Kur keleiviai iš Vilniaus dažniausiai 2016-aisiais?

   
     

3.814.001 aptarnautas keleivis yra naujas Vilniaus oro uosto rekordas, pasiektas 2016 m.

Kur keleiviai skrido dažniausiai?

Atsakymas nėra originalus. Londonas – populiariausia kryptis jau keleri metai iš eilės. Ir šiais metais išaugo dar labiau.

  1. Londonas – 422 tūkst. keleivių.

Iš Vilniaus į Londoną keliavo kas devintas besinaudojęs Vilniaus oro uostu. Iš Vilniaus į Stanstedą keleivių srautas išliko stabilus – jam labai nėra ir kur augti, nes „Ryanair” skrydžių nedidina, tuo tarpu į Lutono oro uostą skrido 65 tūkst. keleivių daugiau nei 2015-aisiais. 2016 m. pasižymėjo tuo, jog Lutono kryptyje „Wizz Air” ir „Ryanair” žaidė tarpusavio žaidimus. Pirmiausia, „Ryanair” perkėlė Lutono maršrutą iš Kauno į Vilnių, į ką „Wizz Air” atsakė permesdama dalį reisų į Kauną.

2. Frankfurtas – 299 tūkst. keleivių.

„Lufthansa” pervežtų keleivių skaičius 2016 metais Lietuvoje sumažėjo 1%. Nedidindama „capacity”, kamuojama darbuotojų streikų ir spaudžiančios konkurencijos (vis daugiau krypčių keleiviai iš Vilniaus gali skristi tiesiogiai), „Lufthansa” vargiai galėjo tikėtis augimo. Už tai, suprasdama, jog norint išlaikyti rinkos dalį reikia gerinti produktą, „Lufthansa” nuo šių metų vasaros sezono pradžios pridės 5 papildomus skrydžius per savaitę į Frankfurtą – darbo dienomis šiuo maršrutu skraidys 3 kartus per dieną.

Tuo tarpu 2015-aisiais „Wizz Air” atidarius Vilnius-Hahnas maršrutą, „Ryanair” atsakė perkeldama Hahno maršrutą iš Kauno ir Vilniaus žemėlapyje atsirado papildomas oro uostas netoli Frankfurto. 2016-ieji pasižymėjo tuo, jog šiame maršrute „Wizz Air” nuleido rankas ir rudeniop jį uždarė, todėl, tikėtina, 2017-aisiais srautas į Hahno oro uostą kris ženkliai.

3. Oslas – 207 tūkst. keleivių.

Ženklių permainų 2016-aisiais vyko ir Vilnius-Oslas maršrute. Pradžioje „Ryanair” sukonsolidavo visą „capacity” Rygge maršrute Vilniuje. Rudenį Rygge oro uostas buvo apskritai uždarytas, į ką „Ryanair” reagavo atidarydama bazę Vilniuje ir atidarydama Vilnius-OSL maršrutą kasdien.

2017-ųjų pradžioje SAS uždarys skrydžius į Oslą. „Ryanair” pradėjus skraidyti geru produktu (kasdieniai rytiniai skrydžiai), SAS iš karto nuleido rankas.

4. Kijevas – 163 tūkst. keleivių

Kijevas turbūt labiausiai stebinanti kryptis ir tai neatsitiktinumas, bet kelerių metų tendencija. Priešingai negu kitais atvejais, kuomet staigus keleivių skaičiaus prieaugis dažnai būna nulemtas maršrute išaugusio „low cost” bendrovių išpūsto „capacity” rezultatas, šiuo atveju nuoseklus „Ukraine International” įdirbis lemia taip augantį keleivių srautą. Neregėtas rezultatas – Kijevo populiarumas lenkia ne tik Maskvą ar Kopenhagą, bet net ir Rygą.

„Ukraine International” kantriai įdirbinėja naujus maršrutus – šiais metais tęsė sezoninį Vilnius-Odesa maršrutą bei pradėjo sezoninį Kijevas-Palanga bei Lvovas-Vilnius maršrutus. 2017 m. vasarą „Ukraine International” numato didinti pasiūlą ir Vilnius-Kijevas – skrydžiai vyks iki 3 kartų per dieną.

5. Milanas – 160 tūkst. keleivių

Vilnius-Milanas maršrute 2016 m. nieko įdomaus neįvyko – du LCC gigantai truputį padidino pasiūlą skrydžių į Bergamą ir keleivių skaičius šiek tiek padidėjo. Įdomybių 2017 m. irgi nenusimato – tik dar šiek tiek paaugsiantis „capacity” žiemą, kas turėtų dar padidinti bendrą keleivių skaičių (neskaičiuojant Vilniaus oro uosto uždarymo efekto).

6. Ryga – 160 tūkst. keleivių

Vilnius-Ryga 2016 m. išlaikė tą patį keleivių skaičių, kaip ir 2015 m. Tai vadinčiau geru rezultatu „airBaltic” – kai mažėja unikalios geografijos, kurią galima pasiekti per Rygą (nes beveik visur iš Vilniaus galima skristi tiesiogiai), o pats „airBaltic” plečia skrydžius iš Vilniaus tiesiogiai kitomis kryptimis, išlaikyti stabilų srautą Vilnius-Ryga nėra paprasta. Galima prisiminti „Czech Airlines” patirtį Lietuvoje, kuomet atsiradus „low cost” bendrovėmis ji beveik iš karto neteko pusės savo keleivių per Prahą dėl unikalios geografijos trūkumo.

Matyt, 2017 m. Vilnius-Ryga maršrutui bus panašūs – „airBaltic” po kelerių metų petraukos vėl planuoja auginti geografiją iš Rygos keliomis naujomis kryptimis.

7. Maskva – 149 tūkst. keleivių

Keleivių Vilnius-Maskva maršrute sumažėjo 2%, bet čia vertėtų atkreipti dėmesį į visiškai skritingas dvi metų puses. Pirmąjį metų pusmetį keleivių skaičius krito 16%. Antrąjį metų pusmetį keleivių skaičius augo 14%. Lapkritį ir gruodį – net po 22%. Todėl perspektyvos 2017-iesiems gali būti optimistinės.

Toks keleivių srauto augimas gali atsiremti į „capacity” trūkumą maršrute. 2016-iaisiais keleivių skaičius buvo beveik toks pat kaip 2014-2015 m., kuomet „Transaero” dar vykdė keletą skrydžių per savaitę „Boeing” orlaiviais.

8. Stokholmas – 144 tūkst. keleivių

Gal kiek nelauktai, Stokholmas tapo didžiausios konkurencijos aikštele 2016-aisiais. Sunku net patikėti, jog dar prieš ketverius metus nė viena aviakopmanija neskraidė tarp Vilniaus ir Stokholmo – tuo tarpu 2016-aisiais tokių buvo net keturios. SAS didino skrydžių skaičių ir spaudžiami konkurencijos pakeitė lėktuvus į reaktyvinius, „Norwegian” toliau tęsė sezoninius skrydžius, „Wizz Air” ypatingai mažomis kainomis skraidino į Skavsta oro uostą, o „airBaltic” toliau bandė atrasti savo vietą šioje rinkoje. Deja, dabar jau žinoma, jog bent pastarieji kitų metų pabaigoje trauksis ir 2017-aisiais planuoja skraidyti trys vežėjai. Nepaisant to, tai vistiek liks vienas iš konkurencingiausių maršrutų iš Vilniaus todėl keleivių srautas neturėtų mažėti.

9. Kopenhaga – 122 tūkst. keleivių

SAS 2016 m. sugebėjo padidinti keleivių skaičių 2% Vilnius-Kopenhaga maršrute spaudžiami įdomios netiesioginės konkurencijos. „Ryanair” tęsia garsiai pradėtą kasdienį maršrutą Kaunas-Kopenhaga, o „Wizz Air” vis nepraranda kantrybės labai pigiai skraidindami Vilnius-Malmė. Tačiau šitie dalykai kol kas nemažina SAS keleivių skaičiaus Kopenhagos maršrute. Nepaisant to, sakau, jog SAS turėtų ruošti kokių naujovių šiam maršrutui, nes nebūsiu labai nustebęs, jog LCC vežėjai gali sukurti ir tiesioginę konkurenciją šiame maršrute.

10. Antalija – 122 tūkst. keleivių

2016 m. Antalija išliko populiariausia atostogų kryptimi lietuviams – keleivių skaičius padidėjo 10 tūkst., lyginant su 2015-aisiais. 3 iš 10 keleivių skridę užsakomaisiais reisais rinkosi šį kurortą.

11. Varšuva – 121 tūkst. keleivių

Nieko ypatingai nekeitę „LOT Polish Airlines” 2016 m. Vilnius-Varšuva keleivių skaičių sugebėjo auginti net 20% – 20 tūkst. papildomų keleivių skrido šiuo maršrutu.

2017 m. šiame maršrute laukia tikros įdomybės – „Wizz Air” paskelbė planus šiuo maršrutu skraidyti nuo rugsėjo mėnesio, į ką LOT atsako ėjimu žirgu – jau nuo balandžio tarp Vilniaus ir Varšuvos jie skraidys penkis kartus per dieną. Jeigu šioms bendrovėms seksis ir jos planų nekeis, tikėtina, jog Varšuvos kryptį pamatysime 2017-ųjų populariausių krypčių penketuke.

12. Paryžius – 100 tūkst. keleivių

13. Briuselis – 93 tūkst. keleivių

14. Helsinkis – 93 tūkst. keleivių

Stebėtinai geri metai Lietuvoje buvo „Finnair” – Vilnius-Helsinkis keleivių srautas paaugo 13%, nors suomiai nedarė jokių matomų veiksmų. Dar reikėtų atsižvelgti į tai, jog 2015 m. šiuo maršrutu trumpai paskraidė „airBaltic” – tad „Finnair” srautas paaugo net 15%.

Visgi, norint toliau auginti srautą ir išlaikyti rinkos dalį „Finnair” turėtų galvoti apie plėtrą šiame maršrute – juolab, jog praktiškai niekas nesikeičia jau dešimtmetį.

15. Barselona – 92 tūkst. keleivių

16. Roma – 83 tūkst. keleivių

17. Stambulas – 74 tūkst. keleivių

Nors ir ryškiai matoma, „Turkish Airlines” neteko 3% keleivių srauto 2016 m.

18. Eindhovenas – 62 tūkst. keleivių

19. Dublinas – 61 tūkst. keleivių

20. Talinas – 60 tūkst. keleivių

21. Madridas – 57 tūkst. keleivių

22. Viena – 45 tūkst. keleivių

„Austrian” Lietuvoje 2016 m. neteko dar 6% keleivių, o nuo geriausių laikų jau per 10%. Atrodytų, jog gali laukti permainos šiame maršrute – ir, prognozuoju, nebūtinai teigiamos.

***

2017-ieji bus įdomus. Vasarą vyksiantis Vilniaus oro uosto uždarymas rekonkstrukcijai stipriai sumaišys kortas ir gal įvykti sunkiai nuspėjamų dalykų. Vienas žingsnis jau įvyko – „Ryanair” iš anksto paskelbė, jog pilnai dviems mėnesiams stabdys visas į Vilnių suplanuotas programas (į Kauną nė vieno reiso neperkels). Tokiu būdu rinka jau neteko 200 tūkst. kėdžių – nėra tiek mažai, tai daugiau nei 5% viso 2016-ųjų srauto.

Visgi, didžiausias pavojus, jog šiai dienai dar aviakompanijos negali tiksliai numatyti, koks bus realus paklausos sumažėjimas Vilniaus oro uosto uždarymo laikotarpiu bei (!) laikotarpiui prieš uždarymą ir po atidarymo. Su logistiniais nepatogumais daugiausia susidurs ne tie, kuriems, reikės atskristi ir išskristi iš Kauno, bet tie, kurie turės atvykti į vieną oro uostą, o išvykti iš kito. Juolab, jog oro uosto uždarymas vyks laikotarpiu, kad labai ženklus atvykstamasis turizmas, todėl dar sunku nuspėti, koks bus turistų į Lietuvą elgesys tuo laikotarpiu.

Be to, kol kas sunkiai nuspėjamas trumpų verslo maršrutų sumažėjimas – kiek keleivių rinksis antžeminį transportą keliauti iš Vilniaus į Rygą? Varšuvą? Taliną? Minską? Kiek nuspręs atidėti nebūtinas keliones?

Vien techniškai, dėl neaptarnaujamų keleivių uždarymo laikotarpiu, Vilniaus oro uostas neteks apie 360 tūkst. keleivių per tas savaites. Be to, dėl „Ryanair” veiksmų ir dėl paklausos mažėjimo „prieš ir po”, prognozuočiau, kad tas uždarymo efektas gali būti apie 550 tūkst. keleivių netekimą statistikoje (iš kurių apie 250 tūkst. persikels į Kauną). Jeigu viskas vyktų įprastine vaga, prognozuočiau, jog Vilniaus oro uostas galėtų augti apie 10% (t.y. apie 4,15 mln. keleivių) – todėl, mano prognozė, jog 2017 m. statistikos skaičius bus apie 3,6 mln. keleivių. Per daug pesimistiška? Pažiūrėsim.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

705 komentarai

  1. Pranas - 2017 01 13, 15:36

    Dėl Vienos – norėtųsi, kad prasti rezultatai ar eilinė reorganizacija paskatintų pagaliau pakeisti maršruto operatorių į LCC – Eurowings. Aš galvoju ta kryptis kaip turistinė turi daug neišnaudoto potencialo, tik Austrian kainodara yra tam netinkama.

  2. Jurgis - 2017 01 13, 15:57

    Pavadinime praleistas žodis.

  3. Paulius - 2017 01 13, 16:59

    12. Briuselis – 93 tūkst. keleivių

    13. Barselona – 92 tūkst. keleivių

    14. Roma – 83 tūkst. keleivių

    15. Helsinkis – 93 tūkst. keleivių

    Matyt kad su Helsinkio skaičiais kažkas ne taip arba pora vietų aukščiau būti turėtų :).

  4. Kardiobatonas - 2017 01 13, 17:00

    2017-ieji primena force majorą Lietuvos aviacijoje, nes jie smarkiai iškreips statistiką.

  5. Paulius - 2017 01 13, 17:19

    O, Gediminas Almantas sako, kad VNO šiemet turėtų sulaukti 3,196 mln. keleivių.
    http://m.delfi.lt/verslas/transportas/article.php?id=73323800

  6. Arunas - 2017 01 13, 19:56

    Finnair nuo gegužės prideda trečią reisą darbo dienomis, o vasaros piko metu skraidys iki keturių kartų per dieną. Naujas reisas jau GDS ir dauguma Azijos krypčių bendrą skrydžio trukmę su persėdimu sutrumpins 3 val. Vasaros sezonu reisai su 100 vietų Embraeriu. Žiemos sezonu papildomas reisas išliks, tik reisai numatyti su ATRais. What’s next?

  7. Simonas Bartkus - 2017 01 13, 20:29

    Wow, įdomios žinios!

    Finnair augimas VNO:
    Nuo gegužės atsiranda trečias reisas HEL-VNO-HEL: 12:45 iš HEL, 14:30 iš VNO.

    Nuo birželio pabaigos iki rugsėjo pradžios eina į 4x daily. Iš Helsinkio: 7:30, 9:30, 14:30 ir 16:30; iš Vilniaus: 9:45, 11:45, 16:15 ir 18:45. Rudenį vėl grįžta į 3x daily.

    Dar vienas legacy boost 2017-iesiems, šalia airBaltic, LOT, Lufthansa, PS.

    Dar nenustebčiau jeigu Aeroflot ką nors nuveiktų.

  8. Šarūnas - 2017 01 13, 20:41

    Įdomu tai, kad VNO išvykimo salėje parašyta, jog SU skraido 4xdaily į SVO.

  9. Simonas Bartkus - 2017 01 13, 21:31

    Aeroflot tokius plakatus ir mieste kabina – bet čia manau perėmė Ryanair naudotą praktiką (man atrodo dabar net jie nebenaudoja tokios), jog skaičiuoja vieną roundtripą kaip du skrydžius.

  10. Pranas - 2017 01 13, 21:43

    Manau sąraše trūksta Paryžiaus.

  11. Simonas Bartkus - 2017 01 13, 21:47

    Ačiū, taisau klaidas – Paryžių praleidau.

  12. Fst - 2017 01 13, 22:16

    HHN 2015 buvo perkeltas ne į KUN, bet iš KUN į VNO.

  13. Mindaugas - 2017 01 14, 11:24

    OT: verta pirktis įėjimą į verslo klubą vno?

  14. Čiurlionis - 2017 01 14, 12:31

    Jei iš VNO skrendi daugiau, nei 20 kartų per metus ir atvykęs į oro uostą išgeri bent du alaus, tada taip kažkiek sutaupysi :)

  15. Rokas - 2017 01 14, 16:18

    Mindaugas,pigiau tiesiog swedbanko platinum pasidaryti ir gauti prioritypass privilegijas

  16. Mykolas - 2017 01 14, 16:21

    O Talinas net i 20-tuka nepatenka? Netiketa.

  17. Simonas Bartkus - 2017 01 14, 17:33

    Talinas – 59 tūkst.

  18. Kardiobatonas - 2017 01 14, 20:45

    WAW business lounge yra net Johnie Walker Black Label. Tai jeigu pasiimi 200 g., jau tikrai atsiperka.

  19. Wincas - 2017 01 14, 21:12

    Girdejau uz Aciu Gold korteles sukauptus taskus bus galima VNO lounge pasedeti.

  20. Julius - 2017 01 14, 21:16

    Kokia proga šiandien airBaltic skrido VNO-WAW-VNO?

  21. Dovilė - 2017 01 14, 22:02

    Ką daro Ukrainos avialinijos su atšauktais Lvovo skrydžiais? Turim bilietus 04.19-04.24; ir jau momondo neberodo pardavimuose tiesioginio į Lvovą 04.19d. Kadangi bilietus pirkom labai pigiai, ir jau užsisakėm trobą be grąžinimo galimybės, atgauti pinigus už bilietus būtų nuostolis. Jokios info nei iš pardavėjo nei iš vežėjo negavom.

  22. Simonas Bartkus - 2017 01 14, 22:37

    Dovile, manau į priekį nuskraidins per Kijevą, o atgal grįšite kaip ir planavote.
    Atšaukė skrydžius tik trečiadieniais – penktadieniais ir sekmadieniais vyks.

  23. Vilius - 2017 01 14, 22:39

    Dovilė, man patys pakeitė į bilietą su persėdimu Kijeve. Iš pradžių pamačiau per checkmytrip, o po poros dienų ir patys paskambino.

  24. Dovilė - 2017 01 14, 22:46

    Na tikiuosi.. tik ar jiems apsimokės vykdyti skrydžius per Kijevą, kai kaina buvo 11 eur į abi puses.. Bijau kad tik pinigus gali norėt grąžinti, ar privalo pasiūlyti alternatyvą per Kijevą?

  25. Salininkų kaimas - 2017 01 14, 23:36

    Kai bus aišku, pasakykit koks LF į Grenoblį

  26. Posparnis - 2017 01 15, 13:14

    Dovile, pagal ES reglamentą privalo pasiūlyti alternatyvą. Sumokėta kaina šiuo atveju nesvarbi.

  27. Dovilė - 2017 01 15, 13:27

    Ačiū visiems atsakiusiems! Jau ramiau :)

  28. Arnas - 2017 01 15, 21:54

    @Salininkų kaimas

    Vakar į GNB 89%, iš GNB 33%.

  29. Pranas - 2017 01 16, 16:23

    Jau CPH-LTN atšaukti, Ryanair Kauno bazės lėktuvas skraidys KUN-CPH-STN-CPH-KUN :)

  30. Tomas LT - 2017 01 16, 17:53

    Vilniaus oro uosto tako rekonstrukcijos konkursą laimėjo bendrovė „A.C.B.“

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/vilniaus-oro-uosto-tako-rekonstrukcijos-konkursa-laimejo-bendrove-a-c-b/

  31. Mindauqas - 2017 01 16, 18:26

    @Pranas
    sveikinu, suspėjai:)

  32. Martynas - 2017 01 16, 19:49

    Sugrisiu vel su praktiniu klausimu del galimu Wizz/Ryanair veiksmu su bilietu kainom ir lektuvo uzpildymu.

    Pvz. siai dienai nuskrist is VNO i BCN Birzelio 17-20 dienomis su Wizzair kainuoja 440e round trip :) As tokiu kainu neesu mates Wizz sistemoje apskritai, o idomiausia, kad nuejus pasirinkt vietos – rodoma, kad parduota yra 13 kedziu is 180 :)

    Cia turbut PHD baigt nereikia, kad suprast, jog algoritmai kvailai kazka skaiciuoja ir paluket dar pora menesiu, kai kainos turetu atsistatyt?

    P.S. su Ryanair panasu, panasiom datom apie 200e roundtrip, o parduota apie 22 vietos.

  33. Justinas - 2017 01 16, 19:52

    Martynai, vasarą į TLV po 700 eur pardavinėja Wizzair.

    Nesiryšiu vertinti, ką jie tuo nori pasakyti. Kiekvieno pasirinkimas, už kiek skraidinti, SAS ilgą laiką po 700 eur prašydavo už VNO-CPH-VNO. Rezultate prisižaidė, ir dabar neramiai laukia FR lėktuvo perbazavimo į VNO.

  34. Vytautas-NT - 2017 01 16, 19:59

    Įdomu čia iš neturėjimo ką veikt rašo, ar tai užslėpta reklama? Beje, kiek suprantu, WOWair nutraukė skrydžius į Vilnių. Įdomu kaip jiems sekėsi?

    http://www.delfi.lt/verslas/transportas/pasiule-neitiketinai-pigius-skrydzius-i-jav-is-europa-zada-zengti-dar-toliau.d?id=73439178

  35. Pranas - 2017 01 16, 20:22

    @Martynas – nu tai Lufthansa tik nuo 180 nori, airBaltic ir Ukraine international dar vos pigiau. Pastarieji ir su bagažu.
    O apie Wizz užpildymą spręst nebegalima – po Kalėdų Wizz jau neberodo emaile kokią vietą priskyrė ir po pirkimo užimtų vietų nebepadaugėjo. Dar gruodžio pradžioje buvo kitaip.

  36. Martynas - 2017 01 16, 20:56

    Justinai, Pranai,

    As nevertinu ju, jie kaip nori taip daro, bet jeigu as pvz. dabar noriu pirkt i ta skrydi bilieta ir nueinu iki vietu pasirinkimo (pvz. as noriu uz papildoma kaina issirinkt vieta), tai jie tikrai up to date rodo kur man galima pasirinkt uz papildoma mokesti ir kiek yra uzimta.

    Cia labiau filosofiskai mastau, kad negali but tokia kaina kai 13 parduotu bilietu is 180, jeigu artejant skrydzio datai ir liks toks trend’as – tada turi pritaikyt kazkaip dynamic pricing’a. Ar bloga logika ? :)

  37. Pranas - 2017 01 16, 21:15

    Dar kartą – bilietų gali būti parduota ir daugiau, keleivių kurie nepirko vietos už papildomą mokestį nematysi.
    Šiaip žiūriu šią vasarą kainodaros algoritmams sunku. Ryanair 2 mėn neskraidymas ir skrydžių perkėlimas labai iškraipęs rinką, birželį tikrai matosi dalyje maršrutų nesveikai didelių kainų. O ar tas lygis išsilaikys (dėl gerokai mažesnės ir prastesnės pasiūlos liepą ir rugpjūtį), ar kaip tik priešingai paklausa bus dar mažesnė nei ankstesneis metais, kaip bandė spėlioti Simonas – dabar sunku pasakyt.

  38. Augustinas Žemaitis - 2017 01 16, 21:23

    Kaip jau esu rašęs, kažkada sekiau Kerkyrą Wizz, norėjau nuskristi. Tačiau kainos kaip buvo nelogiškai didelės, taip liko. O paskui Wizz nutraukė tą reisą išvis. Matyt, LF buvo labai nekoks tokiom kainom. Tačiau jokių nuolaidų nė nebandė daryti – sekiau. Taip kad visiškai prognozuoti sunku, nežinant kainodaros principų.

  39. Jurgis - 2017 01 16, 21:25

    ФОТО: Как будет выглядеть ведущее в Таллиннский аэропорт мини-метро
    http://rus.delfi.ee/daily/business/foto-kak-budet-vyglyadet-veduschee-v-tallinnskij-aeroport-mini-metro?id=76921162

  40. Pranas - 2017 01 16, 21:32

    Ir apskritai – bilietus galima ir Novaturo puslapyje pirkti, kaip tik yra tiesioginai čarteriai tomis dienomis, skrist su Small planet nebus blogiau, su visais bagažais 250 eilės kainuoja. Gal parodos metu ir pigiau parduos.

  41. Wincas - 2017 01 16, 23:39

    As Lufthansos i BCN pasiulymo palaukciau, cia nesenai paskubejau pirkti Wizz RYR uz 250 RT, o po keliu dienu LH ismete RT uz 160eu

  42. Vaidas - 2017 01 17, 00:16

    As taip pat ziuriu kaip i Alpes kitai ziemai nuskrist, tai i Miunchena su LH €700 keturiems, i Bergamo su Ryanair €1200.
    Low cost my ass..

  43. Simonas Bartkus - 2017 01 17, 00:40

    Martynai, visada galimas ir toks scenarijus – rytoj kas nors nupirks dar 2 vietas už 440EUR, Wizz pakels kainą iki 480EUR, tada keli žmonės, kurie stebi ir laukia kol kaina kris, puls pirkti (nes brangsta toliau), o tada kaina dar pakils :) Visokie scenarijai yra įmanomi.
    O kaip pastebėjo Pranas, šiuo metu NEBEĮMANOMA nustatyti, kiek wizz yra vietų pardavę. Nustatyti yra įmanoma, tik kai lieka mažiau nei 24 (pagal paieškos rezultatus ieškant vietų dideliam skaičiui žmonių). Bet, jeigu teisybė, kad jie overbook’ina, tai irgi gali būti netikslus atsakymas.

  44. Simonas Bartkus - 2017 01 17, 00:44

    O šiaip, dėl aukštos LCC penetracijos Lietuvoje gali įvykti, kaip, pvz. įvyko UK tuose maršrutuose, kur dominuoja LCC. Bilietai _piko_ metu, vidutiniškai kainuos brangiau negu kainavo prieš LCC atsiradimą. Tai yra kainą, kurią turime sumokėti už pigius bilietus vasarį, kada niekam nereikia skristi. Toks fenomenas dabar aiškiai stebimas UK, kur LCC yra sustabdę augimą ir bilietai kainuoja brangiau negu prieš 10 metų, kada tuose pačiuose maršrutuose LCC nebuvo. Kodėl taip yra? Todėl, kad LCC dėl savo verslo modelio, neadaptuoja pasiūlos pagal paklausą – LCC stengiasi išlaikyti skraidymo apimtis (capacity) tokias pat visus metus, todėl ne-sezono metu yra didžiulė vietų per-pasiūla, o piko metu yra vietų trūkumas.

    Aišku, tokia situacija gali sukurti erdves vežėjams, kurie senais pigiais lėktuvais, galėtų skraidyti tik piko metu, o 6-9 mėnesius per metus lėktuvus laikyti ant žemės (kažkas panašaus yra JAV – „Allegiant Air”).

  45. Martynas - 2017 01 17, 00:57

    Aciu uz komentarus, stebesim. Idomu kaip keisis viskas, galesiu artejant Birzeliui parasyt.

  46. Pranas - 2017 01 17, 01:10

    Aš dar pastebėčiau, kad pačių LCC kainodara dažnai darosi panašesnė į tradicinių atostogų vežėjų. Perkantys iš anksto moka didelę kainą, neužpildžius lėktuvų atsiranda geri paskutinės minutės pasiūlymai. Bent jau pas Ryanair ankščiau nebuvo taip, kad mažiausią įmanomą kainą reise gautum dvi dienos prieš. Perkantys paskutiniai visada mokėdavo daug, nepriklausomai nuo nieko. Dabar gi prieš kelias savaites mačiau – iš Vokietijos į Kanarus, skrist už poros dienų, grįžt už savaitės, kaina viso 30 eur (po 15 į vieną pusę). Ir tokių variantų buvo ne vienas.

  47. Simonas Bartkus - 2017 01 17, 01:14

    Kanarai šią žiemą tai gal nėra labai tipinis pavyzdys – ten tiesiog išgyveną masinį „overcapacity” iš lėktuvų kėdžių ir didžiulį „undercapacity” dėl lovų. Bilietai nieko nekainuoja, bet jų niekas neima, nes niekas nesugeba nusipirkti viešbučių. Iš UK galima su bet kokia aviakompanija skristi į kanarus už 20GBP one-way bet kurioms datoms šią žiemą.

  48. Martynas - 2017 01 17, 01:20

    As dar asmenine patirti is Wizz Grenoble situacijos maciau. Kai tik jie paleido reisa ir sukele bilietus i sistema, mes su draugais pradejom pirkt, keliems pavyko uz 30e, keliems uz 50e, veliau jau ir 80e roundtrip kainavo ta pacia diena. Tada per pora savaiciu viskas staigiai sukilo iki apie 150e roundtrip ir taip laikesi kokius tris menesius. Likus apie 1,5men iki skrydzio roundtrip grizo vel i 40-50e ribas, dabar likus 2 savaitem iki skrydzio apie 100e roundtrip.

    Aisku uzpildyma gal galima siek tiek nuspet pabandzius paskambint i Wizz booking centra ir sakyt as ieskau group booking 60-70ciai zmoniu, ar turit tiek vietu? Jei sakys taip, tai viskas gal dar ok :) Nepriklausomai ka wizz.com sistema rodo..

  49. Mindauqas - 2017 01 17, 02:50

    Na tik nepradėkite, visos vietos Wizz Aire kaip matėsi taip ir matosi*. Nesimato, tik kokia vieta priskirta perkant, bet ir tai galima pamatyti (sužinoti) netiesiogiai.
    Taip parinktos vietos neparodo pirkimo metu ir ji nebesimato ant bilieto patvirtinimo, bet vieta priskiriame rezervacijos (arba užsakymo metu) ir tokia pat išlieka iki check-in’o

    * – su sąlyga, jeigu perkami bilietai tik suaugusiems, nes perkant kartu ir vaikams užblokuojamos (t.y. nerodomos) visos pirmos 6 eilės, exit rows ir pan.

    Jau ne kartą buvo rašyta, kad Wizz Air pakelia kainas vien nuo konkrečios dienos konkretaus reiso bilietų kainos tikrinimo.
    Taip pat buvo rašytas, kad būsimiems skrydžiams pirmosios išankstinės kainos nustatomos pagal ankstesnių metų paklausą atitinkamo laikotarpio paklausą. Todėl kaip jau buvo rašyta, dalis 2017-ųjų vasaros sezono Nicos bilietų buvo pigūs, nes 2016 metais neskraidė, o vėlesnėmis 2017-ųjų dienomis jau brangesni, nes skraidė 2016 metais nuo rugpjūčio ir buvo su kuo palyginti.

  50. Pranas - 2017 01 17, 10:00

    @Mindauqas – sausio pradžioj aš neįveikiau įžiūrėti užimtų vietų padidėjimo. Nusipirkęs bilietus dariau specialiai dar vieną pirkimą, kad pažiūrėt kokias vietas davė (kurios pasidarė užimtos). Nebuvo pasikeitę.
    Bet dabar žiūriu tą patį reisą – ir jo, jau yra kelios užimtos už kurias niekas nemokėtų, kaip ir atitiktų mano pirkimą. Nors apskritai tam reise tik 15 užimtų vietų gegužę atrodo mažokai.

  51. .. - 2017 01 17, 10:46

    Na ka, SAS vel sugebejo pranokti patys save:) Is nelabai gero, bet bent jau naviguojamo web puslapio padaryti visiskai sudina. Pradejo nuo beta versiju daniskos versijos, dabar jau ir svediskas pakeistas i ta nesamone.

  52. Vaidas - 2017 01 17, 13:06

    Simonai, su kuo tavo galva susije tas undercapacity Kanaruose? Ar tai kad kitur (Egiptas, Tunisas, Turkija) nestabilu ir visi masiskai varo i Kanarus, ar kokios kitos priezastys.
    Nes keliauju i Kanarus kiekviena vasara ir to paties lygio hotelis kiekvienais metais pakyla €500-700.
    Darosi #nesmagu

  53. Augustinas Žemaitis - 2017 01 17, 13:06

    O kaip aviakompanijos, kurios, Simonas kaip mini, skraidytų 3 ar 6 mėn., daro su įgulom? Samdo terminuotai (ar nesukelia tai problemų)? Ar moka tą pačią algą visus metus, nors didžiąją jų dalį nereikia dirbti?

    O šiaip galbūt verta koreguotis atostogų datas, ir tiek. Jau seniai mažai atostogauju (dažnus metus ir išvis neatostogauju) vasarą. Vasarą gali savaitgalį nuvažiuoti į Palangą ar dar kur, ir pas mus juk šilta, gražu. O žiema, ar bent ruduo-pavasaris puikus metas tiek pažintinėms kelionėms (pigu, o vaizdai tie patys), tiek poilsinėms (pakeisti patį šalčiausią lietuvišką klimatą į šiltesnį).

    O dėl kainodaros: logiška, kad į, tarkime, verslo vietas, didmiesčius artėjant skrydžio datai brangsta, nes yra, kam bus būtina skristi ir kas galės mokėti daug, bet apie skrydį sužinos vėlai. Na o atostoginėm kryptim logiška paskutinė minutė, nes paskutinę minutę ten kas nors apsispręs skristi tik su didele nuoalida (juk reikia daugumai tartis dėl atostogų iš anksto, jas planuoti). Tas būdavo ir anksčiau, tiesiog anksčiau atostoginė rinka buvo išimtinai kelionių agentūrų, o neatostoginė – išimtinaiavialinijų. O dabar LCC dengia abi rinkas, tai logiška, jei skirtingiems skrydžiams bus kiti kainodaros metodai.

  54. Simonas Bartkus - 2017 01 17, 13:10

    Kanarai išgyvena natūralų augimą ir vis dar vakariečiams neprieinamas Egiptas ten sukūrė drastišką paklausos augimą. O ten salos, tai viešbučiai statosi labai lėtai – planuoja kitąmet ten atidaryti papildomai 1000 lovų Tenerifėje, bet turbūt pasaulio neišgelbės. Ypatingai britams ar vokiečiams Kanarai vienintelė prieinama short-haul destinacija (ne vasarą).

  55. Pranas - 2017 01 17, 13:29

    Turkish pradėjo pardavinėti skrydžius iš Kauno. Neseku jų kainų labai, bet susidarė įspūdis, kad pasiūlymai gan pagerėjo ir norint jais kur toliau suskraidyti – perkėlimo laiku pigiau.

  56. Wincas - 2017 01 17, 14:06

    Kur jau nebus geresni pasiulymai kai ju lektuvai pastoviai krenta :)

  57. Justinas - 2017 01 17, 14:47

    Kažkada šnekėjau su lietuve (!!) flight attendant reise KEF-YYZ. Tai va toks formatas – lietuvė, gyvena Islandijoje daug metų, dirba mokytoja, žiemą dirba pagal profesiją, vasarą skraido su Icelandair :-)

    Turbūt yra ir daugiau profesijų, kur vasarą nereikia dirbti. Kaži, Lietuvoje mokytojai vasarą irgi galėtų skraidyti kaip CC?

