Nustebins daugelį: „Pigių skrydžių” bendrovių įsigalėjimas didina kainas (DAR KARTĄ ATNAUJINTA 08 08).

   
     

Nepykit, portalai labai išmokė mąstyti „clickbait’inėmis” antraštėmis, tai irgi uždėjau tokią.

Noriu pasidalinti trumpu pamąstymu apie tai, jog tam tikrais laikotarpiais, žemų sąnaudų aviakompanijų įsigalėjimas gali padidinti kainas.

Apie šį fenomeną jau kalbama Jungtinėje Karalystėje, kur nemažai maršrutų užėmė LCC, pirmiausia „easyJet”, paskui juos „Ryanair”, „Norwegian” ir kiti (pirmiausia, iš regioninių oro uostų). Piko laikotarpiu, kada paklausa yra didžiausia, galim pamatyti, jog žemų sąnaudų aviakompanijų kainos yra net didesnės, negu prieš jų atsiradimą ir įsigalėjimą. Fenomenas, turbūt, tinkamas žodis.

 

Galim tokių pavyzdžių paieškoti ir arčiau.

Gyvenimiškas pavyzdys: šiandien yra liepos 27 diena, noriu nuskristi iš Lutono į Kauną.

Tiesiog skraidina „Ryanair”, ieškau.

Visi skrydžiai parduoti rytojui, porytojui, sekmadieniui… Visi skrydžiai yra išparduoti iki paskutinės vietos iki rugpjūčio 6 dienos imtinai. 10 dienų iš eilės nėra nė vienos vietos skrydyje iš Lutono į Kauną!

 

Jeigu esu ypatingai lankstus, galiu laukti, kada vietų atsiras. „Ryanair” savo skrydžiuose vietų turi už pusantros savaitės:

O dabar atkreipkite dėmesį į kainas – bilietas iš Lutono į Kauną kainuoja 250EUR ir dar daugiau. Ir tai ne rytojui, o po dviejų savaičių!. Ne tokius „Ryanair” tarifus esame įprate matyti, ar ne?

Laimė, šiuo maršrutu skraidina ne tik „Ryanair”, bet ir „Wizz Air”. „Wizz Air” neturi vietų rytdienai, tačiau turi skrydžiams nuo šeštadienio ir vėliau:

Vėlgi, kainos labai panašios, kai kuriomis dienomis viršija 300EUR. Nepamirškime, jog pagal „Wizz Air” bagažo politiką net už rankinį bagažą dar reikės primokėti papildomai.

Kodėl taip yra?

Bendru atveju, rinka tampa žemų sąnaudų vežėjų ypatybių įkaite. Vienas iš pagrindiniu LCC principų – nauji lėktuvai (aukštas „capital cost”), labai aukšta utilizacija („max capital usage”). Tam, kad pasiektų aukštą utilizaciją, LCC bendrovės bando išlaikyti labai didelį skrydžių ir „ne sezono” metu, kuomet paklausa stipriai sumažėja. Prisimenu asmeniškai skrydį žiemą į Sardiniją prieš trejus metus – ilgai skrydis negyvavo, bet net tokiam maršrute „Ryanair” bandė išspausti „utilizacija aukščiau visko” ir bandė rasti keleivių, kurie į pajūrio kurortą skristų vasarį. Kai kas skrido ir nesiskundė – bet tik dėl to, kad pigu.

Aukšta lėktuvų ir įgulų utilizacija, šalia to – pirkimas urmu antžeminių paslaugų, didesnė galia spausti oro uostus („mes skraidysime kai ne sezonu, kai jūsų oro uostas vistiek tuščias”), turi teigiamą pusę – nemažą sutaupytų kaštų dalį žemų sąnaudų bendrovės perkėlė keleiviams ir su LCC atsiradimu, pamatėme tarifų, kokių iki tol nebuvo. Bet yra to kaina – jeigu LCC vieni užvaldo maršrutus, piko metu, LCC neturi galimybių reaguoti į išaugusią paklausą. Kodėl neturi? Todėl, kad turi lėktuvų ir įgulų tiek kiek turi, ir visus metus skraido su jais maksimaliai, resursų reaguoti ir didinti skrydžių skaičių paklausos pikais yra labai nedaug. Šiek tiek suabsoliutinu, bet tendencija labai ryški.

Kas darosi?

Natūraliai, paklausa svyruoja. Įsivaizduotinas maršrutas ir įsivaizduotina skalė, siekiant parodyti principą:

Paklausa „ne sezonu” ir „sezonu” gali skirtis 20%, 30%, 50%, o kai kuriuose maršrutuose netgi gali skirtis kartais! Vadinamosios „tradicinės” bendrovės įprastai seka paskui paklausą – bando pasiūlyti tinkamą pasiūlą esamai paklausai. Kadangi LCC valdo pirmiausia kaštų taupymo variklis, jos stengiasi visus metus išlaikyti operacijas kuo labiau tolygaus lygio.

Kas nutinka? „Ne sezonu”, pasiūla yra daug didesnė už paklausą. Kas nutinka tuomet? Pirkėjai gali pasinaudoti daugybe gerų pasiūlymų ir labai mažų kainų. Kas nutinka „sezonu”? Paklausa viršija pasiūlą. Kas nutinka tada? Didelės kainos (pardavėjai gali pasinaudoti savo galia ir pasiūlos trūkumu) arba – tiesiog visos vietos parduotos.


Papildyta rugpjūčio 8 dieną.

Pasirodo, šiai hipotezei patvirtinti, radau informacijos šaltinyje, kur nesitikėjau – Statistikos departamentas skelbia vartotojų kainų indeksus, tame keleivių vežimo oru kainas.

Labai akivaizdžiai matosi, jog prieš LCC įsigalėjimą Lietuvoje, kainos nesvyravo (arba svyravo labai mažai) sezoniškai. Tuo tarp dabar – sezoniniai peak’ai tik auga.

Atskira kalba apie Vilniaus oro uosto uždarymo įtaką – na, bet reikia ne vieno mėnesio išvadoms daryti.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

658 komentarai

  1. Augustinas Žemaitis - 2017 07 27, 18:32

    Tiesa. Tačiau ar galima sakyti, kad kainos padidėjo? Kainos į tiesioginį nepigių bendrovių skrydį už kelių dienų taip pat būna didelės ypač jei, kaip yra čia, panašu išparduotos beveik visos vietos.

    Ar, galbūt, tiesa ta, kad „pigių skrydžių” bendrovės ne todėl, kad visada skraidina pigiai, o todėl, kad pigiai skraidina kartais (ar gal pusę laiko) – konkrečiai nesezono metu, „įsukant” reisus ir pan. Kas nori pigiai kur nuskristi, visada gali.

    Tuo tarpu „piko” metu tiesiog pigių ir „įprastinių” bendrovių kainos sutampa ar „pigių” tik nežymiai mažesnės.

    Aišku, kai pigių ir „įprastinių” produktai supanašėja, sunku ką ir lyginti – tad čia labiau lyginu situaciją dabar su situacija prieš daugelį metų, kai skraidė, tarkim, BA ir LAL į Londoną, kadangi deklaracija yra, kad „pigių skrydžių bendrovių įsigalėjimas kelia kainas”, reiškia, kelia lyginant su kažkokiu periodu, kai jų nebuvo ar buvo mažai.

    Dar vienas įdomus poveikis – kaip LCC pakeitė atostogų poreikius (t.y. kaip keitėsi paklausos pasiskirstymas metuose)? Kol buvo reguliuojama rinka, vienodos kainos, logiška, kad žmonės norėjo atostogauti vien pagal klimatą ar dar ką. Aš šiais laikais, tuo tarpu, skraidau beveik vien „ne sezonu”. Į Sardiniją žiemą tuo reisu irgi, beje, skridau.

  2. Augustinas Žemaitis - 2017 07 27, 18:34

    (ir, pilni reisai žiemą reiškia, kad skrenda ir daugiau žmonių tuo metu, kad ir už pigiai. O atostogų trukmė yra ribota – reiškia, tikėtina, bent dalis jų „perkeliama” iš kitur)

  3. Wincas - 2017 07 27, 18:50

    O kas Neskrido i ta reisa Sardinijoje ? :) Is dalies siuo metu, skrydziai is Londono visada laiko didele kaina, nes prasideda vaiku atostogos, ir visi skrenda atostogauti i Lietuva. Sia tendencija stebiu jau gal 8 metai. Daugelis bilietus perka is anksto, nes visiems aisku kada vaikai bus paleisti ir bus galima lekti i Lietuva. Stengiuos siuo metu Londone nesilankyti, Nebent zinoma Farnborough ….

  4. Augustinas Žemaitis - 2017 07 27, 19:12

    „O kas Neskrido i ta reisa Sardinijoje ? :)” – tą ir turiu omeny, kad žmonės persikelia

    Tačiau, ką Simonas kalbėjo Vytauto-NT organizuotoje diskusijoje, sezoniškumas JK daug didesnis nei Lietuvoje. Galbūt JK, kur algos didesnės, žmonėms ne toks ir reikšmingas kainų skirtumas, ir todėl žmonės, kad ir už brangiau, renkasi skristi vasarą. Tuo tarpu, tikėtina, Lietuvoje sezoniškumą LCC ir sumažino, nes daug kas, nors už tokią pačią kainą ir skristų vasarą, persikėlė atostogas į kitą laiką. Todėl, galbūt, tokio efekto, kad Lietuvoje kainos kažkuriuo metu (bent kiek ilgesniu) į konkretų miestą, į kurį ir iki LCC, ir po LCC buvo/yra tiesioginiai skrydžiai taps didesnės, negu ikiLCC eroje, ir nesulauksime.

  5. Augustinas Žemaitis - 2017 07 27, 19:13

    *tą ir turiu omeny, kad žmonės persikelia atostogas.

  6. Čiurlionis - 2017 07 28, 05:32

    Iki LCC atsiradimo kainos buvo labai didelės, vis dėl to manau, kad jos būtų mažėjusios, LCC tik pagreitino šį procesą.

    Taip pat LCC, išmokė- tiksliau turbūt būtų sakyt supažindino su tuo, kas yra keliavimas oru.

    Bet yra dalykų, kurie ir dingo dėl LCC „kaltės”:

    Nemokamas registruotas bagažas,
    Matinimas lėktuve,
    Dažnai, kur reikia mokėti už pasirinktą iš anksto vietą,
    Dalis aviakompanijų nebeduoda, net Fast tracko.
    O biznio klasė Europoje iš esmės tapo tik galimybe, keisti bilietą.

    Visą tai dar išlaiko long-haul, bet ar ilgai, sprendžiant iš Norwegian, bei naujai įkurtų Iberia ir AF dukterinių,ten reikia mokėti už viską.

    Dabar galima nuskristi su už 370 eur į JFK su all inc. įsigalėjus long haul LCC, už 370 gausime tik bilietą. Labai tikiuosi, kad to nebuz.

  7. Vytautas - 2017 07 28, 10:02

    Šiek tiek offtopic, bet negaliu nepasidalint.
    Vis paieškau, kas kur intra-EU skraido su egzotiniu inventorium – tai be senokai atrasto Singapore B777 MUC-MAN, lapkričiui skrydžius į FRA susidėliojau taip: FR VNO-MAD LAN MAD-FRA, segmentas su Čilės LAN kainavo €27, skraidina su B789. Ko ne egzotika?:)

  8. Simonas Bartkus - 2017 07 28, 10:21

    Vytautas: labai gerai! :)

  9. c2h5oh - 2017 07 28, 10:33

    Dar toks momentas, kuris bendras visoms aviakompanijoms. Alternatyvieji kaštai. Aviakompanijai turbūt labiau apsimoka papildomą lėktuvą statyti anglų gabenimui į Malagą arba norvegų į Graikiją. Todėl reisas Londonas – Vilnius lieka su nepasikeitusiu dažniu.

    Ne visai supratau logikos, kodėl LCC pajėgumai sezono metu mažesni nei „legacy” turi. Tarkim, LCC turi 100 lėktuvų, ir legacy turi 100. Ne sezono metu pas LCC skrenda visas 100, o pas legacy tik 2/3- 66. Sezono metu skrenda viskas – pas LCC 100 ir pas legacy 100, taigi talpa nepasikeičia (skraidymas žiemą nesumažina pajėgumo skaidyti vasarą).

    p.s: bravo už antraštę! bet dar yra kur tobulėti, pvz „Nustebins daugelį: suskaičiavęs skrydžių kainas vilnietis pakraupo”.

  10. Augustinas Žemaitis - 2017 07 28, 10:43

    @Čiurlionis – dėl biznio klasės „išnykimo” – tiesa, čia jau ne ką tepadarysi.

    Tačiau visa kita – kažin. Taip, nėra „nemokamo” maitinimo ar bagažo, tačiau jis ir nebuvo nemokamas – jis būdavo įskaičiuotas į kainą. Ir, manau, beveik visais atvejais, bent Lietuvoje, skristi dabar LCC su pilnu maitinimu ir bagažu yra vis tiek pigiau, nei ikiLCC laikais kainuodavo toks reisas. Tiesiog, dauguma (įskaitant mane) taip nedaro, nes tai galbūt nėra tokios svarbios paslaugos, verčiau mokėti dar pigiau.

  11. Simonas Bartkus - 2017 07 28, 10:45

    Čia nuskambės šventvagiškai, bet šitoj vietoj legacy turėjo/turi didesnį flexibility.

    Pavyzdžiui Lufthansa gali dalį savo lėktuvų iš FRA-BRU vasarą permesti į FRA-AGP ir tokiu būdu, pasikeičia auditorija VNO-FRA leg’e – mažiau offer’ingo business travel, bet daugiau keleivių, kurie skrenda leisure.

    Ką darydavo SAS, kai dar naudojo Cimber CRJ200. Žiemą CRJ200 skraidydavo trumpus legus ir high frequency. Vasarą kai kur frequency trumpuose leguose sumažindavo, CRJ200 statydavo ant visokių CPH-MAN, CPH-NCL, o nuo tų maršrutų atsilaisvinusius Boeing perstumdavo į leisure routes.

    Gal kada LCC prie to irgi prieis.

    Šito posto esmė nėra, kad average kainos kyla – jos mažėja, ir toliau mažės. Tačiau LCC nelankstumas capacity judinimo klausimu turi savo „šalutinį poveikį” ir tas poveikis yra nesureagavimas į paklausos pikus, kur jų prireikia.

  12. Simonas Bartkus - 2017 07 28, 10:49

    Šiaip į ką dar atkreipčiau dėmesį, kad tie patys „legacy” tampa mažiau lankstūs. Pavyzdžiui, imkim tą patį mums pažįstamą SAS: kai jie atidavė skraidymą VNO-CPH trečiai šaliai, nebeliko flexibility pakeisti orlaivį į didesnį. T.y, kol maršrutas buvo operated by SAS, matydavom, kad pagal paklausą įvykdavo upgrade į MD82 ar A319. Dabar to padaryti nebeišeina ir tam tikrom dienom vietų nėra (o paskutinės vietos labai brangios).

    Panašiai, beje, su Finnair irgi. Kol Embraer fleet’as buvo Finnair, jie žaisdavo su keitimais į Airbus, o dabar taip nebevyksta.

  13. Simonas Bartkus - 2017 07 28, 11:30

    Europoje, beje, vakar konsolidacijos ženklai įsisuko:
    – Air France iš Bransono įsigijo 31% Virgin Atlantic akcijų. Bransonas realiai pasitraukė iš aviacijos visiškai. 49% Virgin Atlantic akcijų priklauso Delta;
    – Delta įsigijo 10% AirFrance-KLM akcijų;
    – China Eastern įsigijo 10% AirFrance-KLM akcijų;
    – Virgin Atlantic taps AirFrance/KLM/Delta/Alitalia transatlantinio aljanso dalis – t.y. visi jų transatlantiniai skrydžiai, dalinsis kaštus ir pajamas visuose įrašuose.

    Turbūt laiko klausimas, kada Virgin Atlantic dabar taps SkyTeam.

    Taip dyliai dingo iš žemėlapio dar vienas nepriklausomas Europos vežėjas – Virgin Atlantic.

  14. Arnas - 2017 07 28, 12:04

    Vytautai, kas liečia egzotinį inventorių, tai ne per seniausiai grįžtant iš atostogų AYT-IST TK B777 :)

  15. Julius - 2017 07 28, 12:37

    O tai koks yra egzotinis o koks ne? MAD-LHR Iberia a340 skaitosi?
    FCO-MXP su Alitalia a330?

  16. Čiurlionis - 2017 07 28, 13:03

    Egzotinis yra Garuda b777 AMS-LGW, Ethiopian su b787, ARN-VIE. Jau minėti SQ ir LAN.

    Manu čia turima omeny ne Europos vežėjų, Europos viduje vykdomi skrydžiai.

    Dėl to BA b747 LHR-DME nėra egzotinis ;)

  17. Vytautas - 2017 07 28, 13:19

    Čiurlionis gerai įvardijo, kas tai yra egzotika;) Ne Europos vežėjų Europos viduje vykdomi skrydžiai su widebody a/c.
    Beje, įdomu, kaip toks vežėjas kaip LAN gauna teises pardavinėti bilietus į segmentą MAD-FRA? Turi būt kažkoks susitarimas tarp EU ir Čilės?

  18. Simonas Bartkus - 2017 07 28, 13:23

    EU reguliuoja tik Europos aviakompanijų intra-Europe-sky. Šiuo atveju čia LAN susitarimas su Vokietija ir Ispanija.

  19. Tomas468 - 2017 07 28, 13:32

    Nezinojau kad Nordica turi atr72. Turbut leasintas is kazkur.

  20. Simonas Bartkus - 2017 07 28, 13:33

    Nordica neseniai tapo ATR72 operatoriumi. 4 skraidys už SAS wet-lease, bet planuoja nauodoti ir savo scheduled reisuose.

  21. Simonas Bartkus - 2017 07 28, 13:42

    Pagal paskelbtus tvarkaraščius, „airBaltic” žiemą planuoja mažinti VNO-TLL skrydžių skaičių iki 9 per savaitę (dabar yra 12).

    Nordica planuoja laikyti toliau 16 reisų per savaitę.

  22. Justinas - 2017 07 28, 14:35

    Kalbant apie egzotikas, esu skridęs Cathay Pacific red-eye service iš Vankuverio į Niujorką su B777. Šalia dar kitas Philippine Airlines irgi tokiu pat maršrutu skrido.

  23. Anonimas - 2017 07 29, 11:05
  24. vytautas-NT - 2017 07 29, 21:41

    O tai ne paprasčiau naują terminalą pastatyt ir jį sujungt su senu?

  25. Jurgis - 2017 07 30, 18:58

    Iš Lietuvos tiesioginiu skrydžiu į JAV: ar Lietuvai prireiks naujo oro uosto?
    http://ekonomika.tv3.lt/naujiena/is-lietuvos-tiesioginiu-skrydziu-i-jav-ar-lietuvai-prireiks-naujo-oro-uosto-57603.html

  26. Tomas LT - 2017 07 31, 09:02

    Pokalbiai su „British Airways“, „EasyJet“ ir „AirBaltic“ dėl skrydžio į Londoną kol kas nesėkmingi

    http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/pokalbiai-su-british-airways-easyjet-ir-airbaltic-del-skrydzio-londona-kol-kas-nesekmingi/

  27. Šarūnas - 2017 07 31, 10:04

    Keista, kad net BT neskraido. Man jie buvo pagrindiniai ir realiausi kandidatai i LGW. Easyjet kaip ir LCC irgi. Norwegian vienas is variantu

  28. Spectator - 2017 07 31, 10:21

    Na, nežinau, ar labai keista… Nėra nė vieno gero argumento, kodėl kažkas turėtų tuo maršrutu skraidyti, išskyrus pasvaičiojimus apie kažkokius ivestuotojus. LCC konkurencija milžiniška, rinka labai jautri kainai ir tikri nebus linkus mokėti 100/200 EUR už geresnį oro uostą. Pridėkim dar tai, kad LGW beveik nėra normalių slotų likę. Tai klausimas šiaip, kodėl kas nors turėtų skraidyti šiuo maršrutu?

  29. Augustinas Žemaitis - 2017 07 31, 11:14

    Kodėl apskritai Getvikas traktuojamas kaip tiek smarkiai geresnis už tuos oro uostus į kuriuos jau vyksta skrydžiai, kad net vertėtų kažką mokėti – nelabai suprantu (dėl LHR ir Sičio suprantu geriau).

    Pagal Google Maps, tarkime, nusigavimo laikas nuo Londono oro uostų iki Sičio yra toks šiuo metu (~9:00 Londone):

    Getviko – 52 min. viešuoju transportu, 91 min. automobiliu
    Stanstedo – 63 min. viešuoju transportu, 75 min. automobiliu
    Lutono – 67 min. viešuoju transportu, 82 min. automobiliu
    Hytrou – 51 min. viešuoju transportu, 66 min. automobiliu
    Sičio – 23 min. viešuoju transportu, 37 min. automobiliu

    Ne visam verslui reikia į Sitį, bet tarkim į Kanari Vorfą iš Stanstedo tik 48 min automobiliu. Į Vest Endą (Vestminsterį ir pan.), aišku, Hytrou be konkurencijos.

  30. Pranas - 2017 07 31, 11:27

    Ir dar klausimas ar LGW taip jau geresnis P2P skrendant – ten gi pakankamai normalu papildomą pusvalandį lėktuve prasėdėt eilėje, tiek ant žemės, tiek danguje laukiant. Kiek atsimenu iš KUN į LGW kainos nebuvo didesnės, greičiau mažesnės.

  31. Jurgis - 2017 07 31, 11:52

    Riga airport serviced more than 40% of passengers and cargoes in Baltics
    http://bnn-news.com/riga-airport-serviced-more-than-40-of-passengers-and-cargoes-in-baltics-169162

    BNN was informed that Riga airport more than 2.7 million passengers or 46% of all passengers serviced at airports of Baltic capitals.
    49% of all air cargoes were also serviced in Riga.

  32. expertas - 2017 07 31, 13:46

    p. Ž. Gavelienės klejonės apie Heathrow. Ir apie sumažėjusius srautus Vilniuje (kažkaip nemato padidėjusių srautų Kaune).

  33. Wincas - 2017 07 31, 14:16

    Patys patogiausi oro uostai yra Heathrow ir City vien del Metro linijos. O Lutonas Gatwickas ar Stanstedas, matuojant is pacio miesto centro, yra is esmes tuo paciu atstumu. Bet kad reikia normalios avialinijos is Londono – Faktas. Viena karta skrendant su RYR is Londono uz manes sedejo Lietuviai, JAV emigrantai, Is akcento sprendziant buvo uzauge Amerikoje. Visa kelia keike „Mike” Kad jis nupirko bilietus i tokias prastas avialinijas. Sake atgal eis pesciom bet su RYR neskris. Aisku jie ipusejus skrydziui buvo isgere visa lektuvo alkoholi, kuris buvo supilstytas i tuos 1 gramo maiselius.

  34. vytautas-NT - 2017 07 31, 15:44

    Ką duotų Gatwick lyginant su Stansted ir Luton- truputį tolimųjų krypčių.
    Realiai jungimams naudos duotų tik Heathrow, bet iš visų projektų, tai mažiausiai realus.

    Matyt reiktų London-City pabandyt. Bet jos net Estams užkurt nepavyko. Beje, Varšuva dar turi Hethrow ar jau pardavė slot’us?

  35. Simonas Bartkus - 2017 07 31, 15:47

    WAW žinoma turi – du kartus per dieną skraido British Airways, tris kartus per dieną skraido LOT.

    LOT šiam reisui pradėjo naudot B738.

  36. Jurgis - 2017 07 31, 16:08
  37. Spectator - 2017 07 31, 16:16

    Pagaliau kažkoks komentaras į temą dėl Londono paramos. Nėra jokių prielaidų, kad tokia parama būtų patvirtinta Europos Komisijos. Tokia parama yra nesąžininga FR/W6 atžvilgiu, nes šios kompanijos jau vykdo skrydžius tarp Vilniaus ir Londono ir už tai negauna jokios paramos. Čia būtų panašiai jei savivaldybė skirtų EUR 2M kokiam nors Burger King, kad atidarytų restoraną priešais McDonalds Vilniaus Gedimino prospekte. Nenorim investuoti į nacionalinį vežėją – vadinasi paliekam susisiekimo sritį laisvai rinkai. Laisvoje rinkoje nėra vietos VNO-LGW/LHR skrydžiams. Klausimas baigtas, variantų nėra.

  38. trolis - 2017 08 1, 10:02

    manau, kad sitoje vietoje reiketu atsiklausti aviacijos guru Maciulio

  39. Čiurlionis - 2017 08 1, 10:37

    @trolis jis iš Kauno, tai ko norėt :)

  40. Tomas LT - 2017 08 1, 12:44
  41. Kardiobatonas - 2017 08 1, 16:00

    Avion Express A320 (LY-VEF) skraido už „Condor” iš DE. Ar čia tik man naujiena?

  42. Simonas Bartkus - 2017 08 1, 16:08

    Kiek žinau, trys Avion Express lėktuvai skraido už Condor – 2 A320 ir vienas A321.

  43. trolis - 2017 08 2, 10:45

    Vakar is Everett pakilo galimai paskutinis ever naujas keleivinis 747 – HL7644 747-8i, skirtas Korean Air, – Boeing’o liste liko tik vienas nediverintas orderis, skirtas „unidentified customeriui”

    Tuo tarpu Air Force One tikriaus ims du 747-8, kurie buvo skirti Transaero ir siuo metu dulka kazkur dykumoj Kalifornijoje

  44. jpou - 2017 08 2, 11:43

    @trolis ar tikrai? Boeing’o puslapis rodo, kad dar 5 orderiai unfilled.

    747 Model Summary Through June 2017
    747-8 Unfilled 5

  45. Julius - 2017 08 2, 13:11

    Gaila kad 747 retirinamas. Taip norėčiau praskristi tuo legendiniu lėktuvu. Vieną kartą turėjau galimybę, bet freakin airbalticas atšaukė mano skrydį į Amsterdamą ir likau be 747… :'(
    Tikiuos dar pasitaikys galimybė

  46. Justas - 2017 08 2, 15:13

    Dar apie BA pritraukima. Paskaiciavavu, tokiu skrydziu nauda, ir ta nauda BVP butu geriausiu atveju kazkur 5-20M EUR per metus. Ar tai verta 2M EUR atidavimo BA?

    Kam idomu, kaip tokie dalykai skaicuojami (vienas is metodu): https://www.facebook.com/justas.gumbrevicius/posts/10154966519232852

  47. trolis - 2017 08 2, 15:31

    @jpou – lygtais trys slot’ai priklauso Transaero, vienas tas unknown customer ir paskutinis – vakar link ICN pakiles 747-8. Nebent cargo dar priskaiciuoja, bet ar buvo orderiu?

  48. trolis - 2017 08 2, 16:04

    dar viena idomybe – organizacija FlyersRights pasieke savo ir FAA bus priversta USA perziureti kedziu dydzio ir seat pitch klausima, ka iki siol atsisakydavo daryti:
    http://money.cnn.com/2017/07/29/news/companies/faa-airline-seat-sizes/index.html

  49. Vytautas-NT - 2017 08 2, 17:48

    Jo, bet aš nelabai tikiu, kad už 2 mln EUR galima gaut VNO-LHR su BA.
    Ten, berods, 2 mln yra per 3 metus…

  50. Justinas - 2017 08 2, 20:54

    Negalima gauti VNO-LHR ar LYC už 2mln.

    Apskritai, nieko čia negalima padaryti su tokiais biudžetais. Čia tie patys neadekvatūs veikėjai, kurie domisi, o kodėl pas mus takas TRUMPESNIS nei pas latvius ir estus. Tiesiog, ačiū Dievui, kad jie nesikiša į chirurgų darbą, nes irgi pasiūlytų „va čia ilgiau prapjauk, kaip vakar Antanui darei”.

    Iliustracijai, vienas Wizzairo Airbus A320, skraidydamas kasdien ištisus metus Vilnius-Liutonas-Vilnius vieną kartą per dieną, jo skraidymo kaštai/pajamos yra /- 20 mln. eurų. Apie tokias sumas eina kalba. Wizzairo pelno marža per metus ant tokio reiso yra didesnė nei tie 2 mln. eurų :)

  51. Justinas - 2017 08 2, 22:30

    Pasitaisysiu, dukart suskaičiavau return keleivius, vienas dieninis reisas VNO-LTN-VNO apie 10 mln. eur. Pačios 2 mln. sumos absurdiškumo tai vistiek nekeičia.

  52. Justas - 2017 08 2, 23:18

    Taip, Justinai, as primeciau CASK skirtuma tarp W6 ir BA, ir adjustin’us for stage length, tai iseina kazkur 2.5x… Tai BA islaidos bus kokie 25M EUR.

