Prisijunkite prie mano knygos skaitytojų ir lietuviško aviacinio turinio

   
     

Pirmą įrašą apie aviaciją šiame bloge parašiau beveik prieš 13 metų – tai buvo naivus keleivio nusiskundimas apie 10 valandų vėlavusį skrydį iš Vilniaus į Varšuvą. Jau pirmą įrašą perspausdino keli portalai – tuo metu blog’ų žanras buvo „ant bangos”, o žiniasklaida narsiai norėjo šlietis prie tuo metu naujos „kiekvienas yra ruporas” tendencijos.

Nuo čia ir pajudėjo – 2008 m. pradžioje ėmė grynintis šio tinklaraščio koncepcija ir pamažu visą eterį užėmė įrašai apie tai, kas man buvo įdomiausia: lėktuvai, kur jie skraido, kaip skraido ir kodėl.

Aviacijoje visada buvo įdomu: blog’as mena „airBaltic” ir „flyLAL” konkurenciją, o po to sekusį nacionalinio Lietuvos vežėjo žlugimą, sunkų ir skausmingą atsisatymą, kurio įkarštyje prisijungiau prie tuometinės Vilniaus oro uosto komandos. Mano tolimesni darbai mane nunešė į darbą aviakompanijose, kurios abi… žlugo (o, ironija). Būtent apie žlugusias aviakompanijas ėmiau rašyti knygą, kurioje noriu plačiai audotirijai papasakoti garsiausias, įdomiausias ir didžiausią įtaką padarusių aviakompanijų istorijas ir ko visi verslai gali iš jų išmokti.

Patreon’e galite imti skaityti pirmuosius parašytus knygos skyrius. Patronai turės galimybę išrinkti knygos pavadinimą, pirmieji perskaityti ir teikti pasiūlymus knygos dalims, o gausiau remiantys gaus pirmieji ir išleistą knygą, kurios pasirodymo data numatoma kitąmet. Knygoje bus istorijos tokių garsių vardų kaip „Swissair”, „Sabena” ar „Pan Am”, bet ir tokių bus tiesiogiai palietusių aviakompanijų istorijos kaip „Aviakompanija Lietuva” ar „flyLAL Lithuanian Airlines” beigi iš vidaus matyti įvykiai bendrovėse „Air Lituanica” ar „Small Planet Airlines”. Kelios istorijos jau paskelbtos ir prieinamos iš karto, prisijungus prie patronų.

Nuo šio tinklaraščio mano straipsniai ir įžvalgos paplito po įvairiausius šaltinius – rašiau įvairiems portalams, kai kurios temos tapo rezonansinėmis, o „Google Plus” užgimęs #aviacinisrokenrolas natūraliai persikėlė į „Facebook”, kur dabar turi kelis tūkstančius sėkėjų. Kartu su naujomis temomis, įžvalgomis apie aviacijos naujienas ir aštresniais kampais, kurie ne visada tinka viešam publikavimui, šis turinys taip pat keliauja į „Patreon” platformą, kurioje laukia dar daugiau aviacinio turinio lietuviškai.

Kviečiu prisijungti prie mano „Patreon” bendruomenės ir būti lietuviško turinio apie aviaciją dalimi.

Tai nereiškia, jog nebus daugiau naujų įrašų šiame tinklaraštyje – blog’as veikia jau beveik 20 metų ir nauji pokyčiai jo neužtvenks: lieka mano misija plėsti aviacijos industrijos žinomumą ir sklaidą apie verslo subtilybes bei nuotykius, kurie šioje industrijoje vyksta.

Iš anksto ačiū už paramą – ji labai svarbi tai tęsti.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

678 komentarai

  1. Skytomas - 2020 08 18, 09:59

    Sveikinu, Simonai, tokia knyga, tikiuosi, bus bestseleris. Jos tikrai reikia, nes tamstos įžvalgos ir talentas rašyti apie aviaciją turi išliekamąją vertę, o knyga tą įmažina bene geriausiai! Tikiuosi, knygoje bus ne tik
    puikių ir įdomių istorijų, bet ir archyvinių nuotraukų, schemų, grafikų ar tvarkaraščių! Didžiausios sėkmės:)

  2. Tadas - 2020 08 18, 10:43

    Na štai ir monetizacija :)))

  3. Simonas Bartkus - 2020 08 18, 10:54

    Wizz Air pokyčių rugsėjui pridėjo:
    – Jerevano atidarymas dabar nustumtas į spalio 5 (optimistai);
    – Nica – uždaroma, planuojama atidaryti spalio 7 (į Prancūzija nebeskraidys, nes BVA irgi uždarytas);
    – Kutaisi grąžinimas atidėtas į spalio 3;
    – Tel Aviv – planuoja 1x weekly rugsėjį ir spalį;

    Rugsėjo 16 d. vis dar planuoja paleist Sankt Peterburgą.

    Barcelona, Lvivas, Zaporožė, Paryžius toliau stovi atidaromi spalio gale.

  4. Simonas Bartkus - 2020 08 18, 11:03

    Ryanair žiūriu irgi netingi:
    – VNO-CIA uždaroma rugsėjui ir spaliui (nors Italija statistiškai prie saugių šalių);
    – VNO-BVA lieka 1x weekly rugsėjui ir spaliui;
    – Kaunas-Neapolis: uždaromas rugpjūčio pabaigoje (nors Italija dabar viena statistiškai saugiausių šalių, bet, panašu, nesuveikia);
    – KUN-ALC nuo 3x į 2x; KUN-LTN nuo 6x į 5x.

  5. oleg - 2020 08 18, 11:20

    Simonai, sveikinu. Po tiek metu sioje bendruomeneje galima pagaliau padekoti tau pinigeliu =)

    btw, o kaip CH-Aviation ziuri i knygos ir Patreono ideja? Nes jei labai noreti, galima ir interesu konflikta susirasti…

  6. oleg - 2020 08 18, 11:21

    nu ir svedijos naujienos: sugalvojo neberemti DY ir matyt tik SK palaikyti: https://www.svd.se/norwegian-far-inte-svensk-kreditgaranti

  7. Giedrius - 2020 08 18, 11:24

    Tuo metu jav pagal tsa duomenis užvakar pirmą kart daugiau nei 1/3 praeitų metų keleivių.

  8. trolis - 2020 08 18, 11:47

    BT350 uzpildymas mazeja toliau

  9. Spectator - 2020 08 18, 12:27

    @trolis – nes mažėja krypčių iš Rygos, Latvija tuoj draus praktiškai visus skrydžius, išskyrus porą šalių.

  10. Ugnius - 2020 08 18, 13:52

    BT taip pat rugsėjo mėnesiui paliko tik vieną savaitinį skrydį į Dubrovniką, užtat TLL kitą savaitę jau planuojamas daily (spėju kad ir tas naktinis reisas, skirtas tranzitui per VNO išliks), o nuo rugsėjo 7 jau planuoja dukart per dieną)

  11. Pranas - 2020 08 18, 13:59

    Wizz Air paskelbė naują bazę Gatwicke. Kol kas su keliais atostoginiais maršrutais.

  12. Vytautas-NT - 2020 08 18, 14:21

    Beje, o kaip mūsų Norvegian sekasi per pandemiją? Kiek suprantu, skraido su daugiau lėktuvų, nei grasino daryt 2020?!

  13. Arnas - 2020 08 19, 13:24

    Na ką, šventė atėjo ir į mūsų kiemą. Nuo žiemos sezono Wizz paleidžia BHX, LPL, NYO, TRD, HAM!

  14. Arnas - 2020 08 19, 13:29

    Atkreipiu dėmesį, kad NYO grįžta po pertraukos, tik kitu skrydžio numeriu. Kitos kryptys daugmaž koreliuoja su RIX ir TLL naujienomis. Bet HAM tai turbūt įdomiausia naujiena :)

  15. Simonas Bartkus - 2020 08 19, 13:32

    Tai ne tik NYO – tas tai iš viso bus trečias jau bandymas, du kartus uždaryta. TRD, LPL irgi Wizz Air yra skraidę. HAM ir BHX tik nebuvo.
    Įdomu kieno sąskaita ir kaip toliau dėliosis, bet toks bandymas kaltis į emigrantines kryptis grynai.

  16. Simonas Bartkus - 2020 08 19, 14:12

    šiaip, pagalvojus daugiau, tai bepročiai iš wizzair scheduling persikėlė į network planning: LPL, NYO, TRD – neveikė „gerais” laikais, kas pasikeitė, kad turėtų veikti dabar?
    BHX – geras maršrutas, nemažai emigrantų jis patogiausias oro uostas ir dabar jie turi rinktis kitus (pirmiausia LTN). Prognozuoju, kad Ryanair dabar reaguodama vėl paleis savo BHX-VNO.
    HAM – įdomus maršrutas augimui „gerais laikais”, dabartyje daug daug klaustukų.

  17. Linas K. - 2020 08 19, 14:19

    HAM labai sexy atrodo, bet laikas startui kolkas nepergeriausias…

  18. Simonas Bartkus - 2020 08 19, 14:25

    Lapkričio mėnesio Wizz tvarkaraštyje, kuris pardavimuose dabar yra 24 kryptys ir 64 skrydžiai per savaitę, t.y. net 3 bazuojamų lėktuvų neužtektų įvykdyti viską, jei planuoja.

    Sakyčiau avantiūrizmas ir overoptimizmas, žinant, kad šiuo metu jie gali/nori/yra paklausa vos 10 krypčių ir apie 30 skrydžių per savaitę. Kas turėtų įvykti, kad spalio gale tokia paklausa būtų? Aha, užsilenkti LOT, airBaltic, SAS ir Lufthansa nebent.

  19. Kardiobatonas - 2020 08 19, 14:33

    Wizz žini1 galima vertinti kaip provokaciją tikintis FR reakcijos. Tik stebiuosi, kad jie dar turi sveikatos užsiiminėti tokiais dalykais. Beveik neliko šalių, iš kurių grįžus nereikėtų saviizoliacijos, o jie mat skelbia apie naujus maršrutus po dviejų mėnesių. Fantastika!

  20. Pranas - 2020 08 19, 14:36

    Wizz vienintelė man žinoma aviakompanija pasaulyje, kurios akcijos kainuoja panašiai kaip prieš metus ir du, o ne kelis kartus mažiau kaip visų kitų. Ir taip yra būtent dėl to, kad jiems kol kas sekasi parduoti investuotojams šitą augimo per krizę idėją.
    Ar tai baigsis geruoju klausimas, bet kol kas bent jau tokį jų elgesio pateisinimą galima sugalvoti.

  21. Arnas - 2020 08 19, 14:39

    Na, aš nežiūrėčiau taip skeptiškai į kai kuriuos maršrutus. Pritariu, kad HAM yra „gerų laikų“ kryptis, bet tiek HAM, tiek TRD atidaryme yra logikos. Pagal pardavimus peršasi mintis, kad TRF ir DTM eina kone geriausiai (buvo pridedami dažniai arba bent jau nenukarpyti, kaip dauguma kitų krypčių). Nelabai sugalvočiau, ką kita realaus būtų galima atidaryti, jei jau labai norisi to trečio bazuojamo lėktuvo.

  22. Arnas - 2020 08 19, 14:41

    TRF ir DTM pateikiau kaip pavyzdžius, galbūt nurodančius, kad egzistuoja didesnė paklausa tarp Lietuvos ir Vokietijos bei Norvegijos.

  23. Simonas Bartkus - 2020 08 19, 14:45

    akivaizdu, kad šiuo metu juda tik emigrantinės kryptys – žmonės sužaidžia izoliacijos žaidimus, meilė yra stiprus jausmas, žmonės keliauja, natūralu. Tai matosi, kad normalūs užpildymai ir kainos į Donkasterius, Lutonus, Oslą, Bergeną ir t.t.

    Tuo tarpu, Roma, Barselona, Paryžius, Nica uždaromi, nors net visur izoliacijos ribojimai yra. City-break’ai dabar miręs klausimas.

    Todėl persiorientuoti į BHX ar LPL reikalas logiškas, dabartiniam kontekste daugiau keisti atrodo planai vis dar paleisti Sankt Peterburgą, Jerevaną ar pan.

    Šitas planas turi tik vieną pagrindimą, tikėtis, jog subankrutuos per žiemą nemažai aviakompanijų. Kaip Pranas paminėjo, turbūt investuotojams toks planas šiai dienai tinka. O pinigų laisvų daug, investuotojai neturi kur jų dėti, tai jiems skamba gerai.

  24. mmm - 2020 08 19, 17:23

    greitai atidarė, greitai gali ir uždaryti visas šitas naujienas.

  25. Ugnius - 2020 08 19, 17:46

    @Simonas Bartkus – tai kad ne, 3 lyg ir užtenka. Bilundas ir Zaporožė ir toliau planuojami su kitų bazių lėktuvais (BLL su Bacau, OZH su Gdansko). Aišku, dabartinis tvarkaraštis dar tikrai ne galutinis, poroje vietų turės kiek perstumdyti laikus.

    https://imgur.com/a/QF3RkKe

    TRD ir TRF bus su outbase rotation į Taliną (ten tai irgi neblogai plečiasi, metų pradžioj turėjo 2 destinations, dabar jau planuojamos 9)

    Į TRF, DTM bei DSA frequency bus toks pats, koks yra rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais, kai Wizz pridėjo skrydžių atsilaisvinus pajėgumams sulyg pirmąja karpymo banga.

  26. Salininkų kaimas - 2020 08 19, 19:28

    Pasimečiau, kuriuos skrydžius šiuo metu iš VNO vykdo Ryanair?

  27. Augustinas Žemaitis - 2020 08 19, 20:41

    Iš Latvijos, beje, vyksta užsakomieji skrydžiai į Tunisą (gali būti, nebeilgai, bet ilgiau, nei į Graikiją ar Bulgariją). Įdomu, iš Lietuvos agentūros nebandė, ar negavo leidimo skrydžiui? (realiai Tunisas visada atititiko nesaviizolavimosi sąlygas tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje, tiek Estijoje)

  28. Vilnietis - 2020 08 19, 23:34

    Gal žinote kodėl avialinijos tam pačiam skrydžiui/išvykimui sukuria skirtingus skrydžių numerius? Pvz. KUN-AES iš pradžių turėjo W68141, pavėlino išvykimą 30 min ir pakeitė į W61646. Ar tai gali reikšti, kad bus naudojamas kitos bazės lektuvas? Ir iš vis kaip jūs sužinote kurios bazės lektuvas aptarnaus skrydį? bandydami sudelioti tvarkaraštį, kaip padarė Ugnius ar yra lengvesnių būdų?

  29. Jurgis - 2020 08 20, 08:51

    Kol dar vasara visi į Nidą! 550 eur trim keleiviams naujais lėktuvais! Bandom – http://airnida.lt/

  30. Kardiobatonas - 2020 08 20, 09:06

    @Augustinas Žemaitis. Tuniso rodikliai tikrai labai geri (jeigu teisingi), tačiau po bajerio su Grakija kelionių organizatoriams jau turbūt svyra rankos ir jie nenori dar kartą pakliūti į spąstus. Apyvarta į Tunisą būtų nedidelė, tačiau išlieka didelė rizika patirti papildomų nuostolių.

  31. Luna - 2020 08 20, 09:49

    Augustinai, turizmo organizatoriai Lietuvoje negavo leidimo į Tunisą

  32. Vytautas-NT - 2020 08 20, 11:41

    Klausimas- Jei į Nida skristi su AN-2, kiek kainuotų toksai skrydis?

  33. Pranas - 2020 08 20, 12:14

    @Vytautas-NT – palyginimui kažkas panašiausio
    http://classic-antonow.de/preise.html

    Tik Vilnius-Nida dvigubai toliau nei Berlynas-Heringsdorf
    http://www.gcmap.com/mapui?P=eday-hdf
    vno-EYND

    &DU=km

  34. Pranas - 2020 08 20, 12:16

    susigadino linkas, Vilnius-Nida atstumas
    http://www.gcmap.com/mapui?P=vno-EYND

  35. Kardiobatonas - 2020 08 20, 12:20

    Sunku patikėti, tačiau IATA turi gražų ir Nidai tinkantį kodą NND. Vertėtų rezervuoti.

  36. Tomas - 2020 08 20, 13:34

    Gavau į mailą pakvietimą į FB grupę aviacinisrokenrolas, bet FB išmeta, kad tokios grupės nėra, ar čia tik man vienam taip? :)

  37. Simonas Bartkus - 2020 08 20, 13:36

    Tomas: išgirdau apie kelis tokius atvejus, panašu, kad dėl to, kad FB email ir patreon email nesutampa. Kitas variantas lieka tik FB susidraugauti, tada draugus galiu pridėti.

  38. Jurgis - 2020 08 20, 13:39

    Domenas AirNida.lt, bet jau įėjus ten rašo Nida Air. Iš kur toks nenuoseklumas? Beje, o Nida Air jau registruota, ar tiesiog žaidžia? Gal žlugus visoms lietuviškoms aviakompanijoms, užgims kokia tai startuoliška mažosios aviacijos lietuviška kompanija. Būtų šaunu!

  39. Mindauqas - 2020 08 20, 16:36

    nidaair.lt būtų su dviem aa, tai turbūt pagalvojo, kad nepatogu:)

  40. Simonas Bartkus - 2020 08 20, 18:09

    Latvija suprantu savo skrydžių leidimų politikos niekaip nepakeitė?
    Tai pagal viską dar papildomai nuo rytojaus uždraus skrydžius iš Latvijos į Austriją, Lenkiją, Airiją, Graikiją, Kroatiją – tai airBaltic nebeturės visai kur skristi iš Rygos.

  41. trolis - 2020 08 21, 00:02

    VNO nieko naujo – pustustis BT349, bet neimanoma isvengti – rankoves->autobuso ir t.t. sekos. Kartais susidaro ispudis, kad gal pats operaciju vadovas ir arrivals diriguoja – sprendimu logika panasi

  42. Kardiobatonas - 2020 08 21, 10:29

    Stebiu kasdien rusai iš LED į AYT varo. Vakar net B-747 nuskrido. Jiems jokių saviizoliacijų nei Turkijoje, nei Rusijoje nereikia?

  43. Simonas Bartkus - 2020 08 21, 10:33

    jeigu niekas nepasikeitė, tai Rusija leidžia į UK, Tanzaniją ir Turkiją varyt neribotai. Vos tik šitą leidimą paskelbė, tą pačią dieną Aeroflot paleido 3x daily SVO-AYT, o visi kiti čarteristai iš paskos.

  44. Simonas Bartkus - 2020 08 21, 10:46

    Austrian uždarė pardavimus VIE-VNO visai žiemai, tai dar vienas ženklas, kad turbūt visai nebeturi planų pasirodyti VNO (kol kas parduoda 2021 m. balandžiui, bet greičiausiai rankos nepriėjo tiesiog koreguoti).

  45. Linas K. - 2020 08 21, 11:43

    Kardiobatonas> grizus is Turkijos rusams privalomas koronos testas.

  46. Luna - 2020 08 22, 20:22

    Man tai labiau patiktų, kad įvažiuojant į Turkiją rusams reiktų COVID testo

  47. oleg - 2020 08 23, 15:42

    https://pbs.twimg.com/media/EgCgzXUXoAA3UW6?format=jpg

    koks idomus eee…treniruoklis? agregatas? Dunno… kaip suprantu, sita skarbonke ant sunkviezimio naudojo taxinimo treniruotems.

  48. Giedrius - 2020 08 24, 19:30

    Lietuva akivaizdžiai ryt viršys 15 atvejų 100k ribą. Air Baltic’ui reiks skrydžius į Taliną kelt.

  49. Ugnius - 2020 08 24, 19:40

    Tai kad paveiktų valstybių sąrašas paprastai atnaujinamas penktadieniais, tai gal dar kolkas galės skraidyt iš VNO (be to, slenkstinė reikšmė yra 16 atvejų, ne 15). Kita vertus, perkėlimas į Taliną jokios prasmės neduotų, nes ten ribojimai tokie patys kaip ir Rygoje.

    O gal susitars su latviais (taip pat kaip mes susitarėm su lenkais), kad keliaujant tranzitu saviizoliacijos reikalavimai nebūtų taikomi ?

  50. Simonas Bartkus - 2020 08 24, 20:27

    Latvija (kaip ir Estija) skrydžius draudžia ne nuo 16, o nuo 25 atvejų. Nuo 16 taikoma izoliacija.

  51. Ugnius - 2020 08 24, 20:53

    Tai taip, bet jeigu Lietuva peržengs tą 16 atvejų ribą, tai klausimas ar nežlugs dabartinis airBaltic planas skraidinti latvius iš CDG ar AMS į Vilnių, o iš čia – į Rygą. Nebent, kaip jau minėjau, bus pasiekta kokia nors speciali išimtis, jog atvykus iš Lietuvos į Latviją nereikia karantinuotis, jei tai buvo tik tranzitas.

  52. Simonas Bartkus - 2020 08 24, 21:30

    kad tranzitui lygtai yra išimtis? O jeigu ir nėra, tai jokio skirtumo – iš RIX per VNO skraidina tik į AMS ir CDG, o iš Nyderlandų ir Prancūzijos jau kelios savaitės būtina izoliacija Latvijoje (kaip ir Lietuvoje).

  53. Ugnius - 2020 08 25, 16:36

    https://www.anna.aero/wp-content/gallery/amsterdam-art-gal-01/EC2.jpg

    Gan maloni staigmena, kad Lietuva tarp lyderių

  54. Augustinas Žemaitis - 2020 08 25, 17:04

    Dėl Baltijos kelionių burbulo – dabar ir pamatysime, kiek jis vis dar realus. Jei yra burbulas, tai Latvija ir Estija turėtų nereaguoti į 16 kriterijų, antraip tiesiog išeitų, kad taikomos Lietuvai tos pačios taisyklės kaip kitoms šalims, tai nebūtų jokio burbulo ir neaišku būtų buvę, kam Lietuva taip įnirtingai derino visokius dalykus su Latvija ir Estija (nes kol nebuvo 16 atvejų tai gi ir be jokio derinimo Latvija nebūtų uždariusi sienų ar įvedusi jokių ribojimų). Kiek mačiau Latvijos turizmo industrija spaudžia neriboti lietuvių. Įtariu, kad gali neriboti, bet nustatyti kažkokį kitą kriterijų, pvz. 25, ties kuriuo jau ribos, nes ir burbulas turi ribas.

    Beje, nuvažiavau automobiliu iki Alando salų ir atgal – jokių patikrinimų niekur ant jokių sienų, išskyrus grįžtant iš Alando salų į Suomiją (nes Alando salos skaitosi atskira šalis, nors ir yra Suomijos valdžioje). Tiesa, net ir ten pirmą kartą kiek keliauju pandemijos metu tikrindami pasą pasieniečiai nepaprašė nusiimti kaukės (na, gal iš akių pažino). Tai net ir griežčiausi (8/14 d./100 000) Suomijos kriterijai atrodo keistokai, kai niekaip neprižiūrima – lygiai taip ir prancūzai ir ispanai gali atvažiuoti. Ne taip ir mažai mačiau Suomijoje automobilių su šalių, iš kurių atvykę žmonės turėtų karantinuotis, numeriais, ypač kemperių – aišku, teoriškai gali būti, kad jie įvažiavo labai seniai. Mano nuomone, kai kurie kriterijai gali būti ir paprastesni, bet labai svarbu, kad būtų prižiūrima, universalu, o ne faktiškai galiotų tik tiems kurie pasiskaito ir nori laikytis.

    @Ugnius – matyt susiję ir su tuo, kad nesame hub’as. Arba tiksliau tik dėl koronaviruso tokiu tapome :) . Šiaip hub’ams keleivių praradimai dvigubinasi – nes kiekvienas nuimtas tranzitinis keleivis yra prarasti du keleiviai. O ir apskritai tranzitu skristi šiais laikais nesinori.

  55. Kardiobatonas - 2020 08 26, 09:47

    Iš WAW kasdien kyla čarteriai ne tik į Graikiją, bet ir Kanarų salas, Bulgariją ir net Turkiją. Kaip paaiškinti tokį reiškinį – jie visi grįžę karantinuojasi ar PL kitokios taisyklės?

  56. Linas K. - 2020 08 26, 11:31

    Kardiobatonas>tai ne tik charteriai, bet ir „LOT na wakacje” skrenda visur – LOT’as skraidina atostoginem kryptim, panasiai kaip buvo koronos pradzioj su LOT do domu, tik dabar virusa skraidina priesinga kryptim:):):)

  57. Simonas Bartkus - 2020 08 26, 11:40

    Nežinau tiksliai visų Lenkijos reikalavimų, bet, kiek suprantu, tokio saviizoliacijos piliečiams reikalavimo nėra. Lenkija turi sąrašą šalių, kurį lyg ir kas savaitę update’ina (dabar yra USA, Rusija ir dar keliasdešimt šalių), kur draudžia skristi. Tame sąraše nėra EU šalys traukiamos, kaip ir leidžia visur į EU skristi.

  58. Arnas - 2020 08 26, 12:01

    Wizz žiemos sezonui pridėjo dieninį W68003 į LTN 3x weekly. Prieš tai Wizz gerokai karpė LTN, dabar grąžina.

  59. Augustinas Žemaitis - 2020 08 26, 13:12

    @Kardiobatonas – yra reikalavimai čia visų ES šalių: https://reopen.europa.eu/lt

    Bendrai paėmus, tendencija tokia, kad kuo pačioje šalyje situacija blogesnė, tuo mažiau reikalavimų atvykusiems iš užsienio.

    Ir tai visai logiška – nėra prasmės, tarkime, versti karantinuotis atvykus iš „saugesnės” ar „panašiai saugios” šalies.

    Čia tas pats kas su lango atidarymu žiemą. Jei lauke temperatūra 10, o viduj 25, tai atidarius atšals. Bet jei neveikia šildymas ir viduj ir šiaip yra 10 tai niekas iš esmės nepasikeis ir atidarius langą.

    Nes sergantys juda abiem kryptim, o karantinas grįžus riboja ir išvykimą (mažai kas keliaus, jei grįžus teks karantinuotis). Jei tavo šalyje sergančiųjų ženkliai daugiau, nei kitoje, tai atidarius sienas net didesnė tikimybė, kad sergantis išvyks (ir užuot užkrėtęs ką nors tėvynėje užkrės svetur, gydysis tenai), nei kad atvyks.

    Tai todėl, tarkime, Suomijoje griežčiausi reikalavimai (8/14 d./ 100 000), paskui Baltijos šalys (15 / 14 d. / 100 000), o tarkime kokioje Šveicarijoje yra 60 / 14 d. / 100 000. Aišku, yra išimčių.

  60. Vytautas - 2020 08 26, 13:56

    @Augustinas – palyginimas su langu tai geras. Niekada nebūčiau pagalvojęs kad taip gali būt! ;)))

  61. Kardiobatonas - 2020 08 26, 15:40
  62. Gintas - 2020 08 26, 18:57

    del kijevo gal ir nebus skrydziu stabdymo,nes kiek teko ten skristipirmyn-atgal liepa rugpjuti vizualiai matesi,kad srautas ukrainietiskas(su galimybe atvykti i lietuva) atsiras ir tokiu kurie tures isimtis atvykti i UKR ir ne su ukr pasais…vis delto vienintele tiesiogine jungtis pabaltyje su ukr

  63. Edis - 2020 08 27, 07:15
  64. Skytomas - 2020 08 27, 12:44

    KLM atidaro Poznanę – Amsterdamą. Įdomus sprendimas, o gal ėjimas arkliu:) Ar olandus vėl domina mūsų regionas?

  65. oleg - 2020 08 27, 13:04

    laikas svedijos naujienoms:
    https://www.flygtorget.se/Aktuellt/Artikel/?Id=13845

    Tesiant Air Nida tema – yra tokie Air Leap Svedijoje, kurie kazkur susirado S340 ir S2000 ir skraidina po svedijos kaimus uz 100EUR one way ir garsiai kalba kad auga ir skrydziai negali kainuot pigiau ir kad itai yra ateitis.

    well ;-) VNO-PLQ pabande sia vasara su B737, kaip suprantu, nesusideliojo ekonomika taip pat?

  66. Kardiobatonas - 2020 08 27, 13:13

    @Oleg. 100 EUR Švedijoje pagal gyventojų pajamas turbūt prilygsta 10 EUR Lietuvoje. Tai jeigu bilietų kaina būtų po 10 EUR, nesunkiai ir A320 prispildytų. Gal et VNO-KUN būtų galima paleisti. O S340 ir S2000 lėktuvai labai tinkami short haul skrydžiams – paprasti ir ekonomiški.

  67. Simonas Bartkus - 2020 08 28, 12:15

    airBaltic Twitteryje konkursas atspėt naują kryptį iš Vilniaus, kurią skelbs kitą savaitę. Spėjimai? :)

  68. Artūras - 2020 08 28, 12:42

    pasirinkimas nedidelis naujoms kryptims: Suomija, Vengrija arba Norvegija. Gali būt kad kirs Wizzair į paširdžius ir skirs į Budapeštą arba pas emigrantus į Bergeną (kas labiausiai tikėtina).

  69. .. - 2020 08 28, 13:20

    CPH:)

  70. Simonas Bartkus - 2020 08 28, 13:21

    Aš nemanau, kad imtųsi planavimo pagal dabartinę lentelę, nes ji keičiasi nuolat ir pagal ją čia kažko nepriplanuosi.

    Kadangi dabar ne laikas skelbti kryptis 2021 m. vasarai, tai mano spėjimas gali būti kokia random slidinėjimo kryptis šiandieniais; arba BT naudoja momentumą ir atakuos kokią silpnesnę grandį – gal sutarė su OS dėl codeshare ir operuos VNO-VIE; arba VNO-BRU su SN kodu (turi šiuos kodus iš RIX).

  71. Linas K. - 2020 08 28, 14:01

    Asmeniškai labai norėčiau Budapešto, bet netikiu,kad bus, nes toks maršrutas iš anksto pasmerktas mirčiai. Labiau tikėtina emigrantinė kryptis, o iš Simono variantų balsuočiau už VNO-BRU.

  72. Paulius - 2020 08 28, 15:31

    Kadangi šiandien kaip tik Facebooke jie man reklamuoja Budapeštą, tai spėju, kad Budapeštas :)

  73. Kardiobatonas - 2020 08 28, 15:51

    Statau už VNO-BRU.

  74. PS - 2020 08 28, 16:11

    Galbūt VN0-ZRH

  75. oxs - 2020 08 28, 16:46

    VNO-DUS

  76. trolis - 2020 08 28, 17:57

    EYND

  77. Augustinas Žemaitis - 2020 08 28, 19:55

    Abejoju, kad būtų Budapeštas – kaip suprantu Vengrija nuo rugsėjo 1 d. nebeįsileis nepileičių.

    Bandžiau dėti nuorodą, bet tada nepraėjo spamo filtro komentaras, nebent Simonas gal pavirtins. Tinklapis „Hungary Today”.

  78. Pranas - 2020 08 28, 22:14

    TBS :)

  79. Arnas - 2020 08 29, 09:40

    Statau ant BRU

  80. Jurgis - 2020 08 29, 14:58

    Lietuva šiandien – 16.4 sergančių 100 tūkstančių gyventojų

  81. Kardiobatonas - 2020 08 29, 15:43

    Dabar yra dvi išeitys: visiškai sustabdyti skrydžius (jie patys sustos, jeigu tokia situacija tęsis ilgiau) arba nustatyti naujus kriterijus – vietoj 16 bent 25.