  58. Spectator - 2017 01 17, 14:49

    Teko skristi neseniai su Turkish long-haul ir krito į akis įgulos žiūrėjimas pro pirštus į visokius mažmožius (pvz. atlošų pakėlimas prieš nusileidimą ir pan.) Smulkmenos, bet parodo įmonės kultūrą. IST oro uostas irgi nedaro jokios garbės. Taip kad Turkish tikrai dar turi kur dirbti, nors kai kurie dalykai (geras maistas, inflight entertainment, etc.), tikrai labai neblogi.

  59. Simonas Bartkus - 2017 01 17, 15:02

    Augustinai, challenging, bet yra visokių variantų – yra pilotų, kurie nori dirbti tik kelis mėnesius per metus (aišku už mėnesinę didesnę algą negu mėnesio avg dirbant metus), yra pilotų, kurie žiemą išvaro į Pietryčių Aziją ir pan. – išsprendžiamas klausimas.

  60. Vytautas-NT - 2017 01 17, 16:19

    Įdomu, o tradiciniai vežėjai gali šią paklausos problemą išspręst, pasiūlydami skrydžius su persėdimu? Ar jų kaštai per dideli, kad skirtumą sudarytų?

    Ir dar vienas klausimas- Ar yra sistemų internete, kurios leistų sukabinti daugiau nei 6 bilietus. Ar čia tik rankomis pas agentūras galima padaryt?

  61. Wincas - 2017 01 17, 16:58

    Ar kas svarste kaip keisis UK pasiekiamumas is LT po Brexit ? Ar isliks STD RYR Hubas ?

  62. Aras - 2017 01 17, 17:08
  63. Simonas Bartkus - 2017 01 17, 17:25

    Pats FR svarsto, nes investuotojai jų klausia. Įvairūs scenarijai nagrinėjami, bet viskas priklauso koks bus Brexit open skies prasme – galbūt FR tiesiog pasidarys AOC UK šalia airiško AOC.

  64. Vaidas - 2017 01 17, 17:47

    Dar toks pastebejimas dek Kanaru, nors viesbuciai brangsta, taciau ispudis gatvese pinga, stai jau keli metai pinta alaus gali nusipirkt uz €1, daug uzdarytu ofisu/parduotuviu.
    Atrodo, kad su subrangusiais viesbuciais, zmones atskrenda sumokeje visas santaupas, tai atvyke nieko nedaro, nieko neperka, tik sedi savo All Inclusive hoteliuose.

  65. Augustinas Žemaitis - 2017 01 17, 17:53

    Aš asmeniškai manau, kad Brexit reikšmė verslams smarkiai pervertinama. Niekas taip esmingai nesikeis, kaip duag kas tikisi.

    Teisine prasme, britai įgis teisę leisti savo įstatymus, kurių nebeturės teisės pakeisti ES savo reglamentais ar direktyvomis.

    Tai logiška ir britams naudinga, nes įgalina geriau pridetinti teisę prie vietos žmonių poreikių ir požiūrių, kai jie nesutampa su kitose ES šalyse vyraujančiais požiūriais. Deja, ES institucijos, mano supratimu, jau kuris laikas nebesilaiko oficialiai ES egzistuojančio subsidiarumo teisinio principo ir priima daug sprendimų kur kas aukštesniu lygiu, nei turėtų priimami, t.y. ES institucijos „leidžia” ant 500 mln. gyv. sprendimus, kuriuos iš tikro būtų efektyviau, demokratiškiau ir logiškiau priimti atskiroms ES valstybėms ar – kartais – netgi savivaldybėms.

    Tačiau lygiai taip pat logiška ir visuotinai suprantama, kokią naudą teikia tarptautinė prekyba, tarptautinis bendradarbiavimas. Britanija turės pilną teisę tai tęsti ir, manau, tą tikrai darys. Kaip daro Norvegija, Šveicarija, Islandija, Kanada, Australija ir kitos Vakarų pasaulio šalys, nesančios ir niekada nebuvusios ES.

    Tiesiogiai Brexit neįpareigos britų staiga keisti savo dabartinės (narystės ES pasekoje susiformavusios) teisės ir tai vyks nebent lėtai, kiekvieną pokytį analizuojant atskirai. O kiek kažkokie dalykai tiesiogiai priklausomi nuo narystės ES (tokių labai nedaug), tai, jeigu esamas variantas yra ekonomiškai naudingas, bus sukurta savo esme jam identiškų alternatyvų.

  66. Arnas - 2017 01 17, 20:18

    Gal kas numanote, kada Ryanair skelbs €1-€2 išpardavimą? Ir ar skelbs sausį-vasarį?

  67. Mindauqas - 2017 01 17, 20:54

    ieškai pigių bilietų į Kopenhagą?

  68. Arnas - 2017 01 17, 22:52

    OSL domina

  69. Kardiobatonas - 2017 01 18, 10:48

    Suprantu, kad Vakarų Europos gyventojai privengia Egipto ir Tuniso, o kuo jiems žiemą neįtinka Marokas?

  70. Simonas Bartkus - 2017 01 18, 10:58

    Marokas auga, bet ne taip sparčiai kaip Kanarai – manau problemos dvi:
    1. Galvoje vistiek Afrika – Egiptas, Tunisas, whatever: galvokim apie masinį neįsitraukusį, neišsilavinusį turistą;
    2. Infrastruktūros stoka – didžioji dalis turistų nori būti prie jūros ir apie nieką negalvoti – šitam Maroko infrastruktūra nėra paruošta.

    Įsivaizdavimui – Marokas dabar sulaukia apie 10 mln. turistų per metus. Kanarų Salos 2016 m. sulaukė daugiau nei 14 mln. turistų per metus, kai 2012 m. turistų buvo mažiau nei 10 mln.

  71. Arnas - 2017 01 18, 10:58

    Skurdas ir kainos neatitinkantis servisas. Tikrai ne vakarietiškam ramiam poilsiui.

  72. Mindauqas - 2017 01 18, 11:36

    Pritariu Simonui. Pažįstu žmonių, kurie atsisakė kelionių į Maroką, kai prieš kelerius metus vyko mitingai Egipte:)

    Marokas turi ambicingą „La Vision 2020“ turizmo programą su dideliu finansavimu (kol kas). Tam tikslui (datai) yra statomi ištisi viešbučių ir rezidencijų kompleksai (ar suspės, kitas klausimas), prieš kelerius metus intensyviai pradėjo dirbti su avialinijomis, tą rodo ir Ryanair plėtra.

    Kai bus infrastruktūra, beliks kultūrinis barjeras ir tą infrastruktūrą užpildyti.
    Man 50 vienodų namelių prie jūros neatrodo patrauklu, bet jie mano kitaip:)

  73. Simonas Bartkus - 2017 01 18, 11:38

    Etihad persigalvojo ir nuo kovo pabaigos toliau tęs skrydžius į Minską, tiesa, skrydžiai bus tik tris kartus per savaitę:
    EY061 AUH0735 – 1225MSQ 319 246
    EY062 MSQ1325 – 2020AUH 319 246

  74. c2h5oh - 2017 01 18, 12:01

    Brexit reikšmės verslui šiuo metu neįmanoma įvertinti, nes iki šiol neaišku, ko Britanija nori (referendumo metu už išstojimą buvo agituojama tarpusavy prieštaraujančiais argumentais). Svaro kursas svyruoja priklausomai nuo naujausio T.May tono.

    Tikriausiai reikšmė bus gerokai mažiau katastrofiška, nei piešiama. Bet tikriausiai ir libertarinės svajonės neišsipildys.

  75. Čiurlionis - 2017 01 18, 12:45

    Tikrai prie6tarau2iau Arnui, geresnio kainų ir serviso kainų rasti būtų sunku. Nebent skristi iki Filipinų.

    Aišku viskas priklauso nuo poreikių. Bet reikia nepamiršti ir to, kad Maroke mokėsi tiek, kiek norėsi mokėti ;)

  76. Simonas Bartkus - 2017 01 18, 13:33

    Tokia smulkmena, bet man keista, kuri rodo, kad TK nelabai sekasi Rygoje.

    Dabar žiemą, TK VNO ir TLL sumažino iki 5x, o RIX iki 4x. Vasaros sezone, VNO ir TLL planuoja atstatyti iki 7x, o štai RIX tik iki 5x.

    Priminsiu, kad TK kažkur 6 metais anksčiau atėjo į RIX, negu į VNO ir TLL. Jei gerai pamenu, TK į RIX pradėjo skraidyti 2006 metais, o IST-VNO-TLL-IST prasidėjo 2013 m.

  77. Kardiobatonas - 2017 01 18, 14:07

    RIX neturi Grigaičio, kuris su TK skraido į Australiją.

  78. Salininkų kaimas - 2017 01 18, 15:37

    Wizzair pradeda skraidyti iš Lvovo
    https://book.wizzair.com/en-GB/about_us/news/wizzen529

  79. Simonas Bartkus - 2017 01 18, 15:40

    Reikėtų turbūt vadinti, kad Wizz grįžta su skrydžiais iš Lvovo- kažkada turėjo ten bazę su ne trumpu sąrašu maršrutų.

  80. Čiurlionis - 2017 01 18, 15:57

    Na vadovaujantis Wizz krypčių originalumu nenustebčiau, kad pradėtų į Vilnių skraidyti.

    Šiaip nepaisant BRI ir MMX, NCE ir KEF pakankamai geros kryptys.

  81. Janka - 2017 01 18, 16:02

    Gera ta MMX kryptis. Bilietai papigiai, miestas visai smagus savaitgaliui Kopenhaga per tiltą.

  82. Aras - 2017 01 18, 19:06
  83. AAA - 2017 01 19, 13:26

    Pranai, ar kiti zinantys, ar galite paaiskinti, kame makles su bilietu uzsakymo i reisa, kuris naikinamas, esme?

  84. Augustinas Žemaitis - 2017 01 19, 13:40

    Dėl TK Rygoje – manau, kad Rygoje didesnė konkurencija jų siūlomomis kryptimis.

    Dalyje reisų, kur Turkish stipri, yra tiesioginiai reisai iš Rygos, bet ne Vilniaus ar Talino. Tai Baku, Tbilisis, Taškentas.

    Nežinau, kiek Turkish veža žmonių į Balkanus, bet net jei keleivių mažai, maržos ten didelės, TK parduoda reisus ir po 300 EUR ir būna vis tiek tai dažniausiai geriausias pasiūlymas dėl ko, matyt, surenka didelę dalį tų, tegu ir nedaug, žmonių, kurie ten skrenda. Tai štai iš Rygos yra tiesiogiai Dubrovnikas, Rijeka, Salonikai, Atėnai, Rodas. Kainos paprastai ženkliai žemesnės, nei siūlo TK iš Vilniaus su persėdimu.

    Be to, du iš mūsų tik LCC pasiekiami svarbūs Artimųjų Rytų taškai ten pasiekiami (ir) su BT: Kipras, Tel Avivas.

    Tai, viską sudėjus, manau tiesiog Rygoje „nukertama” nemaža dalis TK srauto. Ir tai yra pelninigiausias TK srautas – kur atstumai nedideli, o kainos, pagal TK kainodarą, kaip į ilgo nuotolio skrydžius. Tuo tarpu tolimasis TK srautas yra labai mažom maržom. Į Honkongą su jais skridau už ~1450 Lt, į San Paulą už ~1650 Lt ir pan. (t.y. kainos beveik tokios pat, kaip TK siūlo ir į Balkanus ar Artimuosius Rytus).

    O ir į tolimuosius skrydžius TK stipriausia Azijos kryptimi, kur iš Rygos tikriausiai išeina paprasčiau susidėlioti persėdimus per alternatyvius tarpinius poro uostus (šito tiesa netikrinau).

  85. Pranas - 2017 01 19, 13:47

    @AAA – pasikeičia aplinkybės ir pasidaro bilietai nebereikalingi. Pvz atvažiuoja draugai iš užsienio ar kas nors kokią šventę suplanuoja, darbų daugiau atsiranda, geresnis variantas pasitaiko ir t.t. Kai kur nors skrendi kiekvieną mėnesį ir pastoviai turi bilietų – visai dažnai pasitaiko. Keitimas į reisą, kurį atšauks – tiesiog būdas atgauti pinigus, kai šiaip pagal bilieto sąlygas jie negrąžinami.
    Kad Wizz grąžina daugiau (jei į jų sąskaitą) – tik papildoma nauda.

  86. Karolis - 2017 01 19, 14:45

    2016m. metinis keleiviu skaicius VNO-MMX-VNO 25,780.

  87. Linas - 2017 01 19, 16:09
  88. Vytautas-NT - 2017 01 19, 16:15

    Tuo tarpu kiek žinių apie mistinius tolimuosius LCC. Panašu, kad Norvegian neblogai sekasi, nors Ryanair vis dar galvoja ir galvoja:

    http://www.anna.aero/2017/01/18/low-cost-long-haul-lclh-flights-analysis-s17/?utm_source=anna.aero newsletter&utm_campaign=484cd9d8e9-anna_nl_180117&utm_medium=email&utm_term=0_ecdbf41674-484cd9d8e9-86642630

  89. Jurgis - 2017 01 19, 20:14

    @Linas
    Kas įdomiausia, kad KUN metų pokyčio (2015/2016) iš vis neįdėjo, o Palangos keleivių skaičius lyginant su 2015 m. išaugo 60,0%

  90. Čiurlionis - 2017 01 19, 22:07

    Kalbant apie PLQ sena gera nuotrauka:

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Plq-apt-arrival-hall-apr062008.jpg/800px-Plq-apt-arrival-hall-apr062008.jpg

    Įdomu, ar kitais metais galima tikėtis kažko naujo PLQ, kas ženkliai augintų keleivių srautą.

  91. Julius - 2017 01 19, 22:53

    Nu, čia jau kuris laikas šneka, kad tariamasi dėl krypčių iš Palangos į Leningradą, Hamburgą, Dubliną…

  92. Srs - 2017 01 20, 10:43

    @julius
    Į Leningradą spėju skraidins laiko mašina „Jaunystės ilgesys”?

  93. Jurgis - 2017 01 20, 13:13

    Латвия нашла стратегического инвестора для airBaltic
    http://www.ato.ru/content/latviya-nashla-strategicheskogo-investora-dlya-airbaltic

  94. Kardiobatonas - 2017 01 20, 13:27

    Priimame statymus: kas tas investuotojas? Finnair, SAS, Etihad? LOT jau lyg ir atkrenta, nes apsipirko Estijoje.

  95. Čiurlionis - 2017 01 20, 14:06

    O kod4l ne LOT dviem pirkiniais pasiimti Baltijos rinka?

  96. Spectator - 2017 01 20, 14:14

    LOT nepirko Nordica, jie pirko tik dalį Nordica antrinės įmonės (49%), kuri užsiima lėktuvų nuoma, ir tas lėktuvų nuomos interesas jiems manau buvo pagrindinis, Nordica su savo TLL skrydžiais tik pašalinis efektas. Manau, kad LOT patys desperatiškai ieško investuotojo.

  97. trolis - 2017 01 20, 14:26

    Kiek vidutiniskai strateginiu investuotoju per metus suranda BT?
    Sarase, manau, truksta Hainan

  98. Linas - 2017 01 20, 14:49

    Neabejoju, kad Hainan is on the list :D
    Čia toks grynai PR straipsnis, gal turinti konkrečiai kam nors parodyti, kad veiksmas vyksta aktyviai ir gal dar kokiems besidomintiems prodyti, kad investuotojų eilė už durų ;)

  99. Simonas Bartkus - 2017 01 21, 21:49

    Grįžtant prie diskusijos apie lovų trūkumą Kanaruose – pasirodo, bent jau Tenerifėje naujų viešbučių statyba labai ribota:
    After the Moratoria act passed by the Canarian Parliament in Santa Cruz de Tenerife, no more hotels should be built on the island unless they are classified as 5 star-quality and comprise different services such as golf courses or convention facilities.

  100. Pranas - 2017 01 21, 22:59

    Tai gal yra geresnių viešbučių su šimtais vietų trūkmas paketinėms kelionėms. Nes nu atsidarau booking.com, ir niekas netrukdo užsisakyt savaitei pradedant nuo šianakt tikrai puikius apartametus apartamentų viešbutyje kurorto centre ant kranto, šalia puikaus pležo kur buvau apsistojęs pavasarį. Kaina aišku nekukli, bet kokiam Eilate ar Nicos apylinkėse vasarą dar brangiau.

  101. Edis - 2017 01 22, 21:50
  102. Spectator - 2017 01 23, 11:23

    Kokia super matematika ir analizė iš lrtyo straipsnio: „Antra, atlikus nesudėtingą analizę, tiesiog pasinaudojant oro bendrovių tinklapiais ar naršyklės „Google“ pagalba, pamatysite, kad daugumos maršrutų bilietų kainos iš Varšuvos ar Rygos, palyginus su Vilniumi, yra 10-50 proc. mažesnės. Jeigu šią procentinę išraišką įvertintumėme kad ir 10 eurų bei įvertintume, kad 2/3 keliaujančiųjų yra Lietuvos piliečiai, lengva paskaičiuoti, kad, vykdami iš Lietuvos per metus užsienio oro bendrovėms, palyginus su savo kaimynais, permokame ne mažiau kaip 30 mln. eurų.”

    Aišku, kam įdomu, kad LT yra trash yields šalis, kur 2EUR skirtumas lemia vežėjo pasirinkimą…

  103. Augustinas Žemaitis - 2017 01 23, 11:53

    Dar manau, kad dažnu atveju yra tam tikras klaidingas suvokimas („cognitive bias”). Jeigu iš Vilniaus brangu, tai žmogus žiūri iš Rygos ar Varšuvos ir jam įstringa, kad iš Vilniaus buvo brangiau. Jeigu iš Vilniaus gera kaina, tai žmogus iš kitur nė nežiūri ir jam neįstringa, kad iš Vilniaus pigiau.

    Kai 2014 m. pabaigoj dariau rimtesnį tyrimą (lyginau tų pačių paskirties taškų kainas) daug atvejų iš Vilniaus buvo net pigiau nei iš Rygos. Rezultatai (lentelės) čia: http://augustinas.net/vilnius-ryga-varsuva-is-kur-skristi-pigiausia-2495 . Matyt, dabar dar smarkiai nepasikeitė.

    Nuo Varšuvos jo – didesnis skirtumas, iš ten išties pigiau maždaug 22% tolimi reisai, 16% Artimieji Rytai ir Rytų Europa, 23% Vakarų Europa.

    O dėl reisų pajamingumo („yield”), tai manau, kad visoje Rytų/Vidurio Europoje situacija panaši – panašios algos, taigi, panaši ir euro ar dešimties eurų vertė žmogui, išreikšta jo laiku (Vakaruose ji mažesnė). Rygos situacija (be BT buvimo) panaši, Varšuvos geresnė tik todėl, kad tai didesnė rinka, o ne todėl, kad žmonės ten nori daugiau mokėti (kaip matyti, vidutiniškai moka kaip tik ženkliai mažiau).

    Na ir latviai, kiek mažiau ir lenkai, aišku, jei permoka, tai ne užsienio oro bendrovėms, kaip parašyta straipsnyje, o savo, dėl ko daugiau pinigų lieka tose šalyse.

  104. Augustinas Žemaitis - 2017 01 23, 12:03

    P.S. Čia lygintos žemiausios kainos. Teoriškai įmanoma, kad, tarkime, lenkai už verslo klasę linkę mokėti daugiau / pirkti ją dažniau nei lietuviai, bet vėlgi, žinant ekonominę situaciją, nemanau, kad skirtumas ženklus, nors, aišku, bendras skaičius perkančių verslo klasę, kaip ir perkančių ekonominę klasę, bus didesnis, nes didesnė rinka.

  105. R - 2017 01 23, 16:58
  106. Jurgis - 2017 01 23, 18:05

    Na ir vėl, šįkart net miestas įvardintas – Nagoja

    Kauną ir Japoniją sujungs tiesioginis skrydis?
    http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/kauna-ir-japonija-sujungs-tiesioginis-skrydis-792720

    Lietuvių vis dažniau atrandamą Tekančios Saulės šalies kultūrą dar šiemet tikimasi vainikuoti festivaliu. Planuose – ir tiesioginis skrydis Kaunas–Nagoja.

  107. Kardiobatonas - 2017 01 23, 18:14

    Skrendant iš WAW į Tailandą (charter) visos verslo klasės vietos buvo išparduotos, nors tai kelionę pabrangino maždaug 30 proc. Reiškia, poreikis ir žmonių galimybės tikrai didesnės.

  108. Čiurlionis - 2017 01 24, 09:56

    Na 30 % nėra ta atbaidanti suma, kai už RT moki 500 Eur. Juolabiau, kad dažniausiai keliaujantiems į pietryčių Aziją, 150 Eur nėra ta kaina, kurios negali susimokėti už komfortą. Vis dėl to komfortas tai yra vienintelis dalykas, kurį gauni mokėdamas ekstra už čarterių biznį.

    Bet vėlgi Čarteris nelygu čarteriui, tai ką siūlo TUI skiriasi, kaip diena ir naktis nuo to ką siūlo Thomas Cook.

    Skrendant su Thai už biznio klasę reikia mokėti 300%, bet čia ir yra tikroji biznis su visais laikų keitimais ir t.t.

  109. Edgaras - 2017 01 24, 10:23

    Čiurlioni, galima plačiau apie TUI ir Thomas Cook skirtumus?

  110. Kardiobatonas - 2017 01 24, 10:31

    Palaikau kolegą, pasidalinkite patirtimi apie biznio klasę čarteriuose. Į Tailandą skridau su LOT Dreamlineriu, tai ten biznio klasė buvo labai panaši į klasikinę LOT biznio klasę.

  111. Čiurlionis - 2017 01 24, 12:02

    Tai ir turi būti panašu, jei operuojama LOT su Lot’o 787. Ką noriu pasakyti, kad mokant čarteriuose už biznį turbūt negavote, nei fast track, nei ložės, nei galimybės keisti bilietą, o tik servisą lėktuve?

    Dėl TUI ir Thomas Cook viskas priklauso, nuo to kurios šalies operatorių paslaugomis naudojiesi.
    Pvz. Thomas Cook- yra long-haul komplektacijų, kur visas a330 yra vien economy. Vis dėl to, jei skrendi lėktuvu turinčiu Premium klasės kėdes, gali rinktis Royal Class, bei gauti kvietimą į ložę kiti servisai.

  112. Kardiobatonas - 2017 01 24, 13:32

    @Čiurlionis. Pabrangimą ne taip skaičiuoji. Kai perki kelionės paketą, biznio klasė apie 30 proc. pabrangina visą kelionę, o jeigu pinigine išraiška – tai 300-500 EUR.

  113. Gintas - 2017 01 24, 13:52

    gal galite kas greitai atsakyti WIZZ KAUNE aptarnauja bgs ar litcargus?

  114. Wincas - 2017 01 24, 14:59

    Kad BGS Kaune Kaip ir nebera tik Litcargus

  115. Jurgis - 2017 01 24, 21:09
  116. Čiurlionis - 2017 01 25, 10:04

    Žinoma, kad pigiau skraidyti su airiais, nei mokėti danų pilotams ir kovoti su profsąjungom.

    Tarp kita ko, kai buvo paskelbta apie OSL-VNO uždarymą, buvo pasigirdę kalbų jog SAS galėtų išlikti šiame maršrute, jei jis butų operuojamas kitos įmonės SAS vardu.

    Kaip ir buvo pradžioje. O jei CityJet pridės dar 10 lėktuvų, galbūt rudenį OSL-VNO grįš CityJet pavidalu.

  117. Tomas LT - 2017 01 25, 12:06
  118. Vytautas-NT - 2017 01 25, 17:14

    Žiūriu Mistubisi su MRJ nelabai sekasi:

    https://www.flightglobal.com/news/articles/latest-revisions-bring-mrj-back-to-preliminary-desig-433445/

    Beje, o kaip čia išėjo, kad jie užsakymų turi daugiau nei Bombardier su Cseries? Ar čia Japonijos vyriausybė labiau savo vežėjus paspaudė?

  119. Mindaugas - 2017 01 25, 22:45

    One of the best low-cost airlines in the world is finally coming to America

    One of the best low-cost airlines in the world is finally coming to America

    http://www.businessinsider.com/air-asia-x-is-finally-coming-to-america-2017-1?utm_content=buffer6bb07&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

  120. Mindaugas - 2017 01 26, 08:50

    Emirates just launched a new flight to New York — and US airlines are furious

    Get ready. You will soon be able to fly Emirates between New York City and Athens, Greece.

    http://www.businessinsider.com/emirates

  121. Janka - 2017 01 26, 10:58

    Dėl aptartos W6 kainodaros. Na čia turbūt rekordas. VNO-KUT-VNO liepos 2-9 d. 619,98 € :D

  122. Pranas - 2017 01 26, 11:10

    Nu. Kur aš už bilietus į KEF mokėjau 20 eur į abi puses dabar irgi jau 600 eur nori :) Gerai jiems, jei yra kas už tiek perka :)

  123. Edgaras - 2017 01 26, 11:37

    Gal kas nors refreshino kas minute visa diena? :)

  124. Janka - 2017 01 26, 11:39

    Nemanau, pilna bilietų yra ir kitomis datomis į Kutaisį po 500 eurų, o iš Tel Avivo į Vilnių RT ir po 800 eurų šiandien mačiau :)

  125. oleg - 2017 01 26, 12:31

    Nemokamas, jei kam idomu

    http://go.euromonitor.com/Top-100-Cities-Destinations_Download-Page.html

    Euromonitor International is pleased to release its annual Top City Destinations Ranking, covering 100 of the world’s leading cities in terms of international tourist arrivals.

    Arrivals continued to grow in global urban centres in 2015, illustrating the continued economic importance of tourism to the world’s largest cities. Once again, the top cities outperformed global travel flows, with inbound city arrivals to the top 100 cities growing by 5.5% between 2014 and 2015. This is compared to global inbound arrivals growing by 4.3% in the same period.

  126. Justinas - 2017 01 26, 12:53

    Turiu versiją, kad Wizzair šiemet šiek tiek apsišovė su stimuliavimu.

    Matyt, skirtingose rinkose (Lietuva vs Rumunija, Lietuva vs Vengrija, tarkim) stimuliavimas veikia kitaip. Įtariu, kad paleidę KEF, TLV, BGY ir panašius po 20 eur RT išsipardavė neįtikėtinai sėkmingai. Liko low availability (Londono atveju po 2-3 dienas į priekį visiškas sold out, FFS), tai dėl to ir kainos tokios.

    Nemanau, kad taip turėjo būti, man panašiau į nepataikytą revenue managementą. Nusipirkau prieš mėnesį VNO-BGY-VNO už 30 EUR return, paskutinį bilietą pardavė prieš savaitę už 120 eur one-way, paskutinę savaitę sold-out. Akivaizdu, kad per visą Lietuvą turėjo būti bent keli keleiviai, kuriems reikėjo į Milaną paskutinę minutę, ir būtų sumokėję extra, bet tai kad neįmanoma padaryti. Viskas soldout.

    Panašiai ir su vasara ir KEF, mano kuklia nuomone, turėjo kainas laikyti, tarkim nuo 100eur one-way iki 200, visada beatinti SAS, airBaltic ir Finnair, o ne parsiduoti pirmus 50 vietų po 20 eur, o likusias po 300, ir konkuruoti su SAS. Bet hell, jie operuoja su 40% marža. Nemokyk mokyto, sako.

  127. mėgėjas - 2017 01 26, 13:00

    Šiap informacijai.
    Šiandien teko pirkti į Kopenhagą SAS GO tik su rankiniu bagažu antrai vasario savaitei. Kaina 577 Eur.

  128. Justinas - 2017 01 26, 13:11

    Why would anyone do that? Užsienietis CEO?

  129. Edis - 2017 01 26, 13:34
  130. trolis - 2017 01 26, 13:35

    mėgėjas> standartine kaina, ypac jei rytinis isvykimas ir vakarinis gryzimas. o jei dar pirmadienis ar penktadienis viena is dienu, dar visai maza kaina.

  131. Čiurlionis - 2017 01 26, 15:08

    Nesvarbu, kur šis pavasaris kažkoks nesveikas, Madridas/Roma/Oslas- atmetus lcc, 30-50% kainos didesnės, nei pernai ar užpernai.

  132. Salininkų kaimas - 2017 01 26, 16:08

    Nesuprantu kaip su wizz kažkas skraido: Kai man reikia skristi ten kur skraido tiek w6 tiek kas nors kitas, ryanair kainos dažnai būna dvigubai ar net daugiau pigesnes. Pvz į Oslą tą dieną kai man reikia: Wizzair-130EUR, o Ryanair-20EUR. Jie nebent išlošia iš KUT,TLV, KEF, kur niekas daugiau neskraido

  133. Augustinas Žemaitis - 2017 01 26, 16:32

    Nežinau, kaip dabar, bet kiek esu skraidęs, man atvirkščiai – Wizz visuomet duodavo geresnes kainas, nei Ryanair. Ypač jei dar turi tą nuolaidą metus galiojančią. Galbūt priklauso ir nuo reisų, prieš kiek laiko perki.

    Beje, žinau, kas sausio viduriui pirko į VNO-TLV-VNO. Pirkta gruodžio antroj pusėj, prieš dvi su puse savaitės iki skrydžio, rodos (per „visuotinių nuolaidų” akciją, tačiau jos ten reguliarios). Kaina – 55 eurai į abi puses. Lėktuve keleivių daug, tačiau nepilnas.

  134. Kardiobatonas - 2017 01 26, 17:24

    Kalbėdami apie kainas mes galbūt kartais neįvertiname įvairių mums nežinomų aplinkybių ir stebimės. Tarkime, mūsų pasirinktame mieste pasirinktu laiku vyksta didelė tarptautinė paroda – tiek skrydžių, tiek viešbučių kainos išauga. Arba koks sporto reginys, vietinė šventė, moksleivių atostogų metas. Būnant Indijoje vieną dieną į viešbutį prigužėjo gausybė indų. Paaiškėjo, kad prasidėjo kažkokia jų šventė, visi savaitę atostogauja ir mėgaujasi poilsiu. Reikia būti dideliu šalies žinovu, kad numatytum tokius dalykus.

  135. Justinas - 2017 01 26, 18:46

    Vien per paskutinius metus triskart užsiroviau:

    Toronte rugsėjo pradžioje. Apsistojau Fairmonte, kaip visada. Vakare grįžtu į viešbutį, pakylu į savo aukštą. Ir prie kiekvienų durų padėtas po maisto padėklas tuščias. Tik tada suvedžiau, kad Toronte vyksta Kino Festivalis, ir aktoriams irgi patinka Fairmont :)

    Londone liepos viduryje. Vyko Star Wars convention, Farnborough Air Show ir dar kažkas. Ieškojau viešbučio tai pačiai dienai, pigiausias buvo 600 svarų, likau nakvoti LHR.

    Kopenhagoje rugsėjo vidury. Pigiausias viešbutis 400 EUR, įsk. hostelius. Taip ir nesupratau, kas per renginys

    Nors šiaip viešbučių kainos labiau sukyla nei lėktuvų – lėktuvų srautai pasirodo lankstesni, nei viešbučių.

  136. Augustinas Žemaitis - 2017 01 26, 19:56

    Priklauso nuo to, kokia viešbučių pasiūla palyginus su renginio mastu.

    Tarkime, kažkada Barselonoj buvau per F1 – neužsisakius iš anksto, teko važiuoti apsistoti iki Taragonos. Tačiau buvau Stambule per F1 (irgi iš anksto neužsisakęs) – tai nebuvo jokių problemų, kas antras viešbutis turėjo vietų ir pigiausią gal už kokius 25 eurus gavau. Nelabai sekiau F1, tai abu kartus netyčia išėjo.

    O dėl brnagesnių kainų šį pavasarį – nežinau. Pats turiu bilietus į Tokiją ir atgal už 454 EUR, bei į Puerto Riką ir atgal už 362 EUR.

    Bent jau ilgo nuotolio kelionės, toks jausmas, nuolat pinga – ir gana sparčiai. Dar prieš kelis metus 2100 Lt į Tokiją būtų atrodžiusi gera, kaip ir 1850 Lt į JAV.

    1250 Lt į Karibus prieš kelis metus atrodė neįsivaizduojama, kaip ir 1652 Lt į Braziliją, už kiek pernai rudenį suskraidžiau (į Pietų Ameriką išvis be 3000 Lt būdavo neįmanoma). Tiesą pasakius, dar ir dabar nustebau tokias kainas radęs, bet žiūriu tiek Brazilija, tiek Tokijas normaliau paieškojus čia jau normalios akcinės kainos, o į JAV jau ir už 300 EUR galima, kaip į Balkanus…

  137. Augustinas Žemaitis - 2017 01 26, 20:07

    Nežinau tiesa, kiek čia globali tendencija, o kiek TK atėjimas nulėmė, prie kurio savo ilgo nuotolio kainas iš Vilniaus priderino kažkiek ir kiti.

  138. Wincas - 2017 01 26, 22:35

    Jei ka, Saliarka atpigo vos ne per puse :)

  139. ES - 2017 01 26, 22:49

    Mano longhaul rekordas : 302 EUR roundtripas į HKG vasariui su SAS (bilietus pirkau per SAS gimtadienio išpardavimą). Kelionė į CPH už 500 € rodosi lyg į mėnulį…

  140. mėgėjas - 2017 01 27, 10:38

    trolis> ta mano kaina Kopenhagon yra išskrendant iš Vilniaus vakare trečiadienį ir grįžtant vakare ketvirtadienį.

  141. oleg - 2017 01 27, 12:02

    http://www.economist.com/blogs/economist-explains/2017/01/economist-explains-18?fsrc=scn/tw/twbot/te/bl/ed/

    Dabar jau 2018!

    Originally set to open in October 2011 at a total cost of €2bn ($2.15bn), Berlin Brandenburg Airport is still lying unused in the countryside south-east of the capital. Projected construction costs have risen to more than €6bn. The company that runs the airport, which is owned by the city of Berlin, Brandenburg state and the federal government, spends €17m each month in maintenance for the empty terminal building, while foregoing some €13m in rental income. Nobody was surprised when the airport’s boss announced last weekend that it would miss yet another deadline—its sixth so far. The airport is now scheduled to begin operating in 2018.

  142. Paulius - 2017 01 27, 12:48

    Žiūrint į sumas ir datas atrodo, kad nugriauti tik ką šviežiai pastatytą oro uostą ir vietoj jo iš naujo pastatyti kitą būtų ne tik pigiau kainavę bet ir greičiau buvę. Nesuprantu kaip per tiek laiko ir sukišę tiek pinigų jie vis dar negali išsprėsti tų bėdų.

  143. trolis - 2017 01 27, 13:05

    akcijiniai bilietai ir yra akcijiniai. i ta pacia CPH ju SAS duoda. 1652Lt i Brazilija – brangu :) Mano rekordas – 290Eur i Rio. HKG SAS ir as turiu nusipirkes, bet net tie 300 Eur visdar yra visu simtu daugiau, nei skridau su BA is Varsuvos i ta pati HKG pries pusantru metu.
    Hawaii uz 330Eur buvo neblogai – galetu dazniau tokiu variantu ismesti.