  53. oleg - 2017 08 3, 16:15

    https://www.flightradar24.com/BOE004/e54ad6b
    itariu toks modern art kainavo labai daug =]

  54. Dzin - 2017 08 3, 17:24

    Suvalkai statys oro uostą. Bet Kaunui nėr ko bijoti – leisis lėktuvai iki 50 vietų.

  55. Wincas - 2017 08 3, 17:37

    Su Matijosaiciu priesaki ir Warshava klaupsis ant keliu….. :)

  56. Salininkų kaimas - 2017 08 3, 17:40

    Dar vienas orouostas Lenkijoje…

  57. Čiurlionis - 2017 08 3, 18:03

    Druskininkai savo oro uostą statysis, kas jiem tie Suvalkai ;)

  58. Wincas - 2017 08 3, 18:47

    Bet ar tai nera ateitis, kai vis daugiau long-haul skrydziu yra atliekama narrow-body lektuvais. O 747 ir A380 eina i Istorija. Gal ir Monstrai kaip Frankfurt, Heatrow, Amsterdam ir t.t… Eisi irgi i Istorija. O ateitis priklausys oro uostams kaip VNO TLL RIX …..

  59. Jurgis - 2017 08 3, 21:25

    Ryanair unveils new ‘game-changer’ seats – but why won’t it give us pockets?
    http://www.telegraph.co.uk/travel/comment/ryanair-new-planes-seat-back-pockets/

  60. Little_man - 2017 08 4, 14:44

    teko skristi su B-747-4 Amsterdam-Delhi ir atgal, į priekį teko skristi 1A vietoje :), kodėl gavau tą bilietą net nežinau tiesiog registracijoje RIX tokį davė nors pirktas buvo pigiausias variantas, o kad business class bus tik lėktuve sužinojau, o vat atgal jau skridau su cattle class kažkur gale :) tai įspūdžiai ne patys geriausi. Bet į priekį skrydis tikrai patiko ir long haul tikrai verta mokėti už geresnę ir patogesnę kelionę.

  61. Kardiobatonas - 2017 08 4, 15:32

    Business class patogumas nenuginčijamas, bet ir kainos skirtumas – įspūdingas. Nebent pavyksta pataikyti nusipirkti bilietus per super akciją.

    Little_man, karatais tokių nutikimų pasitaiko for free. Turbūt dėl overbookingo. Kartą su economy bilietu skridau business class PRG-VNO, nes kitur nebuvo vietų.

  62. Čiurlionis - 2017 08 4, 18:21

    Jei nebijai, papulti į vidurinę eilę, tarp 3 kitų keleivių, galima ateiti paskutiniam į check inn’ą. Ypač tokiuose reisuose, kaip CPH-DXB.

  63. vytautas-NT - 2017 08 5, 00:23

    Beje, grįžtant prie pagrindinio straipsnio temos- išeitų vasara tradiciniai hub and spoke vežėjai gali uždirbti iš pasiūlos trūkumo.
    Bet, kiek suprantu, žiema jums sunku, nes jų kaštų bazė-didesnė.

    Beje, Ar tas pats Ryanair negali kėdžių trūkumo jungimais spręst?

  64. Kardiobatonas - 2017 08 5, 14:59
  65. Pranas - 2017 08 5, 20:20

    Ar neprivalo aviakompanija overbookingo atveju ieškoti savanorių? O jei privalo, tai kuri CAA turi baudą skirt, Vengrijos ar Lietuvos? Visgi jau antras aprašytas atvejis šią savaitę, panašu į sistemą.
    Na ir pastaba sau – nepalikt checkino pas Wizz paskutinei minutei kada skrist noris labiau nei kompensacijos.

  66. Dovydas - 2017 08 6, 19:32
  67. Tomas - 2017 08 6, 23:55

    Jeigu dar aktuali informacija
    BT215 KUN – TXL 2.AUG max 70pax
    BT216 TXL – KUN 7.AUG max 60pax

  68. Justinas - 2017 08 7, 00:38

    Dėl overbooko – taip nutinka, avialinija turi teisę taip daryti, tough luck.

    Vienintelis dalykas, ką galima daryti (ir esu išbandęs asmeniškai, Wizzair susimokėjo) – nelaukti sekančio pasiūlyto skrydžio po savaitės, o pačiam bookintis artimiausią ir pigiausią skrydį už savo pinigus su kita avialinija, griežtai ir aiškiai atsisakyti pinigų grąžinimo, ir reikalauti kompensuoti išlaidas ir 250/400/600 priklausomai nuo atstumo. Pagal EC261, avialinija privalo pasiūlyti alternatyvą artimiausiu įmanomu metu, ir tikrai neparašyta, jog tai turi būti jų pačių skrydis.

    Bet čia reikia nepasimesti. Ir reikia pinigų pakankamai prie savęs turėti.

  69. Pranas - 2017 08 7, 01:11

    Nu kad ne:

    Article 4

    Denied boarding

    1. When an operating air carrier reasonably expects to deny boarding on a flight, it shall first call for volunteers to surrender their reservations in exchange for benefits under conditions to be agreed between the passenger concerned and the operating air carrier. Volunteers shall be assisted in accordance with Article 8, such assistance being additional to the benefits mentioned in this paragraph.

    2. If an insufficient number of volunteers comes forward to allow the remaining passengers with reservations to board the flight, the operating air carrier may then deny boarding to passengers against their will.

    3. If boarding is denied to passengers against their will, the operating air carrier shall immediately compensate them in accordance with Article 7 and assist them in accordance with Articles 8 and 9.

    Pagal mane savanorių neiškojimas kai įsichekina žmonių daugiau nei yra vietų yra aiškus pažeidimas už kurį aviakompanija turi būti baudžiama per visus galus.

  70. Justinas - 2017 08 7, 02:04

    Būtent Article 8 garantuoja keleiviui teisę į pasirinkimą tarp reroute ir reimbuse, keleivio pasirinkimu. 8.1 aiškiai sako:

    Right to reimbursement or re-routing

    1. Where reference is made to this Article, passengers shall be offered the choice between:

    Bet 95% keleivių tiesiog pasiims reimburse ir viskas.

  71. Pranas - 2017 08 7, 07:22

    Tai dėl reroutinimo aš sutinku, nesutinu, kad jie turi teisę daryt denied boarding savanorių nepaieškoję.

  72. Giedrius - 2017 08 7, 09:13

    @Justinas, ar tikrai privalo pasiūlyt artimiausiu įmanomu laiku, su bet kokiom oro bendrovėm? Kažkaip kaip skaičiau nesenai žmonių experience su BA screw-up LHR, tai tie kas patys nusipirko bilietus, už juos pinigų neatgavo.
    Ir lyg jokių teismų sprendimų šitoj vietoj nerandu.

  73. oleg - 2017 08 7, 10:20

    o ko CityJet bazes vilniuje neskelbia? Ar cia toks darbinis momentas kad nevertas demesio jiems/SK?

  74. Simonas Bartkus - 2017 08 7, 10:22

    Manau darbinis vidinis operations klausimas ir nieko neskelbs :) Juolab, kad, panašu, visiškai jokių pakeitimų SK schedules nebus.

  75. Tomas LT - 2017 08 7, 14:02

    Vilniaus oro uosto tako rekonstrukcija: asfalto per dieną sunaudojama tiek, kiek sveria Eifelio bokštas

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/vilniaus-oro-uosto-tako-rekonstrukcija-asfalto-per-diena-sunaudojama-tiek-kiek-sveria-eifelio-bokstas/

  76. Augustinas Žemaitis - 2017 08 7, 16:57

    @Giedrius: taip, privalo siūlyti artimiausiu laiku, pagal reglamentą. Yra teismų sprendimų net Lietuvoje kur priteisė iš aviakompanijos sumas už paties nusipirktus bilietus.

  77. Mindauqas - 2017 08 8, 12:44

    Ar kas realiai pasinaudojote nemokama Turkish nakvyne Stambule? (jokių ankstesnių skrydžių nėra, layover 18 val.) Skrydis iš Vilniaus į Italiją, į Stambulą atskrenda 22 val. – ar nebus taip, kad bus „pasibaigę“ viešbučiai taip vėlai atskridus?

  78. Mindaugas - 2017 08 8, 12:51

    Teko naudotis tik nemokamu turu, bet pries mane stovejo zmones kurie gavo viesbuti.

  79. Aras - 2017 08 8, 14:09

    @ Mindaugas.

    Taip, jokių problemų, greitai gavau.

  80. trolis - 2017 08 8, 15:12

    viesbuciai nepasibaigia – tiesiog jie gali buti ne ten, kur tikiesi ir teks pasedeti autobuse kelioneje iki oro uosto ar is jo.

  81. Simonas Bartkus - 2017 08 8, 17:02

    Atkreipiu dėmesį, jog atnaujinau šį įrašą – pasirodo statistikos departamento duomenys irgi fiksuoja, jog su LCC atsiradimu kainos vasarą aukštyn, o vasarą žemyn.

  82. Karolis - 2017 08 8, 18:41

    Pavyko pasinaudot, tik keli jau paminėti bet: gali tekt palaukt „paskyrimo”, viešbutis gali būti tarp oro uosto ir centro, shuttle bus norės vešt atgal į oro uostą gerokai iki skrydžio. Man tai nesutrukdė pamatyt (šiek tiek) Stambulo, tiesiog teko išmėgint vietinį taksi. Buvo smagu :)

  83. Augustinas Žemaitis - 2017 08 8, 19:03

    Turkish nakvynės patirtys:

    a)Nakvynės neskyrė. Teko pačiam važiuoti į centrą ir apsistoti. Problema galimai, kad iš anksto pirkau bilietus, per tą laiką pridėjo naują reisą ir nebeatitiko sąlygų mano jungimas.

    b)Nuvežė į viešbutį arti centro. Pusryčių nespėjome, reikėjo važiuoti.

    c)Nuvežė į viešbutį greta oro uosto. Spėjome pavalgyti ir nemokamus pusryčius.

    Abu viešbučiai iš pasaulinių tinklų, gal „Ramada” ir „Holiday Inn” jei gerai pamenu.

  84. oleg - 2017 08 8, 19:35

    testuosiu KUN ryt!
    Kaip ten eiles? 20:00 skrydziui stovesiu 30 min saugumo patikroje ar maziau?

    dekui

  85. Šarūnas - 2017 08 8, 19:50

    Skridau iš KUN pirmadienį. Šengeno terminalas apytuštis praėjau patikrą per kokias 5 minutes.FR į CPH pilnas buvo.

  86. jpou - 2017 08 8, 19:56

    Penktadieni vakare nesengeno terminalas buvo apytustis. Pirmadieni rytinio piko metu sengeno terminalas buvo pilnas zmoniu. FR ir SK i Kopenhaga ir LH i Frankfurta vienu metu praktiskai vyko boardingas, tai saleje daug judejimo ir jovalo.

  87. expertas - 2017 08 8, 23:59

    Vakare gal ir praleisi 5 minutes saugumoje patikroje :) o gal užteks 1 minutės :)

  88. Tomas LT - 2017 08 9, 11:19
  89. Pranas - 2017 08 9, 11:29

    Wizz žiemos sezonu skraidys iš Rygos į Eilatą. Grįžimas į Rygą 4:35 ryto.

  90. […] skrydis kainuos 20 EUR. Jei norite išskristi rytoj – būkite geras, susimokėkite 200 EUR. (apie pigiųjų aviakompanijų kainodarą detaliau rašė […]

  91. dzin - 2017 08 9, 17:09

    Simonai, gal išeitų paskaidyti Statistikos departamento grafiką į dvi dalis – vieną iki 2012 m 11 mėn, o kitą – nuo 2013 m. 1 mėn bei įdėti ten liniją, rodančią vidurkį.
    Man rodos, lūžyje tarp 2012/2013 buvo kainų šuolis, o po to jos palaipsniui mažėja.
    Tokiu atveju logiškiau būtų teigti, kad kainos kyla piko sezonu, tačiau išvedus vidurkį per visus metus, kainos mažėja.
    Be to, primeksime, kiek krypčių turėjome kokiais 2011 (dalis keliavo per kaimyninius oro uostus arba per jungiamuosius) ir kiek jų turime 2017

  92. Mindaugas - 2017 08 9, 18:34

    Qatar-Gulf crisis: All the latest updates

    6:00pm – Qatar waives visas for 80 nationalities

    Qatar has announced a programme to allow visa-free entry for citizens of 80 countries, in order to encourage air transport and tourism.

    Nationals from dozens of countries in Europe and elsewhere including India, Lebanon, New Zealand, South Africa, and the United States only need present a valid passport to enter Qatar.

    „The visa exemption scheme will make Qatar the most open country in the region,” Hassan al-Ibrahim, Chief Tourism Development officer at Qatar Tourism Authority said.

    Nationals of 33 countries will be allowed to stay for 180 days and the other 47 for up to 30 days.
    1. Austria
    2. Bahamas
    3. Belgium
    4. Bulgaria
    5. Croatia
    6. Cyprus
    7. Czech Republic
    8. Denmark
    9. Estonia
    10. Finland
    11. France
    12. Germany
    13. Greece
    14. Hungary
    15. Iceland
    16. Italy
    17. Latvia
    18. Liechtenstein
    19. Lithuania
    20. Luxembourg
    21. Malta
    22. Netherlands
    23. Norway
    24. Poland
    25. Portugal
    26. Romania
    27. Seychelles
    28. Slovakia
    29. Slovenia
    30. Spain
    31. Sweden
    32. Switzerland
    33. Turkey
    http://www.aljazeera.com/news/2017/06/qatar-diplomatic-crisis-latest-updates-170605105550769.html

  93. vytautas-NT - 2017 08 9, 22:25

    Grįžtu prie savo klausimo- ar pvz. Latvijoj, kur yra AirBaltic situacija su kainų svyravimu yra kitokia? Kiek gali tradiciniai vežėjai išspręst šitą problemą? Ar jų parkai perdaug optimizuoti, kad spręst šitą problemą?

  94. Simonas Bartkus - 2017 08 10, 10:04

    LTOU paskelbė liepos mėnesio duomenis: Iš viso liepą Lietuvos oro uostai sulaukė apie 14 proc. mažiau keleivių nei tuo pačiu metu pernai.

    Taigi, KUN uždarymo efektas yra apie 30% bendra netektis, nes pirmus 6 mėnesius oro uostai turėjo apie 15% prieaugio tempą.

  95. Tomas LT - 2017 08 10, 10:07
  96. Tomas LT - 2017 08 10, 11:36
  97. Wincas - 2017 08 10, 12:44

    Kokie 5% keleiviu atkrito po Shimpanziu susivienijimo pareiskimo apie saugumo neuztikrinima KUN oro uoste. Idomu ar eitu is ju issireikalauti butelio deze nuostoliu padengimui ….

  98. Simonas Bartkus - 2017 08 10, 12:46

    Wizz Air atidaro Gdanskas-Vilnius.

    Tris kartus per savaitę, nuo gruodžio 21 dienos.

  99. Justas - 2017 08 10, 12:47

    Siaip dar idomu bus palyginti LF pokyti. Liepos menesi pasiula (regular flights only) yra 15% mazesne vs 2016 (arba 70k seats). 2016 LF buvo 90%. Logiskai, pasiula mazeja, tai LF turetu buti aukstesnis siemet, bet kazkodel abejoju. Laukiam issamesnes statistikos is LOU:)

  100. Justas - 2017 08 10, 12:53

    @Wincas. Dar daugiau keleiviu atkrito, nes neimanoma bilietu nusipirkti buvo, nezinant apie oro uosto uzdaryma. Bandet kas nors pirkti per agenturas, ar netgi airline websites? Dauguma (visi?) tiesiog sake, kad bilietu nera. Ir cia yra didziausias LOU fail’as su situo uzdarymu. Ok, Amadeus ir Sabre sistemu nepakeisi taip lengvai, bet bent jau sumoketi po 100K visom avialinijoms uz IT solution, kad savo puslapiuose kazkoki redirect padarytu ir rodytu KUN vietoj VNO buvo galima.

  101. Francas - 2017 08 10, 13:12

    Kad nebūtų vien ditirambai KUN… Is LWO parskridus 30 min trapo nesugebėjo privežti… Taigi, visko būna, nereik čia gloat’int

  102. Posparnis - 2017 08 10, 13:35

    Kas žinote, ar Gdansko oro uoste maišyti atvykstančių ir išvykstančių keleivių srautai? Kas reikštų, kad galima būtų daryti fake jungimą Vilnius-Lisabona. Nes juk skraidys tas pats lėktuvas.

  103. Spectator - 2017 08 10, 13:36

    @Justas – na baikit, nė vienai kompanijai VNO nėra toks svarbus oro uostas, kad būtų daromi kažkokie pakeitimai jų puslapiuose. Ir tai ne pinigų ir ne paramos klausimas. Dauguma pardavimų sistemų yra labai gremėzdiškos ir ten pakeisti teksto spalvą yra metų uždavinys, tad kas imsis daryti kažkokias machinacijas su VNO/KUN dėl penkių savaičių?

  104. Salininkų kaimas - 2017 08 10, 14:13

    Džiaugiuosi jog gerėja susisiekimas su Lenkija. Iki šiol nebuvo patogaus ir pigaus kelio į Gdanską. Arba reikėjo brangiai mokėti iž VNO-WAW-GDN arba su visokiais ten autobusais trankytis.

  105. KebabWarrior - 2017 08 10, 14:50

    O į Gdanską bus skraidoma su a320 ar a321?

  106. vytautas-NT - 2017 08 10, 15:10

    Įdomu, o Budapešto Wizz pasiūlyt neketina? Tuo tarpu LOT pradeda NYC ir ORD skrydžius iš BUD.

    Kiek suprantu iki šiol ne iš savo šalies tik Norvegian tolimuosius skrydžius siūlė…

  107. Justas - 2017 08 10, 15:55

    @Spectator – tai akivaizdu, kad kompanijos pacios to nedarytu, ka ir matome siandien. Ka as sakau, tai kad LTOU turejo bendrauti su kompanijom 2 metai iki fakto ir sakyti you do it but we will pay the bill. Galbut ne visos sutiktu, ne visos padarytu kaip reikiant, bet bent jau butu pastangos kazkokios. O dabar visa rekonstrukcija yra asfaltas ir palapines, ir poziuris, kad visa kita kazkaip kazkas ispres.

  108. Simonas Bartkus - 2017 08 10, 15:57

    Ne, ne tik Norwegian. British Airways su LEVEL brandu skraido iš BCN. Su OpenSkies brandu skraido iš Paryžiaus. Eurowings skraido iš Vienos, Kelno ir planuoja dar iš kitur skraidyti.

    Bet, taip – LOT žingsnis skraidyti iš BUD yra labai įdomus ir keistas.

  109. Simonas Bartkus - 2017 08 10, 16:00

    Šiaip derinant prieš porą metų, manau, pasiekiamas variantas būtų buvęs, kad Kauno oro uostui būtų suteiktas kodas VNO uždarymo laikotarpiu. Taip, tai nėra pagal praktiką ir taisykles, bet IATA aktyviai dirbant ir asmeninius ryšius mezgant įmanoma sutarti dėl nestandartinių sprendimų.

  110. vytautas-NT - 2017 08 10, 16:11

    Na, šiuo atveju LEVEL nėra BA, o EuroWings nėra Lufthansa- abu labiau Norvegian analogai. Kaip Scoot nėra Singapore Airlines
    Airlines…
    Įdomu kaip OpenSkies Paryžiuj privežimą užtikrina? Ar jie kaip Virgin Atlantic su tiesiogiai skrendančiais dirba?

  111. Tomas LT - 2017 08 10, 16:15

    Plačiau: „Wizz Air“, didžiausia mažų sąnaudų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje, plėsdama savo Gdansko tinklą, nuo šių metų gruodžio pristato du naujus maršrutus – į Vilnių bei Lisaboną.

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/wizz-air-pletra-vilniaus-skraidins-gdanska/

  112. Posparnis - 2017 08 10, 16:48

    LEVEL prekės ženklas priklauso Iberia (kuri su BA yra viena bendrovė, bet vis dėlto atskiras ipaniškas padalinys). Taigi palyginimas netikslus.

  113. gabrielius - 2017 08 10, 18:26

    LOT teigimu kasmet iš BUD į NYC ir ORD skraido 165k žmonių, bet nuo 2008, kai nacionalinis Vengrijos vežėjas Malev panaikino skrydžius į JAV, nėra tiesioginių skrydžių. Kitas LOT pateikiamas skaičius, BUD ir 200km spindulyje gyvena apie 8 mln. žmonių.

    Dėl anksčiau minėtų LOT skrydžių iš Lenkijos regionų į TLV – Izraelio turizmo ministerija už kiekvieną pax primoka LOT po 150 USD.

  114. jpou - 2017 08 10, 21:22

    @Francas panasu tam paciam lektuve sedejom. Nebent tai recurring problema

  115. expertas - 2017 08 10, 23:10

    Aš ir tam pačiam lėktuve buvau iš LWO, tik teisybės dėlei trapo nesugebėjo rasti 15-20 min., bet tai BGS garbės nedaro ;)

  116. Salininkų kaimas - 2017 08 11, 00:20

    Wizzair spalį nutraukia skrydžius KTW-BFS ir Vilnius taps vieninteliu miestu, pasiekiamu su wizzair iš Belfasto.
    Kiek keleivių skraido Vilnius-Belfastas? Šiuo metu tai populiarus ar labiau nišinis maršrutas

  117. Vilius - 2017 08 11, 08:01

    Kitas akin krintantis dalykas iš Statistikos departamento grafiko: LCC neprivedė prie matomesnio vidutinių kainų sumažėjimo. Ar aš kažkaip neteisingai žiūriu?

  118. trolis - 2017 08 11, 10:31

    Gal kas zino paaiskinima, kodel KBP-GYD trunka 4h20min, o GYD-KBP – 2h50min?

  119. Simonas Bartkus - 2017 08 11, 10:39

    Įtariu, kad tiesiog schedule filling klaida, neteisingai suformavus laiko zonas.

    Aeroflot vos ne kas sezoną tą klaidą daro dėl laiko persukimo taisyklių skirtumo.

  120. trolis - 2017 08 11, 10:52

    Panasu, kad taip ir bus, nes pagal flight radara realus laikas apie 2h 50min ir yra

  121. Arnas - 2017 08 11, 15:14

    @trolis
    Taip, klaida, daug laikų pas juos neteisingai įvesta (GYD, TBS, TSE ir t.t.). Pirkau bilietus į kai kuriuos reisus, tai neseniai atsiuntė laišką, kuriame laikai ištaisyti. Nelabai suprantu, kodėl tos klaidos tokios masiškos.

    @Salininkų kaimas
    VNO-BFS srautai panašūs kaip ir visų Wizz reisų iš VNO. O produktas panašus kaip ir kitų UK/IE reisų – „emigrantinis“. Vasarą keliaujančių ir brangiai mokančių daug, ne piko metu – mažai. Šiaip, sakyčiau, BFS yra nebloga alternatyva DUB, ypač atsižvelgiant į tai, kad apskritai LT/LV–IE rinka yra ribota. Bent jau kol kas panašu, kad Wizz su BFS sekasi tikrai geriau, negu su ORK.

  122. Justas - 2017 08 11, 16:31

    Skaiciuojam visciukus, t.y. liepos menesio LOU rezultatus:
    1. Pasiula vs 2016 (regular flights only): -70,000
    2. Pasiula vs 2017 trend (regular flights only): -130,000
    3. Paklausa vs 2016: -3ppt (arba 10,000 keleiviu). Taip, LF 3% mazesnis nei pernai.
    4. Total: Praradom 130,000 keleiviu vien liepos menesi.
    Laukiam rugpjucio.:)

  123. Justas - 2017 08 11, 16:43

    Aj cia reikia is 2 padalinti skaicius, del susumavau departing and arriving pax:)

  124. Justinas - 2017 08 11, 17:29

    iš 65,000 keleivių 2/3 užsieniečiai (gal daugiau)…

    43 tūkst. turistų, po 350 eurų vidurkis… 15 mln. eur direct turizmo revenue prarasta. Ekonominis daugiklis paprastai būna 2-3x, tai prarasta 30-45mln. eur.

    Įdomu, ar į šitą matematiką atsižvelgė LOU, kai darė cost-benefit analizę? Ne, neįdomu, žinau atsakymą.

  125. Justas - 2017 08 11, 18:00

    Butent! Rugpjuti bus tas pats, ir jei Simonas teisus, kad rugsejis irgi silpnai bookinasi, tas impact bus dar didesnis ir turbut pasieks koki 100M EUR. Bet gi kam sitai rupi, gi asfaltas laiku nutiestas ir palapinese nera eiliu…

  126. Čiurlionis - 2017 08 11, 18:42

    Įdomu ar galima gauti kompensaciją už, visas išlaidas, kurios man susidarė dėl VNO uždarymo?

    Iš esmės apie 70 Eur. su Ollex ir apie 40 Eur. už taksi. Visus čekius turiu.

    Aš, kaip vartotojas, esu nukėntėjas, nes VNO spręsdamis savo „problemas” neužtikrino, kad aš skalndžiai nusigaučiau į jų pasiūlytą alternatyvą.

  127. Wincas - 2017 08 11, 20:14

    VNO sprende tavo kaip vartotojo problema, del prasto tako, avialinijos gali nutraukti skrydzius isvis, saugant lektuvu bei klientu gyvybes. Zinoma jei lektuvas butu nuslydes nuo VNO tako, turbut irgi reikalautum zalos atlyginimo is VNO ? :)

    Anyway, surask bendraminciu, teikite grupini ieskini, ir tikrai atgausite savo pinigus. Nes vartotojas visada teisus.

  128. Čiurlionis - 2017 08 11, 21:56

    Tiesą pasakius, nemanau, kad reikia bendraminčių, užtenka precedento. Oh weel whatever šitie perkėlimai, man kainavo 18 valandų, 2,5 darbo dienos arba, kas svarbiau poilsio.

    Jei pjaustyčiau galvas žuvim Norvegijoje ( su visa pagarbą tą darantiems), gal ir kentėčiau ir linkėčiau, deja..

    Manau, kas komunikacija švelniai tariant buvo nieko verta. Toks jausmas, kad buvo bendrauta, kaip 1998 m. O VNO kuminkacija su klientais, kaip su praėjusia karta.

    Kas kaltas, nežinau, bet mano nuomone, aš nematau jokių Almanto darbų. Kaip per 2 metus sugebėjo vyru atvykimo tualete užkabinti veidrodį, taip gal ir būtų išdirbę perkėlimą.

    Jaunos kartos vadovo komunikacija turėtų būti absoliučiai kitokia.

    Neturiu nieko prieš KUN, bet man tiesiog labai nepatogu ir jei nebūtų reikėję į darbą, tikrai nebūčiau skridęs.

    Niekas neprašo nemokamo maitinimu, gėrimų ar lounge, bet elementarus bendravimas su klientais, būtų acceptable, o ką dabartinis vadovas gali, jau pamatėme: NEXT!!

  129. Giedrius - 2017 08 11, 22:20

    Jo, svajoti niekas nedraudzia. Už ką tau kažkas turėtų mokėt? Gi bilietų į vilnių nepirkai, tai koks gali būt pagrindas ko reikalaut? Na nebent kokiam EŽT pritemtum, kad oro uostas už 10min nuo namų yra prigimtinė teisė :) Good luck

  130. Wincas - 2017 08 11, 23:15

    I KUN dabar nesvietiskai patogu atvaziuoti is VNO. Juk autobusai ir traukiniai kursuoja beveik be sustojimo. Bet va kai grisime atgal i realybe, ir reikes Kaunieciams i VNO vaziuoti, marsrutai bus apkarpyti, taksistai toliau teiks East Europe paslaugas VNO, o Vilniaus valdzia toliau guscios peciais, jog negali sutvarkyti nei taxi nei autobusu transporto, nes yra pristatyta ilgalaikio transporto aiksteliu uz MG baltic pinigus, ir reikia kad jos pirma atsipirktu ….

  131. Čiurlionis - 2017 08 11, 23:38

    @Giedrius slėpkite tokį požiūrį į klientus ir welcome to Europe ;)

  132. Giedrius - 2017 08 11, 23:52

    Aha, tarsi Europoj kažkas mokėtų už scheduled closures :D. Ar čia kokioj vokietijoj nueini sekmadienį į prekybcentrį, jis nedirba, tai kaip kompensaciją duoda pinigų?

  133. Donatas - 2017 08 12, 16:53

    Laukiu nesulaukiu VNO atidarymo!

  134. Aras - 2017 08 12, 19:35
  135. Donatas - 2017 08 13, 18:09
  136. Aras - 2017 08 14, 10:54
  137. Anonimas - 2017 08 14, 11:26
  138. Tomas468 - 2017 08 14, 11:58

    Į Agadirą turbūt su Vilniaus lėktuvu skraidys. Kaip atlaisvins tokiam ilgam laikui lėktuvą? Mažins frequency kažkuriems maršrutams?

