„Wizz Air” bazuos antrą lėktuvą Vilniaus oro uoste: keturios naujos kryptys ir skrydžių dažninimai

   
     

Aviakompanija „Wizz Air”, po sėkmingos pirmosios vasaros Vilniaus oro uoste, ateinančiais metais dvigubins pajėgas ir bazuos antrąjį „Airbus A320” lėktuvą.

Antrasis 180 vietų A320 lėktuvas veiklą Vilniuje pradės 2012 m. gegužės 26 dieną, šeštadienį. Išplėsdama veiklą Vilniuje, aviakompanija „Wizz Air” pasiūlys iš Vilniaus skrydžius keturiomis naujomis kryptimis, o taip pat skrydžiai kai kuriomis esamomis kryptimis bus padažninti.

Šalia skrydžių į Barseloną, Londoną, Romą, Milaną, Donkasterį, Dortmundą, Korką, Eindhoveną, aviakompanija „Wizz Air” 2012 m. pasiūlys tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Bergeną, Oslą, Paryžių ir Liverpulį.

Vilnius-Bergenas

Nuo gegužės 27 dienos aviakompanija „Wizz Air” pradės tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į antrąjį pagal dydį Norvegijos miestą Bergeną. Bergenas įsikūrės ant pietvakarinio Norvegijos kranto ir dažnai vadinamas Vakarų Norvegijos sostine.

Tiesioginiai skrydžiai tarp Vilniaus ar kitų Lietuvos oro uostų ir Bergeno niekada nebuvo vykdomi.

Skrydžiai Vilnius-Bergenas-Vilnius vyks du kartus per savaitę, trečiadieniais ir sekmadieniais.

Vilnius-Paryžius

Nuo gegužės 28 dienos „Wizz Air” pradės skrydžius iš Vilniaus į šalia Paryžiaus esanti Beauvais oro uostą.

Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Paryžių vyks pirmadieniais ir penktadieniais.

Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Paryžių sugrįš po metų petraukos – tiesioginius skrydžius Vilnius-Paryžius „airBaltic” nutraukė šių metų kovo mėnesio pabaigoje.

Vilnius-Liverpulis

Nuo gegužės 28 dienos „Wizz Air” pirmą kartą istorijoje Vilniaus oro uostą sujungs tiesioginiu skrydžiu su Liverpuliu. Prieš keletą metų atšventęs 800 metų jubiliejų, „The Beatles” gimtasis miestas Liverpulis yra vienas turizmo traukos taškų Anglijoje.

Skrydžiai tarp Vilniaus ir Liverpulio vyks du kartus per savaitę, pritaikyti tiek atvykstamajam, tiek išvykstamajam turizmui – pirmadieniais ir penktadieniais.

Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Liverpulį papildys Vilniaus pasiekiamumą su Vidurio Anglija. „Wizz Air” taip pat skraido į labiau į Rytus esantį Donkasterio/Šefildo oro uostą. Nuo Liverpulio iki Johno Lennono oro uosto iki 2,5 mln. gyventojų turinčio Mančesterio metropolio centro vos 55 km. Liverpulio oro uostas yra vienas didžiausių pigių aviakopmanijų centrų Didžiojoje Britanijoje – „Ryanair” iš Liverpulio vykdo skrydžius daugiau nei 30 krypčių, „easyJet” – daugiau nei 20.

Vilnius-Oslas

Nuo gegužės 27 dienos „Wizz Air” pradės tiesioginius skrydžius tarp Lietuvos ir Norvegijos sostinių – Vilniaus ir Oslo. Skrydžiai vyks du kartus per savaitę, trečiadieniais ir sekmadieniais.

Aviakomapnija „Wizz Air” skraidys į Sandefjord Torp oro uostą, kuris yra nutolęs 115 km nuo Oslo į Pietus. TRF oro uostas laikomas Rytų Norvegijos pagrindiniu „low cost” oro uostu.

Aviakompanija „Norwegian” skraido į pagrindinį Oslo Gardermoen oro uostą, kuris yra nutolęs nuo Oslo į Šiaurę apie 40 km. Sandefjord Torp ir Gardermoen oro uostus skiria beveik 200 km, todėl nors jie abu aptarnauja Norvegijos sostinę Oslą, turi skirtingą „catchment area” kas liečia Oslo apylinkes, kas yra ypač aktualu žinant labai aukštas antžeminio transporto kainas Norvegijoje.

Kaip rašiau apžvelgdamas rugpjūčio mėnesio rezultatus, Oslo kryptimi šiuo metu pasiekiamas keleivių srautas yra dvigubai mažesnis negu rekordiniais metais – 2008 m. vasarą šia kryptimi keliaudavo apie 7 tūkst. keleivių. „Wizz Air” šia kryptimi pasiūlys apie 3000 kėdžių per mėnesį.

12 „Wizz Air” krypčių iš Vilniaus oro uosto

Po šio plėtros paskelbimo, „Wizz Air” aviakompanija skrydžius iš Vilniaus vykdys 12 krypčių:

„Wizz Air” iš Vilniaus skraidys trimis kryptimis į Didžiąją Britaniją (Londonas, Liverpulis, Donkasteris/Šefildas), po dvi kryptis į Italiją (Milanas, Roma) ir Norvegiją (Oslas, Bergenas), po vieną į Prancūziją (Paryžius), Ispaniją (Barselona), Airiją (Korkas), Vokietiją (Dortmundas) ir Olandiją (Eindhovenas).

Daugiau skrydžių esamomis kryptimis

Plėsdama veiklą Vilniaus oro uoste „Wizz Air” didins skrydžių skaičių kryptimis, kuriomis skrydžiai prasidėjo iš Vilniaus šiais metais. Tokiu būdu įdirbtose kryptyse tikimasi keleivių skaičiaus augimo bei geresnio produkto.

Didžiausias skrydžių didinimas numatomas Londono kryptimi. Vietoje dabar vykstančių 5 skrydžių per savaitę bus vykdoma 11 savaitinių skrydžių. Tai yra, keturias savaites dienas vyks po du skrydžius per dieną tarp Vilniaus ir Londono Lutono oro uostų.

Daugiau skrydžių numatoma ir Eindhoveno kryptimi – šia kryptimi ateinančią vasarą bus skraidoma tris kartus per savaitę.

Pagal dabar numatomą planą, nuo 2012 m. gegužės pabaigos aviakompanija „Wizz Air” vykdys mažiausiai 35 skrydžius per savaitę. Tokia apimtimi „Wizz Air” Vilniaus oro uoste turėtų pervežti daugiau nei 0,5 mln. keleivių per metus.

Aviakompanija „Wizz Air” 2012 m. planuoja plėsti veiklą esamose bazėse. Anksčiau paskelbta apie tai, jog dar vienas lėktuvas papildys Varšuvos bazę 2012 m. pavasarį.

Aviakompanija „Wizz Air” pasilieka laisvos „capacity” Vilniaus bazės lėktuve – atsižvelgiant į ateities pardavimų rezultatus ir veiklos rezultatus žiemą bus didinamas skrydžių dažnis kai kuriomis kryptimis.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

344 komentarai

  1. Pellagija - 2011 09 7, 11:13

    Kokia gera dienos pradzia su tokiom naujienom! Smagu matyti Paryziu :) Mazas klausimukas, Dortmundas, kokiu daznumu zada skraidyti Wizzair ziema ir vasara?

  2. Mindaugas - 2011 09 7, 11:21

    Geras sveikinimai VNO :)

  3. Jurgis - 2011 09 7, 11:21

    Geros naujienos ! Ar tai , kad atsirado Paryzius su Wizzair reiskia, kad nebesulauksim net Simono zadeto easyJet ? Ir idomu, koks bus Ryanair atsakas ?

  4. abr - 2011 09 7, 11:22

    Smagu skaityt tokias naujienas! Laukiam ryanair atsako:)

  5. klaustukas - 2011 09 7, 11:24

    Kiek pamenu, Simonas jokio easyJet nebuvo zadejes, o buvo minejes, kad su jais kalbama, kaip ir su n kitu kompaniju.

  6. Jurgis - 2011 09 7, 11:29

    Tai dabar Wizzair baze Vilniuj susilygins su Ryanair baze Kaune :)

  7. Pranas - 2011 09 7, 11:30

    Dėl Ryanair atsako – žiemos sezone lygiant su šia vasara iš Kauno į Liverpulį skrydžių daugėja nuo 2 iki 3, į Paryžių nuo 3 iki 4, į Oslą nuo 3 iki 4, į Lutoną nuo 3 iki 5 per savaitę, pradedama skraidyt į Eindhoveną.

  8. Vytautas-NT - 2011 09 7, 11:35

    Įdomu ar Ryanair atsakys į tokią Wizz plėtrą Vilniuje. Nes kryptys panašios į nora dar daugiau konkuruot su Ryanair.
    Įdomu ką dar įdomaus Wizz pasakys per spaudos konferencija.

    Aišku Wizz plėtra iš esmės yra teigiamas dalykas, tik pasiūlytos kryptis iš esmės yra „pusiau liūdnos”.
    Reikšmingiausia kryptis, aišku, Paryžius, nors gaila, kad ne Orly, o Beuvais…
    Deja, tenka konstatuot, kad plėtra suplanuota emigrantinėmis krytptimis (UK/Norvegija), o ne turistinėmis. Nėra nei Italijos, nei Graikijos ar Kipro.

    Apibendrinant- šiandien paskelbta plėtra, realiai neduoda iš esmės geografinės plėtros (Paryžius iš Kauno buvo pasiekiamas).
    Tenka konstatuot, kad vežėjas labai atsargus ir nerizikuoja…

  9. Jurgis - 2011 09 7, 11:49

    Idomu butu ka nors isgirst ir is spaudos konferencijos. Gal kas buvot ?

  10. Jurgis - 2011 09 7, 11:59

    Новый президент airBaltic уже ждет отставки Флика
    http://rus.db.lv/nachalo/transport/novyj-prezident-airbaltic-uzhe-zhdet-otstavki-flika-36754

  11. Wizz - 2011 09 7, 12:08

    Naujienos, zinoma, labai geros mano galva. Atostoginiu krypciu, pritarciau, kad truksta, bet dar yra erdves tam, manau tiketina, kad gali buti. Na, bet kitu atveju, isitikines, kad Ryanair tikrai pasiulys.

  12. Jurgis - 2011 09 7, 12:11

    Jau keli zodziai is spaudos konferencijos:

    Wizz Air“ iš Vilniaus skraidys 4 naujomis kryptimis
    http://www.diena.lt/naujienos/miestas/-wizz-air-is-vilniaus-skraidys-4-naujomis-kryptimis-375229

    Wizzair rezultatas –
    „Nuo balandžio vidurio iki rugsėjo aštuoniais maršrutais skraidinti 115 tūkst. keleivių.”

    Wizzair planavo per metus VNO pervezti 300.000 keleiviu, tai panasu, kad pazadas bus ispildytas.

  13. Mindauqas - 2011 09 7, 12:17

    Buvom, nieko įdomaus/naujo nepasakė…
    Tik kaip pastebėjote naujų savaitinių skrydžių yra 15. Todėl dar lieka galimybė 3-4-5 savaitiniams skrydžiams.
    Ką vėliau po spaudos konferencijos šypsodamasis pasakė György Abrán tai, kad tai dar negalutinis krypčių sąrašas ir galima tikėtis, kad artimiausiu metu bus pridėta naujų bei tai, kad VNO bazuojami lėktuvai bus naudojami W skrydžiams.

  14. Vytautas-NT - 2011 09 7, 12:28

    Beje, įdomu, kodėl jie taip vėlai planuoja naujas kryptis- nuo gegužės pabaigos, o ne nuo pradžios? Ar tai susiję su tuo, kad jie gaus naują A320 tik gegužę?

  15. Linas - 2011 09 7, 12:31

    Labai geros naujienos!

  16. Jurgis - 2011 09 7, 12:48

    Na aisku, pats faktas , kad bus du bazuojami lektuvai jau yra gerai. Kad kryptys parenkamos labai atsargiai ir nerizikuojant irgi suprantama. Cia gi ne valstybine kompanija vykdanti kazkieno tai politine valia. O kryptys gali keistis, atsirasti arba dingti priklausomai nuo rezultatu. Is Flybe pranesimu as numanau, kad jie irgi planuoja Vilniuje bazuoti viena lektuva. Tai cia is tu deklaruotu planu. Bet matyt yra ir kitokiu, dar nedeklaruotu VNO augimo planu. Gal but tas pats Ryanair ka nors prides, gal Aeroflot atsiras …

  17. Mindaugas - 2011 09 7, 12:49

    Gal kas gali pasakyti kelinta valanda leidosi Lietuviu futbolo rinktine is Skotijos?

  18. Karolis - 2011 09 7, 12:53

    Taip pat buvau, manau, kad po Mindaugo turėjau progą pasikalbėt. Dėl orly – jisai nepsakė konkrečios kainos, bet sakė jog 40-50 eur buvo pagrindinė priežastis, o ne sloto gavimas is Orly. Antra, teiravausi dėl Malmo – sakė sąraše tikrai buvo/yra tik žemesniu rank.

  19. Belekazz - 2011 09 7, 12:54

    @Mindaugas, maciau kad 04.50 planavo leistis, bet buvo didelis rukas tai gal net ir nesileido Vilniuj…

  20. Jurgis - 2011 09 7, 12:57

    Jau wizzair.com rodo naujas kryptis is Vilniaus.

  21. oleg - 2011 09 7, 13:29

    Kaip Simonas ir sake, RYR is Kauno 44 papildomus skrydzius padare Kaledoms. Puiki neujiena!

    Del Wizz – oh yes!

    BVA yra gerai nes is BVA galima toliau su Wizz ir RYR skristi, plius pats miestas grazus traukiniu toliau po Prancuzija galima. IMHO geriau pigiau nusigauti iki BVA nei brangiau iki ORY arba CDG, nes connectiono skristi toliau vis tiek nera.

    Man idomu del Oslo, ar neissigas Norwegian? Ar nebus kaip su Stocholmu?

    Na ir del Bergen’o. At nores Norwegai i Vilniu vaziuot? Arba aplink Bergena yra pakankamai emigrantu A320 uzpildyti?

  22. Jurgis - 2011 09 7, 13:33

    Pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air” nori tapti vietine Lietuvos bendrove
    http://ekonomika.atn.lt/straipsnis/88551/pigiu-skrydziu-bendrove-wizz-air-nori-tapti-vietine-lietuvos-bendrove

  23. Andrius Užkalnis - 2011 09 7, 13:56

    Tiesiog taip gerai, kad sunku ką nors pridurti: ypač dažnumo padidėjimas į LTN. Be to, aš iš savo pozicijos sakau taip: kuo daugiau Wizzair skrydžių, tuo mažiau galimybių Ryanairui, ir man tai atrodo be galo gerai. Žinau, kuo daugiau žaidėjų, tuo didesnė konkurencija, bet aš primokėčiau už kiekvieną bilietą po 20 Lt, kad tik nematyčiau Vilniaus oro uoste Ryanairo. Čia mano toks subjektyvus pageidavimas.

  24. Linas - 2011 09 7, 13:57

    @Mindaugas
    taip ir leidosi 04.50 plius minus kelios minutes.
    zinau, kada igulos nariai grizo mano, tai speju, kad panasiai :)

  25. Evaldas - 2011 09 7, 14:02

    Sveikintinas naujų skrydžių atsiradimas, bet kaip ir kai kurie pasisakiusieji pritariu, kad iš besidubliuojančių su Ryanair’u skrydžių nieko gero. Nes tada renkamasi pagal kainą. Bent jau mano atveju dažniausiai laimi Ryanair’as su savo kaina. O ir iki Kauno nuvažiuoti ne taip toli. Kiek žiūrėjau skrydžių laikus, gerai, kad skrenda naujais reisais labai patogiu laiku – apie pietus. Čia jau didelis pliusas.

    Labai iš VNO norėtųsi/reikėtų daugiau skrydžių į Vidurio Europą (Kroatija, Austrija, Slovėnija, Slovakija, Čekija).

  26. Jurgis - 2011 09 7, 14:03

    @Andrius Užkalnis Na jau ne,- vilkas miske turi buti :)

  27. Patikimasis - 2011 09 7, 14:16

    Na apie mano jau minėtą antrą orlaivį jau šiandien pareiškė, šiems metams iš vengrų pusės kaip ir viskas bus, tik kad atsiminkit kad RYANAIR tai pat skraido iš VNO staigmenų gali būti :)

  28. ahoi - 2011 09 7, 14:45

    Puikios naujienos. Pagaliau ir vilniečiai galės pamatyti Paryžių.

  29. Vytautas-NT - 2011 09 7, 14:47

    Na, kaip supratau, Wizz Lietuvoje padalinio nesteigs…
    Tai kiek suprantu Orly Wizz atbaidė oro uosto mokesčiai?
    Vėlgi apie Suomiją Wizz kol kas negalvoja. Matyt tokio gero įdirbio, kaip Ryanair Tamperėj neturi…

  30. Vytautas-NT - 2011 09 7, 14:52

    Pastebėjimas A.Užkalniui: nors tamsta esat ekonomikoj liberalas (sprendžiant pagal straiposnius), bet kažkaip keistai skamba noras išguiti konkurentą.