  144. Mindaugas - 2017 01 27, 18:30

    RIX-ZRH-DEL-ZRH-RIX 107 Gbp
    GVA-MXP-JFK-MXP-GVA 42 Eur
    BRU-VRA-BRU apie 270 Eur
    BRU-CUN-BRU apie 300 Eur
    MXP-DOH-BKK-DOH-MXP 300 Eur
    VNO-IST-KUL-IST-VNO 394 Eur

  145. trolis - 2017 01 27, 19:33

    susumavus tai longhaul varom pigiau nei kiti su Wizz ar Ryanair i BCN :)

  146. Delta - 2017 01 27, 21:43

    Nedažnai skraidau, tai nežinau: Noriu dviem nakvynėm nuvykt į Londoną, bet nelabai suprantu kokios kainos į Londoną vidurkis (normali kaina į Londoną, kokią kaip turistui galima imti). Gal galite patarti?

  147. Vytautas-NT - 2017 01 27, 23:53

    Paimkit

    https://www.skyscanner.net/

    Ir pasižiūrėkit kainą mėnesiui. Tada ir bus aišku į ką orientuotis…

  148. Wincas - 2017 01 28, 14:03

    vidurkis 40eu i viena puse

  149. Wincas - 2017 01 28, 14:06

    RYR registruojantis kuo veliau didesnis sansas gauti vietas ant atsarginio isejimo. Jie matomai iki paskutines minutes bando tas vietas parduoti uz pinigus

  150. Edgaras - 2017 01 28, 14:06

    Mindaugai, BRU-VRA-BRU su Tui skridai? Metų viduryje planuoju kelionę i Kubą.

  151. Mindaugas - 2017 01 28, 16:00

    To Edgaras: su jetairfly jis TUI priklauso

  152. trolis - 2017 01 29, 13:34

    I Australija is UK nieks neima? 3 zmonems gavosi 800eur, bet manau, kad cancelins

  153. Augustinas Žemaitis - 2017 01 29, 15:08

    Kalbant apie pigiausias kainas, manau kad yra kelios kategorijos jų:

    a)Pigiausios kainos iš Lietuvos su normaliu jungimu, prieinamos beveik bet kuriom dienom, perkant pakankamai iš anksto ar per labai dažnas/reguliarias, kaip tarkim Wizzair, akcijas (išskyrus naujiems metams, galbūt sezono pikui ir pan.).

    b)Pigiausios kainos iš Lietuvos su normaliu jungimu, bet prieinamos tik per retas akcijas / retiems laikotarpiams, ne savaitgaliams ir/ar pan.

    c)Pigiausios kainos ne iš Lietuvos, o iš kažkur, kur reikia ilgai važiuoti ar dar skristi. Realiai nenorint pavėluoti persėsti prisideda „gabalas” valandų į kiekvieną pusę, o dažnai ir papildomos nakvynės, kas yra ir papildomi kaštai.

    d)Pigiausios kainos iš kažkur, kur reikia važiuoti ar skristi, ir dar iš ten skrendama su keliais persėdimais ir/ar dar grįžtama į kitą vietą, nei išskridai. Čia panašu, kaip C, tik dar sudėtingiau susiorganizuoti (ilgiau užtrunka), nepatogiau, ir, kadangi tai paprastai būna programinė klaida, yra atšaukimo tikimybė.

    Aš (kur minėjau Japoniją, Braziliją, Puerto Riką) kalbėjau tik apie A kategorijos skrydžių kainas ir jų ilgalaikį kritimą (TK mano įvardytas kainas, tarkime, galima gauti labai dažnai, jei perki prieš pakankamai lako skrydį).

    Jos yra aktualiausios, nes jomis skrenda, manau, daugiausiai žmonių, gali gauti kiekvienas. Tuo tarpu, tarkime, D kategorija – tai ypatingi atvejai, daugybei žmonių neprieinami: daugeliui dėl bilietų paieškos sugebėjimų stokos ir pan., o pats jais beveik nesinaudoju taupydamas laiką (norisi kuo efektyviau išnaudoti atostogas).

  154. trolis - 2017 01 29, 16:56

    vietom papildyciau ar papriestarauciau:

    A ir B – error fare ar tiesiog sale
    1) 8 dealai is 10 bus i USA. 5 is ju bus su SkyTeam (tie dazniausiai ir buna error fare – 200-350Eur range), 2 bus Lufthansa/SAS ar Finnair sale’ai (mazdaug nuo 400Eur), pasktutinis is 8 atitenka Norwegian – irgi kazkas nuo 400Eur be maisto ir bagazo. Sale pigiausia kaina dazniausiai bus i NYC, o MIA ar LAX/SFO prides dar 100 Eur.
    2) 2 dealai is 10 bus i Azija – dazniausiai BKK ar KUL, reciau HKG ar Mainland Kinija – kaip SAS paskutinis sale’as. Atmetus SAS paskutinis sale, BKK ar KUL bus siuloma TK ar Finnair nuo mazdaug 400 Eur.

    susumavus – jei reikia i USA ar Azija ir jei kaina tenkina, buna neblogu variantu, ypac SkyTeam lepsusai i USA (VNO-MIA-VNO skridau uz 220Eur, VNO-OGG-VNO uz 330Eur, VNO-LAX-VNO uz 290Eur). Beda ta, kad pripratus prie tokio gero, LH ar Finnair offeris uz 400 atrodo kaip lupikavimas :)

    C ir D pagrindinis privalumas – nepalyginamai platesne geografija ir paciu dealu skaicius. A ir B rasti dealu i Pietu Amerika is esmes neimanoma (arba buna karta per 5 metus), tas pats galioja ir AUS/NZ, Japonija ir pan. Kalbu apie dealus <350-400Eur, <500Eur AUS/NZ atveju.

    IMHO, viska riboja tai, kad tam tikra prasme esam Star Alliance ikaitai ir neturim nieko is MEB3, o vienintelis oneWorld atstovas skraido tik i Azija is esmes. Tokia Pietu Amerika Star Alliance dengia prastai ir menkai, visi variantai su MEB3 prideda papildoma persedima BRU ar pan, kas irgi kaina padaro kosmine.

    Sutinku, kad C ir D planavimas yra sudetingesnis ir ne kiekvienas gali tai daryti, bet mokantiems tai yra rojus. Tas pats Simonas skrido i Australija, kiek skrido i Japonija su AirItalia nesamonem nuo 80Eur ir t.t. Vykima ir papildoma vieta ir atgal is jos galima traktuoti ivairiai ir priklausomai nuo situacijos. Pvz as i Rio skridau is AGP ir grizau i CDG. Papildomai praleidau pora dienu Malagoje, nes man ten tiesiog patinka, ta pati dariau Paryziuje, kas sutaupe atskira papildoma kelione ten. Aisku, jei tarpine vieta yra Birmingemas, dziaugsmo bus maziau.

    Pavasari skridau CPH-PDL-CPH biznio klase su KLM uz 150Eur (error fare be abejo). 20Eur kainavo KUN-CPH-KUN. 70Eur kainavo nakvyne CPH griztant 2 1 seimai. Neabejoju, kad tokiu atveju labai noretusi sutaupyti laiko ir bandyti skristi is VNO su normaliais jungimais kad ir paprastu economy.

    Error fare ar ne error fare (jei moki ta error fare uzsibookinti) esmes nekeicia – tokias keliones zmones perka ne kitai savaitei ir jei ateina bilietu patvirtinimas, niekas ju 99% ir nebeatsauks (isskyrus LH)

  155. Arnas - 2017 01 29, 20:40

    Pažerkit kokių patarimų, kaip gauti error fares :)

  156. MamaJ - 2017 01 29, 20:42

    Klausimas: Ar reikia buti apsidraudus sveikatos draudimu, tarpiniame oro uoste (pvz Katare) kai skrydis vienu bilietu? Ar tokiu susirgusiu ligoniu gydymas oro linijos problema ir pakanka apsidrausti galutineje salyje?

  157. Posparnis - 2017 01 29, 22:18

    Arnai, reguliariai skaityk mano paskyrą FB – „Mokėk keliauti”

  158. Mindaugas - 2017 01 30, 13:23

    Malaysia’s AirAsia X: plans to lease two used 777-300ERs for London Gatwick summer 2017 relaunch

    https://centreforaviation.com/analysis/malaysias-airasia-x-plans-to-lease-two-used-777-300ers-for-london-gatwick-summer-2017-relaunch-324647

  159. Mindaugas - 2017 01 30, 16:38

    OT: Kolegos turiu bilietus i Bali, kilo klausimas pasiklausius grizusiu draugu, kad neverta. Gal esate buve kokios nuomuones, pagrinde mano draugu buvusiu ten kad kainos kokybes santykis prasciausias Azijoje ir Balis azijoje labai labai pervertintas?

  160. Čiurlionis - 2017 01 30, 17:29

    Jei turi bilietus į Bali, užsisakyk viešbutį Uude, arba dar geriau plauk į Gili (dvie dienas ten), tada plauk į Lomboką, o iš Lomboko parskrisk į Balį (pigiau, greičiau ir vaizdai nerealaus) ypač, lėtai skrendant su ATR.

  161. Mindaugas - 2017 01 30, 17:56

    Tureti tai turiu, bet galiu pasikeisti i kita ir skristi kur nors kitur, jei su tuo Baliu nera gerai.

  162. Kardiobatonas - 2017 01 30, 18:09

    Pasiekėm lygį: turiu bilietus į Balį, bet gal nenoriu, gal ten negerai, gal jūra per mažai mėlyna ir smėlis nelabai baltas…

  163. Mindaugas - 2017 01 30, 18:28

    Na pasiekem ir? Jei galiu pasikeisti i kita geresne destinacija galiu pasikeisti prarasdamas 10-15 Eur tai kur beda juo labiau kad pinigai mano o ne tavo? Nebuvai negali pasakyti atsiliepimu patyli.

  164. Kardiobatonas - 2017 01 30, 18:52

    Tamstai tikrai reikia poilsio – labai jau piktas ir nervingas. Man tikrai negaila. Tik norėjau pasakyti, kad jeigu prieš 20 metų kam nors būtų kilęs panašus klausimas, jis būtų palaikytas bepročiu. Štai ir viskas. O į tamstos klausimą neįmanoma objektyviai atsakyti: kai kam ir Palanga nuostabi vieta poilsiui, kai kam ir Balis netinka.

  165. jeronimas - 2017 01 31, 05:28

    Esate gal kas skride kartu su tokiai palydovais? :)
    http://www.businessinsider.com/saudi-prince-80-hawks-on-plane-photo-2017-1

  166. Kardiobatonas - 2017 01 31, 09:57

    Galėjo sparnuočiams ir biznio klasę parūpinti, o tai tupi dabar kaip varguoliai.

  167. sober - 2017 01 31, 13:46

    Mindaugai, teko Balyje pries keleta metu buti – ispudis nevienareiksmiskas. Faktas, kad tas Balis gali buti visoks. Populiarieji pliazai kaip Kuta – buvo ziauriai blogai. Ta prasme istisas tusas australu paaugliu, kurie geria, vemia, tusinasi, vakarais visokie shady types siulo hash-hash ar marijuana, nu toks ispudis ne kazka. Papludimiai visiskai nieko ispudingo. Kiti beachai truputi geresni, ramesni, kaip kad pvz. Nusa Dua ar Jimbaran, bet su Tailandu pvz. Phi-phi ar Filipinais nepalyginsi nei is tolo. Siaip visam Baly labai daug rusu. Kas patiko – salos vidurys (jau minetas UBUD), tikrai labai grazu. Ir kaip minejo – verta plaukti i salas (tos pacios Gili). Tik visumoj trenktis jau toloka gaunasi, kai santykinai ta pati grozi gali lengviau pasiekti tam paciam Tailande pvz. Ivairoves delei idomu, bet kad butu baisiai didelis noras ten grizti, kol kas negaliu pasakyti.

  168. Simonas Bartkus - 2017 01 31, 14:16

    Mano atsilieipimas apie Bali toks – kur per trumpą laiką gali koncentruotai gauti daug skirtingo South East Asia experience. Infrastruktūros išvystymo lygis gerokai aukštesnis nei Filipinuose, Kambodžoje, Vietname ir pan; sala nors nedidelė, bet yra visko – luxury barų, laukinių pliažų ir Kuta, kur backpackeriai, narkotikai ir daug žmonių. Žodžiu, gali rasti kampelį visko vienoje saloje. Šiaip, jei nori authentic experience, tai Balis vistiek yra „supaprastintas” – man prieš važiuojant visi kalbėjo koks baisus ten vairavimas: aš prieš tai buvau kituose Indonezijos miestuose, tai Balyje viskas paprasčiau, negu kokioje Yoghyakartoje. Ir su kitais dalykais panašiai.

  169. Simonas Bartkus - 2017 01 31, 14:28

    FR paskelbė MAD tvarkaraštį žiemai – MAD-VNO mažina iki 2x weekly. Pradėjo nuo 4x, dabar skraido 3x.

  170. Tomas468 - 2017 01 31, 15:25

    Mindaugas: Nu, ką galiu pasakyti, Balyj buvau 1 kartą, tai tokio neišdildomo įspūdžio nepaliko. Ten kur viešbučiai tai viskas ok, bet pats miestas tai bomžynas. Pliažas irgi ne stebuklingas (kas turėtų būti kriterijus važiuojant atostogauti), ne toks koks yra Balio reklamose (bent jau kai aš buvau). Asmeniškai, man PuntaCana ar Krabi labiau patiko

  171. trolis - 2017 01 31, 18:21

    Keista, kad FR negali padaryti MAD weekend-long weekend tvarkarascio, kas tiktu ir patiems ispanams, ir lietuviams. Pagal skraidancia publika business traffico ten tikrai mazuma.

    Del Balio – visko ten yra. Kuo arciau oro uosto, tuo didesnis siukslynas. Nori ramybes, tusciu ir nesiukslinu pliazu, mazu boutique viesbuciu – imi motoroleri ar vairuotoja ir vaziuoji siauriau ar i sonus. Kuta ir aplink yra baisiau uz Palanga.

  172. Paulius - 2017 01 31, 18:24

    Beveik visose pietryčių azijos šalyse teko pabūti su keliomis išimtimis, nemažai kur ne po kartą. Indonezijoje ir tame tarpe Balyje buvau prieš porą metų, sutinku su Simonu, kad Balio sala labai įvairi ir tai manau didžiausias jos koziris ir mano nuomone sala palieka didžiausia ir geriausia įspūdį niekada nebuvusiems pietryčių azijoje, o tiems kas prieš tai lankėsi kitur dažniausiai lieka šiek tiek nusivylę po visų girdėtų istorijų koks tai rojus žemėje :). Visko tikrai daug ir sala labai įvairi, bet viskas labai vidutiniška. Kaip bebūtų, gerokai tvarkingiau nei likusioj Indonezijoj. Ar važiuočiau vėl? Tikrai ne. Ar gailiuosi, kad aplnakiau – irgi ne. Jei neesi buvęs Pietryčių Azijoje ir atostogos nėra tik gulėjimas paplūdymyje, bet noras pamatyti gerokai kitokį pasaulį tai manau patiks. Jei jau teko lankytis šiane regione tada šiek tiek mažiau įdomu greičiausiai būtų, bet vėlgi nereiškia kad nepatiktų.

  173. Mindaugas - 2017 02 1, 00:32

    Nusprendėme taip vietoje 11 dienų Balyje pabusime 4 dienas o poto kur nors kitur. Ačiū visiems už savo pojūčius.

  174. Pranas - 2017 02 1, 11:37

    SAS nusprendė atidaryti bazes Londone ir Ispanijoje, taip pat gauti papildomą AOC Airijoje.

  175. Janka - 2017 02 1, 11:40

    Ar tas ES reglamentas dėl vėlavimų ir kompensacijų galioja Norwegian skrydžiams iš Europos į JAV? Ar skrydžiai turi būti vykdomi ES viduje?

  176. oleg - 2017 02 1, 12:09

    Kazkaip jie redirected paziurejo ar kas?

    http://edition.cnn.com/2017/01/31/us/aa-plane-cocaine/index.html

    Seven bricks of cocaine with a street value of at least $200,000 were discovered in the nose of an American Airlines plane that flew from Colombia to Oklahoma

  177. Simonas Bartkus - 2017 02 1, 13:00

    Janka: EU bendrovėms galioja, nepriklausomai, kokiu maršrutu skrenda. Negalioja non-EU bendrovėms, jeigu skrydžio pradžia yra non-EU. Pvz. Turkish jei vėluoja IST-JFK, EU kompensacijos negalioja.

  178. Janka - 2017 02 1, 13:10

    Dėkoju, Simonai.

  179. Simonas Bartkus - 2017 02 1, 13:51

    Teko pastebėti, kad Wizz Air šią žiemą ypatingai daug daro akcijų ir buvo kilęs įtarimas, kad yield’ai nebus tokie geri kaip buvo anksčiau. Šiandien paskelbti ketvirčio rezultatai tą ir rodo: Central European budget carrier Wizz Air has cut its full-year net profit forecast by around 8%, citing weaker-than-expected fares and other negative effects.

    Žvelgiant giliau, skelbia, kad Q3 (kas pagal juos yra spalis-lapkritis-gruodis) „RASK declined 9.4%”. Praktiškai galima laikyti, kad vidutinės kainos sumažėjo virš 10% (labai daug!), nes load factor išaugo – čia atsižvelgus į „sector length”.

  180. Mindaugas - 2017 02 1, 14:00

    Ryanair’s Israel winter 2017 schedule will deliver:

    Tel Aviv

    7 new routes: Baden Baden (2 weekly), Gdansk (2 weekly), Krakow (2 weekly), Milan Bergamo (4 weekly), Paphos (daily), Poznan (2 weekly) and Wroclaw (2 weekly)
    Eilat Ovda

    8 new routes: Baden Baden (2 weekly), Berlin (2 weekly), Brussels Charleroi (2 weekly), Frankfurt Hahn (2 weekly), Gdansk (2 weekly), Milan Bergamo (2 weekly), Poznan (2 weekly) & Warsaw (2 weekly)
    12 routes in total: Bratislava (2 weekly), Budapest (2 weekly), Krakow (2 weekly) & Kaunas (2 weekly).

  181. Pranas - 2017 02 1, 16:32

    Ryanair paskelbė 14 naujų maršrtų iš Krokuvos, taip pat pagal naujus maršrutus į Izraelį Poznanė turėtų tapti Ryanair baze. Žodžiu Ryanair atrodo visai nusiteikę plėstis Lenkijoj – tai Wizz ateityje bus dar sunkiau.

    Iš kitų įdomesnių naujienų – BA didina atostoginių skrydžių iš Stanstedo skaičių. Taip pat daug daugiau skraidys iš Mančesterio – nebebus vien Londono avialinijos kaip pastaruoju metu.

  182. Julius - 2017 02 1, 16:59

    Pranas: Ryanair baigia visiškai išstumti Wizzairą iš savo kiemo. Kažkur skaičiau, kad Lvovas irgi kuria planus su Ryanairu :) tai vat beliko kol kas Ukraina, Gruzija, Moldova ir Ryanairas užims wizzairo tvirtoves

  183. Salininkų kaimas - 2017 02 1, 17:04

    to Julius: Nu, ką tik kaip matėme užėmė Izraelį :)

  184. Simonas Bartkus - 2017 02 1, 17:04

    Visgi, aš manau, kad Wizz Air savo 25% (labai LABAI didelę) bendrą pelno maržą uždirba ne skraidydami iš Kutaisio, Kišiniovo ar Kijevo. Manau, kad Wizz Air pelną generuoja skraidydami BUD-LTN, VNO-LTN, WAW-LTN, BEG-NYO ir panašius.

    Galų gale, Wizz Air sugebėjo išstumti Ryanair iš Budapešto: kažkada startavo vienodom apimtim, dabar Wizz Air turi 3 kartus didesni capacity BUD.

    Wizz Air stipraus brando Rytų Europoje negalima nuvertinti.

  185. Salininkų kaimas - 2017 02 1, 17:39

    Budapeštas tai savaime suprantama, juk tai jų pagrindinis hub’as. Nu dar Bukareštas, Sofija, varšuva svarbūs miestai. Tie mažiau svarbūs wizzair orouostai (Poznan, Wroclaw, Bratislava, Riga) turi didelę konkurenciją.

  186. Simonas Bartkus - 2017 02 1, 17:50

    Na, faktai lieka faktais.

    Wizz prognozuoja šiemet uždirbti €225 –€235 million pelno, prie 74 lėktuvų. 3 mln. EUR „uždirba” vienas lėktuvas.

    Ryanair planuoja uždirbti 1,3 mlrd. pelno prie 363 lėktuvų. 3,5 mln. EUR uždirba vienas lėktuvas.

    Rodikliai labai panašūs. Kokiuose maršrutuose uždirba, kokiuose pradirba – mums turbūt visada liks paslaptis.

  187. Kardiobatonas - 2017 02 1, 18:26

    Jeigu atsirastų maniakų, kurie galėtų kurį laiką stebėti bilietų kainas, tarkime, 20 populiariausių maršrutų, turbūt būtų galima sudaryti pelningiausių maršrutų sąrašą. Aišku, dar reikėtų įvertinti ir oro uostų mokesčius.

  188. Simonas Bartkus - 2017 02 1, 18:27

    Stebėti kainas neužtektų – reikėtų stebėti, ar už tas kainas pardavimai vyksta ir kokiais kiekiais.

    Stebėti kainas paprasta – yra tools’ų ir kitos aviakompanijos stebi kitų kainas. Bet neįmanoma pastebėti dedamosios, už kuriuos tarifus buvo parduota.

  189. Pranas - 2017 02 1, 18:28

    Dabar neatsimenu kur, bet buvo neperseniausiai Wizz pasisakymas, kad 80% jų maršrutų yra pelningi.

  190. Justinas - 2017 02 1, 20:15

    Pranai, yra niuansų :) easyJet turėjo tokį grafiką, kur rodė savo pelningus maršrutus (paslėpę pavadinimus).

    Tai pelningus maršrutus jie vertina taip, kad pelningi tie, kurie dengia tiesiogines išlaidas (kuras, oro uostų mokesčiai, navigacijos, crews ir pan.).

    Tada pasižiūri kurie yra pelningi. Nepelningų nelaiko ilgiau nei 2-3 metai. O visa kita jiems yra tik žaidimas, kiek gali pasiekti contributiono į lėktuvų nuomą. Kai kurie maršrutai yra nesveikai pelningi (turbūt LGW-BCN ir pan.), ir uždirba ant eilės lėktuvų. Kiti mažiau. O žaidžia jie taip, kad visų maršrutų pelningumas kiltų.

    O kilimas irgi toks dalykas. Va paleido FR nuostolingai VNO-OSL. Palaikė minuse, tada išmušė SK. Jei išmuš dar ir DY (nors DY capacity nedidelis), tada galės drąsiai dėti prie labai pelningų :)

  191. Paulius - 2017 02 1, 23:52

    Kokias knygas ir naujienu puslapius skaitote, gilinantis i tokius ir panasius niuansus?

  192. Mindaugas - 2017 02 2, 02:14

    Rynair Krokuvos pletra naujieji maršrutai: Nowe trasy z Krakowa:
    Kraków – Ateny (2x tygodniowo)
    Kraków – Barcelona (2x tygodniowo)
    Kraków – Berlin (codziennie)
    Kraków – Glasgow (2x tygodniowo)
    Kraków – Goteborg (3x tygodniowo)
    Kraków – Lizbona (2x tygodniowo)
    Kraków – Malmo (3x tygodniowo)
    Kraków – Marrakesz (2x tygodniowo)
    Kraków – Marsylia (2x tygodniowo)
    Kraków – Neapol (2x tygodniowo)
    Kraków – Norymberga (3x tygodniowo)
    Kraków – Praga (2x tygodniowo)
    Kraków – Sewilla (2x tygodniowo)
    Kraków – Tel Awiw (2x tygodniowo)
    ATENY: PRZEGLĄD NAJLEPSZYCH NOCLEGÓW
    BARCELONA: PRZEGLĄD NAJLEPSZYCH NOCLEGÓW
    BERLIN: PRZEGLĄD NAJLEPSZYCH NOCLEGÓW
    LIZBONA: PRZEGLĄD NAJLEPSZYCH NOCLEGÓW
    TEL AWIW: PRZEGLĄD NAJLEPSZYCH NOCLEGÓW

  193. Inga - 2017 02 2, 11:10

    Jei Ryanair pakeicia skrydzio, numatyto balandzio menesi, laika daugiau, kaip 10 valandu, tokiu atveju priklauso kompensacija pagal ta ES reglamenta ar ne?

  194. Simonas Bartkus - 2017 02 2, 11:12

    Inga: ne, nepriklauso, priklauso jeigu tvarkaraštį keičia likus 14 dienų arba mažiau.

  195. Kardiobatonas - 2017 02 2, 13:59

    Gavau LOT promociją skrydžiui WAW-LAX nuo balandžio 3 d. Įtariu, kad pirmą kartą atidaromas maršrutas į LAX.

  196. Jurgis - 2017 02 2, 15:08

    Gruzija gavo bevizį ES režimą, kuris įsigalios nuo kovo. Ką tai reikš mums ? Atsiras reisas Vilnius-Tbilisi ? Pabrangs Wizzair bilietai ar atsiras daugiau reisų ?

  197. Wincas - 2017 02 2, 15:28

    Atsiras daug gruzinu norinciu uz 300eu i rankas dirbti :)

  198. Kardiobatonas - 2017 02 2, 16:27

    O Palemono kiemuose vis dažniau galėsime pajusti kepamo šašlyko kvapą.

  199. Wincas - 2017 02 2, 17:15

    Reiskias skrydis bus is KUN, nu va kaip greitai atlikome analizus.

  200. Kardiobatonas - 2017 02 2, 17:20

    Wincai, nebūtinai, tiesiog Palemone jau dabar gyvena kirgizai, uzbekai ir tadžikai, kurie kepa šašlykus ir verda plovą.

  201. Salininkų kaimas - 2017 02 2, 17:35

    O kas skraidys? Bene reikia kam wizzair i Kutaisi ir is VNO ir is KUN? :)

  202. Jurgis - 2017 02 2, 18:19

    Na Wizzair kaip tik Kauną ta proga ir mini :)

    Awesome news! Soon Georgian citizens will be able to travel to most EU countries without a visa! We hope this will make you enjoy our low-fare flights to the 12 destinations available from Georgia even more!
    Berlin Schoenefeld, Budapest, Dortmund, Katowice, Kaunas, Larnaca (Cyprus), Memmingen (Munich West), Milan Malpensa, Sofia, Thessaloniki, Vilnius, Warsaw Chopin

  203. Spectator - 2017 02 2, 18:43

    Susisiekimo ministras nesnaudžia! Gal kas nors esat ką nors girdėję apie šito pono veiklą? http://vz.lt/transportas-logistika/2017/02/02/viesieji-pirkimai-isverte-rasciu-is-oro-navigacijos-vadovo-posto

  204. Julius - 2017 02 2, 18:48

    Čia dėl tako rekonstrukcijos Vilniuje. Visi kiti paminėti jau vykdomi iš Kutaisio

  205. Wincas - 2017 02 2, 19:39

    Oro navigacijos vadovas matomai imdavo kysius is norinciu skristi per Lietuva …. :) Vakar bande susitarti su Luftwaffe ir viskas gavosi ne taip kaip tikejosi ….

  206. jpou - 2017 02 2, 21:08

    Idomu kodel Ryanair KRK i MMX, o ne i CPH. Oro uosto mokesciai?

  207. urandom - 2017 02 2, 21:23

    Kas nors bandėt su EBG ir skrendant su SK praeiti per fasttrack po sausio 1? Po SK „pagerinimų” turėjo nebelikti fasttracko, kolega reportina, kad vis dar veikia. Įdomu, ar šiaip koks gliukas, ar visgi paliko tai.

  208. Jurgis - 2017 02 2, 22:22
  209. Simonas Bartkus - 2017 02 3, 11:34

    jpou: manau todėl, kad konkuruoti su Wizz Air, kurie skraido KTW-MMX.

  210. Keliaujojas - 2017 02 3, 16:52

    Simonai,

    Kelis paskutinius metus stebiu bilietu kainas is Lietuvos ir norejau paklausti, kaip manote ar Air Lituanicos likimas butu buves kitoks, jei projektas butu startaves 2016m? Bilietu kainos skrydziams is Lietuvos (mano pastebejimais) per paskutinius du metus isaugo 15-30proc. (neskaitant long-haul) o ir zmones linke sumoketi didesnes pingiu sumas uz patogesnius skrydzius?

  211. Simonas Bartkus - 2017 02 3, 16:55

    Aš nemonitorinų kainų Lietuvoje dabar ir prieigos prie duomenų neturiu. Man „iš akies” taip neatrodo – man atrodo, kad bilietų kainos liko tokios pačios, o gal net sumažėjo.

    Kitas dalykas – naftos kaina dabar gerokai kitokia negu 2013-2014 m. Air Lituanica kaštuose kuras buvo 38%.

  212. Simonas Bartkus - 2017 02 3, 17:10

    Ir niekada gali sakyti, kas „būtų jei būtų”. VNO-TXL Air Lituanica skraidė viena – dabar skraido BT ir FR. VNO-STO skraidė Air Lituanica ir SAS – dabar yra Norwegian, Wizz ir airBaltic. VNO-TLL skraidė LT ir OV – dabar skraido BT ir Nordica. BT skraido į AMS.

    Niekas nepasikeitė tik su BRU.

    Kokia dabar galėtų būti LT geografija – turbūt kitokia.

  213. Keliaujojas - 2017 02 3, 17:49

    Pigiau tik ten, kur vis dar konkuruojama tarp FR WIZZ ir kitu vezeju. t.y. BRU, CPH, STO, TXL. Isstumus visus kitus vezejus kartais tenka issizioti, pamacius WIZZ ir FR kainas tiesioginias skrydziais.
    Zinoma buna ir taip, kai bilietai i BRU pagrindini oro uosto is Vilniaus kainuoja vos 25Eur su Brussels airlines, o su FR i Charleroi po 70Eur. Ta pati situacija su Lufthansa ir Frankfurtu. Bet kaip irodyti zmonem, kai kalama i galva, kad pigiau uz FR ir WIZZ nebuna, tad ir perka aklai :)

  214. Simonas Bartkus - 2017 02 6, 11:06

    Ryanair šiandien paskelbė paskutinio ketvirčio rezultatus – pelnas krito 8%; o vidutinė bilieto kaina krito iki 33EUR – net 17%.

    Todėl, panašu, kad visoje Europoje tarifai krenta ženkliai. Ryanair prognozuoja, kad šių metų pirmą ketvirtį tarifai irgi kris apie 15%.

    Kas yra įdomu, kad Ryanair toliau sugeba mažinti savo kaštus toliau, net eidami į brangesnius oro uostus ir gerindami servisą.

  215. Simonas Bartkus - 2017 02 6, 14:01

    Dar tarp eilučių Ryanair du planai – paprastai, priešingai negu MOL kalba su tabloid’ais, investuotojams duoda tik pažadus, ką tikrai ruošiasi daryti, tai:

    1. Panašu, kad Ryanair bagažo politika tikrai keisis. Paklaustas, ką ketina daryti, jog punktualumas krito 88% vs. 90%; MOL atsakymas investuotojams: We are looking at new initiatives to address this problem, including a review of our service policies such as the 2 free carry-on bags which are the cause of increasing boarding gate delays.

    2. Ryanair interline sutartys su Aer Lingus ir Norwegian pasiekė „technical discussions” ir MOL nuomone, vasarą turės veikiantį mažiausiai vieną susitarimą su kita bendrove dėl long-haul feed’inimo.

  216. Keliautojas - 2017 02 6, 14:27

    Po tokios finansines ataskaitos zmones dar labiau tiki, kad pigiau uz Ryanair nebuna.
    Tarkim is Lietuvos Ryanair skrenda -20 krypciu. Atmeskime vos dvi salyginai naujas kryptis i kurias skraido kasdien uz ~10Eur (CPH ir OSL) kaip tai paveiktu vidutine bilietu kaina is Lietuvos?

    O ir siaip, bendra statistika tikrai neparodo realios situacijos skrydziams is Lietuvos.

  217. trolis - 2017 02 6, 14:48

    kokie analfabetai pas mus vercia straipsnius… pvz apie Norwegian is l.ryto:
    „Kompanija vykdo tiek prabangius skrydžius, kurių bilietas iš Europos į Ameriką kainuoja 600 dolerių, tiek ekonominius skrydžius, kurie kainuoja perpus pigiau.”

  218. c2h5oh - 2017 02 7, 19:02

    Praktinis klausimas – kiek šiuo metu apytiksliai „vertos” Miles & More mylios? Tarkim, jeigu kredito kortelė už 1 išleistą eurą duoda 1 mylią, tai kokio apytiksliai dydžio nuolaida tai yra? 1%? 0,1%?

  219. Jurgis - 2017 02 7, 19:44

    New European Annual Multi-Trip Travel Insurance Launched
    Source: Ryanair
    07/02/2017
    Ryanair, today (7 Feb) launched a new annual multi-trip travel insurance service on the Ryanair.com website, offering its 119m customers the best value travel insurance, alongside Europe’s lowest air fares.

    Launched in partnership with Europ Assistance, one of Europe’s leading insurance providers, the new service offers customers great cover whenever they travel, on an unlimited number of European trips, of up to 28 days each in duration.

    Multi-trip insurance follows the successful launch of Ryanair Car Hire, Ryanair Rooms and Ryanair Holidays, and is the latest digital innovation delivered by Ryanair Labs, under the “Always Getting Better” programme, which includes a best-in-class personalised website, and dynamic mobile app, and will allow Ryanair to become the “Amazon of travel”.

    Ryanair’s Director of Ancillary Revenue, Greg O’Gorman, said:

    “As we continue to grow our annual traffic to 130m passengers in the next 12 months, our customers have expressed an increasing need for annual travel insurance cover, so we’re pleased to launch this new multi-trip insurance service on the Ryanair.com website.

    We’ve partnered with Europ Assistance, a proven market leader with a solid financial standing and reputation, to provide a comprehensive and competitive annual travel insurance product and support service, at the same great low prices Ryanair customers have come to expect.”

  220. Linas - 2017 02 7, 23:42
  221. a. - 2017 02 8, 11:26

    sveiki. gal kas zino Nicos wizz skrydziu planus 2017-2018 ziemos sezonui ? ziuriu ,kad nuo spalio pabaigos nebeliko, tai ar nebus visai ir liks tik sezoninis ar dar nesudejo ziemos tvarkarascio ?

  222. Simonas Bartkus - 2017 02 8, 11:34

    Wizz Air dar nėra sudėję į pardavimus visų VNO bazės maršrutų.

  223. Globetrotter - 2017 02 8, 11:38

    c2h5oh: priklauso nuo to, kaip planuoji panaudoti tas mylias… Max. ~1 cpm (centas per mylią), jei pirksi verslo klasės tarpkontinentinį skrydį

  224. Arturas - 2017 02 8, 13:21

    Ziuriu air baltic metu pabaigoje VNO-AMS vietoje ATR, Boeing 737 naudos….

