelos B757, pamokėtumėm dar pinigų, kad uždažytų Lietuvos simbolika, dar kokiam Biškeke būtų tarpinis sustojimas :)

  63. Andrius Užkalnis - 2010 04 13, 21:13

    Aš tai siūlau geriau tarpinį nusileidimą Kabule, ten netoli lietuviai tarptautinio kontingento kariai, kuo ne rinka? Ten irgi labai auganti, galima sakyti, neatrasta turizmui šalis, galim mes būt pirmieji.

  64. Donatas - 2010 04 13, 21:28

    gruzinai seniai gavo leidimą vykdyti skrydžius tarp tbilisio ir Vilniaus. Šeip ten neaiški bendrovė, kadangi jau pakeitė pavadinimą ir aišku tuo sieks įsilieti į rinką, bet jie dar negavo ir neturi norimų orlaivių (F100) vykdyti skrydžius tarp sostinių…Klausimas finansinė dalis pas juos..
    Beje, ne apie Čikagas ir Amerikas reikėtų šnekėti.. niekas čia skrydžių neatidarys..o jeigu ir atidarys tik tai į kokią Rygą po poros metų…
    Bet jau kažką panašaus minėjo RIX vadovas .. Visų pirma mums reikia daugiau kompanijų VNO pritraukti, daugiau krypčių ir žinoma daugiau keleivių.. O kryptis vystyti pagrinde tik į Europos šalis ar Balkanus.. Reikia poros Low-costų ir kuo greičiau, jog jie galėtų įsidirbti ir vasaros sezonas būtų puikus metas joms ateiti…

  65. Šarūnas - 2010 04 13, 21:51

    Simonas yra minėjęs, kad bus dar naujų krypčių. Tad manau dar vieną ar kelias iš lentelės išvysim ;]

  66. vytautas-nt - 2010 04 13, 22:00

    belieka priminti A.Uzkalniui,kad Kabulas yra pakeliui i Indija arba Bankoka (na Honkonga),bet ne Pekina…
    Galim grizt prie ukiskesniu,klausimu, kur gincu bus maziau- kas atidarys reisa Palanga-Vilnius,kuri duotuoti galima visiskai teisetai?

  67. vytautas-nt - 2010 04 13, 22:24

    siaip A.Uzkalnis pakele labai gera tema- turizmo vystymas Afganistane. Tai salis turinti tukstantmete istorija. vadinasi be gyvos gamtos turi buti ir paveldo. irakas jau pamazu atstato susisiekima su Europa. Ta kryptimi turetu judet ir Afganistanas. Jei vizu rezimas palankus. Siuo atveju vakarai turetu investuot i turistine infrastrukturos sukurima ir srautu suformavima. Turistu vezima reiketu finansuot per karinius biudzetus,o vezti- keleivianiais krovininiais lektuvais…

  68. Donatas - 2010 04 13, 22:45

    nesamonė. bent jau kolkas tai nerealistiški pamąstymai.
    Vytautai NT, tu geriau įsiklausyk ką Simonas parašo, o neskleisk savų, šiek tiek fantastinių, apmąstymų kaip būtų.
    Dėl Lenkijos rinkos tai matomai užtenka Varšuvos.. Kiti Vilnių/Lietuvą pasieka autobusais. Na, nežinau skrydžių sėkmę ir jos paklausumų jeigu ir startuotų pvz: Krokuva – Vilnius ir ar iš kito kokio tai miesto.
    Teisingai, Simonas minėjo, jog bus greitai naujų skrydžių naujų kompanijų, bet matai, laikas eina, o jos matomai laukia keleivių srauto pagyvėjimo ar kažko.. ir išvis, reiktų dar ir kt. kompanijos Stokholmo krypčiai įlieti.
    Visai nieko ta City Airline vykdanti skrydžius iš Gotenburgo į RIX ir TLL. Manau atsirastų keleivių ir šiame segmente. Bet kaip ją privilioti? Be to, įmanoma, jog CPH kryptis paprasčiausiai užgoštų visą srautą…
    be to, Aerosvit pradėda skrydžius iš RIX į oddesą matomai su dviem kryptimis neapseis.. Galėtų ir dar kokią papildomą iš VNO atidaryti. Visgi paklausa yra.

  69. Justinas M. - 2010 04 13, 22:47

    Įdomu tik, ar naujos kryptys, kurios dar nepaskelbtos, bus jau esamų srautų paėmimui (Stambulas, Budapeštas), ar visiškai naujų srautų „kūrimas”, kaip tai Star1 daro Edinburgo, Ibisos ir Palermo atveju. O miestų, į kuriuos galima „kurti” srautą, dar vienas kitas yra (Bulgarija, Norvegija, atvykstančiam turizmui ta pati Suomija), na žoždiu įdomu. Spėk tik žmogus tada visais reisais pasinaudoti :-)

  70. Arnoldas - 2010 04 13, 22:58

    @Donatas: Į Odesą iš Rygos „Aerosvit’as” nepradės skraidyti kol kas. Ten pradės skaidyti „Air Baltic”. Jeigu remiesi Wikipedia, tai ten klaidina žmones. „Aerosvit.com” svetainėje aiškiai rodoma, jog OP by „Air Baltic”.

  71. Arnoldas - 2010 04 13, 23:04

    Simono norėčiau paklausti, ar tie nauji mistiniai skrydžiai ir naujos aviakompanijos, apie kurias jis minėjo, jau yra sutartas reikalas, ar vis dar derybų stadijoje ir nėra galutinio patvirtinimo ?

  72. Arnoldas - 2010 04 13, 23:10

    @Donatas: Ups… Atsiprašau, rodos iš tikrųjų skraidys ir „Aerosvit’as”. Blogai pasirinkau dieną ir mačiau tik BT skrydžius.

  73. Donatas - 2010 04 13, 23:33

    Taip, Aerosvit iš RIX į Odesą… Aš manau tai galėtų būti Wizzair’ai. O kryptys galėtų būti tai nuo balkanų iki mūsų „pamėgtų” londonų..:)
    Arnoldai, aš manau, jog derybos jau kaip į pabaigą.. tik matomai laukiama kokios tai keleivių statistikos ar dar skrydžių leidimų tarp oro uostų suderinimo, skrydžių laikus ir pan.:)

  74. vytautas-nt - 2010 04 14, 04:21

    as bijau,kad suomiu turistu veziojimui uztektu Ryanair’o ir Tamperes, pradziai.
    Dabar kas link nauju vezeju. Wizz butu tikrai neblogai,bet tikrai Londonas ir Oslas yra visiskai beviltiskos kryptys- po trsi vezejus kiekvienoj. Tada lieka rytu Europa, gal Ispanija. Tas pats Budapestas (kaip Hub’as).
    O labiausiai mums reikia ne Europos vezeju, bet kokiu turku, Kipro, Persijos ilankos, kas leistu gerokai isplest geografija ir pagerinti jungtis su Afrika,Azija,Australija.
    iberijos tiketis (bevelyciau TAP)- neverta. Ten skrist reikia patiems. Greiciau is OneWorld sulaukti Malev.
    Beje, Estonian i Ispanija skraido? Gal dar viena reisa su tupimu i Madrida galetu padaryt?

  75. Pranas - 2010 04 14, 07:53

    Kad jau buvo paminėta vikipedia, tai siūlyčiau daugeliui čia skaitančių jos redaguotojų (ypač sudirbusių lietuvišką straipsnį apie Vilniaus oro uostą) paskaityti http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:WikiProject_Airports (ypač apie Page Content) ir tuo vadovautis, o ne tuo, kad daug paveiksliukų labai gražu arba labai labai norėtųsi, kad gruzinai skraidytų.

  76. ES - 2010 04 14, 07:54

    Kryptis, kuri pasiteisintu vasaros sezone butu Dubrovnikas ( arba kazkas panasaus sioje Adrijos puseje).

  77. Labiau patyręs - 2010 04 14, 07:59

    Kuri laiko neskaičiau, bet Vytautas-NT pastebėjau vis ta pačią žolę rūko… Esi turbūt tipiškiausias lietuviško mentaliteto identitetą apibūdinantis e-erdvės individas.
    Visos a/k esančios VNO šiai dienai „sysioja” į batą dėl „over capacity”, sumažėjusio LF ir AF. Bet visos delsia, nes laukia vasaros ir tada žiurės kaip bus. Tai rodo, kad VNO dirba gerai – a/k atvedė, bet keleivių srautai neatsiranda tokie, kad patenkintų pateiktą pasiūlą. Ar dar yra prieštaraujančių, kad tranzitą gali kurti tik „namų a/k”, o jos kaip žinome nėra ir nebus. Todėl reikia linkėti tik stiprybės VNO, kad išlaikytų esančią pasiūlą ir tuo pačių visai neblogas kainas.

  78. Linas - 2010 04 14, 08:04

    Na ir vel randu tarptautinese naujienose tokia informacija:
    April 14: New York start up Baltia Air waits U.S approval looks to go JFK/ St. Petersburg Summer 2010 via B747 service. Kari Tikkanen is Cargo Manager.

    Jei jie visgi pakils i ora – tai bus realizacija vienos is didziausiu „fix” ideju… (nors as pats tuo ir netikiu :))

  79. Andrius - 2010 04 14, 08:27

    O šiandien Aerosvit jau net Boeing 737-500 atsiunčia į Vilnių. Matyt keleivių skaičius neblogas Vilniaus kryptyje ar tiesiog mažesnių lėktuvų šiandien pritrūko?

  80. Vytautas-NT - 2010 04 14, 08:57

    Turiu pastebėti, kad namų a/k turime- Star1. Aš vėl keliu klausimą ar realu Star1 įsigyti trečią lėktuvą? Ir kokias naujas kryptis jie gali atidaryti, kad pilnai išnaudotų antrą lėktuvą?

  81. nuno - 2010 04 14, 09:11

    Su dabartine skrydziu pardavimo tvarka trecias lektuvas Star1 yra nerealu. Vien lietuviais neprikrausi tu lektuvu.

  82. ruonis - 2010 04 14, 09:23

    o aš manau, kad krokuva ir gdanskas būtų pačios tos kryptys, jei tik būtų low-cost’as. ir iš vienos, ir iš kitos pusės turistinio srauto būtų, nes trenktis autobusu lenkijos keliais ne pats maloniausias užsiėmimas, kas atbaido ir šiek tiek aukštesnes pajamas gaunančius lenkus/lietuvius nuo kelionės čia/ten. tai būtų realus turistų pritraukimas čia.

  83. nuno - 2010 04 14, 09:28

    kiek tukstanciu keleiviu per menesi i ta Gdanska ar Krokuva prognozuojat? kuo low-cost’as skraidys, kad atsipirktu? 737? Saab’ais? jau gal tada kalbekim geriau apie Cikaga ir Tokija.

  84. Šarūnas - 2010 04 14, 09:31

    Beje Star1 jau yra pilnateisė IATA narė? Dabar svarbiausia jiems būtų išspręsti bilietų pardavimo klausimus bei paleisti juos į prekybą Amadeus’e ar pan..

  85. Arnoldas - 2010 04 14, 09:34

    Sutinku su @nuno. „Star1” pardavimai orientuoti tik į emigracines ir turistines kryptis. Jie nepardavinėja savo bilietus per „Amadeus” ir kt. sistemas. Ir net nesistengia papulti į nemokamas bilietų paieškos sistemas, kaip http://www.skyscanner.com. Ši sistema padeda atrasti kainas ne tik tradicinių kompanijų, bet ir „low cost’ų”. Šalia tradicinių kompanijų galima rasti ir mažų „low cost’inių” kainas ir net pačiam susidaryti „self-connected” jungtis. Svetainė neima jokių komisinių už pirkimus ir jų neatlieka, o tiesiog nukreipia į oro bendrovės pirkimo puslapį konkrečiam skrydžiui. Šį svetainė yra labai populiari. Taip jie padidintų galimybę pritraukti ir ne tik emigrantus, bet ir užsieniečius. „Star1” kainos daugumoje atveju yra žymiai geresnės negu „Air Baltic”, bet užsieniečiai neturi galimybės apie tai sužinoti. Vakar jiems pateikiau ši pasiūlymą per „Facebook’ą”, lauksime jų reakcijos :)

  86. Donatas - 2010 04 14, 09:49

    @Pranas, kuom dabartinis variantas neįtinka? Siūlomas standartas yra nuobodus, pilkas ir neinformatyvus.. kad jeigu kažkas keičia tai tegul.. Manau reikėtų atšviežinti informaciją apie VNO, susisiekimą, bendroves ir t.t. ir tai pateikti kitokiu formatu. o angliškas variantas ta išvis skurdus :)) Šis vikipedijos standartas yra tai tik jos pačios projektas, bet niekas neliepia jų laikytis.. Klystu?
    Visų pirma reikia sulaukti STAR’ų antro boeingo:) kažkaip gegužė jau artėja, o naujienų negirdėti apie kitą orlaivį..

    Dėl Aerosvit šiandieninio boeingo skamba neblogai. Tikėkimės dėl keleivių gausos jie jį pasiuntė. Nors viena kryptis dirba pelningai:)

  87. Vytautas-NT - 2010 04 14, 09:52

    Kiek žinau Star1 dar nėra IATA narė. Nes jei jau būtų, tai tikrai paskelbtų apie tai per visas informacijos priemones.

    Pagal dabartinį verslo modelį Star1 nesirengia imtis tranzito. Tad kol kas turim bazinį vežėja be tranzito.
    Įdomu, kiek jiems trūksta, kad aplenkt Estonian pagal keleivius?

  88. nuno - 2010 04 14, 10:01

    Dabartinis Star1 verslo modelis gal ir pasiteisina. Kaip sako internetiniai juokeliai: „emigracija baigesi – prasidejo evakuacija”. Bet ar nebutu praktiska ir naudinga krizes metu galvoti apie ateiti ir ruostis galimai pletrai, o ne po to versti per galva atsiliekant nuo kitu. Suprantama, kad visos narystes ir pan kainuoja, bet ar papildomu keleiviu srautas ju neatpirktu, tuo labiau, kad tai „normalios” avialinijos su nemokamu bagazu ir pan.

  89. Labiau patyręs - 2010 04 14, 10:02

    @ Arnoldas – svetainė ima iš a/k, kad jos ten būtų, ne iš visų, bet iš tokių kaip Star1 ima, todėl jų ten ir nėra dėja. Yra ir Swoodoo kurie irgi ima iš a/k. Nemokamas tik sūris spąstuose ir tai tik antrai pelei :)

  90. Simonas Bartkus - 2010 04 14, 10:06

    Pardavimas per BSP kainuoja aviakompanijai apie 40 litų. Todėl eiti į BSP ar neiti yra rimtas klausimas: ar „Star1” parduotų daugiau, jei pardavinėtų kiekvieną bilietą 40 litų brangiau, bet per BSP? Dabartinis „Star1” žėmėlapis nėra „sutvertas” jungiamiesiems skrydžiams, o parduoti bilietus jiems gerai sekasi ir per savo interneto tinklapį.

  91. Arnoldas - 2010 04 14, 10:12

    @Labiau patyręs: čia tikslios žinios? Aš nemanau, jog „Ryanair” yra pasirengęs kažkam mokėti? :)

  92. Simonas Bartkus - 2010 04 14, 10:14

    Arnoldai: Labiau patyręs tą ir norėjo pasakyti: „Ryanair” dalyvavimas yra nemokamai, tačiau tokiems kaip „Star1” dalyvavimas yra mokamas.

  93. Labiau patyręs - 2010 04 14, 10:15

    @ Arnoldas – nelygink Ryanair su Star1. Vienus reikia turėti dėl asortimento kuris uždirba lankomumą, kiti turi uždirbti pinigus.

  94. Vytautas-NT - 2010 04 14, 10:19

    Jei Star1 pardavinėtų bilietus per BSP jie atsirastų Lietuviškuose ir pasaulio bilietų pardavimo sistemose. Šalia AirBaltic ir pan.
    Kalbant apie Inetline’o galimybe, tai tokios erdvės butų Dubline, Milane ir Londone. Tad ne viskas taip beviltiška. Juolab informacija, kad jie prašosi į IATA nėra atšaukta.

    Galop smagu gauti teigiama Labiau patyrusio įvertinimą. Bent jau VNO veikla pateisino jo lūkesčius…

  95. Labiau patyręs - 2010 04 14, 10:26

    @ Vytautas-NT – VNO pateisins mano lūkesčius tik tada kai aplenksime RIX. Bet tai ką daro gerai VNO tikrai verta pagyrimo, tai kaip diena ir naktis skiriasi nuo sukurto ir puoselėto Ivanausko „lesyklėlių” oro uosto.

  96. Audrius - 2010 04 14, 10:28

    Aš nelabai suprantų keleivių, kurie „dusinasi” dėl 40Lt, kai reikia skristi. Manau, kad čia ne esmė ne kainose, o požiūryje. Pvz.: tas pats keleivis nė nemirktelėjęs gali sau leisti papietauti pobrangiame oro uosto restorane, arba gerokai permokėti už taksi.

  97. Arnoldas - 2010 04 14, 10:29

    Beje, „http://www.swoodoo.com” radau a/k „Start1” pasiūlymus jau :) Galbūt ateis laikas ir „http://www.skyscanner.com”. Iki šiol apie Swoodoo nieko nebuvau girdėjęs. Išbandžiau ją ką tik. Ji atsilieką nuo „Skyscanner”. Daug a/k neranda, ypač už EU ribų.

  98. Vytautas-NT - 2010 04 14, 10:30

    Kas per manija- bet kokia kaina aplenkti RIX. Turiu planą- pasiunčiam savo turimus tris ar keturis karinius lėktuvus ir subombarduojam RIX. Tada jie ilgai mums bus ne konkurentai…

  99. Labiau patyręs - 2010 04 14, 10:31

    @ Audrius – aviacijoje niekas taip neskaičiuoja. Jei perveži per metus 200.000 keleivių – t.y. 8 mln. litų kas sudaro tokį srautą aptarnaujančios a/k pelną arba nuostolį. Per vieną bilietą tai tikrai atrodo niekinga suma, bet 8 mln. jau labai geras rodiklis.

  100. Labiau patyręs - 2010 04 14, 10:37

    @ Vytautas-NT – kas kalba apie bet kokią kainą? Jei mes turėsime tokius keleivių srautus ir tokią dinamiką – geriau bus visiems kas su tuo daugiau mažiau susiję. Tavo demagogijos nepralenksi, suprask juk su tokiais srautais net tavo utopijos gerokai priarėtų prie realybės ir nelaikytų tavęs kaip padebesiais skraidančio fantasto. Panašaus mąstymo (vešime turistus iš JAV) buvo Lithuanian Express atstovas, bet net tu prakalbai apie jų nusibaigimą, net nepradėjus skraidyti. Kuo aiškesnį tikslą turi – tuo lengviau jo siekti (kiekvienas verslo vadovėlis tuo pradedamas ir baigiamas).