  139. Simonas Bartkus - 2017 08 14, 12:00

    Žiemą Wizz Air nėra utilizacija suspausta VNO bazėje.

    Taip, skraidys VNO bazės lėktuvu, viduryje savaitės trečiadieniais – išvykimas 13:00, grįžimas 00:40.

    Spėju, kad tik žiemą skraidys, vasara ne.

  140. oleg - 2017 08 14, 12:04

    osom! Ir labai-labai idomu kiek teoriskai atvykstamo turizmo sugeneruos sis skrdydis. Well, ant kiek daugiau nulio =]

  141. Čiurlionis - 2017 08 14, 12:08

    Kalbant apie Maroką Agadiras, mano nuomone turbūt pati prasčiausia įmanoma kryptis. Fez, Cassablanca, Marakeshas ar net Rabatas, būtų žymiai geriau.

    Bet gal tautiečiams reikia žiemą turėti alternatyvą Antalijai ir Palangai.

  142. Anonimas - 2017 08 14, 12:19

    Bet kokiu atveju nuostabu ir puiku, visos Kasablankos nuvažiuojama gi :)

  143. Mindauqas - 2017 08 14, 12:53

    Dėl krypties, tai žiemą Agadiras vistik geriausia kryptis. Feze gerokai per šalta, keliems nuskridus ir galvojant kad ten Afrika ir mažiausiai 30, gali būti šokas ryte prie 5 laipsnių.

    Iki Marakešo tikrai galima nuvažiuoti greitai ir patogiai, bet iki Casablankos tikrai nebūtina.
    Geriausias laikas aišku bus lapkritis ir kovas.

    Nuo vasario vidurio manau bus daug skrendančių į Taghazout surfinti. Jaučiu, kad netrukus pasipils pasiūlymai į surfinimo mokyklas. O ir sportinis bagažas Wizz Air’e pigus.

  144. vytautas-NT - 2017 08 14, 12:55

    Čia apie ką mes kalbam? Agadiras yra alternatyva Tenerifei ir Egiptui žiemą. Plius yra open skies sutartis su ES. Fezas, Marakešas, Meknesas- pažintinio turizmo taškai. Kasablanka- tiesiog didžiausias miestas, kuriame nėra ką veikt.

  145. trolis - 2017 08 14, 14:36

    Agadiras su 15 sausi gali buti tikra alternatyva Egiptui bei Tenerifei. Cia apie ka mes kalbam?

  146. Aras - 2017 08 14, 16:32

    @trolis gali būti alternatyva.
    Agadir
    https://weather.com/weather/monthly/l/MOSM1436:1:MO

  147. Linas - 2017 08 14, 19:47
  148. Donatas - 2017 08 15, 12:34
  149. Donatas - 2017 08 15, 12:37
  150. Arnas - 2017 08 15, 14:22

    BT kitais metais atidaro Malagą, Splitą, Bordo, Gdanską, Lisaboną –
    http://www.delfi.lv/turismagids/kolekcijas/airbaltic-no-rigas-lidos-uz-pieciem-jauniem-galamerkiem.d?id=49142523

  151. Pranas - 2017 08 15, 14:32

    Air Berlin inicijavo bankroto procedūrą. Kol kas gavo pinigų skraidymui iš valstybės, taip pat Lufthansa žada remti restruktūrizaciją. Jiems laiko tempimas daug naudingesnis nei staigi likvidacija – nenori, kas slotai Ryanair ir kitiems atitektų.

  152. Anonimas - 2017 08 15, 14:51
  153. jpou - 2017 08 15, 15:08
  154. 3w - 2017 08 15, 17:45

    Jei kam nors idomu, italu lowkosteris Ernest Airlines prades skraidyti is Lvivo i 6 Italijos miestus pradedant nuo Milano rugsejo menesi.

  155. Wincas - 2017 08 15, 19:36

    Negi niekas nepadarys nuotraukos is KUN boksto ryte kai pilnas peronas lektuvu ? Siandien vaziavau i KUN su masina, tai siek tiek jausmas buvo kad i Mini Stansteda vaziuociau. Parkingas tiesiog tobulas :)

  156. Donatas - 2017 08 15, 22:04

    @Wincai, nedarys

  157. Edgaras - 2017 08 16, 09:40

    Šiandien sugebėjau neisskristi KUN-RIX, sėdėdamas per 5 metrus nuo vartų (nugara į vartus). Ramiai skaičiau, galvodamas, kad pakvies per garsiakalbius jei veluosiu laipintis. Taip ir nepakvietė. Gal čia claiminti galima, kad patingejo pakviesti?

  158. Tomas LT - 2017 08 16, 10:59

    Vilniaus oro uosto keleiviai perspėjami dėl prieigų tvarkymo ir skrydžių iš Kauno

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/vilniaus-oro-uosto-keleiviai-perspejami-del-prieigu-tvarkymo-ir-skrydziu-kauno/

  159. Jurgis - 2017 08 16, 14:27

    Ryanair, Italy’s No. 1 airline, today (16 Aug) extended its connecting flights service at Milan Bergamo Airport, adding a further 25 routes including Hamburg, Porto, Bratislava, Budapest, Prague, Thessaloniki and Vilnius, providing Ryanair customers with an expanded route choice of 50 connecting services in total, and the opportunity to book and transfer directly onto connecting Ryanair flights.
    http://corporate.ryanair.com/news/connecting-flights-service-at-milan-bergamo-extended-25-more-routes-added/

  160. Jurgis - 2017 08 16, 14:33

    Ryanair connecting flights
    Vilnius (8) -> Brindisi, Bari, Cagliari, Catania, Naples, Palermo, Trapani, Valencia

  161. Anonimas - 2017 08 16, 17:04

    Pietų Italijos pasiekiamumas per vieną dieną išaugo smarkiai :)

  162. Wincas - 2017 08 16, 22:12

    Wizzair
    isvyko 2017-08-16 18:10 W68089 Reikjavikas KEF

    Grizta 2017-08-17 03:15 W68090 Keblavikas KEF

    Idomu kas ant bilietu nurodyta :)

  163. Francas - 2017 08 17, 11:57
  164. Spectator - 2017 08 17, 13:35

    Na ką – LOT turbūt jau džiaugiasi savo investicijom Vengrijoj: http://news.aa.com/press-releases/press-release-details/2017/American-Airlines-Announces-New-Flights-to-Europe/default.aspx
    O galėjo įmesti papildomų skrydžių į Varšuvą, pagerinti jungimus, gal atidaryti naujų krypčių…

  165. Jurgis - 2017 08 17, 14:51

    Vilniaus oro uostas atveria vartus, bet transatlantinių lėktuvų čia nebus
    https://www.15min.lt/verslas/naujiena/transportas/vilniaus-oro-uoste-667-840880

  166. Tomas LT - 2017 08 17, 15:00

    „Ryanair“ paskelbė aštuonis naujus jungiamuosius skrydžius per Milano Bergamo oro uostą iš Vilniaus

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/ryanair-paskelbe-astuonis-naujus-jungiamuosius-skrydzius-per-milano-bergamo-oro-uosta-vilniaus/

  167. Jonukas - 2017 08 17, 15:46

    Gal kas konkrečiai galėtų pasakyti kas per reikalas (nekalbant, kad papildomus kaštus sudarytų pagrindo paruošimas, dauigiau asfatbetonio ir daugiau lempučių), kad negalima buvo VNO tako pailginti iki ilgio reikalingo didesnio tonažo lėktuvams? Ta prasme vietos į abi puses yra po maždaug kilometrą, žiburius galima iškelti virš Minsko plento.

  168. Tomas468 - 2017 08 17, 16:33

    @Jonukas
    Šita dilema man irgi neduoda ramybės ilgą laiką :)
    Galbūt čia triukšmo sumetimais, kad prailginus taką link Antakalnio, lėktuvai leistusi žemesniame aukštyje?

  169. Arnoldas - 2017 08 17, 16:38

    Kaip suprantu reikėtu nugriauti ir visus pastatus Liepkalnio ir Žirnių gatvių kampe.

  170. Mindauqas - 2017 08 17, 17:34

    Man atrodo jau seniai atsakyta į tą klausimą…
    Kam to reikia? Kodėl reikia „pailginti iki ilgio reikalingo didesnio tonažo lėktuvams“, kuris ilgesnis būtų tik dėl pliusiuko ir niekam nebūtų reikalingas.
    O dėl to būtų tik didesnės pastoviosios (fiksuotos išlaidos). Pvz. žiemą tako valymui ir etc, nes nesvarbu leidžiasi didesni lėktuvai ar ne, takas turi būti paruoštas pilnai visas.

  171. Gate agent - 2017 08 17, 19:49

    @Edgaras, jei buvai su internetine registracija ir be registruoto bagažo – niekas pavarde nekvies. Bet kaip bebūtų – bendras garsinis pranešimas apie besibaigiantį laipinimą būti turėjo.

  172. Donatas - 2017 08 18, 00:35

    Welcome back to VNO:

    2017 08 18 00:10 Ryga (RIX) BT 349 Air Baltic Nusileido

  173. Tomas LT - 2017 08 18, 08:58
  174. Jurgis - 2017 08 18, 09:28

    Kas naujo nusimato ?

    Rudenį tikimasi paskelbti apie naujas skrydžių kryptis iš Kauno oro uosto
    https://www.15min.lt/verslas/naujiena/transportas/rudeni-tikimasi-paskelbti-apie-naujas-skrydziu-kryptis-is-kauno-oro-uosto-667-841250

  175. trolis - 2017 08 18, 10:51

    as speciau, kad rudeni ar pavasari reikes skelbti apie vieno is Ryanair lektuvu permetima is KUN i VNO, o ne naujas kryptis

  176. Wincas - 2017 08 18, 11:59

    Dream On Nigga :)

  177. trolis - 2017 08 18, 15:24

    pamatysim. cia ne mano sugalvota

  178. Čiurlionis - 2017 08 18, 15:58

    Šiaip trolis teisus, vienintelė KUN plėtra įmanoma, nebent dėl W6.

  179. Wincas - 2017 08 18, 16:03

    KUN Pletra imanoma del verslo Kaune pletros, o kolkas nera jokiu signalu kad ta pletra mazetu. Bus keleiviu, bus ir pletra. Nereikia atmesti galimybes jei Kauno bei rajono savivaldybe mes pinigu i tradiciniu avialiniju pritraukima. Pastruoju metu, rajone, labai daug investiciju is Vokietijos, o skrydziu nera.

  180. Salininkų kaimas - 2017 08 18, 16:32

    Kiek matau iš Kauno jau išsikraustė visi lėktuvai VNO. Kiek keleivių buvo pervežta iš KUN per visą rekonstrukcijos periodą?

  181. Pranas - 2017 08 18, 16:37

    Aš nelabai įsivaizduoju naujų kompanijų ateinančių į KUN, nes atrodo vien keleivio mokesčiai būtų apie 10 eur didesni nei VNO (nes be nuolaidų vis dar reiktų 40 litų pagal kursą mokėt).

  182. Klebonas - 2017 08 20, 15:52

    Kitą savaitę Wizz į Vilnių turėtų atsiųsti A321. Registruojantis 08.25 skrydžiui į Larnaką kėdžių išdėstymo planas jau rodomas pagal A321.

  183. Tomas LT - 2017 08 21, 08:33
  184. srs - 2017 08 21, 09:25

    Gal galit patarti puslapį, kur galima užsirezervuoti bilietus, bet nereikia apmokėti? Kad priduoti dokumentus Kinijos vizai reikia nusipirkti bilietus pirmyn ir atgal, bet kadangi grįžimas negreitai, bilietą pirkčiau daug vėliau. Būtu gerai, kad rezervacijos patvirtinimas būtų kuo panašesnis į paprastą booking confirmation.

  185. Spectator - 2017 08 21, 09:32

    Kaip suprantu iš straipsnio, bus metama 40-50M EUR į dabartinį Vilniaus terminalą, kažkokiems pagerinimams. Ar jie visai prarado protą? Už tokią sumą galima pastatyti mažą naują terminalą – o ką padarys su šia suma? Perdažys koridorius einančius per tris aukštus?

  186. Pranas - 2017 08 21, 09:39

    BA sėkmė Baltijos rinkose – jau pareina tokios reklamos:
    British Airways flights to LONDON from Tallinn for €28 one-way, €61 return!

  187. pliumbum - 2017 08 21, 10:25

    Wincas teisus dėl Kauno. Kur yra skrydžiai? Ogi ten, kur yra keleivių. O kur yra keleivių? Ogi ten, kur yra kažkoks centras. Verslo, turizmo, švietimo, mokslo, kultūros. Visa tai daugmaž tokia tvarka ir pritraukia keleivius. „Kaunas atsigauna” yra vienas didelis memas, bet memuose tiesos yra, visgi biurų plėtra ir investicijų plėtra Kaune įspūdinga. Nežinia, ar šiemet, bet tik laiko klausimas, kada atsiras kritinė masė keleivių, kuriems 100 km iki Vilniaus bus per toli ir jie norės primokėti už būtent Kauną.

  188. trolis - 2017 08 21, 10:37

    @pliumbum – let it be ir nuo to tik visiems geriau butu, bet tu kritiniu masiu jau buvo daug aplink, tik be rezultatu – is KUN buvo legendinis srautas i Maskva, is VNO yra legendinis srautas i LHR/LCY ir pan

  189. Wincas - 2017 08 21, 11:18

    Imones kurios turi paslaugu centrus, kasmetiniame susirinkime, Kauna isrinko kaip viena perspektyviausiu miestu Europoje, paslaugu centru steigimui. Matomai ne veltui tuos biurus stato, jei tokios perspektyvos. O Vilnius issikvepe del darbuotoju stygiaus.

  190. pliumbum - 2017 08 21, 11:21

    Pirmiausia verslo ir pan. plėtra ne tiesioginius, o jungiamuosius turėtų paveikti. Pirmiausia kažkada grįš RIX ir WAW, o tik po to visokie legendiniai srautai prasidės.

  191. jpou - 2017 08 21, 11:50

    Nezinau ar paslaugu centrai kurie kuriami pigaus HR salyse/miestuose yra dideli verslo skrydziu driver’iai. Taip – ten gali 300 zmoniu dirbti, bet tokiu, kuriems reikia ~daznai skraidyti ten vienetai. Turbut reagional tinklo advokatu bendrove padaro daugiau skrydziu, nei didelis outsourcintu paslaugu centras.

  192. Wincas - 2017 08 21, 12:14

    Tai yra tik vienas pyrago gabalelis lektuvu pildymui, dar reikia nepamirsti, jog buvo pazadeta iskelti Zemes ukio ministerija i Kauna. Jei pazadas issipildys, bus papildomas gabalas pyrago i skrydziu katila.

  193. pliumbum - 2017 08 21, 12:50

    Vienas paslaugų centras žinoma nepadarys didelės įtakos, bet 10 centrų jau rimčiau. Juolab jeigu jie visi bus maždaug į panašią geografinę kryptį orientuoti. Vilniuje daug paslaugų centrų yra orientuoti į Švediją / Norvegiją. Skraido nemažai ir lietuviški vadovai, ir skandinaviški vadovai, ir middle manageriai pas klientus, ir klientai pas middle managerius, o kai kuriose įmonėse išvis sumąstoma visą norvegišką ofisą atvežti kokiam team buildingui į Lietuvą, pigiau išeina negu buldintis Norvegijoje :)

  194. Kardiobatonas - 2017 08 21, 13:45
  195. Linas - 2017 08 21, 14:33

    Pasidalinsiu ir aš savo įspūdžiais apie S5 skrydį KUN-AYT-KUN.
    Skrydis į priekį iš KUN buvo ankstyvas 05:45, tai keltis reikėjo tikrai anksti, iš namų startavome prieš 3 val. nakties. KUN reikėjo palaukti tik prie bagažo pridavimo. Patikra buvo LABAI greita – nepamenu ar kuriame kitame oro uoste esu greičiau praėjęs patikrą…. SPA servisas tikrai neblogas. Gal net pagirtinas. Simonai, daugiau reklamuokite iš anksto užsakomą maistą, nes visame lėktuve mes gal tik keli buvome užsakę… Kiti pirkosi sausus sumuštinius ir mokėjo pusę ar daugiau kainos karšto maisto komplekso su vynu ir skaniu pyragėliu :)…
    Dar truputį keista buvo labai didelis kavos puodelis, o kavos įpilama apie trečdalis (ar ketvirtadalis). Gal geriau būtų naudoti mažesnius puodelius? (čia, žinoma, smulkmena).
    Pagyrimas cabin crew – labai maloni vyresnio amžiaus moteris buvo vyresnioji skrydžio palydovė, dėmesys vaikams tikrai papirko mane :)
    Grįžus į KUN labai ilgai užtruko bagažo atidavimas – netoli valandos. Prieš perkėlimą buvau labai didelis skeptikas, kad viskas pavyks sklandžiai, bet gi klydau ir malonu, kad klydau …

  196. Pranas - 2017 08 21, 14:47

    @Linas – na negali užsisakyt to maisto iš anksto jei SPA saite tiesiog neranda tavo užsakymo. Bent jau tokia mano patirtis skrendat su jais iš Kauno. Šiaip šitas px, lyginant su virš valandos eile registruotis skrendant atgal (dėl šito reikės vengti).

  197. Linas - 2017 08 21, 15:02

    @Pranas
    Dėl maisto – man labai rekomendavo kelionių agentūra maistą, o ir registravo skrydžiui irgi agentūra, tai mums tik liko išsirinkti iš meniu ir viską užsakė ;)
    Taip – eilė atgal buvo nejudanti, kaip suprantu, patarnaujanti bendrovė AYT tiesiog nesivargina… Mano galva, jei jau priority check in laisvas – gali gi iš bendros eilės priimti žmones, nes ten tikras košmaras buvo – pritariu…

  198. Jurgis - 2017 08 21, 15:53

    Naujovių žada ne tik Kaunui, bet ir Vilniui. Man tai įdomu, ką reiškia tie „didesni skrydžių krepšeliai” ? Nusimato nauja avia kompanija su daugiau skrydžių krypčių iš Vilniaus? –

    „Kitą vasarą galbūt sulauksime didžiausios Jungtinės Karalystės oro bendrovės „British Airways“, tiesa, jei taip atsitiktų, būtų tik viena jos kryptis Vilnius–Londonas, tačiau yra ir kitų kompanijų su didesniais skrydžių krepšeliais.”
    http://www.delfi.lt/verslas/transportas/vilniaus-oro-uosto-tako-remontas-tik-pradzia.d?id=75528629

  199. Linas - 2017 08 21, 16:10

    @Jurgis
    man irgi tas sakinys pasirodė įdomus :)

  200. kaunietis - 2017 08 21, 17:36

    Paslaugų centrų yra skirtingų. Dematic ar TGW (abu Kaune) dauguma inžinierių tik tą ir daro kad skrenda pas klientus pirmadienį ir grįžta į Kauną savaitgaliui. Tokiuose kaip tik eiliniai darbuotojai daugiau skraido nei manageriai.

  201. Mro - 2017 08 22, 09:27

    Airbaltic suka ratus virš Trakų :) rūkas_
    http://imgur.com/m6wm20S

  202. Mro - 2017 08 22, 09:28

    *rūkas?

  203. Linas - 2017 08 22, 10:38

    @Mro
    taip – buvo tirštas rūkas šiandien ryte VNO

  204. Linas - 2017 08 22, 13:09

    2017-08-22: New Lithuanian gov’t stalls tender for airport concession

  205. Linas - 2017 08 23, 13:03

    gal kas galite papostinti:
    2017-08-23: Kaunas Airport revealed its potentials as VNO closed down…
    2017-08-23: TK Cargo freighter service in the Baltics: Riga or Vilnius?

  206. Simonas Bartkus - 2017 08 23, 13:07

    TK Cargo straipsnis apie tai, jog TK buvo nusprendę atidaryti A330 reisą į Vilnių, bet dėl uždarymo perkėlė jį į Rygą.

    Šiuo metu planuojama, jog liks Rygoje.

    -As of now, the service will remain unchanged at Riga. We are of course evaluating the potentials of both stations to assess the feasibility of the two alternatives. But at the moment it is convenient for us to retain the operations at Riga Airport as we have already promoted the service in the market. However, the evaluation process will continue pending a final decision at some point, says Hakan Lokman Yuksel, Turkish Cargo Regional Cargo Marketing Manager.

  207. Kardiobatonas - 2017 08 23, 13:20
  208. Linas - 2017 08 23, 13:24

    @Simonas
    dėkui – tokio VNO uždarymo nuostolio, žinoma, niekas neįvertins…

  209. Simonas Bartkus - 2017 08 23, 15:21

    Pagal seatmaps panašu, kad WizzAir A320 nedatrauks iki Agadiro – 9 vietos blokuotos, panašu, kad 171 keleiviai max.

  210. Salininkų kaimas - 2017 08 23, 15:36

    Gal kada atskraidins dar vieną a321 kad skraidytu i Agadirą :)

  211. Simonas Bartkus - 2017 08 23, 15:38

    A321 range yra trumpesnis negu A320. Vat kažin ką darys Wizz Air, kai vien A321 liks parke – ilgus maršrutus turės uždaryti.

  212. Čiurlionis - 2017 08 23, 16:00

    Bet jo, kad VNO prarado TK cargo a330, juolab, kad TK buvo nusprendę skraidyti, tai yra lbai apmaudu.

    Ir kur mūsų derybininkai?

  213. Salininkų kaimas - 2017 08 23, 16:02

    O tai tie visi Airbus neo ceo kuriu daug užsake neturi ilgesnio range? Jie labiau fuel-efficient

  214. Simonas Bartkus - 2017 08 23, 16:07

    A320CEO tai vadinasi paprasti „senieji” A320.

    A320NEO nėra užsisakę Wizz Air. Yra užsisakę A321NEO, kurie jiems bus pradėti tiekti 2019 m. (realiai 2020-2022 metais). A321NEO turės šiek tiek ilgesnį range negu A321CEO, bet nepainioti su A321NEO-LR – čia visai kitas modelis (Wizz Air nėra tokių užsisakę).

  215. Linas - 2017 08 23, 16:08

    @Čiurlionis
    sakė RIX ten lenda į š…. TK, kad tik jie nepakeistų sprendimo ir nepereitų į VNO…
    Pas mus nėra derybininkų :) VNO tik BA dabar mato prasmę derėtis, cargo – nelygis…

  216. Kardiobatonas - 2017 08 23, 16:31

    O kodėl SPA A320 nuskrenda iki AGA?

  217. Simonas Bartkus - 2017 08 23, 16:32

    SPA varikliai nėra de-rated. Į Tenerifę skrenda ne full capacity.

  218. Salininkų kaimas - 2017 08 23, 16:46

    Ačiū už pataisyma. Galvojau kad CEO yra kažkokia modifikacija

  219. Simonas Bartkus - 2017 08 23, 16:46

    Wizz A320 dar yra su dirbtinai sumažintu MTOW – tam, kad mažesnius landing fees ir navigation fees mokėti – tai dėl to ir kyla problemos net VNO-KEF nuskristi (buvo praeitą žiemą nusileidimas Stavangeryje).

  220. Pranas - 2017 08 23, 16:58

    Tai net perkėlimo metu KUN-KEF kartą Stavangeryje leidosi.

  221. Kardiobatonas - 2017 08 23, 17:27

    Varikliai de-rated, dirbtinai sumažintas MTOW. Susidaro įspūdis, kad kalbame ne apie lėktuvus, o apie VW Golf II remontą Kauno automobilių turgaus garažiukyje. Gamintojai leidžia taip išdykauti? Juk net nusipirkus naują automobilį, neleidžiama kišti bet kur nagų, kol galioja garantija.

  222. Simonas Bartkus - 2017 08 23, 17:29

    Tai žinoma, aišku :) Jie jau iš Airbus tokius lėktuvus gauna :)

  223. Simonas Bartkus - 2017 08 23, 17:30

    Gamintojai kaip tik tokius dalykus papildomai parduoda, kaip feature :)

  224. Arnoldas - 2017 08 24, 08:58

    @Simonai: pagal Wikipedijoje nurodytas specifikacijas A320CEO gali nuskristi 6100 kilometrus su keleiviais ir kroviniu. Atstumas nuo Vilniaus iki Tenerifės, įvertinus skrydžio planą, yra apie 4600 km. Pridėjus reikalavimą kuro rezervui vienai valandai skrydžio, gaunasi kad lėktuvas paruošiamas 5600 kilometrų skrydžiui. Kodėl į Tenerife SPA skrenda ne full capacity, juk pagal skaičiavimus kuro turėtu pakakti ?

  225. Arnoldas - 2017 08 24, 09:07

    Ko gero pats sau ir atsakysiu. Yra apibrėžimas kaip „typical payload”. Jis nėra A320CEO full capacity, o tik 150 keleivių. Pagal šitą apibrėžimą ir skaičiuojamas max range.

  226. Simonas Bartkus - 2017 08 24, 09:19

    Arnoldai, čia toks iš lankstinuko reklaminis range – realybėje yra vėjai, yra skrydžio planas (lėktuvai neskrenda tiesia linija), yra skirtingas payload ir kiti dalykai.

  227. Simonas Bartkus - 2017 08 24, 10:16

    Tradiciškai – Wizz Air žiemos utilizacija VNO bazėje:
    http://simonas.bartkus.lt/blog/wp-content/uploads/2017/08/wizzairgyvas.png

    Nors skylių yra, tačiau realiai Wizz planuojama utilizacija šią žiemą yra aukštesnė, nei ankstesniais metais. Dar reikėtų pridėti WAW ir GDN maršrutus, kurie bus vykdomi iš „anos” pusės.

    Tuščias spalvotas langelis reiškia, jog slotas užimtas Kalėdų laikotarpiu, o laisvas visu kitu laiku. T.y. reikėtų vertinti, jog ten jau nieko negali ir teoriškai pridėti.

    Iš įdomesnių niuansų – šią žiemą mažina Kutaisi iki 1x reiso per savaitę. Didina BCN – praeitą žiemą nebuvo 3x weekly.

  228. Augustinas Žemaitis - 2017 08 24, 11:22

    Grįžtant prie įrašo temos – ar yra kur paskelbta Statistikos departamento metodologija, kaip tos skrydžių kainos (VKI) apskaičiuojamos? Kadangi čia ne pienas, čia skiriasi kardinaliai kainos ne tik ta pačia kryptimi, tačiau juk ir skrydis skrydžiui visiškai nelygu (į Varšuvą ar į Niujorką), todėl labai daug kas priklauso nuo tinkamai parinktos metodologijos.

    Nes šiaip ta kreivė, pridėta posto apačioje, keistoka. Kad atsirado kainų sezoniškumas – tikiu, bet kad neva žiemom dabar tokios pat kainos (beveik) kaip 2004 m. būdavo kiaurus metus, o vasarom smarkiai didesnės – labai sunku patikėti. 2004 gal jau ne 2000, bet vis tiek tai buvo laikai (tegul ir jų pabaiga), kai skrydis buvo prabanga ir tikrai ne vien todėl, kad algos Lietuvoje buvo mažesnės.

    Štai nusipirkau po mėnesio bilietus į Niujorką už 370 EUR. Čia kaina visai specialiai neieškojus, ne kažkokia akcija – panašūs pasiūlymai rugsėjui į Niujorką buvo kone kiekvienai dienai, perkant tik prieš mėnesį, ir ne vienomis avialinijomis – šiais laikais tiesiog tokios yra skrydžių kainos. Ar ką nors panašaus bent bebuvo galima įsivaizduoti 2004 m.? Kiek pamenu, tada už tiek į kokią Maltą gauti bilietus būdavo gerai.

  229. Kardiobatonas - 2017 08 24, 13:46

    @Augustinas Žemaitis. Mes geriausiai įsimename žemiausias bilietų kainas, nes tokios aktyviai reklamuojamos, gerai matomos, aptarinėjamos. Tuo tarpu dauguma bilietų kainų mums nėra žinomos (jeigu neprireikia). Gali būti, kad jos yra gerokai didesnės. Taigi, išvedamas vidurkis, o jau tuomet gaunasi tai, kas gaunasi.

  230. Simonas Bartkus - 2017 08 24, 14:04

    Aš nežinau, kokia metodologija apskaičiuoja STD vidutinių skrydžių kainų indeksą. Būtų įdomu sužinoti.

  231. Wincas - 2017 08 24, 14:07

    Pagal skyscanner kainų pokyčio kreivę, bet jei ką čia slapta informacija…..

  232. Augustinas Žemaitis - 2017 08 24, 14:49

    @Kardiobatonas – suprantu, bet tai čia kelia abejonių. Todėl ir pateikiau Niujorko pavyzdį, kur yra ne kažkokios akcijos, bet gali beveik nuolat nusipirkti tokių bilietų tokiom kainom. Panašiai yra su daugeliu didesnių miestų.