    Juk padidėjus skrydžių į Londoną- galėsit pasirinkt Wizz bet kurią dieną. Nieks gį su šautuvu į jų mėlyną Boeing nevaro.
    O visi kiti turi teisę skrist pigiose ir nepatogiose odinėse sėdynėse…

  31. Jurgis - 2011 09 7, 15:23

    Nors Eurobasket Palangai padejo, bet statistika vis tiek rodo smukima:

    2011 August – 11.206 keleiviai
    Keleivių skaičius lyginant su 2010 m. – minus 3%

  32. principal - 2011 09 7, 15:24

    Butu idomu isgirsti Andriaus Uzkalnio argumentus kodel jis taip Wizz simpatizuoja ir stoja kryzium pries Ryanair (atsakymas, kad ne i ta Londono oro uosta skrenda netinka :))). Mano (niekam neidomia) nuomone, tai yra vienas ir tas pats, su savais pliusais ir trukumais. Wizz’o lektuvose vietos kojoms gal kokiais 5 cm daugiau (arba tai del spalvu tiesiog vizuali apgavyste), taciau Ryanair nera tokie patrake marsrutu planavime ir gali likti tikras, kad iki sezono pabaigos vienas ar kitas reisas gyvuos, ko nepasakysi apie Wizz. O siaip sias dvi kompanijas VNO su mielu noru mainyciau i EasyJet, kad ir su mazesne skrydziu geografija…

  33. Jurgis - 2011 09 7, 15:29

    KUN statistika:

    2011 August
    76.775 keleiviai
    Pokytis (2010/2011) – minus 13,97%

  34. Vytautas-NT - 2011 09 7, 15:30

    Tam kad sužinot kodėl A.Užkalnis nemėgsta Ryanair, reikėtų paskaityt jo komentarus Lrytas.lt ar jo bloge.
    Trumpai: „nežmoniškas elgesys su keleiviais”, todėl beveik viskas, kas ne Ryanair yra geriau…

    Beje, kiek suprantu kitais metais turim šansų pagaliau aplenkti Taliną? Man tai kyla klausimas, kodėl nepaisant didžiulio augimo šiemet, to padaryti nepavyko? Ar tai lėmė stebėtinai geri Rayair ir Estonian rezultatai?

  35. Vytautas - 2011 09 7, 15:32

    @ahoi – iki dabar žinoma, vilniečiai į paryžių nuskristi negalėjo. Nes aptverti kažkuo panašiu į Berlyno sieną. Pagal tokią pat logiką, niekas Lietuvoje išskyrus vilniečius neturi kaip nuskristi iki, pvz, Milano. Arba Romos. Stupido :)

  36. Vytautas - 2011 09 7, 15:34

    Andriaus Užkalnio Wizzair ir Ryanair lyginimas primena ginčus, kas geriau – vengriškas ar airiškas plastikas :)

  37. Andrius Užkalnis - 2011 09 7, 15:34

    @principal – esu jau sakęs, kad man nepatinka Ryanair rinkodaros strategija ir jų pasirinktas kalbėjimo registras. Pats low-cost modelis man yra tik modelis.

    Aktyvus pasididžiavimas, kad mes smirdam, bet jūs vistiek skraidysit, nes mes pigiausi, mane atstumia. Būna pigios parduotuvės, kur kiek moki, tiek ir gauni, ir jokių stebuklų, o būna tokios, kur ryte prieš atidarymą specialiai prispjaudo sėmkų prie įėjimo, apskrepliuoja langus ir pardavėjas iškolioja tarnybinėse patalpose, kad piktesnės būtų: kad niekam iš pirkėjų neliktų abejonių, kokie jie pigūs.

  38. Jurgis - 2011 09 7, 15:37

    @Vytautas-NT Na Talino augimas yra spartesnis nei Vilniaus, todel ir nepasivejam :

    Tallinn Airport serves 40% more passengers in August 2011
    http://www.baltic-course.com/eng/good_for_business/?doc=45363

  39. Pellagija - 2011 09 7, 15:48

    Su Ryanair reguliariai skraidau i Paryziu, jau geras pusmetis. Pirma karta eidama i ju lektuva, buvau nusiteikusi blogiausiam, buvau prisikaiciusi ir Andriaus, ir kitu atsiliepimu apie kosmariska elgesi. Taciau… Esu labai labai patenkinta sia aviakompanija. Nu nei vieno neigiamo dalyko pasakyti negaliu. Visada laiku, nei karto nevelavo. Taip, rankini bagaza Kaune tikrina, bet kai tokios kainos, as nieko bloga tame nematau. Jei esu alkana, isleidziu apie 20 EUR maistui lektuve, jei ne, tai neperku nieko. Beje, kai skridau su kudikiu, Kaune pakviete i Priority boarding, nors nieko uz tai nemokejau. Todel galbut, Andriau,Jums butu laikas truputi keisti nuomone, nebuti sustabarejusiam. Ryanair man yra pavyzdys, kaip is neigiamu atsiliepimu gerina savo zinomuma, is visko daro PR. Bet galu gale, kai moku vidutiniskai 180-250 LT uz abieju pusiu bilietus, man regis, Ryanair servisas idealus. Skridau is Paryziaus i Stambula su Turkish airlines, 640 EUR bilietas. Na pribloskiantis kainu skirtumas, Ryanair daro tikrus stebuklus, ir tikrai tas servisas kabinoje ar maistas nekainuoja 500 EUR…Tikras stebuklas yra Ryanair, ypac tiems, kurie turi skraidyti daznai ir moketi savo, o ne darbdavio, pinigais.

  40. Nuomone - 2011 09 7, 15:49

    @ Uzkalnis

    Tai ka rasote apie Ryanair ir siaip apskritai, tinka perfrazuoti apie tamsta. Skambetu taip „Man nepatinka Uzkalnio pigios savireklamos strategija ir jo pasirinktas kalbėjimo registras. Pats Uzkalnio modelis man yra tik modelis.

    Aktyvus pasididžiavimas, kad kiti smirda, bet jie vistiek skaitys, ka rasau, nes mano nuomone geriausia bei negincijama”.

    Kitos dalies netesiu, nes tiesiog ne kaip skambetu, nors ir butu galbut teisybe.

  41. Linas - 2011 09 7, 15:49

    As tai kazkaip izvelgiu tiesos A.Uzkalnio nuomoneje, nes FR pats CEO – atstumiantis arogantiskas airis (asmeniskai nepazistu, bet is visu viesu pasisakymu taip sprendziu), tai pagal ji ir visas kompanijos veidas ;)
    Gal jis ir genialus vadovas, bet jau toks nemalonus, kad net purto :)

  42. Vytautas-NT - 2011 09 7, 15:51

    40 proc. nieko nereiškia. Svarbu absoliutūs skaičiai. Čia skirtumas tik 3000 keleivių. Juolab, kad nuo rugsėjo, minint pirmąsias Star1 bankrtoto metines augimas VNO galėtų būt net daugiau, nei 40 proc.

  43. Andrius Užkalnis - 2011 09 7, 15:57

    @Pellagija, aš jums apie ratus, o jūs man apie batus. Aš ne apie apie aptarnavimą, o apie rinkodarą. Produktas adekvatus, pateikimas man nepatinka.

    @Nuomone – nieko naujo. Apie save esu tai girdėjęs ne kartą ir ne dešimt. Jei surengtume referendumą, pusė skaitytojų nubalsuotų už tai, kad manęs neliktų niekur viešoj erdvėj, ir be teisės grįžti. Įtariu kad nuo spalio, kai telike pasirodys mano laida, žiaugčiojančių dar padaugės. Visi taip sakantys turi teisę į savo nuomonę apie mane. Aš lygiai taip pat turiu teisę į nuomonę apie Ryanair.

  44. Nuomone - 2011 09 7, 16:02

    @ Uzkalnis.

    Nereiktu taip eilini karta susireiksminti, tame referendume mazai, kas dalyvautu :) Jei tai LRT, jie turi daug nevykusiu finansuojamu laidu, jei komercine TV, tai laukia, perfrazuojant serialo „Kas nori nuzudyti MIA (Uzkalni)” reitingai :)

  45. Vytautas-NT - 2011 09 7, 16:03

    Kas žiūri į tą marketigą? Na paskaitai straipsnį apie mokamą tualetą ir pan. pasijuoki ir viskas.

    Esminis dalykas, kad negalit verst kitų paslauga pasinaudot. Nepatinka pilstomo alaus taškas- neeikit, bet nekliūdykit intiligentui, kuris nusprendė įsigyt pigesnio alaus toli gražu ne butike…
    Beje, kalbant apie marketingą, reikia sakyt „sako kas prispjaudo semkių” ir pan., nes realybė tai normali. Skirkim galutinį produktą ir jo reklamą.

    Beje, kalbant apie TV, tai spėju, kad greit A.Užkalnis virs nauju „Dar pažiūrėsim” personažu…

  46. Patikimasis - 2011 09 7, 16:06

    Užkalnis daugeliu dėl RYANAIR teisus, su kuo kuo, bet FR mano ir gerb. A.U. nuomonė sutinka. Dėl kūdikio su motina, visame pasaulyje yra praktika, ir visuoses Litcarguose ir Baltic Ground S. yra net per praktika apmokyta kad tėvai su vaikais prileidžiami be eilės.

  47. Linas - 2011 09 7, 16:13

    OT
    vel katastrofa Rusijoje: http://www.lenta.ru/news/2011/09/07/plane/

  48. Simonas Bartkus - 2011 09 7, 16:21

    Pellagija ir kitiems – Dortmundas kitą vasarą bus 2x weekly. EIN dažninimas iki 3x weekly įvyks anksčiau nei bazės išplėtimas – nuo kovo pabaigos (esamame lėktuve bus sukeisti EIN ir DTM reisai).

  49. ahoi - 2011 09 7, 16:23

    Gerb. Pelagija ir Patikimasis,

    tai ne tik Litcarguso ir BGS, bet ir paties Ryanairo politika. Šeimos su mažais vaikais sodinamos be eilės, vaikiški vežimėliai (ir berods autokėdutės) skraidinami nemokamai.

  50. Jurgis - 2011 09 7, 16:24

    Государство требует вернуть бренд airBaltic
    http://biznes.delfi.lv/bnews/gosudarstvo-trebuet-vernut-brend-airbaltic.d?id=40503335

  51. Simonas Bartkus - 2011 09 7, 16:29

    Dėl ORLY – galiu pasakyti, jog „Wizz Air” svarstė galimybę skraidyti į ORY oro uostą, tačiau apsisprendė to nedaryti dėl iš ties didžiulių kaštų skraidymo į ORY. Pirmiausia ORY nedavė slot’ų, paskui tai pavyko pasiekti (su dideliais apribojimais, skraidymas atitinkamu laiku, mažiausiai 4x weekly ir t.t.), bei didžiulės antžeminio aptarnavimo kainos. Kas supranta kas tai – siekė apie 2000EUR už vieną A320 reisą. Grubiai tariant, išvykstant iš ORY, sąnaudos „ant žemės” yra apie 50EUR už kiekvieną keleivį.

  52. Vytautas-NT - 2011 09 7, 16:40

    Atsiprašau už įkyrumą, bet kodėl antras lėktuvas Vilniuje atsiranda taip vėlai? Ar tiesiog prioriteto eilėj kitos bazės Vilnių nurungė? Ar gegužės mėnesio rezultatai neleidžia pilnai antro lėktuvo išnaudot?
    Beje, daug įdomiau bus 2012 metų žiemą, kai reiks du lėktuvus užpildyt…

  53. Simonas Bartkus - 2011 09 7, 16:45

    Vytautas-NT: negalima vadinti tai vėlai. Vasaros pakilimas realiai prasideda trečią gegužės savaitę, o tikrasis – kai pradeda baigtis moksleiviams mokslo metai. „Wizz Air” kitąmet iš „Airbus” gauna 5 naujus lėktuvus numatytu grafiku ir vos juos gauna, iš karto įdarbina (2 senus lėktuvus ketina parduoti). VNO yra antrasis iš gaunamų lėktuvų – prieš kelias savaites „Wizz Air” pranešė, jog dar vienas papildys Varšuvos bazę (viso ten bus keturi).

  54. Simonas Bartkus - 2011 09 7, 16:48

    Dar dėl kurortinių maršrutų – „Wizz Air” šiai dienai turi strategiją, absoliučiai išnaudoti savo turimą lėktuvų parką. Priešingai negu „Ryanair”, kuri yra kelis kartus didesnė kompanija ir keliasdešimt lėktuvų žiemą „užmigdo”. Dėl šios priežasties „Wizz Air” imasi tų maršrutų, kuriais gali būti skraidoma „all-year-round”. Keli pavyzdžiai, kuomet „Wizz Air” skraido į Larnaką, Catania ar pan. yra kelionių organizatorių čarteriai su keliomis parduodamomis per „Wizzair.com” vietomis.

  55. Wincas - 2011 09 7, 17:01

    Wizz Airbusai biski tyliau dirba nei 738, ir vis dazniau RYR lektuvai virsta i Indisko stiliaus traukinius kur bagaza visi laiko rankose visa kelione mazai truksta kad pradetu sodinti ir ant stogo, bet daugiau akmenu i RYR darza butu sunku surast, o maisto visada galima isidet is namu… Be to Lutonas gal nepatogus oro uostas nes yra apmokestintas keleiviu isleidimas lengviesiems automobiliams ir autobuso linijos kainuoja beveik dvigubai brangiau nei is Gatwicko ar Stanstedo.

  56. Jurgis - 2011 09 7, 17:06

    Išsiaiškinta, kodėl Rusijoje nukrito lėktuvas „Jak-42“

    Sudužęs lėktuvas „Jak-42“ su Jaroslavlio ledo ritulio komandos „Lokomotiv“ nariais pakilęs nepasirinko saugaus aukščio ir susidūrė su švyturio antena, praneša ITAR-TASS.

    Susidūręs su už pakilimo ir nusileidimo tako ribų stovėjusios švyturio antena, lėktuvas subyrėjo į dalis ir nukrito.

  57. silentium - 2011 09 7, 17:35

    Rusijoje situacija su skrydžių saugumu – kraupi.

  58. Obs. - 2011 09 7, 17:51
  59. Marius - 2011 09 7, 20:22

    Simonai traukiniu stotelej jokia kita kalba tik Lietuviu?Vakar vaziavau visi klausia kur pirkt bilietus,nejaugi taip sunku parasyt anglu kalba kad pas konduktore…
    tikrai juokinga

  60. D - 2011 09 7, 20:38

    siek tiek paniurzgesiu:) dziaugiuosi tik del naujos krypties i Bergena, bet gaila, kad velgi labiau rupinamasi konkurencija su ryanair, o ne klientu gerove. Kodel dubliuojami marsrutai? Kodel nera skrydziu i wizzair rytines destinacijas – Belgrada, Sofija, Atenus, Antalija, Kijeva? esu tikras, kad zmones skristu ten.

  61. Mindauqas - 2011 09 7, 20:57

    @D, Esu tikras, kad nieko nesupranti aviacijoje ir nesi skaitęs nei vieno komentaro apie tai (skrydžius į „rytines destinacijas”) šiame bloge.

  62. inga - 2011 09 7, 21:23

    Aš irgi dėl low costų sutinku su Užkalniu, tik gal ne tokia kategoriška esu… be visa ko, tai Wizzaire dar nereikia nuolat klausytis apie bedūmes cigaretes, šešis loterijos bilietus už penkių kainą ir pan… tad aš geriau mokėsiu dešimt eurų daugiau (nors nepasakyčiau, kad to reikia), bet tarp Ryanair ir Wizzair rinksiuos wizzair, o jei yra galimybė, tai easyjet už abu geriau :)

  63. Pranas - 2011 09 7, 21:38

    O man Ryanair geriau. Nes Wizz Air pastoviai vėluoja (bent jau man taip nesiseka su jais, dar nei karto neteko atskrist laiku).

  64. Jurgis - 2011 09 7, 21:50

    Vilniaus meras A.Zuokas šiandien susitinka su kompanijos „Thai Airways“ atstovais
    2011 Rugsėjo 7, Trečiadienis

    Rugsėjo 7-9 dienomis, Tailando Karalystės valdžios kvietimu, Vilniaus meras Artūras Zuokas kartu su Susisiekimo viceministru Rimvydu Vaštaku lankosi Tailando sostinėje Bankoke.

    Vizito metu A.Zuokas ir R.Vaštakas susitinka su kompanijos „Thai Airways“, Tailando nacionalinės vežėjų asociacijos, Tailando pramonės rūmų, Užsienio reikalų ministerijos, Tailando Smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo biuro, Tailando Investicijų valdybos, Tailando Turizmo vadovybės atstovais ir Bankoko valdytoju.

  65. klaustukas - 2011 09 7, 22:18

    kad jau apie vaikus ir low cost prakalbot, gal galit paaiskinti, kodel uz savo bilieta reikia moketi 10 euru, o uz kudikio – 25?

  66. Patikimasis - 2011 09 7, 22:26

    Extra pastovus mokesti, jei bilietas bus 100 eur. kudikio bus 25eur.