  82. Augustinas Žemaitis - 2020 08 29, 17:27

    Manau šiuo atveju Lietuvai logiškiausia kelti kriterijus. Nelogiška, jei izoliuotis reikia grįžus iš šalių, kuriose padėtis geresnė, nei pačioje Lietuvoje, ypač jei padėtis Lietuvoje toliau prastės.

    Realiai šalys, kuriose pačiose padėtis prastesnė, paprastai taiko švelnesnius kriterijus, pvz. Šveicarijoje net 60 / 100 000 / 14 d., panašiai ir JK, Vokietijoje bei kitur.

    Nes dabar tuoj susidarys variantas, kad šalys, iš kurių galima atvykti be karantino į Lietuvą, pačios lietuvių be karantino neįsileis (Latvija, Estija, Suomija, Vengrija, pirmosios trys – dėl didelio sergamumo Lietuvoje).

    Iki šiol Lietuva buvo iš esmės „saugiausiame lygyje” ir blokavo ryšius tiek su „vidutinio epidemijos lygio”, tiek su „aukšto epidemijos lygio” šalimis. Tuo tarpu didžioji ES dalis dabar yra vidutiniame lygyje (tarkim ~15-60 / 14 d. / 100 000) ir blokuoja ryšius tik su aukšto epidemijos lygio šalimis. Lietuva šiuo metu irgi yra vidutiniame lygyje, bet pageidauja ryšių tik su saugiausio lygio šalimis, daugybė kurių pačios nenori ryšių su vidutinio lygio šalimis…

  83. trolis - 2020 08 29, 23:17

    Galit buti ramus – kriterijaus ribos nekels – geriau pateiks koki eilini lempini paaiskinima. Operaciju vadovui skrydziu nereikia – neskrenda jis niekur.

  84. Augustinas Žemaitis - 2020 08 30, 11:13

    Sudėjau į vieną vietą visas naudingas internetines nuorodas ir kitus patarimus planuojantis kelionę šiuo laikotarpiu, gal pravers:

    http://augustinas.net/kaip-keliauti-per-koronaviruso-pandemija-18844

  85. Mmm - 2020 08 30, 15:50

    Gal Roma savaitgaliui, kai Ryanair ir Wizz neliko

  86. Simonas Bartkus - 2020 08 31, 11:13

    Smartwings ir Czech Airlines paskelbė apie bankrotą/restruktūrizaciją, pagal specifines COVID bankroto procedūras, kokios yra įteisintos Čekijoje:
    Members of Smartwings Group including Smartwings, a.s. (Smartwings) and České aerolinie, a.s. (Czech Airlines, CSA) today filed request to the Municipal Court in Prague to declare an extraordinary moratorium under the so-called Lex COVID legislation.

    Kol kas operacijas tęsia, kiek jie skraido.

  87. Zzip - 2020 08 31, 12:33

    Delfi pranešė ir matosi VNO, kad LOT šiandien pradeda skrydžius į London City.

  88. Simonas Bartkus - 2020 08 31, 12:51

    Savaitgalį VNO skrydžių šiek tiek krito, tačiau jaučiu vėl grįšime į patį topą Europoje šią savaitę, kadangi LOT įkalė 2x daily LCY, Finnair prideda 2x daily HEL; BT atidarė MUC ir tęsia hub’ą iš TLL/RIX į AMS/CDG.

  89. Kardiobatonas - 2020 08 31, 13:59

    Man sunku įsivaizduoti, kur ir ko šiuo metu žmonės skraido, nes grįžus ir beveik visų šalių reikia izoliuotis. Netrukus reikės ir atvykus į daugelį šalių iš Lietuvos izoliuotis. Variantai: a) izoliacijos niekas nesilaiko; b) lėktuvai skrenda pustuščiai.

  90. Aloyzas - 2020 08 31, 14:00

    Istorinis įvykis – El Al Israel skrenda iš Tel Avivo į Abu Dabį: flightradar24.com/ELY971/255e1320

  91. Simonas Bartkus - 2020 08 31, 14:19

    Skraido praktiškai tik VFR trafficas, kuris dažnai neturi pasirinkimo ir laikosi/apžaidžia taisykles.

    Taip, lėktuvai tai skraido pustuščiai – nujaučiu rugpjūtį bus reportintas prastesnis užpildymas nei liepą.

  92. a. - 2020 08 31, 14:50

    skrydis VNO-RIX-VNO prieš kelias dienas darbo dienom lektuve pirmyn apie 30 žmonių, atgal jeigu nieko nepraleidau – 20 žmonių… Rygos oro uostas tusčias kaip apokaliptiniame filme apie zombius, ta pusė, kur B6,B7… vartai, vienu metu buvo apie 7 žmones, kažkoks siaubo filmas. Viena vertus saugu skraidyti kaip niekad, nes kokiame Hyper Rimi po darbo žmonių kartais daugiau negu tusčiame VNO ar RIX ir saugumo jausmas gerokai mažesnis ir, jeigu ES mastu tos žirklės (susirgimų skaičius 100.000 gyvventojų) nebus peržiūrėtos arna nebus vietoje saviizoliacijos pasiūlyta pvz. privalomo testavimosi sistema atvykus, tai nukilins galutinai bet kokias keliones. Rygoje baruose vien lietuviai, vietiniai sako, kad jeigu ne jusiškiai, mums bus šakes.

  93. Augustinas Žemaitis - 2020 08 31, 15:12

    Tai ne ES / EEE tą kriterijų nustato – kiekviena šalis. Vienur jis 60, kitur 15, kitur 8 – čia ES/EEE šalyse. Dar kitos jį vertina kartu su kitais kriterijais, kaip testavimo lygis šalyse.

    Tai jei kažką keisti, pati Lietuva turėtų keisti, o ne ES. Vakarų Europoje, kur susirgimų nuo seno daugiau, kriterijai švelnesni. ES lygiu manau nelogiška nieko nustatinėti, kai sergamumas šitaip skiriasi. Net Kinijoje, unitarinėje šalyje kuri labai aštriai reaguoja į abejones jos vieningumu, atsakas į koronavirusą kardinaliai skyrėsi skirtingose provincijose.

    Ką ES galėtų tikrai daryti tai kažkokią bendrą duomenų bazę, kur fiksuotų žmonių išvykimą/atvykimą į bet kurią ES šalį ir kitos šalys galėtų matyti, bei pažiūrėti pagal savo kriterijus ar dėl to nereikia izoliuotis. Bet, aišku, privatumo aktyvistams nepatiktų.

    O dėl skraidymo tai šiuo metu galima skraidyti į tokias šalis, kurios įsileidžia lietuvius be karantino ir iš kurių grįžus nereikia izoliuotis:
    Latvija, Estija, Suomija (tuoj nebus šitų), Norvegija, Egiptas, Tunisas, Gruzija, Afganistanas.

    Bet manau dar dvi kategorijos yra be VFR, kurie skraido ir į šalis, iš kurių grįžus reikia izoliuotis:

    *Kas nekreipia dėmesio į reikalavimus (kaip sakiau, nuvažiavau laisvai nuo Lietuvos iki Suomijos. Man buvo galima (nes Lietuva nepateko į Suomijos ribojimus), bet lygiai taip pat tą galėjo daryti žmonės iš kitų šalių, iš kurių Suomija netgi draudžia atvykti; arba galėjo atskristi į kokią Rygą ir ten važiuoti, matyt ir iš Norvegijos pusės tas pats, o norvegai dar liberaliau žiūri). Tokiu būdu žmonės praktiškai net niekuo nerizikuoja, nes juk niekas netikrins jei nėra jokiame sąraše grįžusiųjų iš pavojingų šalių, o jei žmogus susirgs tai sakys „nebuvau užsieny” ir pateks tarp „neaišku kaip užsikrėtusių”. Kai šitiek daug žmonių, kurie išvis COVID laiko neegzistuojančiu dalyku / sąmokslu, sunku tikėtis, kad „daugelis bus supratingi”. Čia spraga, kurią reikia lopyti. Mano supratimu, galėtų būti švelninami ribojimai skaičiaus pavidalu, bet ten, kur ribojimai liktų („pavojingiausioms” šalims), turėtų būti prižiūrimi daug griežčiau.

    *Tie, kam izoliuotis nebaisu, nes ir taip dirba iš namų, per atstumą (pvz. pažįstu tokį vertėją). Na paatostogauja kažkur savaitę-dvi, paskui namie dirba pora savaičių.

  94. Kardiobatonas - 2020 08 31, 16:06

    @Augustinas. Taip, bet visuotinai ES priimtas skaičius yra 16. O kelionės į Afganistaną šiaip jau nelabai populiarios.

  95. trolis - 2020 08 31, 16:34

    jokio „visuotinai” nera – ta pati Lietuva neseniai taike 25, vengrai uzdarinejo sienas visiems, o suomiai reikalavo karantino is beveik visu, isskyrus 4 salis, nors gal 8-9 salys dar buvo zemiau 16. dziugu tik tiek, kad valdininkai siom dienom yra labai reiksmingi ir labai uzsieme bei kazkiek Excelio formuliu pramoks.

  96. Augustinas Žemaitis - 2020 08 31, 17:04

    Visuotinai priimtino skaičiaus išties nėra. Skaičius 16 ES mastu svarbus tik tiek, kad ES išreiškė maždaug tokį norą:

    „Kad visos ES / EEE vidinės sienos būtų atidarytos, o užsieniečiai būtų įsileidžiami iš tų trečiųjų šalių, kur susirgimų skaičius yra 16 / 14 d. / 100 000, arba mažesnis”

    Tai tėra rekomendacija, kurios ne visi laikosi. Be to, net ir pagal tą rekomendaciją, tai galioja tik trečiosioms šalims, ne ES ir EEE.

  97. Arnas - 2020 08 31, 19:42

    Simonai, ar tikrai Finnair 2x daily? Šią savaitę tai net sumažinta iki 6x weekly.

  98. Viktor - 2020 08 31, 19:46

    Emm, paaiškinkite, prašau, prie ko čia VFR trafikas, jam kitokie reikalavimai?

  99. trolis - 2020 08 31, 20:11

    VFR keleiviai pirmiausia turi kitas karantinavimosi salygas – is Peterboro cia grize (pvz) jie nesedi dvi sav viesbutyje, o sedi pas gimines/artimuosius ir pan.
    Ne business keliautojas, ne weekend getaway ieskotojas tikriaus Kempinski 2sav nesedes ar dar kur, kad i miesta po to iseitu pasidziaugti Simasiaus kilpomis.

  100. Saulius - 2020 08 31, 21:10

    o kaip issisifruoja trumpinys VFR? :)

  101. Arūnas - 2020 08 31, 21:18

    Finnair rugsėjį skraidys 6 kartus per savaitę – kasdien, išskyrus šeštadieniais. Pačiame pirmame plane buvo planuota x2 per dieną, bet dar rugpjūtį padaryti sumažinimai.

  102. Augustinas Žemaitis - 2020 08 31, 21:26

    @Saulius: VFR – visiting friends and relatives

  103. Simonas Bartkus - 2020 08 31, 21:29

    atsiprašau už suklaidinimą – pažiūrėjau OAG dar neatsinaujinęs buvo Finnair tvarkaraštis, tai parodė seną.

    VFR šifruojasi visiting friends and relatives. VFR turi didžiausią motyvaciją skristi – reikia tau reikia nuvykti į darbo vietą Denveryje, grįžti į močiutės laiduotuves ar nuskristi pas meilužį. Tokie žmonės labiausiai motyvuoti susitaikyti su taisyklėmis (aišku, dalis ir ieškoti skylių taisyklėse).

  104. Augustinas Žemaitis - 2020 09 1, 00:05

    Jei gerai suprantu, tai žmogus, kuriam reikia į darbo vietą Denveryje, nėra VFR, o yra business (nebent ten skristų dėl to, kad grįžinėja iš VFR kelionės)?

  105. dzin - 2020 09 1, 08:34

    Čia kaip aš vadinu truputį profesinė liga pasireiškia. Jeigu žmogui darbas kaip šeima, tai po VFR galima pakišti ir tai. Bet iš esmės terminas labai labai aiškus, ką spalvingai aprašė Simonas.

  106. Kardiobatonas - 2020 09 1, 09:20

    Skrydis pas meilužę jau tikrai atitinka VFR apibūdinimą.

  107. Simonas Bartkus - 2020 09 1, 09:24

    @Augustinas: na, žmogus, kuris grįžo atostogų pas šeimą Lietuvoje ir dabar grįžta dirbt į Denverį, tai yra VFR, bent aš taip vertinu.

  108. Luna - 2020 09 1, 09:39

    Na žinau krūvą pavyzdžių, kur žmonės vietoj darbo iš namų užsienyje nusprendė, kad kokį mėnesiuką galima padirbti iš namų ir iš Lietuvos, pirmas dvi savaites pasikarantinuoji dirbdamas, o kitas dvi papramogauji.

  109. Simonas Bartkus - 2020 09 1, 09:41

    Luna: taip, aš irgi žinau ne vieną tokį pavyzdį. Co-working’as dabar visiškai užsipildęs žmonėmis, kurie iš užsienio atvyko į Lietuvą, nes koks skirtumas iš kur dirbti, jei Lietuvoje gyvenimo kokybė geresnė. Bet tokie žmonės kai skrenda, aš manau jie labiau VFR priskirtini, o ne business travel :)

  110. Justas - 2020 09 1, 10:12

    Na ir siaip nera juoda ir balta su definitions ir is airlines puses prasmingiau ziureti flying ir booking patterns, t.y. jei skrenda menesiui I Denver sestadieni economy ir perki pries 2 menesius ir ne per corporate travel agency airlines tave skaitys kaip vfr greiciausiai.

  111. Spectator - 2020 09 1, 10:40

    Jei kas norit į Izraelį – Ryanair pardavinėja penktadienio VNO-TLV už 5EUR :)

  112. Follower - 2020 09 1, 10:49

    @Spectator galima savaitgaliui nuskrist :) net bet kokios vietos pasirinkimas yra visiskai nemokamas :) tai uz 10 euru gauni pirmyn-atgal skrydi su extra leg room vieta :)

  113. Spectator - 2020 09 1, 10:56

    Galima, jei turi dvigubą Lietuvos – Izraelio pilietybę :) Ir karantinuosiesi abiejuose galuose po dvi savaites :D Kokie šansai, kad šis skrydis įvyks?

  114. Simonas Bartkus - 2020 09 1, 10:57

    Izraelis Lietuvą įtraukė prie „žalių” šalių, tai jeigu su Izraelio pasu, tai galima.

    P.S. šiaip skrydis įvyks, FR užtikrintai skraido, net su 5 pax skrido VNO-TLV.

  115. Zzip - 2020 09 1, 11:14

    Estija apsisprendė: skrydžiai bus nepriklausomai nuo Covid situacijos: Direct flights will be kept in place to and from six European countries regardless of the coronavirus (COVID-19) infection rate the (Estonian) government agreed on Friday.
    It will be possible to fly to Frankfurt, Helsinki, Copenhagen, London, Riga, and Warsaw even if the countries have an infection rate higher than 25 new cases per 100,000 people as a 14-day average.

  116. Simonas Bartkus - 2020 09 1, 11:16

    Zzip: aš suprantu Estija tiesiog padarė išimtį FRA, HEL, CPH, LON, RIX ir WAW – 6 šalims, kur tipo kritinis susiekimas.

  117. .. >Kardiobatonas - 2020 09 1, 12:56

    Dviem savaitem karantinizuotis pas meiluze tai jau extreme:)

  118. Kardiobatonas - 2020 09 1, 13:10

    Sutinku, po tokio karantino medicina jau gali būti bejėgė.

  119. Saulius - 2020 09 1, 17:04

    O del darbo grizus i LT, nes cia pigiau ir pan, nors realiai idarbintas esi kitoje salyje, ar nera kazkokiu problemu su tax’ais paskui? kiek zinau, tokia galimybe imanoma, bet tik laikinai. Kitas dalykas, ne visos kompanijos apskritai tai leidzia net trumpam del draudiminiu dalyku.

  120. Aras - 2020 09 1, 20:18

    Po 9 EUR roundtrip dabar ir Barselona, Rodas ir bele kiek kitų krypčių su Ryanair.

  121. Simonas Bartkus - 2020 09 1, 20:52

    Ryanair stabdo Kijevą nuo rugsėjo 12 d.

  122. dzin - 2020 09 1, 21:29

    Sauliau, čia, manau, labiau freelanceriams, digital nomadams taikoma, kurie patys visas rizikas ant savo pečių neša. Beje, kovorkingas įspūdingai populiarėja. Užeikit į Šiaurės miestelį pasižvalgyti, kaip viskas atrodo. Dabar išsinuomoti stalą bendroj ervėj brangiau kainuoja nei keliolikos kv m kabinetuką. Ta pati automobilių nuoma minutėmis. Socialinių tinklų naudojimosi padariniai, gerąja prasme.

  123. Wincas - 2020 09 2, 08:43

    Siandien Siauliuose lankosi AN-124

  124. Mikas - 2020 09 2, 09:02

    kažkas didelis ir sunkus naktį Vilniuje virš stogų prakriokė. Ir dabar nerandu kas…

  125. Andrius - 2020 09 2, 09:19

    @Mikas – 2020 09 2, 09:02

    Gal atsimeni tiksiau kokiu laiku?

  126. Mikas - 2020 09 2, 10:29

    Nepasakysiu laiko.

  127. Anonimas - 2020 09 2, 10:38
  128. Simonas Bartkus - 2020 09 2, 11:02

    Siurprizų maišelis tie Norwegian, nors dabartinėj aplinkoj toks VNO-BGO ir yra logiškas.

    Beje, BT vis dar nepaskelbė naujos krypties iš VNO.

  129. Vytautas-NT - 2020 09 2, 11:21

    Pakartosiu savo seną klausimą dėl Norvegian: kas su jais nutiko po bankroto/restruktūrizacijos procedūros? Kiek suprantu plano skraidyt 7 lėktuvais po Norvegiją 2020 atsisakyta. Kokioj būklėj šis vežėjas yra dabar?

  130. Simonas Bartkus - 2020 09 2, 11:24

    praeitą savaitę Norwegian skelbė finansinius rezultatus, tai pasakė, kad toliau degina baldus, išpardavinėja turtą, bet to neužteks ir jeigu nepavyks gauti papildomų grynų pinigų žiemai, tai žiemos neišgyvens.

  131. Skytomas - 2020 09 2, 12:41

    SQQ šiandien Ukrainiečių Ruslanas lankosi, skris į LEJ.

  132. Kardiobatonas - 2020 09 2, 12:58

    Ruslanas jau pakilo iš SQQ. Gal turite žinių, ką jis skraidina?

  133. randomq - 2020 09 2, 13:01

    Kiek papildant Simoną dėl labiausiai jo nemėgiamos kompanijos..:)
    Tiesą sakant Norwegian, pasak išplatintų pranešimų, antrąjį ketvirtį šiek tiek uždirbo, kai kurios skolos sumažintos pusiau. Bando parduoti apie 15-17 dreamliner’ių, apytikriai dešimtį 737 jau pardavė. Taip pat susitarė lėktuvų „savininkams” nebemokėti už lėktuvus ant žemės. CPH ir ARN jiems klojasi stabiliau, OSL – užpildymas prastėja sulig kiekviena nauja raudona zona EU, tačiau domestic užpildymas padidėjo.

    Daugiau info:
    https://e24.no/boers-og-finans/i/50Aeam/norwegian-vil-proeve-aa-fly-mer-i-hoest-men-nesten-halvparten-av-dreamliner-flyene-skal-bort?fbclid=IwAR3zssihOSoQtjQsgtss4PFRWzur3wrMXWBTNFxBLVYk3k4pJ_hpPiAB4Ow

  134. Kardiobatonas - 2020 09 2, 16:19
  135. Simonas Bartkus - 2020 09 2, 16:26

    pagal trendline tai latviai ne tik lietuviams, bet ir estams turės įvest izoliaciją. Na, Vengrijos pėdom – užsidaryt, kol situacija gera. Turizmo sezonas vistiek baigėsi.

  136. Linas - 2020 09 2, 16:48

    @Kardiobatonas
    manau, kad į LEJ jis tik ferry flight daro, nes ten jie bazuojami, o į SQQ tai atskraidino kažką kariškiams, matyt… Jei žinotume iš kur atskrido – būtų aiškiau :) kaip tik keitėsi oro policijos misija, tai gal naujam kontingentui? – tik spėju :)

  137. Wincas - 2020 09 2, 17:01

    A124 Atskrido iš Italijos Pietų.

  138. Andrius - 2020 09 2, 17:09

    Kaip tik dabar Italai pradeda oro policijos misija, tai matyt atskraidino jų daiktus.

  139. Jurgis - 2020 09 2, 18:26

    Lietuviai pamėgo prabangą ir renkasi privačius skrydžius: tai tik truputėlį brangiau už „Uber“
    https://www.delfi.lt/keliones/naujienos/lietuviai-pamego-prabanga-ir-renkasi-privacius-skrydzius-tai-tik-truputeli-brangiau-uz-uber.d?id=85139413

    Sėkmės istorija: Didžiosioms avialinijoms per pandemiją skaičiuojant nuostolius ir svarstant, kaip išgyventi, mažesnės privačių lėktuvų bendrovės kalba apie net išaugusį užsakymų skaičių. Skrydžius vykdančios bendrovės „Airhub“ atstovė Renata Kudabaitė teigia, kad panorėjus galima skristi ne tik į Nidą, bet ir aplink pasaulį, o susidomėjimas šia paslauga tikrai nemažas.

  140. Augustinas Žemaitis - 2020 09 2, 20:43

    Įdomu, ar kas nors jau skridote į vieną šalių, kurios reikalauja COVID testo prieš sėdant į lėktuvą (pvz. „48 val. iki atvykimo” ar „72 val. iki atvykimo”)?

    Jei taip, kur darėtės, kiek kainavo, per kiek laiko atėjo rezultatai, ar davė tinkamą pažymą anglų k.? (nes dažnai būna reikalavimai pvz. kad testas turi būti darytas prieš 3 d. – įsivaizduoju jei skrendi kokį pirmadienį ryte net šiaip sunku išpildyti)

    Įdomu tiek Lietuvoje, tiek, palyginimui, jei kas gyvenate kitur – kaip kitose šalyse šita sistema reali, nes jau ne tiek ir mažai šalių reikalauja testų.

  141. Anonimas - 2020 09 3, 00:14

    Breaking news: Latviai raudona zona pakelia iki 90!!!

  142. Augustinas Žemaitis - 2020 09 3, 01:49

    Jei gerai suprantu latviškai, tiesa, kalba eina tik apie tai, kad leis skrydžius į tokias šalis (t.y. kur Lietuva ir šiaip leidžia į visas šalis), o ne karantino naikinimą.

  143. Janka - 2020 09 3, 07:19

    Del Lv. Jei ryt ives ta saviizoliacija, tai kaip bus? Ar nuvykus i LV ten, LV reikes izoliuotis, ar tai reikes daryti gryzus i LT?

  144. Augustinas Žemaitis - 2020 09 3, 10:04

    Nuvykus. Latvija neturi teisės įvesti saviizoliacijos grįžus į Lietuvą, tai turi teisę padaryti tik Lietuva, juk tai Lietuvai svarbu, kad į Lietuvą neatvežtų ligos, o Latvijai – kad į Latviją.

  145. Janis - 2020 09 3, 11:10

    Augustinai, o kaip tai praktiškai atrodys? Varau automobiliu dienai, dviem į Rygą. Kur ir kam turiu prisiduoti ir izoliuotis, kaip vyksta kontrolė? Pasienyje stovės pareigūnai, fiksuos kažkokiu būdu ir kai važiuosiu atgal į Lietuvą, tikrins, kiek aš realiai buvau LV? Ar čia bus teisiog apeliuojama į samoningumą kiekvieno žmogaus?

  146. Simonas Bartkus - 2020 09 3, 11:47

    Latvija jei perkelia raudoną liniją į 90, reiškia bus leidžiami skrydžiai iš Latvijos į Nyderlandus, Belgiją, Airiją, Austriją, Čekiją, Graikiją, Islandiją.

    Virš 90 vis dar lieka Prancūzija, bet kažin ar dėl vienos krypties liks poreikis BT skraidinti per VNO, matyt užsibaigs su šia savaite.

  147. Edis - 2020 09 3, 11:56

    Lietuvos rodiklis: vakar 16.25, siandien 16.15, rytoj bus 15.6 .Viskas tvarkoje- galima vaziuoti.

  148. Augustinas Žemaitis - 2020 09 3, 12:12

    @Edis – bet, jei gerai suprantu, net jei ir taip, reikėtų kažkokios išimties Lietuvai, nes Latvija šiaip skaičiuoja statistiką ne penktadienio, o diena ankstesnę.

    @Janis – žiūrėsim, bet kiek rašo spauda jokios kontrolės nebus.

    Jei tikrai taip, mano nuomone, negudrus sprendimas.

    Realiai šiais laikais įsivaizduoju tik ~20% žmonių apskritai artimiausiu metu sužinos apie Latvijos ribojimus ir gal 3% į juos įsigilins. Dar ~40% bus girdėję tik apie burbulą, daugelis likusių 30% išvis negirdėję / neprisimins, kad net ir siena su Latvija buvo kažkuriuo metu uždaryta.

    Ką jau kalbėti, kad net ir iš žinančių dalis bus visokie sąmokslo teoretikai ar šiaip negerbiantys teisės jei negresia baudos. O baudos negrės visiškai, nes visuomet galėsi sakyti, kad atvažiavai į Latviją dar 2020 m. rugsėjo 3 d. – juk jokia pasienio kontrolė neužfiksavo. Paskui pažeidusieji girsis likusiems kaip jie gudriai apėjo taisykles ir likusieji pasijus kvailesniais, kad va, jų atostogos Jūrmaloje nuplaukė, o galėjo važiuoti ir viskas, kaip 60-80% kitų lietuvių. Ir kitą kartą bent dalis „teisingųjų” irgi pažeidinės, gal net kai epidemiologinė situacija bus rimtesnė. Žodžiu, skatinama nepagarba teisei ir dar nerimtesnis požiūris į priemones prieš virusą.

    Geriau mažiau ribojimų, bet tie, kurie yra, normaliai prižiūrimi. Tai manau arba Latvijai reikėtų arba grąžinti pasienio kontrolę (kur būtų žmonės bent informuojami apie taisykles), arba bent dabar išties pritaikyti kažkokią išimtį, nustatant, kad Baltijos šalims, tarkime, riba 25, o paskui jei jau viršys tada pastatyti ir kontrolę.

  149. Simonas Bartkus - 2020 09 3, 12:52

    Švedijos statistika jau palindo <25, bet SAS atidėjo dar kartą ARN-VNO gražinimą, dabar nustumta į rugsėjo 27 d.

  150. Pranas - 2020 09 3, 13:14

    Aš galvoju, kad gali ir ARN gali būti tas naujas airBaltic maršrutas iš Vilniaus, jei jie vis dar jį paskelbs.

  151. Kardiobatonas - 2020 09 3, 13:18

    Juokingiausia, kad pagal šios dienos (09.03) ECDC duomenis Lietuvos rodiklis jau yra 15,5 atvejo.

  152. Ugnius - 2020 09 3, 13:38

    Man tai irgi buvo kilusi mintis, kad BT atidarys VNO-ARN, tai galimai paaiškintų jų tylą, kodėl naujasis maršrutas visdar nepaskelbtas (laukia kol galės resume’inti ARN-TLL ir ARN-RIX, ir tuo pačiu komunikaciniu pranešimu paskelbtų ARN-VNO)

  153. Anonimas - 2020 09 3, 13:50

    BT news: Vilnius – Kijevas

  154. Simonas Bartkus - 2020 09 3, 13:50

    Netikėtumas – airBaltic atidaro 3x Kijevą, nuo spalio 6 d. Užims mirštančius UIA, bet su tokiu produktu mažai naudos lyginant su FR ir W6.

  155. Šarūnas - 2020 09 3, 13:58

    4 vėžėjai į Kijevą :D naujasis Londonas. Gal KBP pateko į skatinamų maršrutų sąrašą UIA pradėjus stagnuot?

  156. Linas K. - 2020 09 3, 14:00

    Keistas BT sprendimas, visi spėliojom apie Europą, o jie nusprendė pasukti į Rytus…Naujas maršrutas kaip ir pasmerktas mirčiai ir pakankamai greitai.

  157. Kristijonas - 2020 09 3, 14:02

    Ne Kijevas yra naujasis Londonas, o Vilnius yra Kijevo Londonas (arba Dublinas, Kijevo Londonas turbūt labiau Varšuva ir kiti Lenkijos didmiesčiai).

  158. Šarūnas - 2020 09 3, 14:05

    Papildau, taip KBP yra skatinimo programoj. Gal BT nutarė gaut papildomo cash flow ne kiek iš bilietų, kiek iš mūsų biudžeto? Kas įdomu, kad skrydžius pradės po mėnesio.

  159. Anonimas - 2020 09 3, 14:14
  160. Ugnius - 2020 09 3, 14:27

    Na bet juk buvo šitam forume ne kartą kalbėta, jog dabartiniu periodu daugiausia skraidančių yra VFR maršrutais, o juk Vilnius-Kijevas ir yra VFR. O BT konkurencija su LCC jau kaip ir nieko naujo, matom gi Dublino, Oslo ar Londono maršrutuose.

  161. Augustinas Žemaitis - 2020 09 3, 14:36

    Na, jei skrydžius pradės po mėnesio, tai, šiaip ar taip, kai draudimas įvažiuoti užsieniečiams į Ukrainą teoriškai bus pasibaigęs. Klausimas, ar jį pratęs, o jei pratęs – klausimas, ar BT neatidės skrydžių pradžios. Tai čia dar daug klaustukų, nors taip, aišku, Kijevas – daugiausiai VFR srautas, o jei iš Ukrainos grįžus reiks karantinuotis, Kijevo savaitgalio turistų vis tiek nebus.

  162. 2Šar - 2020 09 3, 14:38

    Skrydžius pradės už mėnesio nes iki 29 rugsėjo Ukraina neįsileidžia užsieniečių (su išimtimis). Dabar nėr prasmes skraidyti. UIA prieš keletą dienų paskelbė tarptautinių skrydžių tvarkarastį rugsėjui-spaliui iš Kijevo ir Pabaltijo miestų ten nėra. Taip kad BT suveikė logiškai. Tik su karantinais rizika.

  163. Aras - 2020 09 3, 14:58

    Neleis į LV, galima bus į Kiprą, nes 12.6 šiai dienai ten :) Nebent Kipras turi sąlygų, jei iškrenti iš žalio sąrašo.

  164. Kardiobatonas - 2020 09 3, 15:26

    @Aras. Šiai dienai keliones gali planuoti tik adrenalino mėgėjai arba žmonės, kuriems 14 dienų karantinas nesukelia jokių nepatogumų.

  165. Simonas Bartkus - 2020 09 3, 15:43

    Idealiu atveju, jei čia kažkaip viskas atsistatys, airBaltic reikės tris lėktuvus VNO bazuoti, nes KBP numatyti rytais, o rytais dar spaliui suplanuota skristi kasdien TLL ir AMS.

    Aišku, tobulai nebus, tai matyt bus dar permainų. Galų gale tų laisvų lėktuvų dabar pilna, kad rūpintis utilizacija.

  166. Spectator - 2020 09 3, 15:48

    Jeigu gerai skaičiuoju, rytoj Lietuva turės 16.1 rodiklį, tad izoliuotis Latvijoje prireiks. Pritrūko Latvijos geranoriškumo šiuo klausimu, bet klausant jų premjero vakar, jie vis dar labai įsižeidę, kad tiek Lietuva, tiek Estija nesilaikė Baltijos burbulo susitarimo. Pagal juos, tai ir yra priežastis, kodėl susirgimai didėja LT/EE, bet ne Latvijoje.