  101. Jurgis - 2010 04 14, 10:40

    Dabar svarbiausia – VNO statistika , be to ne vieno esminio zingsnio i prieki. Statistika esminiai gali pakeisti tik LCC atejimas i VNO. Tam ir reiketu susikoncentruoti. Visu pirma darykit tai, kas aisku.

  102. nuno - 2010 04 14, 10:59

    Keletas airBaltic paskelbtu skaiciu: „Some March stats: passengers 36%, flights 27%, load factor 4%, 15 min flight punctuality 90,6%”

  103. Vytautas-NT - 2010 04 14, 11:09

    Čia galim pasvarstyti apie alternatyvas.
    Variantas Nr. 1. Kažkas (valdžia, privatūs investuotojai ir pan.) investuoja į Star1, keičiamas ir plečiamas parkas, keičiamas verslo modelis.

    Variantas Nr. 2. Perkamas Estonian Air akcijos Ū(šiuo atveju greičiausiai valdžios), investuojama, keičiamas lėktuvų parkas ir t.t.

  104. nuno - 2010 04 14, 11:12

    @Vytautas – abiem atvejais perka „valdzia”, kas siuo metu yra neimanoma, tad abu variantai tuo ir pasibaigia

  105. vilnius vs.ryga - 2010 04 14, 11:38

    Paskutiniu metu aktyviai vyksta Rygos oro uosto ir Airijos kompanijos „Ryanair“ derybos dėl bazės Rygoje įkūrimo. Be to, panašios derybos vykdomos su Vengrijos oro linijų bendrove „Wizz Air“, pranešė oro uosto vadovas Krišjanis Petersas, kurį cituoja DELFI.lv. Primename, kad „Ryanair“ yra paskelbusi planus kurti bazę Kaune.
    Rygos oro uosto vadovo teigimu, šiuo metu vyksta susirašinėjimas su „Ryanair“, tačiau susirašinėjimo turinys yra konfidencialus. Oro linijų bendrovė ketina Rygoje bazuoti du lėktuvus.

    Be to, K. Petersas papasakojo, kad derybos dėl bazės Rygoje taip pat vykdomos su bendrove „Wizz Air“, kurios atstovai jau apžiūrėjo teritoriją, kurioje galima įkurti bazę, rašo elektroninė Latvijos dienraščio „Diena“ versija su nuoroda į agentūrą BNS.

    Kol kas nėra tiksliai žinoma, kada bus pasirašytos konkrečios sutartys. Pats bazės įkūrimas neužtruks ilgai.

  106. Jurgis - 2010 04 14, 11:56
  107. Anonimas - 2010 04 14, 12:02

    Latvian government takes decision to invest LVL 15.6 mln in airBaltic share capital and ensure greater state control. http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=25807 Novaturas, the largest tour operator in the Baltic States, on Tuesday presented the low-cost tour operator Eco Travel. Eco Travel’s key business concept is organisation of holiday tours at a minimum price. http://www.baltic-course.com/eng/tourism/?doc=25795

  108. vytautas-nt - 2010 04 14, 12:07

    Wizzair baze Rygoje yra blogai. Ryanair baze Rygoje nieko nekeicia,nes ten bus tiek pat lektuvu,kiek Kaune ir skrydziu skaicius bei kryptys,greiciausiai,nesikeis.
    svarbiausia,kad dabar Kauno kainos paprastai yra geresnes,negu Rygos. Vadinasi visi taupus keleiviai is Rygos vaziuos i Kauna,o ne atvirksciai. Be to, baze ikurs greiciausiai vasaros vidury ar rudeni,nes netures tam kartui pakankamai nauju lektuvu. Kauno atveju tarpas tarp paskelbimo ir ikurimo: trys-keturi menesiai.
    Man tik didele misle kur Wizz skraidys is Rygos,jei ikurs baze? Ten visom kryptim didele konkurencija. Nebent i Ukraina?

  109. Vytautas - 2010 04 14, 13:11

    Va būtent – kas atsakys į klausimą, kaip latvių valdžia, prisikolinusi iš TVF, toliau kiša milijonus į airbaltic, ir visiem viskas gerai? Nėra pagrindo apskųsti? Čia pavyzdys tada masiuliui, kad viskas apeinama, tik reikia gerą top management’ą susamdyt, o ne žiemeliam visokiem duot milijonus…
    Ir tą reikėjo daryt iš karto vos tik nutūpė flylal – perimti, nusamdyti, investuoti. Užtai dabar ir turim latvius, pilančius mum š.. ant galvos

  110. mėgėjas - 2010 04 14, 13:14

    šiandienos rytiniame sas reise vno-cph laisvų vietų nebuvo. Taigi LF tlkėkimės kopia aukštyn.

  111. Arnoldas - 2010 04 14, 13:18

    Šiandien nusipirkau bilietus VNO-BKK pirmyn-atgal už 1550 Lt su „Aerosvit’u” birželio mėn. Turint omenyje, jog jie yra nemažai pardavę pigių bilietų birželiui ir į JAV, tai patenkinti jų LF gali nebepakanti ir AN-148 :)

  112. Vytautas-NT - 2010 04 14, 13:23

    Jei Aerosvit dar Pekiną pasiūlytų…
    O šiaip jei jie toliau pardavinės bilietus į NYC po 1200 Lt, tai greitai dauguma Lietuvių skris ne į Čikagą, bet į Niujorką

    Beje, tas Swoodoo greičiausiai yra lietuvių projektas, tad nieko keisto, kad rodo ir Star1 kainas…

  113. Linas - 2010 04 14, 13:53

    Siek tiek naujienu is AY apie atsauktus reisus, gal kam aktualu:
    Changes in Finnair long-haul traffic in April – May 2010

    Following long-haul flights will be cancelled due to operational reasons.
    AY067 20Apr HEL-HKG CNL
    AY021 05May HEL-DEL CNL
    AY022 06May DEL-HEL CNL
    AY021 11May HEL-DEL CNL
    AY022 12May DEL-HEL CNL
    AY021 19May HEL-DEL CNL
    AY022 20May DEL-HEL CNL
    AY095 16May HEL-BKK CNL

    AY096 18May BKK-HEL CNL
    Regards,
    Finnair Cargo

  114. Vytautas-NT - 2010 04 14, 14:26

    Beje, gerbiami krovinių specialistai- įmanoma iš Kinijos (Ningbo) į Vilnių parskraidint 36 kg (volumetric weight) krovinį mažiau nei už 300 USD?

  115. nuno - 2010 04 14, 14:38

    Ne visiems vezejams padetis jau tokia bloga:
    April 14 (Bloomberg) — Korean Air Lines Co., South Korea’s biggest carrier, raised its full-year operating profit forecast 25 percent to the highest in at least two decades as the global economic recovery boosts travel and cargo demand.
    Operating profit may be about 1 trillion won ($896 million) compared with a previous estimate of 800 billion won, Chief Financial Officer Lee Sang Kyoon said today. That’s the biggest since at least 1991, according to Bloomberg data. First-quarter operating profit jumped 33-fold, the Seoul-based airline said.

  116. oleg - 2010 04 14, 15:30

    Wizz Air launched two weekly flights from Warsaw (WAW) to Turku (TKU) on 10 April. The airline already serves the Finnish city from Riga, Gdansk and Budapest.

    Wizz ziuri i musu regiona?

  117. Vytautas-NT - 2010 04 14, 15:50

    Dėl vyriausybės įnašo į AirBaltic akcinį kapitalą- panašu, kad B.Flick’as išdurinėja Latvijos valdžia. O jie nori savo akcijų dalį išlaikyt.
    Jei įmonė pelninga- gali ir paskolą gaut.

    Ir dar atsakymas Vytautui: kur garantija, kad gelbėjamo LAL ištiktų būtent AirBaltic, o ne Estonian likimas (tolesni nuostoliai)?

  118. Eugenijus - 2010 04 14, 15:51

    Praktiskai labai blogai:

    Informuojame, kad buvo nuspresta sumazinti Czech Airlines skrydziu is/i Vilniu skaiciu.

    Skrydziai OK872/873 bus vykdomi be pasikeitimu.

    Vakariniai skrydziai OK870 Praha – Vilnius ir rytiniai OK871 Vilnius – Praha nebebus vykdomi nuo 2010-05-17.

    Nes su vakariniais cekais buvo vykdomi visi KLM skrydziai kuriw paveluodavo i rytinius estus.

    Gal kas zinot kas uzpildys sia nisa

  119. Vytautas-NT - 2010 04 14, 15:56

    Na visai blogai! Paskutiniu CSA reisu aš tradiciškai grįždavau iš Briuselio. Dabar bus nebent LOT variantas. Bet man per Prahą reikia, ne per Varšuvą.
    Tikra tragedija Lietuvai…

  120. nuno - 2010 04 14, 16:03

    Cekai nebenori vezti likusio tranzitinio srauto? Naikina skrydi, tikriaus, rekordininka pagal velavimus – OK870

  121. Just - 2010 04 14, 16:17

    Butent, tragedija Lietuva, nes Vytautas-NT negales grizti vakariniu reisu is Briuselio…

  122. Labiau patyręs - 2010 04 14, 16:20

    @ Vytautas-NT – o tu mylias kaupi savo asmeninėm kelionėm ar panaudoji jas tarnybinėm? Nes apmokame mes juk tavo keliones, tai negražu būtu myliomis naudotis. Ar ne taip? :)

  123. Patikimasis - 2010 04 14, 16:22

    Atminkit, bėdos po vieną nevaikšto …..

  124. Vytautas - 2010 04 14, 16:36

    @LP – Vytautas-nt jau primena tą veikėją iš „Up in the air”. Nespės prikaupt 10M mylių – liks loozeris:)Jei kas nematėt – būtinai pažiūrėkite šį filmą :)

  125. Eugenijus - 2010 04 14, 16:43

    Gal but BT tada tures code share su KLM savo vakariniam reisui is AMS. Arba gal AIr france prades skraidryti is Paryziaus.

  126. Donatas - 2010 04 14, 17:23

    čia rimtaj dėl čekų oro linijų??

  127. Andrius Užkalnis - 2010 04 14, 17:32

    Čia apie OK gal galima pasakyti iš kur info? Nes dar vakar nusipirkau į tą reisą birželio mėnesiui bilietus.

  128. Pranas - 2010 04 14, 17:41

    Bent kiek aš matau, bilietai į tą vakarinį/rytinį reisą po gegužės 17 nebeparduodami.

  129. Andrius Užkalnis - 2010 04 14, 17:47

    Pažiūrėjau išties to vakarinio OK nebeliko, nu bet ot jau kai sekasi tai sekasi.

  130. Donatas - 2010 04 14, 18:05

    dvi blogos naujienos:
    1) CSA tvarakaščių pakoregavimas (nuimti keli OK skrydžiai)
    2) Ryanair ir Wizzair bazės RIX’e

    jo, gaila.. na ką, laukiame naujienų iš VNO dėl naujų skrydžių ir naujų kompanijų..

  131. Linas - 2010 04 14, 18:20

    Vytautui-NT
    del 36 kg krovinelio is Ningbo – parasyk prasau man maila: linas@litgina.lt
    Paziuresiu ka galima padaryti del kainos, viskas priklausys nuo to, kokiomis salygomis yra perkamos prekes FOB ar EXW…

  132. Pranas - 2010 04 14, 18:26

    @Donatas – Ryanair ir Wizz Air bazės Rygoje būtų labai geros naujienos. Aišku ne tokios geros, kaip jei būtų Vilniuje, bet tikrai ne blogos.

  133. Donatas - 2010 04 14, 18:57

    Nelabai linkčiau sutikti ar geros:) vis dėlto norėjosi ir kokių Wizzairų bazės VNO. Nors aišku gal ir bus greitai..

  134. Donatas - 2010 04 14, 19:00

    kyla klausimas, kokį „paketą” siūlo RIX jeigu ir Wizzair ir Ryanair tuoj įsikurs pas juos. Kaip tas „paketas” atrodo lyginant su VNO? jokių mokesčių ir t.t.? ir kokie esminiai skirtumai nuo VNO, jog taip sunkiai randa kelią iki mūsų…

  135. Ezys - 2010 04 14, 19:11

    O kas sakė, kad įsikurs?
    Tai tik pranešimas žiniasklaidai, kuris turi vieną prasmę – parodyt, jog dirbam ir pasigerint savo įvaizdį.

  136. Nieko nuostabaus - 2010 04 14, 20:16

    Kai iš Vilniaus padaugėjo tiesioginių skrydžių, nieko nuostabaus, kad tokie, kurie susiimdavo tranzitinius keleivius nukenčia. Tiesą pasakius čia nieko blogo nematau, tai rodo, kad žmonės renkasi tiesioginius skrydžius. Svarbiausia, kad toliau daugėtų krypčių, o tai, kad kokie nors latviai sumažins skrydžių į Rygą skaičių, lenkai į Varšuvą, ar čekai į Prahą, didelės bėdos nematau.
    Tik neprisikarksėkit su tais „bėdos po vieną nevaikšto”. :)

  137. vytautas-nt - 2010 04 14, 20:35

    kokia dar baze RIX. Kol kas nieko nesutarta,tai verkt per anksti.
    O del CSA gaila. Nors is kitos puses nelabai juos suprantu. Ar ne geriau butu nuimt butent vidurdienio reisa? Juk LAL laikai skraide dukart dienoj ir nesikankino…?
    Atsakysiu labiau patyrusiam-mylias kaupiu,bet dar niekada nesu panaudojes. Nesusikaupia….

  138. Rimas - 2010 04 14, 20:43

    Situ latviu pareiskimu nereiketu priimti rimtai,tai daugiau „opiumas”liaudziai ir konkurentu erzinimas.

  139. Obs. - 2010 04 14, 20:45

    Arrival VIA: 2010.04.14/21:55/Copenhagen, Denmark/BT166/Cancelled! – 2010.04.15/08:25/Tallinn, Estonia/OV651/Cancelled! – 2010.04.15/19:35/Tallinn, Estonia/OV655/Cancelled!

  140. Arnoldas - 2010 04 14, 21:13

    Bet koks skrydžių mažinimas nėra gerai, nes mažina konkurenciją ir pasiūlą. Tačiau, reikia įvertinti tai, kad „CSA” neteko vienos krypties, į kurią ilgą laiką veždavo tranzitą: AMS. Greitu laikų (jeigu sėkmingai klostysis tranzitas) į AMS tikriausiai bus skraidoma po du kartus per dieną („Estonian”, o gal ir pats „KLM’as” pradės skraidyti be tarpininkų). Taip pat nežinoma kiek ilgai „CSA” dar galės „maitinti” ir „Air France”.

    Rimčiau reikėtų sunerimti, jeigu savo skrydžius pradėtu mažinti „Finnair” ir „Lufthansa”. Iki šiol jie čia neturėjo didelės tiesioginės konkurencijos („LOT’as” gal kažkiek ir konkuravo). Dabar gi atsirado „SAS’as” ir „KLM’as”. „Aerosvit’as” taip pat sugeba konkuruoti keliomis kryptimis. Įdomus bus pažiūrėti šio mėnesio statistiką ir panagrinėti „Finnair” ir „Lufthansa” tranzitinių keleivių srautų pasikeitimus. Būtų nemalonus siurprizas, jeigu keleivių srautas neaugtu, o tik nauji vežėjai „kanibalizuotu” senųjų vežėjų LF.

  141. vytautas-nt - 2010 04 14, 22:08

    kodel galvojama,kad CSA vientik aptarnavo KLM ir AirFrance (dar galima AlItalia pridet)- jie turi visai nebloga savo tinkla po Europa is Prahos.
    Nieko nepadarysi-konkurencija Vilniuje padidejo. Beje, CSA neisnaudojo ir tiesioginio srauto i Praha. Galejo paleist kokis 300 Lt i abi puses,kaip SAS ar AirBaltic Kopenhaga.
    Iseitu,kad CSA bandys laime rinkoje su mazesne konkurencija-Taline.
    Ir siaip,sakyciau keistas zingsnis-nuimt skrydzius per pati vasaros pika. Ar ten pardavimai tokie blogi,kad prosvaisciu neitikima?
    Galejo,beje, vietu skaiciu pamazint ir kitais budais.

  142. Donatas - 2010 04 14, 22:15

    Kad žiniasklaidoje pasklinda kalbos tai daug ką reiškia. Dėl bazių įkūrimo, aš manau, labai realus dalykas. Ryga jau anksčiau visaip kalbino Ryanair, jog šie įkurtų bazę.

    beje, iš tikrųjų kas nutiko BT 166 Kopenhaga A 21:55 Skrydis atšauktas?

    Gedimas?

    Dėl KLM grįžimo tai nėra kalbos, jiems ir taip gerai, jog Estonian Air atveža keleivius.

  143. Andrius Užkalnis - 2010 04 14, 22:18

    Jums, gerbiamasis p. Vytautai-NT, seniai pribrendo laikas atidaryt savo avialiniją, nes srautus, pajamų modelius ir konkurentų padarymą viena kaire ranka išmanot geriau už bet kurių esamų ir buvusių avialinijų specialistus. Glumina toks avialinijų dėmesio stygius Jūsų įžvalgoms, nes vien Bartkaus bloge yra tiek Jūsų naudingų patarimų ir persergėjimų nuo neapdairumo, kad jei oro linijos būtų Jūsų paklausiusios, būtų galėjusios išvengti daugybės nuostolių, kuriuos sukėlė jų neapdairumas ir nenoras pasitarti su Jumis.

  144. Labiau patyręs - 2010 04 14, 22:34

    Vytautas-NT yra šiuolaikinis ir modernus aviacijos Chuck Norris.

  145. Ezys - 2010 04 14, 22:41

    Haha, būtent :D

  146. Vytautas-NT - 2010 04 15, 03:13

    Turiu pastebėti, kad tiek aš, tiek gerbiamas A.Užkalnis (linkėjęs LAL bankrutuoti ir pasisakęs prieš nacionalines oro linijas). esame diletantai aviacijoje. Nebent aš kažką praleidau ir …
    Noriu pastebėti, kad visi mano teiginiai ar pasiūlymai yra klausimai, kuriuos galima suformuluot taip: „Kodėl jie taip daro”.
    Sutinku, kad eilinio mirtingojo ir specialisto situacijos vertinimas gali skirtis, nes pirmasis nežinos situacijos, niuansų, specifikos.
    Būtent todėl aš ir klausiu: kodėl CSA elgiasi taip, kaip elgiasi?
    O Labiau patyrusiam atsakysiu paprastai- svajot neuždrausi. Bet aš komentaruose, pvz. apie dirižablius nieko nerašau.

  147. Donatas - 2010 04 15, 03:21

    ;]]]]

  148. Donatas - 2010 04 15, 03:25

    LVL 700 mln to be invested in airBaltic development over next three years

    http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=25837

  149. Donatas - 2010 04 15, 03:29

    plius dar

    Israeli airline Sun D’or International Airlines to launch Riga-Tel Aviv charter flights

    http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=25833

  150. Aurelija - 2010 04 15, 07:31

    Palaikysiu Vytautą-NT. Žmogus diskutuoja labai korektiškai, o jo kartais keistoki klausimai arba idėjos bent jau išprovokuoja diskusijas.