  225. Jurgis - 2017 02 8, 13:27

    Skrydžiai iš Lietuvos oro uostų po visą pasaulį – misija įmanoma?
    http://verslas.lrytas.lt/rinkos-pulsas/skrydziai-is-lietuvos-oro-uostu-po-visa-pasauli-misija-imanoma.htm

    Naujajame kvietime oro linijoms siūloma iš Vilniaus oro uosto skraidinti į Tbilisio, Astanos, Pekino, Tokijo, Niujorko, Čikagos, Prahos, Ženevos, Venecijos, Dohos, Dubajaus ir kitus oro uostus. Iš Kauno oro uosto daugiausiai ieškoma naujų skrydžių į Skandinaviją: Helsinkio, Lulėjos, Oulu, Oslo, Tamperės, Trondheimo, Turku, Umėjos oro uostus. Iš Palangos siūloma skraidinti į Bilundą, Diuseldorfą, Hamburgą, Dubliną, Helsinkį, Sankt Peterburgą.

    Taip pat siūloma didinti skrydžių skaičių iš Vilniaus į Amsterdamą, Berlyną, Briuselį, Kopenhagą, Helsinkį, Londoną, Milaną, Madridą, Barseloną, Maskvą, Paryžių, Romą, Tel Avivą ir Vieną.

  226. Simonas Bartkus - 2017 02 8, 13:30

    airBaltic nenaudoja ATR, jie naudoja Dash8Q400. Jau buvom rašę čia, jog nuo kovo pabaigos BT pakeis VNO bazėję Dashą Boeing’u ir 737 skraidys VNO-AMS, VNO-MUC, VNO-CDG ir VNO-TXL.

  227. eras - 2017 02 8, 13:48

    Pastebejau kad WizzAir skraidys VNO-WAW-VNO nuo 18 SEP.
    Arba as truputi pavelavau ir buvo apie tai jau kalbeta :)

  228. Simonas Bartkus - 2017 02 8, 14:21

    Ryanair žiemos sezone atidaro iš Vilniaus Cologne ir Nurnberg. Abu 2x weekly.

  229. SilvereX - 2017 02 8, 15:09

    c2h5oh, o jeigu už mylias perki prekes, tai labai paprasta suskaičiuoti: nueik į Lufthansos worldshop.eu, ir bet kurios prekės kainą padalink iš kainos myliomis. Tik skirtingoms prekėms mylios vertos nevienodai.

  230. Vytautas - 2017 02 8, 15:38

    Puikios naujienos dėl CGN. Dar viena vinis į VNO-HHN karstą ;)

  231. trolis - 2017 02 8, 15:40

    LH mylios, imho, tinkamos nebent upgrade’ui skrendant longhaul. Skrydziu bargain’ai neblogi, bet tik kol neprideda mokesciu, tada turim, kad skrydis be myliu kainuoja 210 euru, o su myliom tas pats variantas kainuoja 20k myliu ir 180eur mokesciu. WOW. Nzn, kaip dabar, bet seniau labai apsimokedavo imti skrydzius, operuojamus LOT nes mokesciai daug mazesni, bet nzn ar dabar imanoma.
    Del daiktu pirkimo – neblogas budas isleisti mylias, bet normaliems daiktams reikes simtu tukstanciu, o taupyti mylias, kad nusipirktum powerbank’a 10-15 euru vertes uz 20k myliu…?

  232. Kardiobatonas - 2017 02 8, 16:15

    LH mylios buvo nuostabus dalykas prieš 10 metų, kai Lietuvoje nebuvo nei kvapo FR ir Wizz, mylias buvo galima užsidirbti lengviau, o bilietai kainavo turbūt porą kartų brangiau. Kartu su žmona suskraidėm su LH į OPO už maždaug 100 EUR (sumokėjom mokesčius). Tuomet tai buvo tikras stebuklas.

  233. Inga - 2017 02 8, 16:27

    Vytautai, o kodėl toks džiaugsmas dėl galimo VNO-HHN karsto?

  234. Julius - 2017 02 8, 16:49

    Dar nėra jų ppuslapyje CGN ir NUE. Čia prasideda turbūt spalio gale, ar ne?

  235. Simonas Bartkus - 2017 02 8, 17:43

    Manau Vytautas gal ne tiek VNO-HHN turėjo omenyje, kiek apskritai visas FR operacijas HHN. Kiek paskaitysi route forumus ar net kokios anna.aero straipsnius visur ir eina kaip anekdotas, kad Ryanair viską daro, kad HHN langai būtų užkalti :) Tik ten jie buvo labai dideli, bet su kiekvienu sezonu vis mažyn ir mažyn – klestėjimo laikais HHN turėjo 4 mln. keleivių, o šiuo metu apie 2,4 mln.

  236. Vytautas-NT - 2017 02 8, 17:57

    Ta proga šiek tiek įdomios statistikos iš Anna.aero:

    http://www.anna.aero/2017/02/08/s17-airline-schedules-analysed/?utm_source=anna.aero newsletter&utm_campaign=e46f8d16b3-anna_nl_080217&utm_medium=email&utm_term=0_ecdbf41674-e46f8d16b3-86642630

  237. Arnas - 2017 02 8, 22:20

    CGN užpjaus ir W6 DTM.

  238. Pranas - 2017 02 8, 22:55

    Tai jei taip žiūrėt, tai Niurnbergas su Memingenu irgi panašiai persidengia – bent jau man tvarkaraštis daug labiau negu atstumo skirtumas lemtų kurį rinktis į Miuncheną ir aplink.
    Nekantrauju pamatyt tvarkaraštį (bilietus prekyboj).

  239. Simonas Bartkus - 2017 02 9, 11:35

    Čia 2017 žiemos trend’ai, ką Ryanair daro skirtinguose Vokietijos oro uostuose:
    Nuremberg: good increase
    Berlin: very small decrease
    Hamburg: small decrease
    Cologne: small increase
    Hahn: significant decrease

  240. Pranas - 2017 02 9, 11:51

    VNO atveju HHN atrodo bus 3x vietoj 4x. Ne taip baisiai.
    Man labiau su HHN kliūna masto ekonomijos problema – kuo toliau jis mažėja, tuo labiau ten prastėja servisas – autobusai važiuoja rečiau, padorius restoranus pakeitė McDonaldas ir t.t. Prieš 10 metų per jį skristi buvo smagiau nei dabar. Aišku, gal dar ir išlepimas šiais laikas daug dažniau naudojantis pagrindiniais oro uostais prisideda.

  241. trolis - 2017 02 9, 12:29

    gaila del HHN – visdar buna geru fake connections i Pietu Europa, plius salia Belgija, Liuksemburgas

  242. Linas - 2017 02 9, 13:40

    Nerealu, KUN pirmieji (anksčiau nei TLL, RIX, PLQ ar VNO) jau įkėlė 2017JAN statistiką:
    58538 Keleiviai
    Pokytis (2016JAN/2017JAN)
    12,24%

  243. Obs. - 2017 02 9, 14:07

    Flightradar24: Vilnius 13:30 LH886 Frankfurt (FRA) Lufthansa A321 D-AISB Diverted to GDN

  244. Pranas - 2017 02 9, 14:15

    Seniai seniai, kai Ryanair dar nebuvo user friendly, kartą divertino Dublinas-Kaunas į Gdanską ir tada toliau keleivius vežė autobusais, kuo jie labai džiaugėsi. Lufthansa dabar stengias konkuruoti :)

  245. Obs. - 2017 02 9, 14:53

    Flightradar24: LH886 Gdansk (GDN) Lufthansa A321 D-AISB Estimated 14:21 in Vilnius. Strange route.

  246. Kardiobatonas - 2017 02 9, 16:52

    Šįkart toks maršrutas neturėtų būti dėl oro sąlygų – bent jau Kaune nėra jokio rūko. Turbūt koks keleivis pasiligojo arba sukėlė kokį incidentą.

  247. pliumbum - 2017 02 9, 17:35

    Aš nesugebu suprasti, kodėl kai kurios aviakompanijos mano, kad vežti autobusu iš Gdansko yra apskritai svarstytina alternatyva. Taip, žemėlapyje gal ir netoli atrodo, bet juk tai 8 valandos kelio (pagal Google Maps).

  248. a. - 2017 02 10, 11:27

    sveiki. buvau uzklauses del Wizzair ziemos sezono 2017-2018. Kokia tikimybe, kad jie sudes tvarkarascius ir paleis pardavimus kito ziemos sezono iki 2017 balandzio men. ? kokia praktika ?klausiu, nes noriu zmogui bilietus i Nica 2017 lapkriciui padovanoti, Wizzo planu ir bilietu dar ner, o Lufthansos apie 200 eur, kas ner taip blogai, bet tikrai blogiau uz Wizz variantus po 60 eur uz roundtrip :)

  249. Simonas Bartkus - 2017 02 10, 11:29

    a.: iki balandžio manau garantuotai. Aš manau, kad iki kovo vidurio turėtų Wizz žiemos pardavimus paleisti.

    Tik reikia suprasti, jog perkant taip anksti, schedule changes yra tikrai labai didelė tikimybė.

  250. a. - 2017 02 10, 12:00

    Simonas Bartkus: schedule changes ( – 2-3 dienos ar laiko pakeitimas) nebaisus, juolab, kad cia direct, o ne fake connection, tai viskas ok, svarbiausia zinoti ar is principo paliks marsruta kitai ziemai :) Aciu !

  251. oleg - 2017 02 10, 16:24

    Ko gero ka tik turejau demo versija kas bus KUN vasara. SXF-NCE skrydis. Oro uostas uskimstas. Eile ieiti i oro uosta. Eile atsistoti eilei i saugumo patikra. Ir vis tiek veikia 2 ir 3 saugumo patikros juostos. Personalas neskuba, net pasakyciau labai-labai letai dirba.

    Kai kur yra apsauga kuri gaudo nelegalius queue jumperius, bet daug kur nera, tai zmones stumdosi ir kerta eiles. Nes visi veluoja. Nes valandos oro uoste yra labai-labai mazai kad su laipinimo talonu tiesiog prie vartu nueitum.

    Dar man naujienu buvo eismo reguliuotojai ir pesciuju perejos oro uoste. Nes iki lektuvo zingsniuoti toli, masinos vaziuoja. autobusai… Vien zodziu, turiu nuojauta KUN bus panasiai =]

  252. Vytautas-NT - 2017 02 10, 17:11

    SXF tai čia kas? Schoenefeld’as?

  253. Vytautas-NT - 2017 02 10, 18:12

    Ponai, gal kas nors gali man įvardinti nors vieną privatų oro uostą pasaulyje, kuris primokėtų vežėjams už skrydžius į jį?

    http://www.delfi.lt/verslas/transportas/g-almantas-pasake-kas-paskatintu-skrydziu-pletra.d?id=73716776

  254. Wincas - 2017 02 10, 19:00

    Va sitame tikrai primoka – LUA.

  255. Edgaras - 2017 02 11, 12:27

    Ar tarp FR ir W6 yra bent vienas susitarimas, taupantis kaštus kiekvienai šaliai?

  256. Martynas - 2017 02 12, 20:15

    Buvau uzvedes tema del ziauriai aukstu Wizz kainu vasaros pradzioje. Diskutavom, kad atnaujinta Wizz sistema nebutinai rodo teisybe del to, kiek laisvu vietu like lektuve kai renkiesi vieta. Keli pastebejimai ta tema:

    1. Kai renkiesi pirkt tik viena bilieta ir eini i vietos pasirinkimo langa, rodo kur kas maziau ispirktu vietu, negu, kai renkiesi pirkt vienu metu pvz. 10 bilietu. Tada jau rodo, kad daugiau vietu parduota. Bandau itart, kai tai ka jie rodo uzsakinejant neva 10ciai zmoniu – gali but tikroji padetis su vietom.
    2. Group booking’ai leidzia online bookint tik iki 55 zmoniu, virs 55 jau yra request price laukelis ir reik siust uzklausima. Tai jeigu 55 leidzia bookint, reiskias bent tiek vietu tikrai yra :)

    P.S. Still laukiu kol nukris kainos, nes vistiek netikiu, kad bus daug zmoniu perkanciu i Barcelona bilietus po 400e ir jie nenuleis kainu matydami, kad parduota labai nedaug vietu. (22 vietos siai dienai).

  257. Wincas - 2017 02 12, 22:41

    pamirsk Wizz, ziurek Lufthansa i Barselona, reikia persest, bet tikrai suskraidysi i abu galus iki 200eu.

  258. Čiurlionis - 2017 02 12, 23:01

    FR ir W6 geras įdirbis, neįtikinsi niekaip, kad gali būti pigiau su kitais, nei su FR ar W6 ;)

  259. Wincas - 2017 02 12, 23:09

    Kuo didesnis atstumas nuo Lietuvos tuo Wizz ir RYR didesne kaina laiko, aisku ju pliusas tiesioginis skrydis, bet jau n kartu radau su LH 50-100eu pigesnius bilietus nei su Wizz ar RYR. Anksciau aklai tikejau kad jie pigiausi, bet kai skyscanneris pradejo lyginti ir Low costus, Atsiverciau i nauja tikejima – Visokiu Ciudu Buna

  260. expertas - 2017 02 12, 23:15

    Martynai, pagal dabartines tendencijas max. tikėčiausi 300 eur, bet ir to gali nebūti. Žmonės moka didelius pinigus ir beveik nemirksi :)

  261. Martynas - 2017 02 13, 01:05

    Tai as ir pirksiu su LH ir pan. jeigu taip bus, no problem. Tik as netikiu, kad JEIGU pardavimai laikysis tokiais tempais (22 bilietai parduoti per 4 men. nuo kainu/laiku ikelimo). Tai hipotetiskai jeigu liks iki skrydzio apie 1men ir bus parduota, tarkim, 60-70 bilietu, tai jie tikrai turetu stipriai must per kaina ir bandyt uzpildyt likusias 100 vietu bent po 100e return kaina ar pan.

    Cia labiau turbut Avialiniju atstovai galetu pakomentuot, kaip tokiais atvejais yra elgiamasi.

  262. Aloyzas - 2017 02 13, 09:09

    Wizz žino (spėja), kad yra daug tokių „Martynų”, kurie labai nori skristi į BCN ir sumokės tuos 300eur, kai ateis laikas (ypač, kai nebeliks LH po 200eur).
    22 is 180 bilietų parduota į skrydį po >100 dienų yra labai gerai, pusė bilietų įprastai nuperkama likus 30-15 dienų iki skrydzio.
    http://www.eyefortravel.com/sites/default/files/rsz_1rsz_art_1_pic_1_13_march.jpg

  263. RRR - 2017 02 13, 10:28
  264. oleg - 2017 02 13, 10:53

    Marynai, o tu juk zinai kad monitorinti W6 ir FR tinklapius reikia tik ijungus incognito window browseryje? Nes cookies and shit. Jie mato kad stebi tam tikra krypti – reiskia motyvuotas pirkti.

    Also del LH. Vakar NCE-FRA (skrydis 1:40) dave sparkling wine ir leido pasirinkti tarp normalaus ir vegetarisko sumustiako. Tai svarstau… ar like dar oro liniju ku under 2h skrydziuose buna sparkling wine/beer ir pasirinkimas del snacksu economy klaseje?

  265. Simonas Bartkus - 2017 02 13, 10:54

    Martynai, na, įdomiausia, kad tęstum istoriją ir stebėjimus – tikrai įdomu :)

    Realiai be Wizz inside nelabai kas gali atsakyti, ar 22 bilietai šiai dienai (kiek pamenu birželiui?) yra daug ar nedaug. Aš sakyčiau, kad tai yra nemažai, nes realiai pardavimai įsibėgėja likus 3 mėn. iki skrydžio, t.y. šiuo atveju kažkur kovą-balandį. Kiekvienos aviakompanijos, kiekvieno maršruto ir net kiekvieno skrydžio booking patter’nas yra skirtingas. Lietuvos rinka šiaip pasižymi, kaip ypatingai vėlyvo pirkimo rinka, todėl jau 22 užimtos vietos (jei prielaida, kad tiek yra teisinga), gali rodyti ir labai gerą rezultatą.

  266. Fst - 2017 02 13, 12:51

    To oleg: dar like – Helvetic Airways (OAW), Luxair (LGL).

  267. Martynas - 2017 02 13, 13:46

    Ok, pranesiu po poros menesiu kokia bus situacija :)

  268. Kardiobatonas - 2017 02 13, 14:16

    Stebėsime serialą „Už kiek Martynas suskraidė į BCN”.

  269. Jurgis - 2017 02 13, 15:29

    Wizzair ryt spaudos konferencijoje Frankfurte praneš apie skrydžius į FRA.

  270. mantas_muc - 2017 02 13, 19:10

    Wizzair atidarys 1 krypti i Frankfurta.. dar vasaros sezonu metu prades skraidyti is Sofijos

  271. Edgaras - 2017 02 13, 19:17

    Naujas serialas gerai, po dviračio jau kurį laiką nieko neturėjome

  272. Kardiobatonas - 2017 02 14, 12:05

    Man įsiminė serialas „Vytautas-NT nori skristi į Nidą”.

  273. Jurgis - 2017 02 14, 13:59

    Hungarian airline Wizz Air today announced it will add Frankfurt Airport (FRA) to its network! The budget carrier will launch two new routes from Frankfurt to Sofia and Budapest. The newest services will commence on 22 May and 15 December 2017, respectively, and will be operated daily.

  274. Janka - 2017 02 14, 14:25

    Na ką gi, Wizzair nuima MMX.

  275. Čiurlionis - 2017 02 14, 14:27

    Gal, kas žino, kokias kryptis šiemet Maršrutų plėtros fondas nusprendė remti šiemet?

    Turėjo kažkada šią savaitę pasirodyti info.

  276. Vytautas-NT - 2017 02 14, 15:26

    Gerbiamas Kardiobatonai, šis politinis projektas dar nepalaidotas. Visada yra vilties, jog su šia vyriausybe jį pavyks įgyvendinti…

  277. Simonas Bartkus - 2017 02 14, 15:55

    Wizz uždarė MMX. Šitas uždarymas atidaro nemažą skylę VNO bazės rotationuose, nes skrydis buvo suplanuotas VNO-MMX-XXX-MMX-VNO (jei neklystu, skraidė į Niš), t.y. dabar pirmadieniais ir penktadiniais laisva skylė nuo ryto iki 16 val. vasaros tvarkaraštyje.

    Atidarys naują kryptį, arba didins frequency, matyt.

  278. XXX - 2017 02 14, 16:16

    nuo kada uzdaro MMX? Bilietai dar prekyboje.

  279. Julius - 2017 02 14, 16:30

    Wizzair ko gero po truputi sukels visus skrydžius iš Hahno į Frankfurtą, kaip kad padarė Hamburge.

  280. Janka - 2017 02 14, 16:39

    Nuo balandžio kažkurios.

  281. Janka - 2017 02 14, 16:53

    Sorry, nuo kovo 22 d.

  282. Linas - 2017 02 14, 23:57

    RIX statistika JAN2017
    369666 pax
    plius 4,417%

  283. Simonas Bartkus - 2017 02 15, 12:16

    kažkaip su Ryanair planavimu bardakas :)

    vasario 8 dieną:

    Naujų maršrutų iš Vilniaus oro uosto į Kelną ir Niurnbergą proga, skelbiame bilietų akciją nuo 9.99 € skrydžiams 2017 m. vasario ir kovo mėn. visame mūsų maršrutų tinkle Europoje. Akcija galioja įsigyjant skrydžių bilietus Ryanair.com svetainėje iki pirmadienio, vasario mėn. 13 d., vidurnakčio.

    Well, vasario 15 d., bet ir akcijos laikas baigės, o bilietai šitais maršrutais dar neatsirado :))

  284. Pranas - 2017 02 15, 13:14

    Tai ir dar vasario 1 paskelbtų naujų Izraelio maršrutų dar vis nėra. Ir lygtais visų kitų po to skelbtų. Gal pas juos serga darbuotojas kuris naujus maršrutus į sistemą sukelia :)

  285. Pranas - 2017 02 15, 13:22

    Transavia uždaro savo bazę Miunchene nuo rudens. Kaip ir natūralu, mačiau pardavinėjo bilietus po 8 eur iš MUC vasarą.

  286. Aviator'ius - 2017 02 15, 18:30

    As tai supratau, kad RYR akcija bilietams skirta ne naujiems, o esamiems marsrutams..

  287. Pranas - 2017 02 15, 22:56

    Šiandien Ryanair dar porą dešimčių naujų maršrutų paskelbė. Įdomiausias man tarp jų atrodo Praha-Budapeštas.

  288. Dovilė - 2017 02 16, 11:24

    Dar pagalbos, jei leisit.. Dėl streiko Berlyne Cancelintas skrydis Amsterdamas – Berlynas, su EasyJet. Cancelintas prieš 2 dienas, iš pasiūlymų pasirinktas ankstesnis skrydis – iš vakarinio, rytinis. Ar priklauso dar ir kompensacija?

  289. Besidomintis - 2017 02 16, 14:01

    Wizzair nuo birželio 18d. atidaro bazę LTN. Bazuos vieną A320 ir paleis skrydžius į TLV, PRN ir KUT.

  290. Justinas - 2017 02 16, 15:11

    Dovile, kadangi streikas yra nekontroliuojama Easyjet aplinkybė, kompensacija nepriklauso. Priklauso tik viešbučiai, taksi ir panašios išlaidos, susijusios su skrydžio pakeitimu ir naujais laikais, viskas turi būti pagrįsta čekiais/sąskaitomis.

  291. Dovilė - 2017 02 16, 17:41

    Justinai – ačiū labai už atsakymą! Jūs visi šitame forume esat nerealūs – su Valstybės atkūrimo diena!

  292. Aloyzas - 2017 02 17, 01:13

    Kompensacijos, tai labai konkretus, bet labai subjektyvus klausimas. Praktinis pavyzdys:
    Atvyksti į oro uostą su web-chekin, boarding,… po dviejų val offload „due to technical reasons”, pervežimas ir viešbutis,… ten wake-up call, pusryčiai, pervežimas, web-checkin sako „go to counter”, counter duoda 10gbp food voucher 600EUR COMPENSATION VOUCHER.
    Procedūriškai – perfect experience.
    Praktiškai tai labai didelis skirtumas, ar keliauji:
    1.Atostogų (už 600 eur gali bet kur smagiai praleist dieną)
    2.Darbo reikalais į business meeting būtent tą dieną (lost opartunity)
    3.Į savo vestuves…

  293. Aloyzas - 2017 02 17, 01:32

    Norėjau pabrėžt, kad EU teisė, nors ir labai suniveliuota, iš principo nėra bloga.
    Bet ji ne visada patenkina VISŲ keliaujančių poreikius, todėl egzistuoja įvairiausi kelionių draudimai, kurie įvertina nepatekimą į tašką B laiku X suma Y.

  294. Pranas - 2017 02 17, 10:11

    Aloyzas – pamiršai atvejį su mūsų STT, kurie iš airBaltic papildomus darbuotojų dienpinigius prisiteisė, nes jų komandiruotė dėl aviakompanijos kaltės vėliau baigėsi. Įdomu, kaip toliau ta byla gyvena – galimybė sėkmingai teistis dėl visokių kitų nuostolių labai aviakompanijų gyvenimą pasunkintų.

  295. Vytautas - 2017 02 17, 11:45

    Hm, įdomu. O kodėl aviakompanijos nesidraudžia nuo veiklos rizikos, kad dėl visokių kompensacijų klientai joms nekvaršintų galvos? Būtų labai sveika praktika ;)

  296. Pranas - 2017 02 17, 11:55

    @Vytautas – ta sveika praktika persistengus gali labai greitai pradanginti pigius bilietus – jei skraidinti orą bus naudingiau nei prisiimti riziką vežant keleivį už kelis eurus. Manau daug geresnė praktika palikti rūpintis savo draudimu keleiviams.

  297. Justinas - 2017 02 17, 13:28

    Vytautai, iš principo draudimas „apsimoka” tik dalykams, kurie nėra smulkūs veiklos rizikos veiksniai.

    Pvz., draustis neapsimoka picerijai nuo kartas nuo karto pridegančių picų, ar TNT nuo sudaužytų automobilių – tai nutinka nuolat. Avialinijai vėlavimai lygiai tas pats.

    Nuo ko verta draustis, tai nuo veiksnių, kurie reikšmingai sutrikdytų įmonės veiklą, kurių neįmanoma padengti iš kasdieninių išlaidų biudžetų. Pvz. picerijai verta draustis nuo užliejimo ar gaistro, o avialinijai nuo lėktuvo hull loss (čia taip mandagiai vadinami crashai ir visokie nepataisomi sulaužymai), ugnikalnių išsiveržimų ir pan.

    Anyway, čia ilga tema, nuo ko verta draustis, ir nuo ko ne :)

  298. Julius - 2017 02 17, 14:01

    Iš Rygos divertina lėktuvus į VNO

  299. Obs. - 2017 02 17, 14:32

    Due to an aircraft accident, the runway of #RigaAirport is temporarily closed and flight delays are possible. Please follow the flight schedule updates on the Airport’s website, call the information line 1817 or contact your carrier.

  300. Wincas - 2017 02 17, 14:33

    Versle daznai yra iprasta nesinaudoti paslaugomis jei jos nedraustos. Zinoma cia daznai susijusios dideles paslaugu vertes.

  301. Obs. - 2017 02 17, 14:35

    Please be informed that on 17 February, there was an accident at Riga Airport involving Vim Airlines aircraft, which performed a charter flight from Ufa. Before take-off, the aircraft skidded on the runway.
    There were 43 passengers and 7 crewmembers on board the aircraft. Nobody was injured in this accident.
    The aircraft has been moved to the aircraft stand. The runway is currently closed for technical examination.

  302. Mindaugas - 2017 02 17, 15:38
  303. Marius - 2017 02 17, 15:54
  304. Marius - 2017 02 17, 15:58

    Beje,siandien skaiciau,geriausiu avialiniju Brand’u pasaulyje pripazinti Aeroflot:)) Va cia tai isrinko,kaip per Balandzio 1d
    Na taip,sakysit, cia ivertintas Brand’as,o ne pacios avialinijos… Bet taip teisintis turbut gali tik tie kur isrinko:)

  305. vytis - 2017 02 17, 16:51

    girdėjau gandus, kad po vno rekonstrukcijos, nuo žiemos sezono, ryanair uždarys bazę kun ir bazė bus tik vilniuj (kun liks tik stn ir dub) – kaip manot, ar realu taip??

  306. Tomas468 - 2017 02 17, 19:00

    Kas juos žino. tuos Bristolius ir Kopenhagas būtų logiška perkelti kur daugiau žmonių skraidys (nes daug Vilniečių neskrend į Kopenhagą vien todėl kad važiuot iki Kauno, ir šiaip kainos po 10€ nuvarytų SAS iš VNO-CPH). Bet abėjoju ar jie vasara neskraidys kitur. Turėtų palikti sezoninius maršrutus (PMI, NAP, ALC)

  307. trolis - 2017 02 17, 19:49

    idomu, VNO remontas nesibaigs panasiai kaip puikiai suplanuotas Vilniaus gatves remontas?

  308. Justinas - 2017 02 17, 21:27

    Labai labai būtų įdomu, jei FR perkeltų CPH reisą į VNO. Sunku būtų patikėti, kad visą įdirbį, 3x daily taip paimtų ir nubrauktų SK.

    Kita vertus, po to kai nubraukė lounge’us, fasttrackus, maistus, kodėl kas nors turėtų rinktis SK, o ne FR? Pas FR net maistas geresnis, o ir autobuso boardingo nėra. O vien jungimo trafficu išgyventi būtų sunku, jei išvis įmanoma.

  309. Wincas - 2017 02 17, 22:32

    Sprendziant is Kauno biuru statybu kiekio, labai greitai sulauks KUN ir reguliariuju skrydziu, nes vis dar VNO pasiekiamumas is Kauno viesuoju transportu yra tragiskas (jei tai ankstyvas ar velyvas skrydis) Nors kartais atrodo jog kazkas moka neblogus pinigus kad nebutu sprendziama VNO Taxi ir viesojo transporto problema. Be to kad ir kaip atrodytu vilnieciams liudna bet skridau pries pora savaiciu is KUN, tai CPH buvo uzpildymas koks 80-90 %

  310. oleg - 2017 02 17, 22:44

    Laikas eina, vaikai auga, Wincas vis dar iesko komentaruose kas netycia KUN iseistu =]

    O jei rimtai, SAS ir LOT paleido spring sales. VNO-ARN su SK uz 20EUR prigriebiau kol DY nepradeda uz 11EUR Kovo gale.

  311. Besidomintis - 2017 02 17, 23:12

    KUN-CPH kiek teko pastebėti nemažai pakelia studentai ar keliautojai ieškantys pigios kelionės (ryte atskristi ir grįžti kitos dienos reisu). Bilietai po 9,99eur jau tapę norma,o be akcijų pigiau nelabai ką galima ir rasti. Pačiam teko keliauti parai į Kopenhagą ir likau kiek nustebęs, sutikęs nemažai matytų viedų iš Vilniaus ir kitos dienos reisu su jais grįždamas atgal :)

  312. Wincas - 2017 02 18, 00:12

    @Oleg Tiesiog Bandau retai besilankancius KUN apsviesti, del ko jis vis dar gyvas ir kad ir kiek butu marinamas, niekaip nenumirs. Tiesa pasakius, kadangi turiu tiesiogini interesa jog KUN skrydziu mazetu, mielai sutikciau, kad jis issikeltu i Vievi ar VNO pataptu ne MISK – 3, o LT – 1. Bet realybe kitokia… Matosi isliks viskas po senovei.

  313. Mindaugas - 2017 02 18, 00:22

    O aš tai už didesni kripciu kiekį iš LTU ir nesvarbu iš kurio oro uosto tai būtų. Gyvenkime draugiškai :-)

  314. oleg - 2017 02 18, 01:06

    Prie ko cia emocijos jei aviacija yra verslas?
    Kai/kol valstybe neturi oro liniju mes negalime diskutuoti apie socialinias ir siaip bet kokias kitas aviacijos funkcijas LT.

  315. Justinas - 2017 02 18, 14:28

    Man atrodo beveik akivaizdu, kad nepaisant didžiulės KUN reikšmės vienintelė priežastis, kodėl ten skraidys FR/W6, jau kitąmet bus skatinimo programa, kuri duoda dideles nuolaidas VNO už skraidymą iš KUN.

    Freakin politika.

  316. Čiurlionis - 2017 02 18, 20:45

    Įdomiai SPA stagiai leidosi nuo 35 000 iki 9000 pėdų tarp Ispanijos ir salų.

    https://www.flightradar24.com/data/flights/s53301#c7c6fd1

  317. Andrius - 2017 02 18, 22:06

    @Čiurlionis – 2017 02 18, 20:45
    Niekur jis ten nesileido. Koks nors flightradar softo bugas. Toje vietoj kaip tik toliausiai nuo visu receiveriu, blogas coverage.

  318. Wincas - 2017 02 18, 23:28

    @Justinas Keista bet W6 lektuvai is KUN skrenda pilni, o Wizz kainos tikrai nera mazos, taigi nera logiska neskraidyti, jei uzpildymas geras. Duotuojamas Vueling VNO ilgai neisilaike. Taigi dotacijos labiau yra skirtos issibandyti rinka nei palaikyti nuostolingus skrydzius.

  319. Justinas - 2017 02 19, 17:42

    Wincai, melas. Pilni lėktuvai nepasako absoliučiai nieko apie tai, ar reisas sėkmingas.

    Jei finansuotumėte, galėčiau suorganizuoti reisą Šiauliai-Niujorkas kasdien, ir garantuoti mažiausiai 80% užpildymą. Suprantate, apie ką aš?

    Kuomet tokia arši kova tarp W6, FR ir panašių, net mažiausias yieldo skirtumas gali lemti, ar reisas yra pelningas, ar ne. Kaip pastebėjote, aš nieko nesakau apie Kauno reisus. Aš ką žinau, tai kad skrenda lėktuvais ne vien lietuviai, bet ir užsieniečiai, kurie skrenda tiek turizmo tikslais, tiek į ambasadas, tiek į bendrovių HQ, tiek valdininkai. Kaunas žinoma yra didesnis traukos centras nei Vilnius, dėl to mes sutariame. Bet klausimas tada toks – kodėl airBaltic, SK, LH skraido į Vilnių, o ne Kauną, kodėl W6, FR yra perkėlę skrydžius iš KUN į VNO?

    Kalbant apie dotacijas – dar viena netiesa. Kaunas yra dotuojamas ne pagal tą programą, kuri skatina naujus maršrutus, pagal kurią skraidė Vueling. Kaunas yra dotuojamas pagal programą, kur aviabendrovės, Kaune pervežančios bent 70k keleivių, gauna reikšmingą nuolaidą Vilniuje. Wizzair iš KUN apskritai skraido tik ten, kur dubliuojasi reisai su VNO. Jei FR iškels bazę, bus tas pats.

    Sėkmės sellinant KUN idėją, jums jos gali prireikti, ir laikykitės ten!

  320. Jurgis - 2017 02 19, 23:02

    Visgi skrenda ir iš Lietuvos į Minską :)

    Без виз: в Беларусь хлынули иностранцы
    http://ru.delfi.lt/abroad/belorussia/bez-viz-v-belarus-hlynuli-inostrancy.d?id=73787462

    Пятидневным безвизовым режимом уже воспользовались 795 иностранцев из 42 стран. Больше всего туристов приехало из Польши — 143 человека, Германии — 134 человека, Италии — 81 человек, Литвы — 44 человека, Великобритании — 42 человека.

  321. keleivis - 2017 02 20, 01:25

    Justinai – wizzair i Kauna permete 3 Norvegijos skrydzius, kurie vykdomi tik is Kauno.

  322. Justinas - 2017 02 20, 13:18

    keleivi, todėl, kad… vien su LTN reisu būtų nesurinkę 70k per metus :)

  323. Aras - 2017 02 20, 19:37
  324. justinui - 2017 02 20, 21:55

    baikit savo situos varymus ant kauno, vienintelis dalykas, kurio sitam bloge negaliu pakesti, tai sitas kompleksuotas varymas ant kito miesto.
    paaiskinkit, kame cia suo pakastas? negi sunku but truputeli labiau gerbiantiems vieni kitus?
    visiems gero vakaro.

  325. Salininkų kaimas - 2017 02 20, 23:40

    O kas čia ant Kauno varo (varymas butų kai prasidėtų visokie ,,sudas ne sviestas, Kaunas ne miestas”)? Tik įvertina Kauno realią padėtį nesiremiant jokiais stereotipais ir pan. Tikrai nesakau, kad Kaunas blogas miestas, bet Vilnius yra sostinė ir čia nieko nepakeisi

  326. Oleg Pridiuk - 2017 02 21, 03:00
  327. Pranas - 2017 02 21, 11:48

    Wizz paskelbė Ryga-Reikjavikas ir Ryga-Baris nuo birželio. Tai kaip ir rodytų, kad ir iš Vilniaus jie sekasi. Apie Barį nebūčiau pagalvojęs.

  328. Besidomintis - 2017 02 21, 12:00

    Rusline skraidys iš Palangos į St.Petrburgą:
    7R271 LED1400 – 1525PLQ CRJ 6
    7R272 PLQ1615 – 1735LED CRJ 6

  329. Simonas Bartkus - 2017 02 21, 12:10

    Atrodo, vežėjams iš Rytų labai sekasi Palangoje.

    Ukraine International šiemet planuoja 3x weekly skraidyti KBP-MSQ. Kelias savaites liepą-rugpjūtį Belavia irgi planuoja skristi 3x weekly.

