Sėkmės, Čakai! | Good Luck, Chuck, 2007

   
     

Išėjus iš filmo „Sėkmės, Čakai!” seanso mintyse kirbėjo du klausimai: kas buvo šio filmo vertėjas ir ar matė šį filmą komisija, suteikinėjanti Lietuvoje rodomiems filmus reitingus?

Lietuviškuose filmo titruose, kaip reta, labai daug klaidų. Kai kurios salėje sukelia graudų juoką: pavyzdžiui, ekrane pasirodantis užrašas „Present” (net nemokant anglų kalbos galima atspėti, jog jis rodo, jog veiksmas pradeda vykti dabartyje) išverstas gražiu lietuvišku žodžiu „Dovana”. Tik nelabai aišku, prie ko ta dovana.

Lietuvos kino teatruose šiai sukamai juostai suteiktas reitingas „T”. Tai antras „laisviausias” reitingas – šis reitingas tik rekomenduoja nepilnamečiams pasitarti su tėvais žiūrėti šį filmą ar ne, o realių apribojimų nėra jokių. Palyginimui – JAV šiam filmui buvo suteiktas reitingas antras „grieščiausias” reitingas (R) – į kino teatrą galima patekti tik su tėvais.

Nuogybių ir juokelių apie antrą galą filme „Sėkmės, Čakai!” yra tiek, jog „Amerikietiškas pyragas” nespėtų uostyti dulkių, jei bandytų lenktyniauti „kas daugiau ir stipriau”. Įsivėlimas į šlykščių scenų ir pigių juokelių tiradą tapo didžiausia komedijos problema. Pradėję dar vidutinišku tempu, į filmo pabaigą jie nori rodyti tik stipriau ir stipriau, o galutinai užmuša jau per titrus.

Kadangi juosta yra tik komercinė, pagrindiniam vaidmeniui buvo pakviesta viena ryškiausių jaunųjų Holivudo žvaigždžių Jessica Alba. Kažkada buvusi nominuota „Auksiniam gaubliui” už vaidmenį Jameso Camerono seriale „Tamsos angelas”, J.Alba pradeda skęsti vis gilesnėje komercinių juostų duobėje – pasimokyti ji galėtų iš Scarlett Johansson ar Keiros Knightley, kurios sugeba spėti pasirodyti visur ir gerai.

„Sėkmės, Čakai!” JAV kino teatruose uždirbo 40 mln. JAV dolerių – tikrai ne pats geriausias rezultatas. Viena iš priežasčių, kodėl komercinė romantinė komedija ne tapo ekranų hitu – reitingas. Jessica Alba pirmiausia yra paauglių žvaigždė, o šie, norėdami patekti į filmą, kartu turi temptis tėvus.

„Sėkmės, Čakai!” tapo pigių sekso juokelių kratinių – nelaimė dar ir ta, jog daugelis jų jau buvo girdėti ar matyti anksčiau. Neišspaudę kokybės, scenaristai perspaudė juokelių kiekio srityje. Juokeliais buvo bandyta užmaskuoti visiškai nevykusi ir buka filmo fabula – 10-metė gotė užkeikia kitą dešimtmetį, jog su juo permiegojusios merginos iš karto po sekso su juo sutiks savo gyvenimo vyrą. Prakeikimas kaip ir nekenkia, kol (o, netikėtume!) jaunuolis tikrai įsimyli vieną merginą. Atspėti kaip viskas tęsis toliau – lengviau nei pataikyti pirštu į nosį užsimerkus.

„Sėkmės, Čakai!” – viena bukiausių ir absurdiškiausių juostų, rodytų šiemet. Keista, jog Lietuvoje tokias leidžia žiūrėti bet kokio amžiaus žiūrovams … Matyt, kitaip ši juosta nesugėbėtų tapti populiariausiu savaitgaliu filmu.

Kadras iš filmo “Sėkmės, Čakai!”

Paskelbta www.kinas.info

Plačiau apie filmą –  Sėkmės, Čakai! | Good Luck, Chuck, 2007


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

4 komentarai

  1. Justinas Beinorius - 2007 10 21, 13:39

    Tik dar labiau mane įtiktinai, kad ten eiti nereikėtų. Tiesa, pastaruoju metu aplamai pasigendu normalių filmų kino teatre..

  2. simonas - 2007 10 21, 20:20

    Taip, dabar kino teatrų repertuaras nėra turtingas – rugsėjis ir spalio pradžia buvo nykūs mėnesiai – bet lapkritis tikrai daug žada – „American gangster”, „Lions for lambs”, „Shoot’Em Up”, „1612”, „The Kingdom”, „Beowulf”, „Golden Age” – visus juos noriu pamatyti.

  3. Andrius - 2007 10 21, 20:53

    Tai kaip suprantu jei patys sau issikase duobe. Prikure daug juokeliu apie antra gala galvodami kad eis daug paaugliu bet gavo griezta reitinga, o paaugliai su tevais nenori eiti. :D

  4. rectak - 2011 02 27, 04:55

    michael mathews of berkeley domecq consultancy is a rapist

Leave a reply