    Beje, Vytautai-NT, bravo, už atsakymą Užkalniui.

  151. Deivis - 2010 04 15, 08:50

    Uzdaryti Aberdyno,Edinburgo ir Glasgo oro uostai:

    Airspace around Aberdeen, Edinburgh and Glasgow airports has been closed by the national air traffic service, NATS, as a result of volcanic ash drifting across the United Kingdom from Iceland.
    Aberdeen, Edinburgh and Glasgow airports are closed until further notice.
    Passengers are instructed NOT to travel to the Scottish airports. All arriving and departing flights are currently suspended.
    Passengers should check with their airline for further information and should expect disruption in the coming hours. Updates will be issued throughout the morning.

  152. :) - 2010 04 15, 08:52

    As irgi palaikyciau Vytauta-NT, tikrai ner taip labai jau blogai pasisakoma, ne taip, kaip kiti troliai :) Ir be to, 1 taskas uz dirizablius :D

  153. Linas - 2010 04 15, 08:52

    Pritarciau Aurelijai. Vytautas diskutuoja labai korekt! Ir net i uzgaulius komentarus neatsako grubiai ! Zinoma, kartais jo pamastymai tikrai skamba naivokai, ir kartais net sukelia sypsena, bet visada isprovokuoja kazkokia diskusija :)

  154. Linas - 2010 04 15, 08:54

    Sorrius – Vytautas-NT :)

  155. Linas - 2010 04 15, 09:00

    Deivi, aciu uz info! Gal kas turite ziniu del Star1 skrydzio ryt? Nes jei tas debesis nepraslinks greitai, tai gali paveikti ir ju skrydi…

  156. Deivis - 2010 04 15, 09:32

    Prie to paties:
    Uzdaryti Dublino,Oslo,Bergeno,Belfasto,Tromso,Niukaslio ir daugelio mazesniu miestu oro uostai.Jei neklystu,daug skrydziu atsaukta is/i Londono Stansted del tos pacios priezasties.

  157. Andrius - 2010 04 15, 09:32

    Norvegija tas debesys irgi greit pasieks, gali būti ir Oslo skrydis atšauktas. Anglijoje tai uždaryta visa erdvė į šiaurę nuo Londono.

  158. Vytautas-NT - 2010 04 15, 09:34

    Klausimas- o tranatlantiniams skrydžiams (pvz. LOT) ugnikalnis įtakos turės?

  159. Deivis - 2010 04 15, 09:38

    Norwegian Air atsauke skrydi i VNO.

  160. Pranas - 2010 04 15, 09:40

    Tas ugnikalnis gali įtakoti visą Europos aviaciją kelis mėnesius, o galbūt ir metus. Nereiškia, kad visai skrydžiai nevyks, bet oro erdvės uždarymų bus labai daug.

  161. Vytautas-NT - 2010 04 15, 09:47

    O kodėl Talinas atšauktas? Jiems juk ugnikalnis neaktualus?
    Beje, VNO galėtų paskalbti savo tinklapy informaciją apie ugnikalnį.

  162. Andrius - 2010 04 15, 09:52

    Transatlantiniams skrydziai, jei ju atvykimo/isvykimo oro uostas nebus paveiktas, manau ir toliau bus vykdomi, bet orlaiviams teks daryti dideli lanksta i pietus, apskrendant uzdaryta erdve. O siaip sitas ugnikalnis ivels tikrai daug sumaisties. Gali buti siandien vakare jau ir Londono ar net Amsterdamo oro uostai uzdaryti. Ir panasu kad tie debesys laikysis bent kelias dienas nes tas nelemtasis ugnikalnis vis dar „dirba” visu pajegumu :)

  163. Pranas - 2010 04 15, 09:53

    Nu tai tuoj per visas žinias bus. Uždaromi ir visi Londono oro uostai.

  164. Aurelija - 2010 04 15, 09:55

    Skrydziu atsaukimas del ugnikalnio – force majeure, ar ne?

  165. Andrius - 2010 04 15, 10:06

    Čia diagramos kaip tas debesys plečiasi ir kokias teritorijas šiandien iki pietų turėtų apimti:

    http://www.ruv.is/sites/default/files/skjol/oskuspa.jpg

  166. Andrius - 2010 04 15, 10:19

    O čia dar naujesnė diagrama:

    http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271309704.png

    Jei šį prognozė teisinga, blogiausia dar tik ateityje. Panašu, kad rytoj gali būti uždaryti ir Hamburgas,Kopenhaga, Stokholmas, Briuselis.
    Atrodo, kad ugnikalnis uždarys Europos erdvę efektyviau nei bet koks streikas :)

  167. nuno - 2010 04 15, 10:34

    Brian Flynn, assistant head of operations of its central flow management unit, told the BBC: „As it moves toward the Netherlands and Belgium it will dissipate and lose intensity, like any weather phenomenon. But we don’t know what the extent of it will be.” – panasu, kad jei prasisklaidys, masines panikos gali ir nebuti

  168. Vytautas-NT - 2010 04 15, 10:49

    Gal ir Helsinkį uždarys? nebereikės streikuot Vantoje…

  169. nuno - 2010 04 15, 10:51

    Pagal brezini iki Helsinkio nelabai daeina kol kas

  170. z - 2010 04 15, 11:33

    Idomu ka Star1 gales pasiulyt jei sianakt i/is Edinburgo neskris, shutle busus i Lietuva? :))) Jei issisklaidys iki sekmadienio lektuvas 100% uzpildytas gali buti :)

  171. Simonas Bartkus - 2010 04 15, 11:43

    Šitas atvejis bus „force majore”, todėl atsakomybė aviakompanijoms, kurios veža iš taško A į tašką B, bus ribota, todėl nuostoliai minimalūs. Jei „Star1” skrydį į EDI atšauks, tai jiems įsipareigojimas tik gražinti pinigus arba pasiūlyti skrydį vėliau, kada tik bus sąlygos, kitaip sakant, pakeisti bilietus į kitą.

    Tačiau, aspektas, jeigu lėktuvas būtų užstrigęs EDI, todėl neįvykę skrydžiai iš VNO kitur, tai galiotų standartinės sąlygos, jog skrydis atšauktas ar atidėtas „dėl aviakompanijos kaltės”.

    Visai kiti reikalai aviakompanijoms, kurios veža keleivius į jungiamuosius skrydžius, joms išlieka prievolė nugabenti keleivius į galutinį tašką.

    Be abejo, čia tik apie techninius dalykus aviakompanijoms: kelionės planai bus sugriauti visoje Europoje, jau vien uždarymai UK ir Skandinavijoje turės didelės įtakos visiems oro uostams, ne tik Europoje.

  172. z - 2010 04 15, 11:50

    Tai, galima sakyt, star1 sis force majore labai i nauda iseis :)

  173. Pranas - 2010 04 15, 11:50

    Krokuva, Lvovas, Sankt Peterburgas…

  174. Pranas - 2010 04 15, 11:52

    Ir antras Pranas iš kažkur :)

  175. Linas - 2010 04 15, 13:12

    Simonai, Star1 jau oficialiai atsauke skrydi?

  176. Simonas Bartkus - 2010 04 15, 13:17

    Linai, viskas kas oficialu yra http://www.vno.lt, kai aviakompanija oficialiai praneš sprendimą – ten atsiras.

  177. Linas - 2010 04 15, 13:19

    Jau atsirado, skambinau Star’ams – atsauktas

  178. Linas - 2010 04 15, 13:21

    Prezidente su Spartanu i WAW skrenda :)
    2010 04 15 14:30 Varšuva, Lenkija LYF062 Vartai uždaryti

  179. vytautas-nt - 2010 04 15, 13:26

    ko cia deta Krokuva, Lvovas, Sankt Peterburgas?

  180. nuno - 2010 04 15, 13:38

    Estonian Air: The Volcano ashes from the Icelandic Volcano Eyjafjallajökuld is spreading its way across the Danish air space, which means that due to safety reasons all traffic to and from Copenhagen Airport will be cancelled during the afternoon. It is expected that all traffic will be cancelled around 5pm but it is at this point in time not possible to say for how long.

  181. rpi - 2010 04 15, 13:39

    VNO puslapyje visuomet vėluoja informacija. Šiuo metu jau yra atšaukta keletas skrydžių iš Vilniaus, tačiau VNO puspalyje apie tai jokios info nematyt. Kiek peržiūrėjau kitų Europos oro uostų informaciją, visur aiškiai pateikiami pranešimai dėl galimų atidėjimų/atšaukimų ir pan. bei kur ieškoti daugiau informacijos. Kiek pastebėjau airBaltic puslapyje kol kas irgi jokios informacijos apie tai, nors Facebook’e jie paskelbė apie galimus nesklandumus.

  182. Ezys - 2010 04 15, 13:43

    Rodė per National Geographic laidą „Air crash investigation”, kurioje kaip tik buvo atvejis apie lėktuvą (B747), patekusį į ugnikalnio pelenus (vienas iš Indonezijoje besiveržusių tuo metu vulkanų). Tai buvo taip, jog pelenai dėl savo abrazyvinių savybių sukeldavo net švytėjimą nuo trinties į lėktuvo korpusą, dažai buvo aptrinti aktyviausio kontakto vietose (nosis, uodega, sparnai). O kas blogiausia tai, kad dėl pelenų buvo išsijungę visi keturi orlaivio varikliai, kuriuos šiaip ne taip jau kritinėmis sąlygomis sklendžiant pilotam pavyko įjungt tik lėktuvui pažemėjus iki švaresnio aukščio. Taigi, viskas gana rimta. Aišku, svarbu koncentracija tų kietųjų dalelių ir jų dydis. Beje, kiek supratau, šis išsiveržimas tikrai nėra labai stiprus…

  183. nuno - 2010 04 15, 13:54

    http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271331761.png – paskutinis piesinukas siandienai ir rytojui

  184. Eugenijus - 2010 04 15, 13:56

    Noriu jus informuoti, kad skrydžiai Vilnius Miunchenas BT223/224, bei Vilnius – Hamburgas BT255/BT256 yra atšaukiami nuo balandžio 27d. ir balandžio 29d. atitinkamai.
    Žiemos sezono metu, nuo Lapkričio 2 dienos skrydžius Vilnius – Miunchenas BT223/BT224 planuojama atnaujinti.

  185. nuno - 2010 04 15, 13:59

    Idomu, koks uzpildymas buna i MUC. Tenka kartais skristi, bet ne karto nebuvo patogu pagal airBaltic tvarkarasti

  186. oleg - 2010 04 15, 14:01

    Man http://www.vno.lt su Mac OS 10.6/Opera 10.5 visa laika PDA versija ijungia. Su Safari viskas gerai.

  187. nuno - 2010 04 15, 14:23

    According to the Danish Meterological Institute, the ash cloud will likely continue to have an effect on Denmark for another 24 hours until winds change and carry the cloud away from the country.
    Helle Kogsbøll, spokesperson for the air traffic control authority for Danish airspace, Naviair, said that the cloud cover is quite extensive and it will be up to the individual airlines to decide if they will fly.

  188. Vytautas - 2010 04 15, 14:27

    BT savo stiliuj, paskraidė į HAM kelis kartus, ir atia…

  189. oleg - 2010 04 15, 15:48

    Now you can fly to Denmark even more often, and just in time for a smørrebrød open-faced sandwich. From May 3, we’re offering a new morning flight daily from Vilnius to Copenhagen. It’s never been easier for you to travel between Lithuania and Scandinavia.

    Idomu, QI – Cimber Air A/S bus naudojama sitam „luncho” skrydziui

  190. Mindauqas - 2010 04 15, 16:04

    @Linas, dar ne Prezidente, o Kubilius.
    Klausimas i ta tema, ar matomas sis skrydis radaruose internete? Ar cia kaip ir karinis neva, tai nerodo…

  191. Tetris - 2010 04 15, 16:27

    Ketvirtadienį, balandžio 15 d., dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio prasto matomumo iš Vilniaus atšaukti skrydžiai į: 15.45 val. į Briuselį („Brussels Airlines”), 17.05 val. Londoną („airBaltic”), 18.15 val. į Kopenhagą („airBaltic”), 22.45 val. į Dubliną („airBaltic”), 23.15 val. Edinburgą („Star1 Airlines”). Penktadienį, balandžio 16 d., atšauktas skrydis į Kopenhagą 06.30 val. (SAS). Taip pat atšaukti skrydžiai iš: 21.55 ir 23.25 val. Kopenhagos („airBaltic”, SAS) ir 23.30 val. Londono („airBaltic”). Penktadienį ryte – iš Edinburgo 05.50 val. („Star1 Airlines) ir Dublino 05.55 val. („airBaltic”).

  192. Arnoldas - 2010 04 15, 16:32

    Hmz… Dėl prasto matomumo :) Pasirodo ne dėl pavojaus varikliams, o dėl prasto matomumo :) Aš iki šiol visą laiką maniau, jog lėktuvams geras matomumas nebūtinas FL360 aukštyje :)))

  193. nuno - 2010 04 15, 16:41

    FlyingBrussels Update: Belgian airspace will remain closed until 18h tomorrow. Consequently, we are forced to cancel all our flights until that time.

  194. Arnoldas - 2010 04 15, 16:48

    Bet geriau įsiskaičius į tekstą, dar labiau juokas ima: „Ketvirtadienį, balandžio 15 d., dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio prasto matomumo”. Kaip suprantu skrydžiai bus nevykdomi nes prastai matosi, kaip veržiasi ugnikalnis :)) Jeigu tai būčiau perskaitęs delfi.lt, tai būtų eilinis liapsusas, bet skaityti tai http://www.vno.lt kiek graudu.

  195. Andrius Užkalnis - 2010 04 15, 16:55

    Įdomu, kad kai visa pasaulio žiniasklaida įsitikinusi, kad vulkaniniai pelenai yra pavojingi turbofanams, VNO žino, kad čia iš tikrųjų dėl matomumo.

  196. Tomas - 2010 04 15, 17:33

    Truputi ne apie ugnikalnius – Atsistatydina turizmo departamento vadove. Tikekimes pagaliau nuspresta ledus judint..

    http://www.lrytas.lt/-12713313541270674658-atsistatydina-turizmo-departamento-direktorė-n-kliokienė.htm

  197. Aloyzas - 2010 04 15, 19:00

    Atrodo, kad per ugnikalnio pelenus visai nebesimato http://www.vno.lt

  198. Aloyzas - 2010 04 15, 19:34

    O Latvija visai uždaro oro erdvę:
    Из-за извержения вулкана в Исландии, которое привело к ухудшению видимости в воздушном пространстве на севере Европы, Латвия закрывает свое воздушное пространство, сообщил пресс-секретарь рижского аэропорта Мартиньш Лангратс.
    По его словам, отменены все рейсы с полуночи до 18 часов пятницы 16 апреля.

  199. Donatas - 2010 04 15, 19:49

    jo, čia nieko gero tas debesis aviacijai:) VNO svetainė jau ir anksčiau turėjo problemų dėl prisijungimo limito.. statyti naują serverį reikia ir žinoma apacho limitą padidinti.ir žinoma kartais vėluoja informacija puslapyje.
    BT atšaukdama skrydžius į MUN ir HAM tai tik dar parodė, jog sumažėjęs bilietų pirkimas šiomis kryptimis ir tiesiog tuos lėktuvus panaudos kur kitur.. Gaila, nes skrydžių krypčių vėl mažėja, nors žinoma kaip ir buvo lauktasi – per didelė kėdžių pasiūla nesulaukė paklausos. Nieko, tikėkimės tai nesutrukdys pagaliau įžengti naujos oro bendrovėms.. nors jau kuris laikas Simonas neužsimina kaip čia bus ir kada daugmaž bus.

  200. Tomas - 2010 04 15, 20:14

    Nu bet bukim realistai, kryptis su F50 ir tokiom kainom (return ~600 lt.) dabartineje ekonomineje situacijos neturi ateities ir tik laiko klausimas kada jos bus uzdaromos..

  201. Labiau patyręs - 2010 04 15, 20:24

    @ Tomas – o kokios kainos turėtų būti? Kas liečia Vytautas-NT – viskas su juo gerai, diskutuoti čia ir renkamės. Tik pribaigia, kai jis tai kas jau buvo detaliai išdiskutuota, po kelių dienų vėl iškelia kaip klausimą-galimybę ir vėl tas pats per ta patį.

  202. Linas - 2010 04 15, 20:57

    @LP
    Sutinku su paskutiniu teiginiu :)

  203. Donatas - 2010 04 15, 21:07

    Rytoj atšaukiami skrydžiai iš VNO:
    05:20 Ryga, Latvija BT 352 Air Baltic Skrydis atšaukta

    2010 04 16 06:30 Kopenhaga, Danija SK 743 Scandinavian Airlines Skrydis atšauktas

    2010 04 16 08:35 Ryga, Latvija BT 342 Air Baltic Skrydis atšauktas

    2010 04 16 12:10 Stokholmas ARN, Švedija JZ 120 Skyways Skrydis atšauktas

    2010 04 16 14:50 Kopenhaga, Danija SK 1743 Scandinavian Airlines Skrydis atšauktas

    kol kas tiek, nors greičiausiai ir daug kitų bus atšaukti.

  204. Simonas Bartkus - 2010 04 15, 21:11

    Greičiausiai rytoj nuo 6:00 ryto visa oro erdvė virš Lietuvos bus uždaryta. Latviai uždaro savo oro erdvę nuo šiąnakt vidurnakčio iki penktadienio 18 val. mažiausiai. Tai reiškia, jog jokio judesio nei oro uostuose, nei ore nebus.

    Galvoju, kaip grįžt namo ;)

  205. Donatas - 2010 04 15, 21:41

    Greičiausiai.. Simonai, kaip sakant, jei ne oru tai žeme:) arba oru iki Waršuvos (žiurint kurioj šalyje randiesi), o nuo jos ir Lietuva nepertoliausiai;]

  206. Aurelija - 2010 04 15, 21:54

    Na kaip nesižavėti verslumu (Ryanair puslapyje šalia dvi nuorodos):
    Severe Flight Disruptions due to Volcanic Ash
    http://www.ryanair.com/en/notices/gops/100414-ICELAND_ASH-GB
    Travel Ins Cancellation & Curtailment excess now £15/€15
    http://www.ryanair.com/en/news/ryanair-travel-insurance-reduces-cancellation-and-curtailment-excess-to-15-15-pounds-euro

  207. Donatas - 2010 04 15, 22:01

    Nebūtų Ryanair’as. Verslumu visąlaik jie pasižymi. Vistiek už kažką bandys gauti papildomų pajamų.

