Kaip kainodaros klaidos lenda į akis

   
     

Kadangi kartu su manim gyvena studentas, tai kažkada per studentams skirtą „Verslo žinių” prenumeratos akciją užsisakiau „Verslo žinias” kasdien į namus.

Nepamenu, kada su šiuo dienraščiu į pašto dėžutę pateko mažiau nei du „insert’ai” – dažnai jų būna net daugiau nei trys.

Kame reikalas? Net su šeštadienio „Lietuvos rytu” atmetus periodinius šio laikraščio priedus pavadinimais „Maxima”, „Rimi” ir „Elektromarkt”  jų būna mažiau.

Giliai miške ieškoti briedžio netenka. Pasirodo, jog – vieno A4 insert’o išplatinimas su „Verslo žiniomis” kainuoja 0,32 LTL. Galima net segmentuoti pagal regionus už tą pačią kainą, bet jeigu ir pasirinktume įdėti A4 insert’ą su visu šios dienos „Verslo žinių” skelbiamu tiražu (18.840) – tai kainuotų 6028,8 LTL.

Daug tai, ar mažai? Kad galėtum spręsti, reikia rasti su kuo palyginti – ogi palyginti galima su reklaminių maketų talpinimu „Verslo žiniose”.  Puslapio dydžio spalvoto maketo patalpinimas „Verslo žinių” vidiniame puslapyje kainuoja 16 940 LTL!

OK, skrajutes dar reikia spausdinti – tai jum kainuos apie 0,10 LTL – visam tiražui 1884 LTL. Maketo talpinimui jūsų media agentūra gaus kokių 30% nuolaidą, o platinimui greičiausiai negaus nieko. Bet, suma sumarum – 7912,8 LTL už „insert’ą” arba 11858 LTL.

Su visa savo neapykanta krentančioms iš laikraščio šiukšlėms nedrįstu vertinti, jog maketas gali būti efektyvesnis už „insert’ą”. Juk negali lyginti „floating’o” su paprastu banner’iu, bet tai ir kainuoja atitinkamai.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

3 komentarai

  1. Lunas - 2008 04 13, 23:09

    Viskas būtų gerai tačiau labiausiai tavo straipsnyje nervino ir įkyriai į akis krito lietuviški barbarizmai: „insertas”, „floatingas” ir pan. Matau , kad kaikuriuos pažymėjai kabutėmis, tačiau vistiek visi šie žodžiai turi leituviškus atitikmenis.

  2. Simonas Bartkus - 2008 04 15, 21:16

    floatingo lietuviško atitkmens tai net nežinau. insert’o žinau, bet piktybiškai jį ignoruoju, kadangi jis blogas ir neatitinka reikšmės. Tegul kalbininkai sugalvoja kitą.

  3. neziniukas - 2008 05 8, 13:05

    Linai, viskas čia ir yra gerai – kodėl reikia rašyti tai, kaip tai įsivaizduoja kalbininkai, o ne tai, ką nori parašyti pats??? va man pvz insertas ir patinka kaip insertas, o jei tai būtų kokia skrajutė – na visai nerimtai skamba :D

Leave a reply