  67. Obs. - 2011 09 7, 22:58

    About Vilnius Airport and Lithuanian politics. http://vilnews.com/?p=8726

  68. Linas - 2011 09 7, 22:59

    OT
    Visus su pergale :)

  69. Augustinas Žemaitis - 2011 09 7, 23:04

    Dėkui Linai, ir tave su pergale, ir kitus :)

  70. Mindauqas - 2011 09 7, 23:20

    @klaustukas, kažką tu čia painioji – nėra tokių kainų už kūdikį:)
    Jeigu apie LCC tai taip yra –
    Ryanair: 20 eurų/svarų PVM ir nepriklauso nuo to, kiek kainuoja bilietas suaugusiajam.
    Wizz Air: 25 eurai, bet ne daugiau nei suaugusiojo bilietas (be užsakymo mokesčio).

    Todėl tokio varianto, kaip tu rašai, nėra:)

  71. Wincas - 2011 09 7, 23:32

    Very nice post about politics, all true, but sadly nobody cares that clever people say….

  72. klaustukas - 2011 09 7, 23:37

    @Mindaugas. Nu sorry – smarkiai suklydau. 20 euru. vistiek labai logiska – galima po to sakyti, kad vezima veza nemokamai.

  73. Anzelmas - 2011 09 8, 00:18

    Puikios naujienos! Tikimės nepaskutinės!

  74. Mindauqas - 2011 09 8, 04:03

    @klaustukas, tiesiog, kadangi kalba šiandien ėjo apie Wizz Air, tai pas juos nėra taip, kaip parašei.
    o kas labiausiai nervina Ryanair’e, kad pvz. skrendant Italijos viduje kūdikiui, kaip kad kokiam bagažui priskaičiuoja PVM’ą (20%) ir vietoje 20 eurų kainuoja 24 eurus.

  75. Jurgis - 2011 09 8, 09:25

    Siandien „Verslo ziniose” interviu su Wizzair komercijos direktoriumi Gyorgi Abran – „Vilnius pasirinko teisinga veiklos krypti”.

  76. Linas - 2011 09 8, 09:32
  77. Audrius - 2011 09 8, 09:32

    @ Obs – Just for note. Vilnius Airport renovation was started in the very late Soviet times already. RIX and TLL Airports were enjoyed renovations before. New passenger terminals were built for Moscow Olimpic Games there. Young Lituanian Government should end already started new Vilnius Airport Terminal with some corrections of the interrior adopted for the international flights.

  78. Vytautas-NT - 2011 09 8, 09:36

    Deja PVM skaičiuoja visuose vidiniuose reisuose. Tiek Įtalijos, tiek Ispanijos, tiek UK. Ir nuo normalaus bilieto irgi PVM skaičiuojasi.

  79. Jurgis - 2011 09 8, 09:37

    “Wizz Air” komercijos direktorius: tikėtina, kad Vilnius išliks didžiausia baze Baltijos šalyse
    http://www.aviasistemos.lt/wizz-air-komercijos-direktorius-tiketina-kad-vilnius-isliks-didziausia-baze-baltijos-salyse/

  80. Belekazz - 2011 09 8, 09:40

    http://www.lrytas.lt/-13154628021315304547-iš-airijos-skridęs-girtas-kaunietis-siautėjo-ir-ore-ir-žemėje.htm

    Keistai atrodo, kad Lietuvos zurnalistai nepersistengia ieskodami tinkamos nuotraukos…Sikart garbe teko Brussels airlines:)

  81. Linas - 2011 09 8, 11:20

    Matau, kad is Tbilisio dar sirgaliu padave :)TGZ1793

  82. Marius - 2011 09 8, 14:36

    Pasikartosiu ,del VNO gelezinkelio stoteles yrengta puikiai viskas O.K. ant sienos daugybe info visos smulkmenos apie kainas ,dviraciu vezima ir pan…
    Bet viskas lietuviu kalba ,na nors tai ,kad bilietus pirkt pas konduktore ,bent jau angliskai parasytu ….Juokinga

  83. Vytautas-NT - 2011 09 8, 14:48

    Čia reikėtų ir VNO iniciatyvos. Galėtų patys kokį anglišką tekstą parengt ir pakabint. Nes geležinkeliai- lėtai besisukanti organizacija…

  84. Wincas - 2011 09 8, 14:54

    Na taip info tikrai trukst as net ir tos INFO lietuviu kalba nemaciau, galetu but kokia elektronine info lenta su traukiniu atvykimo laiku ir apacioj begancia eilute kad bilietai parduodami viduje.

  85. Wincas - 2011 09 8, 14:56

    Nors dar paparasciau butu gal padaryt vartelius kur imetus pora litu atsidarytu, tai ir konduktores nereiktu traukinyje.

  86. klaustukas - 2011 09 8, 15:09

    Naujos kartos rusiskos „kokibes” era gali ir neisausti:
    „”Parko problema yra, ir vyriausybei, matyt, teks priimti labai nelengvą sprendimą. Žmogaus gyvybė čia turi būti vertinama daugiau nei atskirti sumetimai, tarp jų šalies gamintojo rėmimas”, – pareiškė D.Medvedevas.
    Kaip pažymėjo prezidentas, „žinoma, reikia galvoti apie savus, bet jeigu jie nesugeba „išsijudinti”, reikia pirkti techniką užsienyje”.”

  87. Vytautas-NT - 2011 09 8, 15:09

    Kai ten šeši ar aštuoni traukiniai per parą važiuoja, tai automatas neapsimoka. Lygiai kaip ir lenta, kai visas tvarkaraštis sutelpa į lapą.
    Kitas dalykas- galėtų dar tvarkaraštį patobulinti. Nes neaišku, kam nuimami vakariniai reisai po 21 val. Juk Wizz atskrenda gana vėlai vakare. Ir dar keli lėktuvai. Trūksta kol kas tvarkaraščiui optimalumo, derinant prie skrydžių grafiko…

  88. Marius - 2011 09 8, 15:14

    Elektronine lenta yra rodo laika ir kada traukiniai vaziuoja,tik va ten koki lipduka ar nedideli plakata „You can by the ticket in train” ir viskas but O.K.,siaip kai vykau nustebau kad buvo Italu,Latviu ir is Maskvos grupe vyru visi klause to paties,gaila buvo ziuret kai jie toj daugybej info ant sienos ieskojo anglu ar rusu kalbu :)
    Siap galetu dar ir koki karstu,saltu gerimu aparata pastatyt , bent jau uz monetas vistiek reik laukt apie 10-15min,niekas ten jo neisplestu nes kiek ziurejau filmuoja yra viskas

  89. Mindauqas - 2011 09 8, 15:14

    Vartelių įrengimas ir išlaikymas kainuos kelerių metų konduktorės algą:) be to vis problemabus, kur tų metalinių litų gauti.
    Šiaip galėtų bilietus pardavinėti informacijos centre (o gal tą jau daro).
    Bet kam tas traukinys, kai dabar yra patogus susisiekimas autobusu.

  90. Marius - 2011 09 8, 15:16

    Traukinys yra gerai kai kamsciai ,bet tikrai nemazai zmoniu juo ten vaziuoja

  91. Marius - 2011 09 8, 15:18

    Tie vyrai is Maskvos klause keleiviu kur isigyt bilietus,vietinis Vilnietis rusakalbis sako „v metro” siek tiek pralinksmino:)

  92. silentium - 2011 09 8, 15:18

    Čia Medvedevas apie ledo ritulininkų katastrofą? Visada lengviausia kaltinti lėktuvą. Bet ko tikrai reikia Rusijai, tai kompleksinių priemonių aviacijos saugumui gerinti. Nes katastrofų yra labai daug, ir jei ne tas, tai anas atsitinka.

  93. Marius - 2011 09 8, 15:20

    Na traukiniu kiek supratau labiau Kaunieciai vaziuoja ,is Lutono atskride bent jau 3poros is Kauno skambinejo draugam kad va perses stoti ir i Kauna

  94. Wincas - 2011 09 8, 15:29

    Na ir as i Kauna visada traukiniu vaziuoju, labai patogu, bet kad info nera anglu kalba ar rusu tai tikrai liudna. Gal Simonai padarykit talka penktadieni po darbo ir dazais ant grindinio uzrasykit kad bilietus pirkti traukinyje :)

  95. Marius - 2011 09 8, 15:32

    Pedu lipduku visas kelias iki sustojimo ,o tokio neismaste:)

  96. Sarunas - 2011 09 8, 15:49

    Del idomumo paziurejau Wizz kainas i LTN, kai bus 2xDaily, puse 2012 vasaros kainos i viena puse 529 LTL. Kodel jos tokios aukstos? Dabar skrydziai zymiai pigesni… Zemiausia kaina buvo 169 litai i viena puse.

  97. Vytautas-NT - 2011 09 8, 15:51

    Todėl, kad vasara… Apskritai dabar taip iš anksto bilietus pirkt rizikinga. Be to, kaina priklausys nuo Ryanair ir pan.

  98. Mindaugas - 2011 09 8, 15:55

    Ir nepamirkstam kad kitais metais London2012 olimpiada :)

  99. Jurgis - 2011 09 8, 17:24

    It’s not 100% decided Latvia will channel money into airBaltic
    http://bnn-news.com/100-decided-latvia-channel-money-airbaltic-36129

  100. Wincas - 2011 09 8, 18:17

    Na va prasideda RYR reakcija i Wizz, pradejo keist skrydziu laika i Lutona, is ryto perkelia i pietus, negi bus Kun Lektuvas?

  101. Vytautas - 2011 09 8, 18:29

    @Wincas – nešnekėk nesąmonių:) LTN laikas buvo pakeistas jau prieš geras 10 dienų. Ir, dar svarbiau, Wizz plečiasi tik nuo gegužės mėnesio. Žiemos sezono tas neįtakoja (arba labai mažai įtakoja)

  102. Wincas - 2011 09 8, 18:50

    Sorry mane tik siandien perspejo RYR :) o pries geras 10 dienu nebuvo dar pakeistas nes keli bilietai buvo nupirkti tik pries savaite.

  103. Marius - 2011 09 8, 19:03

    Na 2012 konkurencija del UK tikrai padides nes ,kaip ir sakiau bent 3 poros vaziavo traukiniu i Kauna namo buvo parskride is Lutono,dar neaisku kiek atvaziavo pasiimt tikrai yra nemazai kaunieciu Wizzair”e…
    Jei norima bilieta reikia pirkt pries 2-3 savaites Wizzair kaina dazniausiai laimi ir bagazas 32kg pries 25kg
    Cia i gera ir kaunieciam nes Ryanair buvo jau uzkele kainas i UK

  104. Marius - 2011 09 8, 19:07

    Kas del Eurobasket anksciau tikrai per daug optimistidkai vertinau,bet nauda neabejotina ir minuse tikrai nebusim…
    Nepamirskim tu ~3000 Lietuviu kurie paskui rinktine vazineja jie cia isleido savo pinigus juk PVM 21% jis Lietuvai nuo bilietu nuo atributikos grizta ,tikrai minuse nebusim

  105. Wincas - 2011 09 8, 20:37

    Del tos kainos perkant labai velai bilieta tai tikrai jau daug kartu teko rinktis Wizz vien del to, ir turbut tai ir yra vienintelis faktorius del ko renkuosi Wizz nes kolkas perkant is anksto vistik laimi RYR.

  106. Marius - 2011 09 8, 23:21

    To Jonas,
    Wincai,
    nauda ne tik , kad pigiai kazkur gali nuskristi.
    kas is esmes yra saliai nenaudinga, nes isvezami pinigai. taciau ir tai kiek sukurta darbo vietu, pvz. Latviu kompanijoje dirba virs 1000 zmoniu, kurie mokescius moka Latvijai. Plius Lowcost kompanija, kaip jau visi turbut pripazista atveza ne tuos turtinguosius klientus, kurie sukuria kazkokia pridetine verte palikdami cia pinigu.
    na nesuprantu as taves juk griztantis atostogu emigrantai yra daug labaiau laukiami negu turistai ,jie ir pramogauja labiau ir SPA ielaidauja,stomatologai kaip dziaugias ir dar prisipirke cigareciu isskreda(kuriu kaina ,didziaja dalim vien akcizas)

  107. Retorinis klausimas - 2011 09 9, 08:56

    Is paskutiniu 25 irasu 9 padare „Marius”. Ar tai sveiko zmogaus pozymis?

  108. Wincas - 2011 09 9, 10:35

    O ar sveiko zmogaus pozymis skirstyti kas sveikas o kas ne ?

  109. Statistika - 2011 09 9, 10:58

    Aš esu kažkada skaičiavus, tai Jurgis buvo ~16% visų komentarų parašęs, dabar Marius vejasi lyderį :D

  110. Retorinis klausimas - 2011 09 9, 10:58

    Antroje vietoje po Mariaus – Wincas. Sveikiname du gudriausius forumo dalyvius!

  111. eras - 2011 09 9, 11:35

    @Marius jau galetum jei rasai tai surasyt viska i viena komentara, o ne i kelis atskirus kad tik daugiau butu.

  112. Marius - 2011 09 9, 12:04

    As bent jau savo tikru vardu pasirasau:)
    Gal nepradedam vel rietis jei kam nepatinka ignoruokit,neskaitykit…
    Buna kad kelis parasau,bet buna kad ir netelpa i 1na jeigu ka..

  113. Linas - 2011 09 9, 12:56

    Kas turite newstodate pasijungima?
    2011-09-09: Wikileaks: Hungarian carrier is fully owned by Russia

  114. Wincas - 2011 09 9, 13:28
  115. Andrius Užkalnis - 2011 09 9, 13:39

    Su Thai tai klasikinis pavyzdys, kaip antraščių rašytojai ir apskritai broliai žurnalistai pritempinėja svajones iki realybės.

    Kad Thai nieko nesvarsto, matyti net ir iš straipsnio. Zuoko reikalas pasiūlyti, ir čia don’t blame him for trying, bet Vilnius kaip Thai destination yra kaip, er, net nepatogu sakyti, kaip kas.

    Labai primena Rusijos kančias dėl bevizio režimo su ES šalimis. Koks nors rusų ministras nuvažiuoja į Briuselį ir eilinį kartą apie tai pazyzia, kad „Europai jau seniai laikas panaikinti vizas rusams, ilgiausias turėtų būti per trejus metus”. Kitą dieną rusų spaudoje: „Bevizės kelionės į ES – jau už trijų metų”.

  116. Wincas - 2011 09 9, 14:06

    Na tai gal zurnalistai pamirso prirasyt kad keliones su thai jau beveik pasiekiamos ir bus pradetos vykdyti iki 2030m :) Kaip ir 6000lt vidutine alga Vilniui…..

  117. Saras - 2011 09 9, 16:36

    Beje jei atidziau paziureti i Londono Wizzair tvarkarasti nuo birzelio bus galima is ryto nuskristi ir vakare grizti. Tai yra bene pirmakart istorijoje ir velniskai patogu, nes del vieno susitikimo nebereikes nakvoti be reikalo. Jega! Super skrydis verslo keleiviams

  118. A.Zuokas - 2011 09 9, 16:55

    Gerbiamieji, artimiausiu metu baigsiu derinti detales del AirVilnius o tada bus tiesioginiai skrydziai i Bankoka, Tel Aviva, Pekina, Tbilisi, New York ir t.t. Pamirsau pridurti, kad du kartus i diena. O dabar apsisarvuokit kantrybe ir laukit.
    Manau ir draugas Uzkalnis man pritars, kad tai bus labai sekminga ir pelninga kompanija.

  119. Jurgis - 2011 09 9, 16:56

    Kaip tai atsilieps VNO ? BA prades i Vilniu skraidyt, kaip kazkas tai prase :)

    Ryanair clears the way for BA to take over Aer Lingus
    http://www.herald.ie/news/ryanair-clears-the-way-for-ba-to-take-over-aer-lingus-2870965.html

  120. Linas - 2011 09 9, 16:58

    @A.Zuokas
    draugas – tai ale „tovarisch”?

  121. Mindauqas - 2011 09 9, 17:01

    @Saras, beje, jeigu atidžiau pažiūrėtumei, tai būtent apie tai ir yra šis straipsni, nes jeigu skrenda 11 kartų per savaitę, tai nori mažiausiai nenori 4 dienas reiks skristi po du kartus.
    Beje, jeigu dar atidžiau piūrėtumei, jau nuo šių metų (!) gegužės mėnesio iš Vilniaus į Londoną galima nuskristi ryte ir grįžti vakare.

  122. Andrius Užkalnis - 2011 09 9, 17:20

    Beje, manęs Vytautas-NT čia vis klausinėjo, ką aš galvoju apie Zuoko planus sumeistrauti Vilniaus oro bendrovę. Žinote, pagalvojus, mintis nebloga: vien kiek zanudų sunervintų.

    Man šiaip patinka beveik viskas, ką daro Zuokas; aišku, čia būtų kažin koks valstybinis įsikišimas į tą sferą, kurią labiau mėgčiau matyti privačią, bet man rodos, pliusų būtų daugiau nei minusų.

  123. Jurgis - 2011 09 9, 17:25

    Uzkalnis gaus A.Zuoko uzsakyma „paruosti” mases „nacionalinio vezejo” atsiradimui. Tam jau daug kas pritaria, nes pinigeliai tokio vezejo atsiradimui bus paimti is „runkeliu”, elitas jokios skriaudos nepatirs.

