.Mac paslauga atnaujinta

   
     

Trečiadienį „Apple” išleido ne tik naujus „iMac” kompiuterius bei naujus programinės įrangos „iWork” ir „iLife” paketus. Šiek tiek fone liko paslaugos „.Mac” atnaujinimas. Kadangi po paskutinio disko lūžio tapau šio serviso vartotoju, tai pakeitimus pamačiau.

Svarbiausias pakeitimas – skiriama bendra talpa išaugo dešimt kartų – nuo 1 GB iki 10 GB. Tuos 10 GB galima naudoti viskam – „Backup’ų” laikymui, el. paštui, failų laikymui, nuotraukų albumams, puslapių hostinimui, FTP serveriui ir t.t. Tiesa, populiarių puslapių hostinimui „.Mac” nepanaudosite, kadangi mėnesinis „data transfer” išliko – tik jis pakeltas iki 100 GB per mėnesį.

Be to, „iPhoto” atsirado nauja galimybė – „WebAlbums” kūrimas. Nuotraukas internete iš „iPhoto” galima publikuoti taip pat kaip iš „Picasa”. Iki šiol reikėdavo permesti nuotraukas į „iWeb”, kuris sugeneruodavo nuotraukų katalogą ir „užsiųsdavo” viską į „.Mac”. Dabar vienu žingsniu mažiau ir akivaizdžiai patogiau.

Kita naujovė – „.Mac” galima naudoti „for your domain”. T.y. jūsų el. paštas, puslapio adresas, gali būti nuosavas, o nebūtinai user@mac.com ir user.mac.com.

„Macintoshininkai” savo bloguose taip pat pastebėjo, jog „Apple” paleido į pasaulį atnaujintos „Backup” programėlės printscreen’s. „Backup” yra programėlė „.Mac” vartotojams, kuri periodiškai (arba rankiniu būdu) užbackup’ina svarbiausius duomenis į „.Mac” serverį, kitus prašo įrašyti į CD ar DVD. Tarp naujovių turėtų būti „Complete Backup” viso kietojo disko backup’inimas, „Backup to IPod” ir kitos smulkmenos.

„.Mac” paslauga kainuoja 99 dolerius per metus. Paslaugą galite užsisakyti čia. Tiesa, galite sekti nuoroda iš „Amazon” ir tuomet šią paslaugą galėsite nusipirkti už 79 dolerius – spauskite šią nuorodą.

„Apple” suteikia galimybę „.Mac” išbandyti 60 dienų nemokamai – spauskite čia.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

Nėra komentarų

Leave a reply