  330. Simonas Bartkus - 2017 02 21, 12:14

    Rusline bandys skraidyti vėl ir į Vilnių iš Sankt Peterburgo, šį kartą 5x weekly, ir tik vasarą.

    Nuo gegužės 29 dienos, kasdien, išskyrus penktadienius ir šeštadienius.

  331. Kardiobatonas - 2017 02 21, 12:15

    O Maskva-Palanga, nėra žinių?

  332. Simonas Bartkus - 2017 02 21, 12:17

    PLQ-DME bus sekmadieniais su Rusline – kaip ir ankstesniais metais. Bet kiek žinau, ten čarteris ar pusiau-čarteris buvo.

  333. oleg - 2017 02 21, 12:26

    Katik suzinojau kad name change ant jau ispirkto bilieto yra neimanomas su LH and long-haul. Agentura sako kad siaip imanoma tik su low-costais keisti varda/pavarde. Nu man tai yra naujiena. Gal zinot kodel taip yra?

  334. Mindaugas - 2017 02 22, 00:21
  335. Tomas LT - 2017 02 22, 14:54

    Pasirašyta sutartis su Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos rangovais

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/pasirasyta-sutartis-su-vilniaus-oro-uosto-kilimo-ir-tupimo-tako-rekonstrukcijos-rangovais/

  336. oleg - 2017 02 23, 16:04

    We are very excited to announce our new non-stop service to the USA launching this summer. Our brand new Boeing 737 MAX will take you across the Atlantic to the New York and Boston area. These fares are simply genius so be quick to book this limited offer!

    From Scotland and Northern Ireland
    From/one way – Incl. taxes

    Edinburgh – Connecticut/Hartford £69*

    Edinburgh – Boston/Providence £69*

    Edinburgh – New York/Newburgh £69*

    Belfast – Boston/Providence £69*

    Belfast – New York/Newburgh £69*

  337. Linas - 2017 02 23, 23:51
  338. Mantas - 2017 02 24, 06:10

    VNO pagaliau įkėlė sausio statistika.

    279386 pax
    Augimas 17,70%

  339. Tomas LT - 2017 02 24, 10:33
  340. Kardiobatonas - 2017 02 24, 10:44
  341. Jurgis - 2017 02 24, 12:25

    Latvijos skrydžių bendrovė „airBaltic“ pasirašė susitarimą su „Etihad Airways“. Nuo spalio pabaigos iš Rygos bus pradėti vykdyti tiesioginiai skrydžiai į Abu Dabį, Jungtinius Arabų Emyratus (JAE).
    Skelbiama, kad į Abu Dabį „airBaltic“ ilgiems nuotoliams skirtu „Bombardier CS300“ orlaiviu skris keturis kartus per savaitę. „Etihad Airways“ taps šios krypties partneriu.
    http://vz.lt/transportas-logistika/2017/02/24/latvijos-airbaltic-skraidys-i-abu-dabi#ixzz4ZapnQvoI

  342. Donatas - 2017 02 24, 22:06

    wow, 6 val ir 15 min. klausimas po kiek bus bilietai

  343. Salininkų kaimas - 2017 02 24, 23:20

    Donatas: Parašyta nuo 129EUR

  344. PS - 2017 02 25, 00:44

    Kaip tai įmanoma – ką tik apie 80eurų kainavę bilietai į Memingeną ir atgal gegužės mėnesiui per kelias dienas užaugo iki 160eurų????

  345. Pranas - 2017 02 25, 09:53

    Jie taip ruošiasi capacity padvigubėjimui, kai airBaltic pradės skraidyt į Miuncheną tiesiogiai :) tiesiog nepirk dabar arba pirk iš airBaltic ar kitų.

  346. Jurgis - 2017 02 25, 14:10

    „Kylam“: Kokių naujų skrydžių krypčių galime tikėtis šiemet? (video)
    http://alkas.lt/2017/02/25/kylam-kokiu-nauju-skrydziu-krypciu-galime-tiketis-siemet-video/

    Į kilimo-tūpimo taką išrieda pirmoji „Alko“ laida „Kylam“ – apie aviaciją ir ne tik… Į pirmąjį skrydį kylam su dviem pašnekovais: Lietuvos oro uostų komercijos direktore Jūrate Baltrušaityte ir šiandien jau buvusiu „Turkish Airlines“ atstovybės Lietuvoje vadovu Hasanu Serkanu Binyaru.

  347. Linas - 2017 02 25, 22:03

    Na ir PLQ statistika
    JAN2017 – 18114 pax
    plius 80.5 %
    http://www.palanga-airport.lt/lt/skrydziu-statistika
    (nurodyta, jog lyginama su 2015 metais, bet realiai su 2016 lygina :))

  348. Pipas - 2017 02 26, 13:59

    Wizz skraidins i Budapesta.

  349. Delta - 2017 02 26, 14:31

    Pipas: Rimtai? Kad jie prie savo naujienų dar nepaskelbė.

  350. Mindauqas - 2017 02 26, 16:47

    tai bus daug ‘fake connection’

  351. Marius - 2017 02 27, 00:20

    VNO 17,7%
    gal kas nors idomaus ,tame, augime yra..? Na yra nauju skrydziu,kur neturejom 2016,bet beveik 18%.Kurios cia kryptis,tai rimtai,uzsipilde:)

  352. Janka - 2017 02 27, 10:51

    Kitų metų gegužės mėnėsį reikia nuskraidinti 250 asmenų į Madridą. Gal žinote, kiek apytiksliai kainuutų čarteris? 2 lėktuvai.

  353. Oleg - 2017 02 27, 10:58

    Sedziu dabar SK mylimajame ARN-CPH – cabin crew sako please don’t fasten your sit belts because we’re fueling the aircraft.

    Kodel? Kaip tai yra susije?

    Ir dar: zmogus salia manes gavo middle seat verslo klaseje. Ar gali buti geriau!

  354. Simonas Bartkus - 2017 02 27, 11:00

    oleg: yra specifinė procedūra, jog kuomet yra pilamas kuras lėktuvui, įgula būna on stand-by evakuacijai ir viena iš priemonių yra, kad keleiviai tuo metu turi būti atsisegę diržus ir pasiruošę greitesniam išlipumui iš lėktuvo.

    Pas Ryanair ar SmallPlanet taip pat.

  355. Karolis - 2017 02 27, 11:42

    Kažkada analogiškai kuro pylimo ir saugos diržų sąsajas paaiškino stiuardas per garsiakalbius – niekam daugiau klausimų nebekilo :)

  356. Tomas LT - 2017 02 27, 12:35
  357. Justinas - 2017 02 27, 13:23

    Janka, 50k EUR minimum, manyčiau link 75-100k realiau.

  358. trolis - 2017 02 27, 13:28

    gal labiau reiketu paaiskinti elektronikos prietaisu naudojimo ir kuro pylimo sasajas, nes didzioji dalis avialiniju sako, kad ir jais negalima naudotis kuro pylimo metu, kas, sorry, bet daugiau nei bullshit, nebent susije tik su evakuacijos dalimi

  359. trolis - 2017 02 27, 13:50

    Swiss pradeda rinkti pinigus uz kedziu pasirinkima Business klaseje:
    With the remodeling of SWISS Business on long-haul routes, we have introduced exclusive single seats that are marked by more space and discretion. Due to the overwhelming demand concerning these “Privacy seats”, we will be giving our guests the opportunity to reserve these seats for a fee starting at the end of March.

  360. oleg - 2017 02 27, 16:29

    Dekui visiems =]

    O dabar mano gyvenimas pasikeite. Tulikas SK A340 turi langa!! Dreams come true. Jus isivaizduojat KA galima dabar daryti?! =]

  361. Janka - 2017 02 27, 17:08

    Na ir ką gi galima dabar daryti?

  362. Kardiobatonas - 2017 02 27, 17:35

    SAAB 2000 tulikas taip pat su langu.

  363. Justinas - 2017 02 27, 17:39

    Air Canada 787-8 ir 777 (300ER lygtais) su langais. 787-8 tai labai labai paliko įspūdį. Tualetas, žinoma :)

  364. Tomas468 - 2017 02 27, 17:55

    O boeing daro skirtinga langu išdestima priklausomai nuo to kaip užsakė orolinija (ar apskritai būna tokių užsakymų)? Kai su LOT 788 skridau nemačiau langu tulikuose

  365. Andrius - 2017 02 27, 18:53

    TU-134 tualetas buvo unikalus. Turejo langa lubose kur matesi melynas dangus ir lektuvo uodega.

  366. Wincas - 2017 02 27, 20:03

    Tulikas su langu i Salona ??? Tikrai Dreams Come True !!!

  367. Linas - 2017 02 27, 23:41

    TLL sausį pavarė:
    154 614 pax
    21,3% augimas

  368. Aurimas - 2017 02 28, 12:20

    Starting operation on 07MAR2017 Austrian has concluded a wet-lease agreement with AB/airberlin including 5 Airbus 320-216 aircraft with cockpit and cabin crew.

    Tarp paminėtų stočių yra ir VNO. Taigi sulauksime AB orlaivių ir čia.

  369. auksinisskaičius - 2017 02 28, 13:02

    kvizas:
    kiek 2017 maršrutų turi Ryanair ir Wizzair (VNO KUN)?

  370. c2h5oh - 2017 02 28, 13:14

    @trolis

    kai pilsiesi benziną į savo automobilį, atkreipk dėmesį – degalinėse irgi kabo ženklai, draudžiantys naudotis mobiliais telefonais pylimosi metu.

  371. Simonas Bartkus - 2017 02 28, 13:34

    MOL šiandien atvažiavo į FRA ir paskelbė, jog nuo žiemos Ryanair atidaro 20 krypčių iš FRA oro uosto.

  372. Simonas Bartkus - 2017 02 28, 13:44

    Ryanair nuo žiemos iš FRA turės 24 kryptis ir 7 bazuojamus lėktuvus.

    20 naujų krypčių:
    20 new routes: Athens (daily), Barcelona (daily), Brindisi (3 x weekly), Catania (4 x weekly), Glasgow (daily), Gran Canaria (2 x weekly), Krakow (2 x weekly), Lisbon (daily), London (2 x daily), Madrid (daily), Milan (daily), Manchester (6x weekly), Pisa, Tenerife (3 x weekly), Toulouse (4 x weekly), Valencia (daily) and Venice (daily).

    HHN laidosis toliau.

  373. Tomas468 - 2017 02 28, 15:57

    Wizzair padarė Skopje-Malmo daily ir Skopje-Waxjo 2x weekly. Kodėl pas balkanus tokia paklausa į Skanija?

  374. Pranas - 2017 02 28, 17:08

    Bet į HHN visai skraidyt nenustos, kaip liko skraidyt į Prestwicką ar Žironą. Ir įtariu FRA patirtis neypač džiugins su boardingu autobusais (kur dar ir nesaugu, neseniai sudaužė vieną, sunkiai sužeistų buvo).

  375. trolis - 2017 02 28, 17:50

    @Pranas – kai LH boardina autobusais dziugina? A330 – ir i ta kazkada autobusais veze

  376. trolis - 2017 02 28, 17:53

    @c2h5oh – degalineje stoviu per kelis centimetrus nuo zarnos, ja laikau ir pan – kuo tai susije su lektuvu, kur sedima n metru atstumu per n sluoksniu metalo ir izoliacijos. panasu, kad kaip lektuvai krito del neisjungtu telefonu, taip ir dega del ju naudojimo kuro pildymo metu

  377. Pranas - 2017 02 28, 18:40

    @trolis – tai LH irgi nedžiugina (ir pas juos nebūtinai autobusas bus). Aš labiau dėl HHN prieš FRA. Maži oro uostai man patinka. Nemanau, kad labai šokinėčiau iš džiaugsmo jei Ryanair VNO-HHN į VNO-FRA pakeistų.

  378. Simonas Bartkus - 2017 02 28, 19:11

    kokia problema yra su mažais oro uostais, kad ir kaip patiktų jų terminalai, tai infrastruktūros trūkumas. O infrastruktūra ateina su kritine mase skrydžių ir keleivių. Kaip taisyklė, jei neatvažiuoji automobiliu, susisiekimas su HHN, BVA ar FMM yra labai prastas. Jeigu taikaisi prie visuomeninio transporto, labai problematiška ką veikti oro uoste ilgą laiką.

  379. Pranas - 2017 02 28, 20:42

    Bet skirtumas nėra toks didelis kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Vienur lauki autobuso, kitur lauki sloto pakilt, ir pastarojo gali tekti laukt ilgiau. Vienur ilgiau važiuoji, kitur eini kilometrą per terminalus. Ir BVA autobuse nesu turėjęs tokio bad experience kaip pergrūstam RER į CDG. FMM man į kalnus arčiau net ir viešuoju transportu važiuojant.

  380. Wincas - 2017 03 1, 09:39

    Pamenu jog buvo kazkokios lazybos su ispudingais prizais:

    Didžiules viltis pritraukti į kurortą lengvaisiais lėktuvais keliaujančių turistų puoselėjusi Neringa gavo netikėtą žinią iš Lietuvos kariuomenės. Jos vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas pasirašė nuo kovo 30-osios įsigaliosiantį įsakymą, kuris neleis eksploatuoti prie Nidos esančio orlaivių kilimo ir tūpimo tako, pranešė „Lietuvos žinios“.

  381. Salininkų kaimas - 2017 03 1, 11:00

    Už mėnesio vasaros sezons prasideda. Ar Oleg jau įsigijęs Norwegian ARN-VNO ? :)

  382. Augustinas Žemaitis - 2017 03 1, 12:13

    Prieš kurį laiką čia vyko kalba apie trečiųjų šalių autonuomos draudimus. Norėčiau pabandyti – kokie šiuo metu draudimai, galiojantys lietuviams, su kuriais patirtis gera / kainos normalios?

  383. Vytautas - 2017 03 1, 12:49

    Neradau, ar kas jau apie tai rašė, bet pirmas Wizz A321 VNO turėtų atsirasti rugpjūčio viduryje.
    Paskutinius kelis mėnesius naujai samdomi cabin crew VNO bazėje gauna ir A321 mokymus.

    Kaip sudėliota, kur bus naudojamas:

    eff 18AUG17 Vilnius – London Luton 2 daily
    eff 25AUG17 Vilnius – Bari 2 weekly
    eff 25AUG17 Vilnius – Larnaca 2 weekly
    eff 25AUG17 Vilnius – Sandefjord 5 weekly
    eff 26AUG17 Vilnius – Reykjavik Keflavik 2 weekly
    eff 26AUG17 Vilnius – Tel Aviv 3 weekly
    eff 27AUG17 Vilnius – Kutaisi 2 weekly
    eff 27AUG17 Vilnius – Paris Beauvais 2 weekly

  384. Simonas Bartkus - 2017 03 1, 12:59

    http://simonas.bartkus.lt/blog/wp-content/uploads/2017/03/wizzS17updated.png

    Pagal lėktuvų rotacijas išeina, jog dar vykdant operacijas iš Kauno „lėktuvas Nr. 1” bus pakeistas į A321 (jis vykdo VNO-LTN-KUN-LTN-VNO-LTN-VNO), o nuo rugpjūčio 25 dienos ir „lėktuvas Nr. 3” bus pakeistas į A321.

  385. Arnas - 2017 03 1, 14:17
  386. bla - 2017 03 1, 15:05

    Augustinai, as esu naudojes siuos third party draudikus: icarhireinsurance.com ir worldwideinsure.com/car-hire-excess-insurance.php

    Kiek domejausi gana geri feedbackai apie juos ir kainos geros. Kadangi ivykiu neturejau, tai daug ir dealinti su jais neteko

  387. Pranas - 2017 03 1, 15:46

    Žiūriu Wizz šiandien perstumdė vasaros tvarkaraštį :( Ryte dar galiojęs Simono paveiksliukas nebeteisingas.

  388. Simonas Bartkus - 2017 03 1, 15:49

    To ir reikėjo laukti – nes po Malmės nuėmimo didelė skylė buvo. Reikės pažiūrėti kaip atrodo naujas.

  389. Vytautas - 2017 03 1, 16:06

    Ryanair vis dar nesiseka įdėt naujų krypčių, kurios paskelbtos seniausiai. Pvz VNO-CGN ;)

  390. Salininkų kaimas - 2017 03 1, 16:46

    Perstumdymas skylės neužkiš. Čia reiks arba didint frequency ar naują kryptį. Kažkas minėjo apie Budapeštą…

  391. Julius - 2017 03 1, 16:53

    Bet tai Simono įkeltas šiandien wizz planas labai skiriasi nuo tvarkaraščio kuriuo naudojasi dabar

  392. Pranas - 2017 03 1, 17:27

    Ir pagal naują Wizz tvarakraštį atvykimai antrą, trečią valandą nakties – ta pati Islandija, gryžimas 3:15 naktį į pirmadienį – čia turbūt mokesniems klientams baidyti.

  393. Janka - 2017 03 1, 17:42

    Nuo kada čia tas naujas tvarkaraštis įsigalioja?

  394. oleg - 2017 03 1, 18:05

    Taip, apsipirkau =] Seniai. Velykoms VNO-ARN uz 11EUR. Paga; ju tvarkarasti vel skraidys tik vasara =\ #drama

    Dar idomu kad ju geros kainos ili balandzio 6. Bet kiek zinau ju politika, tai kainos daznai atsiranda kiek brangesnes ir arciau 30-50 dienu iki skrydzio atpinga.

    SAS nesieniai buvo pasileides akcija Eurobonusams, tad pripirkau roundtripu ARN-VNO uz 20EUR ir 10000 tasku.

    Aciu kad klausiate =]

    Beje, bent mano postas apie tulika su langu sulauke bent kazkokios idomesnes reakcijos tik cia… Matyt zmones mano twi/fb pasigenda romantikos :P

  395. Simonas Bartkus - 2017 03 1, 18:23

    Mano tvarkaraštis, kurį ryte įdėjau, nebegalioja.

    Turiu įtarimą, kad Wizz Air mažina apsukas Vilniuje ir atima iš VIlniaus bazės 1 lėktuvą šiai vasarai, palikdama 3 lėktuvus Vilniuje, o nuo rugsėjo 20 dienos, gražindama 4 lėktuvą atgal. T.y. nuo liepos vidurio iki rugsėjo pabaigos Vilnius (Lietuva) netenka 25% Wizz Air capacity.

    Greičiausiai taip yra, nes į Kauną skraidant taip smunka paklausa, o išimdama 4 vasaros mėnesiams lėktuvą Wizz Air turi jį kur panaudoti kitur (5 savaitėms nelabai rastų kitose bazėse kur panaudoti).

    Kad tilptų ant 3 lėktuvų maršrutai, Wizz Air mažina frequency vasarai gana stipriai:
    London LTN – 7x vietoj 14x;
    Eindhoven – 3x vietoj 4x;
    Bergamo – 3x vietoj 5x;
    Dortmundas – 2x vietoj 3x;

    Paryžius ir Kijevas – stabdomas visai nuo VNO tako uždarymo iki rugsėjo pabaigos.

    Kitas skyles Wizz sukuria uždarydami Malmę (Malmės lėktuvas dar skraidė į Niš), uždarydami kitas outbase rotation.

    Taip pat, kad tilptų likę maršrutai ant trijų lėktuvų, Reikjavik grįš 3:15, Barcelona grįš 2:25, Nica grįš 2:15, Belfastas 2:55.

  396. Simonas Bartkus - 2017 03 1, 18:53

    Mažas tyrimas mano rodo, kad wizzair Vilniaus lėktuvą išsiunčia pikui dirbti į Skopje: https://book.wizzair.com/en-GB/about_us/news/wizzen541. Kaip tik vakar paskelbta žinia

  397. Tomas468 - 2017 03 1, 22:30

    Galit mane apšviest? Vasara buna daug seasonal maršrutų, o žiemą seasonal mažiau. Kur žiemą dingsta tie lėktuvai kuriais vykdomi summer seasonal skrydžiai, ar tie vasariniai lėktuvai būna nuomoti?

  398. Simonas Bartkus - 2017 03 1, 23:25

    Tomas468:

    1. Vasarai būna prikeliami visi seni lėktuvai, kurie nepajėgūs skraidyti nuolat. Pvz. Norwegian šiemet vasaros pikui naudos SmartLynx, Blue Panorama, JetTime lėktuvus. Anksčiau taip darė Ryanair.

    2. Yra lėktuvų, kurie žiemai groundinami.

    3. Aviakompanijos Europoje maintanence eventus visada planuoja žiemai.

    4. Žiemą utilizacija tiesiog mažesnė – pvz, WizzAir VNO bazės lėktuvai vasarą per mėnesį skraido 450 valandų, o žiemą 250-300.

    5. SmallPlanet turi strategiją žiemą lėktuvus siųsti ten, kur sezoniškumas priešingas – šią žiemą 7 lėktuvai skraido iš Kambodžos, Saudi Arabijos ir Indijos.

  399. Justinas - 2017 03 2, 02:27

    Dėl KUN, man čia du klausimai:

    1. Ar wizz tai padarė matydami forward sales, ar tiesiog aklai spėjo? Visgi paimti ir perkelti lėktuvą į Skopje, kad tik nereikėtų skraidyti iš KUN – nu nepadarė šiaip sau.

    2. Ar dar bus avialinijų, kurios pamatys rezultatus ir dar daugiau sumažins capacity? Šiai dienai LH užsischedulinę 3x daily. Jei Wizz su FR pjauna Londoną bent trim daily reisais, ką darys LH su savo 3x daily į Kauną? Analogiškai SK, LO ir AY, jiems gali būti sunku.

    Pavydžiui, kaip nusipirkti bilietą VNO-WAW-KUN per lot.com, kol kas neįminta mįslė.

    Nesu tik tikras, ar tie visi LH, SK, AY ir LO spės greit sureaguoti, kad sumažintų capacity.

  400. trolis - 2017 03 2, 10:28

    After 13 years of development and refinement, the Boeing 787 Dreamliner has officially passed the 767 in sales.

  401. Simonas Bartkus - 2017 03 2, 11:09

    LOT šiek tiek sumažino capacity į Kauną – nebus naktinės nakvynės Kaune, liks 4x daily skrydžiai kol kas.

    Dar capacity yra sumažinę SAS į ARN (1x daily) ir Nordica į TLL (iki 3x weekly).

  402. Simonas Bartkus - 2017 03 2, 18:43

    Peržiūrėtas Wizz Air laikinas tvarkaraštis nuo liepos 14 dienos iki rugsejo 20 dienos – 4 VNO bazės lėktuvas bus iškeltas į Skopje.

    Paryžius ir Kijevas tam laikui bus uždarytas. Stokholmas bus vykdomas kitos bazės lėktuvu – W skrydis iš Stokholmo pusės, trečiadieniais ir sekmadieniais 19:30 atvykimas į Vilnių ir 20:00 išvykimas.

    http://simonas.bartkus.lt/blog/wp-content/uploads/2017/03/wizzS17temporary.png

  403. Pranas - 2017 03 2, 19:46

    Bet žiūriu nuo birželio dar kitoks tvarkaraštis, panašu šiek tiek perstumdyta ir Vilniaus lėktuvui duota jau kažkur skraidyt iš TRF, tuo pačiu pakeičiant Memingeno, Bario ir Belfasto dienas.

  404. oleg - 2017 03 2, 20:17
  405. Jurgis - 2017 03 3, 11:26

    „Лоукостеры не смогут работать в Прибалтике с теми же частотами, что и мы”
    http://www.ato.ru/content/loukostery-ne-smogut-rabotat-v-pribaltike-s-temi-zhe-chastotami-chto-i-my

    О том, как именно airBaltic удается противостоять давлению со стороны сильнейших игроков рынка и в чем заключается ее преимущество в прибалтийском регионе, в интервью АТО рассказал генеральный директор латвийского перевозчика Мартин Гаусс.

  406. Simonas Bartkus - 2017 03 3, 12:31

    Švedija jungiasi į apmokęstinančiųjų aviacijos keleivius sąrašą:
    http://www.iata.org/pressroom/pr/Pages/2017-03-02-01.aspx

    Maža to, numatomas mokestis yra net 430SEK, t.y. 45EUR keleiviui!

  407. oleg - 2017 03 3, 18:51

    Svedija moka nustebinti =]

    pvz iseiti is traukinio oro uoste kainuoja 15EUR – http://sl.se/en/eng-info/fares/arlanda/

    Greitas traukinis i oro uosta kainuoja 28 EUR one way

    socializmas nu!

  408. Pranas - 2017 03 3, 19:22

    @oleg – laukinis kapitalizmas, nes tipo taukinių stotį po oro uostu pastatė privatūs investuotojai, kurie šitaip susigrąžina pinigus. Visada galima pavažiuoti autobusu iš Marsta stoties ir išvengti mokesčio – laiko skirtumas mažiau pusvalandžio viršaus gaunas.

  409. oleg - 2017 03 3, 19:47

    jo, ir tada total commute time downtown-ARN labai panasus tampa kaip i NYO. Nes nu SL iki Marstos taip pat kas 30 min varo, po to dar autiko sulaukti.

  410. Pranas - 2017 03 3, 22:31

    Autikas varo kas 15 min, važiuoja 16. Nieko baisaus, kai tas pusvalandis nieko nekeičia ir vis tiek laukti reiktų. Už skirtumą prisipirkus fastrackų VNO galima daugiau laiko sutaupyt :)

  411. Karolis - 2017 03 4, 09:01

    Atsiveria daugiau galimybių cargo feedinimui naktimis, tokioms mini rinkoms kaip lt gali būti aktualu.

    http://www.flyingmag.com/commercial-single-engine-turbine-ifr-operations-approved-Europe

  412. Giedrius - 2017 03 5, 11:07

    Pasižiūrėjau statistika, tai norėčiau paklaust. 2004 metais rix,vno,tll turėjo praktiškai lygiai keleivių – 1m. Dabar jau rix aiškiai pirmauja, tll atsilieka. Gal kas numanot priežastis? Estų lyg ir pragyvenimo lygis didžiausias, tai turėtų skraidyt daugiau. O lietuviai su latviais galim sakyt lygūs, bet latvių mažiau o rix keleivių daugiausia. Įdomu kas tai lemia?

  413. Wincas - 2017 03 5, 11:23

    Tipo AiBaltic ???

  414. Salininkų kaimas - 2017 03 5, 12:36

    Giedrius:
    Rygos keleivių daug sudaro tie kurie atskrenda iš kitur (pvz. VNO, TLL) ir persėda, Taline mažai keleivių, nes netoli yra Helsinkis, kuris turi platesnį kelionių pasirinkima, todėl estai dažnai skrenda iš pačio Helsinkio vietoj Talino (nes patogus susisiekimas tarp Talino ir Helsinkio), o Lietuva turi tris orouostus, ir juose reguliariai didėja keliaujančių skaičius.

  415. Šarūnas - 2017 03 5, 13:56

    2018-19 metais VNO plės terminalą. Įdomu ar daugiau detalių paaiškės anksčiau.

  416. trolis - 2017 03 5, 18:28

    Tikekimes, statys papildoma auksta, kad labirintu padaugetu ir tuo metu uzdarys oro uosta

  417. Julius - 2017 03 5, 18:36

    Turbut darys kaip Rygoj, link IKEA plėsis.

  418. Besidomintis - 2017 03 5, 19:38

    „VNO verslo ir prekybos parko” vizualizacija. Nežinau kiek joje tiesos,bet yra ir VNO terminalas praplėstas (5 „rankovės” link IKEA).
    https://snag.gy/Isnkgb.jpg

  419. Vytautas-NT - 2017 03 5, 20:47
  420. Augustinas Žemaitis - 2017 03 5, 21:18

    @Giedrius. Yra dar ir natūralus rinkų dydis. Lietuvoje 3 mln., Latvijoje 2 mln., Estijoje 1,3 mln. Taigi, natūralus srautas iš Lietuvos didžiausias, nepaisant šiek tiek stipresnės Estijos ekonominės padėties (ji nesiskiria tiek, kiek skiriasi populiacija).

    Tačiau aktualus namų aviakompanijų stiprumas. Stipri aviakompanija – ne tik skrydžiai su persėdimais, tačiau ir papildomi „sustimuliuoti” keleiviai kurie skrenda vien todėl, kad yra toks reisas (tarkim, jei koks uzbekas ar azerbaidžanietis skrenda į Rygą, nes yra reisas; pernai lankiausi Uzbekijoje ir daugelis jaunesnių nei ~40 metų amžiaus uzbekų perklausdavo, ar Lietuvos sostinė ne Ryga – tiesioginiai reisai svarbūs, kad šalis būtų žinoma, suvokiama kaip įdomi vieta).

    Tai štai iki 2004 m. Air Baltic buvo silpniausia aviakompanija (nes latvių Aeroflot dalis buvo bankrutavusi, Air Baltic kurta nuo nulio), ji teturėjo Avro lėktuvus kurie net iki Londono neskrido. Estonian Air buvo per vidurį, Lietuvos oro linijos teikė didžiausią skrydžių pasiūlą. Aišku, skirtumas nebuvo toks kaip šiandien, kai Air Baltic faktiškai regioninės avialinijos, Nordica – valstybinės, o Lietuvoje avialinijų (reguliarių) nėra iš viso (nors, aišku, tą kažkiek kompensuoja didesnė Wizzair ir Ryanair pasiūla, dėl ko Rygos-Vilniaus atotrūkis vėl mažėja, o didžiausias buvo ~2009 m.).

    Kiti veiksniai manau daro mažiau įtakos, bet veinas jų – pasiūla iš žeme pasiekiamų oro uostų. Nuo 2004 m. Palanga ir ypač Kaunas sustiprėjo, o Latvijoje ir Estijoje papildomų konkurentų neatsirado. Be to, Ryga, pateikusi didelę skrydžių pasiūlą, ėmė vilioti keleivius ir iš aplinkinių šalių, kas dar sustiprino jos pozicijas. Talino, kaip minėta, žmones kažkiek vilioja Helsinkis, tačiau šis veiksnys buvo visuomet.

  421. Marius - 2017 03 6, 23:08

    Galima lyginti Lietuva su Latvija,bet reikia jau senokai pamirsti Estija.
    Baikim ir taskas.Pas Estus perkamoji galia daugiau nei 2x didesne nei Lietuviu.
    pvz: Estijoje nuperkama nauju automobiliu daugiau nei 2x didesneje Lietuvoje.
    Lietuvoje puse zmoniu(nepagrazinu) uzdirba butinosioms reikmems:buto,automobilio,vaiku islaikymas ir t.t. Jie net svajoti nesvajoja apie koki skrydi atostogom iuzsieni:)
    Estai su algom mus lenkia 1,5karto.Bet jei skaiciuosim zmones kurie isalgos gali sau leisti suskraidyt pasizmonet i uzsieni .Tai tokiu zmoniu Estijoj net daugiau bus nei 2xdidesneje Lietuvoje

  422. oleg - 2017 03 7, 11:14
  423. Mindauqas - 2017 03 7, 12:02

    britams šokas:))

    BA to offer less legroom than Ryanair on some planes
    http://www.bbc.co.uk/news/business-39184179

  424. Tomas LT - 2017 03 7, 12:06

    Lietuvos oro uostai: iš vežėjų tikimės sklandaus susisiekimo tarp Vilniaus ir Kauno oro uosto

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/lietuvos-oro-uostai-vezeju-tikimes-sklandaus-susisiekimo-tarp-vilniaus-ir-kauno-oro-uosto/

  425. Simonas Bartkus - 2017 03 7, 15:07

    Taip, pagaliau žiemai idėjo anksčiau skelbtus naujus maršrutus VNO-CGN ir VNO-NUE.

    NUE bus antradieniais ir šeštadieniais rytais. CGN bus trečiadieniais ir šeštadieniais vėlai vėlai vakare. Abu maršrutai bus ne-VNO bazės, t.y. CGN ir NUE atitinkamai lėktuvais.

  426. Pranas - 2017 03 7, 15:23

    Ryanair toks vaizdas vis dar nepradėjo galvoti apie tvarkaraščius. Bent jau man atrodo, kad susisiekimas viešuoju transportu iš toliau daug labiau CGN nei VNO privalumas, tai net tuo pačiu vėlyvu metu skraidant VNO bazuojamu lėktuvu būtų geresnis rezultatas.

  427. Vytautas - 2017 03 7, 15:25

    Kiolnas iš bėdos dar tinka city-break’ui. Niurnbergas tai tragedija :(

  428. Simonas Bartkus - 2017 03 7, 15:28

    Aš asmeniškai šį savaitgalį pirmą kartą skridau į/iš BVA – tiesą pasakius, iki šiol maniau, kad toks bad experience gali būti tik teoriškai. Bent jau kiek lankęsis blogais laikomų oro uostų, taip blogai matęs nebuvau.

    Apie infrastruktūros nudėvėjimą ar kitką tai aišku skonio reikalas, bet overall, tai PLQ ploto terminale keistomis procedūromis (pvz., pro security praleidžiami tik vieno reiso keleiviai; pasų kontrolė visiems skrendant schengen) aptarnaujama 4,3 mln. keleivių.

    Aišku, bad airport experience atpirko neįtikėtinai geras FR experience – BVA-VNO jau sulaipinus keleivius ištiko AOG, o jiems paruošti kitą lėktuvą, perlaipinti keleivius ir kt, pakako tik ~80 min ir atvykimas į Vilnių tik su 60 min. vėlavimu.

  429. Pranas - 2017 03 7, 15:39

    @Simonas – ten 2 terminalai, pagal įspūdžius blogas experience turėjo būti pirmam terminale. Antrame geriau. Aišku logikos, pagal kurią gauni terminalą kai skrydis Šengene, aš nežinau.

  430. Simonas Bartkus - 2017 03 7, 15:41

    Kiek aš supratau, T2 yra uždarytas (visam laikui?) ir bent jau šiuo metu visi skrydžiai vyksta iš T1.

  431. Delta - 2017 03 7, 15:45

    Beauvais orouostas toks kaimietiškas. Visokiems emigrantams pats tas, tačiau tiems kurie pripratę prie luxury lounges nekažkas. Skridau prieš 6 metus KUN-BVA-KUN (nežinau kaip pasikeitė nuo tada situacija) ir nebuvau nusivylęs, kadangi tai buvo mano pirmasis skrydis gyvenime. Orouostas kaip orouostas, mažas, nesuprantu kaip aptarnauja 4mln keleivių… Susisiekimas su Paryžiumi irgi nelabai koks. Reikėjo stovėti pusvalandį eilėjė prie bilietų ir paskui dar senu senu autobusu važiuoti 1,5h. Išvykiimo salė man buvo panaši į KUN. Tada kažkaip įspūdį padarė kad lėktuvas taip greitai (atrodė lyg per 15min) buvo perkrautas, išlaipinti ir sulaipinti žmonės.

  432. Delta - 2017 03 7, 15:52

    Pranas: Atskridau į terminalą kažkokiam raudonų plytų pastate, o išskridau lygtais iš kito, kur naujesnis atrodė. Tai čia skirtingi reiškia terminalai?

  433. Pranas - 2017 03 7, 15:56

    Na jei viskas iš T1, tada tikrai ne kas švelniai sakant :( Neįsivaizduoju, kad jie taip galėtų ilgą laiką, gi T2 gal dvigubai didesnis buvo.