  208. Donatas - 2010 04 15, 22:03

    Kviečia aplankyti ir susipažinti su VĮ „Oro navigacija”, VNO ir KUN oro uostais:

    http://www.ans.lt/index.php?tid=235&id=6&lang=1&wai=0

  209. Mindauqas - 2010 04 15, 22:21

    „…o iš Vašuvos kiek vieną dieną 19 val. autobusas”

  210. Tomas - 2010 04 16, 05:55

    @LP nesu specialistas, taciau MKN kai bene 1/5 salies uzdirba minimalu atlyginima (kas ir butu ~600 i rankas) vargu ar tokia kaina yra ikandama. nebent kaip jau liudnai pajuokauta – one way – evakuotis..

  211. Vytautas-NT - 2010 04 16, 07:32

    Keistuoliai. Žiūrėkim pozityviai 4/5 Lietuvių gali sau leisti skraidyti. O tiems, kas gauna minimalią algą ir Ryanair bilietai už 70 Lt yra per brangu…

  212. branson junior - 2010 04 16, 07:50

    vno.lt nebeveikia :((

  213. Opapa - 2010 04 16, 08:02

    Aha. Ar ne juokinga, kad užsiraukė ne tik oro erdvė, bet ir virtualioji? :)))

  214. nuno - 2010 04 16, 08:37

    LRytui, kaip ir vakar VNO viska maiso suprastejes matomumas. Matyt, del to VNO.lt ir nebematom

  215. Andrius - 2010 04 16, 08:45

    kaunasair.lt – jokių pranešimų apie atšauktus skrydžius

  216. chebrantas - 2010 04 16, 08:51

    Na ne tik vno.lt neveikia, bet ir Briuselio, Charleroi, kitų oro uostų svetainės neatlaiko apkrovimo. Flightradar24.com taip pat nuo vakar vakaro beveik nesikrauna…

  217. Aloyzas - 2010 04 16, 08:57

    @chebrantas: čia ne pasiteisinimas, kad ir pas „ramius belgus” neveikia.
    http://www.riga-airport.com ir http://www.airbaltic.lt dūzgia kaip bitės.

  218. Mindauqas - 2010 04 16, 09:05

    Šiaip tai tikrai nejuokinga, kai vos tik atsiradus kokiai nors rimtesnei situacijai, vno.lt užlūžta. Pirmą kartą galima atleisti, antrą kartą dar irgi galima, bet taip tai jau per dažnai…
    Jaučiu vno.lt peradresavus pas Simoną, jo hostingo planas susitvarkytų su srautu:))

  219. Vytautas - 2010 04 16, 09:06

    mmdaaa, kaune registruoja į stanstedo skrydį, kai pastarasis net iš londono nepakilo:) automatu informacija eina ir niekas nepataiso…

  220. Mindauqas - 2010 04 16, 09:18

    Panašu, kad šiaurės Europoje tik rusai sraido. Vat ir dabar vienas Rossyia Airbusas ties Kaunu nešasi iš Karaliaučiaus į Piterį:)

  221. Vardas - 2010 04 16, 09:26

    Kas tiesa, tas tiesa. VNO reikėtų keisti internetinio puslapio talpinimo planą ar net šios paslaugos tiekėją. Omnitelis tikrai nėra šios srities lyderis

  222. Wincas - 2010 04 16, 09:33

    Tas Airbusas Labai zemai skrenda tik 19000FL Idomu pamastyt kas butu jei ugnikalnis toliau mestu pelenus i oro.

  223. Justinas M. - 2010 04 16, 09:36

    Štai ir tas puikus VNO darbas. Sena, žinoma bėda – ir vėl pasireiškia tada, kai ji labai trukdo. VNO.lt neveikimas yra niekaip nepateisinamas – dabar keleiviams informacija privalo būti pateikiama. Tiek nedaug tereikia padaryti, bet ir to VNO nepadaro. Niekaip nepateisinama…

  224. nuno - 2010 04 16, 09:45

    http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271398735.png – piesinukas su prognozemis rytojui. Suomiai pranesa, kad debesis pas juos gali issilaikyti bent iki antradienio

  225. Andrius Užkalnis - 2010 04 16, 09:48

    Nereikia kritikuoti VNO, esu tikras, kai kuriems jo vadovams „internetas” vis dar didelė naujovė (kaip ir anglų kalba). Jei viskas bus gerai, įdiegs Windows 3.1 iki 2011 m. (kol kas eina ant Norton Commanderio). Eina kalbos, pranešimus spaudai ten barškina rašomąja mašinėle „Ятрань”, paskui direktorius uždeda rezoliuciją parkeriu, užantspauduoja violetiniu antspaudu ir oro uosto vairuotojas veža tuos popierius, įsijungęs geltoną migalkę, į miesto centrą į „Informatikos skyrių”, kur vaikinai sukala į perfokortas ir tada jau eina į internetą.

  226. Vytautas - 2010 04 16, 09:54

    @Andrius – nu tu čia riebiai, su aliuzija į Ivanausko valdymo laikus :)))

  227. Mindauqas - 2010 04 16, 09:58

    Andriau:))))
    O šiaip tai manau bus kita problema – VNO yra Valstybinė įmonė ir turi skelbti viešuosius pirkimus. Tai jie paskelbė, kažkas prieš dvejus metus laimėjo (su tuometinėmis charekteristikomis)ir dabar turi bėdą, kai atnaujino tinklapį.
    O Lietuvoje tokia tvarka, kad laimėjęs viešuosius pirkimus negali (oficialiai) pagerinti sąlygų arba sumažinti kainos, pasikeitus situacijai…

  228. Daiva - 2010 04 16, 09:58

    atsaukta daugiau kaip puse Europos skrydziu. Is 28000 ivyks tik apie 11000
    http://www.eurocontrol.int/corporate/public/news/20100416_air_traffic_situation.html

  229. blablabla - 2010 04 16, 10:02

    siaip idomi situacija gaunasi su lenku prezidento laidotuvems, kur turi atvykti keliasdesimties saliu vadovai. idomu kaip viskas vyks jei iki rytoje debesys neprasisklaidys

  230. Donatas - 2010 04 16, 10:03

    „Tomas Vaišvila, Tarptautinio Vilniaus oro uosto, vadovas, VZ.LT sako, kad padėtis blogėja ir nuspręsta skrydžių nepradėti bent iki 11 val. Pats p. Vaišvila šiuo metu įstrigęs Miuncheno oro uoste.”

    Tai va kur ir Simonas įstrigęs:)

  231. Simonas Bartkus - 2010 04 16, 10:05

    Gražus spėjimas, bet aš kitur :-)

  232. Donatas - 2010 04 16, 10:11

    aišku;]

  233. Pranas - 2010 04 16, 10:19

    Pakeisti visą svetainę į vieną puslapį su aktualia informacija nėra didelis mokslas. Kiek suprantu tas ir buvo bandoma padaryti. Tik jų studentų lygio svetainės kūrėjai ir tiek nesugeba gerai padaryt – vis tiek negali apsieiti be paveiksliukų. Bet svarbiausia, kad ta sunkiai generuojama skrydžių informacija nėra svarbi ar išvis informatyvi – parašytų žmoniškai, paprastu tekstu statiniame puslapyje – oro erdvė uždaryta iki tiek valandų ir skrydžių nebus, sekantis informacijos atnaujinimas numatomas tokią valandą.

  234. Pranas - 2010 04 16, 10:30

    Iš tiesų aukštesniam pranešime buvau neteisus – skrydžių informacija naudinga. Jei Lietuvos oro erdvė bus atidaryta, gali vykti tik dalis skrydžių.

  235. Augustinas Žemaitis - 2010 04 16, 10:42

    Sveiki,

    Gal kas turi nuorodą į kokį rimtesnį straipsnį apie tai, kaip konkrečiai daro neigiamą įtaką aviacijai tokie debesys (t.y. iš techninės pusės)?

  236. Aurelija - 2010 04 16, 10:46

    O man dar įdomu, ar daromi realūs dulkių debesies matavimai, ar tik matematinis modeliavimas.

  237. Mindauqas - 2010 04 16, 10:48
  238. Audrius - 2010 04 16, 10:49

    Va kuomet praverstų seni geri stūmokliniai lėktuvai.

  239. Vytautas-NT - 2010 04 16, 10:50

    VNO direktorius turės proga atlikti vieną paskutinių skrydžių iš Miuncheno su AirBaltic.
    Tuo tarpu saugumo sumetimais Simonas su T.Vaišvila turėtų neskraidyt vienu lėktuvu. Maža kuris iš judviejų nukris šiais ekstremaliais laikais…

  240. nuno - 2010 04 16, 10:55

    As irgi uzstriges MUC. Pagal tai, kokia informacija gavau is SAS’o, tikimybe isskrysti rytoj nykstamai maza.

  241. Eugenijus - 2010 04 16, 11:04

    „Europiniams” klientams siulom vaziuoti autobusu. Kito kelio ner

  242. Vytautas-NT - 2010 04 16, 11:14

    Yra kitas kelias- traukiniai…

  243. nuno - 2010 04 16, 11:17

    Labai geros opcijos pateiktos. Ka tik pasiskaiciavau – Miunchenas-Varsuva-Vilnius traukiniu = 25h. Gal tiek to. Alus cia nebrangus.

  244. Linas - 2010 04 16, 11:20

    25 val. cia nieko…
    Mano tevukas vakar nusipirko bilietus autobusu is EDI… 53 val. vaziuos… bilietu kainos soktelejo akimirksniu… 1000 Lt. kainavo 2 zmonem iki VNO…

  245. Nepatyręs - 2010 04 16, 12:34

    Klausimelis, jei atsaukia skrydi ir grazina pinigus uz bilieta, Ryanair „korteles aptarnavimo” mokestis grazinamas?

  246. Mindauqas - 2010 04 16, 12:38

    Taip, grąžinama viskas, ką sumokėjai (įskaitant ir kortelės mokestį)

  247. RS - 2010 04 16, 12:46

    O kodel geguzes pradzioje AirB nebesiulo tiesioginiu skrydiu is VNO i MUC ?

  248. Vytautas-NT - 2010 04 16, 13:03

    Todėl kad panaikino tiesioginį reisą iš Vilniaus į Miuncheną…

  249. Linas - 2010 04 16, 13:18

    Kaip supratau is KUN puslapio, tai siandien FR visus skrydzius atsauke…

  250. Donatas - 2010 04 16, 13:59

    greičiausiai šiandien dar bus uždaryta visa Baltjos šalių oro erdvė.. todėl jokių skrydžių.

  251. nuno - 2010 04 16, 14:16

    Norvegijos ir Svedijos siaureje dalis skrydziu jau leidziama. Tuo tarpu tarp visu, uzdariusiu savo oro erdves sia popiete turetu prisideti cekai ir austrai. Lufhansa tweetina, kad visi Vokietijos oro uostai uzdaryti, isskyrus MUC.

  252. Vytautas-NT - 2010 04 16, 14:25

    Užtat UtAir rizikuos skrist į Maskvą šiandien…

  253. nuno - 2010 04 16, 14:44
  254. nuno - 2010 04 16, 14:47

    Suomiai jau isitikino debesies poveikiu – vieno ar dvieju naikintuvu varikliai keliaus i remonta. Britai tuo tarpu atnaujina prognozes: http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271417376.png

  255. Donatas - 2010 04 16, 14:52

    jau išskrido Utair’as:) nieko sau:)

  256. rekordas - 2010 04 16, 14:59

    Už kelionę taksi iš Vilniaus oro uosto į senamiestį – 130 litų

    Vilniaus miesto savivaldybės administracinė komisija skyrė 400 litų baudą UAB „Vilenta“ taksi vairuotojui, už 5,2 kilometro kelionę iš Vilniaus oro uosto į senamiestį paėmusiam 130 litų. „Vilenta“ informuota, kad už pakartotinius sukčiavimo atvejus įmonė gali netekti licenzijos verstis šia veikla.

  257. nuno - 2010 04 16, 15:06

    UTair’o marsruto debesis dar nedengia – del to ir isskrido, matyt.

  258. Augustinas Žemaitis - 2010 04 16, 15:17

    Delfi cituoja K. Aurylą (CAA vadovą), kad UTAir skrido, nes lėktuvas turbosraigtinis, gali skristi žemiau, nei debesies apatinė riba.

  259. Andrius - 2010 04 16, 15:33

    Nelabai logiškas tas paaiškinimas

    Skristi žemiau gali visi lėktuvai, tame tarpe ir reaktyviniai. Vat skristi aukščiau kai kuriems problema :)

    Man atrodo tiesiog rusams atsibodo šita panika ir išskrido, nes vėliau bus tik blogiau, daugiau pelenų atneš.

  260. Pranas - 2010 04 16, 15:42

    Žemai skraidyti dažnai ir aviakompanijos taisyklės neleidžia. Aš terminų gerai nežinau, nerašysiu – bet daug kur Europoje visokiais kukurūznikais (general aviation) žemai (nekontroliuojamoje erdvėje) skraidyti nedraudžiama ir dabar.

  261. Andrius Užkalnis - 2010 04 16, 15:47

    Ne paslaptis, kad rusai tiesiog gerai žino, kad visos tos durnystės kaip techninės apžiūros, saugos diržai, vitaminai ir visi kiti vakarietiški briedai yra grynai durnų vakariečių išsigalvojimas. Jei galima alaus butelį atidarinėti dantimis, gerti stabdžių skystį ir mokyklose surinkinėti AKMus, tai jau tikrai kažkokie pelenai tikram rusui nepakenks.

  262. Andrius - 2010 04 16, 16:06

    Manau didžiausia problema tame, kad niekas tiksliai nežino kokią yra tų pelenų koncentracija, kokiame aukštyje, ir kokia koncentracija yra pavojinga. Yra tik prognozės ir spėjimai. Tuo labiau kad tos dalelytės yra mikroskopinio dydžio ir plika akimi nematomos ir palydovai sunkiai gali tas smulkiausias dalelytes pastebėti. Šiaurės Europa pirmą kartą susidurė su tokia problema, o vulkanologijos specialistų bent jau Lietuvoje nėra daug. Niekas nenori rizikuoti ir būti pirmas kuris susigadintų variklį ar dar ką nors.

  263. Belekazz - 2010 04 16, 17:20

    Lietuvos oro erdve uzdaryta iki 6h ryto…

  264. Andrius - 2010 04 16, 18:15

    Dabar Aerosvit su savo naujuoju AN-148 leidžiasi Vilniuje iš Kijevo.

  265. dar vienas Andrius - 2010 04 16, 19:20

    Ryanair extends flight cancellations to 13:00hrs Monday 19th Apr.

  266. SilvereX - 2010 04 16, 21:38

    Gan įdomus straipsnis apie logistikos problemas, su kuriomis susidurs avialinijos, kai reikės pakelti visus sutupdytus lėktuvus atgal į orą:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8625556.stm

  267. Donatas - 2010 04 17, 11:19

    Aviakompanija Aurela kartas nuo karto suteikia puikias galimybes kelionių entuziastams už neįtikėtinai mažą kainą pamatyti įvairias šalis bei miestus. Šį kartą siūlome skrydį Vilnius – Budapeštas – Vilnius.
    Išvykimas balandžio 24 dieną (šeštadienis) ryte, grįžimas balandžio 25 dieną (sekmadieni) vakare. Bilieto kaina i abi puses nesieks 200 šimtu litu.
    Bilietai bus parduodami tik http://www.aurela.lt tinklapyje.

    nereklemuoju, bet įdomu koks LF bus

  268. Pranas - 2010 04 17, 11:37

    @Donatas – spėju turi užsakymų iš Budapešto ir sumanė ne veltui lėktuvą pervaryt. Neturėčiau kitų skrydžių būsimą savaitgalį – tikrai pirkčiau.

  269. chebrantas - 2010 04 17, 12:25

    Įdomus pasiūlymas, tik įdomu ar nebus atšaukta dėl visų dulkių irgi skrydžiai…

  270. nuno - 2010 04 17, 12:52

    kas cia is VNO neseniai isskrido, kad net CNN paminejo :)

  271. oleg - 2010 04 17, 13:48

    =( ffuck, jau turiu i Roma bilietus kitam savaitgaliuj.

    Keleiviai: Suaugusių x 1
    Kaina: 93,00 Lt
    Oro uosto mokesčiai: 106,00 Lt
    Kaina iš viso: 199,00 Lt

  272. Patikimasis - 2010 04 17, 14:19

    Jau išjungė rezervavimo sistemą

  273. audrius - 2010 04 17, 14:26

    http://www.atwonline.com/news/story.html?storyID=20039
    The order will be for either 737s or A320 family aircraft, he said, emphasizing that the carrier wants to operate a single narrowbody aircraft type.

    Naujienos iš AirBaltic fronto.

  274. Donatas - 2010 04 17, 14:45

    nu gal ir neblogai atsinaujins.. Ir Fokerius išims nuo 2013

  275. nuno - 2010 04 17, 16:36

    Rusai jau performina: http://avherald.com/h?article=42a3d003&opt=0 – fuel emergency of Ural Airlines A321 near Vienna on Apr 17th 2010

  276. nuno - 2010 04 17, 16:42

    http://www.flightglobal.com/articles/2010/04/16/340727/pictures-finnish-f-18-engine-check-reveals-effects-of-volcanic.html – kaip atrodo suomiu Hornetu varikliai po skrydzio per pelenu debesies pakrasti

  277. Jurgis - 2010 04 17, 16:56

    Lenkijoje sekmadienį galės tūpti tik valstybinių delegacijų lėktuvai
    http://www.delfi.lt/news/daily/poland/lenkijoje-sekmadieni-gales-tupti-tik-valstybiniu-delegaciju-lektuvai.d?id=31172297

    Ka, ju (valstybiniu) kitokie varikliai ? Kazkaip neaisku viskas cia ?

  278. Donatas - 2010 04 17, 18:14

    Straipsnis apie K. Vaštaką, Flylal charters vieną iš pilotų.

    http://www.balsas.lt/naujiena/384881/svarbiausia-skrydyje-taisykles

  279. ES - 2010 04 17, 21:33

    @Jurgis
    esme ne variklis, o skrendanciuju lygmuo. Oro erdve iki 6 km atidaryta bus + ypac sustiprintas saugumo lygis ( del Obamos ir kt. saliu vadovu).

  280. nuno - 2010 04 18, 06:41
  281. Donatas - 2010 04 18, 08:46

    „Dešimt „Lufthansa“ lėktuvų be keleivių skrido iš Miuncheno į Frankfurtą. Jie kilo ir į 8 km aukštį. Koncerno duomenimis, nei pilotų kabinos langams, nei varikliams žalos nepadaryta.

    Vienas KLM lėktuvas skrido net 13 tūkst. km aukštyje, tačiau ir jam nieko nenutiko. Kompanija tikisi, kad sekmadienį septyni jos lėktuvai galės iš Vokietijos nuskristi į Amsterdamą”

    http://news.xinhuanet.com/english2010/world/2010-04/18/c_13256535.htm

  282. Aurelija - 2010 04 18, 09:36

    UK oro uostų statusas:
    http://www.bbc.co.uk/travelnews/public/air.shtml
    (uždaryti iki sekmadienio 19 val., t.y. 21 val. LT laiku)

  283. Aurelija - 2010 04 18, 09:56

    :), skaiciuoti nemoku, iki 22

  284. rpi - 2010 04 18, 10:10

    flightradar24.com ką tik mačiau, kaip virš Lietuvos iš Kaliningrado į Maskvą prasinešė Aeroflot A320 lėktuvas 11 km aukštyje.
    Taip pat KLM lėktuvas B747 grįžta į Amsterdamą iš Duseldorfo. Pastarasis pakilo vos į 3 km aukštį. Kita vertus jam kilti aukčiau nėra tikslo – atstumas nedidelis.