    Ministerija džiaugiasi pigiais skrydžiais, viešbučiai liūdi, kad nėra turtingų turistų
    http://iq.lt/titulinis/viesbuciai-skaiciuoja-neatskridusius-turtingus-turistus-ministerija-pigius-skrydzius/

  124. Jurgis - 2011 09 9, 17:29

    Kas nesigavo civilinej aviacijoj, gal gausis karinej –

    Aviacijos ateitis – jungtinės Baltijos šalių oro pajėgos
    http://www.veidas.lt/aviacijos-ateitis-–-jungtines-baltijos-saliu-oro-pajegos

  125. ahoi - 2011 09 9, 18:15

    Verslas su „pigiom” avialinijom? Muahahahaa

  126. Marius - 2011 09 9, 18:55

    Gal pasirodysiu nepopuliarus ,bet FlyLAL neatskraidindavo tiek turistu kad jiems kasmet nuostolius padenginet,na taip kai jie bankrutavo VNO buvo didelej duobej,bet jei palyginsim dabarti ir FlyLAL laikus ne toks jau ir didelis skirtumas del turistu plius minus taspats..
    ir nereikia valstybej deti pinigus i kiaura kisene,na tikrai nei Airbaltic nei EstonianAir niekada netaps didele kompanija o tik balansuos ant ribos,tie patys Airbaltic yra skaitomi kaip pigiu skrydziu bendrove (nors ir kainos didesnes,kas kad jie turi salone verslo kedziu,bet servisas koks)

  127. Marius - 2011 09 9, 19:00

    Wizzair kiek teko skaityt vos ne puse lektuvo Italai skrenda,na net FlyLAL tiek neveze…
    Nepamirskit tie patys emigrantai is UK isleidzia ne ka maziau nei verslo klientai gerai jie neuzsisako viesbuciu,bet kiek leidzia pramogoms,SPA,stomatologams ir t.t.,
    Jei bus didele kaina jie paprasciausiai neskris i ta Lietuva,ir del tu paciu tradiciniu vezeju kol nebuvo LCC juk kainos kokios uzkeltos buvo,na nereikia aisku kaip KUN kad visi skrydziai,bet kaip tokia 30% dalis VNO galetu net ir daugiau buti..

  128. .. - 2011 09 9, 20:01

    tik ka is TXL, 15 zmoniu reise buvo..

  129. klaustukas - 2011 09 9, 20:07

    principe taip – turtingas turistas nezino Lufthansos, turtingas turistas nezino SAS ir pan? gal reiketu labiau pripazinti realybe, kad turtingas turistas cia neturi ka veikti, ypac uz sumas, uz kurias gali lankytis daugelyje Europos saliu, kuriose net uz taksi prasmirdusi nereikia po 5 eurus uz kilometra moketi. tikriaus, paleidus Emirates, Qatar Airways ir pan skrydzius visi tik versis pirmaja klase ne bet kur, o i LIETUVA.

  130. Oleg - 2011 09 10, 02:30

    Simonai, man dar del ACI Europe Commercial Forum nelabai aisku. As suprantu kad tai gerai kad reikalingi zmones kitais metais atvaziuos i Vilniu ir tai jau yra „gerai”. Bet.. na bet kam, kokiam bizniui, verslo organizacijai, arba net kokiai neverslo instancijai butu naudinga susipazinti/pasikalbeti tiesiai su „tinkamais” zmonemis?

    Kai yra vietines avialinijos, man dar daeina, kaip close local networking galetu praversti, bet kai yra tik oro uostas…

    Sorry, jei klausimas reikalauja perdaug tavo laiko. Bet butu labai idomu suzinoti =)

  131. Augustinas Žemaitis - 2011 09 10, 12:26

    @Klaustukas – taksistai (nemenkas jų procentas) stebėtinai beveik visur bando apgauti. O Vakaruose jau ir bazinė kaina gerokai didesnė. Nepaisant to, atsiranda visokie „važiavmo iš oro uosto mokesčiai”, neva pridedami prie taksometro rodmenų net kai šis įjungtas, nors tokie mokesčiai ištikrųjų toje šalyje būtų draudžiami. Pats taksi paslaugomis todėl beveik nesinaudoju.

  132. Vytautas - 2011 09 10, 12:35

    SXF vėl atsirado tarp krypčių iš kauno. Tikėkimės, šįkart rimtai

  133. Vytautas-NT - 2011 09 10, 12:49

    Matyt Dortmundo rezultatai (o gal ir Bremeno) rezultatai paskatino atgaivint dalį Vokietijos krypčių. Nors, aišku, didžiausia Berlyno problema, kad ne bazė. Bet todėl iš Kauno ir skrenda.

    Beje, įdomu, ar į kovą dėl Oslo krypties įsijungs Norvegian? Juk jie gali be problemų dažnumą į tą pusę iš Vilniaus padidint. O gal dar kokią Norvegišką kryptį atidarys.

  134. Marius - 2011 09 10, 14:12

    Na Norwegian su Wizzair nepakonkuruos,juk su tokiu mazu lektuvuku geros kainos nepasiulysi…dar jei ir igula Norvegiska,kur uzdarbis bene didziausias europoj

  135. 3z - 2011 09 10, 14:27

    @Linas del Russian ownership of a Hungarian airline. Cia is Malev’o website. Is ties 2009 Malev buvo beveik visai rusu „globojamas”, bet pernai didzioji dalis buvo ispirkta.

    Malév ownership structure

    The ownership structure of Malév was modified on 26 February 2010. As a result of the transformation the Hungarian state acquired a 95% stake in Malév Hungarian Airlines, with the remaining 5% held by AirBridge Zrt. The change of ownership was managed by a reduction in the equity of Malév and then a capital increase. Russian Vnyesekonombank remains one of the largest creditors of the Hungarian airline; this means that its former ownership role is fundamentally changed to that of a creditor.

    Idomu, ar kas nors tyrinejot slovenu Adria struktura? Siuo metu jie karpo skrydzius, bet man nelabai aisku kokiu budu jie dar gyvi turint omeny Slovenijos gyventoju skaiciu (2 mil).
    Gero savaitgalio.

  136. klaustukas - 2011 09 10, 18:51

    kuris pries pora men atkakliai aiskino, kad Hainan nupirks Malev – sveikinu – kaip ir sakiau, nupirko :) laukit nauju Hainan pirkiniu saraso – tuoj supirks visa Europa

  137. klaustukas - 2011 09 10, 18:58

    @Augustinas Žemaitis – taip, visur yra savu niuansu ir savo priciudu, bet pripazinkim, kad net Ryga ir Talinas seniai uzgyveno CC aparatus masinose, nusipraususius taksistus ir apynaujas tas pacias masinas. stebuklu kraste progreso nematyti. turejau nesena istorija kaip bandziau uzsisakyti taksi su vaikiska kedute (sakiau, kad mokesiu papildomai, kiek reikes)… kad debilu isvadino poroj vietu, nieko tokio, bet galutinis rezultatas po dvieju dienu paiesku – taksi su kedute nera. martonas pazadejo atvaziuoti, bet „vairuotojas, turintis kedute, dingo”, merselitoj panasiai, o kiti net nera apie kedutes girdeje. paslauga gali buti pigi ir prastesnes kokybes, vidutine ir aukstesnes kainos ir kokybes. pas mus, deja taksi yra vidutiniskai brangus slamstas (jei kalbi lietuviskai). jei nekalbi lietuviskai – prabangus slamstas.

  138. Francas - 2011 09 10, 21:34

    Mariau, Norwegian beveik visi lektuvai 738… Gal ir mazas lektuvukas, ziurint kaip paziuresi..

  139. ES - 2011 09 11, 05:30

    Rėšiu stipriai „off topic”, bei būsiu pirmasis „užsiregistravęs” komentaruose šiandieną:) :
    Prieš 1h gryžome iš TVOU ir negaliu neaprašyti keleto susikaupusių įspūdžių ( čia gal ir ne visiškai TVOU bėda [ir suprantu, kad gal ir ne vieta čia išsipasakoti], bet bent jau SB žinodamas tokius dalykus bei, būdamas nuovokus žmogus, kažką galės pakeisti):
    – gryžome iš RHO su LLC ~ 2:40 a.m. ir labai ilgam ( pamenu buvo diskusija kas yra „ilgas bagažo laukimas”, bet kai mūsų lėktuvas buvo vienintelis nusileidęs tuo metu…) strigome prie bagažo atsiėmimo ( laukėme 30 min.). Skridome su 2 mažais vaikais ir tikėjomės, kad kaip ir visose kitose šalyse, vaikiški vežimai atvažiuos pirmiieji ( laipinomės per „rankovę”), bet naiviai tikėdamiesi supratingumo ;) pralaukėme tol, kol visi išsidalino lagaminus ir išsiskirstė. Kadangi nebuvome vieninteliai nesulaukę bagažo, o elevatorius vis sukosi tuščias, pradėjome ieškoti „vietinių”. Sutiktas apsauginis pasakė” nyzinaau kaa ciaa daryyt , gaaal kreaipkices i ofyysa( rašau kaip girdėjau;) ) ir pabėgo;) . Išsekus kantrybei vienas kartu buvęs tėvelis pats sustabdė elevatorių (!), kitas įlindo į vidų pro tas gumines uźuolaidas ir iškrapštė ten sumestus į krūvą vežimėlius ir kt. mantą;) Ką veikia apsauga nakčia, kad keleiviai patys pradeda išsikraudinėti bagažą iš personalo patalpų ??;)
    – kitas dalykas, kadangi išeidinėjome iš bagažo atsiėmimo skyriaus paskutiniai, radome paliktą fotoaparatą. Bandžiau belstis į policijos postą , bet niekas neatidarė . Mano 4m sūnus ta proga rėžė gilią mintį -” tėti, tai gi gal jie miega prie šviesos, o kitiems atrodo, kad dirba labai;) ” . Juokėmės ilgai .. Vienu žodžiu , oro uoste šianakt tarp 2:40- 3:20 apsaugos su policija nebuvo:)
    Dar kartą pasikartosiu , kad suprantu jog nevisi išvardinti dalykai yra tiesioginė TVOU kompetencija ir TVOU nėra objektas kuriam kristų visos ‘malkos’, bet jei bus proga kažkur kažką sureguliuoti (SB)- tai tik visiems į naudą. Įsivaizduokim kas būtų jei su vakariniu LH atvykę dėdės verslininkai patys krapštytusi bagažą sulindę į vidines patalpas…
    – dar dėl to fotoaparato, Simonai, jei kas teirausis oro uoste palikto fotoaparato ( gero)- mestelk žinute į forumą ir susisieksime. Jį palikęs keleivis taip pat skrido iš RHO.

    Dar kartą sorry už OT, bet manau, kad ši info nueis į tinkamą ausį;) Labanakt!

  140. Patikimasis - 2011 09 11, 12:45

    Tik šiap patarimas ir perspėjimas, daugiau po draudžiamas zonas nevaikščiok nes jau dabar jei nufilmavo kameros galima pradėti ikiteisminį tyrimą, jei šiandien kiltų gaisras būtent toje vietoje arba trapas po sustapdymo nebeveiks, kaltais liktumėte Jūs.

  141. Justinas - 2011 09 11, 13:19

    Ne kaltas, o įtariamasis :)

  142. Marius - 2011 09 11, 13:26

    kas del bagazo turbut turetu buti kokios tai nuostatos,del isdavimo ir pan.
    Ta prasme kaip jau minejo kituose OU yra pirma isduodami vezimeliai ,cia gal but privaloma taip ar pan..
    Nejau ten dirba ,kas nori paprasti „gruzcikai”,juk turi buti instruktazas ir pan., siaip bagaze taip ir dingti daiktai gali jei paliekami be prieziuros,ar jei tokie neatsakingi zmones dirba jie patys gali velnias zino ten ko prisigalvoti

  143. klaustukas - 2011 09 11, 14:35

    bagazas VNO yra laimes dalykas ir, matyt, nuo avialiniju priklauso. kiek skridau su Lufthansa, vezima visa laika rasdavau padeta rankoveje.

  144. Vytautas-NT - 2011 09 11, 14:52

    O kas Wizz aptarnauja? BGS ar Litcargus? Šiaip visos pretenzijos jiems…

  145. Vilius - 2011 09 11, 18:26

    Vytautas: Kur atsirado SXF?

  146. Vytautas - 2011 09 11, 19:29
  147. Jurgis - 2011 09 11, 20:26
  148. Linas - 2011 09 11, 21:00

    @Vytautas-NT
    LLC aptarnauja BGS, taip kad visos pretenzijos jiems! VNO administracija cia neturi svertu…

  149. klaustukas - 2011 09 11, 21:03

    @Jurgis. Beviltiskas straipsnis su kvaila antraste.

  150. Simonas Bartkus - 2011 09 12, 00:13

    ES: ačiū už feedback, žiūrėsim į situaciją.
    Šiaip, bagažo iškrovimo politika yra aviakompanijos politika, kurią įgyvendina „ground handler’is”. Tai šiuo atveju arba „Small Planet” neturi tokios politikos, arba antžeminė kompanija, šiuo atveju BGS, reikalavimų neįvykdė.
    Beje, bagažo išdavimo laikas / radiniai taip pat yra aviakompanijos politika, kurią oro uoste įgyvendina „ground handleris”.

  151. ES - 2011 09 12, 00:32

    Supratau.

    P.S.Del radinio manau padariau viska ka galejau ;) : informavau Novatura , kad susisiektu su visais keliavusiais (turi visu e-mail’us); parasiau laiska BGS, bandziau rasti teisybe nakties metu TVOU ;) ir virtualioje LT aviacijos Mekoje apsiskelbiau. Lauksim rezultatu !

  152. Audrius - 2011 09 12, 10:08

    Betgi ground handlingo politika negali būti: „Keleiviai tesižino patys”. Anksčiau iki bagažo išdavimo pabaigos budėdavo BGS atstovas ir dar fiksuodavo „lost and found”.

  153. Jurgis - 2011 09 12, 10:25
  154. Linas - 2011 09 12, 10:33

    @Audrius
    matyt buvo tokia naktis, kai darbuotojai „pavargo” ir nuejo ilsetis… :)

  155. Jurgis - 2011 09 12, 10:41

    Государство могло потерять большинство в airBaltic
    http://biznes.delfi.lv/bnews/gosudarstvo-moglo-poteryat-bolshinstvo-v-airbaltic.d?id=40573445

  156. Jurgis - 2011 09 12, 10:55

    BAS bando pasididinti airBaltic akciju paketa iki kontrolinio akciju paketo. Latvijoj atmosfera vel uzkaito. Matyt laukia ilgas teisminis gincas, nes gali pasirodyti, kad BAS apmokejusi SAS obligacijas pataps ir pagrindine airBaltic savininke. Veiksmas pasisuko idomia ir netiketa kryptimi.

    ‘airBaltic’ par 10 miljoniem eiro pārdod neapmaksātā kapitāla akcijas noslēpumainam pircējam; sola valstij tiesības izpirkt
    http://bizness.delfi.lv/uznemumi/airbaltic-par-10-miljoniem-eiro-pardod-neapmaksata-kapitala-akcijas-noslepumainam-pircejam-sola-valstij-tiesibas-izpirkt.d?id=40574455

  157. Jurgis - 2011 09 12, 11:10

    Минсообщения: в результате действий Флика государству может быть причинен существенный ущерб
    http://biznes.delfi.lv/bizopinion/minsoobscheniya-v-rezultate-dejstvij-flika-gosudarstvu-mozhet-byt-prichinen-suschestvennyj-uscherb.d?id=40573749

  158. Audrius - 2011 09 12, 11:25

    Dėl Air Baltic viskas aišku. Su investuotoju buvo sudaryta sutartis neginanti valstybės (ir mokesčių mokėtojų) interesų. Kadangi už valdininkų „nekompetenciją” nebaudžiama, tuo pasinaudojo nevisai sąžiningi akcininkai.

  159. klaustukas - 2011 09 12, 11:28

    panasu, kad Latvijos laukia likimas kaip Lietuvos po FlyLAL nusileidimo 2008.

  160. Jurgis - 2011 09 12, 11:55

    Флик объяснил, откуда „лишние” акции airBaltic
    http://biznes.delfi.lv/bnews/flik-obyasnil-otkuda-lishnie-akcii-airbaltic.d?id=40576153

  161. mmm - 2011 09 12, 11:58

    Flikas paturbintas ziemelis

  162. Donatas - 2011 09 12, 12:03
  163. Audrius - 2011 09 12, 12:07

    Aš jau apsidžiaugiau, o pasirodo, kad „dreamlaineris” B737-800.

  164. Vytautas-NT - 2011 09 12, 12:09

    O ką B787 Kaune veikė?

  165. mantas - 2011 09 12, 12:18

    bremene cia juk :) paziurekit info apie foto :)

  166. Audrius - 2011 09 12, 12:21

    Šiaip jau ANA neužilgo turėtų gauti pirmą B787, bet tai jis nudažytas japonų, o ne Boeingo spalvom.

  167. Linas - 2011 09 12, 12:22

    Zmones, nejuokinkite, juk vienas kita vadiname besidominciais aviacija… I betkokios nuotraukos nuoroda su betkokia antraste nebutina taip reaguoti :)

  168. Wincas - 2011 09 12, 13:21

    Sitas dreamlineris dazniausiai bazuojamas stanstede ir labai daznai atskrenda iki KUN.

  169. Ežys - 2011 09 12, 13:32

    787 birželio gale matytas TXL stovintis.