    @Delta – taip ten 2 pastatai, atskiri terminalai, senas ir naujas. Aš paskutinį kartą buvau pernai vasarą, plytos kokios nebeatsimenu.

  434. Pranas - 2017 03 7, 16:00

    Bendrai užpernai BVA buvau, kaip laikas bėga :)

  435. Vytautas-NT - 2017 03 7, 17:20

    Beje, o ką Simonas galvoja apie Transatlantinius Norvegian srydžius su B737-MAX. Teoriškai koks A321 galėtų net iš Lietuvos iki Bostono nuskrist. Bent su tarpiniu tūpimu…

  436. Simonas Bartkus - 2017 03 7, 17:27

    Vytautas-NT: pirmiausia atsakysiu į užslėptą klausimą tavo klausime :) Apribojimas, kad iš Lietuvos nėra transatlatinių skrydžių NĖRA techninėse galimybėse. Jeigu būtų vežėjas, kuris drįstų rizikuoti, skrydžiai galėtų būti.

    Einant toliau apie Norwegian planus – manau, kad jie labai rizikingi, bet. Aš labiau tikiu jų 189-seater narrow body operations per Atlantą, nes tai kažkas nišinio ir naujo, negu jų Dreamliner long-haul skrydžiais.

    Kodėl? Narrow-body long-haul gali pasiimti nišinius maršrutus ir neša mažesnę neužpildymo riziką. T.y., jie gali atidarinėt ir atidarinėja maršrutus, kuriais šiuo metu niekas neskraido – siūlo tiesiogiai ten, kur kiti skrenda su persėdimais. Čia panašu, kaip Ryanair Europoje staigiai išsiplėtė 2004-2007 metais skraidydami iš antrinių oro uostų į antrinius. Be to, jų narrow-body long-haul yra grynai orientuoti į emigrantus (pažiūrėkit – praktiškai Airija/UK į JAV provinciją) – jautrūs kainai, turi didelį norą skristi tiesiogiai, mažai vertina patogumą (189Y B737 7 valandas…).

    Tuo tarpu Norwegian su Dreamliner’iais bando eiti į dideles rinkas su didele tiesiogine konkurencija ir ten gauna aiškų atsaką tradicinių žaidėjų (pvz. British Airways / IAG jau paskelbė, kad atidarys long haul iš Barselonos, tiesiogiai konkuruodami su Norwegian) ir man long-haul LCC modelis tikrai ten keistas ir, manau, nevedantis niekur.

  437. Vytautas-NT - 2017 03 7, 17:50

    Mano užslėptas klausimas yra techniškai filosofinis. Galbūt tokioj rinkoje, kaip mūsų su WideBody lėktuvais per atlantą nepaskraidysi (nes reikia daug keleivių pririnkt), bet su B737-MAX/A321NEO tai jai būtų realų, dėl mažesnių tokio skrydžio kaštų.

    Kas link Norvegian tolimų skrydžių, tai jie iš esmės AirAsiaX pėdomis seka…

  438. Kardiobatonas - 2017 03 7, 19:30

    Transatlantiniai skrydžiai iš VNO į USA tikėtini tiek pat, kiek iš VNO į KUN. Nepadės niekas – nei wide-body, nei narrow-body. Artimiausius 10 metų.

  439. Wincas - 2017 03 7, 19:44

    Nebent rastume naftos, ir nemazai, palei Trakus….

  440. Augustinas Žemaitis - 2017 03 7, 19:45

    Gal žinote /numanote kiek maždaug skiriasi kaštai į kėdę-kilometrą transatlantiniam reisui Norwegian naudojamų modelių 787 ir 737?

  441. Justas - 2017 03 7, 21:20

    @Augustinai: Priklauso nuo konkretaus marsruto, bet siaip kastai per kede yra panasus, esme, kad 737 total cost per trip zymiai mazesni, taigi ir nuosotolis mazesnis.

  442. Justinas - 2017 03 8, 02:24

    Augustinai, Leeham analizavo neseniai, tai A330-800 ir A321LR turi beveik identiškus kaštus 3,000 nm maršrute, apie 0.09 USc/seatmile km.

    Manau, visgi, čia yra „niuansų” – visgi A330-800 lygino su geresniu legroomu, daugiau cargo capacity ir pan., bet ideliom sąlygom, kaštai beveik vienodi.

  443. Augustinas Žemaitis - 2017 03 8, 09:46

    Jeigu tai tiesa – įdomu, nes tai reiškia, kad ateityje, išskyrus užimčiausius oro uostus, išvis apsimokėtų pereiti prie siauro fiuzelažo lėktuvų ir ilguose (bet, bent kol kas, ne „labai ilguose”) skrydžiuose, kadangi tai leis didesnį skrydžių dažnumą ten, kur jis mažas (geresnes galimybes rinktis skrydžio laiką, formuoti persėdimų bangas su trumpesniu persėdimo laiku). Be to, kad, tai, aišku, leidžia ilgus skrydžius tarp oro uostų, kurie išvis jų neturėjo.

    Nebent, aišku, tikrai lyginta, tarkim, vien ekonominės klasės sėdynių „siauro fiuzelažo lėktuvas” su trijų klasių sėdynių „plataus fiuzelažo lėktuvu”.

    Kalbant apie tolimus skrydžius iš Vilniaus, tai, be abejo, tokie pokyčiai jų atsiradimą galėtų paspartinti. Kaip suprantu, Norwegian strategija, šiuo atveju, ir yra orientuota į panašias rinkas, tai yra, emigrantų vežiojimą iš „antro lygmens” oro uostų (iš esmės Vilnius irgi toks oro uostas, o Amerikos lietuvių – daug).

    Visgi, problema, kol kas gali būti yra nuotolis: visgi, Vilnius-Niujorko zona (tikriausiai artimiausias transatlantinis skrydis iš Vilniaus, kuris teoriškai galėtų apsimokėti) jis gerokai (25-30%) didesnis nei JK-Rytinė JAV pakrantė, o Vilnius-Čikaga – dar didesnis (40-45%). Tai ir „maksimalaus nuotolio” klausimas, ir efektyvumo – gali būti, kad jei kaštai sutampa trumpesniuose reisuose, jie jau išsiskiria artėjant prie mažesnio lėktuvo nuotolio ribos. Bet tikslių efektyvumo duomenų šiuo atveju nežinau.

  444. Augustinas Žemaitis - 2017 03 8, 09:50

    Konkrečiai, tarkime, VNO-JFK 40% ilgesnis už SNN-JFK, o VNO-ORD – 53% ilgesnis už SNN-JFK.

    Aišku, kiti apylinkės oro uostai būtų arčiau, bet skirtumai ne esminiai.

  445. Justas - 2017 03 8, 10:18

    @Augustinai: Yra daug problemu su long haul NB skrydziais:
    1. Nera ir artimiausius 15-25 metu nebus NB lektuvo, kuris gali skristi VNO-NYC/ORD tiesiogiai (arba toliau nei Airija/JK/ Portugalija – East Coast tiesiogiai). Niekada neapsimokes skristi su refueling stop kazkur Europoje tokiu marsrutu. 1-stop marsrutai gali veikti tik labai keliose rinkose, kai yra strong domestic demand i abu taskus, ir kai antras leg’as yra trumpas – e.g. KLM SIN-DPS, BA/VS Carribean routes, etc.
    2. By definition, jei avg cost per seat yra panasus, tai ir avg revenue/seat turi buti panasus tarp NBs ir WBs (ir didesnis nei cost/seat). Vadinasi reikia daug mokiu keleiviu – kiek yra rinku, kurios galetu uzpildyti ~150 vietu tik is O/D be connecting traffic ir su aukstu yield? Speju nedaug. Paziurekim i skrydziu i VNO business class LF. Pvz. skrendant LIS-FRA 10 eiliu J class ir viskas uzpildyta, skrendant LH/TK is VNO, sedi 2 zmones.
    3. Nors NB cost/trip ir atpigo su NEOs/MAXs, tai nera ir nebus pigu. Naudojant Justino skaicius, prie 100% LF reikia, kad average one way LHR-JFK fare butu 300-350 USD, taxes and fees. Realiai LON-NYC return average price turetu buti 900-1000 USD (all inclusive). Jei Norwegian parduoda 20 vietu uz 150 USD, tai jie turi parduoti 20 vietu uz 1,850 USD (taip, DY kastai mazesni, jie skrenda i pigesnius oro uostus, ir panasiai, tai bus pigiau, bet esmes nekeicia).
    Ir dar daug kitu argumentu, kodel tai veiks tik labai nisinese rinkose:)

  446. Tomas LT - 2017 03 8, 10:26

    Lietuvos oro uostai: derybose su oro linijomis svarbiausi skaičiais pagrįsti argumentai

    Nors per šiuos metus iš trijų šalies oro uostų lėktuvai pradės skraidyti dešimčia naujų maršrutų, Lietuvos oro uostai ketina ir toliau plėsti savo krypčių žemėlapį. Tiesa, tą planuoja daryti apklausę šalies verslininkus ir įvertinę realius jų poreikius. Mintimis, kokių skrydžių krypčių reikia labiausiai, Lietuvos oro uostų organizuotoje diskusijoje dalijosi įvairių už turizmo, eksporto skatinimą ir investicijų pritraukimą į mūsų šalį atsakingų viešųjų įstaigų atstovai.

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/lietuvos-oro-uostai-derybose-su-oro-linijomis-svarbiausi-skaiciais-pagristi-argumentai/

  447. Linas - 2017 03 8, 10:44

    RIX statistika FEB2017
    344509 pax
    vs
    335526 pax FEB2016
    plius 2,677%

  448. Linas - 2017 03 8, 10:48
  449. Vytautas-NT - 2017 03 8, 10:50

    Kalbant apie one-stop, tai Lietuvos atveju yra viena kryptis- Airija (iš dalies UK). Ten būtų keleivių ir LT-IE ir IE-US. Vienintelė problema, kad skrydžio LT-IE-US kaštai visvien būtų didesni už IE-US.

    Beje, jei skaitėt Flightglobal straipsnį, tai Norvegian galvoja apie feed’ą Airijoj ir Škotijoj su Ryanair pagalba.

  450. Justas - 2017 03 8, 12:06

    Ryanair feed’as bus labai mazas, ir labai pigus. Nei DY, nei FR nederins tvarkarasciu, MCTs bus ilgi, isliks problemos del frequency ir irregularities, tai geriausiu atveju pades uzpildyti lektuva pigiais bilietais, bet labai abejoju, kad tai bus kazkas didelio.

  451. Augustinas Žemaitis - 2017 03 8, 12:17

    @Justas –

    Dėl 1 punkto sutinku, tą ir rašiau akcentuodamas nuotolius.

    Dėl 2 punkto – jeigu tikrai kaštai panašūs, tai realiai kaštai kėdei tiesioginio skrydžio 737 būtų ženkliai mažesni palyginus su kaštais kėdei skrydžio su persėdimu, nes pats persėdimas savaime smarkiai išaugina kaštus vieno žmogaus nuskraidinimui iš taško A į tašką B (nusileidimas, pakilimas, atsakomybė vėlavimo atveju, oro uosto mokesčiai). Tai yra, aviakompanija, skraidinanti tiesiogiai, galės „pripildydama” trūkstamas lėktuvo vietas pigiais bilietais uždirbti daugiau (dėl mažesnių sąnaudų), nei aviakompanija, kuri pildytų „perteklines” vietas siūlydama persėdimus. O produktas bus geresnis, tinkamesnis stimuliavimui (kas emigrantų rinkose aktualu). Savo ruožtu, oro uostų „namų rinka” tokiems skrydžiams būtų gerokai didesnė, nei yra trumpiems reisams: t.y. daugiau žmonių žemės transportu atvyktų iš toliau į oro uostą, nei logiška trumpo nuotolio reisams, ypač regionuose, iš kur alternatyvių tiesioginių reisų nėra (kaip, tarkime, ir mūsų regionas).

    Dėl 3 punkto – taip, tačiau, jei kaštai panašūs, tai šitas vienodai liečia tiek siauro, tiek plataus fiuzelažo lėktuvus.

  452. Vytautas-NT - 2017 03 8, 12:38

    Šiaip Boeing ir AirBus iš esmės ginčijosi dėl tolimųjų skrydžių verslo modelio. B787 kurtas su mintimi, kad daugės miestų tarp kurių galia skristi tiesiogiai didelį atstumą.
    A380 atspindi butent hub&spoke filosofija, t.y. suvežam keleivius į Hub’us, o po to juos sėkmingai paskirstom.
    Beje, kyla klausimas kodėl A380 nedominuoja kai kuriose EU-US kryptyse? Paryžius/Frankfurtas/Londonas-Niujorkas/Čikaga?
    Juk ten kėdžių galima pasiūlyt begalę?
    Ar čia vėl dažnio faktoriai ima žaist?

  453. Simonas Bartkus - 2017 03 8, 12:43

    Šiaip tai A380 nėra mažai naudojami USA-EU skrydžiuose. Bet pvz, BA yra pasakiusi, kad jautriose biznio maršrutuose, pvz. LHR-JFK jie negali naudoti A380, nes bus kėdžių perteklius ir nukentės rinkos dalis, mažinant frequency.

    Šiaip LH naudoja A380 į JFK, LAX, IAH; BA naudoja į LAX, SFO, MIA; AirFrance naudoja į JFK, MIA, SFO, IAD.

    Labiau bendra A380 bėda, kad USA ir Europos aviakompanijoms jis neprigijo ir realiai Emirates yra vienintelė aviakompanija, ant kurios laikosi, kad A380 gamyba dar nesustabdyta.

  454. Tomas LT - 2017 03 8, 14:33

    Startuoja „Wizz Air“ iššūkis studentams – galima laimėti skrydžius aviakompanijos tinkle visus metus

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/startuoja-wizz-air-issukis-studentams-galima-laimeti-skrydzius-aviakompanijos-tinkle-visus-metus/

  455. trolis - 2017 03 8, 16:32

    SAN DIEGO— Boeing Co. favors a twin-aisle design for a proposed all-new commercial jet that likely wouldn’t enter service before 2024, a senior U.S. airline executive said Tuesday.

    The plane maker hasn’t previously disclosed design details of what industry executives are already calling the 797, with a seating capacity of more than 200 that would sit between its workhorse 737 jets and the 787 Dreamliner.

  456. Vytautas-NT - 2017 03 8, 17:59

    Tuo tarpu kiek analizės apie didžiausių Europos LCC jungtis:

    http://www.anna.aero/2017/03/08/europes-peloco5-carriers-drop-200-routes/?utm_source=anna.aero newsletter&utm_campaign=95f6a51e1b-anna_nl_080317&utm_medium=email&utm_term=0_ecdbf41674-95f6a51e1b-86642630

  457. Justas - 2017 03 8, 18:58

    @Augustinas:

    Tu turi omeny, kad dauges non-hub to non-hub traffic, ar tiesiog hub’ai bus sujungti su daugiau ‘kaimu’?

    Jei pastarasis, tai as visiskai sutinku, ir is dalies jau vyksta. TAP planuoja skraidyti i ‘kaimus’ East Coast, AerLingus uzsisake irgi A321NEOs tam tikslui, yra gandu, kad JetBlue tai gali daryti, bet visose atvejuose yra vienas stiprus hub vienoje puseje, ir yra pakankamas high yielding demand. TAP neplanuoja to daryti is Faro, ar Porto, pvz.

    Nera (nesubsidijuojamu) hub’u, kuriuose naturaliai nera strong and profitable O/D demand, i.e. high paying passengers, LHR didelis hubas yra ne todel, kad BA yra home carrier, o todel, kad daug zmoniu kurie moka daug tukstanciu uz business class seats. Del to BA (ar LH, ar LX, etc), gali parduoti daug kedziu uz maza kaina ir vistiek buti pelngingi. VNO-JFK su 2 business passengers su discounted business class tickets nesukurs pakankamai ‘high yield’ demand, kad kompensuoti nuostolius. As sutinku, kad tai gali veikti ir visiskai sutinku, kad yra nisiniu rinku, kuriuose tai labai gerai veiks, bet tik ten, kur yra pakankamai high yielding demand. Niekas niekada neatidarines marsrutu del keleiviu, kurie nepadengia skrydzio kastu. Ir asmeniskai netikiu, kad artimiausiu metu su dabartinemis technologijomis tai bus nauja revoliucija.

  458. Justinas - 2017 03 9, 00:25

    Justai, nežinau, ar čia išskirtinai apie long-haul, bet akivaizdu, kad rytų Europos rinka labai ryškiai nujudėjo prie OD maršrutų per paskutinius 10 metų. FR aišku buvo pagrindinis faktorius, bet dabar įprasta, jog verslo susitikimai yra derinami prie tiesioginių reisų. Žmonės skrenda į BCN, BGY tada, kai yra reisai, ir po to derinasi susitikimus. Leisure traffic, kurio daugiau nei business, išvis, absoliučiai prisitaikė prie OD tvarkaraščių. Dėl to turime tokius keistus reisus kaip VNO-KEF ar VNO-BRI. VNO-BRI high yield traffico apskritai nėra.

    Aš šiuo atveju pritariu Vytautui, kad VNO-North America, kaip ir VNO-BKK, mes turėsime laukti žymiai ilgiau (jei išvis sulauksime) dėl to, kad nėra tinkamo equipmento. Jei būtų būdas paleisti high-density 200-seaterį, būtų žymiai paprasčiau komerciškai paleisti tokį VNO-NYC ar VNO-BKK.

    Oponentai sakys, va A330 ne tiek jau ir didesnis – bet čia ir problema. A330-8 NEO high density, FR, W6 ar DY layoutu telpa 406 (!!!) keleiviai, tai yra beveik dvigubai daugiau nei A321LR. Tokiems destinationams kaip VNO nereikia business seats, o reikia volume. Pakrauti 406 pax į BKK? Kartą per sezoną Novaturas pakrautų, bet kas iš to?..

  459. Oleg Pridiuk - 2017 03 9, 02:04

    kol mes cia apie cattle class seats diskutuojam, Quatar zada plackarta arabu sheichu seimoms paleisti: https://runwaygirlnetwork.com/2017/03/08/qatar-fires-across-etihads-bows-with-four-person-qsuite/

  460. Čiurlionis - 2017 03 9, 09:40

    Tai turbūt RIX ir TLL, airbaltico bilietų šakneles susiskaičiavo, info VNO pateikė, tai mūsiškiams greičiausiai belieka tik savas nuplėšytas šakneles susiskaičiuoti ir bus VNO vasario mėn. statistika.

    O šaknelių daug, gi ne tik į RIX ir TLL skrenda, o kur AMS, TXL ir t.t.

    Baisu, kad atsiradus MUC ir CDG šaknelių skaičiavimas užtruktų iki mėnesio galo, o etatų nauju vargu ar numatyta, tai statistika greičiausiai, kaip KUN atnaujinsim.

  461. Linas - 2017 03 9, 09:45

    2017-03-08: Estonia’s new carrier gaining momentum at TLL
    2017-03-08: Danish capital to replace German investment in airBaltic

    Gal kas turite info apie tas 2 naujienas ?

  462. Simonas Bartkus - 2017 03 9, 10:03

    Linai – pirma žinutė apie Nordica statistiką už vasarį: nemažą augimą pademonstravo vs. praeitas vasaris.

    Antra žinutė gan keista – vokietis, kuris 20% AirBaltic akcijų, sutarė parduoti jas asmenims, kurie valdo Danijos aviakompaniją JetTime.

  463. ZXS - 2017 03 9, 12:50

    VNO demonstruoja toliau savo valstybinės įstaigos biurokratišką požiūrį į pateikiamą info.

    Tako rekonstrukcija jau po kelių mėnesių, o informacijos apie tai kas bus su transportu tarp Vilniaus ir KUN nulis.

    Informacija keleiviams:
    http://vno.lt/lt/informacija-keleiviams/kilimo-tupimo-tako-rekonstrukcija/

    Jie piešia koks geras bus terminalas, o apie susisiekimą sugeba parašyti tik tiek:
    Ar keleiviai nepatirs didelių nepatogumų, kai bus priversti keliauti iš Vilniaus ir Kauno dėl skrydžio?
    Šiuo metu Vilniaus oro uostas yra didžiausi Lietuvos oro vartai, kurių klientai yra ne tik Vilniaus regiono, bet ir kitų miestų gyventojai. Dažnai tolimesnių regionų gyventojams iki oro uosto tenka keliauti daugiau nei 100 km. Šis atstumas yra įprasta praktika daugelyje Europos šalių, todėl mes galime tik pasidžiaugti turėdami oro uostus, kuriuos skiria tik 100 km atstumas.

  464. Simonas Bartkus - 2017 03 9, 13:51

    ZXS: realiai tarp eilučių reikia perskaityti tai, jog NEBUS organizuojamas joks transportas tarp VNO ir KUN. VNO yra išplatinę siūlymą vežėjams atidaryti tokį maršrutą, bet jeigu kas ir atidarys, tai bus komercinis maršrutas kokio nors vežėjo.

  465. trolis - 2017 03 9, 15:10

    koks pointas transporto tarp VNO ir KUN? kas, turedamas skristi per KUN, dar belsis i VNO…

  466. Simonas Bartkus - 2017 03 9, 15:33

    Taip, sutinku, kad susisiekimas Vilnius su KUN prasmingesnis, bet – dar toks momentas, kad labai daug keleivių bus paliesti W skrydžio, t.y. skris VNO-LTN-KUN arba KUN-AYT-VNO: atvykstant ir paliekant automobilį, susiekimas VNO to KUN irgi turi prasmę.

  467. Jurgis - 2017 03 9, 16:20

    Gali susijungti aviacijos bendrovės „Emirates“ ir „Etihad“
    http://verslas.lrytas.lt/rinkos-pulsas/gali-susijungti-aviacijos-bendroves-emirates-ir-etihad.htm

  468. Simonas Bartkus - 2017 03 9, 18:42

    Padariau Ryanair S17 VNO rotations lentelę:

    http://simonas.bartkus.lt/blog/wp-content/uploads/2017/03/Ryanair_BASES17.png

    Akivaizdu, kad Ryanair perdaug nesirūpina aukšta utilizacija (priešingai, negu Wizz Air).

  469. Pranas - 2017 03 9, 18:52

    Man atrodo, kad Ryanair ankščiau turėjo kitokių planų VNO, bet persigalvojo. MLA sekmadienio tvarkaraštis buvo pakeistas į dabartinį tik prieš porą dienų, prieš tai atrodo buvo išvykimas anksti ryte (man pavėlino grįžimą į VNO).

  470. Simonas Bartkus - 2017 03 9, 18:57

    Tarp Maltos ir BVA jau nieko nebūtų įterpę.

    Dar toks dalykas, kad VNO-OSL-STN-OSL-VNO turi 1h40min atstovą STN, dėl ko vėliau bus OSL-VNO. Čia gal dėl slotų OSL.

  471. Pranas - 2017 03 10, 10:51

    Geniali mintis – per tuos langus dieną Ryanair galėtų skraidyti iš Vilniaus į Palangą :) Jie gi dabar Rytų Europoj domestic atidarinėja :)

  472. Čiurlionis - 2017 03 10, 11:42

    Arba 5kalt RIX po 4.99 ir TLL po 7.99 Eur.

  473. a. - 2017 03 10, 11:56

    sveiki. kada bus paskelbtas Wizzair 2017-2018 ziemos tvarkarastis ?

  474. Linas - 2017 03 10, 16:41

    Netikėtumas – VNO paskelbė statistiką !!!
    2017FEB – 255123 pax
    plius 13.19%

  475. principal - 2017 03 10, 17:41

    Kas vakar vakare atsitiko tam lektuvui VNO? Nes paskaicius lryta visiskai neaisku :)
    http://verslas.lrytas.lt/rinkos-pulsas/incidentas-vilniaus-oro-uoste-kilo-panika.htm

  476. Karolis - 2017 03 10, 20:10

    High speed rejected take-off. Viskas normalu jei tokį sprendimą priima iki v1 ir turi pakankamai tako sustojimui. Komentatoriui panašu labiau patiktų kilti į orą su problema.

  477. Salininkų kaimas - 2017 03 10, 21:25

    ,,Vienas keleivis pašoko, ėmė lakstyti po saloną, prašė atidaryti duris ir išleisti, po to pareiškė kad daugiau nebeskraidys”
    Nesuprantu. Kam daryti tragediją vien iš to kad lėktuvas įsibėgėjo ir sustojo? Kas baisaus? Žmogus sėdintis su ausinėm kažin ar ka pastebėtų. Paskui atsiras ir žmonių kurie skųsis aviakompanija, nes išsigando kaip garsiai tuoletas nuleidžiamas.

  478. oleg - 2017 03 11, 12:43

    rumour mill: Ryanair is set to enter the Ukrainian market, the announcement is scheduled for next week. Two airports there: Lviv (Lemberg) and Kiev Zhuliany, quite a few routes from Central and Western Europe. Among the first rumoured is a route Eindhoven/Kiev.

  479. Spectator - 2017 03 13, 10:36

    airBaltic pradeda vietinius skrydžius iš Rygos į Liepoją, tris kartus per savaitę nuo gegužės 16 d.
    https://www.atn.aero/article.pl?id=62076&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  480. Tomas LT - 2017 03 13, 11:00
  481. Čiurlionis - 2017 03 13, 12:02

    Kiek beskrendu į CPH, jau gerus 3 mėnesius visada aptarnauja EC-JZS, atrodo, kad SK wet-leasin’ą Air Nostrum grynai VNO maršrutui aptarnauti.

    https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ec-jzs

    Ir pakankamai dažnai skrenda vienas SK cabin crew ir verčia į skandinavų kalbą.

  482. Simonas Bartkus - 2017 03 13, 12:28

    Čiurlioni, įdomus atradimas. Patikrinau duombazę – čia vienintelis Air Nostrum lėktuvas, kurį SAS wet-lease’ina. Kadangi reikia rotuoti įgulas, taip ir gaunasi, kad jis negali nakvoti skirtingose bazėse, o visada turi nakvoti VNO.

  483. Marius - 2017 03 13, 13:18

    del BT skrydziu is Liepojos…
    cia atsakas i tai,kad daugeja skrydziu is PLQ?
    nenustebciau,kad butent tomis 3jomis savaites dienomis is PLQ kyla daugiausiai lektuvu.
    Atstumai is Liepojos iki PLQ 1h,iki RIX 3h. Kiek teko skaityti tai net mikriukai veza iki PLQ su skrydziams pritaikytu tvarkarasciu

  484. Simonas Bartkus - 2017 03 13, 14:01

    LPX buvo kelis metus uždarytas ir dabar yra rekonstruotas. Tai PLQ, matyt, turi dabar naują konkurentą konkuruojant dėl traffic ir capacity. Įdomu, ar Wizz ir Ryanair turi pasiūlymus skraidyti iš LPX pigiau nei iš PLQ – įdomu, kas iš to gausis long-term.
    Mano prognozė, kad PLQ jau pagavęs momentumą ir neturėtų kristi žemyn, o LPX rekonstrukcija realiai beprasmė (primena kaip begalybė investicijų pritaškyta į Lenkijos regionų oro uostus).

  485. Pranas - 2017 03 13, 14:15

    Na aš manau LPX visai įveiktų išlaikyt 2x per savaitę į Londoną. Ir miestui nuo to blogiau nebūtų, net jei kiek pasubsidijuoti reiktų.

    Įdomu tai, kad dabar pas BT iš Liepojos per Rygą galima pirkti bilietus į bet kur išskyrus Vilnių. Nors čia ir klaida gali būti.

    Ir gaila, kad tvarkaraštis nekoks (savaitgalį prasisukt nesigauna), kitaip jau pirkčiau bilietus. Būtų dar vienas oro uostas į kolekciją.

  486. Simonas Bartkus - 2017 03 13, 14:34

    Gal tiesiog inventorių visą LPX copy/paste padarė nuo PLQ :) Nes iš PLQ į VNO irgi neparduoda (spėju, jog nenori užsiiminėti PVM reikalais – skrydžiams Lietuvos viduje taikomas PVM).

  487. Salininkų kaimas - 2017 03 13, 15:13

    Wizzair ruošiasi Ryanair atėjimui į Ukrainą
    https://book.wizzair.com/en-GB/about_us/news/wizzen551

  488. Jurgis - 2017 03 13, 18:31

    The Largest Low-cost Airlines Ryan Air to Launch Flights in Georgia
    http://cbw.ge/georgia/ryanair-enter-georgian-market/

    The information about Rynair entering Georgian market has been confirmed. Tbilisi already appeared in the codes of airlines airports which means that the company will make an announcement in the near future and start operating flights to Tbilisi, Commersant.ge reports.

  489. trolis - 2017 03 13, 22:31

    Pernai vasara skridau VNO-PLQ su BT, bet tai buvo vienintelis kartas kai tokius bilietus maciau pas juos sistemoje. Dar linksmiau buvo bandant ichekinti bagaza, nes niekaip negalejo patiketi, kad tikrai i PLQ.
    Gal butu galima panaikinti ta PVM vidiniams skrydziams – visai fun toks paskraidymas savaitgaliui. Nors ir per RIX laiko prasme gavosi netoli to, kas su masina (short connection RIX)

    LPX-RIX gal subsidijuojamas kaip? Seniau kai buvo ne keliai, o arimai Latvijoje gal tie skrydziai ir turejo prasme, bet dabar jau aptvarkyta Liepojos – Rygos dalis

  490. Tomas468 - 2017 03 13, 22:57

    Dėl LPX. Yra riba, kai labiau apsimoka važiuoti keliu nei skristi lėktuvu. Liepoja yra 200km nuo Rygos, autobusas kainuoja apie 10Eur. Latvijai Liepoja tai kaip Lietuvai Klaipėda, tačiau Liepoja tėra tokio dydžio kaip Alytus, todėl daug keliautojų galima būtų nesitikėti. airBaltic turi pasiūlyti įspūdingą produktą, kad perspjautų autobusus, visgi į autobusą sėdai ir nuvažiavai, o čia reiks važiuoti į orouostą, ten reikia būti anksčiau, dar atskridus nusigauti iš orouosto miestą gali būti problemų. Manau būtų buve pelningiau vietoj Liepojos atnaujinti DGP orouostą

  491. Wincas - 2017 03 13, 23:28

    KUN pradejo skraidyti ATR 72 su UPS dezutemis marsurutu CGN-KUN-RIX-KUN-CGN matomai pakeite Saaba is WAW

  492. Linas - 2017 03 14, 12:33

    @Wincas
    matyt įvertino, kad DHL schema veikia, kai vienas didesnis lėktuvas aptarnauja 2 destinacijas.
    Tuo pačiu atsisakoma perkrovimo WAW, dėl ko tik trumpėja tranzito laikas.

  493. Augustinas Žemaitis - 2017 03 14, 15:06

    Visokie trumpi reisai, kaip Liepoja-Ryga, dažnai veikia dėl tranzito, juos vykdo aviakompanijos, turinčios hub’ą vienoje pusėje.

    Kažkam skristi tiesiogiai Liepoja-Ryga – taip, nelabai apsimoka. Nuvažiuoti šį atstumą – 3 val. kelio. Su lėktuvu taip: iki oro uosto 10 min., reiktų būti, tarkim, prieš kokias 80 min. (įskaitant rezervą), skrydis 40 min., iki Rygos centro 20 min., iš viso 2 val. 30 min. nuo Liepojos centro iki Rygos centro.

    Tačiau jei skrendama kažkur kitur per Rygą, išeina kitaip (bent jau jei Rygoje mažai laiko persėsti). Mat į Rygos oro uostą iš Liepojos neišvažiuotum nei prieš 3, nei prieš 4 val. – kai atstumas ilgas, pasilikti laiko netikėtumams, kamščiams, reiks daugiau. Tikriausiai išvažiuotum prieš 5-6 val. Liepojos oro uoste dar, jei bus gerai organizuojama, sutaupysi laiko ant saugumo patikros, bagažo atidavimo (jis regioniniuose oro uostuose neretai greitesnis), o iki Rygos centro važiuoti nereiks. Tai bus galima nusigauti nuo namų iki Rygos oro uosto per 2 val. vietoje 5-6 val., o tai jau žymesnis skirtumas.

    Ir taip, Palangos plėtra galėjo įtakoti BT apsisprendimą. Mat prie silpnos Palangos liepojiečiams vis tiek daugeliu krypčių geriausia alternatyva – tos 5-6 val. važiavimo į Rygos oro uostą. O su stipresne Palanga alternatyva 1 val. važiavimui ten ir skrydžiui nebūtinai BT – geresnė (galima didesniam skaičiui krypčių).

  494. Vytautas-NT - 2017 03 14, 15:44

    AirBaltic’as Latvijoj (o gal ir Lietuvoje) turėjo specialius autobusus, kuriais, berods, nemokamai veždavo keleivius iš Daugpilio, Ventspilio. Tiesa važiavimas iš Daugpilio autobusu jau 4 valandos kokios ne mažiau.

    Beje, kalbant apie tiesioginį srautą, tai lėktuvas Vilnius-Liepoja ar Minskas-Liepoja jau būtų labiau logiški.

    Iš Vilniaus į Liepoja nuvažiuot be 5 val. ar daugiau niekaip. O ir keliai Latvijos pusėj prasti…

    Lietuvoj tokiu maršrutu galėtų būti Vilnius-Nida. Ten irgi kelionė ar ne 5,5 val. sumoj.

  495. Simonas Bartkus - 2017 03 14, 15:47

    airBaltic turėjo nemokamus autobusus į RIX iš Kauno, Šiaulių, Panevėžio, lyg iš Klaipėdos irgi – nepasiteisino, keleiviai nenori jais naudotis.

  496. Justinas - 2017 03 14, 16:05

    Įdomi Augustino mintis apie tai, kad PLQ atėmė dalį keleivių iš RIX. Matyt yra tiesos, kad Žemaitijos gyventojams PLQ į Londoną tapo patogiau nei RIX ar VNO.

    Kita vertus, tikiuosi BT tai daro ne apakinti PLQ sėkmės, nes PLQ plėtra didele dalimi yra keleiviai iš/į Klaipėdą. Liepoja niekaip, visiškai niekaip nepaims šito srauto, o Liepojos catchment area yra žymiai mažesnė nei PLQ. Lygiai kaip nepavyko „projektai” su Tartu ir panašiais miestais.

  497. Vytautas-NT - 2017 03 14, 16:14

    Bet iš Tartu skraido berods Nordica ir Finnair? Ar jau išvis tas oro uostas užsidarė?

  498. Pranas - 2017 03 14, 16:18

    Į Tartu skraido tik Finnair. Irgi noriu nuskrist, bet brangu :)

  499. Spectator - 2017 03 14, 18:28

    Beje, kalbant apie Liepoją, labai ironiška, kad traukinys tarp Rygos ir Liepojos važiuoja vieną kartą per savaitę (pentadienį/sekmadienį)…

  500. Augustinas Žemaitis - 2017 03 14, 18:52

    Latvijoje keleiviniai geležinkeliai stiprūs aplink Rygą ir į rytus, tuo tarpu į vakarus kažkodėl ne. Į Ventspilį išvis neliko keleivinių traukinių, kaip ir kitais maršrutais.

  501. klausimas - 2017 03 14, 21:46

    Ar tiesa, kad KUN-Vilnius pervežimą laimėjo „Kautra”?

  502. Wincas - 2017 03 14, 23:21

    Labai tiketina kad Kautra, su ja galejo varzytis nebent TOKS, bet jie irgi Kautrai priklauso….