  285. Vitalijus - 2010 04 18, 10:19

    @rpi, flightradar24.com maciau vakar kokius 8 lektuvus per visa diena marsrutu Kaliningradas – Maskva ir atgal bei keleta Kaliningradas – Sankt Peterburgas. Rusams i viska nusisvilpt, skraidis kol kas nors nenukris. Skraido ir Aeroflot, ir Utair, ir SkyExpress, ir Ural Airlines, ir Rossya (Pulkovo)…

  286. Augustinas Žemaitis - 2010 04 18, 10:29

    Rusijoje, įskaitant pelenų padengtą vakarinę dalį, vyksta nemažai skrydžių.

    Matyt ir vakaruose reikės kažką keisti, jei ši paėtis toliau laikysis. Rimtų, eksperimentais pagrįstų žalos įrodymų kol kas nepavyko aptikti, o kad Bitish Airways B747 1981 m. patyrė variklių išsijungimą yra pavienis atvejis, kurio nepakanka teigti jog bet kokiu lėktuvu bet kokiu atstumu nuo isšiveržimo įskristi į tokį debesį pavojinga.

    Kita vertus, suprantu, kodėl tiek aviacijos administracijos savo nurodymais, tiek avialinijos nutraukia skrydžius. Rizikuoti niekas nenori, o be to dabar jeigu kas nors pradėtų skraidyti, tai net ir visai nesijusi nelaimė būtų bent pradžioje žiniasklaidos susieta su atsisakymu saugumo dėlei nutraukti skrydžius ir pan., kaltinami aviacijos verslininkai ir valdininkai.

    Bet, matyt, buvo tikėtasi, kad viskas praeis per kelias dienas ir bus pamiršta.

  287. Rimas - 2010 04 18, 10:32

    @Vitalijus- kai kelis menesius visi pasedes ant zemes manau irgi spjaus i tuos debesis ir prades skraidyti.

  288. nuno - 2010 04 18, 10:34

    Kaip BT747 atvejis yra vienintelis, kai pries kokius 10m ta pacia beda virs Aliaskos turejo KLM747? Galiausiai paleidu du variklius is 4 ir nusileido kazkuriame Aliaskos oro uoste. USA kazkokios institucijos atstove vakar per CNN kalbejo apie kelias desimtis mazesniu incidentu per pastaraji desimtmeti.
    Rusai drasus, kaip visada – patranku mesos neskaiciuoja – salis didele. Tuo labiau, kad viena emergency landinga apturejo vakar. Kas nors nutiktu tokiam KLM ar Lufthansos skrydziui, butu n k teismu, tyrimu ir t.t.

  289. Aurelija - 2010 04 18, 10:43

    Yra dar vienas momentas – varikliai ir ju remontas kainuoja labai labai brangiai.
    Turbut nelabai zinoma kaip tie pelenai paveiktu variklius, o buti laboratorinem pelytem niekas nenori.
    Be to, neaisku kaip butu su draudumu, jei reiketu remontuoti lektuvo skraidziusio pro pelenus varikli, sugedusi net del kitu priezasciu.

  290. Wincas - 2010 04 18, 10:43

    Britanijoje pakilo 757 DHL ir skrenda palei zeme link bristolio matyt siuntos uzsikaupe :),

  291. Vitalijus - 2010 04 18, 10:44

    @Rimai, mane visai nenudziugintu situacija, jei lektuvai neskaidytu kelis menesius. Manau, jau dabar pats laikas kelt daugiau tusciu lektuvu i dangu ir daryt bandymus. Bet kuriuo atveju sugadinti kelis lektuvus yra pigiau nei laikyt visus ant zemes.

  292. nuno - 2010 04 18, 10:54

    @Aurelija – kaip pelenai paveikia variklius parodo nuotraukos is suomiu Hornet’u (linkas, kuri idejau auksciau). KLM atliks dar 9 test skrydzius (lektuvu pervaryma)

  293. Andrius Užkalnis - 2010 04 18, 10:55

    Tokia logika remiantis tai reikėtų dar pabandyti kelis bandomuosius skrydžius, pavyzdžiui, su girtais lakūnais, arba pabandyti paskraidyti praleidus kelis techninio aptarnavimo ciklus, ir jeigu kelis kartus viskas baigsis gerai, tai reikia ir atšaukti beprasmius reikalavimus. Juo labiau kad neatsimenu kokių nors incidentų, kai neblaivus lakūnas sukėlė katastrofą – o jei ir buvo, tai pavieniai atvejai.

    Eksperimentus su poveikiu varikliams šiaip galima daryti ir kontroliuojamoje aplinkoje, imituojant skirtingas pelenų koncentracijas ir panašiai: manau, per kokius pora metų galima būtų patikslinti rekomendacijas.

    Manau, geriausia yra Rusijoje: ten skrydžius bus galima atnaujinti V.V.Putino nurodymu, jei premjeras neužuos dulkių, reiškia, yra viskas gerai. Jau jis vakar buvo nuėjęs į vieną Maskvos vaistinę tikrinti vaistų kainų, kaip anuomet Lukašenka vaikščiojo aplink MiGus, spardė padangas ir tikrino karinės aviacijos parengtį.

  294. Vitalijus - 2010 04 18, 11:00

    @Andriau, tu akivaizdziai neatskiri patikimos informacijos nuo siuo atveju spelioniu.

  295. Vitalijus - 2010 04 18, 11:03

    Na va, skrenda KLM B739 i AMS, tiesa tik 3 km aukstyje

  296. Donatas - 2010 04 18, 11:09

    jo, neblogai šeip rusų kompanijos pavaro:)

    Oro erdvę prižiūrinčios įmonės „Oro navigacija” generalinis direktorius Algimantas Raščius BNS sakė, jog „UTair” į Vilnių atsiųs du mažesnius lėktuvus arba boingą.

    „Baltarusijos oro erdvėje netaikoma visiškai jokių apribojimų, todėl vizualiuoju būdu aukštyje iki 6 kilometrų „UTair” orlaiviui nuo Baltarusijos iki Vilniaus beliktų praskristi apie 30 kilometrų”, – sakė A.Raščius.

  297. Wincas - 2010 04 18, 11:15

    Nereikia pamirsti posakio: Rusu lektuvu iguloje blaivas tik autopilotas.

  298. Donatas - 2010 04 18, 11:16

    Geriausia, kad Lietuvos sieną tuoj kirs Utair Boeingas VP-BVZ Maskva – Kaliningradas 9754 m aukštyje!!

    http://www.airliners.net/photo/UTair-Aviation/Boeing-737-524/1551371/&sid=1dfa9b2a8c405c39d4d5af3150902b91

  299. Augustinas Žemaitis - 2010 04 18, 11:21

    @Aurelija, nuno – taip, draudimas, potencialūs teismai irgi yra tarp priežasčių.

    @Andrius Užkalnis – Čia skirtingi dalykai. Girti pilotai ir pan. yra aplinkybės, kurių sėkmingai galima išvengti ar sumažinti iki minimumo. Pelenai yra aplinkybė, kurios išvengti Europoje šiuo metu neįmanoma, panašiai kaip žmogiškos klaidos, skersinis vėjas atitinkamais momentais ar pan.

  300. Audrius (1) - 2010 04 18, 11:37

    KLMas pervarineja lektuvus is DUS i AMS. 3 km aukstyje

  301. Vitalijus - 2010 04 18, 12:07

    Sekantis KLM jau pakilo i 5,5 km auksti (B737, KLM7457).

  302. Andrius Užkalnis - 2010 04 18, 12:58

    Aš juokavau dėl girtų pilotų. Dėl „spėjimų” – combustion chamber fan blades aušinimo miniangų užsikimšimas mažo skersmens dulkėmis nėra spėjimas. Spėti galima del esamos konkrečioje vietoje koncentracijos ir atitinkamos rizikos, bet čia eksperimentai nei patvirtins, nei paneigs. Kai vieno 747 visi keturi varikliai išsijungia beveik vienu metu ir dėl tos pačios priežasties, o paskui beveik tuo pačiu metu trys iš jų restartina, panaikinus pirminio išsijungimo sąlygą, jau vien tai eksperimento prasme yra keturi incidentai.

  303. nuno - 2010 04 18, 12:59

    Ziurekit pragmatiskiau – juk didziausia pelenu koncentracija vyrauja kai kuriose vietose (juostomis ar pan), jei tikesim visai meteo breziniais – todel vietom lektuvai gali ir iki 13000m pakilti. Bet tai nereikskia, kad galima normaliai skraidyti.

  304. Aurelija - 2010 04 18, 13:15

    Jei tai neužslaptinta info, labai būtų smalsu sužinoti, kokiu būdu virš konkrečios vietos matuojamas dulkių debesies aukštis ir pelenų koncentracija jame.

  305. Vitalijus - 2010 04 18, 13:22

    Katik klausiau, kaip EYVI kalbejo su Utair igula, kurie skrenda i Vilniu. Pilotai pasake, kad jokiu debesu nera, bei tie, kurie skraide auksciau i Kaliningrada irgi jokiu debesu nemate, problemu neturejo.

  306. Justinas M. - 2010 04 18, 13:36

    Bet pažiūrėkim iš kitos pusės – kuo ilgiau užsilaikys ši situacija, tuo didesnė iniciatyva bus nusitiesti normalią rail baltica iki Varšuvos :-)

  307. Audrius (1) - 2010 04 18, 13:43

    Kazkodel man visa tai panaseja i „kiauliu gripo” sindroma. Toks jausmas, kad tolkom niekas nieko ir nezino. Suomiu naikintuvu pazeidimu nuotraukos neprofesionalui nieko nesako isvis. Kazkokie aprudijimai. Gal jie tokie buvo ir anksciau? Aisku, kad keleiviu saugumu rizikuoti negalima, taciau kur yra riba tarp saugumo ir panikos? Mastant placiau, vyrayjantys vejai musu regione yra siaures vakaru. Jeigu vulkanas nerims savaitemis ar menesiais – panasu, kad suzlugtu visa aviacijos ir turizmo industrija. Atditinkamai tai proporcingai atsilipetu viso pasaulio ekonomikai. Ar tai reiskia, kad musu laukia dar viena ekonomikos krize? Ir kogero zymiai rimtesne?

  308. Augustinas Žemaitis - 2010 04 18, 13:45

    Kai vieno 747 keturi varikliai išsijungia tai reiškia, kad tokia situacija gali susiklostyti su konkretaus tipo (turboreaktyviniais) ir rūšies varikliais, esant konkrečiai koncentracijai, nustaytai traukai ir pan.

    Kad tokia situacija gali pasikartoti konkrečiam lėktuvui prie dabartinių sąlygų, ir kokia to tikimybė – jau spėjimas. Daug atliktų sėkmingų skrydžių (rusų ir kitų) rodo, kad bent jau tikimybė nėra didelė, bet galbūt dar per anksti sakyti, kokio mažumo.

    Reikia pažymėti, kad aviacijoje daugybė pavojingų veiksnių. Įvairus reguliavimas juos tik mažina, bet nepanaikina. Tarkim, gali būti nesileidžiama prie didelio skersinio vėjo, bet tai nereiškia, kad mažesnis skersinis vėjas visai nepavojingas – ta pati piloto klaida ar techninis gedimas esant vienoms oro sąlygoms gali nieko nelemti, esant blogesnėms – sukelti katastrofą. Tačiau dėl to nedraudžiami nusileidimai prie bet kokio rūko, skersinio vėjo, lietaus – tokiu atveju juk išvis pakilęs negalėtum žinoti, kur nusileisi.

    Čia nustatant ribojimus svarbiausia turi būti tikimybė – kokio dydžio tikimybė, kad tam tikros oro sąlygos sukels nelaimę. Nepaisant visų pavojų – komercinė aviacija yra saugiausias būdas keliauti, ji gerokai saugesnė (pagal aviakatastrofų skaičių) nei prieš pora dešimtmečių, ir to nepakeistų net ir keli avariniai nusileidimai.

    Nors gal kai kam pati kompromisų su saugumu idėja atrodo šventvagiška, bet realiai daugybė jų yra padaryta. Kas kartą sėsdami į automobilį einame į dar didesnius kompromisus su saugumu, negu sėsdami į keleivinį lėktuvą, skrendantį blogom oro sąlygom. Be jokio pavojaus šiuo metu keliauti tiesiog neįmanoma, bet vis tiek nesėdime namuose.

  309. Judzin - 2010 04 18, 14:01

    Atsiranda judejimas europoje, CondorAir pakilo Vokietijoje (CFG888 ir CFG889)

  310. Aurelija - 2010 04 18, 14:33

    to Audrius(1) – dar viena ekonomikos krize musu bet kokiu atveju laukia :)
    Kad aviacijoj daug dalyku bus perziureta, tai irgi tiketina.
    Be saugumo problemos yra ekonomine puse. Kadangi pas dauguma aviakompaniju lektuvai yra lizinginiai, jos negali sau leisti jais rizikuoti (ekonomine, ne skrydziu saugos, prasme).
    LH ir KLM turi savo lektuvus, turi savo stiprias TP bazes, tai ir eksperimentuoja. Be to prastovos jiems ko gero stipriau kerta nei smulkesniems operatoriams.
    O del suomiu varikliu, tai tos nuotraukos ir nera skirtos neprofesionalu beigi zurnalistu isvadu darymui.

  311. Donatas - 2010 04 18, 14:57

    latviai uždarė savo oro erdvę, bet atrodo priima Latcharterį:

    16:00 6Y322 Hurghada APPROACHING

    klausimas ar neklaidinga informacija RIX’e

  312. nuno - 2010 04 18, 16:35

    AirFrance atliko test skrydi. Nieko blogo neivyko, bet rasoma, jog mokslininkai rado tu pelenu daleliu po skydzio (nedetalizuojama, kur – ant fiuzeliazo, varikliuose, ar pitot tube)

  313. Donatas - 2010 04 18, 17:24

    Klausimas kokį orlaivį „Aeorsvit Arlines” pasiuntė į VNO. Negi AN-148?

  314. Audrius (1) - 2010 04 18, 17:49

    Po teisybei – nebematau dumu, besiverzianciu is vulkano. Vakar jie kamuoliais ejo, siandien buvo apsiniauke – nesimate, bet dabar lyg svieseja – dumu nesimato?

    http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/

    BBC pranese, kad „temporary re-opened 7 airports in Germany”.

    Lektuviukas vienas kitas skraido virs europos – bet nesuprasi, ar cia jie testuojasi, ar jau kantrybe baigesi.

  315. vytautas-nt - 2010 04 18, 18:36

    o kas nors gali paaiskinti Saakasvilio skrydzio i Krokuva marsruta? Kokio velnio ji i Roma nunese? Klausimas ar atskride valstybiu vadovai gales isskrist?

  316. Donatas - 2010 04 18, 18:50

    akurat Aerosvit AN-148 leidosi ir kilo VNO;)

  317. Wincas - 2010 04 18, 19:10

    pagal paskutine matyta nuotrauka matosi kad dulkiu debesis keicia krypti juda link atlanto

  318. Donatas - 2010 04 18, 19:14

    Kadnagi šiuo metu vienintelis keleivių srautas vyksta pas mus iš/į Rusijos ir Ukrainos tai bus įdomu sužinoti ar tikrai lėktuvai pilni skrido.

  319. Linas - 2010 04 18, 20:35

    Kaip matosi is prognoziu: http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271591498.png
    ryt skrydziai is VNO galetu buti vykdomi….
    Ka manote?

  320. Wincas - 2010 04 18, 20:38

    Ryanair planuoja skrydzius atnaujinti ne anksciau kaip 21 1300 GMT o is amsterdama bei frankfurto jau kyla lektuvai i transatlantinisu skrydzius tik idomu ar ilgam

  321. nuno - 2010 04 18, 21:11

    @Linas> paskutines prognozes jau kitokios:
    http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271612174.png
    Bet panasu, kad visiems atsibodo ir skrydziai pajudes. Nors yra ir kitokiu nuomoniu:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/wiltshire/8628028.stm

  322. Donatas - 2010 04 18, 21:41

    iš RIX gal ir galėtų pradėti kur nors tai…

  323. Donatas - 2010 04 18, 21:47

    „Išsilaisvinome nuo vulkaninių dulkių – spaudžiant anticiklonui jų nebeliko. Nuo 19 val. 15 min. oro erdvė yra visiškai atidaryta, orlaiviams netaikome jokių apribojimų. Dabar lengviau išvardinti šalis, kurių oro erdvėse skrydžiai kaip nors ribojami“, – sakė jis.
    Tačiau pirmadienį gali iškilti kita problema – galime tiesiog nespėti aptarnauti lėktuvų, kurių aptarnaujame apie 60 per valandą. Tikėtina, kad daugiausiai skrydžių gali įvykti pirmadienį pirmoje dienos pusėje“, – sakė „Oro navigacijos“ generalinis direktorius.

    Tai kažkaip įdomiai čia nuomonės nesusiderina pagal naujausią informaciją..

  324. Andrius - 2010 04 18, 21:54

    60 per valandą…

  325. Justinas M. - 2010 04 18, 23:54
  326. Vytautas-NT - 2010 04 19, 05:26

    Panašu, kad UK nukrito propelerinis lėktuvas ir greičiausiais ne dėl pelenų…

  327. Audrius - 2010 04 19, 07:26

    VNO tinklalapis keistokas – neaišku kas išskrido ir ar išskrido – rodo tik būsimuosius skrydžius.

  328. nuno - 2010 04 19, 07:32

    http://www.atwonline.com/news/story.html?storyID=20058 – dar vienas straipsnelis apie zala, istorija ir pan.

  329. Jurgis - 2010 04 19, 07:44

    airBaltic skelbia: Great news to our Lithuanian friends! We will operate today’s flight from Vilnius to Rome!

  330. Linas - 2010 04 19, 08:08

    As nustebes VNO tinklapio administravimo kokybe…
    Zmones sako, kad rytinis reisas i Hurgada isskrido, o ten rasoma – atsauktas….

  331. nuno - 2010 04 19, 08:10

    Didziosios kompanijos atsilaikys, bet kaip su mazesnem. Neprasides bankrotu banga po sito ivykio? Jei net tokie BA nebuvo apsidraude nuo tokio galimo atvejo, kazin ar kokios regionines kompanijos tai dare.