    Aišku, akcinės kainos po eurą ir pan. įstringa atmintyje labiausiai ir aišku, jos tikrai nėra nei dažnos, nei vidurkis. Tačiau reikalas tas, kad ir tiesiog „eilinės kainos” kurias gali gauti tiesiog pirkadamas bilietą atsitiktinę dieną į atsitiktinius miestus po mėnesio smarkiai sumažėjo.

    Taip pat, iš visų kainų vesti vidurkį sunkiai įmanoma, nes, manau, visos kainos STD tiesiog nėra žinomos (kas kada už kiek perka bilietus).

  233. Kardiobatonas - 2017 08 24, 15:51

    Tai net nėra abejonių, kad visi šitie skaičiavimai kelia gausybę abejonių. Norint tikslumo reikėtų žinoti tikrąsias kainas, kuriomis bilietai buvo nupirkti, o ne tas, kurios skelbiamos viešai.

    Spėju, kad STD surenka informaciją iš agentūrų apie parduotų bilietų kainas, bet kaip jie sužino internetinės prekybos kainas? Net ir jas žinant patikimumo trūksta, nes kainai gali turėti įtakos bagažas, užsakomas maistas, priority ir t.t., nes už viską atsiskaitoma vienu mokėjimu.

  234. trolis - 2017 08 24, 16:21

    is air crash investigation serijos:

    The lone survivor of the crash claimed that a crocodile hidden in a duffel bag had escaped. The frightened passengers then moved towards the front of the aircraft away from the crocodile. This affected the aircraft weight and balance leading to a loss of control.[8] The crocodile escaped as the plane approached its destination. The crocodile reportedly survived the crash but was killed by a blow from a machete

    https://en.wikipedia.org/wiki/2010_Bandundu_Filair_Let_L-410_crash

  235. Justas - 2017 08 24, 17:28
  236. Pranas - 2017 08 24, 17:39

    Wizz jau kelia į puslapį S2018 tvarkaraščius iš VNO.

    Galvoju kokia tikimybė, kad kitąmet EIN oro uoste bus sumažinti triukšmo reikalavimai ir pailgintos darbo valandos lyginant su šiemet. Kaip tik yra poreikis kelis nebereikalingus skrydžius išgrynint :)

  237. Simonas Bartkus - 2017 08 24, 21:46

    Wizz tvarkaraštis 2018 m. vasarai sudėtas – kaip iš vadovėlio, maksimali utilizacija, jokių skylių nėra.

    Pokyčių sulaukė du maršrutai:
    – Stokholmas NYO didėja iki 3x weekly;
    – Reikjavikas KEF didėja iki 3x weekly.
    – Donkasteris mažėja iki 2x weekly (siemet prieš VNO uždarymą buvo 3x).

    GDN ir WAW lieka iš Lenkijos bazių vykdomi.

    Skylių rotacijose nėra, tai jeigu kokį naują maršrutą Wizz nuspręstų pridėti, greičiausiai vyktų su tvarkaraščio pokyčiais. Potencialo yra su maršrutais iš kitų bazių, penktu bazuojamu lėktuvu, outbase skrydžių nuėmimu (dabar numatytas LTN-KUN; bei iš BGY, DTM ir TRF vykdomi maršrutai kitur).

  238. Simonas Bartkus - 2017 08 24, 21:54

    Ir dar – Agadir prisijungia prie Grenoble, ir bus tik žiemą vykdomas sezoninis maršrutas.

  239. Pranas - 2017 08 25, 10:10

    Dar žiūriu – mažiausiai du Wizz lėktuvai vasarą bus 321. Tai irgi šioks toks capacity upgrade.

  240. Simonas Bartkus - 2017 08 25, 10:18

    Pranai, jau nuo rugsėjo pabaigos bus du A321.

  241. Simonas Bartkus - 2017 08 25, 11:03

    Beje, vakar vakare Wizz atskrido BUD-VNO pirmas A321 HA-LXO – šiuo metu vykdo skrydį VNO-LCA-VNO.

  242. Spectator - 2017 08 25, 11:15

    „šioks toks capacity upgrade” – na sakyčiau švelniai pasakyta. 50 vietų kiekvienam skrydyje, panašiai kiek senais laikais būdavo iš viso vietų regional jet’uose – arba tiek, kiek Belavia skraidina ir dabar į Minską. Šitie A321 pavers Vilnių mirusia ir beviltiška rinka bet kokiam naujam vežėjui. Pamirškim normalias rinkas, skraidysim į barius, kutaisius ir agadirus, bet nebus ZRH, GVA, HAM, LGW. Gaila…

  243. Justas - 2017 08 25, 11:54

    Taip, everything else constant, W6 augs Vilniuje apie 10-15% vien del 2 A321 (vs A320). Impressive.

  244. Simonas Bartkus - 2017 08 25, 13:55

    A321 ir A320 atrodo mažai skiriasi, bet prie Wizz Air konfigūracijos, capacity priauginimas yra didžiulis. A321 28% didesnis nei A320 – su laiku jei visus keturis lėktuvus pakeis, tai prieaugis bus net didesnis, negu pridėtų penktą lėktuvą į bazę.

  245. Linas - 2017 08 25, 14:12

    Gal buvo kokia informacija iš W6, ar jie visą parką keis į 321 ar tiesiog įdirbtose bazėse bus 321, o 320 bus naudojami naujuose maršrutuose? Kokia bus jų parko naudojimo strategija?

  246. Simonas Bartkus - 2017 08 25, 14:34

    Jie savo fleet plane rodo, jog 2018 metais (pagal juos 2018 finansiniai metai jau yra prasidėję) dar paims 3 A320, o nuo 2019 metų nebeims nė vieno naujo A320 – 2018-2020 metais dar priims 25 A321CEO su 230 vietų, o nuo 2019 m. pradės imti 239 vietų A321NEO ir 2020 m. ir vėliau plėsis tik A321NEO parkas.

    Kadangi visiškai phase-out’ins A320 nėra aišku.

    Jeigu teisingai suskaičiavau, 2020 metų pabaigoje Wizz Air turės 120 lėktuvų, iš kurių apie 60 bus A320, ir apie 60 – A321.

  247. Tomas LT - 2017 08 25, 15:54

    Naujasis „Wizz Air“ A321 orlaivis – jau Vilniaus oro uoste

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/naujasis-wizz-air-a321-orlaivis-jau-vilniaus-oro-uoste/

  248. oleg - 2017 08 25, 20:26

    Vakar LH888 buvo A320NEO – tai isskyrus wingletu nepastebejau nieko nei labai naujo nei is vydaus, nei is isores. Ka ne taip dariau? =]

  249. Čiurlionis - 2017 08 25, 21:29

    @oleg klausytis reikejo ;) viskas varikliuose.

    O pagrindiniai vizualiniai pakeitimai salono viduje.

  250. oleg - 2017 08 25, 23:25

    pastebejau kad neiprastai daug triuksmo (4A vieta) =] Galvojau pasirode

  251. Linas - 2017 08 28, 12:09
  252. Simonas Bartkus - 2017 08 28, 14:48

    Palanga-Glasgow maršrutas spalį bus uždarytas.
    Kaip manote, ar grįš kitą vasarą?

    PLQ toks visai sezoniniu oro uostu tampa – žiemą tik RIX, CPH ir LON.

  253. Čiurlionis - 2017 08 28, 15:18

    Man asmeniškai atrodo, kad Dublinas būtų susilaukęs didesnės sėkmės, vien dėl didesnio emigrantų skaičiaus, nei šiaurės Anglija/Škotija.

    Nebelieka DY OSL?

    p.s. PLQ reikia i laisvalaikio krypties, kur vakarų Lietuvos žmonės galėtų nuskristi, kad ir to paties Milano ar Rhodes.

  254. Simonas Bartkus - 2017 08 28, 15:29

    Sorry, teisingai – dar DY į OSL yra ir žiemą iš Palangos.

    GLA man buvo labai kosminis FR network planningo sprendimas – nėra tokio route nei iš Kauno, nei iš Vilniaus. Toks jausmas, kad bandė visą Lietuvą dengti su skrydžiu iš Palangos.

    Prisiminkim, kad Wizz Air skraidė į Glasgow iš Vilniaus – nutraukė, nors tiesioginės konkurencijos ir nebuvo (priešingai nei ORK, LPL, kuriuos uždarė FR atėjus).

  255. Salininkų kaimas - 2017 08 28, 15:32

    Simonai, Norwegian dar juk skraido į PLQ žiemą?

  256. Linas - 2017 08 28, 15:37
  257. Kardiobatonas - 2017 08 28, 16:21
  258. Wincas - 2017 08 28, 16:47

    :) dabar išsiaiškins visi 3 milijonai trenerių, jog lėktuvas 20 metų amžiaus…. Ir dėl gėdingai pralaimėtų pirmųjų rungtynių (o gal ir viso čempionato) kaltas šitas atidėtas skrydis :) A. Sabonis kreipsis į vyriausybę, jog dėl tokio akibrokšto kalti godūs verslininkai, prakišę nugyventą lektuvą, todėl reikia turėti valstybines avialinijas – FLYBASKET. Žinoma joks politikas nenorės patekti į politikos kapines, todėl bus priimtas sprendimas skubos tvarka įkurti nacionalines avialinijas, kurių pagrindinis skirtumas bus tas, jog Economy klasėje, kojas galės ištiesti ir pats, prieš tai minėtasis A. Sabonis. ŠACHAS IR MATAS PONAS ZUOKAI !!!! :)

  259. Čiurlionis - 2017 08 28, 18:00

    Kalbant apie Ryanair, man nesitiki, kad jie į VNO grįš tyliai. Vasaros pradžioje tyliai paskelbė CGN ir NUE.

    Tuo tarpu W6 grįžo su GDN ir AGA.

    Paspekliuojam, jei reiktų spėti, kokios 3 galimos naujos kryptys mano sąrašas būtų toks:

    1. ATH
    2. ALC
    3. PSA

  260. Pranas - 2017 08 28, 18:10

    Rynair gali beveik visus naujus maršrutus skelbti ten kur Air Berlin su Alitalia skraidė, tai VNO gali ir nelikt nieko. Bent jau aš tikrai pritariu nuomonei, kad jų 2018 m. tvarkaraštis ir naujų maršrutų skelbimas vėluoja dėl žiūrėjimo kas čia su tom aviakompanijom bus.

  261. Julius - 2017 08 28, 18:47

    To Čiurlionis:
    1.Athens
    2.Lisbon
    3.Budapest
    Sutinku dėl PSA ar kokio tai kito Italijos miesto. Taip pat pastaruoju metu tiek FR tiek W6 labai aktyviai plečiasi Izraelyje, todėl neatmetu ir TLV ar OVD permetimo iš KUN.

  262. vytautas-NT - 2017 08 28, 22:04

    Beje, o Krepšinio rinktinė ne su all-business class B737 skrido?.

    Man tai įdomu, kaip tą lėktuvą Vilniuj perdarinėjo, jei toks nepatikimas?

  263. Simonas Bartkus - 2017 08 28, 22:14

    Absurdas spręsti apie lėktuvo patikimumą, pagal vieną skrydį. Galų gale perdarė saloną, o gedimas tai elektronikoje.

  264. Simonas Bartkus - 2017 08 28, 22:17

    Kas liečia FR – faktas, kad dabar ne vienas LCC laukia, ar Alitalia ir AirBerlin mirtis bus greita ar lėta. Panašu, AB gali būt labai greita ir gali būti daug bandymų užsiimti gerus slotus DUS, TXL, MUC ir kitur.

  265. Čiurlionis - 2017 08 29, 08:36

    Prie AB jau išsirikiavusi LH group ir U2, kuri įkurė savo dukterinę Austrijoje, manau, kad Vokietijoje FR didelio pyrago dalies negaus.

    Kita sitaucija Italijoje, ten rinką dalinsis FR ir VY, trupinių teks ir DY, o ilguosius skrydžius tikrai ims DU, nes jau šį rudenį atidaro JAV iš Romos.

    Neabejoju, kad Italijoje sulauksime ir Blue air, Easy Jet, Meridiana ir gal net LEVEL plėtros- žodžiu laukia įdomus itališkas chaosas.

  266. Simonas Bartkus - 2017 08 29, 14:26

    Ryanair ateina į dar vieną didelį oro uostą – šiandien paskelbė apie 2x daily Dublinas-Miunchenas MUC nuo žiemos.

  267. Simonas Bartkus - 2017 08 29, 14:52

    Šiaip „Ryanair” („Wizz Air” taip pat), savo investuotojams prezentacijose rodo rinkos dalis Rytų Europos rinkose, kur pabrėžia savo lyderystę (ne visur – Rumunijoj, Vengrijoje ir Bulgarijoje didesni yra WizzAir). Todėl manau, jog „Ryanair” turi yrą tam tikra strateginė reikšmė išlaikyti lyderės pozicijas Lietuvoje.

    Pagal „Ryanair” skaičiavimus, jie užima 29% rinkos, „Wizz Air” užima 24% rinkos (jų skaičiavimas savotiškas, bet tegu). „Wizz Air” šiuo metu yra paskelbę kitiems metams apie 17% augimą (2 lėktuvai keičiami į A321 duoda 13% prieaugį, o dar kitų bazių lėktuvais skrydžiai į WAW ir GDN), tokiu būdu, „Wizz Air” rinkos dalis gali ūgtelti iki „Ryanair” lygio ir jų „capacity” siūlomas iš Lietuvos bus panašus.

    Tikėtina, jog „Ryanair” turėtų kažkiek papildyti LT „capacity”, kol tik 4 savaitiniai NUE ir CGN pridėti.

  268. vytautas-NT - 2017 08 29, 22:08

    Dėl gedimo su tuo „rinktinės” lėktuvu, tai greičiau pastebėjimas, kad gal nepatikimą lėktuvą atnaujino.
    Suprantu, kad perrinkinėt visą lėktuvą brangiai kainuoja, bet tokie atvejai, kai prabangus lėktuvas pakilt negali- labai įvaizdį gadina.
    Nes salonas ten gana prabangus- pats mačiau.

  269. Tomas LT - 2017 08 30, 10:14

    Lietuvos oro uostų parama – papildomiems skrydžiams į Helsinkį ir Sankt Peterburgą

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/lietuvos-oro-uostu-parama-papildomiems-skrydziams-helsinki-ir-sankt-peterburga/

  270. MamaJ - 2017 08 30, 10:45

    Gal zinote kaip nusipirkti keleta bilietu is VNO i CAG, 10.10.2017 su S5 3731?

  271. Linas - 2017 08 30, 10:54

    @MamaJ
    kreiptis į kelionių agentūrą :)

  272. Linas - 2017 08 30, 11:04

    Further strengthening its solid presence in China, Finnair today announced the opening of a new year-round route between Helsinki and Nanjing, China
    The inaugural flight to Nanjing will take place on May 13, 2018 and the new route will be operated with an Airbus A330 aircraft

  273. Čiurlionis - 2017 08 30, 11:16

    Mano nuomone AY finansavimas galimas tik tokiu atveju, jei jų lėktuvas VNO liestųsi po 23.00 nakvotų ir ryte iki 07.00 jau kiltų į Helsinkį.

  274. Mindaugas - 2017 08 30, 11:17

    To Linas:

    Pagaliau susiekimas taps geresnis su Nanjingu. Bent jau man.

  275. Simonas Bartkus - 2017 08 30, 11:19

    Čiurlioni, kodėl? Toks reisas niekaip neprisidėtų prie Vilniaus pasiekiamumo užsieniečiams, o pasiekiamumo Azijos irgi nepagerintų – Azijos jungimai Helsinkyje visiškai kitu laiku ir papildomas reisas su 14:30 išvykimu iš Vilniaus kaip tik ir skirtas jungimams optimizuoti.

  276. Čiurlionis - 2017 08 30, 11:47

    Aš kalbu iš asmeninės prizmės apie EU jungimus, AY dažnai turi tikrai geras kainas Europos viduje, bet 11.35 yra per vėlu, o parskridus į HEL apie 21.00 į VNO nebegrįši.

    Tiesą pasakius SK nuėmus OSL-VNO, jaučiu trūkumą vakarinių jungiamųjų grįžimų į VNO.

    Dėl Azijos, taip sutinku.

  277. Simonas Bartkus - 2017 08 30, 11:56

    Na, bet rytinė Finnair banga prasideda 07:05 ir užsibaigia maždaug 8:30 val.

    Jeigu išskristų iš VNO į HEL 07:00, atvyktų į HEL 08:30, tai europinių jungimų beveik nėra. Kad spėt į bangą, reikėtų iš VNO skristi 05:15 val., tai realiai AY nebūtų konkurencingi su BT, SK ar LO.

  278. srs - 2017 08 30, 12:02

    Kinai galėtų supaprastinti susiekimą su Nanjing, Hangzhou ir dar daug svarbių vietų aplink, tiesiog perkėlę intercontinental skrydžius iš PVG į SHA. Bonus point jei pasiūlytų pigesnį traukinio bilietą iš Hongqiao.
    Truputį keista, kad nauja kryptis yra į Nanjing, o ne Hangzhou ar Guangzhou, kurie lyg ir yra svarbesni ekonominiai centrai.

  279. Kardiobatonas - 2017 08 31, 10:48
  280. Spectator - 2017 08 31, 10:58

    Šiek tiek šlykštu skaityti: susėdo su LOT ir susitarė, o ar buvo kažkoks viešas paskelbimas, kad yra 375K EUR numatomi naujam važėjui iš Kauno? Ar kažkoks viešas konkursas?

  281. Kardiobatonas - 2017 08 31, 11:12

    Viskas buvo viešai paskelbta, visi galėjo siūlytis, bet naivu tikėtis, kad LH, SK ar dar kuris stambuolis susidomėtų tokiu menku projektu. Tuo tarpu LO toks dalykas – kaip tik. Skrydis trumpas, sąnaudos menkos, paklausa turėtų būti ir dar paramas trejus metus.

  282. RRR - 2017 08 31, 11:16

    pritariu Kardiobatonui, realūs pretendentai tai LOT ir Airbaltic.

  283. Wincas - 2017 08 31, 11:18

    Nemazai keleiviu nuims nuo VNO …. Bet aisku zymiai patogesnis variantas laiko prasme nei buves Air Baltic

  284. Simonas Bartkus - 2017 08 31, 11:22

    Nuo VNO tai nuims beveik nieko, nes VNO nuo rugsėjo galo turės 3652 kėdes per savaitę į WAW, kai į KUN planuoja pasiūlyti tik 456, t.y. 12% kiekio.

    O šiaip, primena žaidimą po stalu – niekur nebuvo matyta informacijos apie kvietimą ar paramos skyrimą skrydžiams iš Kauno.

  285. RRR - 2017 08 31, 11:24

    Atsižvelgiant į pakeistą Kauno miesto konkurencingumo ir patrauklumo didinimo programą, patvirtintą 2017 m. liepos 11 d. Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T-434 „Dėl Kauno miesto savivaldybės tarybos 2010 m. liepos 23 d. sprendimo Nr. T-454 „Dėl Kauno miesto konkurencingumo ir patrauklumo didinimo programos patvirtinimo“ pakeitimo“, kviečiame teikti paraiškas gauti finansavimą pagal Kauno miesto konkurencingumo ir patrauklumo didinimo programos 4.4 papunktyje nurodytus tikslus:

    „4.4. dalinis veiklos programų, prisidedančių prie miesto verslo aplinkos įvaizdžio gerinimo, skatinimo ir tiesioginių jungčių tarp Kauno miesto ir verslo plėtrai svarbių krypčių užtikrinimo, pasiekiamumo užtikrinimo ir kitų savarankiškųjų savivaldybių funkcijų įgyvendinimo, finansavimas atsižvelgiant į tais metais Savivaldybės biudžete patvirtintą asignavimų sumą Programai finansuoti.“

    Programoje gali dalyvauti susisiekimo ir transporto sektoriaus įmonės, ne mažiau kaip 3 metus aktyviai veikiančios Lietuvoje ir (ar) užtikrinančios susisiekimą su Kauno miestu.

    Paraiškos bus vertinamos pagal šiuos kriterijus:

    projekto veiklų atitikimas programos tikslams ir uždaviniams;
    projekto veiklų įgyvendinimo nuoseklumas ir pagrįstumas;
    veiklų tęstinumo ir ilgalaikio poveikio Kauno miesto konkurencingumui didinti pagrindimas;
    naujų tiesioginio susisiekimo jungčių tarp Kauno miesto ir verslo plėtrai svarbių krypčių, išlaikytų ne mažiau kaip 6 mėnesius ir organizuojamų ne mažiau kaip vieną kartą per dieną, šešias dienas per savaitę iš Kauno ir į Kauną, užtikrinimo skaičius;
    per projekto įgyvendinimo laikotarpį (skaičiuojamas vienų metų laikotarpis) siūlomas naujų tiesioginio susisiekimo su tikslinėmis verslo plėtrai svarbiomis kryptimis iš Kauno ir į Kauną vidutinis skaičius per savaitę;
    per projekto įgyvendinimo laikotarpį (skaičiuojamas vienų metų laikotarpis) siūlomas naujų tiesioginio susisiekimo su tikslinėmis verslo plėtrai svarbiomis kryptimis vidutinis keleivių vietų skaičius per mėnesį;
    per projekto įgyvendinimo laikotarpį (skaičiuojamas vienų metų laikotarpis) siūlomas susisiekimo per regiono transporto centrą jungčių skaičius;
    per projekto įgyvendinimo laikotarpį (skaičiuojamas vienų metų laikotarpis) aptarnautų (siūlomomis naujomis tiesioginio susisiekimo tarp Kauno miesto ir verslo plėtrai svarbiomis kryptimis) klientų skaičius.
    Paraiškos gauti finansavimą pagal Kauno miesto konkurencingumo ir patrauklumo didinimo programos 4.4 papunktyje nurodytus tikslus turi būti tinkamai pateiktos iki 2017 m. rugpjūčio 25 dienos.

  286. RRR - 2017 08 31, 11:27

    Paraiškos gauti finansavimą pagal Kauno miesto konkurencingumo ir patrauklumo didinimo programos 4.4 papunktyje nurodytus tikslus turi būti tinkamai pateiktos iki 2017 m. rugpjūčio 25 dienos.

    Atkreiptinas dėmesys, kad pirmiau minėtos paraiškos pildomos lietuvių kalba. Viena įstaiga ar įmonė gali pateikti tik vieną paraišką.

    Užpildyta paraiška su pridedamais dokumentais pateikiama užklijuotame voke (paraiška turi būti pateikta 4 egzemplioriais (1 originalas ir 3 kopijos). Ant voko turi būti užrašytas programos pavadinimas „Kauno miesto konkurencingumo ir patrauklumo didinimo programa“, pareiškėjo pavadinimas, adresas, telefono numeris.

    Voką su paraiška pareiškėjas siunčia paštu Kauno miesto savivaldybės administracijos Plėtros programų ir investicijų skyriui, Laisvės al. 96, Kaunas (arba pateikia tiesiogiai Interesantų aptarnavimo poskyriui, 6 langelis, darbo laikas I – IV ( 8.00 – 17.00 val.); V ( 8.00 – 15.45 val.).

    PRIDEDAMA:

    KAUNO MIESTO KONKURENCINGUMO IR PATRAUKLUMO DIDINIMO PROGRAMA

    PROGRAMME OF DEVELOPMENT OF COMPETITIVENESS AND ATTRACTIVENESS OF KAUNAS CITY

    Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2017 m. rugpjūčio 8 d. įsakymas Nr.A-2942 „Dėl paraiškos gauti finansavimą pagal Kauno miesto konkurencingumo ir patrauklumo didinimo programos 4.4 papunktyje nurodytus tikslus formos patvirtinimo“

    Paraiškos_forma

  287. Spectator - 2017 08 31, 12:11

    @RRR – jo, dėkui, kad įmetei. Kai Vilnius paskelbė apie 2M EUR Londono krypčiai, tai buvo minima visoje spaudoje, jei neklystu net anglų kalba kažkurioje spaudoje. Kiek pamenu, Klaipėdos ir pajūrio savivaldybės irgi buvo viešai paskelbę, kad skirs paramą skrydžiams emigrantinėmis kryptimis. Kas nors buvo girdėjęs apie 375K EUR paramą, kuri, beje, yra didesnė nei LT oro uostų siūloma 200K EUR de minimis parama iš Kauno? Tai yra šlykštus užkulsinis tyliai prastumtas susitarimas. Nedaro garbės nei Kaunui, nei visai Lietuvai.

  288. Simonas Bartkus - 2017 08 31, 12:14

    Pasižiūrėjau kol kas planuojamus legacies tvarkaraščius žiemai iš VNO – atrodo bus tikrai spaudimas yield’ams, nes capacity bus ženkliai didesnis nei praeitą žiemą.

    BT ketina išlaikyti tą patį capacity į AMS, CDG, MUC, TXL – skrydžiai Boeing’u.

    Finnair planuoja 3x daily į HEL laikyti, tiesa visos rotacijos su ATR72, Embraer nebeturėtume matyti.

    LOT planuoja toliau 5x daily į WAW. Kaip žinia, Wizz Air prisijungia nuo rugsėjo antros pusės su 4x weekly.

    SAS nieko nekeičia jau įprastam ritme – 19 skrydžių per savaitę į CPH, 17 skrydžių į ARN. Šiemet ARN turės konkurenciją iš Norwegian su 2x weekly.

    SN, OS planuoja irgi įprastai, 6 ir 7 weekly.

    Turkish planuoja mažinti iki 5x weekly žiemai.

    Lufthansa trečią dieninį reisą nuims – greičiausiai bus summer-only service.

    Ukrainiečiams irgi šiek tiek fantazija atšoko, LWO uždarytas, KBP grįžta prie 2x daily.

    Aeroflot ir Belavia fronte nieko naujo.

    Bet kokiu atveju, bus didelis kėdžių prieaugis, lyginant su praeita žiema, ypač iš LOT ir BT.

  289. Mikas - 2017 08 31, 12:22

    2 Spectacor. Nueik pas urologą, pasitikrink dėl šlapimo nelaikymo. Dėkojame mes visi.

  290. oleg - 2017 08 31, 12:26

    Vel as su savo onelove DY. Drauge mokysis Stockholme ir savaitgaliais dirbs Vilniuje. 60 EUR RT skrydziai kas savaite. Be DY neisivaizduoju ka darytumem. Nes SK kazkaip brangiai kainas laiko ARN-VNO savaitgaliniams kelionems ±250 EUR RT net kai neseniai rudens akcija buvo.

    W6 perkele ziemai VNO-NYO is 3 i 4, kaip DY. Dabar du LCC skrydziai 4, 7. Sekanciais metais prie 3 W6 skrydziu bus vienas LCC kas dien i STO.

    Ir dar del FR, kaip realu kad jie LGW-VNO paleis? Isivaizduoju kad zmones primoketu kad ne is LGW vietoj LTN ar STN skristi.

  291. Simonas Bartkus - 2017 08 31, 12:29

    Šiandien FR kaip tik LON planus skelbė, tai jokių pokyčių nesimato.

    FR atrodo išgrynino savo LGW startegiją ir nesiplečia ten – 5 routes: Alicante (daily), Belfast (4 daily), Cork (daily), Dublin (7 daily) & Shannon (daily).

    LTN ir STN tuo tarpu po truputį plečiasi.

  292. Kardiobatonas - 2017 08 31, 12:29

    To Spectacor. Kauno savivaldybės tarnautojai turbūt neturėtų lakstyti po Laisvės alėją ir klausinėti visų sutiktų žmonių, ar jie girdėjo apie programą. Juolab, tai buvo paskelbta viešai. Kam įdomu, kas domisi, tas randa.

  293. Linas - 2017 08 31, 12:39

    pranešimas iš SK:
    There are some good news also if you have more or less regular traffic to BOS. SAS has been flying CPH – BOS for more than one year but with a 737.
    As of tomorrow – 01SEP this flight is upgraded to A330

  294. Spectator - 2017 08 31, 12:40

    @Kardiobatonas: Jo, randa tie, kas suka tokius nešvarius darbelius ir susitaria apeidami bet kokias skaidraus verslo praktikas. Ar tu nori pasakyti, kad visi suinteresuoti vežėjai turi kiekvieną dieną refreshinti Kauno savivaldybės puslapį tikėdamiesi rasti ten kokius atliekamus 375K EUR? Gal nereikia…

    Tokia situacija tik dar labiau išryškina tai, kad Lietuva neturi jokios aviacijos strategijos. Pinigai mėtomi iš pradžių pritraukiant low costus į Kauną, tada į Vilnių, paskui low costai nebepatinka, tada ieškoma tradicinių vežėjų, paskui tradiciniai vežėjai „traukiami” į Kauną. Palangoj politikams prisireikė pamaloninti emigrantus, metami pinigai jokios vertės nekuriantiems FR/W6 skrydžiams, nors žymiai didesnę vertę kurtų geresnis hub susisiekimas. Žodžiu, palaida bala, kuri iš šono atrodo labai negražiai.