  503. Simonas Bartkus - 2017 03 15, 00:21

    Kad lyg ir oro uostas skelbė, kad jokio konkurso nebus – tiesiog tikimasi kad susisiekimas bus užtikrintas komercinėmis sąlygomis.

  504. Klebonas - 2017 03 15, 00:23

    @Pranas
    Smalsu, kiek oro uostų esi prikaupęs? :)

  505. Pranas - 2017 03 15, 09:34

    @Klebonas – 102 kol kas.

  506. Linas - 2017 03 15, 12:28

    KUN statistika FEB2017
    54111 pax.
    plius 11,45%
    https://kaunas-airport.lt/images/apiemus/statistics_2017_LT.pdf
    PLQ statistika FEB2017
    16032 pax
    plius 61,5%
    http://www.palanga-airport.lt/lt/skrydziu-statistika

  507. Jurgis - 2017 03 15, 12:44

    Ryanair объявил первые маршруты и цены на украинском рынке
    https://www.avianews.com/ukraine/2017/03/15_ryanair_official.shtml

    Ryanair в октябре откроет полеты из киевского аэропорта Борисполь в Лондон, Манчестер, Эйндховен и Стокгольм, а также из Львова в Краков, Будапешт, Берлин, Вроцлав, Мемминген, Эйндховен и Лондон сообщил на пресс-конференции в Киеве коммерческий директор лоу-коста Ryanair Дэвид О’Брайан.

  508. Aras - 2017 03 15, 13:46

    Pagal gandus, sekanti Gruzija taip išeina. Jei nuo Tbilsio, nemažai tikėtina, kad užkabins ir Vilnių.

  509. Posparnis - 2017 03 15, 16:54

    Nusipirkom šiandien su drauge Small Planet skrydį AYT-VNO per pačias Velykas už 40 eurų žmogui;)

  510. c2h5oh - 2017 03 15, 18:28

    Dėl Liepojos oro uosto – ar tai nėra dar vienas Latvijos pabandymas legaliai pasubsidijuoti Airbaltic, prisidengiant Public Service Obligation?

    Nors gal ir ne, Liepojos nesimato Europos Komisijos publikuojamam sąraše – https://ec.europa.eu/transport/modes/air/internal-market/public-service-obligations-psos_en

  511. Spectator - 2017 03 15, 18:52

    @c2h5oh – labai jau ten daug prisubsidijuosi 3x per savaitę skrydžiuose. O šiaip Latvija neturi patirties Public Service Obligation rengime, ir šiam maršrutui tokia parama taip pat nėra skirta. Šiaip Latvijoj savivaldos rinkimai šiemet, tikriausiai čia daugiau ryšio yra. Iš kitos pusės, jei Palanga/Klaipėda sugeba generuoti nemažai srauto, kodėl jo negali generuoti Liepoja – tai taip pat uostamiestis, nors ir mažas, dėl to ir skrydžių pridedama ribotai.

  512. Tomas LT - 2017 03 16, 11:26
  513. Tomas LT - 2017 03 16, 11:33
  514. Diana - 2017 03 16, 12:47

    Sveiki, ar teisingai suprantu, kad liepos rugpjucio men nebera susisiekimo tarp Lietuvos ir Paryziaus?

  515. Simonas Bartkus - 2017 03 16, 12:49

    Diana: taip, teisingai, tiesioginio susisiekimo nėra.

  516. Vaidas - 2017 03 16, 13:05

    Simonai, pastaruoju metu taip retai rasote, kad startinio puslapio apacioje galima rasti 2015 lapkricio straipsni: ESTAI DARO, NORS IR NESISEKA.

    Butu idomu suzinoti jusu nuomone is siu 1.5 metu perspektyvos, ar vis tik tai buvo teisingas estu sprendimas, ar labiau sudeginti pinigai?

  517. Pranas - 2017 03 16, 13:11

    BT į CDG gi skraidys.

  518. Simonas Bartkus - 2017 03 16, 13:12

    Tikrai, pamiršau visai :) BT į CDG skraidys 4x weekly.

  519. Marius - 2017 03 16, 14:37

    Lenkijos valdzia prieme sprendima statyti nauja oro uosta salia Varsuvos.Bandys Hub’a daryt.Kas visai logiska:ekonomika juda pirmyn,aplinkui nera dideliu Hub’u.
    Pasiims visus Lietuvius is RIX.
    Na aisku tai dar ne greit bus.Net ir privacios kompanijos tokio dydzio objektus ilgai stato,o cia valstybe vien politinis sutarimas kiek trunka.

  520. Diana - 2017 03 16, 14:54

    Kaip visada, gelbetojas BT… Tik kad labai jau daznai tiesioginiai Vilniaus skrydziai i netiesioginius per RIX pavirsdavo. Baisu ir pirkt is ju. Gal turit nesenos patirties, kaip dabar su jais?

  521. Simonas Bartkus - 2017 03 16, 15:19

    Pakartosiu ką esu sakęs – infrastruktūros buvimas paklausos nei sukelia, nei didina. Keleivių Varšuvoje nepadaugės dėl naujo oro uosto.

    O apskritai – Lenkijos valdžios sprendimas yra absurdiškas.

  522. Aras - 2017 03 16, 15:28

    Ar oro uosto projektas popieriuose prie Elektrėnų vietoj VNO ir KUN irgi būtų iš absurdo serijos?

  523. Simonas Bartkus - 2017 03 16, 15:31

    Vaidai, kažkaip po Nordicos susiženijimo su LOT, kažkaip labai mažai duomenų apie jų veiklą. Atrodo, kad operational performance tvarkosi, nors dar vis naudoja wet-lease-in iš Carpatair ir BMI. Visiškai neaišku, kaip realiai komercinė Nordica veikla veikia.

  524. Wincas - 2017 03 16, 15:49
  525. Vytautas-NT - 2017 03 16, 16:00

    Ne čia tiesiog naują žanrą išbando Ryanair- tranzitinių keleivių vežimas.

    O kas dėl lenkų- Koks jiems tikslas statyt naują oro uostą? Juk esamas su 2 takais gali toliau augti. Kam pinigus taškyt?

  526. Salininkų kaimas - 2017 03 16, 16:09

    Lenkijoj išvis per daug orouostų. Per pastaruosius metus atidarė Lublin, neseniai atidarė Olsztyn, o LOT paskelbė kad pradės skraidyt i dar viena Lenkijos orouostą – Zielona Gora

  527. Justinas - 2017 03 16, 16:11

    Dar Modliną turi :)

  528. Marius - 2017 03 16, 16:23

    Labai idomu,kaip seksis sis transatlantinis projektas.
    O mums ,tai keliskart,dar idomiau:) Nes FR Lietuvos ‘Nacionalinis Vezejas/Avialinijos’

  529. Pranas - 2017 03 16, 16:31

    Kad apie transatlantinį projektą yra tik iš emigrantų kliedesių saito perspausdinta info, jokiam rimtam aviaciniam šaltinyje nieko nėra.

  530. Wincas - 2017 03 16, 17:12

    Itariu cia nutekinta valytoju is RYR offico :)

  531. Wincas - 2017 03 16, 17:53

    Gal kas naudojasi http://www.prioritypass.com. ? Pliusai ir minusai ?

  532. Владимир - 2017 03 16, 17:56

    Pasirodo Stambul stato naują orouostą. Ten nuskristi galėsime po mažiau nei metų(!)

    https://www.dailysabah.com/tourism/2016/11/30/nearly-half-of-construction-complete-at-istanbuls-new-airport

  533. Anonimas - 2017 03 16, 18:16

    Diana, viskas gerai su jais pastaruoju metu. Skrendu tiek is VNO tiesiogiai, tiek per RIX, kai reikia ir nesiskundziu. punktualus ir neatsaukineja reisu, jei keleiviu nesusirenka. Esu skrides , kai lektuve musu buvo gal tik 10, skrenda vis tiek

  534. Delta - 2017 03 16, 19:20

    Diana, kaip pataikysi taip ir bus. Mano pats pirmas airBaltic skrydis turėjo būti į Vilnius-Amsterdamas o paskui skristi i Toronta, tačiau jis nepatapo Vilnius-Ryga-Amsterdamas, o dingo išviso. Kaip tyčia bučiau turėjus 7h persėdimą prieš skrydi Į Torontą, trumpą ekskursija Olandijoje, bet vietoj to dar 6 valandas sėdėjau Vilniuje, paskui skridau i Varšuvą, ten vos nepavėlavau į Varšuva – Torontas. Nemaloni pirmoji patirtis su BT.

    http://www.15min.lt/pasaulis-kiseneje/naujiena/kelioniu-pulsas/i-amsterdama-norejusieji-isskristi-liko-vilniaus-oro-uoste-atsauktas-airbaltic-skrydis-637-636501

  535. Čiurlionis - 2017 03 17, 09:36

    Taip BT nuskraidins iš taško A į tašką B, bet bendras infrastruktūros lygis, aptarnavimas, komunikacija, mano nuomone yra vienas žemiausių, ne tik regione ir neigiama „overall experience”(įvairūs mokesčiai, mylių programa, tam tikros boardingo procedūros)99% atvejų mane priverčia ieškoti, kaip neskristi per RIX.

    Neneigiu, kad bendram patyrimui yra ir psichologiškai susiformavęs požiūris nuo LAL’o laikų, dėl skrydžių per RIX.

    Labai džiaugiuosi dėl LO dažnių didinimo, kur hub’as praktiškai yra tokiu pačių atstumu, Star alliance produktas, o jei dar visi reisai būtų vykdomi jet’ais tai iš viso būtų pasaka.

  536. Edis - 2017 03 17, 12:09

    Teko sia savaite paskraidyti VNO-IST-TLV-IST-MUC su Turkish Airlines. Anksciau si kompanija issiskirdavo geru aptarnavimu bei „full meals” servisu. Idomu kad dabar geriausiai maitino segmente is Stambulo i Miunchena- karstas maistas.
    Stambulas – Tel Avivas, buvo saltas maistas. Na o skrendant is Vilniaus i Stambula buvo pasiulytas tik sumustinis. Keista, visu skrydziu trukme labai panasi 2-2.5 valandos.

  537. Aras - 2017 03 17, 15:59
  538. Vytautas-NT - 2017 03 17, 16:28

    Klausimas- o kam Barselonoj reikia steigt naujas oro linijas, o negalima kurt tos pačios BA ar Iberia bazės?

    Ar čia bandoma vėl profsąjungas išdurt?

  539. Simonas Bartkus - 2017 03 17, 16:30

    Dėl brandingo – LEVEL turės daug prastesnį service. ŠIaip nekuria naujų, skraidys Iberia skrydžių numeriais, bet nebus business class ir kitų įprastų dalykų long-haul skrydžiuose.

  540. Vytautas - 2017 03 17, 16:42
  541. trolis - 2017 03 17, 18:31

    nauju avialiniju paleidimui buvo puikiai pasiruosta – kas antra paieska failina ir redirectinama i Iberia puslapi – pritruko vienos nakties?

  542. Pranas - 2017 03 18, 17:21

    Wizz paleido sekančios žiemos sezono pardavimus iš Vilniaus. Kol kas užkliuvo tik daug vėlyvų gryžimų po 2 nakties. Gerai bent, kad dar nedaro naktinių skrydžių kaip kad turi Portugalija-Varšuva, kur atskrenda jau ryte.

  543. Simonas Bartkus - 2017 03 18, 21:15

    Iš pirmo žvilgsnio kaip atrodo, tai lyginant su šia žiema, Wizz Air ruošiasi didinti iki 3x BCN, DSA ir TLV.

  544. Salininkų kaimas - 2017 03 18, 23:32

    Tai užkiš skylę vietoj MMX.

  545. marius - 2017 03 19, 13:55

    Sveiki, Simonai.Ar teko ziureti rusu komedini seriala „Realjnye pacany”?

  546. Spectator - 2017 03 20, 11:47

    Kaip tvarkosi Talino oro uostas: http://www.tallinn-airport.ee/en/construction-projects-tallinn-airport/airside-area/

    Plečia šiek tiek terminalą, kad padidintų saugumo patikrą, naujas gražus parkingas, tramvajus prie pat terminalo, prailgintas pakilimo takas, ir riedėjimo takai.

    Baisus pavydas, ir klausimas, kada mūsų sostinės oro uostas turės kažkokią bent jau ambiciją tapti kažkuo geresniu nei Rusijos provincijos traukinių stotimi.

  547. Čiurlionis - 2017 03 20, 12:33

    @Spectator – kam tas pesimizmas? Pas mus dabar knygyną plečia ir pirmo aukšto tualetuose keičia plyteles.

  548. trolis - 2017 03 20, 14:28

    plyteliu keitimas – jau pazanga! tokiais tempais kazkur 2025 gal pasieksim dabartini Talino lygi

  549. Mikas - 2017 03 21, 10:42

    Kai išnaikins guselovus dušmanus ir padarys, tada gal jau kas nors pajudės. Bet guselovų neišnaikins niekada.

  550. Tomas LT - 2017 03 21, 10:56

    Vilniaus oro uostas gerina keleivių aptarnavimą: į pagalbą pasitelkė išmanųjį „kokybės prižiūrėtoją“

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/vilniaus-oro-uostas-gerina-keleiviu-aptarnavima-pagalba-pasitelke-ismanuji-kokybes-priziuretoja-2/

  551. oleg - 2017 03 21, 12:36

    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39333424
    The US is banning electronic devices from cabin baggage on flights from eight mainly Middle Eastern and North African countries.

    A formal list of the airlines affected has yet to be released, but an official speaking to the Associated Press (AP) said it would apply to the following 10 airports in eight countries:
    Queen Alia International, Amman, Jordan
    Cairo International Airport, Egypt
    Ataturk Airport, Istanbul, Turkey
    King Abdulaziz International, Jeddah, Saudi Arabia
    King Khalid International, Riyadh, Saudi Arabia
    Kuwait International Airport
    Mohammed V International, Casablanca, Morocco
    Hamad International, Doha, Qatar
    Dubai International, United Arab Emirates
    Abu Dhabi International, United Arab Emirates

    Skamba lyg tranzitu i US per MEB3 jau nebepasklaidysi. Net IST itrauktas i sarasa! Per ist daznai geros kainos i SFO pasitaikydavo.

  552. trolis - 2017 03 21, 15:19

    oleg> kad maziau samokslo teoriju reiketu skleisti – banas yra laikinas. ar ne 4 dienoms. bet jo – tranzitu nebeskraidyk – rinkis United

  553. Simonas Bartkus - 2017 03 21, 15:29

    troli, nėra labai laikinas – jis galioja iki spalio 14 dienos, t.y. pusę metų.

    As per the directive, except for medical devices, electronic devices which are larger than a cell phone/smart phone cannot be carried in the cabin of the aircraft. This would be effective on 25 March 2017, and is valid until 14 October 2017.

    O šiaip čia susiduriama su kita kolizija, kad yra kitų aviacijos reikalavimų, kurie sako, kad ličio baterijų negalima vežti aircraft hold’e. Tokį reikalavimą turi tiek FAA, tiek EASA. FAA gal kažkokias išimtis darys, bet pvz., EASA tikrai ne. Šiaip griežtos patikros nėra, nes sunku ličio baterijas registruotam bagaže pamatyti, bet kas galėtų paneigti galimybę, jog VNO, LON, AMS, MUC ar bet kurioje kitoje EU stotyje neleis tau įregistruoti laptopo skrendant su Turkish? Ką tada daryti? :)

    anyway, aš manau, jog šitas žingsnis gali turėti milžiniškos įtakos premium srautui, kuris renkasi Turkish, Emirates, ar Etihad. Iš principo, tai didžiulis nepatogumas, nes de facto, tai vežtis laptopą uždraudimas.

  554. Simonas Bartkus - 2017 03 21, 15:53

    Aš nežinau, kokia realiai yra šio draudimo priežastis, bet man visai panašu į tai, jog USA vežėjai prispaudė Trumpą ir rado elegantišką būdą išstumti MEB3 vežėjus iš rinkos. Tas spaudimas yra viešas ir trunka kelerius metus, tačiau Obamos vyriausybė nieko vardan to nedarė.

  555. Justinas - 2017 03 21, 15:55

    Delta ir United norai išgirsti – labai ilgai jie labai nesėkmingai konkuravo su MEB3 dėl Azijos srauto.

    Pirmas roundas 1:0 Delta ir United naudai

    Antram rounde spėčiau Airbus pakels lėktuvų kainas, o MEB3 atsisakys Boeing orderių.

    Trečias roundas irgi bus, bet kol kas sunku nuspėti.

  556. Šarūnas - 2017 03 21, 16:04
  557. Vytautas-NT - 2017 03 21, 16:41

    O tai tą draudimą reik suprast, kad kompus ir planšetus reikės dėtis į registruotą bagažą? Kas yra, iš dalies, nesaugu.
    ir kiek supratau be MEB3 dar ir turkus užkabino tuo draudimu?

  558. Jurgis - 2017 03 21, 17:45

    Exclusive: Millions of Britons could be hit by ban on electronic devices on Middle Eastern flights
    http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/21/exclusive-britain-poised-follow-us-ban-laptops-ipads-flights/

  559. Marius - 2017 03 21, 18:32

    Nebepamenu,bet berods t&c draudzia deti elektroninius daiktus i bagaza?
    Zinau tiksliai,kad rasoma nerekomenduojama ir jei susigadins mes neatsakom.Neva perspejom ir jei suduzo jusu kalte.

  560. mrm - 2017 03 21, 21:00

    Kažkaip neaišku, juk britų vežėjams skrendantiems iš AR šis draudimas taip pat galioja: The move will affect in-bound passengers from those countries on flights by UK carriers including British Airways, Easyjet, Jet 2, Monarch, Thomas Cook and Thomson flights. http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/21/exclusive-britain-poised-follow-us-ban-laptops-ipads-flights/

  561. Augustinas Žemaitis - 2017 03 21, 21:27

    Čia, atrodo, ekonominis sprendimas.

    Jei būtų dėl saugumo tai dabar, „atviros Europos” laikais, reikėtų visų pirma taikyti tas procedūras skrydžiams į JAV iš Paryžiaus ar Londono.

    Juk beveik visus išpuolius Vakaruose įvykdo žmonės, kurie ir gyvena Vakaruose.

    Kai tuo tarpu neteko girdėti, kad kokius išpuolius Vakaruose įvykdė Dohos, Abu Dabio ar Dubajaus gyventojai. Pagal įvairius terorizmo pavojaus reitingus irgi tos šalys šiais laikais saugesnės nei, tarkime, Prancūzija ar JK.

    Galiausiai, bet kokios procedūros, taikomos tik kažkokiems skrydžiams, mažai veiksmingos, nes kas rimtai ką nors planuoja, pasirinks kitus skrydžius.

    Tuo tarpu nors sprendimas lies visus vežėjus, akivaizdu, kad labiausiai jis lies būtent tų šalių vežėjus, bent jau tuos, kurie vykdo skrydžius su persėdimais (Emirates, Turkish, Qatar, Etihad).

    Nes, tarkime, jei britai priims tokį sprendimą iš visų BA skrydžių neįsineši tos įrangos tik į skrydžius į atitinkamus miestus (bet BA ten neturės konkurencinio silpnumo, nes į tiesiogiai skraidančius konkurentus irgi neįsineši). Tuo tarpu neįsineši į visus skrydžius su tom aviakompanijom. O dauguma tų skrydžių yra į trečiasias šalis ir Persijos įlanka – tik tarpinė stotelė (tarkim Londonas-Sidnėjus, Londonas-Melburnas). O į konkurentų, tarkim, Singapore, bus galima įsinešti, tad jie turės konkurencinį pranašumą.

    Dar įdomu kaip draudimas bus įgyvendinamas – teoriškai turėtų jau JAV pusėje kažkas tikrinti atvykusius keleivius, ar neturi elektronikos (metalo detektoriumi?), nors tai veiksminga tik preventyviai, nes ją turintys žmonės jau bus visą skrydį praskridę. O jei netikrins, tai nėra suinteresuotumo niekam daugiau tą daryti.

    Šiaip sprendimas kažkuo primena sprendimą uždrausti skraidyti „Turkish Airlines” po perversmo mėginimo Turkijoje (dar, beje, prie Obamos), kuris, tiesa, buvo greitai panaikintas.

  562. oleg - 2017 03 22, 11:24

    17 new routes from FRA will start 4th September (instead of late October)
    Welcome to Ryanair! (http://corporate.ryanair.com/news/nachrichten/170321-ryanair-startet-winterflugplan-2017-2018-fur-frankfurt-am-main-2-monate-fruher-aufgrund-von-rekordnachfrage/?market=de)

    Ryanair’s winter schedule 2017/2018 for Frankfurt / Main at a glance:

    7 stationed aircraft
    20 new routes: Athens (daily), Barcelona (daily), Brindisi (3 x weekly), Catania (4 x weekly), Glasgow (daily), Gran Canaria (2 x weekly), Krakow (daily) Weekly), Lisbon (daily), London (2 x daily), Madrid (daily), Milan (daily), Manchester (6x weekly), Pisa , Tenerife (3 x weekly), Toulouse (4 x weekly), Valencia (daily) and Venice (daily)
    24 routes in total, including Alicante (3 x weekly), Faro (3 x weekly), Malaga (4 x weekly) and Palma de Mallorca (4 x weekly)
    – See more at: http://corporate.ryanair.com/news/nachrichten/170321-ryanair-startet-winterflugplan-2017-2018-fur-frankfurt-am-main-2-monate-fruher-aufgrund-von-rekordnachfrage/?market=de#sthash.pYoP4VNn.dpuf

  563. Pranas - 2017 03 22, 13:12

    Ryanair Palanga-Glasgas po 5 eur eina, atvažiuos daug škotų gert.

  564. Janka - 2017 03 22, 17:28
  565. Arnas - 2017 03 22, 17:41

    FR paskelbė midweek sale, bet iš LT nėra reisų po 5 eurus, išskyrus PLQ-GLA. Reikia suprasti, kad sustiprinus VNO-OSL pozicijas pigiau nei 10 eurų nebenusimato? Taip pat ir KUN-CPH?

  566. Vytautas-NT - 2017 03 22, 18:32

    Dar šiek tiek apie LEVEL:

    http://www.anna.aero/2017/03/22/level-launches-four-routes-barcelona-base-will-fiumicino-orly-next/?utm_source=anna.aero newsletter&utm_campaign=06e3cef73f-anna_nl_220317&utm_medium=email&utm_term=0_ecdbf41674-06e3cef73f-86642630

  567. Aras - 2017 03 23, 22:32
  568. Spectator - 2017 03 24, 11:21

    @Aras – kažkaip gaila, kad vizijos iš tikro ir nėra. Maždaug kelis milijonus įmesim čia, kelis ten, padidinsim pralaidumą šiek tiek ir toliau gyvensim su tuo ką turim… Gaila. Įdomu, kaip su ta koncesija reikalai? Kažko nurimo viskas labai po rinkimų.

  569. Klebonas - 2017 03 24, 19:08

    Prieš kelias dienas turėjau nekasdienį nutikimą Vilniuje, skrendant į Taliną. Į lėktuvą įlipau niekam nepateikęs asmens dokumento. Jo niekas ir neprašė, užteko tik bilieto. Realiai nusipirkęs bilietą svetima pavarde į lėktuvą galėjo įlipti bet kas. Jums yra tokių atvejų pasitaikę?

  570. Pranas - 2017 03 24, 19:14

    @Klebonas – troleibuse irgi dokumentą rodai? dauguma normalių aviakompanijų dokumento neprašo.

  571. marius - 2017 03 24, 22:12

    O tai nahren tada fr ir w6 tuos chekinus su asmens doku duomenimis daro? Ar ten ir belieka suvesti gali?

  572. vno darbuotojas - 2017 03 24, 23:01

    Asmens dokumentai turi būti tikrinami bet kokiu atveju. Jei visi keleiviai būtų praėję pro check ino counterį, tos būtinybės būtų mažiau, nors sumatchinti vardą doke ir biliete vis vien reikia. Šiais laikais, kai dauguma keleivių ateina po internetinės registracijos – vartai lieka vienintelė vieta visokioms vizoms ir galiojimo datų patikrinimams, taip sakant gate checkas.

  573. Arnas - 2017 03 25, 10:47

    Mariau, tikrai nežinau, kodėl reikalinga suvesti dokumento duomenis registruojantis į Šengeno skrydį. Galbūt tai yra tik šioks toks tvarkos palaikymas. Na, pvz., bent jau ant Wizzair laipinimo lapų yra parašyta, kad jei esi ne Šengeno ar ES valstybės pilietis, turi prieiti prie registracijos staliuko. Aišku, galima daryti ir vadinamąjį gate check, bet ten tenka daugiau krūvio darbuotojams. Taigi, mano nuomone, dokumentų suvedimas reikalingas tam, kad keleivis tam tikra prasme nepamirštų pasiimti į kelionę dokumento ir atkreiptų dėmesį, kada jis turi būti patikrintas.

  574. Karolis - 2017 03 25, 11:10

    Paskutiniu metu ne tik vno bet ir kituose oro uostuose pastebėjau tą patį – asmens dokumento neprašo. Bet kaip kažkas rašė – šengene kekiaut nerodant dokumento turėtų būti normalu.

  575. Pipas - 2017 03 25, 21:17

    O tai nera kazkokia disproporcija ar kaip si dalyka pavadinti.. Vandens isinesti negalima, kremukus-tepaliukus-medukus meta lauk, visokie saugumo reikalavimai griezti ir pan.., o i lektuva gali isesti belekas ir belekada.

    Arnui – ant Wizz boardingu tai nerasoma, ant FR rasoma. Ant Wizz boardingu i tam tikras salis nurodomi paso duomenis, bet, jei kaip cia kalabama, i pasus neziurima, tai dzin, rasyk beleka. Todel ir man kyla klausimas, nafik tie duomenys reikalingi. Reiks pries kita skrydi experimenta pasidaryti, suvesti beleka ir ziureti, kas bus :)

  576. Klebonas - 2017 03 26, 00:47

    Sorry, vyrai, bet vėjus kalbate. Asmens dokumentų netikrinimas, mano nuomone, yra didžiulis saugumo pažeidimas. Teoriškai, bilietą per web, susivedęs svetimus/išgalvotus duomenis galėtų nusipirkti bet koks teroristas. Jeigu oro uoste jo dokumentai neparikrinami, atsiveria tiesus kelias į lėktuvą… Tiesus kelias ir į nelaimę…

  577. trolis - 2017 03 26, 09:56

    Sorry, vyras, bet dokumentu tikrinimas boardinantis Shengene yra so yesterday ir so airBaltic, Wizzair, Ryanair. Ar toli i nelaime nuejo skandinavija, kurioje seniai sitos nesamones nera ir apskritai nueini iki lektuvo nebendraves su jokiu darbuotoju – checkin per web ar app, baggage drop automatinis, pro vartus praeini prabraukes korteles ar nuskanaves mobile boarding pass be dokumentu.

    Didziausia komedija yra Ryanair ir Wizzair pasityciojimas su galiojimo datom, gimimo datos ir kitom nesamonem – realiai reikalinga nebent tam, kad butu prie ko prikibti ir uz kazka mokesti paimti.

  578. trolis - 2017 03 26, 09:59

    sorry uz double post

    ir siaip koks skirtumas, kas ieina i ta lektuva? yra didelis skirtumas, kas lipa i autobusa, kas lipa i traukini ar ar kas lipa i lektuva? tas, kas nores nuveikti kazka nedoro, ramiai ilips su padirbtais dokumentais – bukas gimimo datu vedziojimas kazin ar duos naudos

  579. Augustinas Žemaitis - 2017 03 26, 10:55

    @trolis – taip.

    Manau, kad pasų tikrinimo šalininkai daro klaidingą prezumpciją, kad gali būti kažkoks „juodasis sąrašas”, kurių neįleidžiant į lėktuvą žymiai pagerės saugumas. Tačiau iš tikro, jei žmogus rimtai prisidirbęs šioje srityje, jis sėdi kalėjime, o jeigu ne, tai visokios Europos žmogaus teisės šiaip ar taip neleis jo bausti / diskriminuoti be teismo (tarkim, uždraudžiant skraidyti lėktuvais vien dėl religijos ir relgingumo, ar pan.). Taigi, jis visada galės įvesti savo tikrus paso duomenis ir skirsti.

    Tačiau pasų tikrinimas, manau, reikšmingesnis kitoje vietoje (jei tikrinamas žmogus ir duomenų bazėse) – apribojant galimybę greitai judėti, kad ir po Šengeno erdvę, nelegalams, ieškomiems nusikaltėliams ir pan. Aišku, automobiliais jie vis tiek laisvai judės.

    O šiaip yra šalių, kur (dėl antrosios priežasties) tikrinami pasai ir lipant į vietinius traukinius, autobusus, kai kur net yra postai automobiliams prie įvažiavimų į miestus, kas kažkiek kilometrų keliuose ir pan. (pvz. Uzbekija). Čia neteikiu to kaip teigiamo pavyzdžio.

  580. Pipas - 2017 03 26, 12:43

    Troli,

    as siame forume pries kokius metus klausiau, kodel aviacijoje viskas zymiai griezciau, nei trulike ar autike, kodel tokios saugumo priemones.. pasisaipe lankytojai ir tiek.. tipo neismanelis kazkoks, lygina autika su lektuvu.

  581. trolis - 2017 03 26, 13:25

    Saugumo priemones yra didesnes, nes aviacija yra potencialiai didesnis taikinys kazkam del didelio publicity – padaryk ka nors autobusui ir po dienos-dvieju CNN baigs apie tai rodyti. Padaryk lektuvui (MH17 atveju) ir tai tesis menesius – tikslas bus pasiektas. Bet siuo atveju siulau ziureti i tai, koki rezultata duoda priemones – sugrieztinta saugumo patikra = lektuvai nebesprogsta, bent jau pastaruoju metu.
    Kai tuo tarp dokumentu patikra ka duoda? Pvz beveik visi 9.11 asmenys buvo zinomi ir vistiek pateko i lektuvus ir juos uzgrobe. Ok, sitas senas jau. Sakykim, tai padeda sugauti koki nusikalteli, kas yra ok, bet ar siuo atveju nera taip, kad pain >>>> gain.
    Plius patikra patikrai nelygu – pvz idomu, ka ir kaip tikrina vos ne iki tevavardziu issidirbinejantys Ryanair ar Wizzair ir kokia nauda duoda atmestinas paziurejimas i ID prie vartu boardinant skrydi?

  582. Simonas Bartkus - 2017 03 26, 14:54

    Manau, šiek tiek painiojate priežastis. Šengeno erdvėje nėra valstybių nustatytos prievolės tikrinti asmens dokumentus.

    Kodėl Wizz Air ir Ryanair atidžiai tikrina? Todėl, kad jiems tai yra ypatingai svarbus „ancillary revenues”, kurių dalis yra pavardės keitimo mokesčiai. Šios aviakompanijos virš trečdalio pajamų gauna iš papildomų paslaugų, dėl to ir atidžiai tikrina bagažo dydį, atidžiai tikrina pavardes. Jei to nedarytų, jų verslo modelis žlugtų.

    O šiaip – nuo 2018 metų ES įsigalios privolė aviakompanijoms prieš skrydį patiekti duomenis apie skrendančius keleivius – ne tik pasų duomenis, bet ir duomenis, kada jie pirko bilietus, kokia kortele mokėjo, kokiam fiziniam ar internetiniam ofise pirko ir t.t. Aišku, aviakompanijos bandys šitai padaryti „as smooth as possible”, bet galime tikėtis, jog visuose online checkinuose teks suvedinėti pasų duomenis ir kitus asmeninius duomenis – panašiai, kaip su bet kuria aviakompanija dabar reikalinga skrendant iš/į UK – vadinamasis API.

  583. Jurgis - 2017 03 27, 09:51
  584. Martynas - 2017 03 27, 13:34

    Update (jei kam idomu, detektyvo) kaip Martynas monitorina Wizz bilietu pardavimus ir kaip algoritmai keicia kainas :))

    Kaina zmogui Birzelio viduriui Vilnius – Barcelona – Vilnius perkant 4 zmonem – 460e zmogui (kosmosas zinant, kad lektuve 150 zmoniu). Taciau ka pastebejau, kad norint booking grupei, minimum 11 zmoniu – kaina su 50% discount’u – 230e zmogui.

    Update del parduotu vietu, i abi puses: Vis dar yra 150 laisvu vietu (galima patikrint per sena Wizz sistema darant paieska group booking’ui 150ciai zmoniu – leidzia bookint). Jei darau paieska 160’ciai, jau raso sold-out :)

  585. Martynas - 2017 03 27, 13:35

    Sorry, papostinau nebaiges minties – kosmosas kaina, nes po 150 laisvu vietu lektuve i abi puses.

  586. Arnas - 2017 03 27, 14:03

    Vakar pirmas GOT reisas vangus:
    VNO-GOT LF 41%, GOT-VNO LF 49%.

  587. Kardiobatonas - 2017 03 27, 14:45

    @Martynas. Nebūčiau tikras, kad sistema teisingai rodo laisvų vietų skaičių lėktuve.

  588. Martynas - 2017 03 27, 15:45

    Kardiobatonas, teisingai. Kelis cross-check’us esu padares, kad validuot :) Pvz. nusiust Wizzo group booking skyriui uzsakyma nupirkt 150 bilietu. Online sistema to neleidzia, bet kai padarai request’a – ateina specialiai sugeneruotas email’as is ju group booking skyriaus – tada leidzia ir supranti, kad obviously tiek laisvu vietu dar yra :)

  589. Wincas - 2017 03 27, 15:57

    Ko jus i ta Wizz isikabine ??? Ju kainos i BCR visada buvo aukstos ir matomai bus. Kiek varvinau akis 180 eu RT pigiau niekada nebuvo. SIulau arba RYR arba LH

  590. Pranas - 2017 03 27, 16:03

    @Wincas – nevaryk, aš paskutinį kartą su Wizz į BCN 90 litų į abi puses mokėjau :) tiesa gal seniai tai jau buvo :)

  591. Martynas - 2017 03 27, 16:04

    Wincas, ne tame esme, kad isikibe ar ne, esme pasiziuret kaip keisis kainos dinamika, keiciantis parduotu vietu skaiciui. Ar tu galvoji, kad jie laikys 400e RT kaina prie, tarkim, 100 laisvu vietu? Tiesiog paprastas testas :)

    Kitas idomus atradimas is viso to, kad bookinant group bookingu 11 vietu, 50% discount’a duoda tam paciam skrydziui.

  592. Salininkų kaimas - 2017 03 27, 16:20

    Kaip suprast kad VNO puslapyj nerodo šiandien TXL? Ar jie ne daily?

  593. Besidomintis - 2017 03 27, 17:22

    @Salininkų kaimas. Ne,ne daily. TXL 1-3-5-7. SXF su FR 2-4-6

  594. Wincas - 2017 03 27, 18:53

    O Buvo laikai kai prie lito viskas pigiau buvo ir mergos ir skrydziai …. But idomi analize kaip skrydziai pabrango ivedus Eura.

  595. trolis - 2017 03 27, 20:29

    Wizzair saite prie skrydziu is Vilniaus saraso atsirado Borispolis (paciu skrydziu nera dar) – ruosiasi perkelti is IEV?