  167. Aras - 2020 09 3, 16:12

    @ Kardiobatonas
    Kokio planavimo ir adrenalino reikia kitai savaitei išvykti?

  168. c2h5oh - 2020 09 3, 16:19

    Įdomus straipsnelis, vertinantis užsikrėtimo riziką skrydžio metu:

    https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-08-05/is-it-safe-to-fly-here-are-the-odds-of-catching-covid-on-a-plane

    we have about a 1/4300 chance of getting Covid-19 on a full 2-hour flight — that is, about 1 in 4300 passengers will pick up the virus, on average. The odds of getting the virus are about half that, 1/7700, if airlines leave the middle seat empty.

  169. Augustinas Žemaitis - 2020 09 3, 17:10

    Atkreipiu dėmesį, kad originaliame straipsnyje yra „on a 2-hour US domestic flight” – t.y. šalyje su itin prasta epidemiologine situacija.

    Šiaip manau, neįmanoma to vertinti, arba tiksliau skaičiai mažai reikšmingi. Įmanoma pasakyti pvz. kokia tikimybė užsikrėsti, jei šalia sėdi užsikrėtęs, bet tikimybė užsikrėsti apskritai?

    Čia iš esmės tas pats, kas „Kokia tikimybė, kad rytoj užsikrėsi koronavirusu?” (atmetus „skrydžio metu”), nepriklausomai nuo to kur gyveni, amžiaus, ar saugaisi, dėvi kaukę ir t.t.

    Be to, kai epidemiologinė situacija nuolat kinta, tai tyrimo metu buvo viena tikimybė(straipsnis išspausdintas jau prieš du mėnesius – liepos 2 d.), šiandien kita, po dar dviejų mėnesių dar kita. Jei kada jį peer-review’ins, bus beviltiškai pasenęs.

    Įdomu, kad Bloomberg, cituodamas straipsnį, ištrynė tiek publikavimo datą, tiek faktą, kad skaičiuojama tikimybė JAV domestic skrydžiams.

  170. Kardiobatonas - 2020 09 3, 17:21

    @Aras. Štai nusiperku bilietus kitai savaitei į X šalį, o Veryga penktadienį paskelbia naują sąrašą, kuriame numatyta, kad grįžus iš X šalies būtina saviizoliacija. Žinoma, galima į tai spjauti, bet kaip ir nesinori įstatymų pažeidinėti.

  171. Aras - 2020 09 3, 18:05

    @ Kardio

    Suprantama. Bet šiuo atveju žaidimo taisyklės gan aiškios ir apibrėžtos. Penktadienį skelbia sąrašą, pirmadienį įsigalioja. Taigi konkrečiu Kipro atveju, jei taisyklės nesikeičia, ryt Kipras iškrenta iš sąrašo ir kitą savaitę ramiai ten atostogauji. Be adrenalino.

  172. Arnas - 2020 09 4, 08:53

    Wizz dar apkarpė rugsėjo tvarkaraštį. Kai kurios kryptys sumažintos nuo 3x weekly iki 2x weekly, kitos nuo 2x weekly iki 1x weekly. Dar labiau padidėjo kontrastas tarp to, kas siūloma dabar ir to, kas siūloma vos prasidėjus žiemos sezonui.

  173. Simonas Bartkus - 2020 09 4, 09:11

    Įdomu, kad šį kartą nušienavo ir emigrantines kryptis, net LTN paliko tik 4x weekly. Belfast, Doncaster, Billund, Dortmund, Eindhoven irgi po vieną frequency nuimta.

    Grubiai primečiau, rugsėjo antroj pusėj Wizz skris tik 22x weekly flightus (teoriškai vienu lėktuvu galėtų), o spalio gale planuoja turėti virš 60. Kosmosas.

  174. Pranas - 2020 09 4, 09:34

    Ką planuoja ir ką realiai skris man rodos labai skirtingi dalykai.

  175. Augustinas Žemaitis - 2020 09 4, 09:41

    Tai tikriausiai ir spalį mažins. Bet šiaip atrodo šiom aplinkybėm taip elgtis logiškiausia – siūlyti daugiau, paskui karpyti. Esi beveik garantuotas, kad kažką karpysi – bet juk nežinai, *ką* karpysi – tai priklauso nuo valstybių sprendimų (izoliacija ir t.t.), epidemiologijos, o iki spalio visa tai gali kardinaliai pasikeisti.

    Šiaip atrodo LOT’as buvo birželį į panašius spąstus pakliuvęs, kai jau buvo atšaukęs visus skrydžius, o Lenkija staiga leido skraidyti anksčiau.

  176. Simonas Bartkus - 2020 09 4, 09:44

    Viskas būtų logiška, jeigu atidarinėtų viską iki „atsistatymo lygio”. O čia ribojimus ir karpymus lydi pareiškimai apie naujus bazuojamus lėktuvus, sąrašą naujų krypčių ir nemažą frequency growth į lygius, didesnius nei prieš COVID.

  177. Spectator - 2020 09 4, 10:57

    Baltijos šalių vidinio kordinavimo cirkas tęsiasi toliau: Latvijos sveikatos apsaugos ministrė pareiškė, kad Estijoje ir Lietuvoje susirgimų žymiai daugiau, nes šalys nesilaikė Baltijos burbulo susitarimo ir leido vykdyti kur kas daugiau skrydžių nei Latvija. Šis pareiškimas padarytas dieną po to, kai Latvija pati pakeitė tvarką ir leido skrydžius į bene visas ES šalis. Be to, Rygoje tradiciškai pervežtų keleivių kiekvieną mėnesį buvo daugiau nei Vilniuje ar Taline.

  178. Simonas Bartkus - 2020 09 4, 17:17

    ir kad cirkų dar mažai ir visiem susigaidyt lengva, tai Latvija padarė išimtį ir Estijai ir Lietuvai; tuo tarpu Lietuva įtraukė Estiją į būtinos savi-izoliacijos sąrašą (Estija analogiškai įtraukė Lietuvą).

  179. Aras - 2020 09 4, 21:56

    Na, kad dar įdomiau būtų, tai Lietuva jau išbraukė Estiją vėl, grąžino „Baltijos burbulą” ir atsiprašė, kad tai „techninė klaida” :). Tai gerų kelionių visiems į LV, EE ir CY. Lauksime kiek EU greiti su taisyklių keitimu ir kelionių atlaisvinimu, apie kurį šiandien pranešė.

  180. Saulius - 2020 09 5, 09:09

    Jei ivestu ta tvarka kaip siulo EU, su zaliom, geltonom ir raudonom zonom, pagaliau gyvenimas griztu i normalu

  181. Augustinas Žemaitis - 2020 09 5, 18:12

    @Saulius – gal turi nuorodą į tai, ką tiksliai turi omenyje (EU siūlymą)?

  182. Saulius - 2020 09 5, 20:23

    Skaiciau kazkuriam portale, bet neberandu kuriam, o cia pirminis saltinis turbut
    https://www.youtube.com/watch?v=rHt-zYXm4a0

  183. Saulius - 2020 09 5, 20:24
  184. Augustinas Žemaitis - 2020 09 6, 01:36

    Dėkui,

    Taip, gyvenimas grįžtų į normalų. Tiesa, iš esmės ši tvarka yra „nieko nedarymas” – jau tikrai niekaip nesukontroliuotum, kas kokioje zonoje buvo, ir patys žmonės to nežinotų išskyrus kelis geek’us, tokius kaip aš, kurie sektų žemėlapius dėl įdomumo. Realiai visa Europa taptų Švedija/Baltarusija, nes 95% reikalavimų nepaisytų.

    Čia gali būti keli požiūriai. Švediškas/baltarusiškas nuo pat pradžių sakė, kad nieko ypatingo daryti ir nereikia. Tose šalyse, o taip pat ir kai kuriose kitose vietose (pvz. Bergame), jau daugelis ir persirgo COVID.

    Bet „kita pusė”, tarp jų Lietuva, suinvestavo neįsivaizduojamai daug į ligos stabdymą ir ji išties ten nepasiekė to lygio, persirgo mažai žmonių – kas per kokį mėnesį-du pasikeistų leidus de facto nekontroliuojamą judėjimą. Įsivaizduoju, šios šalys kaip reikiant priešinsis naujajai tvarkai – ir, matyt, iš jų pozicijos tai yra logiška, lygiai tiek pat logiška kiek švedams ar italams yra tokiai tvarkai dabar pritarti.

    Na o baisiausia, kas galėtų atsitikti – jeigu perėjus prie tokio „nieko nedarymo” ir neišvengiamai smarkiai suprastėjus epidemiologinei situacijai vėl „galvą pakeltų” „karantinistai” – „nesusitvarkome, reikia viską uždaryti”.

    Nes dabar kiek matau yra toks delikatus balansas tarp dviejų radikalių stovyklų („sąmokslo teoretikų” ir „karantinistų”) – vos sustiprėja ribojimai, didėja pyktis ir spaudimas valdžiai iš pirmųjų, vos padaugėja atvejų – iš antrųjų.

  185. Rokas Trinkunas - 2020 09 6, 18:47

    AirAsia už pusės metų po refund request parašė, kad kadangi buvo užpildyti 2 requestai, vieną dabar uždaro, o kito svarstymas vėl užtruks tiek pat :)
    Na ir kas mėnesį klausia ar nenoriu konvertuoti į flight credit.

    Tuo tarpu Austrian ir Lufthansa buvo labai prasta komunikacija, bet abu gražino per ~2-3 savaites.

  186. Pranas - 2020 09 6, 18:58

    Man Ryanair dabar pareiškė apie kovo skrydį, kad pirkau per tarpininkus, nieko nepriklauso, jei noriu atgauti pinigus, turiu pildyt popierinę formą su prašymu, dokumento kopija, kokia nors sąskaita adreso įrodymu ir t.t., kad grąžintų man, o ne tarpininkui. Pirkau tiesiai iš Ryanair jų saite, yra skrydis mano accounte. Užpildžiau, įrašiau, kad tarpininkas Ryanair. Bus matyt. Galvoju, jei dar išsikalinės reiks bandyt priduot duomenų apsaugos inspekcijai už tai, kad perteklinių asmeninių duomenų prašo be reikalo.

  187. Simonas Bartkus - 2020 09 7, 10:01

    Po Latvijos valdžios pančių atlaisvinimo, BT šiandien 9 destinations iš RIX atstato: AMS, KEF, PRG, LIS, DUB, VIE, BRU, GOT ir ZRH.

  188. Kardiobatonas - 2020 09 7, 10:21

    Nepaliauja stebinti LV valdžios sveiko proto pliūpsniai. Tuo tarpu LT valdžios paskelbtame sąraše jau beveik neliko šalių, iš kurių grįžus nereikėtų privalomo karantino.

  189. Simonas Bartkus - 2020 09 7, 10:23

    Tai Latvijoje privaloma izoliacija iš visų tų pačių šalių kaip ir LT.

    Tiesiog skrydžių draudimą liftino iki 90 atvejų 100k/14 days.

  190. 2Pranas - 2020 09 7, 10:29

    O man LOT skolingi dar nuo atšauktų skrydžių balandžio mėnesį. Užpildžiau formą kad noriu refund. Įdomiausia kad atšauktas pirmyn atgal skrydis buvo iš A per B į C ir vasarą gavau iš jų emaila kad “neatvykau į skrydį” iš C-B-A, nors patys atšaukė skrydį A-B-C (taigi C ir negalėjau būti). Įtariu kad jie gudrauja ir suskirstė skrydžius į gabaliukus ir bandys gražint pinigus tik už viena iš jų, o gal ir nieko negrąžins. Bet kovosiu iš principo.

  191. Kardiobatonas - 2020 09 7, 10:35

    @Simonas Bartkus. Taip, tačiau kilus problemai LV ieško išeičių, o mūsiškiai užsispyrę ir ieško progų dar griežtesnėms sankcijoms.

  192. Simonas Bartkus - 2020 09 7, 10:37

    nepasakyčiau, iki šiol ir priešingai daug kartų elgėsi. Bet turbūt čia prie politinio vertinimo prieisim taip.

  193. Spectator - 2020 09 7, 13:29

    https://vm.ee/en/information-countries-and-self-isolation-requirements-passengers

    Estija taikė Lietuvai kažkokią sunkiai suprantamą išimtį ir priedo pritaikė ją ir Norvegijai :) Tada dabar grįžtant iš Norvegijos į Estiją nereikia savi-izoliacijos, o grįžtant į Latviją ar Lietuvą, reikia :) Tiesiog stebuklai!

  194. Anonimas - 2020 09 8, 11:29
  195. trolis - 2020 09 8, 17:04

    ES komisijos pasiulymas:
    2550 izoliacija ir/ar testas

  196. Kardiobatonas - 2020 09 8, 17:10

    Naujausi EK pasiūlymai iš esmės neturės jokios įtakos turizmui, nes 25/100000 yra vos keliose šalyse. Geroji žinia – galėtume be jokių apribojimų grįžti iš Vokietijos, Švedijos, Lenkijos. Bent jau pagal šios dienos skaičius.

  197. Luna - 2020 09 8, 20:28

    Bet EK siūlo žiūrėti regionais, kas turizmui įtakos turėtų :)

  198. Posparnis - 2020 09 9, 12:04

    Gal kas turit patikimų žinių, ar Latvija ketina reikalauti saviizoliacijos iš lietuvių nuo šio savaitgalio? Ačiū!

  199. Simonas Bartkus - 2020 09 9, 12:09

    Kad Lietuva dabar laikosi <16, o jeigu taip ir balansuos apie tą skaičių, tai abejočiau, kad imtųsi nepratęsti išimties (jei jos prireiks).

  200. Kardiobatonas - 2020 09 9, 12:11

    @Posparnis. Ankstyvas klausimas. Skaičiuos penktadienį ir kol kas neaišku, kokie bus artimiausių dienų skaičiai. Dabar balansuojame ant ribos. Kita vertus, galbūt bus patvirtinti bendri ES kriterijai ir kartelė tikrai bus pakelta.

  201. Simonas Bartkus - 2020 09 10, 09:33

    Patvirtino PLQ uždarymo rekonstrukcijai datą – 2021 m. rugsėjis-spalis, 45 dienoms.

  202. Arnas - 2020 09 10, 12:30

    Finnair atšaukė VNO-HEL visam spalio mėnesiui

  203. Simonas Bartkus - 2020 09 10, 13:18

    Pagal Finnair saitą išeina kad nelauks spalio, atšaukia nuo rugsėjo 18 d.

    Vat, neišsilaiko skrydis į vienintelę šalį Europoje, kur grįžus nereikia izoliacijos.

  204. Oleg - 2020 09 10, 14:45

    BA ir AF sustabde skrydziu i ARN. Tai… stau tau ir vakaru europos sostine ;-)

  205. Mindauqas - 2020 09 10, 15:37

    o kad VNO šiuo metu uždarytas niekam jau net nerūpi:)

  206. Arnas - 2020 09 10, 15:58

    Vis dėlto Finnair išėmė iš prekybos bilietus nuo rugsėjo 21 d.

  207. Kardiobatonas - 2020 09 10, 16:57
  208. Augustinas Žemaitis - 2020 09 10, 17:50

    @Simonas – Suomijos kriterijus kaip suprantu 8 užsikrėtimai / 100 000 gyv. / 14 d., pats griežčiausias ES.

    Tik tas dalykas, kad jie sąrašą atnaujina labai retai. Bent jau iki šiol kas mėnesį, bet lyg žadėjo trumpinti iki 2 sav.

    Paskutinį kartą kažkur rugpjūčio pabaigoj lyg tvirtino – kaip tik pamenu, kad išvažiavau į Suomiją prieš tą tvirtinimą, nes galvojau, kad jau nebeleis paskui, bet dar padarė išimtį Lietuvai nes tuo metu vos viršijo 8.

    Tai gali būti, kad tiesiog nuo rugsėjo antros pusės nebeįleis į Suomiją lietuvių be 14 d. saviizoliacijos Suomijoje (panaikinant kelionių prasmę), o suomiams neleis grįžti iš Lietuvos nesiizoliavus ir tai Finnair numato.

    Šiaip ai skridau liepą buvo pilnas Finnair Helsinkis-Vilnius, bet, aišku, daug kas su persėdimais skrido.

  209. Saulius - 2020 09 11, 10:27

    Kaip manote, i kuriu oro liniju akcijas verta investuoti siek tiek pasizaidimui nedideles sumas? Gal kas nors tai jau darote? Galvoju Lufthansa.

  210. Artūras - 2020 09 11, 12:07

    @Saulius > nedideles sumas mano nuomone gali į bet kurią kišt, koks skirtumas keli centai /- ?

  211. Simonas Bartkus - 2020 09 11, 12:15

    Veryga paskelbė, kad Lietuva kels kartelę iki 25 (Estija irgi, Latvija palieka 16), tai turėtų kitą savaitę būti galima į Lenkiją, Vokietiją, Norvegiją, Islandiją ir ant klaustuko Bulgarija, Švedija ir Slovakija.

  212. Arnas - 2020 09 11, 12:20

    Sauliau, aš į amerikietiškas primėčiau per Revolut, bet, be abejo, traktuoju tai tik kaip loteriją for fun.

  213. Ugnius - 2020 09 11, 12:37

    suomiai irgi kelia kartelę iki 25, tai latviai lieka vienteliai tokie užsispyrėliai :))

    https://www.15min.lt/m/id/pasaulis-kiseneje/kelioniu-pulsas/keliauti-bus-galima-laisviau-lietuva-kelia-raudonaja-paveiktu-saliu-riba-637-1374938?fbclid=IwAR0SUUsbLjQpP4MsHT2Cx_rtlQsXxLi8E9kMYm6wYN2ryV92pocc-zHisIQ&utm_campaign=15min_Rugsėjis&utm_medium=post&utm_source=Facebook

    O kažkas šitam bloge dar aiškino priešingai, kad atseit LV valdžia demonstruoja daugiau sveiko proto nei LT

  214. Kardiobatonas - 2020 09 11, 13:04

    @Ugnius. Aš aiškinau. Prisipažįstu – smarkiai susimoviau ir atgailauju.

  215. Arnas - 2020 09 11, 13:27

    Cirkas toliau tęsiasi. Įdomumo dėlei, siūlau palyginti suminį 14 d. sergamumo rodiklį dabar ir balandį (pats pikas):

    Dabar: Lietuvoje 16, Europoje 63 (tendencija į viršų). Kartelė vis keliama, lėktuvai skraido, visiems viskas atsibodę.

    Balandį: Lietuvoje 25, Europoje 62. Apribojimai didinami, oro susisiekimas iš esmės nutrauktas daugelyje šalių, visi panikuoja.

    Sergamumas praktiškai toks pat, reakcija priešinga. Suprantu, vienu ar kitu metu daroma klaidų, bet klaidos turėtų būti pripažįstamos, o ne politiškai kilnojamos teorinės kartelės.

  216. Simonas Bartkus - 2020 09 11, 13:42

    Arnas: 1950-ais metais gydytojai reklamuodavo cigaretes, nes apie jų žalą tiesiog nebuvo tiek žinoma, kiek dabar. Dėl to gudru vertinti situacijas iš dabartinio žinojimo taško: aš nurašau ant to, kad buvo daug panikos kovą ir balandį tiesiog dėl informacijos trūkumo – visas pasaulis panašiai elgėsi, gal išskyrus kai kurias modernesnes Azijos šalis, kurios pandemijų turėjo moderniaisiais laikais.

  217. Simonas Bartkus - 2020 09 11, 14:21

    Brussels Airlines negrįš į VNO iki žiemos tvararkaraščio pradžios.

  218. Saulius - 2020 09 11, 14:24

    Arnas: labai teisingai pastebejai. Aisku, dauguma sako, kad dabar bepigu sneket, bet as snekejau taip pat ir pavasari. Perdeta reakcija, cirku cirkas.

  219. Spectator - 2020 09 11, 14:26

    @Ugnius – aš LV strategiją palaikiau, nes jie laikėsi konkrečių kriterijų, kurie buvo sutarti dėl Baltijos burbulo ir jų nekaitaliojo kas savaitę pagal Verygos nuotaiką. Dabar jau darosi akivaizdu, kad tie gegužės mėn. sutarti kriterijai atgyveno. Panašu, kad jie tapo savo sėkmės įkaitais (t.y. Latvijoje susirgimų beveik nėra ir jokių apribojimų šalies viduje taip pat praktiškai nėra), ir epidemiologai nesutinka švelninti ribojimų atvykstantiems iš užsienio, nes bijo pasibloginti sau situaciją. Nežinau šiaip kodėl niekas nekreipia dėmesio į tai, kad mirčių praktiškai nėra ir jos neauga su atvejų Europoje augimu.

  220. Arnas - 2020 09 11, 14:27

    Bet ir kovo mėnesį netrūko argumentuotai kalbančių, kad tai tėra dar viena epidemija iš eilės jau buvusių, ir kad taikomi ribojimai yra tiesiog monstriški. O Azijos šalys ir turėjo tarnauti kaip gyvas pavyzydys, kad tokių ribojimų nereikėjo (Augustinas išsamiai aptarė Pietų Korėjos pavyzdį). Nesakau, kad dabar visi aviatoriai turėtų įsijausti į aukos vaidmenį ir plyšauti „paduosiu į teismą”, bet, manau, remdamiesi šituo diskursu tikrai daug kas lobins ir jau dabar lobina vyriausybes prastūminėti tokius „kartelių pakėlimus”. Atitinkamai galima koreguoti prognozes, kurlink pasuks aviacijos rinkos artimiausioje ateityje.

  221. Spectator - 2020 09 11, 14:44

    @Arnas – kai prisimenu kovo mėn. man mintyse išnyra vaizdai iš Italijos ir perpildytų ligoninių su mirštančiais žmonėmis, tad apribojimai atitiko to laiko situaciją. Dabar laikas visų pirma priimti tą Europos Komisijos pasiūlymą ir turėti vieningą sistemą Europos mastu, o paskui ir kelti kartelę dar aukščiau.

  222. Simonas Bartkus - 2020 09 11, 14:49

    pagal Norwegian saitą, tai iš Palangos atidaryti Bergeną, Stokholmą, Kopenhagą planų nebėra, bet vis dar yra neištrinti planai lapkritį paleisti VNO-ARN ir KUN-OSL.

  223. @saulius - 2020 09 11, 17:17

    Žiūrėk, kurios daugiausia atpigę bet kurių geri finansai ir gal dar moka šiokį tokį dividendą. Man butų per rizikinga, bet kiekvienam savo. PCI cef man ramiau.

  224. Augustinas Žemaitis - 2020 09 11, 18:55

    Dėl švelninimo ir priemonių manau yra keli niuansai, kurie iš tikrųjų naudingi skirtingoms argumentacinėms pusėms.

    1.Ne, tikrai nėra taip, kad kovą kažkas nebuvo žinoma. Sausį Vuhane gal nebuvo žinoma, bet ne kovą Europoje. Kadangi kovo 11 d. išvykau į Aziją tai daug domėjausi situacija ir liga priimdamas savo sprendimus – moksliniais tyrimais, o ne bulvariniais straipsniais. Kovo viduryje jau buvo moksliniai straipsniai, kad mirtingumas tik 0,1 – 0,36% (nuo užsikrėtusių, o ne nuo diagnozuotų – kadangi diagnozuodavo tik menką dalį, tai ir atrodė didesnis), buvo „Diamond Princess” kur ištyrė visus ir matėsi kiek besimptomių, kurie šiaip net nebūtų tirti, buvo masinis tyrimas Vokietijoje ir t.t. Visiškai nesupratau nei tada, nei dabar kai kurių valdžios reakcijų (visuotinio uždarinėjimo) – panašu, kad užuot grindus elgesį žiniomis ir mokslu, jis buvo grįstas clickbait’inių straipsnių keliama panika.

    Šitą tekstą į savo dienoraštį įrašiau 2020 m. kovo 14 d. ( http://augustinas.net/per-pasauli-korona-apokalipses-metu-17106 ):
    „El. paštu vieni žmonės manęs klausia, ar dar nebijau viruso, kiti ragina grįžti. Viruso nebijau, jis – prognozuojamas. Jei ko bijau – tai tik neprognozuojamų masinių psichozių: kone viskas, kas pasaulyje buvo tikrai blogai per pastarąjį 100 metų, kilo ne nuo gamtos kataklizmų ar epidemijų, o būtent nuo tokių masinių psichozių: komunizmas, nacizmas, genocidai, pogromai…

    Kiekvieną iš šių dalykų jų kūrėjai suvokė kaip kažkokių problemų sprendimą. Tik kad patys tie “sprendimai” sukėlė žmonėms dešimtis ar šimtus kartų daugiau skausmo, nei pačios tos problemos, ir galiausiai dargi jie nieko neišsprendė. Problemos, tiesa, ilgainiui išnyko pačios, jas visi pamiršo – o štai “sprendimų” sukeltas skausmas liko iki šiol.”

    Ir tikrai nėra taip, kad va, dabar pasaulis kažką sužinojo ir susiprato. Daugybėje šalių ir šiandien nuotaika tokia pati kaip 2020 m. kovą („keli atvejai mieste – viską uždarom”): Australijoje, Naujoje Zelandijoje, Kinijoje, Vietname, Tailande. Čia psichologinis, ne epidemiologinis klausimas.

    2.TAČIAU negalima sakyti, kad dabar epidemiologinė situacija Europoje tokia, kaip kovą. Lietuvoje, tikiu, ji iš tiesų tokia pati – ir kai Lietuvoje buvo įvestas karantinas, išvis tebuvo keli ar keliolika diagnozuotų atvejų. Manau tai buvo eilinis kartas, kai imituodami Vakarus sprendėme „Vakarietiškas” problemas, kurių pas mus tuo metu net nebuvo (bent jau tokio masto, kad reikėtų kažkaip ypatingai spręsti).

    Bet Vakarų Europoje dabar situacija daug geresnė, nei tada. Akivaizdžiausiai tai rodo mirtys. Ispanijoje, tarkime, kasdien susirgimų skaičius panašus kaip kovą, bet jei tada buvo ~800 mirčių kasdien, dabar ~60. Panašiai visur, tas pats su sergančiais sunkia forma.

    Kodėl? Ne tik dėl to, kad išmokome gydyti ligą. Tiesiog 2020 m. kovą Vakarų šalys beveik netestuodavo – testuodavo tik rimčiausius ligonius. Populiacijos tyrimai parodė, kad Bergame ir pan. miestuose persirgo 60% ir panašūs žmonių skaičiai (ir taip daug kur, net Niujorke). Mirtingumas jau tada buvo 0,1-0,36% – tai jei kažkokios šalies statistika rodė 10% mirtingumą tiesiog reiškė, kad tik 1 iš 100 atvejų diagnozuojamas.

    Dabar, kai testų daugiau ir diagnozuojamas didesnis procentas. Bet iš tikrųjų Ispanijoje, Prancūzijoje ir pan. sergančiųjų, galbūt, tik koks dešimtadalis ar penktadalis to, kas buvo kovą.

    3.Taip pat, vertinant priemones, reikia atskirti masinius uždarymus visų vietų pagal tai, kurios jų, politikų nuomone, „žmonėms nereikalingos”, o ne „pavojingos” (jie buvo niekuo nepagrįsti ir savotiška „psichozės” apraiška, nes rinktis elektroniką apytuštėj didelėj parduotuvėj ne didesnis pavojus nei sėdėti žmonių pilname parke) nuo judėjimo per sienas ribojimų, kontrolės. Pastarieji jau vien matematiškai paanalizavus apsaugo saugesnes šalis nuo papildomų atvejų, kurie galėtų „išsisėti”. Reikia to ar ne, verta tai ar ne „ekonominių aukų” ar „laisvės aukų”, nuo kurio taško verta – diskusijų klausimas. Vienokį modelį pasirinko Švedija/Baltarusija/Meksika, kitokį įvairios kitos šalys.

    Logiška, kad Latvija, turėdama mažesnį sergamumą, nenori įsileisti tiek žmonių iš pavojingesnių šalių, o pavojingesnėms šalims tai jau nebėra pavojinga, nes visai nėra pavojinga atidaryti sienas su panašios epidemiologinės situacijos šalimi, kokia ta situacija bebūtų. T.y. Estijos epidemiologinės situacijos skaičiaus apkėlimas iki 25 tikrai nepablogins, o Latvijos galėtų pabloginti. Ar verti šie ribojimai geresnės epidemiologinės situacijos – kitas klausimas, bet suprantu, kad gali būti skirtingos nuomonės ir taktikos ir netikslinga mėtytis nuo vieno kraštutinumo prie kito.

    Kaip kovą buvo keista matyti karantinus, taip dabar keista matyti savotišką „švytuoklę”, kai tam tikri 2020 m. kovo absurdai dabar, atrodo, skatina kai kuriuos žmones manyti, kad bet kokia kova su liga yra absurdas, ar net kad liga išvis neegzistuoja („nes argi galėjo būti tokios nesąmoningos politikų reakcijos, jei nebuvo sąmokslo”). Na, bet tokios švytuoklės, kai vienas radikalizmas vėliau iššaukia kitą, žmonijai būdingos.

    Mano nuomonę kiekvieną priemonę reikia vertinti atskirai ir nesuplakti „visuotinio uždarymo”, „sienų kirtimo ribojimų”, „kaukių dėvėjimo”, „kontaktų paieškų ir izoliacijos”, „masinio testavimo” į vieną.

  225. to Spectator - 2020 09 11, 20:55

    O jus buvote tose ligoninese? EUROMOMO duomenys 14-ajai savaitei (didziausias mirciu skaicius): baseline – 50456, observed – 86078. Taigi padidejimas 35622, taciau liekvienais metais del epidemiju buna ~10000 padidejimas metu pradzioje. Didesnio mitrungumo savaites buvo 11-19. Beje, mirciu skaiciaus padidejimas fiksuojamas tik vyresniu nei 45 m. amziaus grupese. Galima apytiksliai paskaiciuoti, kad del siemetines epidemijos numire 230 600 zmoniu (24-iose ES valstybese). Lyginant su visa populiacija, tai nera kazkas ypatingo. Rezultatai Svedijai, kurioje nebuvo isterijos, niekuo nesiskiria nuo kitu valstybiu (iskaitant Italija su kazkokiais mistiniais vaizdais is ligoniniu).

  226. Indrė - 2020 09 11, 23:01

    Labai atsiprašau už išsišokimą.

    Pagal etiketą, komentarai skirti komentuoti, o atskirus analitinius straipnsius patariama rašyti savo turinio platinimo vietose. Ypatingai tada, kai komentaras neturi nieko bendro su tekstu po kuriuo yra komentuojama.

  227. dzin - 2020 09 11, 23:38

    Temperamentas liejasi per kraštus! O ką daryti žmogui, kurio darbinė veikla siejasi su aviacija, kurios iš esmės dabar nėra? Man tai patinka tokie komentarai, patinka analizuoti surašytų minčių eiga.

  228. Saulius - 2020 09 12, 08:50

    Indre, rimtai???? :D
    Labai idomus komentaras, su pasimegavimu perskaiciau, daugiau tokiu!

  229. Aras - 2020 09 12, 10:26

    Indre etiketo specialiste ir zino, kokios apimties ir kokio turinio turi buti komentarai. Tiktu i vyr redaktores :)

  230. Čiurlionis - 2020 09 12, 10:44

    PS3772 LPA-CDG-VNO

  231. Oleg - 2020 09 12, 13:35

    o matet kad b787 problemu nauju surado su gamybos linija ir lektuvu kokybe? Biski ant virsaus B737 max

  232. Vainius - 2020 09 12, 17:36

    Sveiki, gal žinot ar su Ryanair atskridus į MXP išleidžia tiesiai į baggage claim, ar yra galimybė be security į vartų zoną patekt?

