„Madagaskaras 2” Lietuvos kino teatruose per tris dienas uždirbo 580 tūkst. litų

   
     

Paskutinis lapkričio mėnesio savaitgalis Lietuvos kino teatruose buvo ypatingas – penktadienį kino teatrų repertuarai pasipildė lietuviškai dubliuotu animaciniu filmu „Madagaskaras 2”. Pastarasis nuo penktadienio iki sekmadienio uždirbo 580,5 tūkst. litų, o pridėjus kelių išankstinių seansų rezultatus bendras rezultatas po pirmų trijų „oficialių” demonstravimo dienų yra 583 tūkst. litų.

Tai yra antras geriausias debiutas Lietuvos kino teatrų istorijoje. Geriau sekėsi tik 2007 m. liepos pabaigoje pasirodžiusiam „Simpsonų filmui” – šis per pirmąsias tris rodymo dienas surinko 5 tūkst. litų daugiau – 588 tūkst. litų. „Simpsonų filmas” šiuo metu yra pelningiausias visų laikų Lietuvos kino teatruose rodytas filmas, iš viso uždirbęs 2,25 mln. litų. Ar „Madagaskaras 2” pagerins šį rezultatą? Statau už tai, kad ne, nors šansų tapti trečiuoju filmu istorijoje, uždirbusiu 2 mln. litų, turi.

„Madagaskaras 2” pasirodė pačiu laiku. Lietuviškai dubliuoto filmo auditorija jau buvo pasiilgusi – nors kasmet tokių pasirodo 5-6, taip susiklostė, jog paskutinis toks filmas, „WALL-E” pasirodė prieš penkis mėnesius – dar liepą. Kino tinklelyje 2008 m. lapkričio pabaiga buvo skirta šeštajam filmui apie Harį Poterį, tačiau užstrigus filmavimo darbams, filmą „Haris Poteris ir Negrynakraujis princas” „Warner Bros” atidėjo 2009 m. vasarai.

Filmo platintojai pasistengė, jog „Madagaskaras 2” pasirodytų Lietuvoje keliomis savaitėmis anksčiau nei Prancūzijoje, Vokietijoje ar Jungtinėje Karalystėje. Neprasidėjus kalėdinei karštinei filmas gali džiaugtis labiau koncentruoti žiūrovų dėmesiu. Filmo pajamos neturėtų kristi staigiai žemyn – premjerinį savaitgalį buvo žiūrovų, kurie nesugebėjo gauti bilietų (ypač daug tokių buvo Kaune ir Panevėžyje), be to, filmą pirmyn turėtų stumti teigiami jau mačiusių žiūrovų atsiliepimai.

Didžiausias kino teatrų operatorius „Forum Cinemas”, pasinaudojęs populiaraus filmo priedanga, žengė dar vieną kainų didinimo žingsnį. Savaitgalio bilieto kaina be nuolaidų Vilniuje ir Kaune padidėjo nuo 16 iki 17 litų, Panevėžyje nuo 12 iki 14 litų. Kiek anksčiau „Forum Cinemas” padidino darbo dienos kainą nuo 14 iki 16 litų. Antrasis pagal dydį kino teatrų operatorius „Cinamon” padidino savaitgalio kainą Klaipėdoje iki 16 litų (Kauno „Cinamon” liko 15).

Jeigu lyginsime per pirmąsias tris dienas „Madagaskarą 2” ir „Simpsonų filmą” pamačiusių kino žiūrovų skaičių, tai „Simpsonų filmas” lenkia „Madagaskarą 2” kur kas didesniu skirtumu negu lyginant šių filmų pajamas. Taip yra todėl, jog 2007 m. vasara buvo laikotarpis, kuomet kino bilietų kaina buvo bene mažiausia per pastaruosius penketą metų.

Šiauliai kitais metais turėtų tapti absoliučiu lyderiu pagal kino teatrų skaičių. Šiuo metu Šiaulių mieste veikia trys kino teatrai, tuo tarpu artimiausiu metu duris atverti turėtų dar du. Bendrovė „Amfiteatro filmai” šiuo metu nuomos teise valdo senus istorinius vienasalius kino teatrus „Saulė” ir „Laikas”, bei prekybos centre „Tilžė” yra įkurusi dviejų salių kino centrą. Planuojama šalia prekybos centro „Bruklinas” pastatyti trijų salių, 500 vietų kino centrą, kurį taip pat valdys „Amfiteatro filmai”. Penkių salių kino centras turėtų atsidaryti pavasarį baigiamame statyti „Akropolyje”, to kino teatro operatorius greičiausiai bus „Forum Cinemas”.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

3 komentarai

  1. blablabla - 2008 12 2, 16:31

    Net idomu kaip paveiks kino teatru lankomuma kainu didinimas ekonomio suletejimo metu. Aisku vienas litas nera daug, taciau taip galima pasiekti vartotojo psichologine riba, kai jis nebesutiks moketi uz kina tiek daug. Gal padides kino klubo korteliu turetoju, nes jos suteikia nemaza nuolaida. Labai blogai kad pas mus nera normalios konkurencijos, nes as kaip vartotojas nukenciu ir del kainos ir del filmu pasirinkimo
    O as vis dar laukiu gal FC padarys abonimentinus filmus, kai pasirashai tarkime metam suarti ir moki tam tikra suma pinigu kas menesi ir gali sau vaikscioti i kiek nori filmu. nauda ir kompanijai ir ziurovui. Kiek zinau uzsienyje menesionio abonento kaina lygi mazdaug porai vakariniu seansu kainai. Aisku cia lietuva ir nesitikiu kad kaina butu apie 30lt, taciau sutikciau moketi ir 50lt. Gal esate girdeje kokiu gandu del abonimento?

  2. Mantis - 2008 12 6, 21:27

    As labai daznai vaikstau i kina. Eidamas savaitgali i Madagaskara atkreipiau demesi, kad sumokejau uz bilietus po septyniolika lituku, ir tai man kazkaip psichologiskai neskaniai sulindo… Kontekste tai recesija, darbuotojams mazinami atlyginimai, kuras pinga ir pan. Vienu zodziu tas bilieto kainos padidinimas prasilenke su mano lukesciais, si savaitgali i kina neejau. Ar nebrangiau jiems paskui kainuos susigrazinti tuos lankytojus, kai jie po truputi atpras lankytis kinoteatruose? Nes paskutiniu metu eidavom i kina, net ir kai „nieko gero” nerodydavo, o dabar pradesim atidziau rinktis filmus, vadinasi ir reciau eisim, ir po truputi atprasim.

  3. Simonas Bartkus - 2008 12 8, 00:17

    Bilietas pabrango nuo 16 litų iki 17 litų. Realus pabrangimas – 6%. Nepabrango bilietai su „OmniID”, „Laisvalaikiu” ar „FC” lojalumo kortele. Taip pat kaina nepasikeitė pirmadieniais-penktadieniais.
    Todėl kitu atveju, tokio pabrangimu gal net nepastebėtum. Tiesa, labiau psichologinis reiškinys čia suveikia, kad va, „krizės metu brangsta”.

Leave a reply