Interviu: Katie Douglas Vilniuje jaučiasi puikiai

   
     

Katie Douglas antrą sezoną iš eilės yra ne tik pagrindinė „Lietuvos telekomo“ vedlė į pergales, bet ir vieną ryškiausiai žibančių moterų krepšinio žvaigždžių Europoje. Praėjusį sezoną buvusi rezultatyviausia reguliaraus sezono krepšininkė Eurolygoje, šiemet Katie Douglas užima trečiąją vietą, pelnydama po 18,9 taško per rungtynes. „Lietuvos telekomo“ lyderė taip pat per kiekvienas Eurolygos rungtynes atkovoja po 7,3 atšokusio kamuolio, atlieka po 2,1 rezultatyvaus perdavimo bei perima po 3,3 kamuolio.

Katie Douglas užtikrintai pirmauja rinkimuose į neeuropiečių rinktinę, rungtyniausiančią Eurolygos visų žvaigždžių dienoje kovo 8-ąją. Oficialioje „FIBA-Europe“ interneto svetainėje vykstančiame balsavime 26-metų „Lietuvos telekomo“ puolėją palaiko daugiau nei 40 proc. krepšinio gerbėjų.

Lietuvos čempionatas – nuobodus

SPO:) Katie Douglas pakalbino po vienų blyškiausių rungtynių „Lietuvos telekomo“ ekipoje: nors vilnietės iškovojo nesunkią pergalę prieš Marijampolės „Arvi“, legionierė iš JAV pelnė vos 4 taškus, pataikydama 2 iš 13 metimų.

Kaip vertini LMKL pirmenybes? Ar jos nėra nuobodžios aukšto lygio krepšininkėms?

Atvirai kalbant, Lietuvos čempionatas nėra toks įdomus kaip Eurolygos varžybos. Dažnai būna sunku rasti motyvacijos rungtynėms LMKL čempionate, bet aš esu profesionali krepšininkė, todėl stengiuosi susikaupti ir susikoncentruoti kiekvienoms varžyboms. Rungtynės lieka rungtynėmis, todėl per jas galime tobulinti savo žaidimą, ypač tarpusavio supratimą.

Išvykti iš Vilniaus neketino

Po sėkmingo praėjusio sezono turbūt turėjai daug pasiūlymų iš pajėgių ekipų. Kodėl nusprendei likti Vilniuje?

Kalbant atvirai, aš net nesvarsčiau galimybės palikti „Lietuvos telekomo“. Čia puikiai sutariu su komandos draugėmis bei, kaip niekur kitur, jaučiu didžiulį gerbėjų palaikymą. Komandos vadovams patiko mano žaidimas, todėl neturėjau jokio noro negrįžti į Vilnių.

Favoritės – tos pačios komandos

Praėjusį sezoną Eurolygoje buvote trečios. Jeigu pavyktų pakartoti tokį pat pasiekimą – tai būtų geras rezultatas?

Praėjusį sezoną mes nustebinome visus: gerbėjus, varžovus, net pačios save. Kuomet jau esame įrodžiusios savo pajėgumą, mums keliami ir kur aukštesni tiksliai, nei pernai. Jeigu pateksime į Eurolygos finalinį ketvertą, laikysiu, jog sezonas buvo sėkmingas. Po praėjusių metų sėkmės daug kas tikisi iš mūsų pačių aukščiausių apdovanojimų ir ant savo pečių nešame didelę naštą, norėdamos nenuvilti gerbėjų. Pakartoti laimėjimą visada yra sunkiau.

Kokios komandos yra favoritės laimėti šių metų Eurolygos turnyrą?

Akivaizdu, kad pagrindinėmis favoritėmis išlieka čempionės Samaros krepšininkės. Brno komanda taip pat demonstruoja labai aukšto lygio krepšinį. Nors Eurolygoje rungtyniauja daug gerų komandų, manau, jog pagrindinės favoritės patekti į ketvertą yra tos pačios komandos, kurios finale žaidė pernai.

32-asis numeris – simbolinis

Eurolygoje rungtyniauji 11-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais, bet LMKL čempionate vilki žaidi 32-uoju. Kodėl?

Europos turnyre galėjau rinktis tik tarp numerių nuo 4 iki 15. Šiaip visada stengiuosi gauti marškinėlius su 32-uoju numeriu. Savo karjeros pradžioje rungtyniavau marškinėliais su numeriu 23, kadangi toks buvo mano mėgstamiausio beisbolo žaidėjo numeris. Patekusi į koledžo komandą, negalėjau pasirinkti 23-ojo numerio, kadangi jis jau buvo užimtas, todėl sukeičiau skaitmenis vietomis. Nuo to laiko, stengiuosi, esant galimybei, rinktis 32-ąjį numerį.

Autorius: Simonas Bartkus

Išspausdinta žurnao „SPO:)” 2005 m. gruodžio mėn. numeryje


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

Nėra komentarų

Leave a reply