  233. Giedrius - 2020 09 12, 18:03

    Ryanair’as skrisdamas iš BGY pradėjo kirsti Baltarusiją. Gal žinote kodėl? Wizzair vis dar skraido per Lenkiją.

  234. 2giedrius - 2020 09 13, 13:40

    O tai vėjo kryptis lėktuvams nesvarbu?

  235. Augustinas Žemaitis - 2020 09 13, 18:30

    Ryanair, beje, „nepalenkiamas” – jeigu neprimoki už vietą ir toliau „išmėto” šeimos narius po lėktuvą.

    Šiaip keista, kad niekas dar „nepamėgino pakelti skandalo”, nes tai nebe vien Ryanair ar pačių keleivių reikalas – daug kur pasaulyje šiuo metu yra visokie reikalavimai, kad tą ar kitą kartu gali daryti tik žmonės, kurie ir šiaip gyvena po vienu stogu (su ta mintim, kad tokiu atveju jau ir šiaip bus užsikrėtę). Pvz. sėdėti prie vieno staliuko restorane, kilti vienu liftu ir t.t. Na o čia dirbtinai išsodinami skirtingų šeimų žmonės pramaišiui, tai jei viena keleivių šeima sirgtų, žmonių, kuriuos jai būtų realus šansas užkrėsti lėktuve, skaičius padidėja kelis kartus.

  236. Aras - 2020 09 13, 20:46

    Kažkiek nesuprantu Wizzair dėl Islandijos. Nuo LT nuimta visai, iš Rygos net 3X per savaitę nuo spalio vidurio. Ar tikisi LT srauto kažkiek, ar LV emigrantų ir turistų į abi puses daugiau.
    Ar kažkokios kitos priežastys?

  237. Wincas - 2020 09 13, 21:33

    Šiandien palei KUN apie 18,00 skraidė Gulfstream GVII-G500 atskridęs iš RIX. Skraidė su išleista važiuokle ir spejo apsukti kokius 7 ratus. Gal kas žino koku reikalu čia jis malėsi negi tik touch and go ? Idomiausia kad priekiniai šviestuvai esantys ant sparnų prie kėbulo pastoviai mirksėjo.

  238. Patikimasis - 2020 09 13, 23:28

    KEF-RIX, tai keletas sutaupytu divertu per metus

  239. Linas K. - 2020 09 14, 09:30
  240. Linas K. - 2020 09 14, 09:33

    Įdomiausia,kad Q400 Air Baltic taip ir neatsikratė, visi 12 orlaivių vis dar priparkuoti RIX ir teks „segti” už jų nuomą dar ilgai…

  241. trolis - 2020 09 14, 11:25

    Boeingai irgi RIX tebestovi, kiek maciau

  242. Linas K. - 2020 09 14, 11:40

    Du Boeingus jie turi išnuomuotus, matyt tariasi dėl grąžinimo.Žada atsikratyt iki naujų.Kitus du,kur jie savininkai, atseit jau pardavė,bet nauji šeimininkai dar nepasiėmė.Tai ir stovi jie sau RIX…Didesnę bėda jie turi su Q400, nes nieks nenori nutraukt nuomos sutarties, galiojančios iki 2022-2023 metų.

  243. Simonas Bartkus - 2020 09 14, 11:43

    airBaltic savo pirmo pusmečio rezultatuose ir įtraukė 90 milijonų eur vienkartinį nuostolį su Q400 naudojimo nutraukimu. Iš skaičiaus panašu, kad įvertino mokėjimą už juos visus tuos metus nenaudojimo.

  244. Pranas - 2020 09 14, 12:18

    Bet tų Q400 ant tiek niekam nereikia, kad atrodo ir už stovėjimą oro uoste visą tą laiką dar turės mokėti.

  245. Simonas Bartkus - 2020 09 14, 12:22

    jeigu nori daryti airline startupą Europoje, tai puiki proga tiesiog dabar daryti su Q400, nes dešimtys laisvų tiek airBaltic, tiek flybe, tiek Austrian, tiek LGW.

  246. Kardiobatonas - 2020 09 14, 13:38

    Kas atsitiko, kad Q400 staiga tapo niekam nereikalingi, nors skrydžiai bent jau Europoje iš lėto vyksta? Jeigu jie tokie prasti, kodėl oro bendrovės anksčiau pirko?

  247. Simonas Bartkus - 2020 09 14, 13:41

    Prieš COVID, tai tiesiog nebeliko maršrutų, kur galima uždirbti su mažais lėktuvais (nes ateina Ryanair, easyJet, Wizz Air ir atkala su 737/320).

    Po COVID, taip atpigo naudoti A320, B737 ir kiti, kad gali juos pasiimti pigiai, jei tik nori.

  248. trolis - 2020 09 14, 14:45

    galetu kazkada ir ATR eile ateiti – seniai jau metas i istorija

  249. Augustinas Žemaitis - 2020 09 14, 14:46

    Man labiau kiltų klausimas, kodėl dabar Air Baltic’as Q400 neskraido, jei jau šiaip ar taip tiek A220 tiek Q400 kapitalo kaštai yra „sunk costs” ir realiai laikinai paparkuodamas daug A220 ir naudodamas Q400 kažko neprarastum?

    Juk tai metas, kai nepastimuliuosi daugelio rinkų, bet Q400 gali užsipildyti.

  250. Luna - 2020 09 14, 14:59

    tai klausimas, kas yra tų lėktuvų varianble kaštai, kita vertus yra žmonių klausimas, kad labiau norisi išlaikyti Airbusines įgulas ir technikus

  251. Simonas Bartkus - 2020 09 14, 16:26

    socialistai kelia galvą – Prancūzijoje svarstomas naujas eco-tax, jeigu bus priimtas, tai kiekvienas one-way economy trumpas skrydis bus apmokęstinamas 30EUR, long-haul 60EUR, o business class tai 180EUR ir 400EUR atitinkamai. Pridėjus dar tai, kad Prancūzijoje oro uostų rinkliavos bene didžiausios Europoje, tai įdomūs post-Covid efektai dar aviacijos industrijos laukia.

  252. Luna - 2020 09 14, 16:31

    skrydis ar keleivis 30 eur?

  253. Kardiobatonas - 2020 09 14, 16:31

    O kai lėktuve skrenda business class keleivis, labiau teršiama aplinka? Pagal tarifus taip išeitų.

  254. Simonas Bartkus - 2020 09 14, 16:33

    visi skraidantys lėktuvais iš principo yra turtingų apmokęstinimas (dėl to tai patinka liaudžiai; UK APD irgi tas pats principas įtvirtintas).

    Luna: keleivis, žinoma.

  255. Obs. - 2020 09 14, 18:27

    @ Simonas:
    A panel of 150 people propose such and similar taxes or legal bills …
    https://www.europe1.fr/societe/convention-citoyenne-pour-le-climat-des-propositions-concretes-et-pretes-a-lemploi-a-la-fin-du-weekend-3976004
    But French politicians don’t feel happy about it …
    https://www.europe1.fr/economie/une-ecotaxe-sur-laerien-cela-aurait-des-impacts-deleteres-estime-djebbari-3991718
    Where are now your „socialistai”?

  256. Patikimasis - 2020 09 14, 18:40

    Business keleivis “tersia” labiau. Jo vieta de facto uziima daugiau nei ekonomine, o trumpuose skrydziuose kur seating layout yra vienodas, verslo klases bilietas vel “sunkesnis” – galimybe veztis daugiau bagazo ir panasiai. Ismetamas CO2 skaiciuojamas nuo sudeginto kuro kiekio kilogramais (jeigu kalbant tik apie CO2-kuro rysi). Kuo daugiau sveri, tuo daugiau naudoji kuro. Kaip paprastas (ir primityvus pvz), valandai skrydzio reikia tiek kuro kiek tavo 2-4% mases, kuris sudegintas skraidinti tave. CO2 emisijos faktorius yra 3,157 kgCO2/kgfuel.

    Tad, jeigu esi economy, skrendi tris valandas, kartu su bagazu sveri 100kg, grubiai reikia 9kg kuro, o CO2 susidarys apie 27,5kg. Jei esi business ir panasiai – isskirsi visko daugiau. Beje, sitie skaiciai yra tik del keleivio “gavlvos”, reikia nepamirsti kad pats lektuvas, kuras ir jame esanti iranga taip pat sveria, kas papildomai dalinasi “ant keleiviu”, tad susidaro gana nemazi skaiciai.

    Skaiciavimai yra labiau teoriniai ir i juos neieina kruva veiksmu, tad neturetu buti naudojami savo padarytos gamtai zalos skaiciavimams, o veikiau suprasti kaip tai veikia.
    Beje, puodeliai, ilgas taxiing, siuksliu skaicius, lavatory apsilankytu kartu skaicius taip pat itakoja CO2 footprint’a.

  257. Justas - 2020 09 14, 19:09

    As tai sakyciau, kad within EU business class turetu maziau moket – vietoj 3 economy keleiviu, skrenda tik 2 business, tai jei tos seats butu sold as economy, zala gamtai butu didesne:) O del bagazu – tai cia toks inconsistency – business class turi daug bagazo, kurio 90% business class keleiviu, ypac in short haul, nenaudoja. Na, tik tie sampano buteliai prideda svorio;)

  258. Patikimasis - 2020 09 14, 19:23

    Na paskaiciuokim.

    A320 – imkime 55 tonu, skrenda 180 economy, arba 130 business economy. Abu load factoriai 100% pagal esama seating’a (nesvarbu virtualus jis, ar realus kedziu pokytis). Tai visa CO2 footprinta dalinsi atitinkamai ant 180 ir ant 130, o tie 50 keleiviu pagal IATA standartus sveria 3,5 tonos.
    Tad economy vienai galvai tenkantis santykinia svoris iskaitant lektuvo mase apie 300kg, o antru variantu apie 400kg. “Ekologisko skrydzio” esme yra maximum capacity kuris yra maximum seating density.

    Fun fact, verslo klases CO2 footprint’e viena ryski vieta, tai daugkartiniu indu plovimas. Apskaiciuota jog vienkartiniai economy irankiai ir indai yra KARTAIS draugiskesni aplinkai.

  259. Kardiobatonas - 2020 09 14, 20:05

    to Patikimasis. Labai gerai, tai gal palikime pačioms oro bendrovės per bilietų kainas viską išspręsti, o ne nustatant papildomus mokesčius.

  260. Patikimasis - 2020 09 14, 21:06

    Tai per bilieto kaina ir issprendzia. Atskridus su norais i Eifeli uzsikelti, nereikes laukti eileje De Goly kol atsiskaitysi konfuktorei.

  261. c2h5oh - 2020 09 15, 10:33

    Mielieji, ačiū už apskaičiavimus, kiek šampano butelis ir papildomas lagaminas padidina verslo klasės keleivio CO2 išmetimus – tik gale trūksta ženkliuko „sarkazmas” :)

    O jeigu rimtai, tai apmokestinimo tikslas – sumažinti skrydžio patrauklumą lyginant su kitais analogiškos kelionės būdais. Verslo klasės keleiviai gerokai mažiau jautrūs kainai (jie juk jau sumokėjo 5 kartus daugiau už tą pačią kelionę), vadinasi, jiems taikomas apmokestinimas irgi turi būti gerokai didesnis, kad pasiekti tą patį poveikį.

  262. .. - 2020 09 15, 10:48

    Q400 galetu skraidyti po suomijo/svedijos/norevegijos kaimus kur niekad nesusirinks >100 zmoniu i reisa…bet matyt nelabai reikia

  263. Simonas Bartkus - 2020 09 15, 10:58

    Po Izraelio naujo užsidarymo ir FR ir Wizz skrydžiai VNO-TLV nutraukti iš karto (kol kas FR iki spalio, Wizz iki spalio galo).

  264. .. - 2020 09 15, 19:29

    O as uzskaitau „Indre” pasivadinusi zmogu!

    Beje, kodel gi Vytautui-NT nepaformuoti Nidoje huba, su 12 Q400 ir 12 kasdieniu skrydziu i VNO, KUN, RIX, KGD, SQQ

  265. Patikimasis - 2020 09 16, 14:17

    @c2h5oh oi tos padekos :)

    Kalbant apie Prancuzijos situacija, reikia labiau isigilinti. Ten nera bandoma mazinti kazkieno patraukluma, o siuo metu yra bandoma mazinti visos transporto sistemos apkrovima. Pvz – valstybe skiria 50 eur kiekvieno dviracio remontui, lyginant su praeitais metais, dviraciu naudojimas isaugo 30%.

    Nera viskas taip paprasta, o kaip visada, atsakymas i kiekvienos situacijos keliamus klausimus yra tik vienas – It depends.

  266. Jurgis - 2020 09 16, 16:07

    State-owned airline Nordica subsidiary Xfly is to start regular flights between Tallinn and Stockholm.
    The service is scheduled to start on September 28 and will code-share with Scandinavian airline SAS.
    https://news.err.ee/1135748/xfly-to-start-tallinn-stockholm-flights-later-this-month

  267. Simonas Bartkus - 2020 09 16, 16:11

    Ryanair reaguoja į Wizz planus skraidyti VNO-LPL, padidino VNO-LPL iki 3x weekly ir net pranešimą spaudai apie tokį didelį įvykį parašė:
    https://corporate.ryanair.com/news/ryanair-responds-to-strong-customer-demand-with-even-more-flights-from-liverpool-to-vilnius/

  268. Linas - 2020 09 16, 21:42

    Ačiū, Simonai, už superinį straipsnį Patreone

  269. Edis - 2020 09 17, 11:19
  270. Arnas - 2020 09 17, 15:52

    Aeroflot išėmė iš prekybos VNO visam žiemos sezonui.

  271. Kardiobatonas - 2020 09 17, 17:37

    Pildosi prasčiausios prognozės, kad be 2021-ųjų pavasario apie kažkokius teigiamus poslinkius aviacijos/turizmo versle neverta net kalbėti. Išgyvenusiųjų turbūt liks nedaug. Kiek tęsis šita beprotybė?

  272. trolis - 2020 09 17, 17:49

    tol, kol bus politine valia ja testi

  273. Simonas Bartkus - 2020 09 17, 17:52

    Čia prasčiausios? :) prasčiausios tai ant kokių 2030-ųjų metų grįžimas į 2019 lygį, aš didesnis optimistas, manau, kad atsigauti galima kokiais 2024 m. Iki 2021 m. vasaros bus visiška vegetacija, kita vasara kokie 60-70% 2019 m. lygio, o toliau priklausys nuo vakcinos realiai.

  274. Linas - 2020 09 17, 22:00

    Simonai, noriu paklausti tavo nuomonės dėl MAX… 😉
    Jei Boeing negaus airworthiness sertifikato iki kitų metų vidurio, (panašu, kad scenarijus gan realus) ar iš viso bus dar bandoma gaivinti? Ir kiek ilgai racionalu laikyti naujus lėktuvus ant žemės, kad vėl juos apsimokėtų paruošti kelti į orą…?

  275. Linas - 2020 09 18, 08:49

    Ta pačia tema:
    After 18-Month Investigation, Chairs DeFazio and Larsen Release Final Committee Report on Boeing 737 MAX
    https://www.atn.aero/#/article.html?id=77558

  276. Kardiobatonas - 2020 09 18, 08:59

    60-70 proc. 2019-ųjų lygio jau būtų neblogai.

  277. Anonimas - 2020 09 18, 09:48
  278. Simonas Bartkus - 2020 09 18, 09:51

    Ukraine International irgi nepardavinėja iki 2021 m. kovo galo. Tai turim dabar tris tokioje padėtyje: Austrian, Aeroflot ir UIA.

    Turkish dabar nustumė į spalio 17 d. 3x weekly.

    Pagal Lukašenkos pasisakymą jei Baltarusijos-Lietuvos siena bus uždaryta iš Baltarusijos pusės, tai Belavia kaip ir turėtų nebeskristi.

  279. Edgaras - 2020 09 18, 12:20

    Incident: Klasjet B735 at Madrid on Apr 5th 2019, navigation malfunction
    http://avherald.com/h?article=4c65913a

  280. Simonas Bartkus - 2020 09 18, 12:36

    Ryanair paskelbė, kad mažins visus tinklo tvarkaraščius spalio mėnesiui, nuo 50% planuoto 2019 m. lygio iki 40%.

  281. Simonas Bartkus - 2020 09 18, 15:00

    Ryanair DUB operacijas karpo protestuodami prieš Airijos saviizoliacijos taisykles, tai nuėmė po vieną rotaciją DUB iš KUN ir VNO, vieną iš KUN į SNN, o Dublinas-Palanga spaliui uždaro visai. Mažina ir iš Rygos Dubliną nuo 7x iki 4x.

    Dar spaliui stabdo iš Kauno Milaną, iš Rygos Vieną, Bergamo, Barseloną; iš Talino Dusseldorf Weeze.

  282. Simonas Bartkus - 2020 09 18, 15:57

    BT apkarpė spaliui irgi VNO tvarkaraštį, visos kryptys live, bet sumažintais frequency. Net AMS nebeliks daily, liks tik 4x weekly. 4x weekly taip pat TLL, 3x planuoja atidaryt KBP, o CDG, LGW mažėja iki 2x weekly. Taip pat VNO-RIX bus tik 2x daily, vietoj 3x (na, o kas dar prisimena prieš krizinius laikus, tai 5x).

  283. trolis - 2020 09 18, 20:05

    KlasJet raportas – ispudinga

  284. Wincas - 2020 09 18, 21:09

    Klasjet has recently posted vacancies for both a Captain and First Officer.
    Salary? $2500 and $1000. And you wonder why their staff lack basic flying skills.

    Keista, kad ne rubliais moka … :)

  285. Artūras - 2020 09 19, 08:59

    Gerai, kad moka – kiti iš viso biržoj sėdi šiais laikais. Rinka reguliuoja algas šiuo atveju.

  286. trolis - 2020 09 19, 13:20

    panasu, kad rinka ir sugebejimus sureguliavo

  287. Spectator - 2020 09 19, 18:03

    Įdomus brandas, “KlasJet”, bet pilotai nesusikalba angliškai ir uždirba mažiau nei Emirates stiuardesės…

  288. Simonas Bartkus - 2020 09 21, 11:44

    SAS išplatino rugsėjo 8 d. pranešimą, kad „Rugsėjo 13 dieną (sekmadienį) oro linijų bendrovė „Scandinavian Airlines“ (SAS) atnaujins skrydžius tarp Vilniaus ir Stokholmo Arlandos oro uostų. Pradėdami nuo dviejų skrydžių per savaitę – mėnesio pabaigoje dažnis didės iki dešimties, o nuo spalio jų bus dar daugiau.”

    Bet suprantu vos porą skrydžių įvykdė ir vėl nebeskraido – pardavimuose nėra net iki pat 2021 m. vasaros sezono.

  289. Keliautojas - 2020 09 21, 13:42

    Jei tiketi Wizzair pateiktu ziemos kalendorium, nuo Lapkricio men. Vilniuj turetu bazuotis 4lektuvai, nes tvarkarasti 1dieni ir 5dieni net po 4 ankstyvus skrydzius. Tad laukia daug atsauktu skrydziu Lapkriciui.

  290. Šarūnas - 2020 09 21, 15:32

    Simonai ar pastebi jau kokią tendenciją, kurios a.k. nepergyvens šitos krizės? Pirma galbūt kuri ateina į galvą yra MAU, po to visokios nišinės galbūt, kaip Croatia Airlines. Didesnes, manau, valstybės gelbės. Kažin ar LH trauks paskui save visą svitą.

  291. Simonas Bartkus - 2020 09 21, 15:41

    Šarūnas: dabartinėje situacijoje aš nesugebu tiek suprognozuoti, kadangi neįmanoma nustatyti akcininkų pagalbos ir tiekėjų tolerancijos (ar pavadinkim investicijos) į aviakompanijų išgyvenimą.

    Kas liečia akcininkų pagalbą – daug aviakompanijų tampa tiesiogiai priklausomos nuo valstybių politikų sprendimų ir čia negali nuspėti, kada kuri valstybė gali nuspręsti „atjungti kvėpavimo aparatą”.

    Kas liečia tiekėjų pagalbą – nemažai aviakompanijų sugeba persiderėti su finansų institucijomis ar lessors, kad nemoka už lėktuvus: tokie sandoriai nebuvo įsivaizduojami „normaliais laikais”, o dabar matom, kad net tokiom beviltiškoms aviakompanijoms kaip „Norwegian” lėktuvų savininkai sutiko konvertuoti visą skolą į bendrovės akcijas; o kitai beviltiškai aviakompanijai „Interjet” Meksikoje pavyko sutarti, kad mokės lėktuvų savininkams „pay by the hour” principu, t.y. tik tada kai lėktuvai skris. Čia vieši pavyzdyžiai, bet dar daug panašių dalykų rinkoje vyksta iš po stalo.

    Ką drįstu prognozuoti, tai blogiausi laikai dar nėra praeityje. Šis ruduo ir ateinanti žiema gali būti nemažai aviakompanijų dar finansiškai sunkesnė nei 2020 m. pavasaris ir beveik be išimčių visiems reikės ir akcininkų pagalbos ir/ar finansinių problemų pasidalinimo su tiekėjais.

  292. PS - 2020 09 21, 15:50

    Gal kas gali paaiškinti, ar praleidus skrydį Kaunas -Palma-Kaunas verta bandyti susigrąžinti valstybinius mokesčius? Ar tie 20 eur už paslaugą nuskaitomi iš tos grąžintinos sumos, ar reikia susimokėti iš anksto ir gal dar rizikuoti turėti papildomą nuostolį?

  293. Follower - 2020 09 21, 16:38

    @PS kad tos rinkliavos kaune 20 euru nesiekia

  294. Kardiobatonas - 2020 09 21, 17:00

    @Simonas. Galiu tik papildyti, kad 2020-ųjų pavasarį dauguma oro bendrovių dar turėjo pinigų rezervą, kurį naudojo tikėdamos greito ir pilnaverčio veiklos atkūrimo. Dabar visi mato, kad ateina antroji ar kelinta ta banga ir tikėtis sėkmingos veiklos neverta. Mūsų laukia šalta žiema be Hurgadų, Dubajų ir Kanarų, o oro bendrovėms – dar ir be pajamų. Aišku, kaip sakė trolis, – jeigu bus politinė valia tęsti šitą beprotybę.

  295. Simonas Bartkus - 2020 09 21, 17:05

    bet vat blemba, įdomiai – net ne pagal skrydžių skaičių (kurį gal nulėmė mūsų laisvas leidimas skraidyti visur ir wizzair ambicijos), bet ir pagal keleivių skaičiaus kritimą rugpjūčio mėnesį lenkiam ne tik Latviją ir Estiją, bet ir Suomiją, Daniją, Švediją, Lenkiją (ir Norvegiją, jei tik tarptautinius skrydžius vertintume). Narsiai Lietuva norime skraidyti (gal iš dalies dėl to, kad ekonominis nuosmukis daug mažesnis nei kitose Nordics šalyse).

  296. Spectator - 2020 09 21, 17:33

    @Simonas – aš tokį rezultatą siečiau su tuo, kad Lietuvoje tikriausiai VFR keleivių dalis didesnė nei visose iš minėtų šalių, o jie būtent vasarą ir ypač liepą-rugpjūtį daugiausiai ir skraido. Realiai šiais metais tai vienintelis segmentas, kuriam tikrai reikia keliauti – verslas skrenda minimaliai, o leisure srautas visiškai koreliuoja su ribojimais ir jų griežtumu.

  297. Kardiobatonas - 2020 09 21, 17:41

    Vakariečiai yra bailiai (atsarguoliai) iš prigimties. Jie taip pat labai įsiklauso, ką sako vietiniai Verygos (nes jais pasitiki, skirtingai negu mes). Lenkijos skaičiams įtakos galėjo turėti smarkiai sumažėję užsakomieji bei tarpžemyniniai skrydžiai.

    Lietuviai mėgsta keliauti/poilsiauti. Galiu tik pakartoti savo prognozę: jeigu staiga neliktų kelionių apribojimų (privalomo karantino, COVID-19 testų, kaukių skrydžio metu ir kitokių nesąmonių), per parą susirinktų keli A320 keleivių į AYT ar HER.

  298. Augustinas Žemaitis - 2020 09 21, 18:25

    Aš manau esminiai dalykai dar:

    a)Neturime savo oro linijų. Prarastas tranzitinis keleivis statistikoje – prarasti du keleiviai. O ir šiaip manau, kad tranzitu žmonės dabar mažiau skraido (dėl visokių galimų papildomų trukdžių skrendant per papildomą šalį ar grįžus iš kelionės su sustojimu, o taip pat dėl to, kad longhaul krypčių procentaliai sumažėjo labiau, nei shorthaul).

    b)Dar gal nežymiai Air Baltic „hub’as”, kurio šiaip nebuvo (t.y. pridėjo kažkiek keleivių, kurių jei ne COVID net nebūtų buvę, ir jie skaičiavosi dvigubai).

  299. trolis - 2020 09 21, 22:25

    tikrai netiketa, kad pigiu darbininku salis skraido dirbti kai tik sienos atsidaro kur dar visas vasarinis VFR traffic’as.
    Lenkija ilgai buvo uzdaryta, suomiai vasara tuno trobelese be elektros, svedu niekas neisileido, norvegams ispanijos greitai uzsidare, o kaimynine Svedija taip ir neatsidare didziaja dalimi – liko budeles vasara, tik su elektra, skirtingai nei suomiu.

  300. Kardiobatonas - 2020 09 22, 08:53
  301. c2h5oh - 2020 09 22, 09:17

    Pasižiūrim į statistiką:

    „VNO liepą 114 tūkst. keleivių -75%
    KUN liepą 39 tūkst. keleivių -66%
    PLQ liepą 15 tūkst. keleivių -54%.

    RIX liepą 187 tūkst. keleivių -78%

    TLL liepą 76 tūkst. keleivių -76%.”

    Ar tai reiškia, kad PLQ „geriausiai įveikė krizę?” Ar verta kurti teorijas, kad žemaičiai yra drąsesni ir labiau linkę skraidyti, labiau nepasitiki verygomis?

    Juk ne. Tiesiog PLQ nėra visiškai jokio tranzito, ir labai mažas keleivių ir skrydžių skaičius – tad jeigu iš 4 reisų atšaukė 2, tai štai jums ir geriausi rezultatai visame regione.

    Pabaigai, bonusinis klausimas – jeigu tokios pačios tendencijos tęstųsi ateityje (RIX krenta labiausiai, o PLQ ‘geriausiai įveikia krizę”), per kiek lieko PLQ aplenks RIX? :)

  302. Simonas Bartkus - 2020 09 22, 09:25

    Iš Baltijos šalių man dabar Estijos skrydžių leidimų sistema komplikuočiausia atrodo kur miksas „būtinų krypčių” ir draudimai skraidyti tiesiogiai į „užkrėstas šalis”. Pavyzdžiui, šią savaitę aviakompanijos priverstos atšaukti skrydžius į Oslą ir Stokholmą.

  303. Arnas - 2020 09 22, 09:44

    Kardiobatonas yra visiškai teisus dėl AYT ir HER. Štai poryt VNO išvykimuose atsirado užsakomasis į LCA – šiai dienai praktiškai vienintelė atostoginė kryptis, iš kur grįžus nereikia izoliuotis.

  304. Simonas Bartkus - 2020 09 22, 09:49

    Tuo tarpu reguliariam susiekime spartūs žingsniai atgal: BT nuėmė 35% skrydžių iš VNO spaliui; LOT nuėmė rytinį LCY ir palieka tik vakarinį, SAS nuėmė CPH overnight VNO ir lieka 6x weekly viduryje dienos.

  305. Kardiobatonas - 2020 09 22, 10:31

    @Simonas Bartkus. Oro bendrovės tiesiog pernelyg sparčiai atkūrinėjo reguliarių skrydžių tvarkaraštį ir optimistiškai tikėjosi, kad situacija pagerės. Rizika nepasiteisino. Nes juk nėra kam skraidyti, kai tokios sąlygos.

  306. Aras - 2020 09 22, 10:47

    Sutikime, negali skrydžiai atsistatyti, kai nėra vieningos EU politikos kelionių prasme. Kol yra nežinia ir negali planuotis, ar po savaitės nereiks izoliuotis, aviacija ir turizmas miręs. Bent porą geresnių naujienų galimai padėtų nekarpyti reisų, o bent išlaikyti, nekalbant apie didinimą. O geros naujienos galėtų būti ir daug kartų aptartos: jei testas pakeistų saviizoliaciją, arba bent prieš kelias savaites pasirodęs EU rekomendacijų patvirtinimas/įgyvendinimas visų šalių mastu. Nes skirtingi kriterijai žudo. Pvz. Vokietija laiko riba 50 ir pan. Kol kas to nėra.

  307. Pranas - 2020 09 22, 10:49

    Plius principai. Tikrai pas Ryanair ir pas Easyjet nepirksiu jokių bilietų kol nepadarys abu refundų už kovą.

  308. trolis - 2020 09 22, 11:20

    „Nes juk nėra kam skraidyti, kai tokios sąlygos” – kaip iki siol daznai skraidantis paminesiu, kad dabar jau dazniau nebera kaip nuskristi, neziurint i kaina.

  309. Andrius - 2020 09 22, 13:33

    Ukraine International planuoja reisus i Niujorka atnaujinti su B737. Tarpinis sustojimas Islandijoje.
    Įdomus sprendimas.

    https://www.routesonline.com/news/38/airlineroute/293877/ukraine-international-airlines-plans-new-york-regular-service-resumption-in-dec-2020/

  310. oleg - 2020 09 22, 14:02
  311. Kardiobatonas - 2020 09 22, 14:42

    O tuo tarpu Belavia drąsiai kelia čarterius Gardinas-Hurgada. Net šiek tiek pavydu.

  312. Luna - 2020 09 22, 17:55

    Į Larnacą pirmas pilnas čarteris išskrido jau sekmadienį :)

  313. Srs - 2020 09 22, 20:20

    Bet kai kurios aviakompanijos toliau pardavinėja bilietus beveik įprastais tvarkaraščiais Winter 20/21:
    LH VNO-FRA 2x daily
    FR VNO-BGO 4x weekly
    FR VNO-BER 3x weekly

  314. Giedrius - 2020 09 22, 21:13

    Finnair pardavinėja irgi įprastą 3x daily

  315. trolis - 2020 09 22, 23:12

    The march to get the Boeing 737 MAX continues, as European authorities say they have completed their test flights of the troubled airframe. Taking place in Vancouver, the European Union Aviation Safety Agency is now evaluating the data from the air trials, which will be reviewed by the Joint Operations Evaluation Board.

  316. Augustinas Žemaitis - 2020 09 22, 23:37

    @trolis – skrendi darbo reikalais (kažkokiom konkrečiom kryptim) ar ieškai kitais tikslais, pvz. atostoginiais, „kur įmanoma”? Kokie maršrutai tapo neįmanomi / labiausiai apsunkėjo?

  317. Arnas - 2020 09 23, 08:38

    Prasidėjo pirmos Wizz Air žiemos tvarkaraščio korekcijos – nuimtas LED iki gruodžio pradžios.