  295. Simonas Bartkus - 2017 08 31, 12:40

    Kaip jau esu rašęs – nematau galimybių, kad kas nors galėtų plėstis LGW su bazuojamais lėktuvais. Nes išvykti tarp 6AM ir 10Am iš LGW nėra įmanoma.

    LGW gerų slotų nebelikę, likę tik arrivalams ir išvykimams perpiet ir po pietų.

  296. trolis - 2017 08 31, 12:55

    ta dalis, kur VNO-WAW trafficas sumazes del kaunieciu – epic. Reikejo dar pamineti ir likusia Lietuva, kuriai „Kaunas patogiau, nes centre”

  297. Čiurlionis - 2017 08 31, 13:18

    LOT perima nacionalinio vežėjo statusą iš BT :)

  298. Linas - 2017 08 31, 13:39

    Cathay Pacific confirms launch of services to Copenhagen
    Aug 31, 2017 (newstodate): Yesterday’s rumors have turned into today’s news of Cathay Pacific’s launch of services from Hong Kong to Copenhagen Airport.

    Starting from May 1, 2018, the oneworld member-carrier will be offering three weekly rotations on the route in the summer schedule ending in October, and it remains then to be seen if the route will be turned into a year-round service.

    Flights will be performed with Cathay Pacific’s Airbus A350-900 aircraft.

  299. Karolis - 2017 08 31, 14:59

    2 Spectator: tokie mano komentarai reti, tačiau gali būti tikras, kad apie šiuos pagalbos pinigus žinojo visos potencialios avialinijos. Savivalda čia yra tik paramos šaltinis, o ne veidas įmonėms.

    Visi vieši pareiškimai apie 2 M Vilniuje ir kažkiek Klaipėdoje – politikų savireklama, o ne realios paramos priemonės (ES legalių priemonių praktiškai nebeliko). Siūlau keisti požiūrį ir atskiri darbus nuo kalbų.

  300. Linas - 2017 08 31, 15:04
  301. Spectator - 2017 08 31, 15:13

    @Karolis: įdomu, nes dirbu vienoje iš tų potencialių oro linijų, ir pirmą kartą išgirdau šitą informaciją.

  302. Augustinas Žemaitis - 2017 08 31, 15:41

    Šiek tiek OT, bet esu neperseniausiai gavęs iš Kauno savivaldybės el. paštu informaciją apie vieną pirkimą, nors pats jokių ryšių anksčiau su savivaldybe ar viešaisiais pirkimais neturėjau – tiesiog vykdau panašią veiklą.

    Reiškia, Kauno savivaldybės darbuotojas buvo gavęs nurodymą surasti internete visus, kas siūlo panašias paslaugas, ir informuoti apie konkursą, tokiu būdu natūraliai gaunant didžiausią įmanomą potencialių dalyvių skaičių.

    Nežinau, kiek tai įprasta praktika Kauno savivaldybėje, tačiau maloniai nustebino – paprastai, kaip sakote, tai paslaugų teikėjų reikalas sekti informaciją, žiūrėti kur kokie konkursai.

    Įdomu, kaip buvo šiuo atveju.

  303. RRR - 2017 08 31, 15:45

    Tikrai idomu, nords kalbos ėjo, kad paremtų ne vieną, o 2-3 kompanijas. Jeigu nedaug trūksta iki apsisprendimo, tai gal pasikreipti į Kauno m. ir rajon savivaldybes su pasiūlymu. Nors , jei ta kita kompanija kas antrą reisą vėl pradės vežt autobusu tai , ką aš žinau. Iš mano dviejų bandymų skristi vienas buvo atšauktas ir vienas autobusu. Po to jau nebandėm. :)

  304. RRR - 2017 08 31, 15:57

    Na taip atrodo, pinigai pagal programą dar neišsemti, paraiškos forma internete kabo nuo 2016 metų kovo mėn. Atrodo, kad LOT tiesiog parodė šiokį tokį pradinį dėmesį, buvo greit paimti už rankos ir pravesti per procedūra.

  305. trolis - 2017 08 31, 16:11

    Cathay ejimas neblogas – siek tiek sudarys konkurencijos SAS. beda, kad mums jokios naudos, nes connectionu nebus

  306. Spectator - 2017 08 31, 16:18

    Hehe.. Jo, British Airways – „paslaugų teikėjas” – turi atskirą departamentą, kuris checkina visų Europos miestų savivaldybių puslapius ir ieško, kur galima gauti pinigų naujiems maršrutams. True story! Tuoj bus LHR-VNO 2x daily!

  307. Wincas - 2017 08 31, 16:41

    :) Dar turbūt reikėjo daryti oficialų pristatymą Siemens arenoje. Šiaip verslas toks dalykas, kad uždirbi ten, kur kiti nesugalvoja uždirbti. Žinoma paskui visi vagys ir kyšininkai. Visi kalti tik ne aš….

  308. Kardiobatonas - 2017 08 31, 16:51

    Jeigu kažkas įtaria Kauno savivaldybės suokalbį su „Lot” ir turi geresnių pasiūlymų, dar nevėlu juos pateikti. Taryba balsuos rugsėjo 12-ąją. Jeigu manote, kad buvote neteisėtai išstumti iš projekto, galite kreiptis į žiniasklaidą, jiems tokios temos labai įdomios.

  309. Tomas468 - 2017 08 31, 16:59

    Dabar toks labai off-topic: Ką reiškia kai lektuvelis zigzagais skraido virš miesto (dabar virš Utenos)? Ar gali būti, kad čia Google kuria New 3D layer’į? Nes kitos priežasties nesugalvoju :)
    https://www.flightradar24.com/SPOPG/eaeef22

  310. gabrielius - 2017 08 31, 18:02

    LOT paskelbė, kad nuo š.m. gruodžio 4 d. pradeda 2x skrydžius WAW – TXL. Tikimasi, kad AB artimiausiu metu paskelbs apie šio skrydžio nutraukimą.

  311. Pranas - 2017 08 31, 19:19

    O’Leary šiandien riebiai pašnekėjo apie konkurentus:

    Michael O’Leary thinks that after the Brexit easyJet will be forced to ground aircraft at Paris CDG/Orly and Lyon as easyJet’s UK AOC will not stand. Also the Austrian AOC for easyJet will not survive beyond March 2019.

    On a question about Norwegian, Michael O’Leary thinks that Norwegian will be gone in 4-5 months: “Norwegian is running out of cash, burning so much cash it may not survive this winter… ”

  312. Simonas Bartkus - 2017 09 4, 10:44

    Penktadienį Wizz A321 skrido VNO-BFS ir padarė trumpą sustojimą GDN. Gal kas žino kokia buvo priežastis?

    Galvoju, ar gali būti, kad A321 performance neleido daskristi iki BFS ir reikėjo degalų…

  313. Giedrius - 2017 09 4, 12:52

    Na pagal skrydzio trajektorija tai keista butu, gerokai nemazai atgal skrido. Tai jei degalų trūko, turėjo labai susimaut planuodami. Gal labiau kas kito nutiko.

  314. Simonas Bartkus - 2017 09 4, 13:27

    Giedriau, geras pastebėjimas. Greičiausiai bus technical, medical ar koks unruly passenger.

  315. Čiurlionis - 2017 09 4, 19:13

    Šiandien estai iš Talino atskrido su Etihad regional HB-ACB.

  316. RRR - 2017 09 5, 09:54

    Interviu su Matijošaičiu ištrauka

    Pakalbėkime apie kitus reikalus. Kauno oro uostas šią vasarą buvo tapęs pagrindiniais oro vartais į Lietuvą. Panašu, kad oro uostas puikiai susitvarkė. Bet atsidarė oro uostas Vilniuje ir Kauno oro uoste srautas ženkliai sumažėjo. Turite didesnių ambicijų šioje srityje?

    – Turime. Ankstyvą pavasarį turėsime tiesioginius skrydžius į Varšuvą. Tai pradžia. Taip pat deramės su daugeliu oro bendrovių. Ne paslaptis, mes siūlome marketinginius pinigus ir tariamės.

    – Marketinginiais pinigais jūs vadinate tam tikrą miesto investiciją į vadinamąją reklamą. Jūs prisidėsite prie skrydžių savikainos dengimo?

    – Taip.

    – Kiek ketinate tam skirti lėšų?

    – Jeigu sutarsime, tai tiek, kiek reikės ir skirsime. Vienai kompanijai apie 150 tūkst. eurų. Jei tolimesni skrydžiai – iki 300 tūkst.

  317. Karolis - 2017 09 5, 12:58

    Simonai, pastebėjau, jog kartais vienu metu SPA daro kelis skrydžius vienu metu. Pvz. šiandien – trys išvykimai iš VNO suplanuoti 14 val. Ar tame yra kokių nors operatyvinių privalumų? įvairių buttelio kakliukų sugalvoti nesunku :)

  318. Linas - 2017 09 5, 13:17
  319. Arnas - 2017 09 5, 15:23

    @Karoli,
    Negaliu kalbėti už Simoną, bet šiaip išvykimai panašiu metu gaunasi todėl, kad ryte lėktuvai išskrenda ta pačia kryptimi (tarkim, 5.30 AYT ir 5.45 AYT), vėliau tuo pačiu metu grįžta. Tiesa, būtent toks sutapimas gal ir keistas, nes atvykimai buvo suplanuoti atitinkamai 12.45, 13.00 ir 13.10.

  320. Simonas Bartkus - 2017 09 5, 17:14

    Nėra kažkokios labai paslapties. Realiai tai vasarą, visi lėktuvai suskraido po dvi rotacijas per dieną. Įprastai kiekvieną rytą trys lėktuvai juda į Turkiją, kadangi skrydžio laikas panašus, tai ir grįžta panašiai, o tada apie 14 val. skrenda į antrąją tos dienos rotaciją. Kitom dienom yra įvairiau, kai įvairesnės kryptys.

  321. Čiurlionis - 2017 09 5, 19:41

    O vietoje 2x a320, nebūtų geriau vienas a330 ar a330 a320 ( vietoj 3 a320) grynai kaštų prasme kelionių organizatoriui?

  322. Giedrius - 2017 09 5, 19:58

    Kelionių organizatoriui ar oro bendrovei geriau, kai yra kuo užpildyt jį. Jei nėra, tai mažesni lėktuvai sudaro daugiau galimybių juos užpildyt/išnuomot ar pan. Lietuvos atveju gal 1x per dieną ir užpildytum a330, bet ką su juo daryt žiemą? beto, pilotų reik kitų, maintenance ir taip toliau…

  323. Čiurlionis - 2017 09 5, 20:23

    Nekalbu,kad SPA pirktų a330, kalbų iš kelionių organizatorius pozicijos, jam juk nesvarbu, kas ir kaip veža, kad tik pigiau.

  324. Anonimas - 2017 09 5, 21:34

    Tai tie trys kasdien į Turkiją kylantys lėktuvai juk nėra vieno operatoraius. Vienas – Novaturo, kitas – Tezturo, trečias dar matyl likusiųjų.

  325. Justinas - 2017 09 6, 03:27

    Čiurlioni, esminė prielaida, kuri yra neteisinga, tai kad A330 geriau, nei A320.

    Nugabenti 350 keleivių dviem A320 reisais į Turkiją yra _pigiau_ nei 1 A330 reisu (dense layout, tarkim). Leeham analizavo netgi tokius maršrutus, kur reikėtų 1-stop (jie analizavo konkrečiai Berlynas-Čikaga vs Berlynas-Reikjavikas-Čikaga), tai net tokiam maršrute yra _pigiau_ skraidinti su A320 nei su A330. A330 dydis nėra privalumas, tai yra side effect to, kad lėktuvas gali skristi žymiai toliau nei A320.

  326. Simonas Bartkus - 2017 09 6, 10:47

    Šiaip per daug nesigilinant į detales – tiesiog trumpais atstumais šiuo metu nėra efektyvesnio būdo skraidinti keleivius, negu su A321. Po to seka A320, B738 ir t.t.

    Grubiai taip ir dėl to, kad long haul skirti lėktuvai yra „too much airplane” trumpais nuotoliais skristi – tenka nemaži penalties ties per dideliu svoriu, dideliu sparnu ir nenanudojamu range. Galų gale visos maintanence programos yra skirtos ilgam nuotolių skraidymu, t.y. aukštam distance to cycle santykiui.

  327. oleg - 2017 09 6, 11:31

    LOT ziemai paleido WAW-VNO return uz 199PLN/47EUR
    KUN ir PLQ ner – http://www.lot.com/pl/pl/wielka-promocja-lot

  328. Mindaugas - 2017 09 6, 11:33

    Ryanair To Lower Checked Bag Fees (& Raise Size Allowance)To Eliminate Boarding Delays – Non-Priority Customers Must Put 2nd (Bigger) Bag In Hold (Free Of Charge) From November

    http://corporate.ryanair.com/news/ryanair-to-lower-checked-bag-fees/

  329. Simonas Bartkus - 2017 09 6, 11:39

    Ryanair realiai oficialiai „įteisino”, kas de facto ir dabar egzistavo – visi lagaminai su ratukais, neturint priority, keliauja į bagažą.

  330. Pranas - 2017 09 6, 12:13

    Na dabar lagaminas su ratukais į bagažą nekeliaudavo jei to labai nenori, o boardinantis su paskutiniais retai apskritai pamatysi kad juos paiminėja. Dažniau juos nurenka nuo avių eilėje laukiančių.

  331. Wincas - 2017 09 6, 12:14

    Shita draudima galima lengvai apeiti perkant kuprine su ratukais, prie vartu ja tiesiog reik uzsimest ant peciu ir ramiai zingsniuoti saliona.

  332. Linas - 2017 09 6, 12:48

    2017-09-06: Lithuania’s 4th int’l airport fights for business and cargo

    2017-09-06: Lithuanian ACMI carrier: growth in 2017, and more aircraft

    papostinkit, kas turi pasijungimą?

  333. Augustinas Žemaitis - 2017 09 6, 12:54

    Kaip žmogus, niekada kol kas neturėjęs nešiojamojo kompiuterio (žinau, keista šiais laikais :) ) pasiteirausiu – ar yra kažkokių ribojimų aviakompanijose jų dydžiui? Ar 17,3″, 17,7″ ekranas sukeltų kur nors problemų?

  334. Wincas - 2017 09 6, 13:00

    Bent jau oro uosto saugumo patikroje dideli loptopai visada sulaukia didesnio demesio, taigi jei skubi, didelis loptopas gali tapti siokia tokia nasta.

  335. PS - 2017 09 6, 13:46

    Ar kas nors žino, kiek vidutiniškai žmonių, pvz., Wizz ar Ryanair lėktuvuose iš/į LT skrenda su kitų valstybių asmens dokumentais, pavyzdžiui, BY, LV ar RUS…

  336. Vaidas - 2017 09 6, 14:16

    Sveiki,

    gal kas galetu parekomenduoti upper-middle/premium class viesbuti Antalijos regione, kuriame nebutu vienos dominuojancios salies atstovu (ne tik rusu, bet ir olandu, britu ar vokieciu) – kad butu sveikas internacionalas. Ir kad butu ant juros kranto.

    Dekui

  337. Linas - 2017 09 6, 14:23
  338. dzin - 2017 09 6, 17:52

    Ryanair po truputį deda kitos vasaros tvarkaraštį. Kainos dar tik kai kur sudėtos

  339. Mindauqas - 2017 09 6, 19:06

    Ukrainiečiai (PS) nuo spalio 1 d. įveda privalomą išankstinę registraciją ir bus PRIVALU turėti boarding pasus (spausdintus arba mobiliuosius). Registracija ir/ar boarding paso išdavimas oro uoste – 10 EUR.

    Iš neva tradicinių tai lyg tik air Baltic reikalauja užsiregistruoti, bet (bent kol kas) nereikalauja turėti oro uoste.

  340. Tomas - 2017 09 6, 20:21

    Tiesiogiai iš VNO-TXL BT 215 jeigu ne klasė ~15 mergaičių, tai turime beveik private jet su ~30 keleivių…

  341. Justas - 2017 09 6, 20:43

    Vakar BRU-FCO, mergaiciu klases nebuvo, tai ir skrido 30 keleiviu:)

  342. Pranas - 2017 09 6, 21:14

    Manau BT yra paskaičiavę, kad jiems laikyt aukštas paskutinės minutės kainas ir parduot nedaug bilietų už brangiai per paskutines savaites prieš skrydį yra geriau nei užpildyt pilną lėktuvą išparduodant pigiai kaip daro Wizz ir kiek mažiau Ryanair.

  343. Mmm - 2017 09 6, 22:33

    Rainieras praejusia savaite jau pardavinejo alikante ziemai is kauno. Anksciau skraidydavo tik vasara

  344. Vytautas - 2017 09 7, 11:01

    @Mmm – sveikintinas žingsnis, turiu ne vieną pažystamą, kas įsigijo ten atostogų būstą. Puiki vieta pabėgti nuo LT žvarbos žiemą.

  345. Wincas - 2017 09 7, 11:21

    Sklando gandai, kad per audra sugriautas St Maarten oro uostas ….

  346. Jurgis - 2017 09 7, 12:04

    airBaltic спасена „на костях” вкладчиков
    https://rus.db.lv/ekonomika/finansy/airbaltic-spasena-na-kostjah-vkladchikov-81336

    И. Приедитис: были переговоры с мэром Каунаса о том, чтобы перенести базу airBaltic из Риги в Каунас. У Литвы в тот момент своей авиакомпании не было.

  347. Augustinas Žemaitis - 2017 09 7, 12:55

    @Wincas – sunkiai įsivaizduoju, kad audra galėtų sugriauti oro uostą, nebent jis būtų pastatytas ant polių vandenyne ar pan., kaip šiuo atveju nėra.

    Greičiausiai turimi omenyje kažkokie apgadinimai, daiktų suvertimai ant kilimo tako, ar pavienių objektų (pvz. „rankovės”) griuvimai. Matyt, kažkiek užtruks, kol atsidarys, bet Karibuose per uraganų sezoną tai įprasta.

  348. trolis - 2017 09 7, 14:35

    kazkaip mazai aptartas klausimas – randominis Ryanair seat allocation’as:
    Seat allocation controversy has boosted Ryanair’s annual revenue by at least £15m

    Vienas is geresniu atveju:
    Passengers have also accused the airline of “punishing” those who do not pay for seat reservation by placing them in a middle seat. One story to emerge told how a party of 23 found themselves sat in a line across 23 rows. But Ryanair has repeatedly denied that its seating policy, or any computer algorithm that assigns seats, has changed, and reasons that the majority of reservations are for windows or aisles, leaving only middle seats free.

  349. Wincas - 2017 09 7, 14:44

    Jeigu RYR registracija darai likus valandai ar dviems iki registracijos pabaigos, o lektuvas pilnas, labai daznai gauni vietas ant emergency exit, taigi visus algoritmus galima apeiti…

  350. Mindaugas - 2017 09 7, 16:04
  351. Simonas Bartkus - 2017 09 7, 20:21

    Ryanair įdėtas į pardavimus kitos vasaros tvarkaraštis yra tiesiog šių metų tvarkaraščio kopija – manau, daug pokyčių bus eigoje.

  352. Pranas - 2017 09 7, 21:00

    Aš va nesuprantu kodėl aviakompanijos deda į pardavimus bilekokius tvarkaraščius, o paskui tik juos tvarko. Pas Wizz yra kokie 4 nauji maršrutai su skrydžiais per Kalėdų pirmą dieną kada jie neskraido, o vakar paskelbtame Berlynas-Budapeštas net galima sutikti Naujus metus (realiai manau ne, panaikins kada nors). Ryanair jau nebe iki tiek, bet irgi MUC-DUB per Kūčias jau turėjo taisyt. Man tai gerai, aš praktiškai galiu skrydžius kaip refundable laikyt (kažkaip vis prisiperku daugiau nei reikia), bet kodėl jie net minimaliai nepasistengia tai neaišku.

    Ryanair vasaros tvarkaraštyje į Niurnbergą sudėjo skrydžius antradieniais ketvirtadieniais, dar tokio tvarkaraščio nebuvau matęs.

  353. Janka - 2017 09 8, 15:09

    Žiūriu, kad Small Planet remia laidą KK2. Įdomu, kame razina.

  354. Kardiobatonas - 2017 09 8, 16:39

    @Pranas. Mano darbas susijęs su tekstų/vaizdų kėlimu į internetą. Tai iš savo patirties galiu pasakyti, kad tai daug laiko užimanti procedūra. O kur dar IT specialistų darbas, kad visa tai veiktų. Tvarkaraščių sukėlimas, bilietų pardavimas – dar sudėtingesnė sistema, nes ten veiksmas vyksta ir viskas keičiasi ištisą parą. Taigi, galėčiau spėti, kad keldami senus tvarkaraščius jie padaro dalį darbo, nes paskui koreguoti yra lengviau negu viską dėti vienu kartu.

  355. Mindaugas - 2017 09 8, 21:22

    As Air Berlin (AB, Berlin Tegel) works its way through insolvency proceedings, cruising along on a EUR150 million (USD180 million) state loan, the airline is shedding its Berlin long-haul routes in a bid to keep it viable, while potential bidders circle its remains.

    Last week, the airline confirmed that it would terminate direct flights from Berlin Tegel to Abu Dhabi Int’l, San Francisco, CA, Chicago O’Hare, Boston and Los Angeles Int’l. This week, the remaining routes from Tegel to New York JFK and Miami Int’l were also cut, effective September 25.

    „Air Berlin is stabilizing the operational situation at Berlin-Tegel Airport and is removing long-distance routes,” an airline spokesperson said.

    All long-haul flights out of Tegel now go via Dusseldorf.

  356. oleg - 2017 09 9, 13:40

    Man uz poros savaiciu TXL-ARN su AB. Kazin ar neteks pesciom eit =]

  357. keleivis - 2017 09 11, 23:56
  358. Salininkų kaimas - 2017 09 12, 10:14

    Talinas naujas. Bet Ryga tai jau senai iš Maltos paskelbtas.

  359. Julius - 2017 09 12, 10:24

    SN phase-out’ina Avro Rj100. Jau turbūt iš paskutiniųjų orolinijų su RJ100 buvo. Ar į VNO jie su A320/19 ziemos sezonui ar zada keisti į kokį SSJ100?

  360. oleg - 2017 09 12, 11:23

    DY paleido vasaros pardavimus, bet ARN-VNO tik kovui yra. Sausio ir pvz Liepos nera. OSL-VNO yra visam laikui. #idomu

  361. Simonas Bartkus - 2017 09 12, 13:01

    Juliau, lyg ir SN BRU-VNO skraido vien tik su A319.

  362. trolis - 2017 09 12, 18:49

    Ryanair riebiai i Frankfurta isisuko – 34 nauji route’ai

  363. Pranas - 2017 09 12, 19:01

    Ryanairiškai „nauji” – dauguma jų bus jau šią žiemą, jų naujumas pasireiškia, kad dar nebuvo šią vasarą. Tikrai naujus tik 14 maršrutų šiandien paskelbė, ir visi jie atostoginiai su vos 2x per savaitę.

  364. Jurgis - 2017 09 12, 21:36

    „Air China“ atlieka rinkos tyrimą dėl galimo bendradarbiavimo su Latvija
    https://www.15min.lt/verslas/naujiena/transportas/air-china-atlieka-rinkos-tyrima-del-galimo-bendradarbiavimo-su-latvija-667-852530

    Pasak Latvijos transporto ministerijos, „Air China“ Europos biuro atstovai sakė, kad kompanija itin domisi Baltijos ir Skandinavijos regionu.

  365. oleg - 2017 09 12, 21:48

    Kijevas (KBP) PS 183 Ukraine International Airlines Nukreiptas į Minskas MSQ

    oh niice, zmones gales patestuoti kaip veikia vizu gavimas oro uoste.

  366. oleg - 2017 09 12, 22:00

    DY taip pat norejo i MSQ bet persigalvojo matyt: https://www.flightradar24.com/NAX4555/ed57415

  367. oleg - 2017 09 12, 22:02

    beje, PS183 is po pat VNO i MSQ nuskrido: https://www.flightradar24.com/data/flights/ps183#ed56951

    gal kas zino kas nutiko?

  368. Kardiobatonas - 2017 09 13, 08:36

    Jeigu atskrendi lėktuvu į MSQ, gali 5 dienas Baltarusijoje būti be vizos.

  369. Simonas Bartkus - 2017 09 13, 10:08

    easyJet paleido pardavimus savo saitę su jungimais per LGW į Norwegian ir WestJet skrydžius. Įdomu, kad tarp savo skrydžių neleidžia jungtis, bet leidžia shorthaul su norwegian ir westjet long haul.

    Tiesa, Gatwick Connect backgrounde įtariu pagrindinis šito variklis yra.

  370. Kardiobatonas - 2017 09 13, 12:13

    UIA dėl žaibų nesileido VNO, patupėjo valandą MSQ ir atskrido į VNO.

  371. oleg - 2017 09 13, 12:28

    nu jo, DY kapitonas vakar ta pati sake: 40 minuciu negalejo nutupti. Bet kiti orlaiviai lyg ir sveikai tupe: FR it dar kazkoks carteris is TLV.

  372. skytomas - 2017 09 13, 14:20

    Keista, nes vakar nebuvo labai didelio žaibavimo. Yra buvę žymiai intensyviau…

  373. Pranas - 2017 09 13, 14:42

    Ryanair paskelbė, kad kitą vasarą skraidys Ryga-Žirona (Barselona). Neina į tiesioginę konkurenciją su airBaltic ir Wizz :)

  374. Tomas LT - 2017 09 13, 15:44
  375. Pranas - 2017 09 13, 16:17

    Ką jie rūko, kad sugalvoja išvykimą 3:30 iš Vilniaus?

  376. Jurgis - 2017 09 13, 16:29

    Aš vis dar laukiu, kas čia ateina su didesniu „skrydžių krepšeliu”, kaip buvo išsireikšta anksčiau.

  377. Mindauqas - 2017 09 13, 16:40

    @Pranas, tiesiog naktinė lėktuvo utilizacija. Aegean nuomone VNO daugiau nevertas:)

  378. Kardiobatonas - 2017 09 13, 17:07

    Skrydžių laikas – tai beviltiškai tragiškas.

  379. PS - 2017 09 13, 17:11

    Šią vasarą skridau su AEGEAN iš Varšuvos į Atėnus. Labai aukšto lygio linijos – net valgyt duoda karštų patiekalų.

  380. Šarūnas - 2017 09 13, 17:15

    Kazkaip speju, kad gali pasibaigt kaip ir su Vueling. Apie Londona ziniu nera, ko gero ir nebus.

  381. Julius - 2017 09 13, 22:04

    ar jau oficialiai buvo paskelbta apie KUN-WAW? Lyg ir nematau pas juos skrydžių

  382. Kardiobatonas - 2017 09 14, 09:07

    To Julius. Kauno taryba sprendimą priėmė tik antradienį, dar reikės sutvarkyti įvairius formalumus, tai oficialiai turbūt bus paskelbta po poros mėnesių.

  383. RRR - 2017 09 14, 10:12

    Gal dar ir nebus, Vilniaus berniukams nepatiko
    Spalio 11 d. Kauno oro uosto direktoriaus pareigas palieka jam trejus metus vadovavęs Bruno Kasparas, ketvirtadienį pranešė VĮ Lietuvos oro uostai.

    Plačiau: http://www.vz.lt/transportas-logistika/2017/09/14/kauno-oro-uosto-vadovas-palieka-pareigas#ixzz4sdQX8g6q

  384. Spectator - 2017 09 14, 10:22

    @RRR – nejau čia dėl šitos prasuktos maklės su LOT?

  385. Kardiobatonas - 2017 09 14, 10:57

    Labai abejotina, nes šitame reikale dalyvavo tik Kauno savivaldybė ir „Lot”, o KUN niekaip nesusijęs.

  386. oleg - 2017 09 14, 10:58

    kazkaip dar ner wizzair.com kainu. Idomu kiek kainuoja. Nes siaip ideja man labai patinka. Nusiperki weekend getaway sekanciai vasarai o po to nusiziuri drauga keliauti kartu.