  332. Daiva - 2010 04 19, 08:13

    ryte flyLAL charters isleido 2 orlaivius i HRG parskraidinti ten uzstrigusiu turistu

  333. Daiva - 2010 04 19, 08:29
  334. Donatas - 2010 04 19, 08:34

    Patys BT nenori dar iš RIX skraidyti. Man rodos oro erdvės draudimas kaip ir ryte baigėsi – nebent pratesė. Bus įdomu sužinoti jeigu pakils BT į Romą tai kokia skrydžio trajektoriją bus.

    Šeip, klausimas kaip paveiks tas kompanijas, kurios jau buvo per žingsnį link atėjimo į VNO.

  335. Andrius - 2010 04 19, 08:48

    Žaviuosi rusais šios vulkaninės krizės metu. Nepasidavė europinei isterijai dėl tų pelenų. Pagal tuos Londono vulkaninės agentūros baisias pelenų paplitimo schemas Kaliningradas turėjo būti uždengtas pelenų nuo penktadienio, Sankt Peterburgas nuo šeštadienio, Maskva irgi jau turėjo būti uždengta, bet rusai skraido į visus savo oro uostus be problemų, ir jokio vargo nemato. Ar tik nebus Europos biurokratai per daug smarkiai sureagavę ir pasirinkę lengviausia kelią: – tiesiog uždrausti visus skrydžius ir jaustis 100% saugiais? :)

    Suprantu, kad arčiausiai Islandijos esančioje Didž. Britanijoje, Norvegijoje pavojus gali ir realus yra, bet uždrausti skrydžius daugiau nei 3000km nuo vulkano nutolusioje Lenkijoje,Vengijoje,Austrijoje ar net Rumunijoje man atrodo kiek per daug. Pelenai šiuos kraštus gal ir pasiekė, bet niekas nežino kokioje koncentracijoje ir ar ji pavojinga. Niekas tų pelenų šiuose kraštuose realiai nemate, jie yra tik kompiuteriniuose modeliuose.

  336. Donatas - 2010 04 19, 08:55

    sunku pasakyti, kas lauktų, jog vienas iš EU lėktuvų pakliūtų į debesis ir sustotų varikliai. Ar atsitiktų kokia tragedija. Man rodos teismai vyktų ilgai ir labai didelėms sumoms. O po to kenkėtų prestižas ir t.t.

    Man būtų įdomu pamatyti rusų kompanijų lėktuvus, jų variklius ar tikrai nėra pelenų:)

  337. Vytautas - 2010 04 19, 09:34

    Indonezijoj veikiančių vulkanų yra visus metus, bet oro erdvės jie nebuvo užsidarę niekada. Kažkaip neskrenda į vizualiai matomą debesį, o aplinkui koncentracija jau nebuna pavojinga. Manau kad pas mus smarkiai perlenkė lazdą – kažkaip viskas turi spręstis labai greitai, kitaip bus krachas ;)

  338. Audrius - 2010 04 19, 10:12

    Per Rusijos TV vakar vakare meteovulkanologas aiskino, kad panasus ir dar galingesni ismetimai yra bevek pastovus reiskinys ties Kamčatka. Lėktuvai skrenda remdamiesi meteorologų duomenimis per mazesnes koncentracijos vietas. Aisku, ten eismas nepalyginamas su Europa.

  339. oleg - 2010 04 19, 10:20

    Gruzinai oficialiai paskelbe pradedantys savo veikla: http://www.aex.ru/news/2010/4/19/74678

    Двумя воздушными судами Фоккер-70 перевозчик планирует выполнение следующих рейсов: Тбилиси – Вильнюс, Тбилиси – Копенгаген, Тбилиси – Дюссельдорф, Тбилиси – Алматы и Тбилиси –Ташкент.

    Yra ir Vilnius ir Diusseldorfas.

  340. Tomas - 2010 04 19, 10:27

    Airbaltic į Romą turėjo išskristi 11:05, dabar rodoma, kad patikslintas laikas 13:00. Žiūrėsim kaip čia bus. Pačiam beje, teks skristi iš VNO ateinantį savaitgalį, reikia tikėtis, kad iki to laiko viskas susitvarkys.

  341. nuno - 2010 04 19, 10:29

    teisingai per CNN kazkas is UK sake – bepigu dabar po kelis skrydzius daryti – avariniu atveju yra n opciju ka daryti, kur ir kaip leistis, bet kas bus kai paleis viska pilnu tempu (kai oro erdve – viena labiausiai uzkistu pasaulyje) ir kas nors nutiks?

  342. Andrius - 2010 04 19, 10:53

    Taip Kamčiatkoje,Indonezijoje,Alaskioje yra nuolat veikiantys vulkanai. Ir ne silpnesi nei šis Islandiškas. Net Europoje gi turim Etnos ugnikalni, kuris karts nuo karto rimtai prasiveržia. Bet niekad negirdejau, kad anksčiau būtų uždarytas toks milžiniškas oro erdvės plotas, daugiau nei 3000km spinduliu nuo vulkano. Europiečiai manau, kad persistengė šiuo atveju gerokai.
    Visi pavojingi atvejai lėktuvams įskridus į pelenų debesį įvykdavo keli šimtai kilometrų atstumu nuo vulkano, kai tas debesys buvo labai tirštas. Kad kas nors būtų nukentėjes nuo vulkano 3000km atstumu dar neteko man girdėti.

  343. Audrius - 2010 04 19, 11:14

    Pagal Londono centro duomenis pelenų debesis siekia Kazachstaną, t.y. 6000km nuo Islandijos.

  344. Andrius - 2010 04 19, 11:21

    Na tai po kelių savaičių tie pelenai apkeliaus visą pasaulį. Tai yra normalu po kiekvieno įsiveržimo. Kai kuriu vulkanų pelenai oru apkeliauja aplink pasaulį po kelis kartus. Vulkaninų pelenų kažkoks tai mažas kiekis visą laiką buvo ir bus mūsų atmosferoje, nes turime daug veikiančių ugnikalnių visame pasaulyje.
    Pagal tą Londono centra pelenai tuoj pasieks ir Šiaurės Ameriką, bet abejoju ar amerikiečiai ar kanadiečiai užsiims kokiai nors draudimais.

  345. Linas - 2010 04 19, 11:34

    Tai BT skrydis i FCO isvyko, LLC skrydis i Tenerife irgi berods skrenda…. Gal pramusime :)

  346. Linas - 2010 04 19, 11:37

    tenerife skrenda!

    LLC3301
    •Callsign: LLC3301
    •Flightnr:
    •Reg: LY-SKR
    •Hex: 503CC7
    •Model: Boeing 757-23N (B752)
    •Airline: Aurela
    •Lat: 54.5815
    •Lon: 25.24957
    •Altitude: 3150feet (960 m)
    •Ground speed: 212 knots
    (393 km/h / 244 mph)
    •Track: 201°
    •Radar: EYVI

  347. Andrius Užkalnis - 2010 04 19, 11:41

    Aš absoliučiai pritariu, kad rusai, kaip visada, aviacijos saugos prasme yra „vperedi planety vsei” :) Būtent todėl, kad ten toks racionalus ir protingas požiūris į saugą, jų skrydžiai saugiausi, o ir apskritai rusai garsėja geru situacijų valdymu, kai sprogsta eilinis pastatas, bajevikai užima teatrą ar paima įkaitus, nuskęsta padlodkė, sudega TV bokštas, būna gaisras naktiniame klube kur visos durys užvirintos…

  348. Andrius - 2010 04 19, 11:43

    Viena šiandien atsidarė, austrai atskrenda ir į Vilnių šiandien. Rusai ir Ukrainiečiai kaip visada turbūt irgi atvyks.
    Dar du reisai į Egiptą šiandien išvyko. Judesys vyksta VNO.
    O Latviai ir Estai užsidarę savo erdvės sėdi toliau.

  349. Aloyzas - 2010 04 19, 11:46

    Iliustruojant Andriaus Užkalnio mintį:
    Пилот самолета сельхозавиации Ан-2, столкнувшегося в минувшую пятницу вечером с трактором в Грачевском районе Ставропольского края, вылетел без разрешения на полет в состоянии алкогольного опьянения.
    http://www.aex.ru/news/2010/4/19/74687/

  350. oleg - 2010 04 19, 12:28

    Aloyzai, aex.ru daznai tokias naujienas publikuoja:
    Разозленный лось повредил вертолет http://www.aex.ru/news/2010/1/14/72573/
    в Луганском аэропорту под лопасти самолета попал авиатехник http://www.aex.ru/news/2010/4/15/74612/
    Владимир Жириновский предложил запретить посадку самолетов в туман, Полиция Сингапура задержала пассажира Boeing 747, который угрожал посадить самолет „силой мысли” ir t.t….

  351. Kaunietis - 2010 04 19, 12:38
  352. Aloyzas - 2010 04 19, 12:38

    @Oleg: matyt ir ankstesnis tavo postas apie gruzinų veiklą iš tos pačios serijos

  353. Linas - 2010 04 19, 13:00

    Na tai yra atskrides OS ir Utair, beje OS su aerobusu atrodo 319….

  354. nuno - 2010 04 19, 13:47
  355. Wincas - 2010 04 19, 13:57

    Ryanair Bilietu nera iki geguzes 23d visi call centrai uzluze ir tik del vieno ugnikalnio ….

  356. Šarūnas - 2010 04 19, 13:59

    Jeigu, kaip čia kažkas sakė, jog BT atšauks Miuncheną, galima būtų vilioti tą pačia Lufthansa, kaip, kad yra Taline. ;]

  357. nuno - 2010 04 19, 14:05

    Flightradar matosi, kaip per Lenkija mazdaug Londono kryptimi nesasi baltariusu boeingas i Roma. Krypciu nesumaise ar jau ugnikalnis ir miestu lokacijas pakeite?

  358. Andrius - 2010 04 19, 14:20

    Ten Belavia skrenda Minskas-Paryžius turbūt.
    Beje baltarusiai irgi per šias baisiasias vulkano dienas neuždarė savo erdvės ir visą laiką vykdė skrydžius.

  359. nuno - 2010 04 19, 14:29

    @Andrius> tai kad buvo uzdare

  360. Andrius - 2010 04 19, 14:38

    Kada uždarė? Skrydžiai tarp Maskvos ir Minsko kiek girdėjau niekad nebuvo nutraukti. Ir net į Kaliningradą baltarusiai buvo nusiuntę kelis reisus savaitgalį.

  361. nuno - 2010 04 19, 14:58

    kiek pamenu, buvo rasyta, kad uzdare. ar ne vienu metu su lenkais ir dar kazkuo. gal kazka ir maisau. o del to skrydzio i Roma – tai ir skrenda i Roma, tik aplenkdamas Cekija, Vengrija ir pan.

  362. Patikimasis - 2010 04 19, 15:35

    Baltarusijos oro erdvė buvo atvira, kaip ir Ukrainos, Rusijos ir Ukrainos.

  363. nuno - 2010 04 19, 16:16

    Ok – gal klystu, arba kazkur buvo pateikta neteisinga informacija. O stai apie galima pelenu poveiki, kurio nera: A private Aerostar Falcon 20 reported engine trouble over Ukrainian airspace. Reason not yet revealed. A Wideroe Dash 8-300 with 17 pax onboard had an inflight engine shutdown on approach to Bordo.

  364. Andrius - 2010 04 19, 16:26

    to nuno
    Na kol kas nėra jokios informacijos kad tie variklių gedimai turi ką nors bendro su pelenais. O įvairų lėktuvų variklio darbo sutrikimu galima rasti daugybę atvejų per vieną dieną tokiam dideliam regione kaip Europa. Šiandien visgi jau gana nemažai lėktuvų skraidžiojo Europoje.

  365. Andrius - 2010 04 19, 16:36

    Atrodo kad Air Baltic parvaro tuščia Boeing’a iš Bergeno į Vilnių. Matyt Ryga vis dar uždaryta. Trumpam gal Vilnius taps svarbiausiu Air Baltic Hub’u :)

  366. Patikimasis - 2010 04 19, 16:39

    Galėtų ir ilgiau …. :D

  367. Linas - 2010 04 19, 17:17

    Nezinau ar galima tiketi tuo UK meteorologu zemelapiais, bet ten raso, kad: eruption has virtually ceased with only small amounts of ash up to FL060
    Tai kaip ir neblogos zinios, jei jomis galima tiketi…

  368. Audrius - 2010 04 19, 19:26

    Islandijos lietuviai jau rase, kad ugnikalnis gerokai aprimo.
    Pagal Londono VAAC gali buti, kad iki ketvirtadienio pelenai nuses.

  369. Judzin - 2010 04 19, 20:03

    Kas pasirode VNO tvarkarštyje: 20100420 21:30 Maskva DME, Rusija LLM9351 Yamal Airlines, pasido grižta.

  370. Jurgis - 2010 04 19, 20:07

    O idomu , Simonas ar grizo ? Ir kaip ?

  371. Patikimasis - 2010 04 19, 20:13

    Grįžta tvarkyti orlaivių

  372. Judzin - 2010 04 19, 20:14

    Gerai butu sulaukti iš Simono „pavykusios” keliones, nuotykiu istorijos.

  373. Vitalijus - 2010 04 19, 20:16

    Yamal tikriausiai pas FL Technics atvaro

  374. Simonas Bartkus - 2010 04 19, 20:51

    Vis dar keliauju – antžeminiu transportu :-)

  375. Donatas - 2010 04 19, 21:54

    Simonai, greičiausiai traukiniais?:)

    Na, jau kaip matosi visoms oro linijoms pabodo draudimas, tai pasižiūrėjus FlightRadar24 matosi, jog virš Vokietijos vėl pilna orlaivių.
    CSA vėl vykdo skrydžius į kai kuriuos miestus, gal ryt pasiųs ir į VNO.

  376. Justinas M. - 2010 04 19, 22:35

    Matosi, Lietuvos charteriai dabar kala 24/7, reikia susigrąžinti keleivius, kurie užstrigę kurortuose. Tiek Lalaila, tiek star1 skrydžius daro non stop be jokių naktinių pertraukų, bet suprantama, išėjo milžiniškas backlogas.

    Ir vistiek, smagiausiai šioje situacijoje išeis Ryanair – vienintelis backlogas pas juos tai, kad pilnai užbookinti savaitę į priekį skrydžiai keleiviais, kurie persikels skrydžius. Tačiau apart to – jokio skausmo parsiskraidinti keleivius iš visokių Tenerifių, jokio galvos skausmo dėl paklydusių lėktuvų – poryt paleis skrydžius po pietų kaip niekur nebuvę.

  377. Linas - 2010 04 19, 22:36

    Per L.ryto TV buvo info, kad BT ryt vykdys visus savo skrydzius…

  378. silentium - 2010 04 20, 00:03

    Ryanair kaip visada gudročiai. Atšaukia skrydžius iš anksto ir tiek, net nesvarbu, ar tuo metu dar bus tie trukdžiai, ar bus jau seniai praėję.

  379. Linas - 2010 04 20, 06:25

    VNO puslapio niekas nesivargina atnaujinti, nuo vakar vakaro ta pati informacija… Apmaudu!

  380. Vytautas - 2010 04 20, 07:20

    UK tarnybos dar leidžia putas lengvai, bet visiem jau nusispjaut – AMS, BRU, SXF, TXL, FRA – pas visus šiandien rodo būsimus skrydžius, ir po pietų ten visai jau tiršta. Šunys loja, karavanas eina, škias :)

  381. Audrius - 2010 04 20, 07:43

    Keista politika – Suomija net i debesi nepatenka, o uzsidare iki antradienio 6.00 vakaro…

  382. Tomas - 2010 04 20, 08:05

    Suomiai tik po menesio atsidarys, kai greitieji estai pranes :) o jei rimtai, tai panasu, kad atgijo ugnikalnis, bet raso, kad lava krateryje, tai gal nebebus tiek pelenu.

    http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271741319.png

  383. Vytautas-NT - 2010 04 20, 08:08

    Kiekvienas eina iš proto savaip. Jų tarpe ir Suomiai…

  384. Donatas - 2010 04 20, 08:19

    Aurelos boeingas 757 jau approachinamas RIX’e. Perskraidino užstrigusius poilsiautojus iš Tenerifės.
    Bet daugmaž visą kelią skrido normaliame aukštyje – 11 km.

  385. nuno - 2010 04 20, 08:21

    tikekimes, kad ore nebus atveju, po kuriu reikes ir kitiem is proto eiti. savaip

  386. Linas - 2010 04 20, 08:35

    Ryt turiu skristi su V9 i Taba…. Kolkas tvarkarastyje jo nesimato, bet siandien 3 reisai i Turkija pakilo, visi su zmonem, tai gal sakau ir man pavyks paatostogauti :)

  387. Audrius - 2010 04 20, 08:41

    AND FROM 20/1800Z NO SIG ASH ABOVE FL200.
    Reiskia nuo vakaro virsutiniais eselonais galima butu skraidyti be apribojimu…

  388. Donatas - 2010 04 20, 10:07

    laukiam grįžtančio Simono ir naujienų apie kompanijų įžengimą į VNO..;]

  389. Pranas - 2010 04 20, 10:10

    @Donatas – juokauji. Dėl ugnikalnio krizė Europos aviacijoje bus didesnė nei po rugsėjo 11 buvo. Reiks džiaugtis, jei beveik visos aviakompanijos liks į Vilnių skraidyti.

  390. Vytautas-NT - 2010 04 20, 10:13

    Liks tos kompanijos- kur dėsis. Po oro erdvės uždarymo padaugės keleivių (laikinai). Be to, pasitraukus AirBaltic iš Miuncheno ir Hamburgo, vėl atsiranda erdvės CSA…

  391. Andrius - 2010 04 20, 10:19

    Keleivių padaugės laikinai, bet iš jų niekas negaus jokių papildomų pajamų, nes nemazai jų bus tie kurie turėjo išskristi anksčiau ir jau už bilietas susimokėje.
    O apskritai tai labai rimtas smugis aviacijos industrijai. Zmones prigasdinti, prarado pasitikejima oro transportu, nemazai zmoniu siomis dienomis turbut susilaike nuo noro pirkti aviabilietus. Aviakompanijoms tikrai reikes nemazos paramos is valstybiu jei jos nores isgyventi artimiausioje ateityje.