  318. Simonas Bartkus - 2020 09 23, 10:59

    Žiemos tvarkaraščiai dar pas daug aviakomapnijų visiškai netvarkyti. Ryanair ištrynė tik Amaną, Trevizą ir Charkivą iš Vilniaus; Kelną, Boloniją iš Kauno, bet turėtų būti dar daug mažinimų.
    Anksčiau gyriau airBaltic kad update’ina dažnai tvarkaraštį, bet dabar jų žiemos tvarkaraštis gerokai pilnesnis nei spalio, kas atrodo nerealiai.
    Jau nekalbu apie wizzair, kurie už 4 savaičių mano kad paklausa iš Vilniaus taps keturguba – kosmonautai.

  319. Simonas Bartkus - 2020 09 23, 11:13

    Pagal ženklus Rusijos spaudoje ir pagal Aeroflot maršrutus ką jie žiemą planuoja skristi, panašu, kad Rusija nusiteikusi, jog iki 2021 m. vasaros užsieniečių „paprastais” tikslais neįsileis, kartu ir tiesioginių skrydžių neleis.

  320. Simonas Bartkus - 2020 09 23, 11:16

    Wizz Air nesitiki Barcelona, Nice, Paris, Tel Aviv paleisti anksčiau nei gruodžio mėnesį, bet vis dar planuoja už keturių savaičių pundą naujų maršrutų atidaryti.

    Tik Zaporožė atidėta iki 2021 m. kovo galo.

  321. Keliautojas - 2020 09 23, 11:22

    Wizzair tikriausiai susiprato del 20% extra

    The extra 20% is applicable only for bank card, bank transfer, iDeal payment or eBanking payment types. In case your booking was paid fully or partially with WIZZ credits or voucher, then the amount paid with WIZZ credits or voucher will be refunded in 100% WIZZ credits only. For detailed and latest information please refer to WIZZ Credits Terms of Use.

  322. Pranas - 2020 09 23, 11:45

    @Keliautojas – čia gal naujiems užsakymams, senam davė ką tik dar plius 20%. Bet šiaip gerai, galėsiu ramiai savo sąskaitą naudot ir pratęsinėt. Kai daugiau duoda tai kažkaip man dar vis nejauku seniai užsakytus skrydžius cancelint kai jų data prieina.

  323. Simonas Bartkus - 2020 09 23, 14:14

    kad Wizz Air per daug neįsijaustų atidarinėdama Liverpool ir didindama Doncaster, FR gražina Leeds-Vilnius, net 3x weekly. ANksciau paskelbe, kad LPL-VNO padidins iki 3x weekly.

    Ryanair, Europe’s No.1 airline, today (22 Sept) announced a new Leeds route to Vilnius, flying 3 times per week from 26th October 2020 as part of Ryanair’s British Winter 2020 schedule.

  324. Ugnius - 2020 09 23, 15:32

    Pastebėjau, kad FR ir VNO-HHN žiemos sezonui sugrąžino, nors prieš tai bilietų nebepardavinėjo, kai paskelbė jog uždarys bazę Hahn.

    Irgi dideli optimistai – pagal dabartinį planą nuo lapkričio turėtų sugrįžti net 8 maršrutai (CRL, BER, BRE, HHN, BLL, MLA, CIA, LBA)

  325. trolis - 2020 09 23, 16:35

    @Augustinas Žemaitis – darbo reikalais, plius emigruoju ir neina nuskristi normaliai reikalu suderinti be beviltisku 15h persedimu.
    Turiu pazistamu, kurie isvyko i Bali siom dienom. Reiks ir man pasidometi – visai noretusi, kazkur nuvykti. Turejau bilietus i GIG bet AF atsauke

  326. Ugnius - 2020 09 23, 17:43

    Wizz spaliui ir lapkričiui atšaukia Belfastą. LPL ir BMX startas taip pat atidėtas gruodžiui

  327. Follower - 2020 09 23, 17:57

    @Ugnius Ryanair SUN jau ruosiasi atsiusti papildomas igulas ziemai Vilniuje.

  328. Linas - 2020 09 24, 11:44

    @trolis
    dėl Balio – kiek keista, nes prie kelias savaites spaudoje skaičiau, kad vietinė salos valdžia nusprendė uždaryti salą turistams iki 2021 metų… ar kažkas pasikeitė?

  329. trolis - 2020 09 24, 13:06

    Nepasikeite, bet yra budu gauti kazkokias vizas per vietiniu agenturas – tuo ir pasinaudojo

  330. Kardiobatonas - 2020 09 24, 13:16

    Kokiais baisiais laikais mes gyvename! Žmonės turi pinigų, turi laiko ir dar turi nueiti kryžiaus kelius, kad galėtų porą savaičių pasikaitinti saulėje. Kada baigsis šita beprotybė?

  331. Ugnius - 2020 09 24, 14:17

    Lietuvos rodiklis 27.5, tai panašu kad estai uždraus skrydžius tarp Talino ir Vilniaus ?

    Šiaip kažkiek ironiška, kad “progresyvieji” estai taiko griežčiausias skrydžių vykdymo taisykles, kadangi lietuviai skrydžių išvis neriboja, latviai taiko 90 atvejų ribą, o estai – pagrinde 25 (su keliomis išimtimis)

  332. Spectator - 2020 09 24, 15:01

    Estijoje demokratije – valdžios koalicijoje populistinė right-wing EKRE partija, ir rezultatai matosi.

  333. Augustinas Žemaitis - 2020 09 24, 16:39

    @trolis, Kardiobatonas – galit į Egiptą jei norit.

    Šiuo metu nereikia izoliacijos nei atvykstant, nei grįžus į Lietuvą ir, kadangi Egiptas, daro viską vardan turizmo atkūrimo (įskaitant, tikėtina, statistikos „parinkimą”), nepanašu, kad greit reikėtų, nebent pasikeis Lietuvos politika (garantijų šiais laikais nebūna).

    Reikia COVID testo, bet kurortų oro uostuose daro už 30 dolerių jau atvykus.

    Norint galima rasti bilietus už ~80 eurų į vieną pusę.

    (Čia iš asmeninės patirties viskas. Šiaip unikali patirtis būti pasaulinio garso vietose, kaip tarkim Abu Simbelis, vieninteliu (tikrąja to žodžio prasme) žmogum – prekijų nebėra, net prižiūrėtojų nebėra, išskyrus bilietų pardavėjus prie įvažiavimo (bet dabar COVID akcija – visam Egipte visiems parduodami „studentiški” bilietai). Hurghadoj tiesa daugiau žmonių, iš Baltarusijos, Ukrainos čarteriai nuolat skraido, žada ir iš Rusijos atnaujinti).

    Vėliau daugiau parašysiu pas save.

  334. Kardiobatonas - 2020 09 24, 16:58

    @Augustinas Žemaitis. Garantijos ir yra esmė. Sugalvos Egipto valdžia nuo vidurnakčio nieko neišleisti iš šalies, ir ką aš tuomet darysiu? Net LT ambasada nepagelbės, nes vienoks požiūris į kelis šimtus piliečių ir visai kitoks – į pavienius nuotykių ieškotojus.

  335. Augustinas Žemaitis - 2020 09 24, 17:08

    Na, iki šiol tokių istorijų, kad sugalvojo neišleisti nebuvo, tik kad sugalvojo neįleisti (kas logiška) arba kad „užstrigo” todėl, kad keliavo labai atokiai arba ilgai laukė, vengė skrydžių su persėdimais, arba iki paskutinio nenorėjo keisti kelionės planų grįžtant anksčiau laiko ir pan.

    „Masių argumentas” veikia tik iš dalies, pvz. jei girdėjau teisingai tai kai Lietuva atidėjo repatriacinį skrydį iš Tailando, nors ir Lietuva prašė, kad Tailandas dėl to teisėto buvimo laiką viršijusiems žmonėms neskirtų baudų, Tailandas vis tiek apmokestino.

    Bet jei planuojies tinkamai ir „paskutinėm dienom” matydamas situaciją, rizikos nedaug, o kažkiek rizikos kelionėse visada buvo (žr. http://augustinas.net/kaip-keliauti-per-koronaviruso-pandemija-18844 ).

  336. c2h5oh - 2020 09 25, 08:36

    @Augustinas:

    „planuojies tinkamai ir paskutinėm dienom matydamas situaciją” – aha, čia kaip tik tai, ką daro all-inclusive Hurgados kontingentas, nusipirkęs putiovkes iš agentūros :)

  337. Kardiobatonas - 2020 09 25, 09:09

    Kiekvieno žmogaus poreikiai bei įpročiai skirtingi. Man reikia ramaus poilsio be jokių netikėtumų ar nesusipratimų, papildomo streso laukiant iki paskutinės dienos nenoriu. Galima šaipytis iš Hurgados kontingento, bet absoliuti dauguma nori būtent tokio poilsio.

  338. c2h5oh - 2020 09 25, 10:37

    @kardiobatonas – na tai juk aš tą patį ir sakau. Juk pirkdami agentūroje all-inclusive kelionę, klientai moka pinigus už ramybę ir už tai, kad viskas būtų aišku ir padaryta už juos.

    Jeigu aiškumo ir ramybės nebelieka, tai nebelieka ir tokios kelionės prasmės. O „ekstremalai” paprastai nesirenka all-inclusive kurortuose už tvoros

  339. Saulius - 2020 09 25, 11:15

    Mano zmona iki pandemijos buvo planavimo maniake, budavo jau metus I prieki zinau, kur atostogausim iki smulkmenu. O siemet pirma karta liepos menesi vykom ne tai kad nesuplanave is anksto, bet net tiksliai nezinodami, kur tikrai atsidurism trecia diena, kad izvengtume izoliacijos grize. Buvo nepamirstama kelione ir zmona sake daugiau nebenores tiek visko planuoti ir ateityje, nes ispudziai netiketumu ir nezinios buvo kur kas stipresni.

  340. mmm - 2020 09 25, 12:29

    Ryanair man vakar gražino pinigus už balandį atšauktą skrydį. Aš buvau nesutikęs su pasiūlymu imti kuponą pavasarį, prieš porą savaičių iš naujo paprašiau grąžinti pinigus ir po poros dienų gavau laišką, kad atgausiu juos per savaitę. Taip ir buvo.

  341. PS - 2020 09 25, 13:14

    Mums RYANAIR išdavė 20 kuponų už nepanaudotą skrydį gegužės mėn. Neseniai atsiuntė priminimą, kad galima metų bėgyje panaudoti tuos kuponus arba – kita alternatyva – susigrąžinti pinigus. Nusiuntėme pageidavimą susigrąžinti pinigus, tačiau nežinia, ar tai suveiks. Internete pasirodė tik patvirtinimas, kad pageidavimas nusiųstas.

  342. Paul - 2020 09 25, 14:05

    Vakar iŠ Ryanair atgavau už gegužės mėn. skrydį.

  343. trolis - 2020 09 25, 17:32

    Surinktas paskutinis A380

  344. Linas - 2020 09 25, 23:19
  345. trolis - 2020 09 26, 06:32

    FAA Administrator Steve Dickson will fly the 737 Max on September 30, a key symbolic step before the jet’s return to service first in the United States.

  346. Saulius - 2020 09 26, 14:17

    O nematet niekas nera kokio nors komentaro apie sita absurda, kad reikia izoliuotis is Vokietijos griztant, nors ten rodiklis mazesnis nei Lietuvos?

  347. Kardiobatonas - 2020 09 26, 15:00

    @Saulius. Nėra ką komentuoti. SAM puikiai žino situaciją ir skaičius, tačiau nepaisant visko dokumentas patvirtintas ir paskelbtas. Belieka viltis, kad pirmadienį bus pakeista riba nuo 25 iki 50 atvejų. A.Veryga apie tai jau užsiminė. Tik keista, kad tai nebuvo padaryta penktadienį, nes bus tik dar daugiau papildomos sumaišties.

  348. Augustinas Žemaitis - 2020 09 27, 11:13

    @c2h5oh – manau, kad poilsiautojas poilsiautojui nelygu. Yra kelios rinkos ir jos susisiekia tarpusavyje – daug žmonių juda tarp segmentų.

    Be „All inclusive” užsakius prieš 3 mėnesius visuomet buvo ir „Paskutinė minutė” (to paties „All included”) kai žmonės atsisakydavo teisės planuotis iš anksto ar rinktis konkretų viešbutį mainais už žemesnes kainas (t.y. ta teisė daug kam nėra absoliuti būtinybė). Be to, Ryanair/Wizzair paleidus pigius skrydžius į kurortus dar daugiau poilsiautojų tapo įprasta poilsinę kelionę susidėti iš dviejų dalių: perki skrydį, ir perki savaitei-dviems viešbutį ar apartamentus. Du pirkimai ar vienas – nedidelis skirtumas sudėtingumo prasme. Tunise, Egipte ir kitur net per Booking.com kone visi kurortų viešbučiai siūlo ir „half board”, ir „all included” variantus. Dar kiti važiuoja automobiliu į Kroatiją (užsisakę viešbutį/apartamentus) ar pan.

    Manau kad jei situacija užsitęs, toks variantas, kai susiplanuoji tik kelionės datą, pasiimi atostogas tai datai tikrai turi logikos. T.y. susiplanuoji, kad apskritai keliausi „kur šilta prie jūros”, o paskui jau tik priartėjus laikui žiūri *kur tiksliai keliausi* į kokį viešbutį. Realiai kone kiekvienu metu nuo pat 2020 m. birželio buvo įmanoma turėti poilsinę kelionę į Pietus be izoliacijos grįžus – dalykas tik tas, kad „laisvosios” kryptys iki paskutinių savaičių neaiškios. Dabar, tarkim, tokios kryptys yra Kipras ir Egiptas, prieš kelis mėnesius buvo Graikija ir Bulgarija ir t.t. Bet poilsiautojui kur kas mažiau nei, tarkime, kultūros ieškotojui, svarbu *kur keliauti* – svarbiausia klimatas, jūra, kokybiškas poilsis, o tai gali pasiūlyti daugybė šalių.

  349. Kardiobatonas - 2020 09 27, 11:47

    Kolegos, su Turizmo diena!

  350. Giedrius - 2020 09 27, 23:34

    05:50 2020-09-28 Szczecin Golenoiw LYF356
    Kas čia per magija? LKOP lėktuvas VNO tvarkaraštyje?

  351. Simonas Bartkus - 2020 09 28, 10:57

    Tai suprantu, kad Estija uždraudė skrydžius į Vilnių.

    Kartu uždraudė ir skrydžius į Berlyną bei Diuseldorfą (Frankfurtui jie išimtį taiko).

  352. Skytomas - 2020 09 28, 15:25

    Čekų spauda rašo, kad po LOT sparnu bus kurismos Centrinės Europos oro linijos, kurios apims ne tik Lenkijos, bet Čekijos, Slovakijos ir Vengrijos “namų” rinkas. Gal prie darinio galėtų prisidėti ir Lietuva?

  353. h0mofobas - 2020 09 28, 15:53

    o gal geriau neturet reikalu su cigonais

  354. Artūras - 2020 09 28, 18:11

    German airline Lufthansa will introduce rapid tests before certain flights to detect Covid-19 in passengers. If the trial, set to start in October, is successful, it will be expanded to Lufthansa subsidiaries Swiss International Air Lines (SWISS) and Edelweiss.

    Testo kaina 10 eur.

    https://www.swissinfo.ch/eng/swiss-plans-to-introduce-rapid-pre-boarding-covid-tests/46062620

  355. Edgaras Sidabras - 2020 09 29, 08:39

    @Kardiobatonas „Belieka viltis, kad pirmadienį bus pakeista riba nuo 25 iki 50 atvejų. A.Veryga apie tai jau užsiminė.” – gal yra daugiau info apie tokį ketinimą?

  356. Kardiobatonas - 2020 09 29, 09:11

    @Edgaras. Kol kas nieko konkretaus nėra, laukiame Vyriausybės posėdžio trečiadienį.

  357. Simonas Bartkus - 2020 09 29, 09:24

    Skytomas: pakapsčiau šiek tiek giliau ką rašo apie tai, tai kol kas panašu, kad čia politiniai karai Čekijoje – vienos partijos už Smartwings ir Czech Airlines gelbėjimą, o jai oponuojančios partijos kreipėsi į LOT, kad numarintų Smartwings/Czech ir padotuotų LOT skrydžius iš PRG, panašiai kaip daro Lietuva ir Vengrija.

    Matysim – kol kas tik politinės kovos ir įdomu kaip čekai savo aviakompanijų gelbėjimo klausimą spręs.

  358. Kardiobatonas - 2020 09 29, 09:34

    Kol kas nevertėtų labai rimtai žiūrėti į tokius planus. Kaip minėjo Simonas, tai daugiau politiniai lozungai. Reikia sulaukti, kol situacija šiek tiek nurims (dėl koronaviruso psichozės) ir bus galima racionaliau dėlioti planus.

  359. Simonas Bartkus - 2020 09 29, 12:40

    Estijos vyriausybė nutarė leisti tiesioginius skrydžius iš šalių, kur neviršija DVIGUBO ES vidurkio:
    https://news.err.ee/1140801/government-agrees-to-lift-coronavirus-limit-for-direct-flights-to-estonia

    T.y. šią savaitę leis skrydžius iki 186 atvejų 100k. Tiesioginiai VNO-TLL vėl galės vykti.

    Tai nekeičia izoliacijos reikalavimų, tik skrydžių ribojimą čia pakeitė.

  360. Vytautas - 2020 09 29, 15:59

    Kažin kaip čia su tuo kartelės kilstelėjimu Lietuvoje iki 50/100K, Spalio gale turiu bilietus į Milaną…

  361. Giedrius - 2020 09 29, 19:35

    Spalio gale 50 manau viršys Italija. jau dabar nebe taip toli

  362. Aloyzas - 2020 09 29, 21:09

    @Vytautas: manau, kad valdžia iki rinkimų desperatiškai demonstruos kovą su coroną nešančiais keliauninkais.
    Tiek LH, tiek EK su valdžių pagalba pramušinėja „covid check-in” – greitus pigius PGR testus oro uoste. Daugeliui šalių toks testas yra privalomas užsieniečiams bei atleidžiantis piliečius nuo karantino. Deja, kol kas ne LT.

  363. Pranas - 2020 09 30, 00:34

    @Aloyzas – ir kas būna jei Frankfurte prieš lipdamas į lėktuvą atgaliniam skrydžiui į Lietuvą gauni teigiamą atsakymą to greito testo? Jie gi ten kelių procentų paklaidas turi.

  364. Aloyzas - 2020 09 30, 01:11

    @Pranas: taip, tie keli positive-error gadins reikalą ir sukels sąmyšio Delfyje tiek, kiek apskritai sukelia bet kokie irregularites, bet bendrai tai taps normalu ir priimtina kritinei keliaujančių masei, lygiai kaip ir tapo security ir skysčių atėmimas. Temperatūra, matuojama prieš įeinant į terminalą, jau dabar pakankamas pagrindas neskraidint,reikia priprast prie to ir pradėt taikytis.
    Pasaulinė praktika formuojasi, kad savo piliečius įleidžia visi, o užsieniečius tik su neigiamu testu paimtu prieš 48/72/96 val. iki atvykimo į paskirties šalį.
    Kol kas situacija tokia, kad norėdamas kur nors nuskrist turi darytis skubų testą privačioje klinikoje (LT už 80-140€, UK už 250£) o jei skrydis su ilgesniu persėdimu, tai dar ir persėdimo taške, pvz. DXB už 250 AED.

  365. Aloyzas - 2020 09 30, 01:31

    Beje, dar vienas lietuviškas paradoksas: kaip išaiškino NVSC – paveiktų šalių sąrašas atnaujinamas trečiadieniais pagal trečiadinio ECDC duonenis – naujų atvejų skaičių /100K, ministras pasirašo įsakymą penktadienį, įsigalioja pirmadienį. Jei šalis bus išbraukta iš paveiktų šalių sąrašo dėl to, kad trečiadienį jau bus mažiau 25/100K ar kriterijus pakeltas iki 50/100K, visi, atvykę iš išbrauktų šalių iki įsakymo įsigaluojimo, t.y. sekmadienio imtinai turės saviizoliuotis 14d nuo atvykimo, o atvykę pirmadienį jau nebe. Taip, kad kas planuojat kelionę į LT, rekomenduojama tai įvertint.

  366. Aloyzas - 2020 09 30, 01:51

    Paties PGR testo savikaina iki 10€, tai manau, kad būtų priimtina įtraukt kaip privalomą airport covid-tax. Vyriausybių pagalba, jei jos reikėtų oro uostams įsidiegiant masinio testavimo linijas, būtų skatinimo parama, t.y. daug racionalesnė nei orastovis/pašalpos išmokos vežėjams ir susijusiems verslams.

  367. Pranas - 2020 09 30, 07:21

    Aš labiau turėjau omenyje kas vyksta su žmogumi, kuris tampa sergančiu užsienyje, be simptomų, bet su teigiamu testu. Į lėktivą skristi reik manyt nebeįleižia, pinigų negrąžina? Draudimas nedengia? Į ligoninę be simptomų turbūt neveža. Tiesiog paleidžia eiti kur nori? Ar veža į viešbutį dviem savaitėm iš kur negali išeit ir dar turi pats mokėti? Kada ir kaip gali darytis kitą testą, kad taptum laisvas grįžti? Ar gali eit į kokią autonuomą ir bandyt grįžt namo taip už brangiai?

  368. Pranas - 2020 09 30, 07:48

    Ta prasme, daugiau keliaujant irreguliarities būna, bet ankščiau visada buvo aiški kokia to kaina laiku ir pinigais. Esu net porą kartų pirkęs bilietus skristi čia ir dabar, vieną kartą kai fake connecto pirmas skrydis divertino, kitą kartą kai aviakompanija rebookino antrą segmentą iš vakaro į savo skrydį 9 ryte, o man labai reikėjo tuo metu jau būti vietoj ir konkurentai turėjo skrydį 6 ryto. Bet tai viskas buvo aišku visada, bus tokios problemos, kainuos arba užtruks tiek, išsipręsiu taip.
    Dabar net pakankamai daug domėdamasis aš vis dar neįsivaizduoju kas laukia bloguoju atveju ir kiek tai kainuos ir kiek laiko užtruks. Strigt svetimoj šalyje savaitėms netinka.

  369. c2h5oh - 2020 09 30, 08:44

    Na, tai bus kaip visada – bus sukurtas naujas „saugumo teatras”, kad būtų kažkas daroma, visi jaustųsi saugiau, ir, kas svarbiausia, kad visi valstybiniai ir korporatyviniai asmenys pridengtų savo sėdynes (neliktų dėl nieko kalti, kad kažko nedadarė).

    Čia ir temperatūros matavimas (su nuotoliniais termometrais į kaktą – nėra jie patikimi; temperatūra gali būt nuo daugybės kitų priežasčių; covid pacientas užkrečiamas kelias dienas prie simptomų, taigi ir temperatūros, atsiradimą), greitieji testai su mažu patikimumu, pažymos. Viskas, kaip jūs mėgstate.

  370. trolis - 2020 09 30, 09:24

    so true @c2h5oh – is serijos „svarbiausia kazka dariti”

  371. Simonas Bartkus - 2020 09 30, 12:53

    Pasitikėjimo atstatymas bus svarbus aspektas industrijos atsigavimui – lygiai kaip ir po 9/11 visos keleivių tikrinimo priemonės, skysčių draudimai prisidėjo prie pasitikėjimo atstatymo, kad lėktuvai nėra teroristų įrankis pirmoje vietoje. Tačiau, kad dirbti su pasitikėjimu, reikia ir kitų dalykų – ekonomikos atsigavimo (čia Lietuvoje stebėtinai gerai viskas, o daug pasaulio vietų žymus ekonomikos nuopolis), tarptautinių santykių normalizacijos (šalys atrodo tik ir ieškojo progos užsidaryti sienas viena nuo kitos) ir, žinoma, progreso viruso stabdyme.

  372. Kardiobatonas - 2020 09 30, 13:17

    Jeigu kalbėtume apie Lietuvą, tai pasitikėjimo klausimas išvis niekur nediskutuojamas – t.y. niekas neabejoja, kad aviakompanija X gali saugiai nuskraidinti iš A į B tašką. Apie ekonomikos atsigavimą Lietuvoje neverta net kalbėti – ji tiesiog per geros būklės esamomis sąlygomis ir kitų šalių kontekste (jų užmojai ir poreikiai buvo gerokai aukštesni). Paprasčiau kalbant – pinigų keliauti yra daugiau negu reikia. Taigi, lieka vienintelis stabdis – politikų valia panaikinti kelionių apribojimus, nes daugeliu atvejų jie yra nelogiški.

  373. Saulius - 2020 09 30, 14:23

    Daugeliu atveju yra nelogiski cia dar komplimentas. Net nera zodziu apsakyti kiek absurdo visame sitame valdyme kas liecia keliones. Kartais atrodo kad viskas daroma samoningai, kad „atostogaukime ir atraskime Lietuva is naujo” ir nuolat smeksciojancios zmoniu istorijos apie kaip pandemija priverte is naujo atrasti Lietuvos grozi ir susimastyti, kiek daug turime, kaip kokiame distopiniame filme tiek isikaltu i smegenis, kad paprasciausiai net nebenoretume keliauti. Bet is to pykcio visos santaupos eina tik kelionems ateityje ir tik ne Lietuvoje ir tikrai ne Baltijos salyse :D

  374. Simonas Bartkus - 2020 09 30, 14:25

    Mačiau tyrimą, kad daugiausia sutaupytų pinigų nuo atostogų žmonės Lietuvoje sudėjo į remontus, naujus baldus ir televizorius :)

  375. Ugnius - 2020 09 30, 14:26

    BT atideda VNO-KBP startą (kolkas iki žiemos tvarkaraščio pradžios)

  376. Kardiobatonas - 2020 09 30, 14:57

    @Saulius. Nesustabdysi upės bėgimo: jeigu jau aš noriu pagulėti po palme prie šiltos jūros, jokie apmąstymai apie tėviškėlės grožį to noro nepakeis.

  377. mikas - 2020 09 30, 15:22

    turiu pastebėt, kad į Palangą tikrai nenuvažiavau/nenuskridau. Portugalijos, Afrikos ir kitokie pakampiai laukia. Palangai ir Druskininkams laiko nešvaistysiu ;)

  378. greitojizirafa.lt - 2020 09 30, 20:43

    Sie metai sustabde keliones labai neiprastai. Bet tikimes kitais metais atsigauti. Domina keliavimas su gyvunais, t.y. su sunimi (ne koviniu) kokios salygos, ar verta, ar vis tik geriau palikti gyvunu viesbutyje ar giminaiciu prieziuroje?

  379. Giedrius - 2020 09 30, 20:47

    @Pranas įtariu šiuo metu nelabai kas žino, bet greičiausiai jei būtų testavimas daug šalių įtariu būtų reikalaujama sveikatos draudimo kuris dengtų tavo poilsį viešbutyje kol pasveiksi. Jau dabar gi emirates tokį duoda. O dėl strigimo tai teks susitaikyt ir planuotis atitinkamai.

  380. Aloyzas - 2020 09 30, 21:44

    Tebunie ir draudimas, kažkas vistiek už gydymą turės sumokėt. Tačiau dabar verslo keliones užmuša besąlyginis reikalavimas įzoliuotis nuvykus į tašką B (14-10d. LT atveju), o paskui grįžus į A dar apie tiek pat.

  381. Kardiobatonas - 2020 10 1, 14:09

    Pagal galiojančią tvarką baigia užsidaryti paskutinė atostoginė kryptis – Kipro sergamumo rodiklis pasiekė 23,6. Negali taip tęsti toliau, kažką reikia daryti.

  382. Mindauqas - 2020 10 1, 16:30

    Dar vienas bandymas. Sako, kad dabar jau 100%:)

    Turkish Airlines skrydžiai Stambulas – Vilnius – Stambulas atnaujinami nuo 2020 m. spalio 17 d.
    Skrydžiai bus vykdomi tris kartus per savaitę: pirmadieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais

  383. Kardiobatonas - 2020 10 2, 09:40
  384. Jurgis - 2020 10 2, 11:16

    Lietuvoj jau 49.8 sergančių 100.000 gyventojų. Kas bus kai netrukus peržengsim 50/100.000 ribą. Kaip tai paveiks aviaciją, ar tai jau niekaip nebeveikia? Tiesiog suadministruos naują ribą 100/100.000?

  385. Kardiobatonas - 2020 10 2, 11:26

    @Jurgis. Manau, kad būtent taip ir bus, ne Europoje liko vos kelios valstybės, kurios neperžengė 50 ribos.

  386. Vytautas - 2020 10 2, 13:18

    Aš tai galvoju kad tie ribojimai dabar yra pagalio kišimas sau į dviračio ratą. Žlugdomas aviacijos, turizmo verslas, o tendencijos visose EU šalyse panašios. Paleistų viską kad suktųsi kaip sukosi iki COVID ir susikoncentruotų į lokalių prevencinių priemonių taikymą – vistiek ko gero visi persirgsim, nematau kitos išeities.

  387. Kardiobatonas - 2020 10 2, 15:31
  388. Aras - 2020 10 2, 18:01

    Taip, logiškiau jau. Kita vertus, į ateitį kelionių planuotis neišeitų vėl, nes sergamumas yra dinaminis dalykas. Tad greitasis testas prieš kelionę būt geriau arba apskritai neigiami testo rezultatai, kad pakeistų saviizoliaciją.

  389. Saulius - 2020 10 2, 18:23

    Ir jie dar svarsto pakelti iki 50, cirku cirkai

  390. Augustinas Žemaitis - 2020 10 2, 22:06

    @Aloyzas – nesakyčiau, kad testas prieš 48.72.96 val. pasaulinė praktika. Lietuva kaip tik tokio reikalavimo užsieniečiams atsisakė ir šiaip neaišku, kuria kryptim einama, nes šalys juda įvairiom kryptim. Kol kas jos tokios:
    -Draudimas atvykti (beveik) visiems užsieniečiams.
    -Privaloma izoliacija 14 d. (yra trumpesnių variantų).
    -Privalomas testas prieš 48/72/96 val.
    -Privalomas testas atvykus (savo arba tos šalies sąskaita).
    -Atsitiktiniai testai atvykus.
    -Visiškas kontrolės nebuvimas.

    (visokių deklaracijų ir pan. net nerašau kaip priemonių, nes tai labiau biurokratinis, niekaip sprendimo skristi neįtakojantis dalykas)

    Yra visokių derinių, kur iš vienų šalių atvykus vienaip, iš kitų – kitaip. Ir šalys „atsidarydamos” eina įvairiom kryptim, kai kurios tiesiog naikina kontrolę ir viskas (Serbija, Brazilija ir t.t.), kitos daro testus atvykus, dar kitos reikalauja testų iš žmonių (bet, kaip sakė Lietuva, mažas patikimumas / didelės padirbinėjimo galimybės – deja, kol nėra jokio standarto toms pažymoms, saugumo priemonių. Pamenu, kai buvau Pietų Korėjoj, buvo skandalų su pažymų padirbinėjimais, kuriuos, jei gerai pamenu, darė atvykėliai iš Vidurinės Azijos (na, galbūt postsovietinis mentalitetas – kai gali atsispausdinti už centus kam mokėti dešimtis ar šimtus eurų, „gi vis tiek nesergu”).

    O ateity, jei bus vakcina, gali būti dar ir štampo skiepų pase reikalavimai, panašiai kaip dabar yra su geltonuoju drugiu nemažai šalių (nieko nekeičia tai, kad vakcina nebus visam gyvenimui, nes pase žymimi ir laikini skiepai).