    Not sure yet whom to travel with?
    Our flexible travel partner service provides you the opportunity to create a new reservation without adding all passenger names at the time of booking. When creating the booking, it is sufficient to provide only one name and include more passengers without adding the names for an additional fee. You need to pay the full ticket price and the fees of all selected services for all the passengers at the time of your reservation. The name of all passengers shall be finalized latest by the time of online check-in.
    For more information on the flexible travel partner please visit wizzair.com

  387. Spectator - 2017 09 14, 11:25

    @Kardiobatonas: na man irgi pasirodė, kad šitam reikale oro uostai buvo palikti nuošaly, nes bent jau iš jų pusės nebuvo jokios komunikacijos apie tokias paramas, dėl ko ir atrodo šitas dalykas ne itin švariai. Panašu, kad tai kertasi su jų vidine strategija laikyti ir auginti visus tradicinius vežėjus Vilniuje, o LCC spausti kiek įmanoma skristi į Kauną.

  388. Simonas Bartkus - 2017 09 14, 11:29

    Dėl Aegean – džiugu dėl naujos „uodegos” VNO. Įdomu, kaip seksis – kiek žinau, RIX jie greit uždarė, o TLL sezoninius skrydžius trumpą sezoną vis dar pavykdo. Galimai didelė Star Alliance bazė jiem kažkiek padės, tvarkaraštis tragiškas, bet jei reikia į Kairą, Riadą, Beirutą ar Tiraną, tai draugiškų laikui opcijų nelabai ir egzistuoja.

  389. Julius - 2017 09 14, 14:43

    Manau, jog Aegean yra ypatingai gera žinia tiems, kurie atostogas ir lėktuvo bilietus perka savarankiškai. Juk daugiau nėra tokio orouosto iš kurio labai patogiai pasiekimos graikų salelės

  390. Kardiobatonas - 2017 09 14, 14:52

    Kiek žmonių iš Lietuvos dažnai reikia į Kairą ar Tiraną? Nykstamai mažai. Savarankiškai keliaujantys į Graikijos salas, tikėtina, medžios FR akcijas, nes Aegean jiems bus per brangu.

  391. Simonas Bartkus - 2017 09 14, 14:54

    Taip, čia tik papildomi srautai. Visgi, „Aegean” privalės 70-80% vietų užpildyti O-D srautu, tarp Vilniaus ir Atėnu. Tai bus iššūkis.

    Jungimai per ATH ar „fake connections” gali tikėtis max ~20 pax per reisą.

  392. PS - 2017 09 14, 15:23

    Mums labai reikėjo AEGEAN jau šiemet, nes skridome į Atėnus ir Peloponeso pusiasalį. Į ten skridome iš Varšuvos, o atgal pirmiausia į Rodą, o paskui po šešių valandų – į Kauną. Būtų buvę ATH-VNO šimtu procentų būtume skridę tiesioginiu reisu, kad ir kokią valandą reisas bebūtų. Prie atostogų būtume prisiderinę ir dieną ir valandą.

  393. Pranas - 2017 09 14, 15:36

    @PS – bet tai jūs nepasiruošę už tą tiesioginį skrydį mokėti kainą, kurios reikia jam išsilaikyti. Būtumėt pirkę tik jei pigiai. Nes kitu atveju ir dabar pilna patogių skrydžių į Atėnus per Kijevą, Varšuvą, Frankfurtą ar Kopenhagą, visai nereikia taip išsidirbinėti.

  394. Mantas - 2017 09 14, 17:24

    VNO Rugpjūtis 142229 -62,85%
    2017 lyginant su 2016 smukimas -9,75%

  395. Juozapas - 2017 09 14, 17:35

    Klausimas: FR atšaukia rytojaus skrydį. 2 alternatyvos: refund arba rebook. Jei pasirenku refund – ar galėsiu papildomai kreiptis dėl kompensacijos pagal E621 reglamentą?

  396. Simonas Bartkus - 2017 09 14, 17:40

    Skirtumo EU261 atžvilgiu nebus, kokį variantą pasiimsi. EU261 aišku, jeigu atšaukta ne dėl nuo aviakopmanijos nepriklausančios jėgos (ATC streikas, pvz).

  397. Jurgis - 2017 09 15, 10:45
  398. Tomas LT - 2017 09 15, 11:10
  399. Linas - 2017 09 15, 11:19

    PLQ statistika:
    AUG2017 – 37346 pax
    plius 37,0%

  400. Linas - 2017 09 15, 11:20

    KUN vis dar skaičiuoja :)

  401. Salininkų kaimas - 2017 09 15, 13:48

    Linas: Po mėnesio, kito, gal ir suskaičiuos

  402. Linas - 2017 09 15, 15:03

    Direktorių atleido, tai nėra kam skaičiuoti ;)

  403. Simonas Bartkus - 2017 09 15, 16:10

    Įdomu, kad Ryanair fail’ino Lenkijos domestic rinkoje, kur bandė konkuruoti su LOT, bet nepavyko.

    Savo stilium, Ryanair paaiškinimą rado :) Priežastis yra, kad labai toli nuo terminalo jų lėktuvus statydavo :)

    The airline is suspending domestic flights from Warsaw Chopin Airport to Wroclaw and Gdansk from march 2018 due to being „treated badly” by the airport authorities. Last year Ryanair started operating from Warsaw’s main airport competing with LOT Polish Airlines on the two domestic routes. However, the airline claims that since July the airport authority has been assigning them remote stands that a very far from the terminal, making bus rides to the plane last up to 20min. Ryanair says this long bus journey makes it very hard for them to stay on schedule and therefore they’re forced to suspend the flights. The airline had already complained to the airport authority and received closer remote stands, but claims those are still too far from the terminal and that they are going to report the airport to the European Commission.

  404. Kardiobatonas - 2017 09 15, 16:42

    Juokdariai. Tai WAW jų keleiviai dar išvis prabangiai gyveno, nes buvo vežami autobusais. Dažniausiai jiems tenka pėsčiomis žingsniuoti iki skraidyklės.

  405. Gintas - 2017 09 15, 16:45

    paziurejau FR puslapyje rugsejo 15-17d labai daug atsaukiamu skrydziu FR planuoja,gal kas zinote kokios ten priezastys?

  406. Simonas Bartkus - 2017 09 15, 17:08

    Gintai, kur matai tokią informaciją?

    Šiaip Charleroi oro uostas rimtą claimą metė šią savaitę, kad Ryanair atšaukinėja skrydžius, motyvuodami orais Charleroi, nors tikra priežastis yra pilotų trūkumas.

    Ar gali būti, kad tikrai FR trūksta pilotų ir negali įgyvendinti programų?

  407. Gintas - 2017 09 15, 17:12
  408. Gintas - 2017 09 15, 17:18

    ir tviteri triuksma daug kas kelia…atsakymas buna panasiai toks…flights have been cancelled due to issues out of our control…tas pats beauvais siandien is vilniaus…be kazkokios priezasties atsauktas

  409. Simonas Bartkus - 2017 09 15, 17:24

    Šiandien atšauktas VNO-BVA-VNO, rytoj atšauktas CRL-VNO-CRL.

    Suskaičiavau – rytoj 78 skrydžiai atšaukti, kažkur 5 procentai viso Ryanair „skraidymo”.

  410. Dovilė - 2017 09 15, 19:28

    Kaip tik ir mano uošviai įtrigo BVA :( ar juos turi šianakt apnakvydinti?

  411. Pranas - 2017 09 15, 19:59

    Man keista, kad Ryanair be aiškios priežasties dvi dienas iš eilės atšaukia 5% skrydžių, o visur tylu ramu, jokiuose forumuose ar spaudoj nieko.

    Beje, prieš maždaug mėnesį apie 4 val vėlavo Ryanair skrydis iš Kauno, tai draugam Ryanair išmokėjo po 400 eur be jokių atsikalbinėjimų, tiesiog užpildžius formą.

  412. Gintas - 2017 09 15, 20:17

    pagaliau Ryanair pateike paaiskinima savo puslapyje…idomu kaip cia bus traktuojama,jei pranesama maziau negu 2savaites iki skrydzio…nenugalimos jegos ar ne?

    http://corporate.ryanair.com/news/ryanair-to-cancel-less-than-2-of-flights-over-next-6-weeks-to-improve-punctuality/

  413. Pranas - 2017 09 15, 21:05

    Manau priklausys kompensacija. Galvoju gal pirkti loterijos bilietų (Hamburgas-Briuselis po eurą).

  414. Dovilė - 2017 09 15, 21:19

    Vieną naktį viešbutyje siūlo, ir bilietus pirmadieniui. Ar tikrai paskui pats turi miegoti kur nori, kitas 2 naktis? Ačiū.

  415. Wincas - 2017 09 15, 23:07

    @Pranas Radau tris formas Ryanair del skrydziu velavimo daugiau nei tris valandas
    Disruption compensation claim form
    Online expenses claim form
    Kuri cia ta su 400eu prizu,
    Kaip tik Siandien velavo KUN-STD virs 3h, bus litas kitas ant kavos

  416. Pranas - 2017 09 15, 23:58
  417. Wincas - 2017 09 16, 10:16

    Dekui, Pasirodo visa instrukcija, ka daryti, RYR atsiunte i Emeila. Tik toks mini Bugas, praso nurodyti kreditines korteles is kurios buvo moketa, keturis paskutinius skaicius… Bet moketa buvo is Paypalo….

  418. Wincas - 2017 09 16, 12:24

    Bet cia logiskas zingsnis RYR atsaukti 5% savo skrydziu, jei del velavimu reikia apmoketi i viena puse vos ne 80000 eu (zinoma jei papraso visi), tai realiai vakar CPH-KUN, KUN-STD, STD-KUN sugeneravo 240000 eu tiketinu ismoku ….

  419. to Pranas - 2017 09 16, 14:03

    https://www.irishtimes.com/news/ireland/irish-news/confusion-for-passengers-as-ryanair-cancels-hundreds-of-flights-1.3222946

    As well as air traffic control strikes and weather disruption, the airline said the decision was taken to meet a requirement for holiday time for its crews following the introduction of a new roster structure as required by regulators.

    Changes imposed by the Irish Aviation Authority (IAA) in line with European law means Ryanair must bring staff holidays in line with the calendar year from January, requiring it to allocate that leave before the end of the year.

  420. Kristijonas - 2017 09 16, 15:41

    http://www.lju-airport.si/en/passengers-and-visitors/flight-info/arrivals-and-departures/Index#arrivals

    Smalsumo vedinas, užmečiau akį kaip Slovėnija ruošiasi palaikyti krepšininkus finale. Tai šiandien vakare/rytojaus naktį-ryte 10 THY skrydžių Ljubljana-Stambulas. Įdomu, labai sunku taip greit tokį kiekį charterių suorganizuot?

  421. Zhymantas - 2017 09 16, 19:26
  422. Arnas - 2017 09 17, 12:23

    Simonai, kokią ten detalę SPA vakar vežė į Katovicus pakeliui į Antaliją? :)

  423. Giedrius - 2017 09 17, 13:57

    ES nuosprendis kažkaip sunkiai tikėtina kad turėtų tokią įtaką staiga. Lygiai kaip ir kažkokie eu darbo laiko pasikeitimai. Chroniškas įgulos trūkumas – galbut. Bet labiausiai panašu į kažkokias povandeninės sroves, kurios greičiausiai į paviršių neišlįs.

  424. Pranas - 2017 09 17, 23:53

    Man įdomu būtų Simono nuomonė, ar sunku būtų dabar gauti ~10 lėktuvų wet lease. Kaip ir piko sezonas pasibaigęs turėtų būti – kodėl Ryanair to nedaro?

  425. Mindaugas - 2017 09 18, 00:49

    Norwegian has said that Ryanair CEO Michael O’Leary’s recent attack happened because large amounts of pilots have left his company to work for Norwegian instead.

    O’Leary caused a major stir when he, in a meeting with journalists last week, said that Norwegian is going bankrupt in a matter of months.

    „They are running out of cash. They are scrabbling around daily,” O’Leary said, while also predicting a similar fate for Monarch, another low-cost airline.

    Norwegian first rejected the news as „nonsense,” and has now followed up with an explanation on why it thinks O’Leary was so worked up: Norwegian is mass recruiting pilots for its global expansion, and many of them come from Ryanair.

    „I can confirm that we’ve hired almost 140 Ryanair pilots so far this year. With us, they gain permanent employment [..] and get a competitive salary,” said Charlotte Holmbergh Jacobsson, Head of Communications, to Swedish daily Svenska Dagbladet.

    This would mean that roughly a third of Norwegian’s hires this year have come from the Irish low-cost competitor.

    And there could be more: Norwegian aims to add 500 pilots this year, and establish a base in Dublin, Ryanair’s home.

    Even though O’Leary is known for making controversial comments, Norwegian’s stock went down the day of his remarks, giving rise to speculations about the low-cost carrier’s financial health.

    „Norwegian is a stable, publicly listed company that has been profitable for the last ten years, and we will continue with our global expansion plans,” Holmbergh Jacobsson said. „There are no signs indicating that we wouldn’t be able to make it.”

  426. Tomas LT - 2017 09 18, 08:28

    „Wizz Air“ pradeda skraidinti iš Vilniaus į Varšuvą

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/wizz-air-pradeda-skraidinti-vilniaus-varsuva/

  427. rpi - 2017 09 18, 09:12

    keistas rytas VNO. Abu rytiniai SAS skrydžiai atšaukti.

  428. Linas - 2017 09 18, 09:30

    Man kilo toks klausimas, ar gali konkuruojančios įmonės vadovas skleisti nepagrįstus (jei jie tikrai nėra patikrinti) gandus apie konkurento finansines problemas ir nesulaukti jokių pasekmių? Juk taip galima padaryti didelės žalos įmonei ar net sukurti prielaidas veiklos stabdymui…

  429. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 09:37

    Pranai, šiaip situacija atrodo avantiuristinis mis-management. Rugsėjo vidurys dar nėra sezonai baigęsi, tai 10 lėktuvų EU ACMI per dieną dvi negausi. Bet tokią situaciją planuojant iš anksto, tai žinoma sprendimų yra – pvz. British Airways streikas liko nepastebėtas, kai jie „importavo” 12 Qatar AIrways lėktuvų su įgulomis skraidymui už BA. Jeigu bent prieš kokį mėnesį būtų pradėję planuoti, tai sprendimų būtų buvę.

    Dabar atrodo viskas degančiom rankom – galų gale, atšaukiamų skrydžių sąrašas tėra paskelbtas tik iki trečiadienio. T.y. EU261 compensation notice periodas tik tęsiasi ir darosi brangesnis – jeigu iš kart paskelbtų visų 6 savaičių atšauktus skrydžius, tai bent galėtų bandyti išvengti kompensacijų iš tų keleivių, kuriems skrydžiai už 15 dienų ir daugiau.

  430. Žygimantas - 2017 09 18, 10:08

    Į Varšuvą pirmu skrydžiu – 155 keleiviai. Na, įdomu kaip cia viskas toliau eisis. Jei Loto keleiviai taip paprastai neperšoks į Wizzą, tai tuo tarpu visų autobusų vežėjų tikriausiai dar sunkesni laikai.

  431. Arnas - 2017 09 18, 10:18

    Žygimantai, tai kad 136 :) Tuo tarpu WAW-VNO vos 96. O šiaip man irgi įdomu, bet, manau, LOT didelės įtakos neturės – visai kitas produktas. O mėgstančių autobusus visada atsiranda :)

  432. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 10:21

    Pirmas skrydis aišku maža imtis, bet jeigu taip, tai sakyčiau gerokai nuviliantys skaičiai. Aišku, Wizz Air neturės aukšto yieldo, bet galėtų maršrute suktis, jeigu būtų geras load’as. Ta prasme po 30EUR one-way ir 95% load factor būtų geras variantas.

  433. Spectator - 2017 09 18, 10:32

    Įdomus WizzAir eksperimentas, tik žiauriai kvailas laikas pradėti žiemą, o ir skrydžių laikai ne itin patrauklūs: kas nori išskristi sekmadienį 07:00 ryto iš Varšuvos? Pats blogiausias laikas per visą savaitę. Iš kitos pusės, šitą rinką turėtų būti įmanoma sustimuliuoti – klausimas, ar WizzAir bus kantrūs metus kitus palaukti rezultato.

  434. Kardiobatonas - 2017 09 18, 10:45

    Žiema kelionėms taip pat puikus laikas, o iš Varšuvos kainos tikrai labai geros, didesnis pasirinkimas. Lig šiol tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno buvo didžiausia problema greitai ir pigiai pasiekti WAW.

  435. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 10:50

    Aš manau, tiesiog Wizz Air reikės nemažai laiko, kad įsuktų maršrutą, klausimas ar jie norės tiek laukti. Aišku, skraidydamo dideliu lėktuvu turi labai mažą „seat cost”, bet WAW oro uosto mokestis 60PLN gali daryti didelę neigiama įtaką stimuliacijai tokiame trumpame maršrute.

  436. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 10:59

    Pažiūrėjau, dabar žemiausias LOT roundtrip tarifas, kurį jie turi yra 78 EUR su mokesčiais – iš anksto planuojant, skaitau, labai geras pasiūlymas ir praktiškai bet kokiu tvarkaraščiu.

    Aišku, LOT nežaidžia trumpais pirkimo laikotarpiais, tai jeigu reikia artimiausiam mėnesiui, LOT kelis kartus brangesnis ir nelabai keitė savo tarifus Wizz Air atėjus.

  437. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 11:02

    Iš kitos pusės, kuo noriu pasidžiaugti, nuo šiandien Vilnius-Varšuva yra geriausiai pasiekiami miestai – tiek pagal frequency, tiek pagal capacity VNO-WAW route dabar yra Nr. 1; aplenkė tiek VNO-LTN, tiek VNO-RIX, tiek VNO-FRA.
    Istorinis teisingumas atstatytas :)

  438. Pranas - 2017 09 18, 11:09

    Bet LOT diskriminuoja lietuvius – WAW-VNO-WAW žemiausia kaina yra 46 eur, kas beveik dvigubai pigiau.

  439. Spectator - 2017 09 18, 11:13

    Beje, visi LO skrydžiai, išskyrus vieną, dabar vykdomi su Nordica CRJ-900. Įdomu, kiek ilgai ištemps, nes žinant LOT, savo sprendimus jie keičia dažniau nei savo CEO. Kažkada prieš porą metų irgi buvo apsiskelbę, kad visi Vilniaus skrydžiai bus vykdomi su reaktyviniais lėktuvais, bet gana greitai tie reaktyviniai buvo pakeisti Bombardier Q400 turbopropais.

  440. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 11:30

    Pranai, įdomus pastebėjimas, bet kaip ir makes sense – turistų stimuliuojamas srautas iš anos pusės yra didesnės nei iš Vilniaus į WAW. Galų gale Wizz Air tvarkaraštis patogesnis lenkams, nei lietuviams.

  441. trolis - 2017 09 18, 11:34

    SAS A320 i CPH pastate dieniniam skrydziui siandien. Rytiniai skrydziai abu ne pirma karta atsaukti

  442. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 11:57

    Dabar tik atkreipiau dėmesį, kad LOT nebecodeshare’ina WAW-RIX su airBaltic, o pastatė 3x daily WAW-RIX su nakvojimu Rygoje.
    Į ką BT atsako nuo žiemos sezono 2x daily RIX-WAW.

  443. Besidomintis - 2017 09 18, 11:58

    Vienam SAS techninis gedimas,kitas atšauktas dėl crew rotation

  444. Spectator - 2017 09 18, 12:51

    @Simonas – BT ir LO niekada neturėjo kodo RIX-WAW skrydžiams (t.y. negalėjo vieni kitų parduoti RIX-WAW),o tik WAW-RIX-HEL (BT:LO) ir RIX-WAW-SOF, RIX-WAW-BEG (LO:BT). Šitie kodai išlieka ir žiemos sezonui. O šiaip bus dar viena įdomi dvikova. LO siurbs trafficą į WAW, bet BT siūlys kur kas patogesnius laikus tiek iš RIX, tiek iš WAW. O šiaip čia jau trečias naujas nakvojantis skrydis Rygoje per pastaruosius porą metų (pirmas buvo SK ARN ir po to SK CPH). Konkurencija auga.

  445. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 12:53

    Pamenu, esu skridęs su BT kodais bilietų VNO-RIX-WAW, kur RIX-WAW buvo LOT operated…

  446. Spectator - 2017 09 18, 13:04

    @Simonas – tiksliai nežinau, gal ir VNO-WAW buvo tame sąraše maršrutų kažkada kai LO neturėjo tiek tiesioginių skrydžių, bet turėjau omeny, kad BT neparduoda p2p RIX-WAW operated by LO ir atvirkščiai.

  447. Linas - 2017 09 18, 13:48

    TLL statistika:
    AUG2017 – 270 986 pax
    plius 18,9%

  448. Zhymantas - 2017 09 18, 14:40

    Darosi idomiau. Skydziu anuliavimai gali buti susije su AirBerlin kilimo IR leidimosi teisemis,
    http://m.spiegel.de/reise/aktuell/a-1168470.html

  449. Linas - 2017 09 18, 15:06
  450. Žygimantas - 2017 09 18, 17:49

    Ai, tai teisybės dėlei – 155 nupirkti bilietai, 136 panaudoti. No show pax 19. Gan daug, bet tikriausiai tokiam maršrute ir su tokiom kainom taip ir bus.

  451. tomas468 - 2017 09 18, 18:53

    Kaip matau jau antrasis A321 Vilniaus bazeje. Kokie dar maršrutai bus su A321 vykdomi?

  452. Pranas - 2017 09 18, 19:34

    Pažiūrėjau O’Leary spaudos konferenciją – paskelbs šiandien visus atšaukimus, už pirmas dvi savaitęs mokės kompensacijas be atsikalbinėjimo. Dar pakartotinai pavarė ant Norwegian – sakė, kad nemano jog jie išgyvens metus ir kad žadėto interlaino su jais nedarys dėl prastos Norwegian finansinės būklės.

  453. Pranas - 2017 09 18, 19:38
  454. trolis - 2017 09 18, 19:57

    Meanwhile in AKL:
    Thousands of airline passengers are stranded in Auckland, New Zealand after a digger on a rural property caused damage to the sole jet fuel supply pipe in the city.

    Air New Zealand warned that approximately 2,000 passengers were affected by cancellations on Monday, and that trend will continue for as long as the pipeline is damaged.

    Many Jetstar and Virgin Australia flights were also cancelled on Monday.

    The pipeline operator said that repair work is expected to last at least a week.

  455. Simonas Bartkus - 2017 09 18, 22:35

    tomas468: praktiškai vien LTN.

  456. Tomas LT - 2017 09 19, 10:09

    „Ryanair“ žada paskelbti visą atšaukiamų skrydžių sąrašą

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/ryanair-zada-paskelbti-visa-atsaukiamu-skrydziu-sarasa/

  457. oleg - 2017 09 19, 11:34

    https://www.irishtimes.com/news/ireland/irish-news/over-700-pilots-left-ryanair-in-last-financial-year-ialpa-claims-1.3225145?mode=amp

    Over 700 pilots left Ryanair in last financial year, Ialpa claims
    Issues surrounding Ryanair flight cancellations flagged with airline over a year ago

  458. pliumbum - 2017 09 19, 13:33

    Vakar RIX apturėjau go-around, ar dar kur nors tokie dalykai fiksuojami neskaitant avherald? Įdomu paskaityti, kas nutiko.

  459. skytomas - 2017 09 19, 13:34

    Small Planet Germany to operate up to 10 planes next summer.
    Simonai, gal galima plačiau? Gal ir koks A330 matyti ateities horizontų toliuose?

  460. Kardiobatonas - 2017 09 19, 13:37

    Jūs man žmoniškai paaiškinkite, kas ir kodėl atsitiko su FR skrydžių atšaukimais. Kodėl tiek metų viskas buvo gerai, nieko viešai matomo neįvyko, o kilo toks chaosas? FR boso paaiškinimai kažkaip neįtikino. Iš anksto dėkoju.

  461. Simonas Bartkus - 2017 09 19, 14:01

    Kardiobatonas: pabandžiau surašyti paprastai:
    https://www.facebook.com/simonasbartkus/posts/10155001431817358

  462. Besidomintis - 2017 09 19, 14:06

    SPA Germany planuojamas augimas įspūdingas,plius 7 lėktuvai kitai vasarai

  463. Simonas Bartkus - 2017 09 19, 14:12

    Taip, kiti metai SPA bus augimo Vokietijoje metai. Šią žiemą pradės lėktuvų parkas ir nuo dabartinių 4 užaugs iki 10.

    Dėl long-haul – žiūrim, pasižvalgom, bet tai realiai yra visiškai kita veikla, negu short-haul leisure flying.

  464. Linas - 2017 09 19, 14:39

    Tai, Simonai, iš Vokietijos gal ir scheduled carrier patapsite kai kuriomis kryptimis :)

  465. Pranas - 2017 09 19, 19:44

    Nauja Ryanair bazė Burgase ir iš jos šalia kitų naujas maršrutas į Rygą. Aš truputį tikėjausi, kad į Lietuvą bus.

  466. skytomas - 2017 09 19, 22:16

    Gal kažkas žinote koks veiksmas vyksta tarp Šiaulių ir Ukrainos oro uostų su AN – 12 flotile. Kone kiekvieną dieną (naktį) virš Vilniaus prariaumoja.

  467. Salininkų kaimas - 2017 09 19, 22:20

    Pranas: Jo, šiandien šiaip scrollinau pro įvairių orouostų kryptis, lyginau su mūsiškėm ir užklydęs į BOJ orouosto nustebau, kad daug naujų Ryanair maršrutų. Tik neradau pas Ryanair paskelbta

  468. Simonas Bartkus - 2017 09 20, 11:31

    Norwegian daro viražus su VNO-ARN: dabar, atrodo, numatoma pertrauka nuo sausio pradžios, iki vasario pabaigos.

  469. oleg - 2017 09 20, 11:47

    Jie kol kas tik kovui turi tvarkarasti. Toliau taip pat neturi.

    Also laukiau kad SK kainas pagerins siek tiek rudeniui/ziemai – nnope. Kazkaip pasibaige pigiu skrydziu su SK laikai. #meh

  470. Besidomintis - 2017 09 20, 15:11

    Simonai,dėl SPA plėtros Vokietijoje, tai kažkaip stumdysite dabar turimus lėktuvus ar įvesite 6 naujus? Beje kalbama,kad Vokietijoje jau dabar yra 4, bet atmenu 3: D-ABDB/DASPG/DASPI :)

  471. Simonas Bartkus - 2017 09 20, 15:13

    Vienas Vokietijoje naudojamas iš SPA LT vidinis wet-lease. Bus naujų registracijų :)

  472. skytomas - 2017 09 20, 15:35
  473. Linas - 2017 09 20, 16:00

    RIX statistika AUG2017:
    644103 pax
    plius 15,21%
    stipriai paaugo

  474. Salininkų kaimas - 2017 09 20, 22:45

    Ryanair skraidys nuo kitos vasaros 2x weekly Paphos-Riga ir 2x weekly Paphos-Tallinn.
    Labai jau plečiasi Rygoje, ar tik nežada bazės atidaryt?

  475. Pranas - 2017 09 20, 22:49

    Ir dar viena nauja Ryanair atostoginė kryptis iš Rygos – Pafosas Kipre. Tai jau viso naujos 3 bus: Malta nuo žiemos ir Burgasas su Pafosu kitai vasarai, visos po 2x per savaitę.

  476. trolis - 2017 09 21, 07:42

    Airbus is looking around the world for airlines willing to order its giant A380, which hasn’t sold a single unit since early 2016. The biggest passenger plane in history is at serious risk of early demise (along with the almost-as-huge Boeing 747) if the European consortium doesn’t find a way to sell more, and now the push is on to get Chinese airlines to buy it. The chief of Airbus in China, Eric Chen, said as much at an event in Beijing on Tuesday.

    “I’m fully confident that the Chinese carriers will need a minimum of 60 A380s over the next 5 to 7 years,” Chen said, as reported by Reuters.

  477. Aras - 2017 09 21, 08:37

    @ Pranas

    Dar Girona pridėjo vasarai x2 weekly. Irgi vasarinė.

  478. Tomas LT - 2017 09 21, 12:12

    „Wizz Air“ pristato naują kelionių planavimo funkciją

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/wizz-air-pristato-nauja-kelioniu-planavimo-funkcija/

  479. Linas - 2017 09 21, 14:52
  480. Tomas LT - 2017 09 22, 08:32

    Lietuvos oro uostai nežino, ar bus atšauktų „Ryanair“ skrydžių

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/lietuvos-oro-uostai-nezino-ar-bus-atsauktu-ryanair-skrydziu/

  481. Tomas LT - 2017 09 22, 09:03

    Slidinėti mėgstančių lietuvių Karintija laukia iškart po Naujų metų – išbandyti trasas galima jau nuo sausio. Tiesioginiai skrydžiai į Karintijos regioną, Klagenfurtą, prasidės sausio 6 dieną.

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/slidinejantieji-austrijoje-gali-rinktis-nauja-krypti-karintija/

  482. Kardiobatonas - 2017 09 22, 09:06

    Kas skraidys?

