Hortonas | Horton Hears a Who!, 2008

   
     

„Ledynmečio” kūrėjai naujam animaciniam projektui pasirinko Theodoro Seusso Geiselio knygą. Rašytojas Daktaras Seussas – jau ne pirmą kartą pagerbiamas kine. Geriausiai žinomas pagal jo knygą pastatytas filmas – Grinčo, bandžiusio pavogti Kalėdas istorija su Jimu Carrey (beje J.Carrey ir įgarsino pagrindinį veikėją „Hortone”). Prieš penketą metų didžiajame ekrane buvo parodytas kitas Daktaro Seusso kūrinys – „Katinas su skrybele”, kuriame vaidmenis sukūrė Mike Myers’as ir Dakota Fanning.

hortonas.jpg

„Hortonas” yra paprasta, lengva ir vaikiška istorija. Prodiuseriai nenuėjo „Šreko” keliu, kuomet į animacinės pasakos apvalkalą įvyniojami suaugusiems skirti dialogai ir tik vyresniems suprantamos potekstės. Tokie filmai dažniausiai pasidaro skirti pirmiausia suaugusiems, o tik po to – vaikams. „Hortonas” – kitoks. Jis turi žavią pamokančią istoriją, žaismingus ir paprastus personažus bei taiklų pamokymą.

Hortonas – jaunas, šiek tiek naivus dramblys, kuris vieną dieną dulkelėje išgirsta balsus. Pasirodo, gėlės žiedo dulkelėje yra įsitaisiusi visa Kasiukų kolonija – tiksliau miestas su galybe gyventojų, namų ir gatvių. Hortono tikslas – leisti trapioje dulkelėje įsitaisiusiems miestiečiams gyventi saugiai.

Lietuviško filmo dubliavimui ne pirmą kartą vadovavo Benas Sakalauskas ir Andrius Rožickas. Pagrindiniu dubliažo „perlu” tapo Rolando Kazlo įgarsintas Kasiukų miestelio meras. Tai jau ne pirmas kartas, kuomet šis genialus aktorius savo balsą puikiai paskolina animaciniam herojui – tai jau matėme juostoje „Medžioklės sezonas atidarytas!”. Retiems Rolando Kazlo pasirodymams dubliaže prilygsta nebent Vytauto Šapranausko išgelbėtas nykus filmas „Garfildas 2”.

Plačiau apie filmą Hortonas | Horton Hears a Who!, 2008 


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

4 komentarai

  1. hortons - 2008 03 25, 19:07

    Uzvakar teko apsilankyt kine su draugais ir pabuvot siam filme. Asmeniskai nieko ispudingo nepamaciau, nes tokie filmai manes nezavi ir daugiau skirti vaikam, taciau suzavejo kazlo igarsintas herojus, kasiukiu meras. Vien isgirst kazlo pokstus, tikrai verta apsilankyt, bet tik delto :)

  2. Draugishkas - 2008 03 26, 01:13

    visuomet dievinau sreka, ice age, net lilo ir sticha su zuviuku nemo. bet vat sis sedevras tai tikrai nepaliko jokio ispudzio. toks, kazkoks, tikras multikas vaikams. pasigedau stipriu ir demesio vertu bajeriu :) jei turi koki bambli, jam labai tiks :) bet su chebra tai tikrai nelimpa :)

  3. zi - 2008 03 30, 01:18

    „Retiems Rolando Kazlo pasirodymams dubliaže prilygsta nebent Vytauto Šapranausko išgelbėtas nykus filmas “Garfildas 2″?????
    Vytauto Šapranausko įgarsinti personažai Garfilde, La Troškinyje, Zebriuke Dryžiuje, Ant Bangos, mano manymu, yra nepralenkiami tiek kūrybingumu, tiek profesionalumu, tiek velniška vidine laisve (kas ypač svarbu šiame žanre), todėl keistai skaitosi sitas jusu sakinys. Juolab, kad Meras nuo Elioto nedaug skiriasi… Nors įgarsinti abu ir gerai (bet tikrai jau ne „genialiai”)

  4. lilianna - 2012 04 28, 18:04

Leave a reply