  170. Jurgis - 2011 09 12, 14:31

    airBaltic council sells shares worth nearly 60 000 lats
    http://bnn-news.com/airbaltic-council-sells-shares-worth-60-000-lats-36246

  171. Mindaugas - 2011 09 12, 14:46

    Audriau jau gavo ANA, ir jau pradejo ekslotacija :)

    http://www.ana.co.jp/promotion/b787/en/

  172. Vytautas-NT - 2011 09 12, 15:00

    Grįžtant prie A.Užkalnio straipsnio ir jo ditirambų A.Zuoko atžvigiu, tenka pastebėti, kad naujausiais jo projektas- elektroleriai, kūrių niekas nesinuomoja? Viešųjų ryšių prasme gal ir neblogas dalykas. Ypač stebėtina, kaip greit jis įgyvendintas (nors gal įdėja lapta brandinta iš seniau).
    Kalbant apie aviacija, tai mažos pelno maržos nėra kliūtis plauti piunigus, ką sėkmingai įrodo mūsų kaimynai latviai. Svarbu, kad būtų kas tuos pinigus į kasą ineštų.

    Tęsiant diskusiją- jei „Zuokas Air” nestartuos kitų metų pavasarį, tai jam bu labai sunku keleiviu naujam vežėjui susirast.

    Beje, prisiminus Wizz komercijos direktoriaus Gyorgi Abran interviu „Verslo žiniom”, esminę tezę suformuluot paprastą- jei AirBaltic bankrutuos, tai mes galėsim atidaryt daugiau tiesioginių krypčių.
    Tik vat užmirštama pasakyt, kad AirBaltic dabr jungia su daugiau nei 60 krypčių ir dar su nemažu skaičiumi HUB’ų iš kur galima į tolimus tolius keliaut.

    Ir pabaigai klausimas- kodėl Adžarijos kurortai (Gruzijoje) Lietuvoje nepopuliarūs? Ar ten viskas baisiai brangu? Ar servisas beviltiškas? Nes skrist ne toliau nei Turkija ar Bulgarija?

  173. Vytautas - 2011 09 12, 15:13

    @Mindaugas – nemeluok ;)
    Delivery sept. 28

    http://boeing.mediaroom.com/index.php?s=43&item=1902

    first commercial service: http://www.ana.co.jp/promotion/b787/en/info/archive.html#05

  174. Jurgis - 2011 09 12, 16:31

    „airBaltic“ akcininkų karas tęsiasi: B.Flickas paskelbė, kad valstybė nebeturi daugumos akcijų, o ši kreipėsi teisman
    http://www.lrytas.lt/-13158336991314720844-airbaltic-akcininkų-karas-tęsiasi-b-flickas-paskelbė-kad-valstybė-nebeturi-daugumos-akcijų-o-ši-kreipėsi-teisman.htm

  175. Mindaugas - 2011 09 12, 17:03

    @Vytautas as remiausi:

    http://verslas.delfi.lt/archive/article.php?id=47275973

    „Reuters“
    2011 liepos 4 d. 19:33

    Į Japoniją atkeliavo pirmasis „Boeing” laineris „787 Dreamliner“
    © Reuters/Scanpix

    Sekmadienį Tokijuje sėkmingai nusileido kompanijos „Boening“ pasididžiavimas – „787 Dreamliner“ laineris, kuris įvardijamas kaip pirmasis pasaulyje degalus taupantis, iš kompozicinių medžiagų pagamintas lėktuvas. „787 Dreamliner“ laineris prisijungs prie „All Nippon Airways“ avialinijų degalus taupančių lėktuvų flotilės.
    tai pat yra video pagal nuoroda.

    o cia kad jau skrydo
    http://www.ana.co.jp/promotion/b787/en/info/archive.html#05 :)

  176. Lee - 2011 09 12, 18:18
  177. Lee - 2011 09 12, 18:26
  178. oleg - 2011 09 12, 18:37

    chm…

    http://www.airbaltic.lv/public/48803.html

    idomu kodel atsauke skrydzius…

    Berlin (BT213 and BT214), Brussels (BT603 and BT604), Tallinn (BT361 and BT362) and Vilnius (BT347 and BT348)

  179. Oleg - 2011 09 12, 19:31

    Vilniaus ir Tbilisio merai: „Tarp miestų reikalingi tiesioginiai skrydžiai“

    http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/101/?itemID=94597

    As jau pradedu tiketi kad Zuokui pavyks…

  180. Simonas Bartkus - 2011 09 12, 20:26

    Oleg: panašu, kad vienas BT Dash išėjo iš rikiuotės.

  181. Jurgis - 2011 09 12, 21:24

    airBaltic отменила несколько рейсов, компанию обвиняют во вредительстве
    http://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/airbaltic-otmenila-neskolko-rejsov-kompaniyu-obvinyayut-vo-vreditelstve.d?id=40585043

  182. Jurgis - 2011 09 12, 22:53

    Флик и Латвия выяснят отношения через Генпрокуратуру
    http://biznes.delfi.lv/bnews/flik-i-latviya-vyyasnyat-otnosheniya-cherez-genprokuraturu.d?id=40589543

  183. Marius - 2011 09 12, 22:56

    Na ,kas cia dabar del Airbaltic dar normaliai rase…
    Cia jau tikrai negeri dalykai dedas,cia panasu Flikas kol dar zodi turi bando sumazinti kompanijos verte ir pigiai perimti kompanijos valdyma,bet cia jau nebera normalu kas vyksta..

  184. klaustukas - 2011 09 12, 23:01

    viskas cia normalu del to airBaltic – koks vadovas, kokia salis, tokia ir biznio pabaiga. mmm, matyt, teisingai auksciau viska apibudino. atsaukinejami skrydziai – jau kazkas panasaus i konvulsijas.

  185. Augustinas Žemaitis - 2011 09 12, 23:22

    @Vytautas-NT – Atostogas Gruzijoje galima siūlyti, atsižvelgiant į kainas, bevizį režimą, rusų kalbos paplitimą tai galėtų būti populiarus produktas.

    Kita vertus, su tokiu produktu įeiti į rinką nebūtų paprasta. „Viskas įskaičiuota” klientams dažnai mažai rūpi, ar jie pamatys ką nors naujo, neretai jie metai iš metų keliauja į tuos pačius Šarm El Šeicho ar Antalijos apylinkių viešbučius, jei jau kartą patiko (bent jau žinau tokių istorijų). Taip pat vyksta susižinojimas per draugus ir gimines: jei kas jau buvo Hurgados viešbutyje X ir jam patiko, tai parekomenduos ir draugams, pažįstamiems – kelionių organizatoriams padaugės klientų. To nebūtų su naujomis kelionių kryptimis.

    Todėl dažnai labiau apsimoka siūlyti jau įsitvirtinusias rinkoje kelionių kryptis, kol konkurencija nepriverčia užsiimti nišos, kaip Star Holidays (nevisai sėkmingai) bandė su Taba.

  186. Marius - 2011 09 13, 00:21

    na tikrai su Gruzija cia briedas,patys matet kokie jie turtingi net neuzteko pinigu antram etapui skrido namo is Klaipedos…
    o mes lietuviai vargu ar skrisim ten juk siaip toli,o dar priprate prie Wizzair,Ryanair kainu na tikrai 15% load kazin ar tiek butu..

  187. Lee - 2011 09 13, 09:17

    Simonai, BT dashas isejo is rikiuotes, ar sulaikytas uz skola?

  188. Vytautas-NT - 2011 09 13, 09:40

    Patiksliansiu- mano klausimas buvo susijęs su užsakomųjų skrydžių į Gruziją problema, o ne reguliarių reisų. Tai kad šalis neturtinga, turisto požiūriu yra gerai- kanos mažos. Ant to iškilo Turkija…
    Aišku kažkokie judesiai į tą pusę galimi nebent kitą vasarą.
    Bet šiaip mūsų kelionių organizatoriai kažkaip ypatingos fantazijos neramumų šiaurės Afrikoje momentu nepademonstravo.

    Beje, įdomu kaip šiemet kelionės į Tunisą sekėsi? Kuris, nors ir netoli Libijos, bet vis kažkiek ramesnis…

  189. Simonas Bartkus - 2011 09 13, 09:42

    Vytautas-NT: nors ir buvo pardavinėjamos, nė viena kelionė į Tunisą šiemet neįvyko.

  190. Audrius - 2011 09 13, 10:02

    @Vytautai-NT – Ten servisas prastokas. Kas dar pripratęs prie tarybinio stiliaus ir mūsų Palangos, tam gal būt ir nieko. Tiesa, gamta ten įspūdinga.

  191. Vytautas-NT - 2011 09 13, 10:09

    Jei gerai atsimenu ankstesnį straipsnį, tai šiemet mažėjo bandras skrendančių atostoginėmis kryptimis skaičius (imant tiek užsakomuosius, tiek tiesioginius reisus)?
    Nors, aišku, didžiausias peilis mūsų rinkoje- konkurencijos stoka. Tiesa, tenka konstatuot, kad Star1 irgi savo gyvavimo laiku jokių egzotikų nepasiūlė. Iš kitos pusės- gyveno ikikriziniais laikais.

  192. ahoi - 2011 09 13, 10:39

    Atsipeikėkit. Niekam ta Gruzija neįdomi. Na taip – per metus susidarytų 3 grupės alpinistų po 5 žmones, 10-20 istorijos ir kultūros mėgėjų ir dar kokie 5 frykai kuriems dzin, kad atostogų metu gali gauti kulką kakton. Dėl tokio srauto neverta net kukurūzniko variklio kaitint.

  193. Ignas - 2011 09 13, 10:44

    Hmm super, kaip supratau Wizz dar neapsiprende kurias kryptis daznins, o gal dar kokia nauja prides… Gerai kai Airbaltic bankrutuos gales dar pora lektuvu i Vilniu nupirkt :))

  194. Linas - 2011 09 13, 10:47

    @Vytautas-NT
    spejau pasinaudoti 2 kelionemis su Star ir abi labai patiko. Taba buvo tiesiog nuostabi kelione!
    Kiek zinau, po Star bankroto, sekanciam sezonui Taba bande lyg ir Novaturas pardavineti, bet kaip jiems sekesi – negirdejau…

  195. Andrius Užkalnis - 2011 09 13, 10:53

    @ahoi: Siūlyti čia kai kam atsipeikėti dėl Gruzijos yra tas pats, kas Palangoje Basanavičiaus gatvės restoranininkui siūlyti negroti taip garsiai muzikos, o jo draugei – pamiršti plastmasinius auskarus iki pečių.

    Kliedėtojas negali nekliedėti: nerašyti apie Gruziją ir Baltarusiją jam būtų priešiška gamtai ir žmogiškajai prigimčiai. Kaip kažkas pasakė per CNN: čia kaip siūlyti Britney Spears, kad ji nerodytų bambos. „It is against nature.”

    Mintį apie Gruziją, kaip apie perspektyvų kurortinę kryptį, stumia tik tie, kas seniai ten nebuvo. Gamta graži, maisto skanaus irgi yra (NB: vynas skanus tik tiems, kam skanus gruziniškas vynas ir kas Bulgariją laiko didžia vyndarystės deržava), bet servisas yra grynas tarybinis akvaparkas su kalneliais. Aišku, jei galvoje tik Vakhtangas Kikabidzė ir „Mimino”, tai niekas nepadės. „Paaaerodromu, paaaerodromu, layner probežal kad ko sud’be”.

  196. Mindaugas - 2011 09 13, 11:04

    http://verslas.delfi.lt/automoto/airbaltic-is-rygos-atsauke-7-skrydzius-priezastis-neaiski.d?id=49570648

    Latvijos prezidentas negalės grįžti iš Briuselio

    „AirBaltic“ atšaukus reisą „Briuselis–Ryga“, Latvijos prezidentas Andris Berzinis antradienį vakare negalės grįžti į Latviją iš komandiruotės.

    „Prezidentas taip pat tapo B. Flicko („airBaltic” vadovo – DELFI) politikos įkaitu“, – agentūrai BNS pareiškė jo atstovė spaudai Liga Krapanė.

    L. Krapanės teigimu, A. Berzinis planavo išskristi į Rygą pirmadienį vakare, tačiau reisas buvo atšauktas, o skrydis atidėtas iki antradienio vakaro, bet paaiškėjo, kad ir šis skrydis taip pat neįvyks. Šiuo metu prezidentui ieškomi kiti grįžimo variantai, tačiau bilietai į likusius reisus itin paklausūs ir juos sunku gauti.

    A. Berzinio vizito Briuselyje metu jį lydi L. Krapanė, kanceliarijos vadovas Gundaras Daudzė ir patarėjas užsienio politikos klausimais Andris Pelšas. :)

  197. Vytautas-NT - 2011 09 13, 11:12

    Tiems kam neįdomi Gruzija priminsiu, kad prieš keletą metų vyko ir užsakomieji skrydžiai į Krymą. Tačiau dabar, kai rusai tenai kainas sukėlė, toj vietoj ilsėtis neapsimoka…
    Kaštų prasme skraidint į Kanarus turistus yra daug brangiau, negu į Batumi.
    Aišku įdirbti naują šalį, kur nėr jokios tradicijos keliauti nėra lengva. Galim prisimint nepavykusi eksperimentą su skrydžiais į GOA.

    O kalbant apie rinkos būseną, turim situacija, kai dalis pasiūlos iškrito (Tunisas, kažkiek Egiptas), o vietoj to nelabai ką naujo pasiūlyta.

    Gruzijos atveju- yra specifinis politinis fonas. Pastaruosius keletą metų demonstruojama draugystė (Gruzijos dienos ir pan.). Pavyzdžiui apie tą pačią Rumuniją ar Bulgariją mūsų žiniasklaidoj daug mažiau informacijos…

    Lietuvos geografinė padėtis yra aiški. Šiuo atveju mes turim labai nedidelį pasirinkimą to, kas yra arti mūsų: Juodosios jūros ir Viduržemio jūros pakrantė…

  198. sharchanas - 2011 09 13, 11:13

    siek tiek neitema:

    to ahoi

    kokios kulkos kakton? Buvau ten 2009 (lygiai metai po konflikto su Rusija). Tai jauciausi saugiau negu Europoj :) Aptarnavimo kulturai ir kokybei toli iki Europos, bet ir kainos stipriai mazesnes, o dar koks gamtos grozis…

    Reziumuojant, salis tikrai idomi ir verta apsilankymo, bet jaunesnei kartai nelabai zinoma ir reiktu viska paciam planuotis, o vyresne prie ruso ir taip ten buvusi…

    PS O susisiekimas su Gruzija ir taip neblogas, problemos tame nematau…

  199. Vilius - 2011 09 13, 11:14

    Dėl Gruzijos sutinku, kad kliedesiai.

    Taip pat būčiau prieš metus kliedesiais laikęs, jei kas nors būtų prašnekęs apie reguliarius, kad ir sezoninius, reisus tarp Lietuvos ir Rodo bei Koso.

  200. Linas - 2011 09 13, 11:15

    LV prezidentas galetu atskristi su SN iki VNO, paskui masina :)

  201. Vytautas-NT - 2011 09 13, 11:25

    Dar patikslinsiu dėl Gruzijos perspektyvų- viskas priklauso nuo kainos ir kokybės santykio. Jei kokybė nekokia, bet labai žemos kainos- tas irgi gali sužaist. Aišku, tada ten neskris mėgtantys Turkijoj gyvent 5 žvaigždžių viešbūty su All Inclusive…
    Kitas dalykas, kad Gruzija visada bus įdomi pažintinio turizmo prasme, bet čia jau mes apie charter’ius nekalbam…

  202. Vytautas-NT - 2011 09 13, 11:29

    Matyt A.Berzinis ekonomine klase skrido. Nes jei būtų skridęs verslo klasę, manau problemų pakeist maršrutą neturėjo kilti. Ar dabar AirBaltic verslo klasė irgi pasižymi kažkokia specifika, kad nelabai ekstra atveju nuskrisi aplinkui?

  203. Donatas - 2011 09 13, 11:31
  204. Oleg - 2011 09 13, 12:04

    Linai, Berzinsui patogiau butu su FR iki KUN ir toliau flybus :P

  205. Mindauqas - 2011 09 13, 12:21

    @Vytautas-NT, o tu bent įsivaizduoji kokios kainos Batumi? Normalus „euroremonto” standartus atitinkantis viešbutis nuo 60-80 eurų nakčiai (čia minimali kaina). Ar tu siųlai vežti čerteriu ir apgyvendinti pas bobutes?

    @Vilius, tuo tarpu kainos Kose ir Rode prasideda nuo 20-30 eurų ir skraidina ne charteriai, o Ryanair. Aš ir dabar galiu sakyti, kad kliedesiai, kad kas nors kitas be Ryanair reguliariais skrydžiais galėtų ten skraidinti. Palyginimui kiek skrenda su Ryanair, ir kiek su charteriais.

    @Vytautas-NT, Star1 bandė naujas kryptis – Ibiza, Sicilija/Palermo. Pirmoji patyrė visišką fiasko, antroji dar laikėsi. O priežastis paprasta – atostoginių paketų pirkėjai važiuoja tik ten, kur jau buvo kaimynas.

  206. Mindauqas - 2011 09 13, 12:22

    @Linas, bet negali FR internetu užsisakyti…. turi į Charleroi oro uostą dėl bilieto važiuoti:)

  207. Vilius - 2011 09 13, 12:49

    @Mindauqas – va kai pradedamos nakvynės kainos, paslaugų kokybė, poilsiautojų įpročiai etc. lyginti, tai ir atsiranda argumentacija. O ne tada, kai šiaip sušunkama „atsipeikėk, durniau !” Į pastarojo tipo argumentų gausą šito blogo komentaruose ir reagavau.

