Citavimo ir publikavimo taisyklės

Šiame tinklaraštyje yra skelbiama asmeninė autoriaus nuomonė. Nuomonę visada stengiuosi pagrįsti faktais, kuriuos paminiu, arba pateikiu nuorodas į juos.

Paskelbtos informacijos citavimą ar jo atskirų dalių perspausdinimą labiau laikau pripažinimu negu vagyste. Cituoti, perspausdinti tinklaraščio medžiagą galima, naudojantis pagrindinėmis dviem taisyklėmis: informuoti mane apie panaudojimą bei nurodyti informacijos šaltinį. Išsamesnes taisykles atskiroms žiniasklaidos priemonėms pateikiu šio straipsnio antroje pusėje.

Panaudojus, perspausdinus ar pacitavus tinklaraščio turinį ar turinio dalį, tai toliau išlieka tinklaraščio autoriaus asmenine nuomone.

Cituojant, perspausdinant ar kitaip naudojant šio tinklaraščio turinį, prašau laikytis šių principų:

Internetinei žiniasklaidai:

1. Atsiųsti žinutę el. paštu simonas „eta” bartkus.lt apie tai, kur ir kada (nurodant tikslią nuorodą) bus panaudotas tinklaraščio turinys ar jo dalis;

2. Nurodyti, jog turinys yra paimtas iš „Simono Bartkaus BLOGo” arba „Simono Bartkaus tinklaraščio” bei pateikti aktyvią (!) nuorodą į http://simonas.bartkus.lt/blog/

3. Perspausdinant didesnę turinio dalį prašau išlaikyti tekste naudojamas aktyvias nuorodas. Nuorodos reikalingos, kadangi be jų tekstas pasidaro ne iki galo aiškus, taip pat nuorodos yra tinklaraščio esmė.

4. Perspausdinant visą tinklaraščio įrašą, būtina pateikti tikslią nuorodą į tiesioginę įrašo peržiūrą mano tinklaraštyje.

„Popierinei” žiniasklaidai (laikraščiams, žurnalams ir kt.):

1. Atsiųsti žinutę el. paštu simonas „eta” bartkus.lt apie tai, kur ir kada (nurodant tikslią nuorodą) bus panaudotas tinklaraščio turinys ar jo dalis;

2. Cituojant nurodyti šaltinį: „Simono Bartkaus tinklaraštis (http://simonas.bartkus.lt/blog/). Prašau pagal galimybę neiškraipyti šios šaltinio formuluotės, išsaugant ir spausdinant interneto adresą taip pat).

Garsinei/vaizdinei žiniasklaidai (radijas, televizija):

1. Atsiųsti žinutę el. paštu simonas „eta” bartkus.lt apie tai, kur ir kada bus panaudotas tinklaraščio turinys ar jo dalis;

2. Skelbiant informaciją ar citatą, prašau nurodyti, jog informacija yra iš „Simono Bartkaus tinklaraščio” (nepainioti su „Simono Bartkaus” informacija, pridėkite apie tinklaraštį).

Kolegoms tinklaraštininkams:

1. Tiesiog naudokite „Via Simonas Bartkus” su aktyvia nuoroda.

4 komentarai

  1. […] Citavimo ir publikavimo taisyklės […]

  2. Saulius - 2009 03 5, 19:04

    Gerbiamas Simonai. Suprantu, kad aviacija ne Jūsų duona,bet prieš komentuojant „studiją” gal reikėtų pasivaikščioti Karmėlavoje.Kaunas nesipuikuoja lankstinukais su B-747, mums tai jau tolima praeitis,priiminėjam ir daug sunkesnius-atvažiuokit,parodysim.Kol VNO giedojo sau ditirambus,KUN sugebėdavo iš seno keleivių terminalo per 2val.išsiųsti ir priimti po 720 keleivių. O naujas mūsų terminalas tikrai puikus ir patikėkit labai pralaidus (kiek keleivių bus,tiek „apžiosim”).O teiginys,kad riedėjimo takeliu negali naudotis dideli laineriai kelia nuostabą.Tai kaip gi jie pasiekia peroną !? O dėl KTT pralaidumo, tai dirbant viena kryptim – iki 20 orlaivių per val.,o kita tik 8. Tam ir verkiant reikalingas magistralinis RD.Kas liečia susikertančius KTT – nieko baisaus, Amsterdamo Shipholo oro uostas puikiai dirba net gražu žiūrėt.

  3. online - 2009 12 28, 08:58

    kodel gi ne:)

  4. cocoservice on fiverr - 2016 03 2, 21:45

    ilYTPq I will immediately snatch your rss feed as I can at in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you ave any? Please allow me know so that I may just subscribe. Thanks.