  483. Arnas - 2017 09 22, 09:52

    Tai SPA turbūt

  484. oleg - 2017 09 25, 12:39

    https://www.ch-aviation.com/portal/news/59488-easyjet-unveils-own-connecting-hub-initiative

    easyJet (U2, London Luton) has unveiled its own connecting hub project – Worldwide by easyJet – with Norwegian, Loganair, and Canada’s WestJet its first partner carriers.

    As kazkaip praleidau…

  485. Jurgis - 2017 09 25, 14:52

    Ryanair could open up to 300 connecting options from Bergamo, the Italian airport’s commercial aviation director Giacomo Cattaneo believes.
    https://www.flightglobal.com/news/articles/routes-ryanair-likely-to-connect-entire-network-f-441420/

  486. Mindaugas - 2017 09 25, 23:30

    Air Berlin long-haul shutting down completely from 15 October

    http://www.aviation24.be/airlines/airberlin/air-berlin-long-haul-shutting-completely-15-october/

  487. Spectator - 2017 09 26, 12:58

    Nordica labai originalūs, skelbia dvi naujas kryptis iš Talino: Ochridas (Makedonija) ir Konstanca (Rumunija). http://rus.postimees.ee/4255941/nordica-otkroet-dva-novyh-napravleniya-dlya-kurortnogo-otdyha

  488. Simonas Bartkus - 2017 09 26, 14:33

    Busy days – rytoj yra suplanuoti 6 (!) skrydžiai per dieną VNO-AYT.

  489. Linas - 2017 09 26, 15:23

    Sep 26, 2017 (newstodate): Two factors especially are key drivers behind the successful expansion of Small Planet Airlines Germany that is to grow further in 2018 with more aircraft and more bases in Germany.

    -On one hand we are responding to a significant increase in demands from existing and new customers, says Alexander Wobig, Small Planet Airlines Germany CEO.

    -Another, and maybe the most important driver is the consolidation in the German and European airline industry where carriers seek to cluster other smaller carriers around them to form larger entities such as has been the case with for instance Eurowings that has invited a number of carriers to form a common network.

    -The consequence of this is that carriers offer fixed solutions to tour operators including a set number of aircraft based at specific airports and operating settled schedules.

    -Our business model is the opposite. Despite the Group’s growing aircraft fleet we consider ourselves a niche carrier offering only full-charter solutions tailored to the needs of the individual tour operators. And no-one else is actually offering this in the market any more, says Mr Wobig.

  490. Pranas - 2017 09 26, 16:20

    Berlyno gyventojai referendume nubalsavo neuždaryt Tegelio oro uosto. Tiesa, referendumas nėra privalomas.

  491. Salininkų kaimas - 2017 09 26, 16:27

    Prieš 15 metų girdėjau vokiečius kalbant kaip čia tuoj tas Tegelis užsidarys ir bus pastatytas naujas orouostas…

  492. Kardiobatonas - 2017 09 26, 17:24

    TXL buvo pirmuoju mano aplankytu oro uostu Vakarų pasaulyje, vėliau dar buvau daugybę kartų. Labai jaukus ir patogus. Smagu, jeigu išliks.

  493. trolis - 2017 09 27, 05:58

    Kame tas TXL jaukumas? Connectinimosi prasme tai totalus disasteris

  494. Kardiobatonas - 2017 09 27, 09:10

    Viskas kompaktiška, aišku ir suprantama. Netoli nuo miesto centro.

  495. Spectator - 2017 09 27, 09:52

    Žiūriu į Air France naują Joon concept ir kažkaip neitin suprantu, kokį dviratį jie bando išrasti. Vietoj to, kad didintų viso Air France efektyvumą, mažintų kaštus (kaip tą daro BA, pavyzdžiui), jie kuria naują brandą, nors jis bus ‘Operated by Air France’, permeta ištisus maršrutus (CDG-TXL) ir juose sumažina serviso lygį. Kažkokie galai man čia nesueina. Įdomiai su nauju AF-KLM maršrutu į Braziliją (Fortaleza) – Air France jį dedą į Joon / KLM tiesiog patys ima ir skrenda.

  496. Kardiobatonas - 2017 09 27, 10:17

    Štai čia turbūt atsakymas:

    http://www.vz.lt/rinkodara/2017/09/24/ar-verta-kurti-prekes-zenklus-y-kartai

    Man tai atrodo visiška beprotybė. Kokie dar Joon, jeigu yra amžina klasika „Air France”? Rinkčiausi pastarąją nedvejodamas, net jeigu pasiūlymas būtų gerokai brangesnis. Bet jaunesni žmonės turbūt kitaip mąsto.

  497. Simonas Bartkus - 2017 09 27, 10:22

    Man atrodo, jog kurti airline prekės ženklą, vien pagal vieną segmentavimo dimensiją – amžių – yra klaida. Maža to, pažiūrėjau komunikacines žinutes, tai jos labai orientuotos ne tik į amžių, bet ir toje amžiaus grupėje išryškintą vieną savybę, tai perspektyvos tokios nekokios :)

    Net LEVEL, kuris atrodo gan atmestinai padarytas, geriau atrodo į „jaunimą” reaguojantis. O geriausiai šitame paveiksle atrodo „Eurowings”.

    Tiesa, seniesiems ženklams yra iššūkių, komunikuonant jaunimui, nes jaunimui tokie ženklai kaip „Air France” ir „Lufthansa” yra atgrasūs. Esu matęs tyrimą, jog tam tikrose grupėse, keleiviai yra linkę brangiau mokėti už „easyJet”, nei už „Lufthansa” – todėl, problema yra, tik jos sprendimo būdai nėra paprasti.

  498. Spectator - 2017 09 27, 10:39

    Pritariu dėl Eurowings, jie turi labai aiškią vietą visoje grupės strategijoje. Jeigu short-haul, tai nelenda arba tik minimaliai lenda į mainline hubus ir tik papildo mainline produktą (dažniausiai leisure routes). Jeigyu long-haul, vėlgi koncentruojasi į leisure iš CGN ir nekeičia mainline LH. Viskas logiškai sudėliota ir neįmanonma situacija, kad vieną dieną verslo keleivį verslo mašrute pasitinka kažkokie baltais kedais apsiavę hipsteriai ir pasiūlo organiškų apelsinų sulčių (CDG-TXL) ???

  499. Linas - 2017 09 27, 10:42

    Va kokios prasto žinios C series:
    UK ‘disappointed’ by Bombardier tariff
    http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-41397181
    ir dar
    U.S. imposing 220% duty on Bombardier CSeries planes
    http://www.cbc.ca/news/business/bombardier-cseries-duty-1.4308590

  500. Simonas Bartkus - 2017 09 27, 10:47

    Sekmadienį mačiau Willie Walsh pasisakymą, kuris labai logiškai skambėjo – „Norwegian” parodė, jog egzistuoja paklausa „long haul LCC” skrydžiams, tačiau neparodė, kaip iš to galima uždirbti. IAG bando su LEVEL, pagrindinis jų skirtumas, pigesni lėktuvai (kaip jis pasakė, lease rate A330 skiriasi 400 tūkst. JAV dolerių per mėnesį).

    „Eurowings” strategija irgi labai aiški – būti atsaku į „Ryanair” ir „easyJet” grėsmę Vokietijos rinkai, efektyviai uždengti „point to point” skrydžius, kadangi didelėje Vokietijos rinkoje tokia paklausa didžiulė yra tiek domestic, tiek international iš DUS, CGN, HAM, TXL ir kitų.

  501. Simonas Bartkus - 2017 09 27, 11:25

    Ryanair paleido masyvius karpymus žiemos sezonui:
    – UK domestic skrydžiai cut – LGW-BFS, EDI-STN ir kt;
    – SOF bazė 30% cut;
    – TPS bazė closed, Italijos domestic reduced;
    – visi Lenkijos domestic skrydžiai uždaromi (paskelbę buvo, kad pavasarį uždarys).

    Įdomu, ar Lietuvą palies – galbūt ne, dėl to, kad frequency labai maži ir taip.

  502. Pranas - 2017 09 27, 12:14

    Ryanair atsiuntė krūvą kuponų (po 40 eur žmogui segmentui) už atšauktus skrydžius, galima naudot pirkt jų skrydžiams iki kovo. FAQe rašo, kad čia papildomai, dovanų, kompensacijų neįtakos. Trolina tuos kur sakė, kad never again.

  503. Arnas - 2017 09 27, 12:28

    Ką patartumėte daryti, jei atšaukė WAW-GDN sausio mėn.?

  504. Pranas - 2017 09 27, 13:11

    @Arnas – Nesukt galvos, pirkt iš LOT. Arba traukiniu, mažiau 3 val. važiuoja, 79 zlotai intercity.pl

  505. Pranas - 2017 09 27, 14:58

    Ryanair išplatino pranešimą apie karpymus žiemai – groundins 25 lėktuvus, cancelina 34 maršrutus

    http://corporate.ryanair.com/news/ryanair-to-end-rostering-cancellations-by-slowing-growth-this-winter/

  506. Arnas - 2017 09 27, 15:14

    @Pranai, o pasiūlyti alternatyvos FR neprivalo, t.y. jei nusiperku iš LOT ir claim’inu, tai nekompensuotų, nes anksčiau nei 2 sav. pranešta?

  507. Arnas - 2017 09 27, 15:22

    Taip pat kiek skaičiau, nesupratau, ar tie €40 čekiai priklauso tik tiems, kurių skrydžiai atšaukti spalio mėn., ar visiems iki pat kovo?

  508. R - 2017 09 27, 18:24

    2016 birzelio men. mano seima skrido is Londono i Ufa (Rusija) su Turkish Airlines per Stambula (TK LGW-IST-UFA; SK – SVO-LHR). Beveik menesi pries skrydi TK atsiunte pranesima, kad skrydis Stambulas – Ufa perkeliamas 2 dienom. Pasiule du variantus: pinigu grazinima uz bilietus arba skristi 2 dienom veliau. Jokiu kitu variantu pasiulyta nebuvo. Skristi veliau negalejome del vizu ir t.t., todel papraseme grazinti pinigus. Nusipirkome naujus bilietus su Aeroflot, kuie buvo 300 GBP brangesni.

    Grizus i Londona, papraseme TK kompensuoti nauju bilietu kainos skirtuma – 300 GBP (EU kompensacija nepriklause). TK atsisake. Teko kreiptis i UK Civil Aviation Authority, jie pasiule kreiptis i Consumer Dispute Resolution. Kreipemes ten ir nusiuntem visa reikalinga informacija. Visas procesas uztruko metus laiko, bet pries 3 savaites gavome ombudsmeno sprendima, kad TK turi padengti 300 GBP skrtuma, o siandien TK jau pervede pinigus. Maza moraline pergale pries aviacijos milzina :)

  509. Mindaugas - 2017 09 27, 18:41

    „Ryanair“ atsisako pirkti „Alitalia
    https://www.delfi.lt/a/75890147

  510. oleg - 2017 09 27, 18:46

    R, sveikinimai =]
    O papasakok prasau kiek tavo laiko ateme sis processas ir kur kokius laiskus kokiu formatu teko siustis?

  511. Jpou - 2017 09 27, 19:19

    Ryanair: the 34 routes being suspended this winter

    http://www.bbc.com/news/business-41419580

  512. Pranas - 2017 09 28, 09:54

    Negaliu patikėt – pats Ryanair rašo apie alternative airline žiemos sezono atšaukimo kontekste:

    If you require rerouting options, such as departing / arriving from another airport served by Ryanair or (if a Ryanair flight is unavailable at your departure airport or a suitable alternative airport) an alternative airline, please contact one of our advisors using our Free Online Chat or calling one of our customer service Contact Numbers.

    Panašu šita proga atsiras aiškumas, kad kai aviakompanija nutraukia maršrutą, nelieki vien su pinigų grąžinimu.

  513. Pranas - 2017 09 28, 09:56
  514. Tomas LT - 2017 09 28, 10:12
  515. R to Oleg - 2017 09 28, 12:23

    1. Is pradziu paraseme TK, bet jie atsisake kompensuoti nauju bilietu kainos skirtuma.
    2. Kreipemes i CAA (Civil Aviation Authority), jie patare kreiptis i Consumer Dispute Resolution – Aviation ADR (tai veikia tik UK, nes 20 aviakompaniju pasirase specialu bendradarbiavimo susitarima su Civil Aviation Authority – BA, Lufthansa, SAS tame sarase nera, bet yra Ryanair ir Small Planet Airlines – gal Simonas kazka daugiau gali papasakoti apie si susitarima). https://www.aviationadr.org.uk/
    3. Uzpildeme forma internetu, nuskanavome ir issiunteme visus reikalingus dokumentus (surasinejimas su TK, nauju ir senu bilietu kopijos)
    4. Pirmas atsakymas is Aviation ADR buvo: „TK ismokejo jums pinigus uz bilietus, ko jus dar norite?”. Nors mes buvome aiskiai parase, kad reikalaujame kompensuoti skirtuma.
    5. Ilga tyla
    6. Po keliu menesiu vel kazka parase….
    7. Rugpjucio menesi gavome Ombudsmeno nutarima, kad TK turi padengti nauju bilietu skirtuma.
    8. Reikejo nusiusti savo banko sask. rekvizitus
    9. Po menesio gavome pinigus.

    Visas proces uztruko metus laiko. Dokumentu pildymas ir susirasinejimas vyko internetu, specialiame portale (https://www.aviationadr.org.uk/)

  516. Pranas - 2017 09 28, 12:27
  517. Tomas LT - 2017 09 28, 14:04

    „Wizz Air“ pradės didžiausią nuo savo veiklos pradžios talentų įdarbinimo kampaniją

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/wizz-air-prades-didziausia-nuo-savo-veiklos-pradzios-talentu-idarbinimo-kampanija/

  518. Fst - 2017 09 28, 15:59
  519. Wincas - 2017 09 28, 18:53

    T. Shigeeda deda daug pastangų, kad būtų pradėti tiesioginiai skrydžiai iš Karmėlavos oro uosto į Japoniją. Tai aktualu ne tik į Kauno regioną atvykstantiems japonų turistams, bet ir lietuviams, juo labiau, kad 2020 m. Tokijuje vyks Olimpinės žaidynės. „Turėdami krepšinio sirgalių palaikymą padidinsite galimybes laimėti aukso medalius“, – šypsojosi ambasadorius.

    http://kaunas.kasvyksta.lt/2017/09/28/rajonas/ambasadoriu-suzavejo-japoniskos-kulturos-sala-kauno-rajone/#ixzz4tzP4qWlW

  520. Arnas - 2017 09 28, 22:49

    Update: FR atsiuntė 40 eurų kuponą, reiks pabandyti užklausti dėl perrašymo į LOT.

  521. Julius - 2017 09 28, 23:54

    Wincas kaip visada sugeba praskaidrinti nuotaiką ;)

  522. Kardiobatonas - 2017 09 29, 08:59

    @Julius. Aš irgi plačiai šypsojausi, kol neaptariau šito reikalo su žmonėms, nuolat bendraujančiais su japonais. Sugiharos namai Kaune japonams yra nereali trauka, o pats Ch.Sugihara kažkas panašaus kaip mums Čiurlionis, Vytautas Didysis ir kitos iškiliausios asmenybės. Plius japonai labai daug keliauja ir ieško naujų šalių, nes Europoje viską jau matė. Todėl dabar galiu pasakyti, kad tokie skrydžiai nėra kažkas tokio, kas išverstų iš kojų.

  523. Linas - 2017 09 29, 09:59

    Jau dabar matau headerį Nestodate:
    First ever ANA Dreamliner to land at KUN

    :D

  524. trolis - 2017 09 29, 10:19

    2x daily uzteks visiems norintiems Sugiharos namus pamatyti?

  525. Wincas - 2017 09 29, 10:54

    O as matau headeri Kauno Dienoje:
    Kauno Savivaldybe, kitais metais, neskirs paramos Zalgirio klubui, pinigai bus skirti pritraukti skrydziams is Japonijos. Po pranesimo, uzsidege Laisves alejos Fontanas.

  526. Linas - 2017 09 29, 16:28

    Air Canada Expands its Global Network from Montreal with New Service to Bucharest, Romania and Lisbon, Portugal
    https://www.atn.aero/article.pl?mcateg=&id=64791

  527. Salininkų kaimas - 2017 09 29, 17:18
  528. stranded pax - 2017 09 29, 23:30

    del japonijos skrydziu: o gal tiesiog vno takas butu per trumpas ar butu su kazkokiais apribojimais, tuo tarpu kaune jo uztektu? gal kas zinot?

  529. Giedrius - 2017 09 30, 16:06

    Aer Lingus skraido DUB-LAX su A322, atstumas panašus kaip vno-nrt. Dubline takas tiesa 100m ilgesnis nei VNO. Tai manau su A330 ar 787 užtektų to tako.

  530. Salininkų kaimas - 2017 09 30, 19:56

    Buvo vasarą į VNO atskridęs UAE government 787-9. Taigi manau Vilniaus tako pilnai užtenka.

  531. Wincas - 2017 09 30, 20:56

    Turiu dvejoniu, jog Kauno ir Kauno rajono savivaldybems remiant finansiskai skrydzius i Japonija, tie skrydziai vyks is VNO ….

  532. trolis - 2017 09 30, 21:50

    Prie ko cia takas – Vilniuje nera traukos centro – Sugiharos namo

  533. Oleg Pridiuk - 2017 10 1, 13:12

    flightradar24.com/data/flights/ab8000
    3 sestadienius is eiles skrydis buvo cancelled ir tik kai man reikejo skristi jis ivyko. Apturejau biski nervu =]

    Tai del TXL jaukumo. Visur didziules eiles, vietos niekur nera. Po security ant viso terminalo veikia viena kavyne. Atsisiesti niekur nera tiesiog fiziskai. Vieta ant grindu prie sienos yra verta aukso. Apie sedynes nekalbu. Labai purvina, mazai oro.

    Blogiausiai butu uz sengeno skristi. Maciau eiles paso kontrolei. O uz kontroles yra tik grindys ir pora kedziu. Nei tuliko nei kokio automato su vandeniu.

  534. Čiurlionis - 2017 10 1, 13:40

    Na taip Vilnius su Zappa nepritraukia tiek turistų, kad būtų pradėti tiesioginiai skrydžiai iš LAX.

    Taip b787 buvo nusileidęs VNO, kaip ir US b747, ar vokiečių a330.

    Vis dėl to, tai nėra civilinės aviacijjos lėktuvai, tad taisyklės jiems truputi skiriasi.

    Be to jie kyla iš VNO pustuščiai/be cargo/ su nepilnais kuro bakais.

  535. Simonas Bartkus - 2017 10 2, 08:44

    Stebuklas daugiau neįvyko – Monarch sustabdė šį rytą veiklą. Britų CAA užsakė bene 20 Qatar lėktuvų parskraidinti 110.000 britų namo.

  536. Linas - 2017 10 2, 09:23

    @Simonas
    SPA vasarai turės daugiau darbo UK rinkoje :)

  537. Tomas LT - 2017 10 2, 09:30
  538. Linas - 2017 10 2, 09:52
  539. Linas - 2017 10 2, 09:57
  540. Wincas - 2017 10 2, 10:07

    Brexit Giltine, toliau keliauja per sali… Kas kitas ? :)

  541. Mindauqas - 2017 10 2, 10:09

    Britų gelbėtojas tas Qatar:)

  542. Tomas LT - 2017 10 2, 10:19

    VILNIAUS RINKA „BAA Training“ ruoš pilotus vienam didžiausių Lietuvos orlaivių operatorių „Avion Express“

    http://www.madeinvilnius.lt/verslas/vilniaus-rinka/baa-training-ruos-pilotus-vienam-didziausiu-lietuvos-orlaiviu-operatoriu-avion-express/

  543. Vilius - 2017 10 2, 10:23

    >>Ryanair considering a Central European hub

    Visai būtų smagu dedant linkus į medžiagą ‘behind the paywall’ pakopijuot bent vienu sakiniu pagrindinį turinį ;)

  544. Spectator - 2017 10 2, 10:41

    Prisigyvenom laikus… Ryanair Central European hub :) Kas tai galėtų būti? Galbūt PRG?

  545. Vilius - 2017 10 2, 10:50

    Budapeštas, matyt, bet nu negi gaila vienu sakiniu pagrindinę mintį? :)

  546. Simonas Bartkus - 2017 10 2, 11:05

    Straipsnyje rašoma, kad Lenkijos spaudoje spekuliuojama, jog tai gali būti Modlinas arba Krokuva arba Wroclawas. Tiesa, net neaišku ar apie connecting hub kalbama, ar apie MRO bazę.

  547. Linas - 2017 10 2, 11:12

    @Simonas
    aš supratau, kad būtent apie connection HUB kalba, nes pabrėžė, kad tai būtų sekantis žingsnis po Romos ir Milano…

  548. Linas - 2017 10 2, 11:13

    Though historically a point-to-point specialist, the carrier rolled out hub operations at Rome Fiumicino and Milan Bergamo this year. Customers now have the opportunity to book and transfer directly onto connecting Ryanair flights at either of the Italian airfields. Should the project prove successful, it will be pushed to other Ryanair bases around Europe with the former Eastern bloc seen as a potentially lucrative market.

  549. Simonas Bartkus - 2017 10 2, 11:13

    Bandžiau surasti tą lenkišką šaltinį, kuris nenaudoja jokių kitų šaltinių, tai ten daugiau apie MRO rašo.

  550. Linas - 2017 10 2, 11:16

    @Mindauqas
    tai kad ne tik QR gelbsti, daugiau yra gelbėtojų:
    Over thirty aircraft have since been chartered from Qatar Airways, Air Transat and other operators to ferry stranded passengers back to the United Kingdom.

  551. Mindauqas - 2017 10 2, 11:48

    @Linas, aš apie Qatar labiau su aliuziją į ankstesnį British Airways streiką.

    o gelbėtojų daugiau ir CAA juos pradėjo užsakinėti jau praėjusią savaitę.

    Beje, kaip suprantu užsakyti net easyJet lėktuvai.
    Tik šįkart kažkaip Ryanair užtruko su savo pasiūlymu:)))

  552. Linas - 2017 10 2, 12:05

    @Mindauqas
    FR savo skrydžių neturi su kuom vykdyti, tai svetimų gelbėti nemanau kad būtų įgalūs šioje situacijoje :)

  553. Mindauqas - 2017 10 2, 12:12

    apie ką ir kalba:)
    bet vis tiek galėtų pseudo-akciją paleisti:)))

  554. Vaidas - 2017 10 2, 12:13

    Idomus straipsnis analizuojantis Monarch kracho priezastis.
    Vienu sakiniu: zlugo, nors nieko kvailo ir nedare.

    Kazkaip staiga, nesijauti tikras nei del Thomson, nei Thomas Cook ar tuo labiau Jet2.

    http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/monarch-airlines-failure-civil-aviation-authority-reasons-easyjet-ryanair-jet2-competition-a7976986.html

    Ziaurus tas aviacijos biznis :(

  555. Vaidas - 2017 10 2, 12:23

    Gal kas yra perprates avialiniju kainu algoritma ir patartu, ar pirkt, ar laukt?

    Nusiziurejau Aerlingus skrydzius Dublin – Izmir kitu metu rugpjucio viduriui. Kadangi metas ankstyvas, konkreciom datom dar kainu nerodo, bet jei skrist savaite anksciau, 4 asmenu seimai kaina stabiliai €950-1100, TK tuo metu per Istambula €1350. Sitos kainos galima sakyti vienodos visai liepai -rugpjuciui abiem avialinijom.
    Taigi kiekviena diena Aerlingus prideda po viena nauja rugpjucio diena, iki mano pageidaujamos skydzio dienos lieka 2 dienos, as letai traukiu CC is pinigines, ir tik PYST, kainos VISOMS datoms pasikeicia i €1600 RT, su TK €1900 RT. BLIAT!
    Cia beje tom dienom, kai isisiubavo Ryanair skandalas.

    Na tai 2 klausimai:
    1. kaip manot ar tai gali buti susije su Ryanair bedom (Ryanair i Turkija neskrenda)
    2. Ar verta laukt, ar sukandus pirkt bilietus naujom kainom?

    Dekui

  556. Pranas - 2017 10 2, 12:40

    @Vaidas – o ne geriau atrasti kuri agentūra su SunExpress turistus ten atostogų veža ir paimti visą package holiday iš karto? Nes neatrodo, kad prie tokių kainų verta būtų prasidėt savarankiškai.

  557. Kardiobatonas - 2017 10 2, 13:39

    Tikrai, jeigu kelionės tikslas – atostogos, tai geriau apsimoka imti paketą iš organizatorių ir nesukti galvos. O kokios gali būti kainos, kada ir kaip keisis, niekas nepasakys.

  558. Vaidas - 2017 10 2, 14:07

    I Izmira niekas neskrenda is Island or Ireland, o i Antalija nesinori tarp Oksanu pramogaut.

    Bet aciu uz rekomendacijas.

  559. Karolis - 2017 10 2, 15:15

    Sunkiai sugalvoju dėl ko taip anksti reiktų talonus pirkti :) bet jei būtinai reikia – taip pat kaip keli kiti – daryčiau per kelionių organizatorių.

  560. Salininkų kaimas - 2017 10 2, 15:37

    Gal kas paaiškintų kodėl tas lėktuvas taip skraido?

    https://www.flightradar24.com/SPOPG/f122dc0

  561. RRR - 2017 10 2, 15:41

    Sakyčiau geodezinė aerofotografija

  562. Čiurlionis - 2017 10 2, 19:21

    To dar nemačiau, LH atsiuntė CRJ9.

  563. Tomas LT - 2017 10 3, 12:08
  564. Linas - 2017 10 3, 13:08

    2017-10-03: Small Planet Airlines now with own Cambodian AOC

  565. Salininkų kaimas - 2017 10 3, 22:52

    Ar pražiopsojau kažką, ar nebėra 2x daily Wizzair VNO-LTN-VNO ?

  566. Mindauqas - 2017 10 4, 11:42
  567. Wincas - 2017 10 4, 12:06

    Nu va, galejau skristi pora dienu anksciau ir buciau sudalyvaves girto keleivio spektaklyje, kuris nori nutraukti Brexit derybas ….

  568. Mindauqas - 2017 10 4, 12:11

    ne tik girto, bet ir turinčio kai ką kelnėse ;)

    Ryanair said the flight from Kaunas in Lithuania to Luton was diverted after a „suspected hoax security alert”.

  569. Wincas - 2017 10 4, 13:27

    http://www.bbc.com/news/uk-41495677

    Liaudis nustebinta, jog lektuvui buvo leista isskristi is KUN …
    Bus naujas skandalas kaip lietuviams nusispjauti i grasinimus :)

  570. Nu jo. - 2017 10 4, 15:25
  571. Simonas Bartkus - 2017 10 4, 15:41

    Nu jo.: Ne, CityJet vykdo VNO-CPH ir VNO-ARN už SAS, tai perkels įgulų bazę į VNO.

  572. trolis - 2017 10 4, 16:59

    Tai kad VNO-CPH vykdo AirNostrum, o ne CityJet

  573. Simonas Bartkus - 2017 10 4, 17:01

    Kiek žinau laikinai, dėl CityJet lėktuvų trūkumo, turėtų pasivijus grafiką CityJet vykdyti. SAS tik vieną lėktuvą iš AirNostrum wet-lease’ina.

  574. Jurgis - 2017 10 4, 19:25

    Руководитель AirBaltic Мартин Гаусс: ни мы, ни Nordica не выживем в одиночку
    http://turist.delfi.ee/news/stories/rukovoditel-airbaltic-martin-gauss-ni-my-ni-nordica-ne-vyzhivem-v-odinochku?id=79721166

  575. Čiurlionis - 2017 10 4, 20:08

    Cityjet žadėjo 10 CRJ9 pirkti bei perimti 12 Cimber lėktuvų, tik procesai ne tokie greiti, kaip norėtųsi.

  576. pliumbum - 2017 10 5, 10:06

    Bet su tuo grasinimu tai klausimas tikrai vertas pamąstymo. Kas čia nutiko? Kodėl lėktuvas išskrido, jeigu pranešimas apie sprogmenį buvo dar Kaune? Jeigu buvo viskas tikrai saugu – kodėl UK tarnybos taip elgėsi?

    Atsakymas gali būti ir paprastas – Lietuvos tarnybos nustatė, kad viskas saugu, ale UK saugumo procedūros yra tokios ir ne kitokios, ir reikėjo jas įgyvendinti.