    Esu tikras, kad jei kas prieš metus būtų kažkur čia komentaruose pasakęs ką nors tokio: „būtų neblogai, jei koks LCC surengtų skrydžius iš LT į Graikijos salas”, tuč tuojau būtų buvęs išvadintas nepakaltinamu. :)

  208. Linas - 2011 09 13, 12:57

    Mindauqas, cia Oleg siule su FR ;) as SN siuliau, visgi prezidentas – FR nelygis, o SN kaip ir ne LCC :)

    Bet juokas juokais, negi BT jau viskas? As turiu krovini, kur iki FRA veza BT, paskui interline su EY, tai galvoju ar dar galima pasitiketi ar jau sakes…

  209. Andrius Užkalnis - 2011 09 13, 12:59

    Aš tai manau, kad labai perspektyvi kryptis yra Čečėnija. Nedidelės kainos, Lietuvos gyventojams suprantama kalba, daug vaisių ir daržovių, įvairios pramogos, fejerverkai, kaimo turizmas (patys nuveža į kalnus, niekuo rūpintis nereikia). Šalia – Ingušija ir Dagestanas su savo senomis kovos tradicijomis, architektūra, taip pat kalnai. Be to, arčiau skraidyti iš Vilniaus, negu Kanarus. Įdirbio didelio nėra, bet aišku padirbėjus galima padaryti perspektyvią kryptį.

  210. Simonas Bartkus - 2011 09 13, 13:02

    Asmeniškai kas man yra keista, jog RIX informacinėje sistemoje (švieslentėse, www ir t.t.) „airBaltic” atšaukti skrydžiai nerodomi, t.y. apskritai jie išimti iš sąrašų. Kaip jaustis keleiviui, kai atvyksti į oro uostą, o tavo skrydžio tiesiog nėra ir nebuvę?..

  211. Audrius - 2011 09 13, 13:11

    Kažkaip keistai atrodo tie Air Baltic manevrai. Teoriškai lėktuvų trūkumo neturėtų būti, net jeigu Dashas dėl gedimo stojo. Arba bent jau galima buvo permėtyti rotacijas.

  212. Linas - 2011 09 13, 13:26

    cia apie ka newstodate raso?
    2011-09-13: Lithuanian airport to get fresh route to Sweden

  213. Marius - 2011 09 13, 13:27

    Na pasmus FlyLAL dar civilizuota buvo:)
    Po tokios antireklamos,tikrai reiks daug pinigu idet kad zones vel pasitiket pradetu…Na jei nuimtu tik Vliniu ar Tallinn ka jie jau dare begale kartu tai viena,dabar be jokio paaiskinimo Briusel kur dar prezidentas grizta …
    Cia jau pradeda idomu darytis.Na Flickas jau nebeprognuozuojamas…

  214. Simonas Bartkus - 2011 09 13, 14:03

    Švedijos aviakompanija „Sweden Airways” ketina pradėti skrydžius į Palangą dviem maršrutais iš Stokholmo Bromma ir Ronneby oro uostų. Skrydžiai su 8 vietų „Piper PA-31-350” lėktuvu. Skrydžiai po tris kartus per savaitę. Linai, newstodate straipsnis – apie tai.

  215. Simonas Bartkus - 2011 09 13, 14:07

    Sweden Airways planai čia:
    http://www.swedenairways.se/?p=204

  216. silentium - 2011 09 13, 14:07

    Wow, na ir savotiškai čia su naujais Palangos skrydžiais :) Jei didesnė šeima, tai žiūrėk jau ir nenuskrisi vienu lėktuvu :)

  217. Marius - 2011 09 13, 14:24

    na nelabai kas skraido grupem po 8:)
    Cia manau labaiau verslui ir gerus darbus turintiems emigrantams is Vakaru Lietuvos ,tikrai keleiviu turetu atsirasti …
    Ne visi turi tiek laiko su keltu keltis…

  218. Vytautas-NT - 2011 09 13, 14:25

    Kol kas ginčai dėl to ar apsimoka organizuot keliones į Gruzija, primena situacija su Vilnius-Bergenas ar Kaunas-Kos. Pirma kryptis niekada neegzistavo, antra irgi iki šio pavasario.

    Nieks ir nesako, kad Gruzijos negali ištikti Vilnius-Skanstva (Stokholm) likimas.

    Galų gale yra ne tik Gruzija, bet ir neseniai minėta Rumunija.

    Juk nieks nesako, kad Gruzija užims Turkijos vietą lietuvio širdyje, bet tai gali būti tam tikra nišinė kryptis, kaip Emiratai ar Marokas…

    Beje, turizmo į Gruziją skatinimas turi ir politinį aspektą…

  219. oleg - 2011 09 13, 14:26

    Taisingas linkas http://www.swedenairways.se/?p=230

    Su 8 vietu kukuruzniku kaip i sala kokia nors ;-) Idomu kiek bilietas kainuotu…

  220. Patikimasis - 2011 09 13, 14:28

    Kažkada sakiau kad esminis airBaltic sunkumo tarpas sprogs apie rugsėjo 13-15, truputį pavėlinsiu bet daugiau žinių apie airBaltic situacija bus ketvirtadienį. O šiap dėl Sweden Airways gal ir nebloga investicija verslo klientams, nes su piperiu dėl mažos talpos ir ganėtinai nemažų kaštų bilietų kainos nebus kaip FR ar W6.

  221. Vytautas-NT - 2011 09 13, 14:32

    Na šis reisas iš Stokholmo į Palangą bus bene originaliausias. Įdomu kiek bilietai tokiu Piper’iu gali kainuot? 200EUR į vieną pusę.

  222. Patikimasis - 2011 09 13, 14:32

    Dar truputį apie Sweden Airways, kvepia lietuvšku indeliu, mano žiniomis vienas iš orlaivių priregistruotas uz lietuvą (LY-)

  223. A - 2011 09 13, 14:45

    Lietuviškumu kvepia ir štai tokia anglų kalba: ” From Copenhagen and Oslo fly with SAS to Palanga. From Oslo fly also Norwegian to Palanga”

  224. Obs. - 2011 09 13, 15:06

    A fool in the air over VIA?

  225. Jurgis - 2011 09 13, 15:16

    airBaltic сворачивает бизнес в Таллинне
    http://biznes.delfi.lv/bnews/airbaltic-svorachivaet-biznes-v-tallinne.d?id=40596989

    Airbaltic Corporation (airBaltic), год назад развернувшее в Эстонии свой бизнес с далеко идущими планами, с 1 ноября закрывает свое представительство в Таллиннском аэропорту. Об этом во вторник пишет деловая газета Äripäev.

  226. Aloyzas - 2011 09 13, 15:18

    OT – klausimas specialistams: ką gali reikšti trumpinys OTPib? OTP šiuo atveju yra On-Time Performance, o kas yra „ib”?

  227. Jurgis - 2011 09 13, 15:20

    Idomu, kad latviskasis http://www.delfi.lv atidare net specialia rubrika AIRBALTIC SĀGA –
    http://www.delfi.lv/temas/airbaltic
    Cia galima rasti visus paskutinius ir aktualiausius straipsnius ta tema, gaila tik latviskai. Na bet vis tiek matosi, kad airBaltic SAGA dabar Latvijoj tikrai No.1 tema.

  228. Aloyzas - 2011 09 13, 15:25

    OT – ups… atsiimu klausima. Jei kam įdomu, ib = „inbound”

  229. Linas - 2011 09 13, 15:26

    Na ka, tikrinau RIX atvykimus – visi BT reisai „delayed”… ar tik nebus taip, kad Patikimojo zadetu naujienu ketvirtadieni nebereiks laukti….

  230. Vilius - 2011 09 13, 15:29

    @Andrius Užkalnis. Nesąmonės vienos nu kitų skiriasi laipsniu. Skrydžiai į Čėčėniją yra kažkur panašiai ties skrydžiais į Čikągą, Mėnulį ir Bankoką. Čarteriai į Batumį yra kiek švelniau, bet arti to. Bet yra ir tokių krypčių, kur šiaip jau labai nustebtum, jei kas imtųsi, įtartum, kad viskas liūdnai baigsis, bet šiaip nepradėtum galvoti, kad visi išsikraustė iš proto: tos pačios Graikijos salos, gal Stambulas, gal Atėnai, gal Ženeva, gal Peterburgas, gal net tas pats Tbilisis.

    Ir čia svarbu tai, kad, spėju, absoliuti dauguma blogo komentatorių į kokį leptėlejimą 2010 rudenį „galėtų paleist reguliarius į Kosą” arba 2011 vasarą „galėtų paleist kokį kukurūzniką į Ronneby” būtų sureagavę vienodai: durnius parašė.

  231. Vytautas-NT - 2011 09 13, 15:40

    Išvis tą Ronneby kryptis mistiška? Stokholma dar galima suprast: miestas didelis keleivių atsiras. O iš kur jie Ronneby? Ar čia dėl to, kad netoli Karlshamas į kurį keltai plaukia…

  232. principal - 2011 09 13, 15:44

    Gruzija puiki valstybe turistauti studentam su kuprinemis ant peciu ir beje pastaruoju metu ir musuose nemazai tokiu yra, kurie lekia i Gruzija vasara 2-3 savaitem ir per ja visa keliauja, miega kur papuola, o ir siaip provincijoje viskas uz centus. Sezoninis skrydis sudentam uz centus tuos pacius gal ir isgyventu.
    Kas liecia viesbucius ir ju pajuri, per paskutinius metus situacija ten labai sparciai keiciasi, dygsta nauji viesbuciai ir servisas tikrai gereja, taciau kainos yra nezmoniskos lyginant su kitomis valstybemis esanciomis ant Vidurzemio juros kranto, tad butu labai naivu tiketis, kad charteriai i koki Batumi turetu pasisekima, be to ir siaip Batumis kico sostine, daug lempuciu ir erzeline kaip keliolika kartu padauginus basanaviciaus gatve, kur kas skoningesnes erdves ju pajuryje yra gerokai per atstuma nuo Batumio ir dar yra statybu aiksteles stadijoje…

  233. Andrius Užkalnis - 2011 09 13, 15:44

    @Vilius – gal aš perdaug sau prisiimu specialių galių, tačiau kažkaip širdimi jaučiu skirtumą tarp Batumio ir Ronneby arba Kos.

    Grūto parkas ir Valdovų rūmai abu yra „turistiniai objektai”. Apsirūkęs absurdas yra tik vienas iš jų.

    Lygiai taip pat yra argumentai dėl numatomų keleivių krypčių ir tai, kas jas gali sukelti, o yra tarybinės nostalgijos metastazių kamuojamų individų sąmonės pliūpsniai, generuoti prisiminimų apie keliones plackartiniais traukiniais šviesiais jaunystės laikais visur, kur vežė МПС. Pastebėsiu, kad minėti pliūpsniai visuomet taiko į „neįvertintas, bet perspektyvias” rinkas, ekskliuzyviai tarpstančias ex-SSSR erdvės labiausiai beviltiškuose užkampiuose, kuriuose tačiau anuomet buvo skanios beržų sulos ir genacvalė gamardžoba šašlykų.

  234. Vilius - 2011 09 13, 15:58

    @ Andrius Užalnis. Tą skirtumą ir aš jaučiu.

    Dėl Gruzijos tai principal neblogai apibendrino. Yra priežasčių važiuoti tam tikram segmentui (ir, veikiausiai, ne tiems, kas Sovietinius laikus mena). Batumis nėra viena tų priežasčių. Man asmeniškai ten labiausiai patinka kaimo turizmas, kuris neblogai išplėtotas ir puikus kainos/kokybės santykis.

    Bet iš to neplaukia, kad yra prielaidų tiesioginiams skrydžiams.

  235. Vytautas-NT - 2011 09 13, 16:16

    Aš asmeniškai kalbu tik apie už-sakomuosius reisus ir poilsinius kelionių paketus (kaip į Bulgariją).

    Beje, kuo susiję plackartai ir genocvalė su Rumunija kažkaip nesuprantu…

    Deja, geresni Gruzijos kurortai yra Abchazijoje, kuri dabar išvis sunkiai pasiekiama ir karo nuniokota…

    O šiaip viskas keičiasi (toj pačioj Gruzijoj) ir susiveda į konkurencingą kainą.

    Jei jos nėra, tai nieko ir nebus…

    Ir dar noriu nuramint Andrių Užkalnį- niekada nesu Gruzijoje buvęs…

  236. Andrius Užkalnis - 2011 09 13, 16:17

    Vytautas-NT: o aš kažką apie Jus čia rašiau? :)

  237. Wincas - 2011 09 13, 16:25

    Tas Ronneby juk karinis oro uostas…..

  238. silentium - 2011 09 13, 16:38

    Prisiminiau tokį atvejį: http://verslas.delfi.lt/automoto/i-veksi-lektuvai-skraido-del-vieno-keleivio.d?id=12143035

    Man atrodo, su tuo Ronneby bus tas pats.

  239. ahoi - 2011 09 13, 16:39

    Vytautai-NT – vertėtų nuvykti, jei ne dėl turistinių, tai bent dėl politinių priežasčių.

  240. Vilius - 2011 09 13, 16:52

    @Wincas. Ne (vien?) karinis. http://www.swedavia.se/en/Ronneby/

  241. Simonas Bartkus - 2011 09 13, 16:55

    Ronneby nėra karinis oro uostas, ten komercinius skrydžius vykdo SAS ir regioniniai vežėjai. Bet kokiu atveju, tai pirmasis tarptautinis skrydis Ronneby.

  242. Jurgis - 2011 09 13, 16:56

    Для спасения airBaltic требуется многомиллионный государственный кредит
    http://biznes.delfi.lv/bnews/dlya-spaseniya-airbaltic-trebuetsya-mnogomillionnyj-gosudarstvennyj-kredit.d?id=40602125

  243. Jurgis - 2011 09 13, 17:13
  244. Vytautas-NT - 2011 09 13, 17:16

    Tam kad išsiaiškint situacija iki galo- įdomu ar Andrius Užkalnis lankėsi Gruzijoje po „rožių revoliucijos” ypač paskutinius kelis metus?

    Naivus klausimas: ar gali Andrius Užkalnis rimtai įvardint potencialią poilsinių kelionių kryptį iš Lietuvos.

    Kritika yra gerai, bet kol kas viskas sussiveda į teiginį „alternatyvų nėra, nes jų negali būt niekada”.

    Ir pabaigai- priminkit būdą kaip priverst Ryanair visos savaitės kainas rodyt…

  245. Jurgis - 2011 09 13, 17:26
  246. Rolas - 2011 09 13, 17:35

    Vytautai varnelę ant flexible dates kur renkatės kryptį ir datą.

  247. Andrius Užkalnis - 2011 09 13, 17:44

    @Vytautas-NT ačiū už klausimus

    1) Lankėsi per pastaruosius vienerius metus. Rožių revoliucija panaikino vizas, bet šalis yra tvirtai 20 metų praeityje.
    2) Iš šiuo metu menkai vykdomų krypčių (arba krypčių su augimo potencialu) aš sakyčiau Portugalija (Algarve), bei Kanarai, ypač pavasario/rudens laikotarpiu.
    3) Jūsų minimo teiginio nesu sakęs. Aš tik žinau skirtumą tarp potencialių krypčių ir potencialių krypčių, kur yra mokios klientūros.

  248. Vytautas-NT - 2011 09 13, 17:48

    Supratau- Ryanair tinklapis blogai veikia su Google Chrome ir FireFox…

  249. Jurgis - 2011 09 13, 18:26

    Latvijos žiniasklaidos žvilgsnis į „airBaltic“ skandalą
    http://iq.lt/rinktiniai-tekstai/latvijos-ziniasklaidos-zvilgsnis-i-„airbaltic“-skandala/

  250. Vytautas-NT - 2011 09 13, 18:38

    Pirmiausia patvirtinsiu, kad seniai noriu aplankyti Gruziją bent jau dėl to, kad išsiaiškinti kaip ten yra. Nes vieni šaltiniai teigia vienaip, o A.Užkalnis priešingai.

    Dabar diskusija įgavo kiek konstruktyvesni pobūdį. Tiek Portugalija, tiek Kanarai, tiek Marokas būs šiemet siūlomos kelionės. Aišku galima kalbėt apie konkrečių kraštų pranašumus prieš kitas kryptis.
    Tačiau šiuo atveju turim tokią pasiūlą, kokia yra.

    Bet ką gi daryt klienturai su ribotu mokumu? Sėdėt namie…

  251. Gruzijos skeptikams - 2011 09 13, 18:47

    Skeptikams del Gruzijos-zinoma, zmonems, kurie megsta prabanga, Gruzijoj veikti nera ko. Taciau tiems, kurie nesibodi skristi su Ryanair, megsta naujus ispudzius, nenuvalkiotas turistines kryptis kur reikia pasirupinti paciam savimi, tai butu pats tas. Be to, pries metus laiko buvo praejus info kad FR derejosi su Gruzija. Zinant, kad KUN yra arciausiai Gruzijos esanti FR baze, neatmesciau, kad FR gali pabandyti ten skristi. Ar taip bus-sunku pasakyti. As speciau kad KUN tai butu i nauda, nes tas sugeneruotu ir tam tikra tranzita per Kauna is kitu FR baziu. Atstumo prasme is Kauno tai labai panasus atstumas kaip i Roda. Tiesa, kiek buvo skelbta, turbut tai nebutu TBS.