  391. Ugnius - 2020 10 3, 19:18

    Šiandien turėjo prasidėti tiesioginiai VNO-BGO su Norwegian, tačiau ir jie nusprendė skrydžių startą atidėti mėnesiui

    Bet šiaip Norwegian vieni didžiausių optimistų šiai dienai – pvz.: į Oslą visą spalį skraidys 5x weekly (palyginimui, Wizz susimažino iki 2x, FR ir BT irgi tiek pat), žiemos tvarkaraštyje susiplanavę nieko nemažinti; VNO-ARN nuo lapkričio 6x weekly. Vistik smagu, kai pasiryžimas didinti presence Lietuvoje neatslūgsta net ir per krizę.

  392. randomq - 2020 10 4, 05:42

    Norwegian turi pasirase tikrai nemazai kontraktu su lietuviskos kilmes statybu imonemis, kurios rotuoja darbuotojus (trys sav. dirbi NO, dvi – ilsiesi LT). Zinau kelias is ju, sutartyje – bilietas visuomet kainuoja 110eur., su visais imanomais lagaminais, vietos rezervacija. Manau, kad vien del tu imoniu lektuvas turetu tureti apie 15-20 proc kedziu uzpildyma. O gal ir daugiau.

  393. keleivis - 2020 10 4, 11:33

    Wizzair tvarkaraščius keičia ar šiaip puslapis kvailioja?
    Šiuo metu VNO-LTN spalio mėnesiui rodo tik antradieniais ir sekmadieniais…

  394. Arnas - 2020 10 4, 11:52

    Wizz Air kone kasdien tvarkaraščius keitinėja.

  395. Ugnius - 2020 10 4, 13:00

    Tai jo, dabar Wizz tvarkaraščių keitimų tiek daug, kad sunku viską ir pastebėti. Nutraukė iki lapkričio vidurio BLL ir MXP, o į LTN dabar skraidys vos 2 kartus per savaitę

  396. Simonas Bartkus - 2020 10 4, 16:32

    Spaliui VNO-LTN laiko jau kuris laikas – tiek tėra suplanuota.

  397. Simonas Bartkus - 2020 10 5, 09:26

    LOT Lenkijoje pasiskelbė, kad prašys 1 mlrd. EUR paramos iš valstybės, politikai žada padėt.

    LOT 2019 m. dirbo pelningai, su 0,9% marža.

  398. c2h5oh - 2020 10 5, 11:30

    Britai šaiposi iš savo vyriausybės covid priemonių „nuoseklumo”:

    https://twitter.com/paddyraffcomedy/status/1311022007522385923

  399. a. - 2020 10 5, 12:30

    tuo tarpu Kipras įdomus upgarde (ne)daro su epidemioliginės situacijos vertinimu https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/fly.html

    tai kas kartą į savaitę, tai kartą į porą savaičių, tai dabar tyla visiška virš 2 savaičių :) Pagal Lietuvos covid skaičius turėtumėme į B šalių kategoriją iškristi, kita vertus gal tas delsimas samoningas, nes beveik nebeliks šalių, iš kurių be saviizoliacijos gali atvykti į Kiprą, o jie kol kas kone vienintelė šiltųjų kraštų kryptis. Tai vat hamletiškas klausimas – pirkti bilietus už 2 savaičių kelionei ar nepirkti :)

  400. Obs. - 2020 10 5, 14:15

    18 passengers on today’s BT227 flight VNO-MUC.

  401. Aras - 2020 10 5, 14:41

    @a.

    Galbūt susiję su tuo, kad vyksta diskusijos EU lygiu dėl bendrų kriterijų sutarimo.

  402. Aras - 2020 10 5, 15:19

    @a.

    Ai, ir dar, tai penktadienį SAM žadėjo, šią savaitę siūlyti/tvirtintis naują tvarką, kad nebus saviizoliacijos grįžus iš mažiau sergančių krypčių. Jei taip ir bus (nes jau ne kartą nuomonę pakeitė), tuomet gal per dvi savaites Kipras nepasieks mūsų lygio, nes mes šoliuojame kaip reikia su vidurkiu į virštų (51 šnd). O jei pateksime į B pas Kiprą, tai tik testą pasidarysi per 72 val iki išvykimo. ir tiek. Tad pradžiai palaukime mūsų didžiaminčių sprendimų…

  403. RRR - 2020 10 5, 15:42

    a.
    Trečiadienį per posėdį turėtų patvirtinti, kad paveiktos šalys bus tos, kurios daugiau nei 10 proc viršija Lietuvos rodiklius.

  404. a. - 2020 10 5, 16:07

    RRR.
    Tai Kipras tikrai nešaus aukštyn kaip mes, čia klausimas atvirštinis – ar Kipras neapsunkins mums sąlygas su mūsų vidurkiu virš 50. Jie irgi įdomiai rašo, kad B kategorija pasidaro testą on arrival, tada saviizoliuotis ir laukti atsakymo. Saviizoliacija viešbutyj, į kurį planuoji atvykti, gi nesiskaito, tai kur kaip ir tt. ? Trūksta nuoseklumo ir tikslesnės info.

  405. RRR - 2020 10 5, 16:43

    a.
    B kategorija turi pasidaryti testą , ne anksčiau, kaip prieš 72 val iki atvykimo savo šalyje, ir prisegti sertifikatą pildant flight pasą. On arrival leidžia tik atvykusiems iš tų šalių kuriose neįmanoma pasidaryti „komercinio” testo pvz. Italijos.

  406. Kardiobatonas - 2020 10 5, 19:32

    to a. Bendruomenė nubalsavo: rekomenduojame skristi į Kiprą ir grįžus papasakoti, kaip viskas vyko.

  407. Pranas - 2020 10 5, 19:41

    Dėl testų industrija jau dirba, minutė googlinimo ir pilna tokių rezultatų (teksto po linku pavyzdys vieno rezultatų iš Anglijos):

    Express coronavirus self test kit travel certificate. … activate your self-test kit, we will send a link to your online results documents along with security instructions…

    Žodžiu atsiųs tau kažką, prasitestuosi pats save ar kaimyną, ar kaimyno šunį, galėsi parsisiųst sertifikatą ir keliaut.

    Aišku čia vakarai, reik pavaidint, rytuose iš karto iš karto atsiųs sertifikatą ir be jokio testo už 1000 rublių.

  408. Saulius - 2020 10 5, 21:53

    Austrian Airlines (AUA) presented their updated winter flight schedule.
    The airline will still fly to 60 destinations all around the globe, but taken together with the frequency of flights, this represents a mere 30% of last year’s schedule.
    Following the pandemic’s grave impact on air traffic, the AUA received a €300 million state loan as well as €150 million in subsidies from the Austrian state and another €150 in “liquidity help” from the mother company Lufthansa.
    Management showed themselves confident that the airline is ready even for the impact of a second wave, but also underlined that the business next summer will be crucial for the medium term outlook of the company.

    https://orf.at/stories/3184016/

  409. trolis - 2020 10 6, 08:12

    gera komedija su tuo Covid. kas pigiau: atidaryti sienas ir leisti skrydzius, nuimti kvailus apribojimus ir izoliacijas ar visgi kisti milijardus i savo aviacija gyvybes palaikymui kai tuo tarpu tavo paties salyje atveju kiekis auga eksponentiskai kaip ir aplink.
    #decisions

  410. Linas - 2020 10 6, 12:36

    AirAsia Japan sustabdė skrydžius vakar…
    AirAsia crumbling airline empire: overstretched or opportunistic?
    https://www.aerotime.aero/rytis.beresnevicius/26078-airasia-overstretched-opportunistic?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=personal

  411. Pranas - 2020 10 6, 15:26

    Wizz atidaro 3 domestic maršrutus Norvegijoje iš OSL.

  412. Randomq - 2020 10 6, 21:01

    Wizzair nustebino su OSL. Bazuos vieną lėktuvą. Įtariu, kad tai – pirmasis atvejis jų tinkle, kai skrydžiai vyks nekertant sienos. Ir kainos – nuo 20€. Visiškai į minusą, ba mokesčiai didesni nei pirminė bilieto kaina. Nemenkas smūgis Norwegian. Galbūt ir SASistų kažkiek nugvelbs. Pigiausiai ever iš Oslo Bergeną pasiekiau už 38€.

  413. Aras - 2020 10 6, 22:10

    Kipras Lietuvą jau įtraukė į B kategoriją. Teks testuką per 72 val iki išvykimo pasidaryti.

  414. Pranas - 2020 10 6, 22:13

    @Randomq – Wizz jau buvo paskelbę maršrutų Italijos viduje, iš MXP.

  415. Simonas Bartkus - 2020 10 6, 22:33

    Wizz gruodį iš Oslo į Bergeną ir Trondheimą skraidys jau po 4x daily, o į Tromso 2x daily, tai lėktuvų OSL turės būti daugiau. Jie jau anksčiau darbuotojams buvo minėję, kad eis Norwegian vietos užiminėt, bet nesulaukė, kol tie miršta taip ilgai, kad eina užmušt.

    O šiaip logiškas žingsnis ir strategiškai, investuotojams patiks, kai visi analitikai rodo prognozes, kad pirmiausia atsigaus skraidymas šalies viduje (domestic). IATA skelbia, kad Rusija domestic jau yra augime lyginant su pernai: matyt žmonės iškeitė Nicą ir Tailandą į Simferopolį ir Sočį – tokia tendencija per visą pasaulį laikysis ilgesnį laiką.

    Wizz skraido ir Italijoje domestic.

  416. Aras - 2020 10 7, 00:14

    Norvegijoje nauja aviakompanija įsteigta tuo tarpu
    https://e24.no/naeringsliv/i/0KnQW0/braathen-air-mangler-kvinner-penger-og-fly
    (reiktų tik tekstą išsiversti)

  417. Simonas Bartkus - 2020 10 7, 09:13

    Finnair jungiasi prie sąrašo kompanijų, kurios neplanuoja skraidyti į VNO iki 2021 m. vasaros sezono pradžios.

    Pagal Finnair pranešimą, skraidys 75 skrydžius per dieną, vietoje 350 pernai, suprask, apie 20-25% capacity.

  418. mikas - 2020 10 7, 09:35

    Noriu Simonui priminti, kad Simferopolis = Ukraina.

  419. Simonas Bartkus - 2020 10 7, 09:39

    mikas: aš puikiai žinau, bet, deja, tie žmonės, kurie šiandien užpildys 31 skrydį vien į Maskvą, neskaičiuojant į kitus Rusijos miestus, mano kitaip.

  420. Vilnietis - 2020 10 7, 21:32

    Interneto platybėse radau neįtikėtiną istoriją – praeitų metų gegužę UIA (PS55 Kijevas-Odesa) išskrido pamiršę pusę keleivių oro uoste :D Keleivių laipinimas buvo vykdomas ne per rankovę, o autobusais. Pirmo autobuso keleiviai sėkmingai užėmė savo vietas lėktuve. Kol antras autobusas laukė vėluojančių keleivių terminale, įgula sėkmingai susipakavo ir išskrido, neva aptarnaujančios įmonės agentas informavo, kad visi keleiviai jau lėktuve. Oro uoste likusiems keleiviams buvo pasiūlyta į Odesą vykti autobusu, matyt tuo pačiu, kuriuo turėjo vežti iki lėktuvo :D
    Kaip tokia absurdiška situacija iš vis galėjo įvykti? negi įgula netikrina keleivių skaičiaus arba nežino, kad vartai į jų skrydį dar net nėra uždaryti?
    O aš vis galvojau kodėl laipinimo metu visi taip braunasi į eilės pradžią, pasirodo gali ir nespėti į lėktuvą :)

  421. Giedrius - 2020 10 7, 23:06

    Man atrodo keleivių skaičiavimas nėra privaloma procedūra ir ne visos avialinijos tą daro. Tada spėju istorija pagražinta ir paskutiniam autobuse buvo ne pusė, o keli keleiviai, kažkas susimaišė ir išskrido.

  422. Žygimantas - 2020 10 7, 23:50

    Antrinu Giedriui – tiesa, kad keleivių skaičiavimas nėra privalomas ir per nesusikalbėjimą su antžeminiu aptarnavimu ir jų pačių tarpe, įmanoma išskrist be kelių keleivių. Ypač, kuomet oro uostas didesnis ir autobuso važiavimo laikas ilgesnis nei orlaivio durų uždarymas. Nes vizualiai 140-ties keleivių kiekis nesiskiria nuo 150-ties.

    VNO irgi pasitaiko kuriozų, kai laipinama per tuos pačius vartus į du lėktuvus, srautą atskirus tik ištempiama juosta – keleiviai skrendantys į Londoną tik virš Alpių susipranta, kad jų tikslas ryte buvo ne Milanas.

  423. Kardiobatonas - 2020 10 8, 08:59

    Tokiose šalyse kaip Ukraina ar Rusija viskas įmanoma.

  424. Simonas Bartkus - 2020 10 8, 09:11

    Skrydžių vyksta tiek daug, kad kuriozinių situacijų pasitaiko visokių. Yra pavyzdžių, kaip keleiviai įlaipinami ir nuskrenda ne ta kryptimi ir ne tuo reisu. Mano kolega buvo „Lufthansa” reise Frankfurte, kur įgula buvo įlaipinta ne į tą lėktuvą (stovėjo šalia du A320), tai keleiviai per announcment’us pradėjo bruzdėti, kad ruošiasi skraidinti ne į tą miestą. Po to įgulos susikeitė lėktuvais.

  425. Randomq - 2020 10 8, 13:40

    Norwegian atsakė Wizzair tuo pačiu ir sudėjo 199NOK (~20€) kainas tom pačiom kryptim. Iš solidarumo nusprendžiau aplankyt niekad neaplankytą Tromsø. (~40€ RT 1200 km. nuotolio skrydis, kurio pirkimo kvitas sako, kad sumokėjau net ne visus mokesčius, vadinasi visiškai į minusą).
    Prie viso to šiandien Wizzair meta 30% nuolaidas visiems skrydžiams, kas į, tarkim, Bergeno kryptį atnešė..165NOK (16€) kainą… kosTmoso karai!

  426. Ugnius - 2020 10 8, 15:34

    BT toliau karpo tvarkaraščius: iki gruodžio mėn AMS 3x; BER, KBP, MUC ir CDG po 2x, LGW 1x, OSL 2x kaip ir planuota, DUB ir TLL panašu kad nutraukiami išvis. Nelaukia net žiemos sezono tvarkaraščio teorinės pradžios, visi karpymai nuo kitos ar dar kitos savaitės.

  427. oleg - 2020 10 8, 23:09
  428. Kardiobatonas - 2020 10 9, 08:18

    to Oleg. Galėtų statyti angarus. Nieko konkretaus nėra, tiesiog ruošiama vieta ateities projektams.

  429. Linas - 2020 10 9, 08:53

    Nors jos ir nesimato nuo įvažiavimo kelio į Karmėlavą, bet ten tikrai labai apleista ir nenaudojama teritorija, tai ją sutvarkyti ir paruošti ateities projektams – teisingas žingsnis.

  430. Kiemsargis - 2020 10 9, 10:17

    Su tuo Covidu atrodo kad esame darbo stovykloje, už lango gražu bet išeiti negalima. Pvz dabar į Havajus iš Vilniaus 400eur su Lufthansa, o jie gyvatės neįsileidžia europiečių… Ir Filipinai ir Malaizija, tas pats, visi kaip susitarę.

  431. trolis - 2020 10 9, 11:15

    paemiau Havajus tolimiausiam periodui. tokia kaina verta rizikos, nors paskutini karta skridau uz 330 is VNO

  432. .. i Kiemsargi - 2020 10 9, 13:25

    Kazkada stovykla vadindavosi „poilsio ir darbo stovykla”, sovietmeciu isauge zmones prisimena toki issireiskima:)

  433. Simonas Bartkus - 2020 10 9, 13:34

    airBaltic nuėmė ne tik iš VNO Dubliną ir Taliną, bet ir iš Rygos apkarpė su paskutiniu atnaujinimu: dingo iš žiemos tvarkaraščio Budapeštas, Madridas, Turku, Lisabona, Barselona, Nica, Abu Dabis.

  434. Saulius - 2020 10 9, 14:07

    O tikrai neisileidzia Havajai? :D

  435. Kiemsargis - 2020 10 9, 15:48

    Užpildžius visus duomenis čia:
    https://www.iatatravelcentre.com/US-USA-passport-visa-health-travel-document-requirements.htm

    Rezultatas:
    Passengers arriving from Lithuania are not allowed to enter and transit.

  436. Ugnius - 2020 10 9, 15:59

    @Simonas Bartkus – Malaga irgi dingo, nors planavo iki pat sausio skraidyti. Slidinėjimo krypčių irgi nebeliko, nei Veronos, nei Ženevos, nei Zalcburgo. Iš Talino dingo Paryžius, Viena, Vilnius obviously, Zalcburgas, Malaga.

  437. randomq - 2020 10 9, 17:30

    Norwegian taip pat apkirpo PLQ ir VNO skrydžius iš OSL lapkritį. Po du vietoj buvusių 5-ių per savaitę.
    BGO-VNO startas nustumtas į gruodį.

  438. Saulius - 2020 10 9, 19:35
  439. Follower - 2020 10 9, 20:33

    Ryanair apkarpys savo tvarkarasti :)

  440. Obs. - 2020 10 9, 20:34

    -20 passengers on today’s BT228 flight MUC-VNO.

  441. to Obs. - 2020 10 9, 21:24

    20 isvis?

  442. Edis - 2020 10 10, 11:04

    SAS mazina dazni i Kopenhaga iki 4 kartu per savaite.

  443. Aras - 2020 10 10, 13:46

    Yra geresnių naujienų, jei antradienį EU pasitvirtins. Aišku žodis „rekomenduojama” gali ir neduoti jokio rezultato:
    https://www.15min.lt/m/id/aktualu/pasaulis/es-susitare-del-bendru-covid-19-prevencijos-taisykliu-siekdama-uzbaigti-kelioniu-chaosa-57-1389862

  444. PS - 2020 10 10, 15:16

    Ryanair sugrąžino pinigus už liepos-rugpjūčio skrydžius Kaunas – Rimini ir Treviso-Vilnius, o šiandien ir už išduotus 20 kuponų gegužės mėn. Vilnius-Berlin

  445. Pranas - 2020 10 10, 20:37

    Vokietijoje po truputį įvedinėja draudimus apsigyventi viešbučiuose atvykstant iš paveiktų regionų jei neturi neigiamo testo. Labiausiai ten aktualu domestic keliautojams, nes užsieniečiai ir taip į karantiną turi keliaut.
    Bet pati idėja jei išplis gali gerai ir domestic skrydžius ribot ir šiaip dar papildomai visus keliautojus gąsdint.

  446. 2aras - 2020 10 11, 12:13

    Bus rekomendacijos, o šalys galės spręsti pačios, taip kad ne daug kas pasiekta deja. Vienam anglakalbiui bandžiau padeti sužinoti kokios taisykles galioja atvykus į Lietuvą. Bandėm per VNO.LT, oficiali didžiausio šalies oro uosto svetainė. Mobilus Puslapis default atsidaro lietuviskai nors svečias Suomijoje. Kad pasiekti anglų kalbą reikalingi trys pelės paspaudimai, kalbų pasirinkimas paslėptas gerai. Toliau yra forma “How will you arrive”, viskas gerai ir aišku. Tačiau turi patvirtinti “ I got acquainted with the rules of isolation”. Spaudi linką, atsirandi lietuviškoje teises aktų registro versijoje (mobiliam telefonui nepritaikyta, beje). Susirandi anglų kalbą, tačiau teisės aktai išlieka lietuviški, vertimo nėra. Kaip atvykėlis neskaitantis lietuviškai turi susipažinti su karantino reikalavimais jei jie ne išversti ir net nėra automatizuota Google Translate galimybe? Ir ar ji teisiškai galiotų? Teko žiūrėti pažangių oro uostų svarbios informacijos priėjimą nekalbantiems vietos kalba, viskas tvarkoje, randi vertimus į pvz. anglų k. (Helsinkio, Frankfurto, Schipolio ir t.t). Beje, toliau atvykėlis turi patvirtinti “ I got acquainted with the decision of the chief epidemiologist”. Spaudi linką, susirandi savo apskritį, taip pat yra angliškos ir rusiškos versijos. Lietuviška versija datuota “rugsėjis 2020”, anglų kalba datos nėra, tik paminėtas birželio ir liepos mėnesio ministro sprendimai dėl Covid19 testavimo. Išvada, greit visi marš mokytis seniausios indoeuropiečių kalbos.

  447. Nitro - 2020 10 11, 17:30

    Ne oro uosto tinklapiuose tokios informacijos reikia ieškoti. Juolab reikalavimai ir pasėkmės labai dinamiškai keičiasi – pasitikėčiau tik ofiacialiais valdžios šaltiniais.

  448. Zigmas - 2020 10 11, 21:54

    https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/jungtine-karalyste-deportavo-14-
    nusikaltusiu-lietuviu-59-1389798

    Tai jau antrasis A340 reisas pastarąjį mėnesį VNO, kuriuo iš Anglijos deportuojami lietuviai. Ketvirtadienį jų atskraidino 14. Sunku suvokti sprendimą vykdyti skrydį tokio dydžio orlaiviu.

  449. Wincas - 2020 10 12, 09:43

    @Zigmas, Deportacijos problemos UK jau labai senos. Kokie 5 metai atgal skaičiau straipsnį kažkuriame UK dienraštyje, jog žurnalistai padarė tyrimą apie deportuojamus asmenis ir rado bagalę nesamoningų skrydžiu, o berods pats geriausias buvo ~ 200 000 svarų išleista vieno juoduko deportacijai privačiu lėktuvu atgal į Afriką.

  450. Kardiobatonas - 2020 10 12, 10:53

    Va čia tai biznio klasė!

  451. mikas - 2020 10 12, 21:26

    Jei gerai pamenu, tai tą patį juoduką lo gerų 2 sa vaičių vėl susėmė karalystės teritorijoj

  452. Posparnis - 2020 10 12, 21:34

    Kur jūs matot A340? Nuotraukoje juk A330.

  453. Giedrius - 2020 10 13, 00:03

    Nuotrauka asociatyvinė, kaip dažniausiai būna bendruose naujienų portaluose, FR rodo A340 ir man atrodo FB ir nuotraukų buvo.

  454. trolis - 2020 10 13, 11:28

    kai paprasciau yra zaisti kazkokius uzdarymus:
    In the current year, the airlines of the Lufthansa Group have so far reimbursed over 3.2 billion euros to a total of over 7.3 million customers (as of 7 October 2020).
    The number of open ticket refunds fell to around 650,000 transactions worth less than 300 million euros.
    #flattenthecurve #stayathome
    The average age of those who have died from coronavirus in England and Wales since the start of the pandemic is 82.4 years old.
    The median age of a Covid-19 fatality was slightly higher than the median age of those who died of other causes over the same period, which was 81.5.

  455. oleg - 2020 10 13, 13:13
  456. Linas - 2020 10 13, 13:17

    2020-10-13: Lithuanian MRO to support coming new Wizz Air Gulf region subsidiary

  457. Janis - 2020 10 13, 13:42
  458. Saulius - 2020 10 13, 15:56

    Oleg, o kur tas zonas bus galima pamatyti gal jau zinoma? ar cia pagal salis vistiek bus?

  459. Simonas Bartkus - 2020 10 13, 15:59

    Tai EU jau buvo priėmę ir ankstesnę šviesoforo sistemą, kuri kaip ir galiojanti: https://reopen.europa.eu/en/map/LTU/2002

    Tačiau jos valstybės nesilaiko, tai dabar galvoja kitą schemą ir tikisi, kad laikysis.

  460. trolis - 2020 10 13, 16:06

    EU bekiausiskumas tesiasi. Geriau tiesiog butu isreiske susirupinima

  461. Posparnis - 2020 10 14, 09:43

    Pačios šalys nenori ES suteikti daugiau galių. Izoliacijos klausimai nėra ES kompetencija, ji gali tik rekomenduoti. Ir ne ES dėl to kalta.

  462. Kardiobatonas - 2020 10 14, 09:47
  463. Simonas Bartkus - 2020 10 15, 14:31

    Ryanair paskelbė global cut visai žiemai iki 40% praeitų metų lygio, tai iš Vilniaus dingsta: Brussels Charleroi, Billund, Paris, Berlin, Bremen, Frankfurt, Tel Aviv, Malta, Barcelona, Kyiv; iš Kauno į Kopenhagą; iš Palangos į Dubliną.

    Taip pat iš Rygos dingsta Vienna, Brussels Charleroi, Berlin, Bremen, Cologne, Frankfurt Han, Malta, Barcelona; iš Talino Viena, Brėmenas, Berlynas, Diuseldorfas ir Edinburgas.

  464. Ugnius - 2020 10 15, 16:13

    Taip pat ir Roma iš Vilniaus out.

  465. Saulius - 2020 10 15, 20:56

    Vienna Airport plans to introduce new antigen fast tests to make traveling easier.
    Once the system will be set up, flight passengers should be able to take such a fast test directly in the check in area and get their results within 10-15 minutes.
    “Trial runs with test persons were successful,” said the airport authorities in a press release.
    Austrian Airlines plans to introduce the tests “in the near future,” said AUA spokesperson Tanja Gruber on Thursday. For flights within Europe, the tests will be offered on a voluntary basis.
    If somebody tests positive, they will not be able to board a flight. However, as of now, a negative antigen test result would not enough for countries that require a negative PCR test result for entry.
    “Covid-19 will be with us for a long time to come, and we therefore urgently need solutions that are suitable for the future,” stressed Julian Jäger, member of the Management Board of Flughafen Wien AG. “Rapid antigen tests can be used on a large scale, offer rapid results and could be applied at all airports as part of a uniform testing regime throughout Europe. This would restore the freedom of travel that is urgently needed by the economy and tourism,” Jäger said.

  466. Pranas - 2020 10 15, 21:15

    Traveling easier – testas su 4% paklaida, ir būsi neįleistas į lėktuvą :)

    Pvz:
    Other experts are doubtful and have warned that cheap, rapid tests will not work as promised. If distributed en masse and used to screen asymptomatic people, these antigen tests will deliver hundreds of thousands—if not millions—of false results, they say. False negatives could lead to reckless behavior by people who don’t know they’re sick. False positives can also put people at risk: If a virus-free nursing-home resident with a false positive is placed in a COVID-19 ward, that person could become infected.

    “The point I’m trying to make here, and I’ll be blunt, is that antigen testing will not and cannot work for asymptomatic screening, and [it] will probably kill a lot of people,” Geoffrey Baird, the acting laboratory-medicine chair at the University of Washington, told us.

  467. c2h5oh - 2020 10 16, 08:11

    @Pranas:

    analogiška situacija iš matematinės pusės aprašyta Nassim Taleb knygoje „Fooled by randomness”.

    Tarkime, yra kažkokia liga, kurios paplitimas populiacijoje 1 iš 1000. Turime testą, kurio patikimumas 95% (testas klysta tik į false-positive pusę). Atsitiktine tvarka imame 1000 žmonių ir juos ištiriame. Žmogaus testas teigiamas – kokia tikimybė, kad žmogus iš tikrųjų serga?

    Teisingas atsakymas: ~2%. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad turėtų būti 95% (juk patikimumas 95%).

    Paaiškinimas: ištyrus 1000 žmonių su testu, kuris duoda 5% false-positive atsakymų, turėsime 50 teikiamų rezultatų. Iš tikrųjų serga 1 žmogus (nes ligos paplitimas 1 iš tūkstančio, o tiriame 1000 žmonių, atrinktų atsitiktine tvarka). Likę 49 teigiami atsakymai – false positive.

  468. trolis - 2020 10 16, 10:26

    mane labiausiai stebina oro uostu pastangos kazka random idiegti, kai salys uzdarytos ir skrydziai nuiminejami big time.
    tokiais tempais galima uzkalti langus iki 2022 vasaros tikriaus – arba kol kas nors tiesiog pasakys, kad „karalius nuogas”.
    priminsiu, kad Covid’as maziau plinta iki 20:00 ar pan valandos, ir svarbiau buvo karantinuotis, kai salis turejo 16 vidurki, nei 52 ar pan.

  469. Simonas Bartkus - 2020 10 16, 11:43

    Ryanair po atnaujinimo visai žiemai dabar turi 23 savaitinius skrydžius iš VNO ir 18 skrydžių iš KUN (dar nepaminėta kad Shannon ir MXP iš KUN) dingo. Tai yra atitinkamai 32% ir 35% praeitų metų lygio (net mažiau nei deklaruojami europe-wide 40%).

    Ryanair liko grynai tik emigraciniai maršrutai, vieninteliai skrydžiai ne į UK, Airiją ir Norvegija yra po 1x weekly KUN-ALC ir KUN-PFO, bei po 2x weekly VNO-VIE ir VNO-BGY.

  470. Kardiobatonas - 2020 10 16, 13:57

    Keistoka, kad liko KUN-ALC. Ispanijoje viena prasčiausių situacijų ir nematyti prošvaisčių, kad per kelis artimiausius mėnesius pagerėtų.

  471. Pranas - 2020 10 16, 14:01

    KUN-ALC dabar galima prie emigracinių maršrutų priskirti – visada jame buvo šalia atostogautojų šita srauto dalis gan ženkli, dėl ko būdavo tipinės kainos ir dažnis didesni nei kitų atostoginių maršrutų.

  472. Augustinas Žemaitis - 2020 10 16, 14:24

    Tiesa ir emigrantiniai maršrutai tuštoki ir pigūs. Vakar Dublinas-Vilnius 30 keleivių, perkant prieš 10 d. kaina ~14 EUR.

    Iš kitos pusės, jei kas nori kur skristi, tai nesunku susidaryti netikrus jungimus per tas pačias emigrantines vietas. Net ir skrendant su dviem persėdimais gali būti nedidelės kainos. Bet laiko kainuoja nemažai, plius jei grįžti iš šalies, iš kur izoliacija nebūtina ir sustoji, tarkime, kad ir 8 ar 10 val., ten, kur ji būtina (o daug „persėdimo šalių” dabar tokios), tai, norėdamas elgtis teisėtai ir nesiizoliuoti, negali išeiti iš oro uosto. Na o mažėjant reisų ilgėja persėdimų trukmės.

  473. Simonas Bartkus - 2020 10 16, 14:28

    KUN-ALC tik 1x weekly ir tai bus vienintelė jungtis su Ispanija iš Lietuvos.

    Wizz Air atrodo kad gruodį čia viskas bus šokolade, bet nemanau, kad realu jog BCN jie atsatatytų iki vasaros.

  474. Augustinas Žemaitis - 2020 10 16, 14:45

    @Posparnis – Kalbant apie ES, manau problema, kad ES tais žemėlapiais netikslinga užsiimti. Kad ir dabartinis trispalvis žemėlapis – dabar jau beveik visos ES šalys raudonos. Tiesa, kaip suprantu, patarimuose minima, kad šalys nustatydamos ribojimus atsižvelgtų į padėtį pas save – ką Lietuva ir daro. Tai kam tas trispalvis žemėlapis?

    Realiai toks trijų spalvų žemėlapis primena kokį 10 klasės projektą, o ne rimtą darbą. Ir labai gerai, kad ES čia neturi kažkokių rimtesnių galių visos Sąjungos mastu, kai padėtis ES viduje šitaip skiriasi.

