„FlyLAL” skraidys į Stokholmą

   
     

Mano iškelta teorija, jog „FlyLAL” užleido skrydžius į Skandinaviją „airBaltic”, pasirodė besanti neteisinga. Tarsi paneigdama tai, „FlyLAL” šiandien pranešė, jog nuo birželio pradeda skraidyti į Stokholmą („FlyLAL” pranešime spaudai Stokholmą pervadino į Stokhomą, o lrytas.lt turbūt net neskaitė).

„airBaltic” į šį miestą skraido kasdien du kartus per dieną su „Fokker’iu”, tuo tarpu „FlyLAL” reisus pradeda tris kartus į savaitę po vieną kartą per dieną su „Boeing 737-500”. Dėl šios priežasties „airBaltic’e” kratytis tenka dvi valandas, o „FlyLAL” nuskris per pusantros.

Aišku reti reisai mažai bus konkurencingi verslo kelionėms – juolab, jog „FlyLAL” į Stokholmą tiesiog ryte nuskris ir iš karto grįš, bet didelis lėktuvas „FlyLAL” leidžia pasiūlyti gerą kainą – jei dabar suskubsite į www.flylal.com, tai praktiškai visi „Economy” bilietai šiuo metu pirmyn ir atgal bet kuriai dienai kainuoja 203 litus. Pigiau grybo (aišku, PR straipsnyje paskelbta kaina 95 LTL į vieną pusę turbūt buvo į sistemą įdėtas vienas bilietas ir tą patį nupirko koks nors FlyLAL’o IT administratorius).

boeing757_200.jpg

Tuo tarpu „FlyLAL” puslapyje pakeista informacija apie „Boeing 757-200” pasirodymą „FlyLAL” lėktuvų bazėje: „757-200” pasirodys 2008.06.01 (buvo 04.01), o iš parašymo visai neaišku, ar 2008.12.01 pasirodys „antras” ar „dar du” lėktuvai („FlyLAL” pranešime deklaruojama, jog lėktuvas pradedamas eksplotuoti gegužės mėn.).

Beje, į „Aurelos” pirmąjį Baltijos šalyse „757-200” buvo sumontuotos 212 kėdžių, tuo tarpu „FlyLAL” sutalpins 235. „Wikipedia” sako, jog į „757-200” galima sutalpinti max. 234 kėdes, jei formuojama viena skrydžio klasė… Išvada?..


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

3 komentarai

  1. […] viešųjų ryšių agentūrai “PR Service/Edelman Affiliate”). Pranešimo spaudai apie naują skrydį į Stokholmą pavadinime jie įvėlė grubią klaidą, kuri įkūrė naują miestą – […]

  2. Draugishkas - 2008 03 27, 16:06

    Mano ziniomis PR service labai kremtasi ir taip daugiau nebedarys :)

  3. […] “FlyLAL” žingsnis atidaryti reisą į Skandinavijos sostinę yra sveikintinas (sveikinau jį ir tik prabilus apie naują kryptį). Pirmiausia, dėl atsirandančios konkurencijos Šiaurės kryptimis su “airBaltic”. […]

Leave a reply