  392. Donatas - 2010 04 20, 10:37

    tai buvo optimistiška nuomonė, bet ir taip aišku, kad gali sujaukti planus dėl patirtų nuostolių… Bet ši „krizė” tik nukels planus įžengti.. Jos vistiek turi ateiti – atpirkti kažkiek nuostolių ir naujos erdvės… ir aš pasiruošęs išbandyti jų lėktuvus;)

    Be to, ir BT jau neapsikentė ir peleido kelis reisus iš RIX’o į Barceloną, Atėnus ir jau boardina į Maskvą, Amsterdamą ir kt….
    Pasižiūrėsime kaip vykdys jie savo politiką VNO atžvilgiu – ar paleis skrydį į AMS

  393. Linas - 2010 04 20, 10:45

    Please be informed that following flights for 20.april will be performed:
    BT681/682 RIX-BCN-RIX
    BT711/712 RIX-IST-RIX
    BT617/618 RIX-AMS-RIX
    BT695-696 RIX-NCE-RIX
    BT611/612 RIX-ATH-RIX
    BT402/403 RIX-KBP-RIX
    BT424/425 RIX-SVO-RIX
    BT631/632 RIX-FCO-RIX
    BT343/344 RIX-VNO-RIX
    BT426/427 RIX-KGD-RIX
    BT345/346 RIX-VNO-RIX
    BT105/106 RIX-ARN-RIX
    BT159/160 RIX-OSL-RIX

  394. Linas - 2010 04 20, 10:46

    And due to airspace closure following flights for 20.april cancelled:
    BT691/692 RIX-CDG-RIX
    BT621/622 RIX-MXP-RIX
    BT221/222 RIX-MUC/RIX
    BT651/652 RIX-LGW-RIX
    BT693/694 VNO-CDG-VNO
    BT231/232 RIX-DUS-RIX
    BT241/242 RIX-FRA-RIX
    BT371/372 TLL-TKU-TLL
    BT135/136 RIX-CPH-RIX
    BT305/306 RIX-HEL-RIX
    BT420/421 RIX-KIV-RIX
    BT313/314 RIX-TLL-RIX
    BT303/304 RIX-HEL-RIX
    BT315/316 RIX-TLL-RIX
    BT255/256 VNO-HAM-VNO
    BT461/462 RIX-WAW-RIX

  395. Donatas - 2010 04 20, 13:45

    2010 04 20 21:30 Maskva DME, Rusija LLM9351 Yamal Airlines

    vėl pas FLTechnics remontui atvyksta Yamal :)

  396. nuno - 2010 04 20, 13:47

    ArkeFly plane was covered with „layer of ash” after flight Antalya-Amsterdam. No engine damage, plane remains operational.

  397. Linas - 2010 04 20, 15:00

    Geras bajeris, VNO turi 2 www adresus, kur info skiriasi :)
    http://www.vno.lt
    http://www.vilnius-airport.lt

  398. rpi - 2010 04 20, 15:04

    @Linas, kad nematau skirtumo tarp pateiktos informacijos. Tai tik vieno domeno linkinimas į kitą :)

  399. Linas - 2010 04 20, 15:07

    sorius, gal pas mane suvelavo vienas atsinaujinti, tai pasirode, kad skiriasi :)

  400. Donatas - 2010 04 20, 16:00

    vienas ir tas pats

  401. Eugenijus - 2010 04 20, 21:48

    Yamal airlines istojo i Lietuvos BSP, t.y. jau galima spausdinti ju bilietus and ju paciu blanku. Tai galima laikyti taip pat zenklu kad jie ruosiasi grizti i musu padanges.

  402. Vytautas-NT - 2010 04 20, 21:59

    Belieka pasakyt Valio! O tvarkarasciu dar nera?

  403. Donatas - 2010 04 20, 22:14

    sveikintinas dalykas. Dabar reikia tik informacijos media terpėse. Klausimas ar jie tikrai ruošiasis vykdyti tik Maskvą…

  404. Donatas - 2010 04 20, 23:33

    Cancelled flights on April 21:

    BT131/132 Riga-Copenhagen-Riga
    BT301/302 Riga-Helsinki-Riga
    BT101/102 Riga-Stockholm-Riga
    BT211/212 Riga-Berlin-Riga
    BT161/162 Vilnius-Copenhagen-Vilnius
    BT311 Riga-Tallinn
    BT51/52 Riga-Tartu-Riga
    BT42 Kaunas-Riga
    BT330 Helsinki-Riga
    BT312 Tallinn-Riga
    BT366 Tallinn-Riga
    BT1356 Kuopio-Tampere-Riga
    BT1360 Oulu-Turku-Riga
    BT352 Vilnius-Riga

    Next update: April 21 8:30 (Riga time) / 5.30 (UTC)

  405. gts - 2010 04 21, 05:23

    O ka sianakt vezioja Aurela?
    Siuo metu 2 Aurelos Boeing’ai kaip tik prasilenkia virs Olandijos – 733 VNO-LGW ir 752 LGW-VNO. LGW arrivals informacija apie 733 raso: Scheduled 01:30, TCX733L, HURGHADA VIA VILNIUS, EXPECTED 0500, South Terminal

  406. gts - 2010 04 21, 06:07

    Nepatingejau paieskot ir pats radau atsakyma: TCX yra Thomas Cook Airlines ir 752 turbut tuscias dabar parskrenda, nes nesasi net 493 mazgu (913km/h) greiciu 12497m aukstyje. Bet 733 vistiek nesuprantu – idomu jis cia tikrai is Hurgados i Londona skrisdamas padare sustojima Vilniuj…

  407. Vytautas-NT - 2010 04 21, 07:55

    Man tai įdomu kada atgaivins VNO puslapį? Nes kažkaip žiauriai jautriai į Islandijos vulkaną sureagavo…

  408. Andrius - 2010 04 21, 08:40

    Aurelai atrodo šį krizė į naudą išeis. Daug paskutinėm dienom skraido gelbėdami įstrigusius poilsiautojus iš Lietuvos,Latvijos,Anglijos. :)

  409. Donatas - 2010 04 21, 09:00

    Aerosvit Airlines iš RIX į Kijevą skrydžius vyko su Boeing 737.

  410. vytautas-nt - 2010 04 21, 11:28

    taip- dabar visi skrenda per ten,kur skraido. man gi idomu ar Simonas jau pasieke Lietuva?

  411. Judzin - 2010 04 21, 12:19

    Žiūrint kur vis dėl to Simonas buvo, jei už Atlanto,tai vargu ar grižo.?

  412. Simonas Bartkus - 2010 04 21, 13:00

    Jau parvažiavau: 3000 km nuo Vilniaus buvau :)

    O čarteriai šiomis dienomis tikrai įvairių viražų padarė, įvyko ne vienas maršrutas Vilnius-Antalija-Hurgada-Vilnius (nuvežant atostogautojus į Antaliją, parvežant iš Hurgados), buvo tokių maršrutų kaip Vilnius-Hurgada-Bangkokas-Vilnius ir pan. „Aurelos” lėktuvas iš ties su keleiviais iš Hurgados šiąnakt skrido į Londoną. Jeigu neklystu, tai šiuo metu trys „Aurela” lėktuvai išskrido į LGW ir skraido už „Thomas Cook”.

    Tačiau įdomu tai, kad atsigaunantys reguliarieji maršrutai šiuo metu skraido ne pilni, o kur kas tuštesni nei įprasta. Matyt, reguliariaisiais skrendantys per tą laiką susiorganizavo kitas keliones, tačiau daugybė žmonių, ypač verslo segmente perorganizavo susitikimų datas, kad nereikėtų keliauti. Dabar svarbiausias dalykas yra kaip keleivių srautai normalizuosis. Tačiau bijau, kad gali užtrukti kelis mėnesius, kol keleivių srautai pasieks „priešvulkaninį” lygį, kadangi keliavimo įpročiams ši savaitė duos nemažą efektą. Ypač to bijomasi vakarų Europoje, kur gabalas keleivių tikrai pereis į traukinius, bent kuriam laikui.

  413. Donatas - 2010 04 21, 13:02

    nu negerai

  414. Donatas - 2010 04 21, 13:28

    Algimantas Raščius BNS sakė, kad dėl tokių poslinkių rinkoje (dėl vulkano) oro bendrovės gali visiškai atsisakyti kai kurių reisų, tarp jų ir iš Vilniaus.

    Aišku, kol kas tai tik gandai, bet kažkiek tiesos galima įžvelgti. Šeip, tikėkimės nei viena kompanija nenutrauks skrydžius iš VNO. Gal netgi reikėtų visas kompanijas „pamaloninti”, jog neatsisakytų savų planų. Aišku menkai tai padėtų, bet visko gali būti.

  415. Opapa - 2010 04 21, 14:26

    Pamalonink, Donatai, visas kompanijas. Nes „juk visko gali buti”.

  416. Tomas - 2010 04 21, 15:12

    Pries kokias 15 min isskrido Brussels airlines, nueinu i VNO puslapi, ten raso:
    SN 2372 Brussels Airlines Eiti prie vartų

    Labai jau grybauja vno puslapis paskutiniu metu…

  417. Donatas - 2010 04 21, 15:25

    @Opapa haha

  418. Donatas - 2010 04 21, 15:27

    @Tomas, kad jau išvis nekrauna VNO puslapio. Pinginant adresą – request timed out:)

  419. Vytautas-NT - 2010 04 21, 15:44

    O kokia tikimybė persiskirstymo keleivių tarp vežėjų. Pvz. CSA, Austrian naudai, kurie pirmieji atnaujinio skyrdžius? Gal vėl CSA tvarkaraštį atstatys…

  420. Simonas Bartkus - 2010 04 21, 15:53

    Ne, nėra jokios tendencijos, kad anksčiau pradėję skraidyti turėtų geresnius skaičius. Bendra tendencija, kad šiomis dienomis visiškai nėra verslo srauto ir klausimas, kada jis atsiras: Talinas, Ryga, Varšuva skraido kai kuriuose reisuose vienaženkliai skaičiai. Kur kas geriau su pvz. Londonu – „Star1” rytoj planuoja vieną neplaninį reisą.

    Rytoj turėtų pradėti keliauti Frankfurtas, Amsterdamas, Kopenhaga – tikiu, kad long-haul reisas pradės grįžti visi, per tas dienas negrįžę.

    Reikalas tas, kad dabar kas tiesiog pergalvoja savo planus ir visai atsisako skristi. Labiausiai – verslo srautas. Žiūrėsim, kiek reikės laiko, kad atsistatytų.

  421. nuno - 2010 04 21, 15:55

    A World Airways Boeing MD-11, operating for Allied Air, that flew from Benghazi, Libya to Ostend-Bruges, Belgium via Maastrichat ( on 20th ) was grounded due to ash found in engines. The engine reportedly suffered non-serious damage. The aircraft is currently being inspected.
    The aircraft in question is N384WA. Allied Air is a Nigerian operator.
    A Thomas Cook 757, reg G-JMCF, on a positioning flight as TCX952P, returned to Manchester due to a loss of compressor bleed air from one engine after crew sensed an ‘intense smell of volcanic ash’ during the climb between FL160-FL200. The aircraft was out over the North Sea off Nofolk/Suffolk.

  422. Andrius Užkalnis - 2010 04 21, 16:00

    Vytautai-NT, sakyčiau, tokia galimybė labai maža, turint galvoje, kaip tai brangiai kainuoja organizacine prasme ir koks naujas logistinis krūvis. Avialinijos tiesiog turėtų pirkti masiškai viena iš kitos vietas, nelabai tik aišku, kokia joms iš to būtų motyvacija.

    Iš CAA įžvalgų skrynelės: per Lietuvos Radiją Auryla paklaustas ką skraidina oro bendrovės: ar tuos keleivius, kurie pirmieji liko neišskridę, ar tuos, kurie turi jau bilietus į tuos reisus, kurie dabar vyksta pasakė absoliučiai priešingą teisybei informaciją: girdi, avialinijoms pirmas prioritetas grąžinti keleivius namo.

    Avialinijoms prioritetas nedidinti backlogo ir nebloginti chaoso, grįžti prie normalaus tvarkaraščio, ir pagal galimybes išvežioti susikaupusią norinčių skristi masę.

  423. Tomas - 2010 04 21, 16:04

    Neseku naujienų, gal kas žino kada star1 išsinuomos antrą lėktuvą? Ar jie jau jį turi?

  424. Simonas Bartkus - 2010 04 21, 16:09

    Išties keista, jog CAA ir ON imąsi komentuoti skrydžių skaičius ir aviakompanijų politiką :-).

    Kad lėktuvai šiom dienom neperpildyti, patvirtina ir BT informacija skirta visiems keleiviams, visuose oro uostuose: „Free seats are available on almost all flights and we accept passengers, holding same route different date/flight ticket, on waitlist.”

    Kas reiškia, mes labai gerai, priimame visus, net kuriems skristi reikia rytoj, velniop visas bilieto keitimo taisykles, tačiau iš kitos pusės, tai rodo, jog laisvų vietų yra daug, jeigu net raginami tiesiog važiuoti į oro uostą ir keliauti prie check-in.

    Grįžtant prie esmės – keliavimo šiomis dienomis. Manau, kad tikrai yra visame pasaulyje perpildyti long-haul skrydžiai ir aviakompanijos yra pajėgios neišskridusius ketvirtadienį-antradienį tiesiog perbookinti tik po kelių dienų, nes žmonėms reikia grįžti. Kas liečia keliavimą trumpais maršrutais, tai 6 dienos buvo pakankamai ilgai, kad iki 3000 km (jeigu ne sala), daugelis susiorganizavo alternatyvų transportą ir parvažiavo/važiuoja.

    Tačiau dabar ateina įdomiausia dalis ir, gali būti aviacijai labai liūdna dalis: niekas nežino ir sunkiai gali prognozuoti, kokia bus šių 6 dienų įtaka apskritai aviacijai ir kiek ilgai ji truks. Visi žino, kaip po 9/11 staiga krito keleivių srautas visame pasaulyje, padidėjo antžeminio transporto populiarumas. Kokia įtaka bus dabar? Kaip greitai verslo kelionių srautas atsigaus? Kaip įtakos vasaros atostogautojų įpročius? Gal vulkanas dar paleis pelenų? Kiek ilgai žmonės bijos pelenų įtakos? Kiek žmonių jau perplanavo savo vasaros atostogas? Kiek dar perplanuos? Kiek bus „no show” atvejų skrydžiuose šią savaitę? Daug klausimų – galima tik spėlioti, bet reikia mažiausiai savaitės tendencijas pažiūrėti, kad būtų galima paprognozuoti, kokią realią ilgalaikę įtaką padarė šis ugnikalnio išsiveržimas.

    Kelionių nepatogumą galima pamiršt per savaitę, tačiau kokia įtaka bus industrijai – to kol kas niekas nežino.

  425. oleg - 2010 04 21, 16:33

    na, galima keleiviu vyliuoti pratesian akcija „we accept passengers, holding same route different date/flight ticket”.

  426. Jurgis - 2010 04 21, 17:32

    Visiskas skandalas, kad nedirba http://www.vno.lt , net tas minimalus vieno puslapio variantas

  427. Vilius - 2010 04 21, 18:59

    veikia vno.lt!! va katik netycia paspaudziau ir atsidare!

  428. Jurgis - 2010 04 21, 19:05

    Man neveikia. Visa laika matau tik –
    Connecting to http://www.vno.lt … ir snipst , nieko …

  429. Vilius - 2010 04 21, 19:18

    gal tada pabandyk vno.lt bet nieko nesiskiria http://www.vno.lt

  430. Deivis - 2010 04 21, 19:22

    Atidaro tik Windows Explorer,o kitos narsykles ne.Idomiai cia gaunasi…

  431. Patikimasis - 2010 04 21, 19:24

    Gėda, gėda ir dar kartą gėda

  432. Jurgis - 2010 04 21, 19:58

    Nežinau, ka tik pabandžiau vėl. Man neatidaro jokia naršyklė. Čia jau net ne gėda . Čia baust reikia už neprofesionalumą.

  433. Jurgis - 2010 04 21, 20:41

    Nei http://www.vno.lt , nei http://www.vilnius-airport.lt neatsidaro . Gal Simonas galetu pakomentuoti situacija ?

  434. Augustinas Žemaitis - 2010 04 21, 20:50

    Man neatidaro jokia naršyklė.

    Gal pas tuos, kam atidaro, naršyklėje tiesiog yra išsaugotas paskutinis tinklapio vaizdas ir, nepavykus įkrauti, naršyklė automatiškai įkrauna paskutinį įkrautąjį vaizdą?

  435. Jurgis - 2010 04 21, 21:00

    Čia gal taip ruošiamasi vadovybės algų padidinimui ?

    R.Vaštakas: reikia didinti oro uostų vadovų atlyginimus
    http://kauno.diena.lt/naujienos/ekonomika/r-vastakas-reikia-didinti-oro-uostu-vadovu-atlyginimus-274117

  436. Judzin - 2010 04 21, 21:02

    Veikia viskas puikiausiai, http://vno.lt pilnu formatu…

  437. Augustinas Žemaitis - 2010 04 21, 21:05

    Jo, iš tikro, http://vno.lt veikia – su www tik neveikia.

  438. Donatas - 2010 04 21, 21:07

    greičiausiai, kaip matote, senąjį tinklalapį grąžinti bandė:) todėl, dėl sakykim kažkokių procesų (apacho, IIS ar dar TVS) atstatymų darbų ir neveikė kažkiek laiko. O dėl naršyklės pasirinkimo tai neturėjo įtakos…
    VNO.LT ir Vilnius-airport.lt yra nukreipiamos į ta patį hostingą…

    Na čia idomiai Vaštakas pagalvojo.. Motyvacija geriau dirbti padidės, bet kiek naudos duos tai neaišku… Kiti darbuotojai skųsis su išlikusiu dabartiniu atlyginimu.. :)

  439. rpi - 2010 04 21, 21:09

    Tikriausiai deramai neveikia ir sviesoforai.lt puslapis, nes vno.lt rodo, kad dabar labai didelės spūstys į oro uostą… kai gatvės beveik tuščios… :)

  440. Jurgis - 2010 04 21, 21:17

    Aš tik pakartosiu, kad tai yra beveik diversija, prisidengiant techniniais dalykais ar dar velnias žino kuo. http://www.vno.lt neveikia ,- vno.lt veikia ! Kaltų nėra,o žmonės negauna operatyvios informacijos, nuostoliai ir chaosas tęsiasi ! Visur yra ar buvo skelbiamas VNO interneto adresas http://www.vno.lt, o ne vno.lt . Reiškia visi bandantys atidaryti puslapį mato „špygą taukuotą” !