    Kryptys, kur ES, kaip supranacionalinės organizacijos, padėtis galėtų jai leisti pasiekti gerų rezultatų (ir ko negali padaryti šalys narės pavieniui), mano nuomone, yra šios:

    *Bendra epidemiologinė duomenų bazė, kad nebūtų skirtumo, kur įvykęs užsikrėtimas ir tęstųsi kontaktų paieška – t.y. atsakymas „Įvežtinis atvejis iš Airijos” nebūtų epidemiologinio tyrimo pabaiga, nes automatiškai tai matytų Airijos epidemiologiniai pareigūnai, gautų informaciją, kur tas žmogus buvo Airijoje (ir atvirkščiai). Tokiu būdu nebeliktų skirtumo, ar atvejis „atvežtinis” iš Palangos į Vilnių, ar iš Varšuvos į Vilnių, ir būtų rimtesnis argumentas ES vidinių sienų ribojimų mažinimui.

    *Bendra sistema matyti, kokiuose regionuose kuris žmogus buvo (pagal telefonus, atsiskaitymus ir pan.), bei tos informacijos automatinis pasiekimas visų šalių epidemiologiniams pareigūnams (nes jei einame „regionalizacijos keliu” ir, tarkim, Vokietija įveda karantiną buvusiems per 14 d. pvz. Šiaulių regione, turi būti galimybė tą momentaliai patikrinti, antraip beveik niekas nesilaikys, o daugelis vokiečių net nežinos tarkim Raseiniai tai Šiaulių regionas ar ne). Aišku, šito ES nedarys dėl „švento privatumo” – „dar kas, kam nereikia, sužinos kur koks nors žmogus buvo”. Galime džiaugtis, paskui, „didžiausiu privatumu”, kai visas pasaulis žino, kur tu esi – savo namie, nes paskelbtas karantinas, viskas uždaryta, sienos uždarytos. Pietų Korėjoje visuomet kontaktų paieška rėmėsi telefonų, kredito kortelių, CCTV kamerų duomenim, o ne (tik) asmeniniais pareiškimais – ir rezultatus matome, kiekviena banga greitai įveikta, nors jokio karantino nebuvo, sienos jokiu metu neuždarytos.

  475. trolis - 2020 10 16, 16:40

    na nepradekim, kad pvz self proclaimed startuoliu ir fintechu rojuje – LTU kazkas imtu pagal CC atsiskaitymus trackinti savo piliecius. paprasciau gi uzkalti langus, nutraukti viska.
    tiek LTU lygmeniu, tiek EU lygmeniu yra tik padrikas reagavimas i situacija lengviausiu budu, bijant bet kokios atsakomybes uz savo sprendimus. tiek LTU, tiek EU turejo visa vasara pasiruosimui, kazkokiai prevencijai kai viskas eme kilti, bet viskas, ka pavyko padaryti, kaip teisingai Augustinas pastebejo – triju spalvu zemelapi.
    mano pasiulymas islieka paprastas – jei nesugebi tinkamai reaguoti ir tvarkytis – nuimk apribojimus. dabar turim padrika situacija, kur visiems viskas seniai atsibodo be kazkokiu guideline’u ateiciai. situacija artimiausiu metu negeres, stebuklingu vakciju nenusimato imho ankciau 2H2021. liks variantas, kad ateis herd immunity arba uzsikalsim metams langus su karantinais ir uzdarytom sienom.

  476. mantas_muc - 2020 10 16, 18:15

    EASA uzdege zalia sviesa Boeing 737 Max. Po atliktu testu, modelis pripazintas saugiu.

    Daugiau vokiskai

    https://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/easa-haelt-boeing-737-max-jetzt-fuer-ausreichend-sicher-a-4982e9b1-8aee-4fb0-b2fb-074ce7995ba0-amp

  477. F - 2020 10 16, 19:14

    @Augustinas Žemaitis – Aš sutinku paaukoti 10% Lietuvos populiacijos (įskaitant ir savo artimuosius ar save patį), kad tik nebūtų tokios visuotinės sekimo sistemos, kaip yra Korėjoje.

  478. Augustinas Žemaitis - 2020 10 16, 20:01

    @F – tu maišai Pietų Korėją su Kinija. Pietų Korėja yra demokratinė šalis ir jokios sekimo sistemos ten nėra.

    Tiesiog šios pandemijos metu darant epidemiologinius tyrimus kontaktų ieškotojams leista prieiti prie šitos informacijos (telefonų buvimo vietų, kortelių atsiskaitymų) tų žmonių, kurie užsikrėtė, kad atrasti kontaktus, ir tų kontaktų atitinkamų duomenų.

    Šiaip mobiliųjų telefonų buvimo duomenys, kortelių atsiskaitymo duomenys yra visame pasaulyje žinomi valstybėms (ar šios gali juos sužinoti bet kuriuo metu). Ir jie yra sužinomi bei naudojami pvz. tiriant bylas – taip pat ir Lietuvoje. Klausimas tik, kur ribos, kada galima šią informaciją panaudoti – ir Pietų Korėoje pandemijos metu kontaktų paieška įtraukta į šias ribas.

    Kinijoje, tuo tarpu, išties egzistuoja veidų atpažinimo ir pan. sistemos. Kita vertus, Kinijoje (bent dalyje provincijų) buvo ir labai griežti karantinai (kurie vėl įvedami vos bent kiek žmonių kur nors užsikrečia), o sekimo sistemos padėjo tik tiek, kad karantinų visi buvo priversti laikytis (nes bet koks pažeidimas būtų iš karto matomas „sistemai”, taigi, karantinai Kinijoje „išnaikino ligą”), o ne kad tų karantinų būtų išvengta, kaip Pietų Korėjoje. Tad Kinija tikrai nėra geras pavyzdys, mano nuomone, šiuo atveju ir jokiu būdu nepasisakau už tokią sistemą.

  479. Giedrius - 2020 10 16, 20:11

    @trolis herd immunity gali būti wishful thinking, yra tyrimas kad kitiems koronavirusams, ne covid-19, imunitetas susidaro tik pusei metų. Skiepai irgi 2020 atrodo ne ką padės, net jei būtų, skiepytis niekas nebenori. Teks laukti kol tiesiog visiems pabos visa tai.

  480. F - 2020 10 16, 21:23

    @Augustinas Žemaitis – Ką tamsta parašėte jau mano nuomone yra visuotinė sekimo sistema. Aš naudojuosi tik kortelėmis, kur nėra mano vardo o tik lygus juodas, sidabrinis ar geltonas paviršius su Visa ar MC logotipu. ir iš visų 3 bankų esu gavęs anonimiškumo užtikrinimą. Telefonu naudojuosi tik savo šalyje. Užsienyje nereikia. Arba, kaip šiemet 5 savaičių atostogų Ispanijoje metu, pasiimi vietinę „Simio” prepaid už 12€. Adresas ir tapatybė išgalvoti. Man nepatinka būti sekamu. Ir man nesvarbu tas aukštesnysis tikslas, dėl ko tai daroma.

  481. Augustinas Žemaitis - 2020 10 16, 21:35

    @Giedrius – tikrai taip, bet bandos imunitetas ir neturi būti amžinas ar visuotinis.

    Grynai matematiškai. Tarkim, įprastai 1 žmogus užkrečia 2 kitus (toks skaičius išties dažnai nurodomas). Reiškia, COVID atvejų skaičius auga geomterine progresija 1-2-4-8-16-32-64-128 ir t.t. Dabar įsivaizduokime, kad 50% žmonių turi imunitetą (persirgę ar nuo skiepų). Reiškia, iš tų dviejų, kuriuos užkrėstų ligonis, statistiškai vienas bus su imunitetu. Reiškia, kiekvienas ligonis vidutiniškai užkrės tik vieną kitą žmogų. Reiškia, COVID atvejų skaičius neaugs – tiesiog vienus sergančius keis kiti.

    (konkretūs skaičiai gali skirtis, bet esmė ta pati; kai kalba eina apie geometrinę progresiją, koeficiento sumažinimas, tarkime, perpus reiškia, kad, tarkime, po 2 mėnesių ligonių bus ne perpus mažiau, o kad ir 95-99% ar pan. mažiau).

    T.y. nebus taip, kad COVID dėl bandos imuniteto išnyks visai – bet bus taip, kad greičiau visiems nusibos, nes skaičiai bus mažesni.

  482. Ugnius - 2020 10 17, 17:45

    Žiūriu BT vėl sugrąžino rytinius skrydžius iš Rygos, kur 07:00 leidžiasi VNO ir norint kitai savaitei nusipirkti RIX-AMS ar RIX-CDG, vėl pardavinėja su sustojimu Vilniuje. Tai čia taip išeina kad latviai vėl nebeleidžia skraidyti savoms avialinijoms, kad šie priversti vežti keleivius per Vilnių ?

  483. Aloyzas - 2020 10 18, 19:41

    airBaltic tvarkaraštyje nuo žiemos sezono – spalio 25d vis dar kabo kasdieniai tiesioginiai RIX-CDG ir RIX-AMS. Kažkodėl neįtikina, manau, kad jie bus atšaukti ir sukišti į tuos du/tris savaitinius per VNO.

  484. Simonas Bartkus - 2020 10 19, 09:58

    Latvija šią savaitę draudžia skraidyti iš Latvijos į Belgiją, Čekiją, Nyderlandus ir Prancūziją, tai BT last-minute keleivius praskraidina per Vilnių.

    Kaip buvo ir rugsėjį, jei tik Latvija leis, vėl skraidins per Rygą, tai dažniausiai tik 1-2 savaitėms tvarkaraštį pakoreguoja.

  485. Simonas Bartkus - 2020 10 19, 09:59

    Wizz Air po dar karpymų, lapkritį planuoja tik 14 skrydžių per savaitę iš VNO. O bet tačiau – laukia vis dar naujo maršruto atidarymas šią savaitę: turi startuoti Stockholm Skavsta, 1x weekly. Įdomu, kad pataps vieninteliais skrydžiais tarp Lietuvos ir Švedijos.

  486. Anonimas - 2020 10 20, 15:23
  487. .. - 2020 10 20, 16:53

    Kopenhaga labai statosi ir pleciasi, covid i nauda nes jau buvo nesmagu per statybas vaikstineti:) O beje ar dar kas kaupiat taskus/mylias..tt? Man eurobonusai kapsi ir ner kaip net zmonos i biznio savaitgali nuvezt:)

  488. Vytautas - 2020 10 20, 22:05

    Sunku patikėti, bet panašu kad BER tikrai atsidaro Spalio 31. Dabartinė situacija išeis jiems į naudą, su nedideliais srautais atsidaryt lengviau :)

  489. jpou - 2020 10 20, 22:06

    @..
    Isleidom EB sukapsejusius taskus per metus kalediniams bilietams visai seimynai i Lietuva ir dar daug liko.

  490. Janis - 2020 10 21, 15:18

    Gavau iš FR laišką, kad už atšauktą skrydį cash negausiu. Atseit atsiųs kuponą, kurį galėsiu išsigryninti. Pradėjau domėtis, pasirodo Lietuvoje nei vienas bankas to nebedaro, Western Union taipogi. Niekas nesusidūrėte, ar tikrai taip ir yra?

  491. mantas_muc - 2020 10 21, 16:09

    Jie atsius savo kupona,kuri reikes pas juos uzregistruoti pinigu grazinimui. Tuomet pinigai gan greit ateina i saskaita su kuria moketa.

  492. PS - 2020 10 21, 16:50

    Janis – mums iškeitė visus kuponus (net 20) už atšauktą skrydį gegužės mėn į Berlyną. Tiesiog patys atsiuntė priminimą, kad reikėtų panaudoti kuponus arba išsikeisti į grynuosius. Nusiunčiau prašymą ir grąžino pinigus.

  493. Augustinas Žemaitis - 2020 10 21, 20:03

    Kam įdomu aviacijos ir turizmo pramonės būklė šiuo metu iš pirmų lūpų – naujausia mano patirtis – Egiptas.

    *Skrydžiai su dviem „netikrais jungimais” į abi puses.
    *Šeši oro uostai.
    *COVID testas.
    *Planavimas mėginant išvengti visų galimų „spąstų”, nuo atšauktų skrydžių iki privalomo karantino (pavyko)
    *Tas jausmas kai esi vienintelis žmogus prie kokio Abu Simbelio ar piramidžių ir net prižiūrėtojai kažkur išėję.

    Ir kitas „new normal”, kurio galite tikėtis jei mėginsite keliauti „kur šilta”:

    http://augustinas.net/automobiliu-po-egipta-covid-metu-19430

  494. Linas K. - 2020 10 22, 11:23

    Ačiū, Augustinai,- buvo labai įdomu paskaityti apie Egiptą covid metu. Teko aplankyti beveik visus tuos pačius istorinius objektus maksimalaus turistinio srauto metu, todėl „baltai” pavydžiu, kad turėjai galimybę tarkim prie piramidžių ar Luksore apsilankyti ir nusifotografuoti beveik vienatvėje. Covidas turi ir šiokių tokių privalumų…:)

  495. Simonas Bartkus - 2020 10 22, 18:47

    Wizz Air toliau naikina Norwegian: atidaro dar vieną bazę Trondheime su dviem lėktuvais, skraidys vidiniais Norvegijos maršrutais. Šalia to, dar du nauji maršrutai iš Tromso ir iš Norvegijos pildosi žemėlapis į Aalesundą ir Bodo.

    Šalia to, dar šiandien paskelbė apie bazę Baryje, kur papildomai dar vidiniai maršrutai Italijoje, į ką po 5 valandų šiandien Ryanair sureagavo atidarydama 11 naujų maršrutų Italijos viduje.

    Europoje tarptautinis judėjimas be jokių prošvaisčių, tai LCC meta pajėgumus kovoti dėl domestic rinkų, kur ribojimų nėra.

  496. Wincas - 2020 10 22, 21:59

    Toks vaizdas, kad po korones liks tik RYR su WIZZ kapotis. Panasiai kaip Coca Cola su Pepsi kapojasi. Savininkai tie patys, bet atrodo kad vietos ieiti naujam konkurentui nera.

  497. Kardiobatonas - 2020 10 23, 09:51

    Ne visai taip. Yra visokios RC Colos, Just Colos, Tarchunai ir kt. Neabejoju, kad kažkokia forma atgims/išliks LH, AF, BA. Tai didžiųjų valstybių garbės reikalas.

  498. Pranas - 2020 10 23, 09:59

    Tuoj valdžios susipras, kad nėr čia ko leist į lėktuvą grūstis, kai neleidžia vakare arba toliau nuo namų eiti ir pasibaigs ir domestic skraidymas. Nebūtinai Wizz ir Ryanair čia dar liks, gali tik valstybinės kompanijos likti.

  499. Senis - 2020 10 23, 15:06

    Įdomus skrydis toks. kas tai galėtų būti?
    https://fr24.com/CL60/25d8f051

  500. Simonas Bartkus - 2020 10 23, 15:38

    Suprantu, kad nuo šiandien Lietuva de-facto labai mažai betaikys izoliaciją grįžtantiems, t.y. į Lietuvą galėsime grįžti gana laisvai:
    https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/39148f30151411ebb0038a8cd8ff585f

    jeigu keliauji darbo reikalais, svarbiais šeimos reikalais ar dirbi savarankiškai – nereikalinga izoliacija grįžus visai;

    jeigu keliauji turizmo ar pramogų reikalais – gali pasidaryti tęstą svečioje šalyje 48 val. iki grįžimo ir izoliacija nereikalinga arba pasidarius testą grįžus, izoliacija nutrūksta gavus neigiamą atsakymą.

    lieka rekomendacija judėti darbas-namai, bet tik rekomendacija.

    ne tik į arenas galima eiti, bet ir keliauti praktiškai laisvai.

  501. Augustinas Žemaitis - 2020 10 23, 16:49

    Žiūrim, kaip tai paveiks žmonių judėjimą.

    Kiek pastebėjau Egipte, koreliacija labai stipri – iš esmės gausiausi (aišku, „gausiausi” čia labai liberaliai pasakyta) turistų kiekiai iš ten, kur nereikia izoliacijos. Iš pirmo žvilgsnio daugiau turistų Egipte iš JAV nei daugybės Europos šalių į kurias grįžus iš Egipto reikėtų izoliacijos (nepaisant didžiulio atstumo). Taip pat brazilai, serbai ir pan. Na ir aišku baltarusiai – turbūt vieninteliai, kurių tikrai tiek pat, kiek visais laikais.

  502. Arunas S. - 2020 10 23, 22:25

    Vilnius St.Peterburgas su Wizzais nuo gruodzio 16d? su uzdarytom Rusijos sienom?

  503. Ugnius - 2020 10 24, 01:50

    Tai Wizz dabar turi daug skrydžių, kurių atidarymą “planuoja” gruodžio mėnesį :) manau liks kokios pora savaičių, tai pastums toliau tada tuos visus LED, NCE, BCN, EVN ir t.t.

  504. Ugnius - 2020 10 26, 13:37

    BT vėl atidėjo VNO-KBP startą, spėju kad apskritai nepradės skraidyti žiemos sezono metu

  505. Linas - 2020 10 26, 14:20

    Na va jums dar naujiena:
    Heston Aviation Launches Heston Airlines
    https://newsroom.aviator.aero/heston-aviation-launches-heston-airlines/

  506. Linas K. - 2020 10 26, 14:45

    Pats tas laikas startuoti su charteriu ir ACMI verslu…Lektuvo uodegos dizainas kazkiek primena Smatwings.

  507. Linas K. - 2020 10 26, 14:48
  508. Simonas Bartkus - 2020 10 27, 10:26

    niekas nešventė ir iškilmių nedarė, bet du nauji maršrutai iš VNO atsidarė – Skavsta su Wizz Air ir Leeds su Ryanair (šitas atstatymas realiai).

  509. Pranas - 2020 10 27, 10:36

    Tai Wizz į Skavstą irgi ankščiau skraidė, nėra visai naujas maršrutas.

  510. Aloyzas - 2020 10 27, 10:40

    Airbaltic šiai savaitei kaip įprastai nucancelino visus RIX-AMS, bet paliko RIX-CDG. Čia LV vyriausybė jau nebedraudžia į Prancūziją skraidyt?

  511. Simonas Bartkus - 2020 10 27, 10:42

    Šią savaitę Latvija draudžia tiesiogiai skraidyti į Čekiją, Nyderlandus, Belgiją, Liuksemburgą bei į dvi šalis be oro uostų – Vatikaną ir Andorą (smagu, kad jas įtraukia į sąrašą) :)

  512. Aš - 2020 10 27, 14:12

    Bet tai kad Skavsta su Wizzairu liko tik 2 skrydžiai artimiausiais šeštadieniais, ir viskas :) o po to tik gruodį

  513. Kardiobatonas - 2020 10 28, 10:52

    Šiąnakt sapnavau, kad skridau LH verslo klase B-747 orlaiviu. Ryte pagalvojau, kad nuo neskraidymo ir nieko gero nežadančių perspektyvų jau stogas kiek čiuožtelėjo, todėl metas pasitarti su gydytoju ar vaistininku…

  514. Mmm - 2020 10 28, 11:30

    FR Kaunas Alicante visgi uždaro lapkričio 7 paskutinis skrydis. Po to gal per Kalėdas tik skris

  515. Pranas - 2020 10 28, 11:47

    Tuoj uždarys beveik visus skrydžius vėl. Kas pirmi išims – tie mažiau pinigų sudegins. Net Vokietijoj, kur iki šiol baisių apribojimų nebuvo, žada uždraust bet kokį keliavimą šalies viduje turistiniais ir VFR tikslais.
    Verslui irgi neatrodo, kad smagu bus. Europoj akcijos jau krenta kaip kovą.

  516. Simonas Bartkus - 2020 10 28, 12:35

    Pirmą kartą per šią krizę nuo kovo mėnesio pagal mažesnį skrydžių kritimą mus aplenkė Estijai (pas mus dabar -65% lygis, pas estus -62%). Bet toliau lenkiame Latviją, ten -68%.

    Europos vidurkis -56% ir laikosi gana stabiliai jau mėnesį, nei aukštyn, nei žemyn.

  517. Simonas Bartkus - 2020 10 28, 12:44

    Ryanair suspendina lapkričio viduryje: Vilnius-Viena, Vilnius-Liverpulis, Vilnius-Leeds (šią savaitę atidarytas..), Kaunas-Bristolis, Kaunas-Edinburgas, Kaunas-Alikantė, Kaunas-Pafos (nepaisant kad į Kiprą galima keliauti) ir Palanga-Stansted. Kol kas visi numatyta, kad skris per Kalėdas, bet kaip žinom, nėra nieko pastovaus šiais laikais.

    FR iš viso Lietuvoje lieka tik Bergamo, Londonai, Dublinas ir Oslas (ir Palanga be Ryanair).

  518. Simonas Bartkus - 2020 10 28, 12:46

    ne tik Lietuva dar papildomai apkirpta, bet ir iš LV ir EE: Ryga-Edinburgas, Ryga-Bergamo, Talinas-Bergamo tokiu pat principu suspenduojami.

  519. Ugnius - 2020 10 28, 13:12

    Šiaip tai įdomiai gaunas, kad latviai nors ir turi nacionalinį vežėją, tačiau skrydžių skaičius nukrito labiau nei pas lietuvius ar estus, kurie jokio vežėjo neturi, tad ir motyvacija atstatinėti skrydžius iš VNO/TLL turėtų būti mažesnė negu iš RIX. Tačiau atrodo kad realybė priešinga

    O dėl FR karpymų tai gal ir logiška, kadangi Wizz jokių savo naujai suplanuotų skrydžių nepradėjo, tai konkurencinio aspekto kaip ir nebeliko

  520. Simonas Bartkus - 2020 10 28, 13:16

    Čia šiek tiek yra ir parodokso: BT turėjo erdvės ir stipriai apkarpyti frequency, bet Ryga turi daug krypčių su pakenčiamu frequency net ir šiuo metu. Šalia to, BT negali skraidyti į Rusiją (skraidydavo po 4x daily į LED ir SVO) ir dar į kai kurias šalis, kurios buvo svarbios pildytis transferu. Jei vertinti Latvijos pasiekiamumą šiuo metu, sakyčiau nors ir ribotas, bet visgi yra geresnis. Dabar mes į Amsterdamą turim vos tris skrydžius per savaitę, ir net į Frankfurtą tik 5 dienas per savaitę (nors kai kuriom dienom yra 2x daily).

  521. Ugnius - 2020 10 28, 13:55

    Na, latviai dar šiek tiek šauna sau į kojas su ta skrydžių uždraudimo tvarka, kada BT net ir norėdama negali vykdyti skrydžių į AMS (anksčiau buvo ir CDG), tad RIX connectivity realiai galėtų būti dar šiek tiek geresnis

    O Wizz nuo lapkričio pradžios atšaukia skrydžius į DSA – šitaip Londonas lieka vienintelis UK miestas, į kurį bus galima nuskristi tiesiogiai iš Vilniaus

  522. mikas - 2020 10 28, 22:42

    Mikriukiniai dušmanai trina rankomis.

  523. Artūras - 2020 10 29, 14:51
  524. Spectator - 2020 10 29, 15:25

    @Artūras: panašu, kad tiesiog ims LCY modelį ir subsidijuos reikalingus maršrutus. Tik nelabai suprantu, kaip pavyzdžiui būtų galima subsidijuoti maršrutus į AMS/CDG/BER/MXP/BCN ar kitus, kuriuose jau ilgą laiką rinkos sąlygomis veikia vežėjai. Tai neturi nieko bendro su ES teise. Su LCY buvo pritempimas tas, kad į LCY konkrečiai skrydžių nebuvo. Sakyčiau irgi neatlaiko daug kritikos, bet tarkime. O kaip su kitais? Ar subsidijuos BUD/PRG/KRK?

  525. Kardiobatonas - 2020 10 29, 15:44

    Man atrodo, kad mažiausiai pusantrų metų kalbos apie skrydžių subsidijavimą nebus aktualios ir prasmingos.

  526. Simonas Bartkus - 2020 10 29, 15:46

    Perskaičiau dokumentus to projekto, tai pradžia ir planuojama 2022 metų pavasarį.

  527. RS - 2020 10 29, 19:59

    Viskas gana paprasta – LOT ar betkoks panašaus lygio vežėjas su AOC, bilietų sistema, istorija ir pan., o ne ką tik sukurta ACMI bendrovė su dviem lėktuvais, metasi į bendrą katilą ir veikia rinkos sąlygom. Valstybės dalis veikia kaip rizikos kapitalas, kurį galima deginti įmonės įsukimui. Sėkmės atveju įsijungia profit-sharing iš kurio valstybė pinigus atgauna.

    Tai nieko bendro su LOT LCY, Nordica atvejais ir pan., todėl nemaišykit ir nekurstykit žurnalistų absurdo straipsniams :)

  528. Spectator - 2020 10 30, 10:27

    @RS: Tiesą sakant nesupratau koncepto, nes iš aprašymo primena Nordica atvejį. Ir nepūskit miglos, niekas jokiais būdais toks dalykas neatneš niekam pelno, greičiau po trijų metų paaiškės kad trūksta pinigų.

  529. Pranas - 2020 10 30, 14:01

    Wizz Air lapkričio antroj pusėj dabar planuoja viso iš Lietuvos vos 8 skrydžius per savaitę. 6 iš Vilniaus, iš kurių Kijevas vienintelė kryptis turinti 2 skrydžius per savaitę, po vieną kartą palikta į Londoną, Dortmundą, Einhoveną ir Larnaką. 2 iš Kauno, Londonas ir Stavangeris po kartą per savaitę. Iš Palangos neskraidys.
    Plėtra iki 3 bazuotų lėktuvų vadinas..

  530. Simonas Bartkus - 2020 10 30, 14:05

    Iš Palangos nei Ryanair, nei Wizz Air nebeskraidys, tai Norwegian lieka vienintelis low-cost ten.

  531. Simonas Bartkus - 2020 10 30, 17:26

    Kauno oro uoste lieka tik 2 Wizz Air skrydžiai per savaitę (Londonas ir Stavangeris) ir 6 Ryanair skrydžiai (po du į Dubliną, Lutoną ir Stanstedą). Toks atviras klausimas, ar nevertėtų uždaryti Kauno oro uosto laikinai ir darbuotojus į prastovas paleisti, negu aptarnauti 1 skrydį per dieną.

  532. Pranas - 2020 10 30, 21:47

    Wizz Air ką tik atšaukė ir abu paskutinius likusius skrydžius į Lutoną iš Vilniaus ir Kauno. Neskraidys į Angliją visai.

  533. Linas - 2020 10 30, 23:08

    @Simonas
    Na visai uždaryti, matyt, nebūtų gerai. Krovininiai lėktuvai vis dar skraido ir skraidys – tai gal galima sakyti, kad galima uždaryti keleivių terminalą, jei jau liko tik 1 savaitinis skrydia…

  534. Augustinas Žemaitis - 2020 10 31, 00:42

    Oro uostai yra infrastruktūra – nemanau, kad reikia ką nors uždaryti. Mažinti kaštus iki minimumo, daugelį darbuotojų išleisti prastovų didžiajai daliai laiko – taip.

    Bet oro uostai veikia ir atokiuose užkampiuose, salose, kur net ir įprastu metu 3 skrydžiai per savaitę. Nes kad ir kiek būtų mažai skraidančiųjų, visada bus tie, kam būtina skristi, ir tokios galimybės nebuvimas jau rimtai kirstų per ekonomiką (pvz. dėl darbuotojų atsivežimo) ar gyvenimo kokybę (pvz. jei kam reikia dėl laidotuvių ar gydymo). Galima sakyti „Kaunas netoli Vilniaus”, bet uždaręs Kauną automatiškai tų skrydžių neperkelsi – jie greičiausiai būtų išvis atšaukti. O visokia Ryga, Varšuva bet kuriuo metu gali tapti nepasiekiamos.

  535. Augustinas Žemaitis - 2020 10 31, 00:46

    Beje, gal kas sekė gali išvardyti, kokie skrydžiai dabar numatyti, tarkime, gruodžio pirmą savaitę iš Lietuvos?

  536. Pranas - 2020 10 31, 01:00

    @Augustinas – gruodžio pirma savaitė per toli į ateitį. Labiau gali būt tikras tik dėl dviejų savaičių į priekį. Dabar karpė skrydžius nuo lapkričio vidurio. Gruodžio pradžioj dar gali ne visi atšaukti būti.

  537. Augustinas Žemaitis - 2020 10 31, 01:05

    Tai suprantu. Klausiu pagal dabartinį numatymą ir klausiu gruodžio pirmos savaitės todėl, kad per Kalėdas gali būti daugiau (ir ne visi atšaukti tam laikui), tuo tarpu lapkritį ne visi nuo tos pačios dienos bus atšaukti. Tai tarkim ~gruodžio 1 d. savaitė vaizdžiausiai parodo ko aviakompanijos šiuo metu tikisi nešventiniu laikotarpiu.

  538. Salininkų kaimas - 2020 10 31, 01:05

    O Ryanairas iš Vilniaus ir Kauno ką yra numatęs? Irgi viską kerpa ar daugiau palieka?

  539. Augustinas Žemaitis - 2020 10 31, 01:48

    Prasiėjau per aviakompanijų puslapius ir jei nieko nepraleidau lapkričio pabaigai / gruodžio pradžiai numatyta taip:

    Pasižiūrėjau, tai gruodžio 1 sav.:

    Wizzair:
    Vilnius-Larnaka 1x penkt.
    Vilnius-Dortmundas 1x šešt.
    Vilnius-Aindhovenas 1x šešt.
    Vilnius-Oslas 1x sekm.
    Vilnius-Kijevas 2x antr., šešt.

    Ryanair:
    Vilnius-Dublinas 2x antr., šešt.
    Vilnius-Londono Sautendas 1x šešt.
    Vilnius-Londono Stanstedas 2x antr., sekm.
    Vilnius-Bergamas 2x pirm., penkt.
    Vilnius-Oslas 2x penkt., sekm.

    Air Baltic:
    Vilnius-Ryga 21x
    Vilnius-Amsterdamas 3x
    Vilnius-Paryžius 2x
    Vilnius-Oslas 2x
    Vilnius-Miunchenas 2x
    Vilnius-Kijevas 2x
    Vilnius-Berlynas 2x
    Vilnius-Londonas 1x

    Kiti:
    Vilnius-Varšuva 9x (LOT)
    Vilnius-Londono Sitis 3x (LOT)
    Vilnius-Oslas 2x (Norwegian)
    Vilnius-Frankfurtas 6x (Lufthansa)
    Vilnius-Stambulas 3x (Turkish)
    Vilnius-Minskas 4x (Belavia) – čia klausimas, kaip su tuo sienų uždarymu?
    Vilnius-Kopenhaga 3x (SAS)

    KAUNAS
    Wizzair:
    Kaunas-Stavangeris 1x šešt.

    Ryanair:
    Kaunas-Dublinas 2x pirm., penkt.
    Kaunas-Londono Lutonas 2x pirm., penkt.
    Kaunas-Londono Stanstedas 2x treč., sekm.

    PALANGA:
    Kiti:
    Palanga-Oslas 2x (Norwegian)
    Palanga-Ryga 4x (Air Baltic)
    Palanga-Kopenhaga 6x (SAS) – dvigubai daugiau, nei iš Vilniaus

    Iš viso:
    Wizzair – 7x, arba 1 per dieną
    Ryanair – 15x, arba ~2 per dieną
    Air Baltic – 39x (be Rygos – 14x), arba ~5 per dieną
    LOT – 12x, ~2 per dieną
    Kiti kartu paėmus – 20x (visi mažiau 7x kiekvienas)

    Pagal oro uostus:
    Vilnius – 80x (apie 11 per dieną)
    Kaunas – 7x (1 per dieną)
    Palanga – 12x (~2 per dieną)

    Šiaip kažkuo primena „ankstyvąjį ES laikotarpį”, kai Air Baltic puolė FlyLALą, pigių skrydžių bendrovės žengė pirmuosius žingsnius, o vienas pagrindinių persėdimų taškų skrendant toliau buvo Amsterdamas (ir, jei gerai pamenu, tokiam statusui garantuoti irgi pakako trijų FlyLAL skrydžių per savaitę).