  577. Linas - 2017 10 5, 11:19

    @pliumbum
    aš dar manau, kad buvo kažkoks procentas miscommunication
    ir, žinoma, UK procedūros tokiu atveju gali būti kitokios… Nes realiai lėktuvas juk kirto ne vienos valstybės oro erdvę

  578. Mindauqas - 2017 10 5, 12:02

    (pratęsiant)
    …lėktuvas juk kirto ne vienos valstybės oro erdvę, tada prie UK erdvės buvo sulaikytas ir liepta sukti ratus. Viršydami garso greitį (!) prilėkė naikintuvai (nes juk jeigu būtų atskridę po 5 min, o ne po 4 minučių, tai būtų pavojus karalienei) ir palydėjo iki Stansted.

    Prie viso to reikia paminėti, kad grasinimo tiesiogiai šiam lėktuvui ar iš šio lėktuvo keleivių nebuvo.

    Kas man užkliuvo, tai kad nusileidus lėktuvo kapitonas stebėjosi, kad „jam labai keista, kad jam apskritai buvo leista pakilti” (bet kaip žinia grasinimas ne tiesiogiai lėktuvui plius jis buvo patikrintas).
    Susidaro įspūdis, kad kapitonas skrisdamas visiems ATC pasakojo, kad pas jį gali būti bomba, tik niekas į tai nereagavo, kol neatskrido iki UK.
    (toliau skaityti nuo pradžių)

  579. Linas - 2017 10 5, 12:23

    @Mindauqas
    išvada – pilotas stresavo, kad mūsų pareigūnai nepakankai ilgai ieškojo :) gal ne viską patikrino

  580. Mindauqas - 2017 10 5, 13:08

    taip. Nes kai jau pasitinka su naikintuvais, tai lėktuvas akimirksniu pasidaro saugesnis. Ne tai kad saugesnis, o visiškai saugus. O ką ten ta apieška…

  581. pliumbum - 2017 10 5, 14:16

    Akivaizdu, kad UK saugumas yra žymiai griežčiau suprantamas negu Lietuvoje, kuri nėra turėjusi jokio rimtesnio teroro išpuolio. Normalu turbūt.

    Žinoma, iš tų saugumo procedūrų terorizmo mačiusiose šalyse yra daug pakazūchos, kuri ne tik jokio saugumo neprideda, bet dar ir neretai sumažina. Kaip BRU atveju, kai po išpuolio buvo pridėliota papildomos patikros palapinių, gerokai padidinusių masinę keleivių santalką vienoje koncentruotoje erdvėje.

  582. Mindauqas - 2017 10 5, 14:48

    1. Ar nuo šiol visi iš Lietuvos skrendantys lėktuvai bus taip tikrinami? Nes gal ir kiti lėktuvai Lietuvos tarnybų nėra tinkamai patikrinti? Pakazūcha? Pakazūcha…

    2. Ar tikrai naikintuvams reikėjo skristi viršijant viršgarsinį greitį pasitinkant lėktuvą, kuris 2 valandas skrido virš Europos, ir su kuriuo netiesiogiai susijęs incidentas buvo įvykęs prieš 3 valandas? Pakazūcha? Pakazūcha…

    3. Ir šio incidento dėka sužinojau, kad jeigu kada taip atsitiktų, jog norėčiau užgrobti lėktuvą, tikrai neleisiu, kad jis leistųsi Stanstede ir būtų pastatytas oro uosto kampe, nes „Stansted is a designated airport for dealing with hijacks and major security alerts.
    Such incidents are dealt with in a remote part of the airfield to the north-west of the terminal building.”. Bet tikrai liepčiau skristi į Gatwick ar Luton ir sustoti KTT viduryje.

    4. Bet gal mes kažko nežinome…

  583. Wincas - 2017 10 5, 16:45

    As kazkaip buvau isitikines, jog vienas is naujai iskeptu emigrantu, pamates lektuve busimus kolegas ir kaimynus, kurie gere stumbrine ir ja uzsigerinejo starka, nusprende, kad „gal noriu namo” ir lektuvas turi apsisukti ir grazinti ji pas mama ….

  584. Linas - 2017 10 5, 16:55

    @Wincas
    tai kaip jį galėjo sulaikyti Neveronyse :D

    Mano prielaida, kad to jaunuolio mergina skrido tuo lėktuvu uždarbiauti į LON, tai po paros gėrimo iš nevilties jis nusprendė iškrėsti jai „keulę” ;)

  585. trolis - 2017 10 5, 17:24

    @Mindauqas – pagal spauda buvo grasinama tiesiogiai siam lektuvui – „tam kuris isskris i Londona tada ir tada” – ar cia eilini karta purvasklaida nesamones raso?

  586. Mindauqas - 2017 10 5, 17:53

    Nežinau, kaip iš tikrųjų, bet vakar buvo kita istorija ir čia jau visai įdomus detektyvas, kodėl pasikeitė „grasinimas”:

    Lietuvos oro uostai teigia, jog iš Kauno policijos trečiadienio rytą gavo informacijos, jog paskambinęs asmuo pranešė apie netrukus oro uoste nusileisiantį užminuotą lėktuvą, nors tuo metu lėktuvai pagal tvarkaraštį leistis neturėjo, o terminale buvo tik keleiviai, laukiantys 7.30 val. į Londoną išvykstančio aviakompanijos „Ryanair“ skrydžio. Todėl policija su oro uosto darbuotojais, „Ryanair“ įgula nusprendė patikrinti orlaivį.

    Šiandien jau sako, kad buvo konkrečiai minimas LIUTONAS ir konkretus į Londoną KILSIANTIS lėktuvas.

    Aš tikėčiau ankstesne versija:)

  587. Wincas - 2017 10 5, 18:27

    Darydamas savo prielaida dar nezinojau, jog buvo telefoninis skambutis, nes labai daznai, lietuviai padaugine milijonu uzdirbtu valant tualetus su diplomais, buna pririsami prie nusiraminimo kedutes, apmastyti savo magistro laipsnius.

  588. Spectator - 2017 10 6, 11:58

    Gal kas žino, kokią marketingo strategiją VNO vykdo savo Facebook paskyroje? Vis reklamuoja Wizz/Ryanair tiesoginius skrydžius, bet dar nesu matęs, kad reklamuotų kokį Brussels Airlines ar Austrian. Čia taip jie nori mažinti priklausomybę nuo LCC, ar kaip čia? Ar čia prielaida, kad apie tradicinius vežėjus ir taip visi žino ir perka per agentūras?

  589. Aras - 2017 10 6, 13:25

    Per vasarą „EasyJet“ perskraidino rekordinį keleivių skaičių

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/transportas/per-vasara-easyjet-perskraidino-rekordini-keleiviu-skaiciu.d?id=75979289

  590. Giedrius - 2017 10 6, 14:32

    @Spektator Sutartrtys greiciausiai su jais tokios. Rase kazkada kad kaunas isipareigojo ten ryanarui uz kazkiek pinigu reklamuot. Tai manau tas pats ir cia.

  591. Simonas Bartkus - 2017 10 6, 14:35

    Kiek aš žinau, LTOU neturi šiuo metu jokių sutarčių su Wizz ir FR. Skraido bendromis sąlygomis, kaip visi.

  592. Justas - 2017 10 6, 16:17

    OT: TK CGK-IST 6 pax connecting i VNO.Kazkaip daugiau nei tikejausi:)

  593. Arnas - 2017 10 6, 20:53

    Smartlynx įkalė 10 val. vėlavimą VNO-LEI, tuo pačiu ir VNO-RIX, kuris turėjo išskristi 19.00. Naujas laikas 3.30 ryte. Įdomiausia, kad priimtas sprendimas keleivius apnakvydinti ir skraidinti pagal planą, nors, esu įsitikinęs, tikrai DAUG paprasčiau būtų buvę sodinti į autobusus ir parvežti dar gerokai anksčiau nei naujas ETA.

  594. Arnas - 2017 10 6, 21:01

    Dar linksmiau Smartlynx pabajeravo su TLL-VNO. Reisas pavėlavo beveik 10 val., jame buvo keleivių į LEI ir FAO (nežinau, kiek jūsų girdėjo apie šitą hub projektą). Lėktuvas turėjo skristi į LEI, o FAO jau buvo išskridęs ryte. Ką daryti su FAO keleiviais nurodymų nebuvo (praėję 10 valandų!), įgula pasitarusi su atstovais ekspromtu nusprendė skristi su FAO keleiviais į LEI ir po to organizuoti antžeminį transportą (600 km) :)

  595. FAO - 2017 10 6, 23:07

    Lėktuvas į FAO šiandien ryte laukė keleivių iš Talino. Išskridimas buvo pavėlintas oficialiai 40 min, bet po to dar lėktuvas pasikrovęs keleivius stovėjo prie rankovės kokias 30-40min. Bet taip ir nesilaukęs pagaliau išskrido…

  596. Arnas - 2017 10 7, 14:38

    Papildymas: į RIX išskrido gal penktadalis keleivių, kitus vis dėlto išvežiojo autobusais, tik jau gerokai po laiko.

  597. rpi - 2017 10 7, 21:17

    Klausimas dažnai keliaujantiems. Rugsėjo viduryje SAS atšaukė rytinį skrydį į CPH porai dienų, oro uoste pasakė, kad dėl techninių priežasčių ir kad priklauso kompensacija pagal EU direktyvą, nurodė kur užpildyti info. Po kelių savaičių SAS atsako, kad atšaukė skydi dėl žaibo ir kompensacija nepriklauso. Kolegai atras, kad skydį atšaukė dėl techninių priežasčių (turėjo skristi kitą rytą). Nustebino tai, kad pirmą dieną skrydį atšaukė vos tik pradėjus laipinimą. Oras buvo geras. Kaip tuomet atšaukimo priežastis galėjo būti žaibo iškrova? Čia jie išsisukinėja ar kaip?

  598. Giedrius - 2017 10 7, 22:18

    Na, žaibas tai mano manymu eilinis tech issue. Nes lektuvai suprojektuoti ji atlaikyti.
    Anglu teismo ss\prendimas del to yra https://www.businesstraveller.com/news/2016/01/14/compensation-if-your-flight-is-struck-by-lightning/ tai turetu but panasiai ir kitur

  599. Faustas - 2017 10 7, 23:33

    Offtopic: Ar yra įmanoma atsekti konkretų lėktuvą (registracijos numerį) jei žinau skrydžio numerį ir datą (prieš 6 metus)?

  600. Mindaugas - 2017 10 8, 09:15

    Earlier this week, Qatar Airways announced that it had bought out nearly half of Italian carrier Meridiana, expanding its international holdings and moving to expand the Italian airline as the national airline Alitalia continues to battle budget problems.
    http://layoverhub.net/qatar-airways-buys-49-stake-in-meridiana/

  601. Giedrius - 2017 10 8, 15:36

    @Faustas, gabaliukais skrydziu info yra internete. Pvz LHR, LGW galima istoriją rast čia http://www.lhr-lgw.co.uk/ JAV srydžiai irgi kažkur mėtosi.

  602. Faustas - 2017 10 8, 17:17

    Kaunas-Beauvais turbūt nebus tada :)

  603. trolis - 2017 10 8, 20:50

    @Faustas – bandyk klausti tiesiai avialiniju – pvz airBaltic, Finnair man parase visus, kuriu prasiau

  604. Faustas - 2017 10 8, 21:54

    O per kur klausti? Man reikia Ryanair. Tiesiog dar nesu susidūręs su tokiais reikalais. :)

  605. trolis - 2017 10 9, 07:02

    As tiesiog i info@… ar panasu bendra maila rasiau ir visus kartus gavau tas registracijas, aisku, tam itakos gal turejo ir prideti flightdiary screenshotai

  606. Pranas - 2017 10 9, 10:01

    Travel Service nusipirko Czech Airlines. Galvoja didinti grupės lėkuvų skaičių nuo 48 iki ~80, skraidyti vienu pavadinimu, turbūt Smart Wings. Būtų smagu, jei atgaivinę hubą Prahoje ir į Vilnių grįžtų skraidyti.

  607. Spectator - 2017 10 9, 10:39

    Labai įdomu dėl Czech Airlines. Panašu, kad tai Czech Airlines istorijos pabaiga. Pardavimas Korean Air buvo visada įvardijamas kaip milžiniška Czech Airlines sėkmė, kartu atsirado PRG-ICN maršrutas (nors OK turi vos vieną A330), tačiau įmonė jau ilgą laiką tiesiog beviltiškai stagnuoja. Konkurencinės pozicijos Prahoje yra visiškai užleistos ir belikę vos keletas maršrutų, kuriuose Czech Airlines turi kažkokį pranašumą. O kai kurie pastarųjų metų jų sprendimai apskritai yra tiesiog šizofreniški (ORK-IBZ?). Kai kuriuose maršrutuose skraido Travel Service su OK kodu (pvz PRG-LON. LON!). Kaip galima leisti dėti 90 metų senumo OK kodą ant kažkokio baisaus niekam nieko nesakančio Travel Service skrydžio? Dabar atsikovoti rinką būtų labai brangu, o Travel Service tikrai nėra ta kompanija, kuri būtų tuo suinterestuoa. Gaila, nes prarandame dar vieną tradicinę kompaniją.

  608. Linas - 2017 10 9, 13:15
  609. Kardiobatonas - 2017 10 9, 13:20

    Travel Service yra seniai dirbanti ir pakankamai stipri kompanija. Turi tikrai tvirtas pozicijas Čekijoje, Lenkijoje, Slovakijoje. Teko skristi iš WAW į SSH – viskas buvo gerai. Tik su jos įvaizdžiu gal mažokai padirbėta. Deja, OK stabiliai ėjo žemyn ir turbūt reikia tik džiaugtis, kad Travel Service ją įsigijo.

  610. Faustas - 2017 10 9, 15:40

    @trolis Ačiū, pabandysiu, man pačiam reikia kad flightdiary užpildyčiau :)

  611. rpi - 2017 10 9, 17:47

    Šiandien iš SAS gavau dar linksmesnį atsakymą:

    The cancellation/delay was caused by adverse weather conditions at departure/destination.
    Since a meteorological condition incompatible with the operation of a flight reduces the capacity of the airport and naturally has a huge impact on the air traffic, the possibility for the airlines to avoid a delay is limited on these occasions. By arranging a rebooking to a flight with departure at a time when more favorable weather conditions was expected/awaiting departure until more favorable weather conditions was expected SAS took all reasonable measures in order to reduce the time of the delay in this case.

    Visi lėktuvai kilo pagal tvarkaraštį, tik va vienas SAS lėktuvas stovėjo perone ir laukė geresnio oro. Kiek pamenu tą rytą oras buvo tikrai geras…

  612. trolis - 2017 10 9, 18:19

    siaip keistas tas reikalas su SAS – iki siol kiek turejau problemu, mokejo uz viska ir be diskusiju.

  613. Žygimantas - 2017 10 9, 21:33

    AirBerlin will end flights by 28 October 2017 at the latest and is encouraging employees to seek jobs elsewhere as the company’s liquidation efforts proceed, according to a letter to workers from the carrier’s top two executives.

  614. gabrielius - 2017 10 10, 09:36

    LOT nuo 2018 m. kovo mėnesio paleis 2x daily skrydžius iš WAW į OSL. Iš Varšuvos be LO į OSL skraido Norvegian, o į TRF – FR ir W6.

  615. Linas - 2017 10 10, 12:50

    Boeing provided Monarch with $130m bailout in 2016
    https://www.ch-aviation.com/portal/news/60218-boeing-provided-monarch-with-130m-bailout-in-2016

    Pasirodo Boeing’as irgi nusvilo nuo Monarch bankroto…

  616. Audrius - 2017 10 10, 13:08

    Ar kompensacija del praeitos savaites Smartlynx velavimu (poilsine kelione per agentura) irgi priklausytu, ar reglamentas galioja tik reguliariems reisams?

  617. Little_man - 2017 10 10, 14:02

    Sveiki,
    Truputį off-topic. Turiu planą (tiksliau jau nusipirkome) kruizą iš Lisabonos į Rostock, bet dabar sprendžiu dilemą kaip patogiai ir nepermokant nusigauti iki Lisabonos (su visu bagažu ir kūdikiu) ir vėliau iš Hamburgo ar Berlyno parskristi namo. Gal turite kokių patarimų kur ieškoti?

  618. Linas - 2017 10 10, 14:15

    jei kam aktualu BT reisai į MUC:
    Please be advised that below flights are cancelled during week 42 and 43.

    Local time
    Al FlNo OS Start End Pattern Orig STD STA Dest A/C Srv Act
    BT 227 18.okt.2017 18.okt.2017 ..3…. VNO 07:35 8:40 MUC 735 J CNL
    BT 228 18.okt.2017 18.okt.2017 ..3…. MUC 09:15 12:15 VNO 735 J CNL
    BT 227 25.okt.2017 25.okt.2017 ..3…. VNO 07:35 8:40 MUC 735 J CNL
    BT 228 25.okt.2017 25.okt.2017 ..3…. MUC 09:15 12:15 VNO 735 J CNL
    BT 227 23.okt.2017 23.okt.2017 1…… VNO 14:30 15:35 MUC 735 J CNL
    BT 228 23.okt.2017 23.okt.2017 1…… MUC 16:20 19:20 VNO 735 J CNL

  619. Kardiobatonas - 2017 10 10, 14:52

    to Little_man. Turbūt geriausia tiek į priekį, tiek atgal su LH su persėdimu FRA. Teko taip skristi į OPO, FAO. Nieko gudresnio nesugalvosi. Nebus labai pigu, bet tikrai patogiausia, nes ir šiaip kelionei iš PT į LT reikia mažiausiai pusdienį paaukoti – galimybių nėra didelis pasirinkimas. Dar galima pabandyti patikrinti per CPH, gal kažką pavyks surasti.

  620. Little_man - 2017 10 10, 15:40

    Dėkui, tas pigumas tai toks kai skrendi vienas ir nereikia nieko tai su low-cost pigu, bet kai sudedi du bagažus vežimėlį vaiko tai low-cost gaunasi brangiau nei LH ar OS. Ir jau ne pirmą kartą, taip. Dar turiu mintį važiuoti iki Berlyno su auto tada ten palikti savaitei mokamoje aikštelėje ir tiesioginį imti iš ten, pigiau nesigauna, bet gal net taip geriau, plius atgal prisideda dar vienas keleivis.

  621. Wincas - 2017 10 10, 16:57

    Bandyk Skristi i kazkoki Low Costu oro uosta ir paskui vaziuoti iki Uosto su traukiniu, bent jau as taip darau ir kainos perkant is anksto buna tokios, kad galima pirkti greitojo traukinio bilietus uz regioninio kaina, o ir su vaikais taip tikrai patogu keliauti.

  622. Kardiobatonas - 2017 10 10, 16:59

    Degalai iki Berlyno ir atgal, mokesčiai už automobilio stovėjimą, nuovargis kelionėje. Tikrai neverta. Jau nekalbant apie atvejį, jeigu auto sugestų kur nors Vokietijos ir Lenkijos pasienyje.

  623. R to Little_man - 2017 10 10, 17:42

    Kai ziuresi bilietus is LT i PT ir is DE i LT, nepamirsk, pvz, Lufthansos puslapyje padaryti multi-stop (multicity) flights. Toks bilietas kainuos apie 230 EUR (su bagazu). Jei ziuresi LT – PT; DE- LT kaip du atskirus bilietus, bus daug brangiau.

    Dar pabandyk Kiwi.com

  624. Simonas Bartkus - 2017 10 10, 18:02

    Kai reikia open-jaw bilietų Europos viduje su šeštadienio naktim prijungta, man atrodo, LH grupė iš Vilniaus siūlo visada geriausius variantus ir kainas, be to, jos gana fiksuoto lygio – prieš mėnesį perkant galima ~170-180EUR nusipirkti patogų varianta su flexible tvarkaraščiu. Pvz. dabar pirkau VNO-VIE-AMS/BCN-FRA-VNO: 180EUR ir tvarkaraštis toks, kokio reikia ir nereikia taikytis prie LCC tvarkaraščių.

    Lufthansa saite perkant, dar galima susimažinti kainą padeginant mylių, nes kitu atveju nelabai jos vertingos šiais laikais.

  625. Simonas Bartkus - 2017 10 10, 18:10

    Dėl Czech Airlines – aš nesu toks visiškai skeptikas.

    Patys Czech Airlines tai tikrai toks vaikštantis lavonas, su neaiškia strategija pastaruosius 5-7 metus.

    Tuo tarp Smartwings yra gan sėkmingas darinys. Didesnę veiklos dalį dirbdamas charter flights, jis gan sėkmingai yra įsitvirtinęs Čekijoje ir gerai sukovoja su low cost. Jei neklystų, WizzAir kažkada Prahoje bazavo tris lėktuvus ir susitraukė iki 1 lėktuvo, Ryanair kažkada trankiai iėjo, po to išėjo, dabar bando grįžti, bet yra iš principo labai maži, įvertinai tai, jog Čekija galėtų būti stipri rinka, draivinama savaitgalinių turistų iš visos Europos į Čekiją.

    Man šitame sandoryje du dalykai kelia klausimų:
    – Kam Travel Service (Smartwings brando motina) reikalingi Czech Airlines?;
    – Kokia dabar bus jų strategija?

  626. Kardiobatonas - 2017 10 10, 18:33

    Nežinau visų sandorio detalių, bet tikėtina, kad Travel Service tiesiog nori sunaikinti kad ir leisgyvį konkurentą. Jeigu tai pavyksta padaryti už simbolinį 1 EUR, tai labai naudinga. Net ir tuo atveju, jeigu ateityje OK visai išnyks ir rinkos dalyviai kalbės: va, nupirko ir neišgelbėjo. Skolos bus nurašytos bankroto procedūros metu, o erdvės daugiau atsiras.

    Jeigu mano prielaida teisinga, atsakymo į antrąjį klausimą nebereikia.

  627. klausimai dėl LOT - 2017 10 10, 18:51

    Sausio mėn 142e Waw-Beg ir return.Ar tai yra gera kaina ar galima tikėtis mažiau? Koks LOt`e priklauso maitinimas?

  628. trolis - 2017 10 10, 22:18

    Sokoladas priklauso jei economy :)

  629. Karolis - 2017 10 10, 22:38

    Jei skrydį operuos ne Nordica, iš Lot menu už 5 eur galesi nusipirkt karštą patiekalą ir alaus, todėl dėl maitinimo tikrai neverta sukt galvos. LOT kainos lėktuve išsiskiria mažumu Europoje.

  630. Simonas Bartkus - 2017 10 11, 09:25

    Šį rytą Wizz WAW-VNO 90 pax.

  631. Simonas Bartkus - 2017 10 11, 09:35

    VNO-WAW apie 150. Labai nemažai corporate travellers.

  632. Pranas - 2017 10 11, 09:47

    Laukiu kada gi pagaliau LOT KUN-WAW paskelbs :)

  633. Spectator - 2017 10 11, 09:53

    Įdomu dėl VNO-WAW, tikriausiai LOT nemažai pajaus W6 atėjimą jei corporates renkasi W6?

  634. Čiurlionis - 2017 10 11, 11:56

    Su tokiu dažniu, kokį turi LO, duona atimama iš BT ir SK.

    Bent jau mano asmeninė patirtis rodo, kad LHR per CPH, pakeitė WAW; MAD per FRA pakeitė WAW.

    Ypač, kai yra galimybė jungtis per TLL. Brny jau kol kas nepastebėjau, kad vizualiai lėktuvai iš/į VNO būtų tuštesni.

  635. Linas - 2017 10 11, 13:50
  636. Wincas - 2017 10 11, 15:45

    Kai nera tai nera, o kai atsiranda tai visi is eiles….

    https://www.15min.lt/verslas/naujiena/bendroves/ryanair-skraidins-ir-i-atenus-663-865860

  637. PS - 2017 10 11, 15:53

    RYANAIR svetainėje skelbiama, kad skrydžiai į Atėnus vyks du kartus per savaitę – ketvirtadieniais ir sekmadieniais. Labai geras variantas savaitgaliui. Nuo gegužės 10 iki spalio 25 d.

  638. Pranas - 2017 10 11, 18:35

    Ši Ryanair plėtra dar įdomi, kad iš Atėnų net 7 nauji maršrutai į Lenkijos miestus, skraidys į beveik kiekvieną oro uostą. Taip pat su Atėnais Ryanair grįžta į Lappeenrantą (labai vakarinis Sankt-Peterburgas).

  639. Simonas Bartkus - 2017 10 11, 19:57

    Ot laikai atėjo – Ryanair ne mažom kainomis legacy užmuš, o daug patogesniu schedule on a thin route. Neįsivaizduoju, kas galėtų rinktis Aegean kitą vasarą.

  640. trolis - 2017 10 11, 21:03

    nebus taip, kad Aegean taip ir neatskris ta kita vasara

  641. Čiurlionis - 2017 10 11, 21:44

    Na Aegean bus gerai, jei norėsi jau 10 ryto, gerti vyną Santorini. Ar po late checkout grįžti į Vilnių iš Mykonos.

    Tiesą pasakius gaila, tiek dėl Aegean, tiek dėl Vueling, vien dėl to, kad tai būtų super jungimų galimybė ir tikrai gerom kainom.

    Nes LCC yra dead endas, nebent jungiesi pats, ar esi pasiryžęs Bergame laukti 5 h.

  642. Pranas - 2017 10 11, 23:25

    airBaltic nuo šio vakaro groundiną visus CS300 dėl kažkokio rasto defekto, tikrins/taisys. Tikisi iki ketvirtadienio bent kelis suspėti sutvarkyti.

    http://www.delfi.lv/biznes/transport-logistika/ltv-airbaltic-priostanovil-polety-bombardier-cs300.d?id=49329985

  643. Besidomintis - 2017 10 12, 10:08

    Panašu,kad BT išsprendė CS300 bėdas,YL-CSF vėluodamas kyla į GVA

  644. Pranas - 2017 10 12, 10:20

    Dar pasirodo BT ta proga vakar vakare bumpino Lietuvos seimo pirmininką, į pakaitinį Dashą Briuselyje netilpo :) Drąsūs jie, nepasimokė iš teismo su mūsų STT :)

  645. trolis - 2017 10 12, 10:21

    Ka FR9397 organizuoja VNO? Rukas?

  646. Linas - 2017 10 12, 10:24

    @trolis
    šiandien nėra VNO rūko

  647. trolis - 2017 10 12, 10:45

    kad ir kas nutiko, nebloga kamsti VNO uzkure – 3-4 lektuvai holding pattern

  648. trolis - 2017 10 12, 10:46

    del BT CS: 6 out of 7 AirBaltic CS300 aircraft remain grounded because of an engine issue.

  649. Mindauqas - 2017 10 12, 10:54

    ir kodėl SU2104 vis dar suka ratus?

  650. Tomas LT - 2017 10 12, 13:50

    Pigių skrydžių bendrovės Lietuvos oro uostuose slepia 8 mln. eurų siekiančias skolas

    Skaityti daugiau: http://www.madeinvilnius.lt/naujienos/transportas/oro-uostas/pigiu-skrydziu-bendroves-lietuvos-oro-uostuose-slepia-8-mln-euru-siekiancias-skolas/

  651. Simonas Bartkus - 2017 10 12, 14:27

    Mėgstantys matuotis pimpalais, turės mažiau argumentų :)

    Uzbekistan Airlines šį mėnesį baigia stoti Rygoje skrisdami į JFK, t.y. RIX dingsta, kad ir simbolinę įtaką turėjęs RIX-JFK maršrutas.

    Vietoje jo, Uzbekistan 1 kartą per savaitę skraidys tiesiog Ryga-Taškentas.

    HY103 TAS1830 – 2200RIX 788 5
    HY104 RIX2330 – 0620 1TAS 788 5

  652. Mindauqas - 2017 10 12, 14:39

    bet vis tiek jų ilgesnis takas…

  653. Linas - 2017 10 12, 16:31

    ir keleivių iš RIX gerokai daugiau :)
    ta proga statistika RIX SEP2017
    570062 pax
    plius 15,23 %

  654. Linas - 2017 10 12, 16:34

    PLQ statistika:
    SEP2017
    28756 pax
    plius 27,4%

  655. Mindaugas - 2017 10 13, 00:06

    Didžiosios nemokių oro linijų „Air Berlin“ dalies įsigijimas „Lufthansa“ kainuos 210 mln. eurų
    https://www.delfi.lt/a/76039589

  656. Niklas04 - 2017 10 23, 05:44

    I think your page needs some fresh posts. Writing manually takes a lot
    of time, but there is tool for this boring task, search for:
    Ssundee advices unlimited content for any blog

  657. Rugile - 2017 11 29, 16:07

    Aš bandžiau prieš Kalėdas gimines aplankyt irgi, tai lėktuvų bilietai į Airiją kainavo nuo kelių šimtų eurų. Nesuvokiama kaina, į vieną pusę 10eu, į kitą – keli šimtai, labai liūdna buvo pamatyti…

  658. Johnathon Krakowiak - 2018 06 19, 23:44

    Bottom Line: It is most effective to do some sort of resistance training like weight lifting.My weblog; femalle daily calorie intake for weight loss (Scot)

Leave a reply