  441. Donatas - 2010 04 21, 21:19

    manau čia VNO tinklapio bug’as, jog parefreshini(F5) jį ir jau rodo, kad kelias laisvas 10 :D

  442. Donatas - 2010 04 21, 21:26

    geriausia tai dabar rodoma išvykimo informacija:

    2010 04 21 21:55 21:58 Dublinas, Airija EI 397 Aer Lingus Išvyko / SMS
    2010 04 21 22:10 22:50 Ryga, Latvija BT 350 Air Baltic Vėluojama / SMS
    2010 04 21 22:10 22:50 Ryga, Latvija BT 350 Air Baltic Vėluojama / SMS
    2010 04 21 22:10 22:50 Ryga, Latvija BT 350 Air Baltic Vėluojama / SMS
    2010 04 21 22:10 22:50 Ryga, Latvija BT 350 Air Baltic Vėluojama / SMS
    2010 04 21 22:10 22:50 Ryga, Latvija BT 350 Air Baltic Vėluojama / SMS
    2010 04 21 22:10 22:50 Ryga, Latvija BT 350 Air Baltic Vėluojama / SMS
    2010 04 22 05:20 Ryga, Latvija BT 352 Air Baltic /

    Manau tai yra techniniai klausimai, dėl kurių ir sutrinka tinklalapis (nors kaip ir Jurgis mini – nukenčia keliautojai dėl informacijos gavimo stokos), bet reiktų pakeisti hostingą ir dalinės problemos pasišalins. Greičiausiai dabartinis tinklapis hostinamas ten pat kur ir prieš tai jį buvęs – o koks jis buvo visi matėme:) Serverio ir linijos pakako mažam srautui, bet nedabartiniam:)

  443. rpi - 2010 04 21, 21:57

    Oro uosto žinutė Facebook’e:
    Skrendam iš Vilniaus praneša, kad šiuo metu Vilniaus oro uosto internetinė svetainė pasiekiama šiais adresais: http://vno.lt arba http://vilnius-airport.lt

  444. Andrius Užkalnis - 2010 04 21, 22:04

    Tai gana įstabu kultūrine prasme ir kaip toks liūdnokas rodiklis: tuo metu, kai pasaulio aviacijos mėgėjai žiūri, kaip atsigauna skrydžiai ir tvarkaračiai po didžiausio istorijoje aviacijos sutrukdymo, mes, Lietuvos aviacijos entuziastai, priversti diskutuoti, kokiu URLu atsidarys (arba neatsidarys) didžiausio šalies oro uosto nulūžęs tinklalapis…

  445. Jurgis - 2010 04 21, 22:08

    Vėl dezinformacija ! http://vilnius-airport.lt neatsidaro !

  446. Tomas - 2010 04 21, 22:48

    Dabar man neveikia nei http://vno.lt, nei http://vilnius-airport.lt, nei http://www.vno.lt

  447. Donatas - 2010 04 21, 22:58

    atsidaro

  448. Ezys - 2010 04 22, 00:37

    Kažkokia bi…nė, kame kampas, kad reikia žūtbūt tų trijų „w”? Kodėl anksčiau atsidarydavo, o dabar nebe?

  449. Donatas - 2010 04 22, 02:00

    kad kaip tik nereikia www

  450. Audrius - 2010 04 22, 06:44

    Kol kas VNO tinklalapis jokiu adresu nepasiekiamas…

  451. Mindauqas - 2010 04 22, 06:50

    Pasiekiamas http://vno.lt/ arba http://vilnius-airport.lt
    (be www)

  452. ieva - 2010 04 22, 06:53

    Nepykit taip labai ant VNO puslapio, Helsinkio oro uosto puslapis taip pat streikuoja :) Vulkaninė krizė persikėlė į virtualią erdvę :)))))

    http://www.helsinki-vantaa.fi/home_light

  453. rpi - 2010 04 22, 07:52

    Galbūt VNO bando pakeisti hostinimo serverį, todėl ir neveikia. Bet vistiek, tai labai neprofesionalu. Galėjo bent peradresavimą įjungti.

  454. Audrius (1) - 2010 04 22, 07:59

    Kamon, kiek jus cia verksit del to vno.lt? Nu neveikia – kam nebuna, kokio cia profesionalumo reikia reikalauti is ju? Visa nakti zliumbiat … :)

  455. Vitalijus - 2010 04 22, 08:02

    Ben jau siuo metu Vinitos DNS tiek vno.lt, tiek http://www.vno.lt turi vienoda A irasa. Is kitu tiekeju nebandziau. Paleidus trace’a informacija sustuoja rooter’yje pries pat fizini serveri. Arba rooter’yje nepadaryti forward’ai arba serveris mires.

  456. Opapa - 2010 04 22, 08:13

    „rooter’yje nepadaryti forward’ai”

    Joooooooo. Pasiekeme diskusiju lygi :(

  457. Vitalijus - 2010 04 22, 08:37

    @Opapa, na kartais ir man labai norisi pasireikst… :D

  458. Vytautas-NT - 2010 04 22, 08:44

    Beje, gal kas nors žino, kas per stebuklas yra tiesioginis skrydis į Budapeštą šį savaitgalį?

  459. Vitalijus - 2010 04 22, 08:51

    @Vytautai-NT, Aurela nenori tuscio lektuvo varyti i Budapesta ir atgal. Bilietu kaina juokinga. 199 round-trip su 20 kg bagazu ir nemokamais gerimais.

  460. Vytautas-NT - 2010 04 22, 08:54

    O koks tikslas jiems varyt lėktuvą į Budpeštą? Ar jie čia reguliarių skrydžių eksperimentus vykdo?

  461. Vitalijus - 2010 04 22, 09:03

    @Vytautai-NT, gal koki uzsakyma ten turi…

  462. Donatas - 2010 04 22, 09:28
  463. ES - 2010 04 22, 10:25

    @Donatas : na, bet iš tiesų ML labai neapgalvotai kalbasi su žurnalistais..

  464. nuno - 2010 04 22, 10:51

    Pasake ta pati, ka ir Lufthansos vadovas, ka sako BA ir kitu kompaniju atstovai. Pas mus is muses iskart pasidaro dramblys

  465. Aurelija - 2010 04 22, 11:07

    Komentaras is delfio:
    „Tie, kas dirba turizme, puikiai zino Baltic Clipper bei Wrislit rysius su Novaturo akcininkais, todel juokinga, kad komentuoja konkurentu situacija butent jie, prisidengdami nepriklausomos kelioniu agenturos statusu…..”

    O del padedies, tai jei issilaike per ziema, kodel situacija turetu prasteti atejus sezonui?

  466. repatriation expert - 2010 04 22, 11:34

    gal kas uzmate idomiu istoriju internete, bloguose ar pan. apie bandymus grizt namo atsaukus skrydzius, ypac derinant traukininius, busus, autostopa

  467. Vilius - 2010 04 22, 13:38

    simono istorija nebloga ;D

  468. Obs. - 2010 04 22, 14:50

    Ryanair is not intending to compensate stranded passengers. http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=26128

  469. ES - 2010 04 22, 15:09

    @Obs. – MOL jau pakeitė savo nuomonę, dėl kurios būtų užsitraukęs daugybę problemų tiek teisine, tiek moraline prasme (dar daugiau keleivių nebesirinktų Ryanair kaip vežėjo) – http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8637141.stm

  470. Vytautas-NT - 2010 04 22, 15:16
  471. ieva - 2010 04 22, 15:33

    Tarp kitko, Helsinkio oro uosto tinklapis irgi buvo perėjęs į krizinį rėžimą, rodė tik informacinius pranešimus ir atvykstančių, bei išvykstančių skrydžių statusą. Taip, kad nereikia ant VNO puslapio burnoti – visiems sunkus laikas. Pesidžiaukim geriau, kad VNO greičiau už Helsinkio oro uostą atsidarė pilnaverčiam funkcionavimui. Tikiuosi rytoj jau sulauksime Vilniuje lėktuvų ir iš Helsinkio, nes jie kaip tikri suomiai juda baisiai jau lėtai :)

  472. jonelis - 2010 04 22, 19:31

    Gal galėtumėt patart kur žvalgytis pigesnių bilietų iš Europos į Torontą? Gal buvo skridusių, geriau žinančių :)

  473. Ezys - 2010 04 22, 22:06

    Norėjau patart jau ZOOM Airlines. Bet žiūriu, kad susibankrotino :D

  474. oleg - 2010 04 22, 23:35

    http://www.alfa.lt/straipsnis/10353038/?Seimas.svarstys.ar.taikyti.lengvatini.PVM.tarifa.keleiviu.vezimui=2010-04-22_17-39

    nu ka, svajojam apie VNO-PLQ?

    ir dar tema spekuliacijam:

    – Kokia reali padėtis šiuo metu yra šalies oro uostuose, kiek lėšų jiems skirta ir kiek panaudota? Ar nesvarstoma galimybė atkurti nacionalinį oro vežėją? Šia aktualia tema pranešimą pristatė susiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas. Jis paminėjo, kad 2010 m. situacija Lietuvos tarptautiniuose oro uostuose pagerėjo, lyginant su 2009 m pradžioje vykdomų reguliariųjų skrydžių skaičiumi. 2010 m. sausio ir vasario mėn., lyginant su 2009 m. sausio ir vasario mėn., Vilniaus oro uoste keleivių skaičius išaugo 3,26 proc., Kauno oro uoste – 35 proc., Palangos oro uoste – 16,5 proc. Šiuo metu iš tarptautinio Vilniaus oro uosto reguliarieji skrydžiai vykdomi 23 kryptimis. 2010 m. sausio 11 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybė pritarė Maršrutų plėtros skatinimo programai. Programa pagrįsta valstybės, vietinės valdžios, privataus sektoriaus finansiniu indėliu, naudojant skatinimo priemones ir pritaikant kiekvienam maršrutui individualiai.

  475. silentium - 2010 04 22, 23:39

    @oleg – tai kad minėtoji lengvata numatoma miesto ir priemiesčio transportui.. Taip kad nebent Vilnius – Nemenčinė lėktuvui tokia lengvata galėtų būti taikoma.

  476. Donatas - 2010 04 23, 00:01

    „Islandijos valdžia paskelbė, kad penktadienį greičiausiai bus uždarytas greta sostinės Reikjaviko įsikūręs pagrindinis šalies oro uostas.”

    pirmą kartą dėl vulkaninių pelenų;]

  477. vytautas-nt - 2010 04 23, 07:04

    siaip tai lektuvu bilietams PVM isvis netaikomas. Nes visasa yra galimybe bilietus pardavinet ne is Lietuvos. O is kitos puses absoliucia dauguma kaleiviu skraidina uzsienio vezejai.
    vilnius-palanga atveju reiketu ne PVM lengvatos,bet dotacijos.

    O tai, ka vakar Seime sake R.Vastakas reiskia,kad bus dotuojamos atskiros konkrecios kryptys.

  478. ieva - 2010 04 23, 08:39

    :D Uždūminę akis Europai islandai tik šiandien pirmą kartą dėl vulkaninių pelenų uždarė savo oro uostą :D
    http://www.delfi.lt/news/economy/automoto/pirmaji-karta-del-ugnikalnio-pelenu-debesies-buvo-uzdaryti-islandijos-oro-uostai.d?id=31396993

  479. blablabla - 2010 04 23, 09:57

    nusipirkau tuos pigius aurelos bilietus i BUD (beje kaina nukrito jau iki 179lt), taciau sio skrydzio nesimato vno puslapyje tarp isvykstanciu sarasho. Galvojau kad del to kad charteris, taciau lal’o charteris matosi. gal kas zinote kodel?

  480. Aloyzas - 2010 04 23, 09:59

    @Vytautas-NT: PVM netaikomas tarpautiniams skrydžiams, o vidiniams, kaip antai VNO-PLQ taikomas.

  481. Aurelija - 2010 04 23, 10:00

    Estijos ekonomikos ir komunikacijos ministras Juhanas Partsas ketvirtadienį teigė, kad derybos su SAS, turinčią didžiąją dalį „Estonian Air” akcijų, juda link to, kad valstybė perims kontrolinį „Estonian Air” akcijų paketą.
    (http://www.delfi.lt/news/economy/automoto/ministras-valstybe-perims-estonian-air-valdyma.d?id=31403157)

  482. Donatas - 2010 04 23, 10:03

    nu jo, neblogai. Galėtų ir greičiau perimti. Tuo paskubintų ir daugiau skrydžių iš/per VNO.

  483. Labiau patyręs - 2010 04 23, 10:06

    @ Vytautas-NT – tavo prognozės pildosi, panašu, kad išsipirkę Estonian dalį pasiūlys lietuviams ir taip bus suformuotas stiprus atsvaras airBaltic. Talinas bus Skandinavijos HUB’as, o Lietuva bus Rytų Europos/Rusijos/Gruzijos HUB’as su papildomu geru susisiekimu Azijos šalims. Manau toks junginys leis per artimiausius 2 metus tiesioginių skrydžių iš Vilniaus kiekį padidinti bent 3 kartus, o Taline 2. Taip bendroje sumoje bus daugiau nei iš Rigos. Todėl tokių veiksmų dėka, bus sumažinta airBaltic įtaką regione iki, minimumo. O turint omenyje jos finansinę padėti – jis galbūt ir nebeatsilaikytų LT/EST jungtiniam konglomeratui.

  484. Andrius Užkalnis - 2010 04 23, 11:22

    Norėjau Simono klausti, ar dar prie kokio nors posto yra buvę beveik 500 komentarų? :)

  485. Vytautas - 2010 04 23, 11:25

    @Andrius, buvo >600 neseniai prie kazkurio

  486. ES - 2010 04 23, 11:45

    Buvo virs 600 prie Ryanair atejimo post’o..

  487. vytautas-nt - 2010 04 23, 12:31

    Net oponentai keicia tona. Kalbant apie LT-Estonian vs AirBaltic,tai pirmosios pranasumas butu dvieju vyriausybiu parama, o antrosios-idirbis.
    Taip kad konkurencines kovos rezultatai neakivaizdus. Nors Hub’ai Vilnius ir Talinas isdestyti geriau, nei pvz Vilnius ir Ryga.

  488. mėgėjas - 2010 04 23, 13:05

    Na jeigu toks darinys LT-Estonian tikrai atsirastų, tai reikėtų tik galvą nulenkt mūsų „valstybės vyrams” už rimtą darbą visų piliečių labui. Tačiau blaviai vertinant visas biurokratines ir kitas peripetijas, šansų turime tikrai labai mažai.

  489. Deivis - 2010 04 23, 13:18

    Naujas sventinis Estonian Air dazymas:
    http://skyliner-aviation.de/viewphoto.main?LC=nav2&picid=6413

  490. Tomas - 2010 04 23, 13:19

    Koks dar LT-Estonian. Cia tik keliu Simono bloge rasanciu zmoniu svajones ir nieko daugiau. Kaip ir tiesioginiai skrydziai is Lietuvos i Cikaga. :) Esme tokia, kad estai turi Estonian, latviai turi Airbaltic, o lietuviai greitai nieko netures (kazko vis kirba tokia mintis, kad star1 gali ilgai netempti).
    Taip, trumpuoju laikotarpiu galima pasidziaugti, kad atstatyta nemazai skrydziu, kad pleciasi ryanair. Bet tik trumpuoju laikotarpiu ir tai turint omeny, kad lendama i gera vieta toms uzsienio kompanijoms, kurios niekada net nepagalvos apie aviacijos vystyma Lietuvoje. Vystyma, turiu omeny, apie normaliu baziu steigima, su tranzitu ir t.t. Latviai ir estai siuo poziuriu yra zymiai protingesni ir mato perspektyvas investuodami i savo kompanijas, i savo turizmo versla, kuris nes pelna (kalbu ne apie tiesiogini pelna, o apie nauda valstybei aplamai, nauda visam verslo, turizmo sektoriui).

  491. Vytautas-NT - 2010 04 23, 14:47

    Nupirkti akcijas įmonės X yra politinis sprendimas. Jei vyriausybė nuspręs, tai Estai labai mielai parduos, nes nereikės į vežėja pumpuot savo biudžeto pinigų.
    Pirkimas patenka į Susisiekimo ministro koncepcijos apie PanBaltic Airlines rėmus.
    Pagrindinė bėda- nuostolinga Estonian veikla. Bet gerai organizuojant darbą- viskas sutvarkoma.

  492. Andrius Užkalnis - 2010 04 23, 15:18

    Aš sutinku, kad žinant paskutinių dvidešimties metų šlovingą Lietuvos valstybės organizuotų mega-projektų patirtį, tai tikrai ko mūsų šaliai reikia šiuo etapu, tai dar vieno ambicingo transporto superprojekto, ir YPATINGAI susijusio su aviacija, nes šioje srityje mes esame neabejotini regiono lyderiai, mat tradiciškai nuosavo kapitalo veržlumas, gebėjimas pritraukti užsienio investicijų ir nuosekli bei toliaregiška valstybės politika mums užtikrindavo puikius rezultatus aviacijoje!

  493. vytautas-nt - 2010 04 23, 15:43

    gerbiamas liberalas A.Uzkalnis galetu pakomentuot kodel liberali Estijos vyriausybe mano, kad valdiskos oro linijos yra gerai?

  494. Andrius Užkalnis - 2010 04 23, 16:17

    Kadangi @Vytautai-NT aš, nepaisant visų kitų savo titulų, dar nesu Estijos vyriausybės atstovas ir netgi ne estas, tai negaliu pakomentuoti, deja…

  495. Donatas - 2010 04 23, 16:27

    kol kas nemanau ar išvis bus siūloma Lietuvai pirkti kažkiek akcijų. Atsigaunant Estijos finansams, vyriausybė pati bandys padengti nuostolius ir išlaikyti svarbiausias kryptis bet jau metus.

  496. Vytautas-NT - 2010 04 23, 22:03

    Tai gal gerbiamas A.Užkalnis, tiesiog kaip ES pilietis gali pakomentuoti S.Berluskonio sprendimą gelbėti AlItalia (kuris iš esmės pavyko).
    Apskritai reiktų neužmirš, kad oro vežėją galima traktuot, kaip infrastruktūrą, t.y. kaip kelius ir geležinkelius bei pan.

  497. tempat wisata favorit - 2016 03 12, 16:39

    Unquestionably ƅelieve tҺat ѡhich yⲟu stated.
    Yοur favorite justification ѕeemed too
    bbe оn tһe internet tҺe
    easiest thing to bᥱ aware օf.

    Ι say tto уоu, Ⅰ ϲertainly gеt annoyed ԝhile people consider worries tɦat they jujst doo noot ҝnow about.
    Υоu managed tօ hit tһе nail
    upoon tҺᥱ top аnd defined ߋut tһe աhole thing without һaving side-effects , people сould take ɑ
    signal. Will ⅼikely be back tο gget more.
    Τhanks

    Jangan lupa untuk Kunjungi website Anee demi dapatkan Data
    lebih komplit mengenai tempat wisata favorit .
    Teria Kasih

  498. tempat Wisata favorit - 2016 03 12, 18:02

    Appreciaton to mmy father wҺο shared աith mе гegarding tҺis web site, tҺiѕ webpage iis truly remarkable.

    Janngan sungkan untuk mengunjungi blog Ane untuk dapat Info lebih lengkap tentang tempat Wisata favorit .
    Suwun

  499. videncia buena fiable - 2016 03 15, 09:45

    Good day I am so delighted I found your blog, I really found you by error, while I was looking on Bing for something else,
    Anyways I am here now and would just like to say kudos for a
    fantastic post and a all round entertaining blog (I
    also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at
    the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep
    up the excellent work.

  500. Hi, і think that i ѕaw үоu visited mү weblog thus і ϲame tо
    “return tҺе favor”.I amm trying tⲟ find things
    tߋ enhance mmy site!Ⅰ suppose іtѕ оk too ᥙsе а few ߋf yⲟur ideas!!

    Jangan sungkan untuk mengunjungi website Kami haqnya untuk mendapat Data lebih lengkap mengenai aneka resep masakan sederhana indonesia .
    Thaks уa

  501. Deanna - 2016 05 24, 01:12

    If you would like to get a great deal from this article then you have tto apply
    these methods too your won webpage.

    Also visit my weeb boog :: Deanna

Leave a reply