  252. Zhymantas - 2011 09 13, 19:16

    Ryanair vel keicia korteles :(

    http://www.ryanair.com/en/news/ryanair-launches-branded-prepaid-mastercard

    Tikiuosi, kad Vokietijos nelies

  253. Andriui del Algarves/Kanaru - 2011 09 13, 19:19

    Andriau, sutinku su tavim, kad tai geros kryptys, bet finansiskai, bent jau low-costams, jos nera patrauklios. Cia ne per seniausiai buvo aptarta, kad iki Kanaru salu low costams is LT tikrai neapsimokes skraidyt, panasiai turbut ir su Algarve. Bijau, kad Gruzija, del kurios tu taip skeptiskai atsiliepei, yra gerokai realesnis variantas low-costams. Kaip is tikro bus, turbut isaiskes kita pavasari.

  254. Wincas - 2011 09 13, 19:49

    The Ryanair Cash Passport will be rolled out in other European countries in the coming months.

    Nu ka zjbs reikia gamintis kortele….

  255. Mindaugas - 2011 09 13, 21:18

    http://iq.lt/rinktiniai-tekstai/latvijos-ziniasklaidos-zvilgsnis-i-„airbaltic“-skandala/

    Beje, dėl atšauktų „airBaltic“ skrydžių gerokai vėliau iš Briuselio grįš ir šalies prezidentas Andris Bėrzinis – jam antradienį į Rygą teks skristi kitų kompanijų lėktuvais per Hamburgą. :)

    Nepataikem

    bet idomiau yra tai, kad riga-airport
    23:30 01:25 BT254 Hamburg E DELAYED
    :)))

  256. Andrius Užkalnis - 2011 09 13, 21:29

    @Gruzijos skeptikams: nežinau, ar aiškiai parašiau, bet aš nemanau, kad Gruzijoje nėra ką veikti. Kelis kartus ten buvau ir buvo labai įdomu. Tačiau šalies patrauklumas ir šalies patrauklumas galintiems mokėti klientams yra ne tas pats. Backpackeriai niekada nesudarė ir nesudarys rentabilaus maršruto stuburo.

    FR ir kitų maršrutai visuomet remiasi arba verslo srautu, arba gastarbaiteriais, arba turistais, perkančiais vilas Bulgarijoje, kurie yra ne budget, o premium segmentas, net jei skraido pigiom oro bendrovėm. Dėl dvidešimties arba keturiasdešimties smalsių murzių per mėnesį niekas maršruto neatidarinės.

  257. Vytautas - 2011 09 13, 21:33

    @Vytautas-NT – Ryanair puslapis puikiai veikia su Chrome. Įsidėk galų gale į favourites šį puslapį: http://www.bookryanair.com/SkySales/FRSearch.aspx?culture=en-ie&lc=en-lt

    ir baigsi amžinai to pačio klausinėt :)

  258. Mykolas - 2011 09 13, 22:07

    Simonai, kodel nebeveikia radaras, leidziantis matyti besileidziancius lektuvus VNO per flightradar24?

  259. Augustinas Žemaitis - 2011 09 13, 23:47

    Dėl Ronneby – man atrodo, prieš kokius 5 metus iš ten jau buvo skrydžiai į Palangą. Skraidė švedai, o ne Air Lithuania. Tiksliai neprisimenu oro bendrovės.

  260. Gytis - 2011 09 14, 09:04

    Ryanair savaitės kainų rodymas su naudojama naršykle nesusijęs. Jeigu pasirinktas „UK (English)” regionas – rodo tik vienos dienos kainą, jeigu kiti regionai – rodo savaitės,

  261. Vytautas-NT - 2011 09 14, 09:21

    Ačiū už paaiškinimą? Beje kas nors gali pakomentuot kodėl būtent taip keistai rodo? Ar čia tiesiog kažkokia programinė klaida?

  262. Pranas - 2011 09 14, 09:27

    @Vytautas-NT: lygtais standartinis rodymas Anglijos vartotoju teisėm ar kokiai ten prižiūrinčiai įstaigiai neįtiko, tai Ryanair nuėjo lengviausiu keliu.

  263. SilvereX - 2011 09 14, 09:32

    Tikrai įdomu, kas skraidys į Ronneby. Nematau, kad būtų galima viešai bilietus įsigyti. Turbūt kompanija jau turi pasirašiusi sutarčių su keliautojais, kad atidaro maršrutą. Ateina į galvą tik NordBalt elektros jungties tiesėjai – Ronneby kaip tik nepertoliausiai nuo tos vietos, kur į Baltijos jūrą išeis kabelis. O daugumą jungties darbų darys švedai.

  264. Vytautas-NT - 2011 09 14, 09:34

    Tuo tarpu „Krajbanka” gelbėja „AirBaltic”:

    http://www.balsas.lt/naujiena/555382/airbaltic-gelbejama-milijonine-paskola

    beje, įdomu kodėl buvo nutraukti būtent Briuselio ir Berlyno reisai? Nors dėl Briuselio galima kelti versija, kad norėjo sukelt nepatogumų valdininkams…

  265. silentium - 2011 09 14, 09:38

    @SilvereX – rašo juk puslapyje, kad ticket sales will begin in late September.

  266. SilvereX - 2011 09 14, 09:44

    @silentium – bet puslapyje nepardavinėja jokių bilietų, ir esamų maršrutų.

  267. Jurgis - 2011 09 14, 10:15
  268. Jurgis - 2011 09 14, 10:19
  269. Jurgis - 2011 09 14, 10:22

    Флик: airBaltic сократит число рейсов из Риги
    http://biznes.delfi.lv/bizopinion/flik-airbaltic-sokratit-chislo-rejsov-iz-rigi.d?id=40613493

    По словам Флика, акционерам airBaltic инвестор дал 30 дней, чтобы выкупить эти акции. Если этого не произойдет, инвестор воспользуется своим правом голоса, и государство лишится статуса крупнейшего акционера airBaltic.

  270. oleg - 2011 09 14, 13:13

    http://www.just4airlines.com/j4_dox/email/rss.mv?story_id=53025

    chm, idomu kad jie remia easyjet o ne klm. ir dar idomiau kad jie teisiskai gali remti tam tikra skrydziu bendrove

  271. Mindauqas - 2011 09 14, 13:20

    @Wincas – 2011 09 13, 19:49
    Ar tikrai norėsi gamintis kortelę, kai sužinosi kainas – papildymas iš kreditinės (tik iš MC – iš Visa neleis) kainuos 1,5%, plius minimalus papildymo mokestis. Mokėjimas kita valiuta nei svarais – dar plius bevek 6% už konvertavimą.
    Bet palygnti su dabartiniu vyraujančiu Ryanair dizainu, tai nauja kortelė atrodo gana solidžiai:
    http://img593.imageshack.us/img593/6995/ryanaircashpassport.jpg

  272. Wincas - 2011 09 14, 13:47

    Ok, MC ne problema, svarai irgi ok… o 1.5% gan mazai lyginant su entropay 4.95%, tik idomu koks tas minimalus papildymo mokestis?, bet juk jie raso kad mintis yra atsikratyti visu kitu ir likti tik prie sitos RYR korteles tai kaip ir nebelieka jokiu kitu pasirinkimu ateityje.

  273. Mindauqas - 2011 09 14, 13:56

    @Wincas, Entropay??? Bet tu ir išlaidūnas;)
    Grįžtant prie Ryanair, minimalus papildymo mokestis 4 svarai. Minimali papildymo suma 150 svarų, bet tuomet gaunasi 2,66%. Todėl minimaliai pildyti reikėtų bent 267 svarus.
    Ai dar, atsiskaitymo mokestis už kiekvieną operaciją/pirkimą po 0,5 svaro. Bet jo netaikys iki balandžio.

  274. Mindauqas - 2011 09 14, 14:15

    @Wincas, dėl papildymo mokesčio – gali būti kad pildant su Visa nebus ir to 1,5 procento:) mokesčiai bųtų tik pildant su MC.

  275. Wincas - 2011 09 14, 14:20

    Kai atsirado Entropay nieko nebuvo pigiau o veliau… vis ta tinginyste… Aisku RYR biski islosia, pasipyldai 267 ir turi juos paskui isleist ant bilietu, kai entropay minimali suma tik 15 euru, cia kaip su kokia „IKI” kortele. galetu paskelbt greiciau per kiek laiko sita naujove pasieks ir kitas salis, laimei uzsipirkau jau siems metams bilietu is UK, bet vistiek niekur nedingsi reikes pasidaryt. kad tik paskui nebutu taip kad viena kortele tinka tik vienos salies skrydziams….

  276. MC - 2011 09 14, 14:29

    Sveiki,

    Gal as kazkiek issiblaskes siandien, bet galiu konkreciai paklausti (ar pasikartosiu, kas jau pasakyta, tik gal nepastebejau), is kur tureciau uzsakyti MC prepaid, kas butu geriausios salygos? Ar tiesiog apskritai, kad butu lengva uzsakyti, gauti ir pasipildyti, kai reikia?

    Taip pat, kas liecia Wizzair, jie irgi turi savo rumuniska ir vengriska, ar kas nors is Jusu turite ir bandete naudotis praktiskai?

    Aciu uz laika. Cia gal ta vetra Klaipedoje man neleidzia susikaupti ir paciam surasti atsakymus i siuos Sokratiskus klausimus:)

  277. srs - 2011 09 14, 14:44

    Tai Entropay kortele dar galios ar greit ir jai uzdes ta mokesti?

  278. Zhymantas - 2011 09 14, 14:55

    Sveiki skraidunai,

    Si diskusija apie kainas gali netureti vertes, nes Terms and Conditions yra aiskiai pasakyta, kad turit buti Anglijos rezidentai. Paprasciausiai google.com Ryanair cash passport paieskot, ir cached version skaityti. Kitoms valstybems bus kitos korteles, bent taip Ryanair pranesime parasyta.

  279. Mindauqas - 2011 09 14, 15:04

    @srs, na panašu kad galios kurį laiką perkant bilietus iš LT ir žemyninės Europos. Tačiau negalios skrydžiams iš Jungtinės Karalystės nuo lapkričio 1 d.
    @Zhymantas, ko gero panašios sąlygos bus kortelėms ir kitose šalyse.

  280. Zhymantas - 2011 09 14, 15:07

    @Mindauqas – gali buti, bet cashpassport neturi atstovybiu/skyriu kitose Europos valstybese (isskyrus kelias). Todel gali salygos ir skirtis, net labai.

  281. Mindauqas - 2011 09 14, 15:18

    @Zhymantas, gali būti kad kitose nelabai ir bus – išleis arba eurinę kortelę arba kokioje Airijoje, Ispanijoje ir Italijoje, o kitose šalyse ir nebeleis. Bus kaip su Wizz – nori pirkti be kortelės mokesčio – būk lenku, bulgaru ar vengru.

  282. Wincas - 2011 09 14, 15:21

    Tai jauciu uk kortelei pakaks tik adreso ir UK saskaitos

  283. Simonas Bartkus - 2011 09 14, 15:50

    Augustinai, esi teisus.

    „Air Lithuania” savo laiku apie 2000-2002 metus skraidė į netoli Ronneby esantį Kristianstadą, vyko skrydžiai ATR ir Yak lėktuvais KUN-PLQ-KID-PLQ-KUN. Vėliau tas reisas buvo pakeistas reisu į Malmę.

    Į Ronneby skrydžiai iš PLQ vyko 2003 metais, vykdė Švedijos vežėjais SAAB 340 lėktuvais kiekvieną darbo dieną, nepamenu aviakompanijos pavadinimo, bet IATA kodą turėjo T9. Ji taip pat skraidė į Stokholmą.

    Kita Švedijos aviakompanija „Direktflyg” tuo pat metu skraidė iš Palangos per Kristianstadą į Gotenburgą su Jetstream 31.

  284. Mindauqas - 2011 09 14, 16:06

    T9 buvo Varmlandsflyg, vėliau (2002 m.) pervadinta į Swedline Express. Pakeitus pavadinimą, vėliau buvo pakeistas ir IATA kodas į SM. Aviakompanija bankrutavo 2006.

  285. oleg - 2011 09 14, 16:49

    Mindaugai, su Wizz nereikia korteles, uztenka 500 eur i saskaita ideti. Man teko skambinti i ju call centra ir prasyti ideti tuos 500 eur, reikejo diktuoti savo korteles duomenis.

  286. Jurgis - 2011 09 14, 17:22

    Na matyt Latvija jau prarado airbaltic kontrole visiskai. Reikia nepamirsti, kad B.Flick yra juristas, taigi , jo visi veiksmai gali buti juridiskai svarus ir valstybei , deja, teks kapituliuoti. Pirmi pozymiai jau cia –

    Суд не запретил возмутившие власти операции с акциями airBaltic
    http://biznes.delfi.lv/bnews/sud-ne-zapretil-vozmutivshie-vlasti-operacii-s-akciyami-airbaltic.d?id=40622015

  287. Jurgis - 2011 09 14, 18:04

    Tallinn and Vilnius airports see no competition in Baltic airspace
    http://bnn-news.com/tallinn-vilnius-airports-competition-baltic-airspace-36370

  288. Jurgis - 2011 09 14, 18:15

    airBaltic has debts to Tallinn Airport
    http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=45787

  289. Wincas - 2011 09 14, 18:17

    Simonai, ar dar keisis Wizz Barselonos ziemos tvarkarastis, ar jau nusistoves toks koks yra?, noriu naujiem metam pirkt bilietus ir idomu ar jau saugu pirkt ar dar laukt.

  290. Jurgis - 2011 09 14, 18:19
  291. Wincas - 2011 09 14, 18:33

    Malonu girdeti tokias naujienas, kad zmones auksciau valdzioje taip dirbtu……

  292. Vytautas - 2011 09 14, 19:07

    Tai jau visiški ragai Airbaltic’ui ar dar turiu šansą spalio 15 su jų lėktuvu grįžti iš Tbilisio į Rygą?

  293. Andrius Užkalnis - 2011 09 14, 19:13

    Šansų yra grįžti, bet Airbalticui šiaip ragai.

  294. Wincas - 2011 09 14, 19:37

    Spalio 16 galesi grizt su AirVilnius :)

  295. Wincas - 2011 09 14, 19:38

    Lektuvai jau paruosti skrydziui Siauliuose C-27J Spartan :)

  296. Vytautas - 2011 09 14, 20:01

    Prieš tai rašęs Vytautas yra naujas komentatorius. Aš tikrai neskrendu į/iš Tbilisio ;)

  297. Mindauqas - 2011 09 15, 01:15

    Ryanair laužo low-cost’ų požymius – vis dažniau overbooking’a daro:
    http://www.dailymail.co.uk/travel/article-2037123/Ryanair-threatened-arrest-woman-refused-leave-overbooked-flight.html

  298. Pranas - 2011 09 15, 08:19

    @Mindauqas – gi aiškiai rašo, kad ground handlingas š sumalė. Kažkas nusprendė pasukčiauti, vaiką kaip kūdikį užbookinę, o tiem kur laipino pagailo tų sukčių nes šeima, su vaikais ir nusprendė savo tvarką daryt.

  299. Jurgis - 2011 09 15, 09:35

    Газета: airBaltic увольняет стюардесс, пилотов и механиков
    http://biznes.delfi.lv/bnews/gazeta-airbaltic-uvolnyaet-styuardess-pilotov-i-mehanikov.d?id=40629921

  300. Mindauqas - 2011 09 15, 09:50

    @Pranas, sorry, kai dejau linka, dar nebuvo antros straipsnio dalies. Dabar idomu, kiek FR nubaus handlinga uz sugadinta reputacija. :)

  301. Marius - 2011 09 15, 10:23

    latvijos vyriausybej dabar ta pati dilema ,kaip Lietuvos buvo gelbeti ar leisti bankrutuoti…
    Musu pasirinko nesikisti ir leisti bankrutuoti,turejom pora metu tusciu na o dabar laisva rinka ir rekordini skaiciu skrydziu,aisku jei butume islaike FlyLAL gal ir daugiau skrydziu turetume ,bet kasmet mokedami is biudzeto nuostolius,beje Airbaltic kazi ar lig siol but issilaikes jei ne FlyLAL bankrotas,cia del ju buvo tik laiko klausimas kada viskas baigsis

  302. Marius - 2011 09 15, 10:52
  303. Vytautas-NT - 2011 09 15, 11:14

    Latvijos vyriausybei sunkesnis pasirinkimas, nes skirtingai nuo FlyLAL atvejo (100 proc. privati bendrovė) jie valdo kontrolinį akcijų paketą.
    Ir dar 2011 AirBaltic skiriasi nuo 2009 metų FlyLAL. Jie realiai veža daug tranzito per Rygą. Tuo tarpu FlyLAL 2008-2009 metais buvo iš esmės toks didesnis „Estonian Air”.

    Didžiausias klausimas apie tranzito vertę, be geros statistikos oro uostui. Jei ta vertė didelė- galima rizikuot.

    Akivaizdu, kad žlugus „AirBaltic” tranzito per Rygą nebeliktų. Ir Vilnius yra to puikus įrodymas…

    Kas link bankrotų ir gelbėjimų, tai yra visokių pavyzdžių. Sėkmingai nuo bankroto buvo išgelbėta AlItalia- ten buvo priimtas politinis sprendimas su valstybės įsikišimu.
    Ar tai pavyks Latviams, kurių finansinės galimybės ribotos..?