  596. Pranas - 2017 03 27, 21:09

    Kijevo Žuljany bus tako remontas 10 dienų gegužės antroj pusėj, turbūt perkels skrydžius tuo metu.

  597. Čiurlionis - 2017 03 27, 23:43

    Kad čia per: Med-View Airlines to connect Madeira and Vilnius.
    Med-View Airline is an airline based in Lagos, Nigeria. In 2012 it has expanded into regional and long-haul scheduled passenger routes.

  598. Pranas - 2017 03 28, 09:22

    @Čiurlionis – pastaruoju metu bilietai į visus Novaturo čarterius per GDS rodomi kaip Med-View Airline. Tai tokiu stiliumi rašant ne tik Madeirą, bet ir keliolika kitų „naujų” maršrutų rasti galima.

  599. Tomas LT - 2017 03 28, 10:39
  600. Linas - 2017 03 28, 11:12
  601. Simonas Bartkus - 2017 03 28, 11:35

    Turbūt Bombardier tikisi pitch’inti British Airways, kad CS100 geriau būtų negu su A318 operuoti LCY-JFK, ką BA daro dabar.

  602. oleg - 2017 03 28, 11:36

    I domu kad TK bando kazka spresti o kito oro linijos tik reklamas apie IFE gamina.

    http://www.economist.com/blogs/gulliver/2017/03/sugarcoating-tablet-restrictions?fsrc=scn/tw/twbot/te/bl/ed/

  603. Linas - 2017 03 28, 13:44
  604. Jurgis - 2017 03 28, 17:03

    WIZZ AIR OPENS 26TH BASE IN CHISINAU, MOLDOVA
    https://www.atn.aero/article.pl?id=62312

  605. Pranas - 2017 03 28, 19:07

    Man įdomiau, kad šiandien Wizz paskelbė dar 3 naujus maršrutus į Tel Avivą jau nuo birželio. Netgi iš tokių „kaimų” kaip Liublinas ir Košice. Viso jau 16 maršrutų bus. Pagal greitą plėtrą panašu ten natūraliai labai sekas, nes subsidijos kiek skaitau tik skrydžiams į Eilatą.

  606. Zuikis - 2017 03 29, 06:26

    Cia viska daro sekelio kursas. 1 eur lygu 3.80 sekelio dabar, zydams dabar Europa ubagynas;)

  607. Zuikis - 2017 03 29, 06:32

    Pusryciai kavineje – kiausiniene su kava – 20 eur. Buteliukas vandens – 8-9 eur! Pigi vakariene – 35-40 eur zmogui

  608. Kardiobatonas - 2017 03 29, 09:25

    Jeruzalėje praleidome tik vieną dieną, tai gal per mažai patyrėme, bet pirmoji pažintis su kainomis tikrai šokiravo. Kava degalinėje kainavo apie 5 USD, ledų porcija labai labai paprastoje kavinėje – 3-4 USD, vyno butelis parduotuvėje – apie 30 USD.

  609. Linas - 2017 03 29, 14:08
  610. Julius - 2017 03 29, 17:31

    O kaip keleiviai Palanga-Glasgow?

  611. Tomas LT - 2017 03 30, 09:16

    „Lufthansa“ švenčia savo pirmojo skrydžio į Vilnių 25-metį ir skelbia papildomą tiesioginį skrydį

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/lufthansa-svencia-savo-pirmojo-skrydzio-vilniu-25-meti-ir-skelbia-papildoma-tiesiogini-skrydi/

  612. srs - 2017 03 30, 09:57

    O kodėl LH neatidarė skrydžio į MUC? Ar vakarinis skrydis į FRA tikrai taip pagerins jungimus?

  613. Spectator - 2017 03 30, 10:10

    Tokiai rinkai kaip LT (t.y. mažai, ir kur nėra itin didelio natūralaus srauto nei į FRA, nei į MUC), žymiai geriau skristi į vieną hub’ą ir maksimizuoti jungimų skaičių. Jei turėtų du skrydžius į FRA, ir vieną į MUC, tokio efekto niekada nepasiektum (t.y. MUC turėtų labai daug jungimų tik į vieną pusę, FRA irgi ne viskas idelaiai jungiasi).

  614. Kardiobatonas - 2017 03 30, 10:14

    Paskelbus apie trečią LH skrydį VNO-FRA, skrydį VNO-MUC galime užmiršti.

  615. Linas - 2017 03 30, 13:53

    ar šia reiškia, kad SK į LUX dabar skraidys?
    2017-03-30: SAS back to Luxembourg – sort of..

  616. Klebonas - 2017 03 30, 14:04

    http://vz.lt/transportas-logistika/2017/03/30/nori-i-londona-verslo-klase

    „Jeigu kalbėtume apie tradicinės skrydžių bendrovės vykdomus skrydžius, galėtume tikėtis skrydžių kasdien vasarą ir keturis kartus per savaitę žiemą. Visgi ši kryptis skrydžių bendrovei kainuotų 2,2 mln. Eur per metus, – sako p. Baltrušaitytė ir lygina: – Skrydžių plėtros fonde numatyta parama bendrovėms siekia 200.000 Eur, be to, reikėtų sugalvoti, kaip užpildyti lėktuvus.“

    Kas žinote, ką galėtų reikšti ši 2,2 mln. eurų suma? Ar ji tikrai reali? Kokie yra keleivių aptarnavimo mokesčiai LGW, LHR ir LCY?

  617. Obs. - 2017 03 30, 14:30

    @ Linas / Luxair and Star Alliance member SAS today (27MAR17) launches reciprocal codeshare partnership, covering service between Luxembourg and Scandinavia, as well as flights beyond Copenhagen and Stockholm. Planned codeshare routes as follow.

    Luxair operated by SAS
    Copenhagen – Gothenburg
    Copenhagen – Helsinki
    Copenhagen – Oslo
    Copenhagen – Riga
    Copenhagen – Vilnius
    Stockholm Arlanda – Gothenburg
    Stockholm Arlanda – Helsinki
    Stockholm Arlanda – Oslo
    Stockholm Arlanda – Riga
    Stockholm Arlanda – Tallinn
    Stockholm Arlanda – Vilnius

    SAS operated by Luxair
    Luxembourg – Copenhagen
    Luxembourg – Stockholm Arlanda

    http://www.routesonline.com/news/38/airlineroute/272033/luxair-sas-begins-codeshare-service-from-march-2017/

  618. Martynas - 2017 03 30, 17:14

    Update: Btw, likus 2.5men. iki skrydzio Wizz bilietai i Barca sove zemyn, – 220e RT. Pries savaite buvo 400e

  619. Wincas - 2017 03 30, 18:08

    Likus Menesiui ar pusantro Vel pakils

  620. keleivis - 2017 03 31, 09:22

    Ryanair Sun, a standalone business unit of the Ryanair group, is starting a new Polish charter airline for summer 2018.
    Initial fleet of 5 Boeing 737-800 Aircraft.

    https://www.fly4free.pl/ryanair-tworzy-zupelnie-nowa-linie-lotnicza-z-siedziba-w-warszawie/

  621. Linas - 2017 03 31, 10:24

    Įdomiai, bus konkurentas SPA PL… :)

  622. Čiurlionis - 2017 03 31, 11:39

    Neturi lėktuvu kur vasarą dėti?

  623. Pranas - 2017 03 31, 15:07

    Stipri kainodara – British Airways bilietai iš Gran Kanarijos į Hеathrow (kas virš 4 val. skrydžio) po 8 eur per teisingus tarpininkus. Ir ne tai kad vienintelė galima data ar klaida būtų.

  624. Andrius - 2017 03 31, 15:22

    Kodel iš Palangos SAS CRJ skrenda dabar į priešingą pusę, atrodo į Vilnių?

  625. Wincas - 2017 03 31, 17:24

    Radikalūs žemaičiai perėmė lėktuvą, skrenda į Vilnių su prašymu žemaitijai atsiskirti nuo Lietuvos. Va iki ko priveda reguliaraus oro susiekimo nebūvimas tarp PLQ ir VNO.

  626. Obs. - 2017 03 31, 20:29

    Many landings cancelled at Kaliningrad airport due to fog.

  627. marius - 2017 03 31, 22:48

    Kaip del airlituanica? Gal yra konkretus skaiciai, kiek znoniu liko ant ledi, kokie keleiviu nuostoliai, savivaldybes ir pan? Ar bankroto procedura tebevyksta?

  628. Pranas - 2017 04 1, 08:19

    @marius – Susiekimo ministerija pasirašė ketinimų prodokolą su lenkų LOT dėl „Air Lituanika II”. Nori daryt kaip estai. Ministerijos įmonė bus kaip virtuali įmonė, lenkai skraidys. Galvoja panaudot buvusį Air Lituanica UABė, kad sutaupyt popierizmo. Galvoja pradėt skraidyt iki lapkričio, pirmiausia Londonas (Gatwick turbūt, nes Heathrow brangu) ir Hamburgas. Galvoja dar dėl poros krypčių.

  629. Karolis - 2017 04 1, 08:59

    Puikios zinios del sprendimu ministerijoj sprendziant LGW/LHR klausima. Tuo tarpu DY nuo ziemos i Vilniu pskraidys su B787 Dreamliner. Atrodo turim sansa juntiniam skrydziui i New York per Osla.

  630. oleg - 2017 04 1, 10:51

    kartais aisku norisi kad prie naujienu butu parasyta ne 04 01 o pvz 04 02 =]

  631. Jurgis - 2017 04 1, 13:17

    Gruzijos ambasadorė čia sako, kad netrukus turėtų atsirasti skrydis Vilnius-Tbilisi. Kas jį vykdys ? Ar kas galėtų vykdyti ?

    „Kylam“: Kokias galimybes Lietuvoje bevizis režimas atveria Gruzijos piliečiams?
    http://alkas.lt/2017/04/01/kylam-kokias-galimybes-lietuvoje-bevizis-rezimas-atveria-gruzijos-pilieciams-video/

  632. Edgaras - 2017 04 1, 14:14

    Šiandien daug gerų naujienų: IKEA To Launch FLIKEA Airlines

    http://www.airliners.net/forum/viewtopic.php?t=1359299

  633. Wincas - 2017 04 1, 18:16

    Bet net tokia diena skrydziu i Nida nesulauksime ….

  634. Anonimas - 2017 04 2, 20:24

    Gerbiami kelionių liūtai- parfumerinis klausimas! Kvepalai yra pigiau Vilniaus, Briuselio, Rygos ar Londono oro uostuose?

  635. Wincas - 2017 04 2, 21:49

    Pigiausi ten kur moki maloniai su kasininke pabendrauti ir gauti darbuotojo nuolaida, o siaip dazniausia didesniuose oro uostuose yra tinklines parduotuves, taigi kainos kaip ir vienodos.

  636. Čiurlionis - 2017 04 3, 08:34

    Mitas, kad oro uoste pigiausia :)

  637. Linas - 2017 04 3, 09:06

    Paskutinį kartą lyginau VNO, KBP ir DXB kainas, tai galiu pasakyti, kad kainos (tų konkrečių, kuriuos lyginau) buvo LABAI panašios ir finale gal net ir VNO pora EUR buvo pigesni. O šiaip tai tokiose šalyse, kurios vadinamos mokesčių rojumi, pigiausia paprastose parduotuvėse (Kanarų salos, HKG ir t.t.)

  638. Kardiobatonas - 2017 04 3, 09:17

    Pirmiausia reikia žiūrėti akcijas. Jeigu perki su 30 proc. nuolaida, tai tikrai apsimoka. Egipto, Tailando, Maroko ir kitų poilsinių šalių oro uostų duty free kainos labai labai didelės, tikrai mieste pigiau. Aišku, kvepalų turgelyje turbūt neperkame.

  639. Linas - 2017 04 3, 10:08
  640. Pranas - 2017 04 3, 12:08

    Wizz skradys į Kazachstaną, paskelbė naują maršrutą Budapeštas-Astana.

  641. oleg - 2017 04 3, 12:12

    Pildau tax returnus Svedijoje, cia grazina uz travels home. Tai pasiskaiciaves, uz savo lesas STO-VNO ir atgal skridau 26 kartus (13 return) su 196 SEK average OW fee. Cia iskaitant uz taskus pirktus bilietus nuo 03.16 iki 12.16 skrydziams.

    Siais metais tokio poksto ko gero nepavyks padaryti. W6 labai man nepatogiai is NYO skrenda kai panaikino penktadienio vakaro skrydzius. DY VNO-ARN staiga iki 400 SEK pabrangino, BT nebeskraido. Tenka SK papigiai gaudyti.

  642. Spectator - 2017 04 3, 12:24

    Įdomiai šiek tiek skamba 196SEK OW fare, kai Arlanda express kainuoja ~500SEK į abi puses :)

  643. oleg - 2017 04 3, 12:29

    as Vasastane gyvenu tai man su Flygbussarna greiciau. 99 SEK OW. Ir cia tik skrydziu kaina, be transferiu. Be to kol buvo W6 penktadieni vakare is NYO, tai is ten daznokai skrisdavau. Iki NYO arba su SJ arba su Flygbussarna nusigaudavau. Totally transferiams isleidau 1590 SEK per metus (03.16 – 12.16). Dabar bandau issiaiskinti ar galiu airport transferius skaiciuoti kaip dali kelioniu namuo kad is mokesciu atimciau.

  644. Jurgis - 2017 04 3, 12:53

    airBaltic получила третий самолет Bombardier CS300
    http://www.delfi.lv/biznes/bnews/airbaltic-poluchila-tretij-samolet-bombardier-cs300.d?id=48693865

  645. PS - 2017 04 3, 14:56

    Kažkokios konvulsijos apėmė Wizz Air lėktuvą kuris niekaip negali nusileisti Palangoje, nors vėjo stiprumas tik 2m/s

  646. Čiurlionis - 2017 04 3, 15:40

    8 approach

  647. Linas - 2017 04 3, 16:20

    BT nuomoja ACMI A320
    leased Airbus A320 from company Freebird will operate some airBaltic flights in April according to schedule

  648. to Anonimas - 2017 04 3, 17:12

    Kvepalai ir visa kita kosmetika yra pigiausia Londono oro uostose.

  649. Linas - 2017 04 4, 09:04
  650. Jurgis - 2017 04 4, 10:40

    airBaltic Teams Up with NextJet
    https://www.atn.aero/article.pl?id=62436

    The Latvian airline airBaltic has concluded a cooperation agreement, known in the industry as code-share agreement, with NextJet, the regional airline in Sweden with the largest national route network. This cooperation will offer new convenient connections to Scandinavia for airBaltic customers, while NextJet passengers will benefit from better access to the Baltic region.

    Wolfgang Reuss, SVP of Network Management of airBaltic: “This is excellent news for our customers travelling to regional cities in Sweden and across the Baltics. Now the guests of both NextJet and airBaltic can conveniently reach places such as Palanga, Liepaja, Jönköping, Karlstad, Hemavan, and others.”

    Henning Lindberg, VP of Marketing and Network of NextJet: “We are very happy to announce our new cooperation with airBaltic. We know that we have a great demand for travel between our destinations in Scandinavia and the Baltic region and the fact that we now are strengthening our cooperation will enhance our common product and customer offer radically.”

    The new partnership will offer passengers more convenient connections via Riga (Latvia), and Stockholm Arlanda Airport (Sweden).

  651. Linas - 2017 04 4, 11:33

    Pažiūrėjau į Simono posto datą ir pagalvojau – laikas jau naujam :)

  652. Mindaugas - 2017 04 4, 12:06

    Wizz Air: New route from Warsaw to Agadir, Morocco! Tickets from just €40!

  653. trolis - 2017 04 4, 12:26

    startuoliu ir fintech’u salyje kaskart VNO fasttrack pasikviesdamas teta, kad praleistu, nes ta jobana sistema neveikia taip kaip turetu, jauciuosi labai modernus. nezinau, kas ta daikta programino ir kure, bet turetu visiems buti rodomas kaip pavyzdys, kaip nedaryti

  654. Vytautas-NT - 2017 04 5, 09:54

    Kiek suprantu AirBaltic jau gavo trečią Cs300, bet jis kol kas perone stovi. Pilotų trūksta?

    Įdomu ar greitai mes Cs300 Vilniuje pamatysim?

    O šiaip dar vienas klausimas dėl naujo Rygos terminalo (C). Ten specialiai vartai Ryanair ir Wizzair padaryti, kad reikia prie lėktuvo per lauką eit?

  655. Simonas Bartkus - 2017 04 5, 10:02

    Vytautas-NT: skraido trečias BT CS300, YL-CSC, vakar skrido į Hamburgą ir Amsterdamą, šiuo metu yra pakeliui į LGW.

    Į VNO irgi CS300 užsuka kartais.

    O šiaip, panašu, kad CS300 deliveries vėluoja – šiuo metu Freebird skraido su A320 BT maršrutus; JetTime paskelbė, jog nuo gegužės jie skraidys irgi wet-lease už airBaltic.

  656. Pranas - 2017 04 5, 10:09

    Neįdomūs airBaltic, galėtų išsinuomot iš DAT MD83, jau pora savaičių toks gražus lėktuvas be darbo stovi :)

  657. Simonas Bartkus - 2017 04 5, 10:43

    Panašu, kad Utair traukiasi iš Lietuvos – paskutinis reisas į Vilniu – gegužės 10 dieną.

  658. a. - 2017 04 5, 11:23

    įdomu, koks Lvovo reiso load factor ? ar neuždarys viduryj vasaro sezono, jeigu bus žemas…

  659. Kardiobatonas - 2017 04 5, 12:10

    Giminaičiai skrido į Lvovą ir atgal prieš savaitę – lėktuve matė vos porą laisvų vietų. Dauguma keleivių lietuviai – skrido slidinėti, apsipirkti ar šiaip pigiai paūžti. Bet bilietai labai pigūs, tai sunku spėlioti, kaip tas reikalas atsiperka.

  660. Linas - 2017 04 5, 12:56

    WIZZ AIR ANNOUNCES NEW ROUTE FROM BUDAPEST TO ASTANA IN KAZAKHSTAN
    https://book.wizzair.com/en-GB/about_us/news/wizzen563

  661. Linas - 2017 04 5, 13:03

    These are the 10 busiest airports in the world by departing passengers, depicted in our latest weekly chart!
    http://image-store.slidesharecdn.com/e863e5ed-458e-4592-ba32-be1dc87dfdfa-large.png

  662. Giedrius - 2017 04 5, 13:35

    Dabar aišku, kodėl PEK T3E kaip dykuma atrodo. Didžioji dalis peleivių vietiniai.

  663. Salininkų kaimas - 2017 04 5, 14:54

    O tai UTair labai svarbus buvo lyginant su Aeroflot ar tiesiog nišinis?
    Dabar palieka vietos Aeroflotui

  664. Simonas Bartkus - 2017 04 5, 14:58

    Aišku, Aeroflot pasiekiamumo networkui gerokai svarbesnis, bet – Utair viena ilgiausiai ir stabiliausiai iš VIlniaus skraidančių aviakompanijų. Kažkada stipriai surizikavusi ir įėjusi dar flyLAL laikais (gal 2006 ar 2007), iškentėjusi ir kurį laiką buvusi 2x daily ir vienintelis susisiekimas su Maskva, paskui pergyveno Yamal ir Transaero. Produktu irgi neblogai papildė – siūlė vakarinius arba popietinius skrydžius, kai Aeroflot skraido tik ryte iš Vilniaus į Maskvos pusę, taip pat skraidino į kitą – Vnukovo oro uostą. Su Maskvos dydžiu sunku vertinti, kuris oro uostas geriausias, čia jau priklauso, į kurią Maskvos vietą reikia.

  665. Arnas - 2017 04 6, 07:03

    LWO sekasi neblogai, ir kainos nėra tokios žemos, kaip praeitą sezoną, taigi uždarymu tikrai nekvepia.
    VNO-LWO per 4 įvykusius reisus vid. 130 pax, LWO-VNO vid. 137 pax.

  666. Arnas - 2017 04 6, 07:13

    Su Maskva situacija apskritai yra gana specifinė.
    Visų pirma, iš Vilniaus į Maskvą yra gana didelis point-to-point srautas, jis tikrai didesnis, negu tranzitinis. Iš vienos pusės, legacy vežėjai kiek apkarpo vietinius srautus laikydami aukštas bilietų kainas. Iš kitos pusės, bent jau kas liečia srautą iš Vilniaus, į Rusiją paprastai skrenda tik tie, kuriems reikia, ir tie keleiviai yra mokūs, konkurencijos su antžeminiu transportu čia praktiškai nėra. Kiek teko bendrauti su rusais keleiviais, tai, susidaro įspūdis, jiems arčiau dūšios UTair. Vis dėlto manau, kad Maskvai trūksta low-cost’inio pobūdžio susisiekimo. Kijevas yra panašioje situacijoje, bet jie savo VNO-KBP gana neblogai išvystė, turi patrauklią point-to-point kainodarą, dėl ko sėkmingai konkuruoja su W6 VNO-IEV.
    Grįžtant prie Maskvos, kas liečia tranzitinius keleivius, tai jų iš esmės nėra daug. Tarptautinis tranzitas turi potencialo, ypač į rytus, jis ir sekasi gana neblogai, tačiau nėra išdirbtas, kaip ir apskritai visa Maskvos kryptis.

  667. Arnas - 2017 04 6, 07:17

    Jau vien ką reiškia draudimas registruoti bagažą iš VNO į domestic reisus iš SVO. Labai nepatogu keleiviams, kas irgi kai kuriuos vertė rinktis UTair, kurie tokio reikalavimo neturi.

  668. oleg - 2017 04 6, 10:30

    Matet? Norwegian dar long-haulu pasileido.

    Non-stop from London-Gatwick
    Fares from/one way incl. taxes
    Denver £199.90*
    Seattle £199.90*

  669. Simonas Bartkus - 2017 04 6, 10:32

    Nordica įsives 4 ATR72-600, kurie 6 metus skraidys už SAS ACMI iš CPH.

  670. Linas - 2017 04 6, 11:23

    RIX statistika MARCH 2017
    419566 pax
    vs
    415357 pax MAR2016
    plius 1,01%

  671. Simonas Bartkus - 2017 04 6, 11:30

    Kas liečia susisiekimą su Maskva, tai manau, VNO turėtų stipriai approach’inti S7 Airlines dabar. Pamenu, jie visada domėjosi Vilniumi, bet netikėjo, kad dideliais lėktuvais galėtų skraidyti. Dabar jie pradėjo įsigyti Embraer E170, kurių gaus net 17 vnt., kuris būtų puikus lėktuvas skraidyti DME-VNO.

  672. oleg - 2017 04 6, 11:39

    bet ko gero S18 yra anksciausia kada kas nors galetu pradeti skraidyti is VNO dabar?

  673. Simonas Bartkus - 2017 04 6, 12:12

    Ryanair paskelbė apie connecting flights:
    – nuo balandžio pabaigos bus connecting flights jų saite – pirmiausia bus FCO bazėje connecting available. Iki metų pabaigos bus visos Ryanair bazės pajungtos;
    – nuo rugsėjo pabaigos – jungimai tarp Ryanair, Aer Lingus ir Norwegian;
    – rudenį Ryanair pradės savo saite pardavinėti kitų aviakompanijų bilietus (part to become Amazon of travel).

  674. oleg - 2017 04 6, 12:34

    beje, del ju lojalumo programos su cashbacku – Norwegian panasiai veikia – nuo 1% iki 5% krenta atgal ir mane ypac darbo reikalaim motyvuoja skristi butent DY/D8

    Also transferiai KUN – cia jau FTW tikrai.

  675. Mindaugas - 2017 04 6, 15:16

    Ryanair:
    The new initiatives over the coming year include:

    Connecting flights – initially through Rome Fiumicino airport (from 17 Apr 2017), with connections at other airports and other airlines to be rolled out shortly afterwards
    Even lower airfares and more of them
    Cashback deals for customers – travel credits for use against future flights, extras and offers
    New bases (Frankfurt Main, Naples) and improved schedules
    ‘My Ryanair’ Phase 2 – improved profile, offers and incentives
    Four new booking categories
    Regular (basic fares)
    Plus (travel extras: checked bag, reserved seat, priority boarding and increased flexibility)
    Flexi-Plus (business-friendly options, including a new, 50% travel credit for cancellations)
    Family Plus (family fare bundles and flexibility, save up to 20% on fares)
    Ryanair Rooms & Holidays – accommodation and package holiday services with more partners and more choice. Ryanair Rooms Holidays are available in the UK, Ireland, Germany and now Spain
    Amazon of Travel – new search function
    Into the Blue – bespoke travel content on the Ryanair app in five languages
    Express booking – pre-saved preferences of bags, extras, seat preferences etc. in ‘My Ryanair’ user profile (3-click booking)
    Auto check-in – simultaneously for both flights once return seats are booked

  676. Arnas - 2017 04 7, 08:44

    Kitaip tariant, Ryanair tampa „legacy“.

  677. oleg - 2017 04 7, 10:10
  678. Kardiobatonas - 2017 04 7, 10:40

    Jeigu Ryanair giriasi, kaip jiems puikiai sekasi, kodėl vienas po kito žengiami žingsniai, kurie pavers bendrovę tradiciniu vežėju? Tokiu atveju galima padaryti kelias prielaidas: arba jie nepasako visos tiesos apie finansinius rezultatus (mažai tikėtina, nes ataskaitas reikia pateikti), arba anksčiau taikytas verslo modelis jau atgyveno ir neduoda efekto, arba keleiviai reikalauja daugiau patogumo ir paslaugų. o skrydžio kaina nėra svarbiausias faktorius.

  679. Simonas Bartkus - 2017 04 7, 10:50

    Man atrodo, tikrai nėra slapto – žiūrėjau jų CMO pasisakymą vakar.

    Logika kokia – modelis, kuriuo jie dirba yra išsemtas. Keleivių, kuriems užteko to, ką Ryanair duodavo yra X, ir jie lieka toliau pas Ryanair. Tačiau investuotojai reikalauja iš Ryanair augimo, ir jie turi eiti į kitus segmentus, nes Europoje nebeturi kur plėstis senuoju modeliu. Kaip jų CMO įvardino, su „Always Getting Better” ir high frequency skrydžiais iš pagrindinių oro uostų jie pritraukė verslo keleivių, o dabar kad toliau galėtų augti, jiems reikės dar naujų keleivių, kuriuos gaus iš connecting. Atrodo, kad logiška.

    Kitas dalykas, kad Ryanair toliau sieks, kad esami keleiviai nesinaudotų per daug naujais privalumais. Pvz., įvardino, kad jeigu tiesioginis skrydis Ryanair tinkle yra, tokio maršruto jie nesiūlys kaip connecting. T.y. jeigu yra 2x weekly KUN-NAP, jie stums keleivius skristi tom dienom, kuriom jie nori, ir to maršruto nesiūlys ten KUN-STN-NAP.

    O šiaip, ką jau kartoju daugiau kokius penkerius metus – skirtumai tarp legacy ir LCC nyksta ir čia Ryanair sunaikino turbūt paskutinius kiekybinius skirtumus tarp legacy ir LCC.

  680. Linas - 2017 04 7, 11:36

    @Simonas
    FR vis dar negabena CARGO…
    kita vertus, tai nėra esminis skirtumas LCC nuo legacy, nes AirAsia, Southwest, Air Arabia – visos yra LCC, bet cargo parduoda… Tai gal galima sakyti, kad tai būdingas skirtumas Europos LCC.

  681. Janka - 2017 04 7, 11:56

    Ir šuniukų bei kačiukų negabena..

  682. Anonimas - 2017 04 7, 12:36

    Ryanair bando prisiviliot tuos, kurie anksčiau juo neskraidė. Įdomu, kaip jiems sekasi. O tranzitas logiškas žingsnis. Ir SouthWest ir Norvegian tai siūlo. Beje, jų kaštai dėl to meišauga…

  683. Simonas Bartkus - 2017 04 7, 12:39

    Negalima sakyti, kad kaštai neišauga:
    – garantijos dėl vėlavimų keleiviams išaugs labai stipriai;
    – pamestas/vėluojantis bagažas išaugs stipriai;
    – reikės kurti infrastruktūrą, kuri rūpintųsi jungiamaisiais keleiviais;
    – nauji kainodaros principai (gal kažką paprasto sugalvos), web-engine development ir kt.

    Ar tai daug? Nėra tiek mažai, manau galutinėje eilutėje, bet labai priklausys, kokia bus jungiamųjų skrydžių kainodara, kokią rūpybą teiks, koks bus „minimum connecting time”.

  684. Kardiobatonas - 2017 04 7, 13:32

    Praktinis klausimas (pavyzdys teorinis): atskrendu su FR iš VNO į FRA, kur turiu persėsti į kitą FR ir skristi į AGA, bet dėl skrydžio užlaikymo pavėluoju. Ką su manim darys FR – laikys FRA dvi dienas iki kito FR skrydžio į AGA ar išskraidins su LH? Jeigu pastarasis variantas, FR jau teks pasirūpinti sutartimis su daugybe legacy. Argi ne taip?

  685. Simonas Bartkus - 2017 04 7, 13:34

    Kardiobatonas: man irgi labai įdomus atsakymas į šitą klausimą :)

    Nedaug liko laukti realiai.

  686. Augustinas Žemaitis - 2017 04 7, 14:22

    @Kardiobatonas – privalo skraidinti su LH, institucijų/teismų praktikta dabar jau aiškiai eina ta kryptimi. Todėl kažin, ar dabar verslo plane būtų nusimatę tokiu atveju skraidinti po 2 dienų su FR, nes be kompensacijos dar galėtų tekti sumokėti ir LH bilieto kainą keleiviui, jeigu jis pats nusipirktų, ir padengti ginčo išlaidas, jeigu mėgintų ginčytis (jau yra tokių teismų sprendimų net ir Lietuvoje).

    Nebent gal teoriškai, kai FR toks didelis skrydžių tinklas ir dar plėsis, gali mėginti skraidinti su dar vienu papildomu FR persėdimu, arba su FR skraidinti į kažkokį netolimą oro uostą ir iš ten kompensuoti autobuso bilietą į vietą. Na bet čia priklauso nuo aplinkybių, esamų reisų.

  687. Mindauqas - 2017 04 7, 16:34

    Aš manau, kad „Ryanair“ padarys ryanieriškai – t.y. labai paprastai ir protingai. Pvz iš Briuselio ar Barselonos nori skristi į Catanią. Iš Romos FCO jie turi 6 skrydžius per dieną į Catania. Tai iš BRU ir FCO galėsi jungtis į visus dieninius FCO-CTA skrydžius išskyrus patį vėliausią skrydį 22:10–23:40, kad tau nespėjus nereiktų duoti nakvynės ar skraidinti su „Alitalia“.

  688. Justinas - 2017 04 7, 16:51

    Na nemanau, kad čia sprendimas. Nes gali būti 100% LF, ir paskutinio reiso turėjimas nelabai pagelbės. Daug niuansų, pamatysim :)

  689. mantas_muc - 2017 04 7, 21:49

    Jungimai bus FR su min. 3 val tarp skrydziu

  690. skytomas - 2017 04 8, 10:05

    CityJet atidaro, kiek suprantu, techninę CRJ bazę Taline.

  691. Bitėkiškis - 2017 04 8, 18:37

    Balandžio 28-30 Vilniaus Tech Parke organizuojamas Aviacijos hakatonas (http://hackergamespro.lt) – reta galimybė įgyvendinti savo aviacinę idėją! Jeigu nedrįstat eit be komandos, galite jungtis prie manęs. Rašykite tutlysmindaugas /eta/ gmail.com.

  692. Tomas LT - 2017 04 10, 10:04

    Lietuvos oro uostai dėl skrydžių į Hitrou ar Getviką pasiūlė bendradarbiauti ir verslui

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/lietuvos-oro-uostai-del-skrydziu-hitrou-ar-getvika-pasiule-bendradarbiauti-ir-verslui/ .

  693. Čiurlionis - 2017 04 10, 11:18

    Laikas pamiršti svajones apie LHR, geriausia, kas galėtų nutikti, tai U2 ar DY į LGW.

    Kodėl, nes abejoju ar BA rizikuotų trečią kartą, kad ir kaip norėtųsi.

  694. oleg - 2017 04 10, 11:26

    Jooo D8 geriausi. Manau galetu pakonkuruot su FR ir W6 del LON. Nes ir kainodara panaki, ir jungimai yra taip pat ir i long-haulus su DY, kai grizti per OSL ar ARN galima.

    U2 daug vietinio verslo skrenda, bet jie gi neturi kanalu LT, tai jiems daug idirbio butu.

  695. Vytautas-NT - 2017 04 10, 14:10

    Beje, ponai ir ponios, ar seniai Ryanair nebėr skrydžių žurnalo?
    Šiaip tai tenka pastebėt, kad Standstede, nepaisant prekybos ir maisto taškų gausos, blogai su skrydžių informaciją. Reikia daugiau išvykimo ekranų.
    Įdomu koks tikslas daryt terminalus pasiekiamus trakinuku? Kad būtų galima greičiau nueit?

  696. oleg - 2017 04 10, 16:50

    http://www.sharecruit.com/lt/darbas/vi-lietuvos-oro-uostai/route-development-analyst?r=10948

    specialus pasiulymas! Gal kas is musiskiu noretu? Turetumem per ka lobbinti VNO-PLQ =]

  697. Wincas - 2017 04 10, 17:04

    Geri reikalavimai, reiks bandyt kadidatuot.

    Experienced MS Excel knowledge
    VW Passat MK6 Driving Experience
    Fast Hand-Writing Skills while system under maitenance.

  698. srs - 2017 04 11, 10:13

    United susikūrė PR krizę, po to kai ištempė ir apdaužė vieną keleivį, nes skrydis buvo overbooked. Labai rekomenduoju pažiūrėti #NewUnitedAirlinesMottos Twitter. Mano mėgstamiausias kol kas: UNITED. Where every flight is a Red Eye.

  699. Mindaugas - 2017 04 11, 11:12
  700. pliumbum - 2017 04 11, 16:53

    Dėl Ryanair jungčių, manau, bus jungtys tik ten, kur yra atitinkami dažniai (bent vieną, bet greičiausiai 2 ar 3 kartus per dieną), ir galimai tas min 3h connection time taip pat bus. To turėtų pakakti minimizuoti kaštus.

  701. trolis - 2017 04 11, 17:10

    del united, tai viskas priklausys kiek ilgam sitas viskas. po savaites vargu ar kas prisimins, nors dabar isimtinai raso visi portalai, zurnalai, blogeriai zymesni ir t.t. o konkurentams butu ne lygis nepasinaudoti, kaip antai southwest:
    https://pbs.twimg.com/media/C9F1r0kV0AEQQlI.jpg

  702. Mindauqas - 2017 04 11, 18:36

    kiek paprastesnis klausimas – ar anksčiau Amadeus PNR prasidėdavo V ar T raidėmis? Ar čia naujos serijos?

  703. Vytautas - 2017 04 12, 12:26

    Beje, tik prieš keletą dienų pasetebėjau kad KUN-ALC pasidare year-round kryptis vietoj sezoninės.

  704. Wincas - 2017 04 12, 12:30

    Tarp Kaunieciu pasidare populiaru tureti vasarnami ar koki buteli tame regione niuriai ziemai prastumti….

  705. Best sex doll - 2022 07 21, 14:55

    realistic sex doll I would like to take the chance of thanking you for your professional suggestions I have continually enjoyed viewing your site.

Leave a reply