    Bene esminis klausimas pastarosiomis dienomis- koks yra B.Flick’o žaidimo su AirBaltic kontrolės perėmimu tikslas? Ar čia jis bando visais būdais generalinio kėdėje išsėdėt? Mausto mistiškus investuotojus dėl vežėjo perspektyvų?
    Kam jam bendrovė su skolu kupra (tarkim valtybė sutinka jam akcijas parduot)? Ar čia bandymas įvykdyt reinkarnacijos planą (bet tas techniškai greitai nėra padaroma)- Atkurti švarų AirBaltic pasinaudojus teisėmis į vardą.

    Taigi informacijos trūksta ir daug kas neaišku…

  304. Ignas - 2011 09 15, 11:20

    Airbaltic newsletteri atsiunte: City break deals on SALE! Fly to TOP destinations from EUR 20 :)))) No thanks :) Book sept 15-sept 19, Travel nov 1 – feb 29…

  305. klaustukas - 2011 09 15, 11:32

    Pasigendu naujienu apie Hainan ir airBaltic – negi visas bankrutuojancias bendroves vis planuojantys nupirkti kinai nesusidomejo siuo aukso grynuoliu?

  306. Jurgis - 2011 09 15, 11:38

    @Vytautas-NT Koks yra B.Flick’o žaidimo su AirBaltic kontrolės perėmimu tikslas?

    Sis tikslas yra svarbiausias. Kai tures akciju paketa, valstybes akciju paketo kaina liks tik simboline. Visas valdymas, sprendimu teise, brandai etc.-BAS rankose. Manau, kad airBaltic tik didelio zaidimo sudedamoji dalis. Antonovas gi deklaruoja, kad jam aviacijos verslas nereikalingas. Reiskia jis tik finansinis tarpininkas. Panasu , kad pagrindinis zaidejas cia I.Kolomoisky. Kai airBaltic pereis i jo rankas, jis vel „pasidarys geras” Latvijos vyriausybei, nes bus ispirkes „is blogieciu” zlungancia aviakompanija. Pazades, kad airBaltic bus dar galingesne ir dar svarbesne Latvijai ir jos ekonomikai. Priims atgal atleistus zmones ir t.t.

  307. Ignas - 2011 09 15, 11:39

    O as turiu klausima, ar Vilniaus oro uostas turi koki nors plana ar kazka jeigu/kai bankrutuos airbaltic. Ar jie skolingi? Gal reikia apsisaugot, kad neprasiskolintu. Gal ir ne oro uosto kompetencija, bet gal reiketu kazkaip keleiviais pasirupinti. Ir ilgesnio laikotarpio – kaip pasikeistu zaidimo taisykles nelikus airbaltic, ir kaip pasiekti uzsibrezta pagrindinio oro uosto regione tiksla tokiu atveju :)

  308. Audrius - 2011 09 15, 11:47

    Gal galėtų Baltia Air Lines, jau gerą dešimtmetį „pradedanti” skrydžius investuoti į jau veikiančią aviakompaniją su panašiu pavadinimu Air Baltic?

  309. Vytautas-NT - 2011 09 15, 12:09

    Man kažkodėl atrodo, kad I.Koloimskiui visiškai nereikia kažkokio rusiško stiliaus sąmokslo bendrovei įsigyti. Jis tai gali padaryt, jei jam reikia, tiesiog nusipirkdamas akcijas, ką jis padarė su vežėjais Danijoj ir Švedijoj.

    Taigi versija su I.Koloimskiu neįtikina…

    Nors samokslo teorijų mėgėjai primins B.Flick’o skrydį į Kijevą…

  310. Jurgis - 2011 09 15, 12:17

    Na tai kas tada lieka ? Kas uz tokia didziule kaina gali pirkti dalele akciju (100 didesne kaina nei nominali verte), kuri dar bus gincijama valstybes teismuose? Tik tas, kam reikalingas akciju paketas. Pats BAS to padaryti negali, tai daro Antonovas. Tai bet kokiu atveju tas akciju paketas reikalingas arba BAS arba Antonovui. Ka jie toliau darys su kompanija – kitas klausimas.

  311. Marius - 2011 09 15, 12:24

    Taip idomu del tu skolu ar yra is Airbaltic puses VNO? Nes Taline jie skolingi,na neskelbiama ar daug ,bet skolingi…

  312. Airbaltic - 2011 09 15, 12:29

    Mano nuomone paprasta del Airbaltic. Tai pasitikejimo klausimas sia kompanija, kad ir kas su nutiktu. Galima svarstyti, kad issprendus investiciju klausima ir tai viesai deklaravus, pardavimu kritimas gali ir sustoti nebutinai, nes priklauso, kas bus tes gelbetojas. Pirmas variantas, jei Antonovas ar kitas rusiskas kapitalas, nezinau, ar duoda zavumo, patikimumo ir laimes skrendant, nebent labai pigiai bilietus parduotu, kas reiskia dar reiktu kisti pinigu ir uz uzprogramuotus busimus nuostuolius. Antras variantas, kita aviakompanija, kuri pasitikima. Siuo atveju situacija geresne butu, greiciausiai ir as tuomet galeciau pirkti jau :)

  313. […] Ryanair*, bet ir iš sveikų oro bendrovių – tokių, kaip Wizz Air. Simonas Bartkus paskelbė, kad oro bendrovė ne tik atidaro naujas kryptis iš Vilniaus, bet ir dažnina jau esamas […]

  314. Mindauqas - 2011 09 15, 12:31

    o jūs manote kad Vilniaus oro uostui airBaltic avansu mokėdavo?

  315. Airbaltic - 2011 09 15, 12:45

    Dar pridesiu, prie savo nuomones, kad jei valstybe gelbes, greiciausiai duoda irgi pasitikejimo, kad skraidyciau nei Flicko sachmatiniais ejimais perimta imone.

  316. Marius - 2011 09 15, 12:56

    Kazkiek nuo temos…
    kaip ten Skyways ,jau kaip ir Rugsejio men., baigesi vasara gal jau galima po truputi matyti pasikeitimus,skraido ten verslas su jais ar jau yra,bent kiek padoresnis Load …?

  317. Jurgis - 2011 09 15, 13:04
  318. Linas - 2011 09 15, 13:15

    Patikimasis, regis, zadejo paskelbti naujienu del BT si ketvirtadieni… Jau ketvirtadienis ;)

  319. Eugenijus - 2011 09 15, 13:31

    Консультант: акционер airBaltic – это пустышка (1)

    Акционер латвийской национальной авиакомпании airBaltic, фирма Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS), находится в очень плохой финансовой ситуации, на ее балансе нет достаточных ресурсов для обеспечения капиталовложений и инвестиций для дальнейшего развития авиакомпании.

    Об этом заявил Карлис Крастиньш, партнер и председатель правления компании Prudentia, приглашенной правительством в качестве финансового консультанта для разрешения ситуации вокруг airBaltic.

    Поэтому Prudentia ведет переговоры о будущем airBaltic с коммерческим банком Latvijas Krājbanka и его акционерами, поскольку уверенность в том, что им доступны финансовые ресурсы, гораздо выше.

    „Конечно, мы не знаем деталей, но публично доступная информация свидетельствует о том, что BAS полностью заложена в Latvijas Krājbanka и в его акционере Snoras banka. Без разрешения со стороны Latvijas Krājbanka фирма BAS не может вести какую-либо деятельность, в том числе и новые вложения. Фактически, BAS – это просто компания-пустышка, которой без ясной мотивации передана часть бизнеса и услуг airBaltic. Холдинг BAS – это пустышка, деятельность которой зависит от Latvijas Krājbanka, Snoras banka и других кредиторов”, – утверждает Крастиньш, допуская, что на место BAS, как участника в капитале airBaltic, может придти Latvijas Krājbanka.

    По его словам, переговоры ведутся с руководством и акционером обоих банков. На вопрос о том, вовлечен ли в переговоры российский миллиардер Владимир Антонов, владеющий значительными долями в банках, Крастиньш ответил: „По существу – да”.

  320. Vytautas - 2011 09 15, 13:34
  321. Audrius - 2011 09 15, 13:47

    Tai anot specialistų reiškia, kad BAS de-facto yra bankrutavusi kompanija?

  322. eras - 2011 09 15, 13:47

    @Wincas o moneybookers nepigiau yra? Bent jau pats galiu pildyti min 1eur ir ner jokio aptarnavimo mokescio. Bet gal priklauso nuo registruotos salies.

  323. Jurgis - 2011 09 15, 14:00

    Na cia del to viskas aisku. BAS bankrutavusi, bet puse BAS priklauso per tarpininkus Antonovui. Faktiskai dabar Antonovas turi airBaltic akciju paketa.

  324. ahoi - 2011 09 15, 14:13

    Į KUN atskrido lėktuvas iš Valensijos, tuoj tūps iš Paryžiaus. Matyt skrenda krepšinio sirgaliai ir pan. Gal kas žino kokie lėktuvai ir kiek keleivių?

  325. Patikimasis - 2011 09 15, 14:25

    Ne aš paskelbsiu bet ypač latvių spaudoj jau pradėjo rašyt kad atleidžiami darbuotojai nors buvo seniau sakoma kad tik Fokker 50 apmokytos įgulos, bet panašu kad bus apkarpoma flotilė iš kitų orlaivių pusės. Kitas dalykas estijoj vartotojų teisės prabilo tik šiandien, bet dar ne vakaras. Kitas dalykas airBaltic parduodau šiuo metu savo bilietus ypač pigiai, nebijokit pasinaudoti perkant per kortelę, visi pinigai nemokumo atveju būtų gražinti.

  326. silentium - 2011 09 15, 14:34

    @patikimasis – ne vien į pinigų grąžinimą juk viskas susiveda, o kaip sužlugdytos atostogos / susitikimai? :) tokiais dalykais žmonės irgi rizikuoti nemėgsta..

  327. Linas - 2011 09 15, 14:44

    @ahoi
    abieju avialiniju parke nedideli orlaiviai (beje abi jos ispaniskos). Jei ir sigaliai atskrenda, tai turtingi ;)
    http://www.airframes.org/fleet/jnv
    http://www.airframes.org/fleet/exu

  328. Jurgis - 2011 09 15, 15:13

    Работа airBaltic могла быть парализована уже в начале сентября
    http://biznes.delfi.lv/bnews/rabota-airbaltic-mogla-byt-paralizovana-uzhe-v-nachale-sentyabrya.d?id=40632871

  329. Jurgis - 2011 09 15, 15:25

    Nu va, naujoves ir gelezinkelio transporte:

    Keleivius veš ir privačiais traukiniais

    Seimui pritarus geležinkelių transporto sektoriaus reformai, privatūs vežėjai geležinkelio infrastruktūra galės naudotis vienodomis sąlygomis kaip ir „Lietuvos geležinkeliai“. Geležinkelio sistemos reforma atvers kelią ir privatiems vežėjams.

    Pagal siūlomas pataisas viešąją geležinkelių infrastruktūrą valdytų integrali geležinkelio įmonė AB „Lietuvos geležinkeliai“, kuri viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytojo funkcijoms vykdyti turėtų atskirą padalinį.

    Numatoma, kad visoms geležinkelio įmonėms būtų suteikiama nediskriminacinė prieiga prie viešosios geležinkelių infrastruktūros. AB „Lietuvos geležinkeliai“, vykdydama keleivių ir krovinių vežimo veiklas, galėtų naudotis viešąja geležinkelių infrastruktūra tomis pačiomis sąlygomis kaip ir kitos geležinkelio įmonės.

  330. Vytautas - 2011 09 15, 15:54

    @Jurgis – keleiviai mažai kam įdomūs. Čia labiau aktualu krovinių judėjimui – ten ir pinigai sukasi, ir LG monopolis daug ką užknisęs.

  331. mmm - 2011 09 15, 16:10

    Siandien draugas skrido is Stokholmo – uzpildymas 30-40 proc.

  332. Jurgis - 2011 09 15, 16:14

    “FL Technics” pralaimėjo ginčą su Kauno oro uostu dėl žemės sklypo nuomos
    http://www.aviasistemos.lt/fl-technics-pralaimejo-ginca-su-kauno-oro-uostu-del-zemes-sklypo-nuomos/

  333. Jurgis - 2011 09 15, 16:18

    Konsultantas: privačių „airBaltic” akcininkų veiksmai priklauso nuo „Snoro”
    http://verslas.delfi.lt/automoto/konsultantas-privaciu-airbaltic-akcininku-veiksmai-priklauso-nuo-snoro.d?id=49684042

  334. Mindaugas - 2011 09 15, 16:53

    OT: @Jurgis o tu dirbi darbe, ar tik skaitai ?

  335. Jurgis - 2011 09 15, 17:08

    ziuriu krepsini vargo bite

  336. KKK - 2011 09 15, 17:50

    Skirtingi likimai

    Avia Solutions Group получула премию „Золотая колесница” в международной номинации „Лидер воздушного транспорта.

    http://www.aex.ru/news/2011/9/15/88376/

  337. Lee - 2011 09 15, 21:10

    Del BT ir Flicko virazu as pateiksiu tokias savo versijas. Kaip zinote, Flickas pardave papildoma 11% akciju emisija Antonovui, kas reiskia, kad siuo metu valstybe prarado kontrolini paketa. Flickas padare super gudru ejima arkliu. Kodel? Todel, kad dabar valstybe pastate i labai keblia padeti. Ji turi rinktis:
    a) Jei ji nori pasilikti kontrolini paketa, ji turi per 30 dienu inesti tokia pacia suma (akcininkai akciju emisija gali ispirkti lygiomis dalimis). Tai reiskia, kad Flickas lygioj vietoj is valsybes ismelzia 10 mln euru.
    b) jei valsybe nenori inesti, ji tampa mazuoju akcininku. Tokiu atveju Flickas tampa realus didysis akcininkas ir valstybe nebeturi pagrindo kelti salygu ir reikalauti Flicko atsistatydinimo (priminsiu, kad valstybe zadejo investuoti, jei bus susitarta del 3 salygu – Flickas atsistatydina, pakeiciama akcininku sutartis, ir Ryga itvirtinama kaip bazinis oro uostas). Tai reiskia, kad Flickui atsirisa rankos realiai parduoti savo paketa strateginiam investuotojui.

    Jeigu nera varianto c ar d, panasu, kad Flickas islips is vandens sausas, nes dabartine situacija buvo istumusi ji i gera kampa. Jis nieku gyvu negali uzleisti savo posto, nes nauja valdzia iskapstys visas jo aferas ir lesyklas, o tai reiskia, kad 99% ji pasodins, plius nutrauks maitinima 20ciai jo imoniu, aptarnaujanciu BT.

    Visumoj situacija sudetinga ir gana idomi. BT faktiskai jau turejo bankrutuoti rugsejo 2 diena, nes ta diena turejo buti sumoketi pinigai uz lektuvu lizinga. Siai dienai Flickas islose laiko.

    Valsybe panasu, kad laikosi nieko nedarymo politikos (arba nieko nenori daryti iki rinkimu).

    Keisciausia yra tai, kad kai jie kalba apie tai, jog aviakompanijai isplaukti reikia arti 700 mln LTL (!!!) man yra nesuprantama, kodel nera leidziama bankrutuoti? Juk uz ta suma galima sukurti 10 aviakompaniju? Zuokas tai nori padaryt uz 2 mln euru.

    Po sio sestadienio rinkimu reikia laukti naujos ivykiu eigos.

    Tai tiek apzvalgeles.

  338. ryanair maintenance kaune - 2011 09 16, 00:06

    sveiki zinovai,
    gal kas zinot, kuo baigesi ryanair svarstymai apie maintenance facility kaune? kadangi nieko nebegirdeti, speju, kad pasirinko kazka kita, bet niekur nieko nepavyko aptikti. gal kas ka nors zinot?

  339. […] bendrovės Ryanair*, bet ir iš sveikų oro bendrovių – tokių, kaip Wizz Air. Simonas Bartkus paskelbė, kad oro bendrovė ne tik atidaro naujas kryptis iš Vilniaus, bet ir dažnina jau esamas […]

  340. […] rašiau anksčiau, jog 2012 m. vasarai numatomos keturios naujos “Wizz Air” kryptys į Oslą, Bergeną, Liverpulį ir Paryžių, “Skyways” sugrįžimas su kasdieniu reisu tarp Vilniaus ir Berlyno, […]

  341. […] 2012 m. gegužę “Wizz Air” nuo 5 skrydžių per savaitę padidins skrydžių skaičių … Didesnis 2011 m. naujokų įdirbis šiame maršrute turėtų pasiekti rekordinį 200 tūkst. keleivių srautą į Jungtinės Karalystės sostinę. […]

  342. […] Anksčiau jau paskelbta, jog be “Norwegian” tiesioginių skrydžių iš Vilniaus į Oslo Gardermoen oro uostą, aviakompanija “Wizz Air” pirmą kartą tiesioginiais skrydžiais Vilnių sujungs su Bergeno miesto oro…. […]

  343. kristar - 2013 03 11, 14:59

    Kodel dingo skrydziai is Vilniaus i Liverpuli? Ar jau ir nebus?

  344. We support tons of personal and undetectable proxies, so even in the event you
    use this hack no person gonna find out about it.

Leave a reply