  540. Augustinas Žemaitis - 2020 10 31, 02:05

    O šiaip keista, kad žmonės neskraido:

    *Skrydžiai pigūs ir visi bilietai verslo klasės (turi sau 3 sėdynes).
    *Grįžus iš niekur, jei gerai suprantu, saviizoliuotis nebereikia (daugeliu tikslų skrendant – išvis nereikia, turistiniais tikslais skrendant – pasidarius testą, kuris grįžus į Lietuvą nemokamas).
    *Ligos atžvilgiu daugiau nei pusėje pasaulio šalių dabar saugiau nei Lietuvoje – tai nėra taip, kad keliaudamas ten rizikuoji užsikrėsti ar „parnešti namo ligą” labiau, nei tiesiog gyvendamas Lietuvoje.
    *Oro uostose ar lėktuvuose socialinės distancijos ne mažiau nei gatvėje. Tuščia.
    *Turistinėse vietose, viešbučiuose irgi klesti socialinės distancijos tuštuma.
    *Niekas taip greit neužsidarys, kad nespėtum grįžti, kaip neužsidarė ir kovą – o jei užsidarinėtų, žmonės dabar jau negalvotų „ai, dar dvi savaitės iki mano bilietų namo, gal tęsiu kelionę, viskas praeis”.
    *Į tikrai nemažai šalių priima ar net kviečia (priešingai nei kovą-balandį).
    *Daugelyje šalių viskas ar daug kas atidaryta (lankytinos vietos ir pan.). Pagal epidemiologiją kaip yra, kur dabar banga, tai yra, kur atoslūgis (dėl klimato ir kt.).

  541. Artūras - 2020 10 31, 09:42

    Augustinai – o kaip su draudimu svetur? Ar veikia susirgus? be to yra didelė rizika užstrigti svetimoje šalyje jeigu pvz. turėsi temperatūrą (dėl n priežasčių) ir į skrydį tavęs neįleis, o tada neįleis atgal ir į viešbutį nes jie irgi matuoja temperatūrą naujiems svečiams ir t.t. daug rizikų, dėl to ir nekeliauja žmonės. Dėl to aš pats keliauju tik su mašina, ir tik tiek, kad galėčiau reikalui esant namo parvykt per max 5-6 val. (šiuo metu gyvenu Šveicarijoje).

  542. dzin2 - 2020 10 31, 11:30

    Augustinai, Baltarusija oro uostų neuždaro. Minsko ir kiti veiks įprastiniu režimu. Ar karpys skrydžius, nežinau, per žinias nesakė.

  543. Augustinas Žemaitis - 2020 10 31, 14:35

    @Artūras – dėl draudimo kaip kur. ES galioja valstybinis draudimas. Yra šalių, kurios iš principo gydo užsirniečius ar karantinuoja savo sąskaita. Yra, kur pačios šalys pardavinėja savo valstybinį draudimą (vienkartinis mokestis arba už dieną kelionės). Privatus taip, daug kur neveikia. Su visais temperatūrų matavimais – irgi kaip kur. Yra šalių, kur matuoja, yra, kur rimtai nežiūri į visą šitą (čia iš savo patirčių – Egiptas, bet ne tik).

    Šiaip manau didžiausia problema, kodėl neskraido, turbūt nepagrįsta baimė – būtent, manymas, kad viskas yra daug blogiau / sudėtingiau nei iš tikro, ir taip esą yra „visam pasauly”. ~Balandį taip ir buvo ir toks sudarytas įspūdis taip greitai nepasimiršta.

    Ir pačiam būdavo kažkiek nejauku skristi iš pradžių, galvodavau, kad visokių patikrinimų, rizikų, draudimų, bus daug daugiau, bet kiekvieną kartą nustebdavau, kaip nerimtai „tik dėl vaizdo” viskas vyksta daugelyje šalių, įskaitant iš esmės visą Europą. Tik Korėjoje buvo rimtai iš tų kur buvau – na bet tai matosi ir epidemiologinėje situacijoje be karantinų.

  544. Wincas - 2020 11 1, 14:51

    Vargiai KUN būtų galima uždaryti, šiandien sulakstė į Afriką A330 matomai su jūreiviais ir 787 atskrido iš Madrido matomai kareivių susirinkti.

  545. Simonas Bartkus - 2020 11 1, 16:19

    Suprantu, kad skamba socialiai neatsakingai uždarinėti oro uostus, kai yra 1 ar 2 skrydžiai per dieną. Tačiau laikymas atidarytų su visais darbuotojais, priežiūra ir kt., tai generuoja problemą į ateitį: sugeneruoti nuostoliai ir iškilę kaštai pavirs į didinamus oro uosto mokesčius ateityje. Jau dabar IATA sako, kad reikia stebėti, kad stipriai kils oro uostų mokesčiai (nes tą pačią infrastruktūrą turės apmokėti mažiau aviakompanijų ir mažiau keleivių), tai čia programuojama problema į ateitį, jeigu dabar nėra kaštai sumažinami. Kažkaip galvoju, kad net aviakompanijos palaikytų tokį žingsnį – vieną skrydį per dieną nėra problema laikinai perkelti į VNO ar PLQ.

  546. Simonas Bartkus - 2020 11 1, 16:32

    Anglija (tiesa, ne visa Jungtinė Karalystė) su lockdown’u uždraudžia ir keliauti ne-darbo reikmėms visiškai: tiek šalies viduje, tiek į užsienį. Jei nebus pratęstas, draudimas galios nuo lapkričio 5 iki gruodžio 2 dienos.

    For a four week period, England will be banning all non-essential travel, whether domestic or international.

    “Overnight stays and holidays away from primary residences will not be allowed- including holidays in the UK and abroad. This includes staying in a second home, if you own one, or staying with anyone you do not live with or are in a support bubble with. There are specific exceptions, for example if you need to stay away from home (including in a second home) for work purposes.”

  547. Augustinas Žemaitis - 2020 11 1, 18:09

    @Simonas Bartkus – dėl oro uosto mokesčių – ar tikrai taip manai?

    Oro uostai, išskyrus kelis, yra valstybinė infrastruktūra. Jau ir privačias avialinijas valstybės „traukia”, o kad savo pačios oro uostams kompensuotų nuostolius ir tai niekaip neatsispindėtų „poCOVID”, manau, daugiau nei realu.

    Ar užkampiuose su keliais skrydžiais (Norvegijoj ir pan.) oro uosto mokesčiai tiek ženkliai didesni, nei didmiesčiuose, kiek ten yra didesnės de facto išlaidos vienam keleiviui (ypač atmetus pajamas iš „gretutinių veiklų”, kaip parduotuvės ar restoranai, tranzitiniuose oro uostuose)?

    Ar Palangoj oro uosto mokesčiai ženkliai didesni nei Vilniuj, nes ir įprastu metu keli skrydžiai į dieną ir dėl jų išlaikomas visas oro uostas, o galimybės uždirbti iš neaviacinių veiklų daug mažesnės? Berods, yra kaip tik priešingai – valstybė mokesčių politika kaip tik aviakompanijoms daro nuolaidas už skraidymą dar ir į Kauną ir Palangą (nes žiūri per pasiekiamumo prizmę ir nemanau, kad požiūris keisis po COVID).

    Be to, galimybės taupyti ribotos – žmonių neatleisi, kilimo tako reikia ne tik komerciniams skrydžiams ir pan.

  548. Simonas Bartkus - 2020 11 1, 18:19

    Norvegijoje ir Suomijoje yra „pool’inami” visi kaštai ir oro uostų rinkliavos yra vienodos: Osle tokios pačios kaip „kaimo oro uoste” Šiaurėje. Tačiau vistiek įgyvendinta tai, kad naudotojai sumoka „kaštus”.

    Privačių oro uostų nėra tiek mažai: ACI duomenys (2016 metų), kad 39% visų Europoje veikiančių oro uosto turi daugiau ar mažiau privataus kapitalo. 205 oro uostai su bent dalimi privataus kapitalo, o 79 iš jų yra 100% privatūs. Tačiau, kaip taisyklė, didieji oro uostai yra privatūs: dalinai arba visiškai privačiuose oro uostuose aptarnaujama 75% viso Europos keleivių srauto.

    Lietuvoje dalina kažkas tarpinio: Palangos oro uoste rinkliavos šiaip pačios didžiausios. Kauno oro uoste irgi didesnės nei Vilniuje, bet įvesta gili apimties nuolaidų sistema.

    Na, aš irgi manau, kad politiškai mes pinigų oro uostų dotacijoms ne viena Europos valstybė, bet kol kas apie tokias garantijas nėra girdima.

  549. Giedrius - 2020 11 1, 22:29

    Na bet čia būtų politinė savižudybė uždaryt oro uostą, nors ir laikinai, nesidžiaugtų kauniečiai niekaip, nors ir skrydžių nėra.

  550. Edis - 2020 11 2, 21:24

    Dėl karantino užsidaro Salonikų oro uostas.

  551. randomq - 2020 11 4, 14:26

    kadaise jaunystėj įsirėžė į atmintį už 19,99 EUR kainavę RT bilietai KUN-BVA. Ir Ou’Learis, ir visi galvojo, kad tai niekada negrįš. Ir štai, 2020, W6 įskrenda į Norvegijos domestic oro erdvę pardavinėdami bilietą už 49NOK (5EUR), o visi mokesčiai įsigytam reisui (OSL-BOO) turėtų būti virš 29EUR.
    SAS, Norwegian, Widerøe taip pat ženkliai metė kainas žemyn. Norwegian visus dubliuojamus su W6 sumažino iki 20eur one way, kas taip pat net nedengia mokesčių.
    P.S. vakar Widerøe išplatino pranešimą skristi su Norwegian, SAS, KLM, Lufthansa, Leap, „bet tik ne TA aviakompanija, kuri pasirodė dabar”. https://www.facebook.com/wideroe.no/photos/a.154220623815/10158986435813816/. Užrašas virš nuotraukos – „Ne, mūsų nenulaužė. Mes taip norim”.

  552. Spectator - 2020 11 4, 14:35

    Aš to pardavinėjimo žemiau oro uosto mokesčių nesuprantu, juk tai paprasčiausias dempingas, kuris kitose srityse nėra leidžiamas.

  553. Skytomas - 2020 11 4, 15:00

    Kažkodėl manau, kad šis Wizz žingsnis Norvegijoje nenusiseks. Norvegų mentalitetas gali pasirodyti stipresnis už rytietiškai agresyvią rinkodarą:)

  554. Skytomas - 2020 11 4, 15:09

    O dėl pasiūlymo uždaryti oro uostus, verta diskutuoti. Vis tik man keista, kad viskas apeliuojama tik į privačių oro bendrovių kaštus per būsimus mokesčius. Man atrodo, kad neįvertiname kitų aplinkybių ir šios infrastruktūros svarbos. Juk, pvz, Kauno Karmėlava yra universalus oro uostas, tenkinantis tiek krovinių, tiek karinės logistikos, tiek techninių aviacijos paslaugų poreikius. Įvedus karantiną šios funkcijos nesustos ir panašu, kad išliks svarbios, ar ne taip?

  555. Augustinas Žemaitis - 2020 11 4, 19:47

    @Skytomas – kaip suprantu, čia buvo rašyti siūlymai uždaryti keleivių terminalą. Bet problema, kad tai, turbūt, tik mažesnė oro uosto kaštų dalis, o ir jo neuždarant, bet, pvz., trumpinant darbo laiką iki kelios val. iki vienintelio per dieną skrydžio, jau galima tos mažesnės dalies tam tikrą dalį sutaupyti. Be to, dar yra bendroji aviacija – nežinau kaip su ja šiais laikais, bet šiaip tai kiek suprantu per karantiną jos naudojimas buvo paplitęs nes tiesiog sumažėjo alternatyvų ir yra žmonių kategorija, kuriai, tarkime, geriau išsinuomoti lėktuvą, nei skristi su dviem persėdimais 24 ir daugiau val., o šiaip gal skristų verslo klase tiesiogiai ar su vienu persėdimu. Šiaip net ir įprastu metu realiai Lietuvoje nemažai oro uostų (aerodromų) kurie vien dėl bendrosios aviacijos ir veikia apskritai, turi „keleivių terminalus” jai priimti ir pan. (visoks Paįstrys, Paluknys, Kauno Dariaus ir Girėno ir pan.).

  556. Kardiobatonas - 2020 11 5, 09:40
  557. Simonas Bartkus - 2020 11 5, 10:24

    Ryanair stabdo ir Stansted mažiausiai dviem savaitėm iš KUN, tai KUN lieka tik su 5x weekly skrydžiais.

    iš VNO Ryanair stabdo ir Bergamo bei Southend mėnesiui, tai liks iš VNO tik Stansted ir Dublin.

  558. Simonas Bartkus - 2020 11 5, 14:04

    Šunys loja, karavanas eina: nors ir Norvegijos premjerė neigiamai apie Wizz Air pasisakė, kad reikia juos stabdyti, bet šiandien Wizz pradėjo domestic skrydžius iš Oslo.

  559. Ugnius - 2020 11 5, 14:28

    Tai kad FR nuo lapkričio vidurio jau ir Dublino iš Vilniaus nebepardavinėja, tai liksim vien tik su STN ir OSL

  560. Simonas Bartkus - 2020 11 5, 14:51

    pažiūrėjau FR investuotojų prezentaciją, tai sako tiesiogiai – 70% load’o nėra, tai neskrendam. Tai ir kapos agresyviai, kur nesiekia tokio load’o.

  561. Simonas Bartkus - 2020 11 5, 14:58

    Įdomesnis pastebėjimas iš Wizz Air ataskaitos investuotojams: >80% VFR traffic since COVID-19. Daugiau nei 80% keleivių Wizz Air lėktuvuose yra „emigrantai”. Kiti srautai tiesiog neegzistuoja dabar, tai gan natūralu kad pas LCC liko tik LON, DUB, OSL.

  562. Kardiobatonas - 2020 11 5, 15:05

    Galime tikėtis bent menko tokios situacijos „atšokimo” prieš Kalėdas? Ar viską šaldom iki kitų metų kovo/balandžio mėn.? Kokios nuomonės, kolegos?

  563. Simonas Bartkus - 2020 11 5, 15:07

    Akivaizdu, kad politikai nesirįžta situacijos spręsti kitaip negu lockdownai ir kelionių apribojimai. Tai situacijos atšokimas ateis, jeigu europinė statistika COVID atvejų ims judėti žemyn arba tai užsitęs taip ilgai, kad bus atsisakoma lockdownų dėl to, kad jie atsibos ir per brangiai kainuos (na, tokiu atveju ne anksčiau kitą vasarą). Čia apie turizmo srautus ir VFR suaktyvinimą iki aukštesnio dažnio nei būtinasis.

    Verslo srautai tai iki 2021 m. rudens reikia pamiršti: draudimas keliauti dabar yra teigiamas socialiai atsakingas požiūris, parodos ir konferencijos nevyksta. British Airways frančizė Sun-Air Danijoje paskelbė, jog iki 2021 m. August neskraidys – jie visiškai vien į keliaujančius darbo reikalais orientuojasi. Manau, iliustratyvus pavyzdys.

  564. Aras - 2020 11 5, 16:10
  565. Jurgis - 2020 11 5, 16:41

    Latvijos oro bendrovė „Air Baltic Corporation“ steigia padalinį Lietuvoje. Bendrovė teigia, jog tai susiję su jos planais plėsti Lietuvos susisiekimą su pasauliu.
    https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/1269981/air-baltic-steigia-padalini-lietuvoje

  566. Ugnius - 2020 11 5, 17:00

    Ar jau čia pradeda materializuotis Susisiekimo ministerijos planai ? Kur kalbėjo apie “skraidantį partnerį” ir “jungtinės veiklos sutartis” ?

  567. Linas - 2020 11 5, 17:39

    Manau, kad tai susiję su „virtualiomis avialinijomis”, jei ne būdas tame dalyvauti, tai pasirengimas nuožmiai konkuruoti, o gal ir prevencija, juk jei susisiekimas gerėja – nauja valdžia gali ir atsisakyti tos avialinijų idėjos :)…

  568. Jurgis - 2020 11 5, 18:06

    Prie airBaltic padalinio įsteigimo, papildomai bus : kitais metais Lietuvoje pradės veikti trys naujos, keleivius vežančios aviacijos įmonės – Italijos kapitalo „Jump Air“, Pietų Afrikos „Global Airways“ ir lietuviško kapitalo „Heston Airlines“.

  569. 2Jurgis - 2020 11 5, 18:15

    O kas tie “Jump Air”? Parašiutistams?

  570. Jurgis - 2020 11 5, 18:21

    Čia Simonas gali daugiau pasakyti :)
    Lithuania’s Jump Air targets ACMI niche with ATR72s
    https://www.ch-aviation.com/portal/news/91577-lithuanias-jump-air-targets-acmi-niche-with-atr72s

  571. mikas - 2020 11 5, 22:46

    AVHeralde užmačiau, kad rusš B747 su 520 keleivių į Turkiją skrido. Čia rimtai gal tik pas mus korona?

  572. Augustinas Žemaitis - 2020 11 5, 23:37

    @mikas – pilnai tikiu, kodėl ne?

    Kai buvau Egipte spalį, pilni lėktuvai iš gal keturių Baltarusijos miestų nuolat skraidė į Hurghadą. Na, Baltarusijoje nebuvo karantino niekad, o Egiptas tvirtai nusprendė atsidaryti ir „grįžti į 2019 m.” dar liepą ir krypties nekeičia.

    Čia juk požiūrio klausimas ir skirtingose šalyse jis skiriasi kardinaliai. Įdomiausia, kad tas požiūris mažai priklauso nuo paties viruso – yra šalių, kur atsiradus vos keliems koronos atvejams viskas uždaroma, yra šalių, kur niekas niekada nebuvo uždaryta.

    Ir tarp pastarųjų „neužsidariusių” yra tiek tokių šalių, kurios įveikė ligą ir be to (Korėja, Taivanas), ir tokių, kurios nutarė ją traktuoti kaip gripą bei leido „visiems susirgti” (Švedija, Baltarusija), ir tokių, kurios buvo užsidariusios, bet prie antros bangos nusprendė to nekartoti (ar nekartoti privertė aktyvūs piliečiai savo protestais).

    Žodžiu, jau nuo kovo taip – liga sau, karantinai sau. Kartais įvedus karantiną liga sumažėja ir tada randasi, kas ant to „stato” argumentus, neva karantinai būtini – bet lygiai taip pat yra priešingų atvejų, kaip koks Argentinos „amžinas karantinas” nuo kovo kurio metu liga visą laiką tik stiprėjo.

    Ką supratau aplankęs šiemet 18 šalių (ir dar buvęs 4 kitų oro uostuose) – kiekvienoje šalyje visiems kažkodėl atrodo, kad visur kitur yra taip pat, kaip pas juos, o iš tikrųjų pasaulis 2020 m. gal įvairesnis, nei prieš 100 metų. Ir tai nepaisant to, kad liga smogė visur.

  573. Kardiobatonas - 2020 11 6, 09:55

    Iš Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos, Švedijos ir net Lenkijos kyla čarteriai tiek į Egiptą, tiek į Turkiją. Lenkai taip pat skraido į Kanarų salas, Madeirą, nes jiems grįžus nereikia jokios izoliacijos – bent jau visai neseniai tokia tvarka galiojo.

  574. Simonas Bartkus - 2020 11 6, 11:15

    Lufthansa irgi lieka su 3 skrydžiais per savaitę (kai kuriom savaitėm 4), match su Turkish ir AMS.

  575. Linas K. - 2020 11 6, 11:50
  576. randomq - 2020 11 6, 16:54

    Trumpai apie Wizz’ą Norvegijoj:
    Niekaip negaunu duomenu apie pirmųjų domestic skrydžių užpildymą, bet jeigu rytoj galiu įsigyti bilietus iš OSL į Bergeną, Trondheimą ir Tromsø už 29NOK (3EUR), vadinasi ne pyragai. Masė antikampanijų, inspiruotų Burger King: konkuruojančios aviacijos įmonės linki skristi viens su kitu, TIK ne su piratais iš Ve..rgijos. :)

  577. Z3 - 2020 11 7, 12:24

    Kam įdomu, trumpas DW reportažas apie BER oro uosto statybų peripetijas (anglų k.).
    https://youtu.be/gWYTnc7m9mE

  578. Pranas - 2020 11 8, 00:53

    Pas Wizz lapkričio pabaigoj dar neliko ir Vilnius – Eindhovenas bei Vilnius – Oslas.
    Skaičiau, kad net Budapešte paliko vos 8 skrydžius per savaitę, ne visom savaitės dienom net skris.

  579. Pranas - 2020 11 8, 01:19

    Dar pažiūrėjau – iš Rygos Wizz nebeturi visai jokių skrydžių iki gruodžio antros pusės.

  580. Simonas Bartkus - 2020 11 8, 12:46

    airBaltic sustabdė iš VNO į Oslą, Gatwicką ir Miuncheną. Liko CDG ir TXL po 2x ir AMS 3x.

  581. Simonas Bartkus - 2020 11 8, 12:46

    Wizz Air nebevykdo skrydžių ne tik iš Rygos, bet ir iš Talino.

  582. Pranas - 2020 11 8, 14:09

    Norwegian keliom savaitėm stabdo Oslą iš Vilniaus (bet ne iš Palangos). Vilnius-Oslas lieka tik FR 2x.
    Bet Norwegian vis dar žada startuoti su nauju maršrutu KUN-OSL gruodžio viduryje.

  583. Giedrius - 2020 11 8, 23:08

    Paskutinis komercinis TXL skrydis https://www.youtube.com/watch?v=nNt1TTWBxZc&t=2500

  584. Justas - 2020 11 9, 15:51

    Norwegian akcijos krenta, nes vyriausybe atsisake skirti finansine parama. Turbut viena is nedaugelio saliu, kur valstybe atsisake remti de-facto nacionalines avialinijas.

  585. Linas K. - 2020 11 9, 16:02

    LTOU atleidžia dalį darbuotuojų: daugiausiai aviacinės saugos specialistų, kažkiek vairuotuojų ir gaisrininkų, viso 48. Turbūt tik laikinas problemų sprendimo būdas…Klausimas kiek racionalu toliau dirbti KUN ir PLQ, turint po 1-4 skrydžius per dieną priklausomai nuo savaitės dienos. Nebent cargo srautas šioks toks dar yra papildomai…Nors greičiausiai net ir laikinas užsidarymas reikštų šių oro uostų mirtį.

  586. Pranas - 2020 11 9, 16:06

    Taigi viskas, virusas baigės, išrado vakciną. Čia šiandien tokia euforija, aviakompanijų akcijos brangsta po 20% ir daugiau.

  587. Jurgis - 2020 11 9, 16:14

    Jei saviizoliacija nebereikalinga skrendant tarp raudonų šalių, o Europa visa raudona, tai skrydžiai turi akimirksniu atgyti. Kas dar stabdo tuos skrydžius, jei ne privaloma izoliacija?
    https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2020/11/09/news/nuo-pirmadienio-pokyciai-izoliuotis-reikes-atvykus-is-4-i-covid-19-zemelapi-itrauktu-saliu-17039468/

  588. Simonas Bartkus - 2020 11 9, 16:16

    Už saviizoliaciją labiau stabdo žmonių baimė ir tai, kad daug priežasčių keliauti išnaikinta (konferencijos, parodos, koncertai, sporto varžybos nevyksta; muziejai uždaryti).

  589. Saulius - 2020 11 9, 16:18

    Labai keista, kodel zmones dabar kaip niekad galedami dirbti is bet kur, nekeliauja dirbti is ten, kur silta? Gal kas numanot, kodel taip yra?

  590. Augustinas Žemaitis - 2020 11 9, 16:47

    @Saulius – kaip matau užsienyje, kas dirba iš svetur, bet dažnai tai tie patys žmonės, kurie ir šiaip dirba iš svetur (skaitmeniniai klajokliai / freelancer’iai ir pan.).

    Gal kažkaip sunku persilaužti daug kam, kas nėra bandęs, kad gali dirbti ne iš savo šalies. Sunku ir įprastu metu persilaužti – jau tada prieš pabandant, būna, žmonėms kyla visokių įsivaizduojamų ir nebūtinai logiškų kliūčių mintyse, kas neva gali atsitikti (nuo „o kas jei kaimyną užpils iš mano 3 mėn. palikto buto” iki „o ar tikrai įleis į šalį tokiam ilgam laikui”) – o čia dar pandemija tai iš karto dar papildomos kliūtys mintyse.

  591. trolis - 2020 11 9, 17:02

    keliauja dirbti is ten kur silta ir nemazai. turiu pazistamu jau dirbanciu is Malagos, Tenerifes, Balio ir pan. aisku, tai nera tiek masiska, kad pilnus lektuvus skraidintu. kaip tik ir pats monitorinu varianta, kur cia dingus, kol VNO langai neuzkalti – koks skirtumas, stebeti karantinini cirka cia ar ten, kur silta.
    airBnB kainos kritusios – gali susidereti fantastiskus dealus

  592. Augustinas Žemaitis - 2020 11 9, 17:10

    @trolis – ar tie pažįstami ir šiaip praktikuoja tai („žiemojimą svetur”), ar kas nors, kas šiaip jau dirbdavo Lietuvoje, atsiradus galimybei dėl karantino dirbti per atstumą, pirmą kartą tai pabandė?

  593. Posparnis - 2020 11 9, 17:38

    Aprašiau Delfi Pliuse savo patirtis susigražinant pinigus už neįvykusius skrydžius. Kas turite prieiga – paskaitykit.

  594. Aras - 2020 11 9, 19:55

    Turizmo koorporacijų akcijos šiandien žaliuoja dviženklais skaičiais. Novaturo, beje, irgi…

  595. Pranas - 2020 11 9, 20:11

    Wizz Air su savo neskraidančiais lėktuvais šiandien vienu metu buvo rinkos įkainotas daugiau negu bet kada per visą savo istoriją išskyrus kelias dienas šių metų vasarį.
    Turbūt galima paaiškint tuo, kad kokios Lufthansos nuostoliai turi vienu 0 daugiau ir atitinkamai tikimasi rinkos perdalijimo po atsigavimo, kai LCC bus mažiau skolose paskendę.

  596. Aras - 2020 11 9, 21:53

    Wizzair šiandien nukirpo likusį vienintelį reisą į Kiprą nuo 27 iki gruodžio vidurio.

  597. Ugnius - 2020 11 9, 22:08

    Dortmundo irgi nebepardavinėja anymore (savaitgalį dar buvo). Tai lieka tik su 2x weekly Kijevu (kažin kodėl šito dar nenuima – negi bijo airBaltic planų paleisti VNO-KBP)

  598. randomq - 2020 11 9, 22:35

    Norwegian, negavę pagalvos iš valstybės, atleidžia 1600 darbuotojų, palieka tik domestic flights, operuos 6-ais lėktuvais. Labai liūdna ir gaila, jog visi spaudė šiukštu, gink Die nepirkti neksristi su W6, tačiau neparemdami DY atvėrė plačiausius vartus W6 įsitvirtinimui (jau kelias val. Wizzair puslapy vyksta „remontai”, matyt ryt sulauksim kokių 3-4 bazuojamų lėktuvų OSL. Liūdna dovana ir emigrantams: dvi savaites prieš Kalėdas beveik visi skrydžiai Lietuvon kainavo min. 250EUR one way, prieškalėdiniai viršijo 400EUR. Matyt W6 padidins apsukas iš Torp’o, gal žiū,- ir FR kokį tai pridės.

  599. Pranas - 2020 11 9, 22:36

    Stavangerio iš Kauno irgi nelieka.

  600. Arnas - 2020 11 10, 09:03

    Ugniau, koks tikslas nuimti pelningą kryptį?

  601. Ugnius - 2020 11 10, 11:08

    Tai pelningos ir nereikia nuiminėti. Tik keista, kad iš Vilniaus visos Vakarų kryptys buvo atšauktos, o Kijevas išlieka pelningu, netgi dažnumo nereikėjo apkarpyti.

  602. Kardiobatonas - 2020 11 10, 11:11

    to Ugnius. Ukrainiečiai masiškai skraido dirbti į Lietuvą – vairuotojai, statybininkai ir t.t.

  603. Arnas - 2020 11 10, 11:53

    Pridėkim dar tai, kad Wizz liko vienintele aviakompanija, skraidančia į Kijevą iš Lietuvos, ir tik mažą dalį srauto nugriebia Belavia su jungimais per MSQ. Ir dar kuo IEV yra kitoks nei, tarkim, LTN – labai mažas atstumas, drastiškai mažinantis vienos kėdės savikainą.

  604. Jurgis - 2020 11 10, 13:06

    Kol kas niekas neatsakė į klausimą dėl airBaltic padalinio įsteigimo Vilniuje. Kas nors jau sutarta oficialiai su vyriausybe? Tuo pačiu kita mintis, kodėl Susisiekimo ministerijai nepasinaudoti susidariusia sunkia Norwegian padėtimi ir nepakvietus jos steigti padalinio Vilniuje? Kodėl Norwegian įsisteigė Rygoje, o ne Vilnuje? Kodėl nepabandyt surasti sąlyčio taškų ir neįdarbinti jos Lietuvos labui? Ar bent bandė kas nors?

  605. Simonas Bartkus - 2020 11 10, 13:12

    Jurgi, o negyveni šiek tiek tanke?

    Norwegian jau mirę, dabar dar viena konvulsija, kad antrą kartą prašys mažesnės paramos vidiniams skrydžiams Norvegijoje išlaikyti. Ar verta tampytis su jais ir tik daugiau žalos prisidaryti?

    Lietuvoje dabar vyriausybės keitimosi periodas, tai niekas negali būti sutarta: net pagal iki šiol parengtus dokumentus, projektas startuotų tik 2022 m. pavasarį, o naujoji koalicija prioritetų sąraše įsirašė peržiūrėti visą „Ekonomikos DNR” planą, tai jame pokyčių bus.

  606. Jurgis - 2020 11 10, 14:20

    Simonai, taip, exactly – tanke! Kitu atveju ir neklausčiau. Maniau su airBaltic yra kas nors sutarta ir ne žodžiu. Kas nepriklauso nuo vyriausybių pasikeitimų. Dėl Norwegian. Jei jie jau mirę de facto, tai klausimas uždarytas. Ir visgi, kam jiems tada kurtis Rygoje?

  607. Spectator - 2020 11 10, 14:52

    @Jurgis – nereikia perdėti to Norwegian centro Rygoje. Tai tiesiog back-office su skambučių centru ir kokiom dar antraeilėm funkcijom. Norwegian jau tuėjo tokį centrą anksčiau Rygoje, bet jis buvo uždarytas. Matyt pasikeitė vėl politika ir grįžo prie to, ką turėjo, turbūt kur kas lengviau grįžti į jau buvusią šalį, nei eiti į visai naują.

  608. Mindauqas - 2020 11 10, 15:09

    Ryanair atšaukė ir Stansted-Vilnius kitai savaitei

  609. Simonas Bartkus - 2020 11 10, 15:53

    įmonės, kol nebankrutuoja, tai stengiasi veiklą palaikyti visą, kokia logiška. Sunkioje finansinėje padėtyje esanti įmonė natūralu, kad nori taupyti ir call-centrą iškelti į pigesnę šalį, šiuo atveju Rygą. Jeigu norim call-centrus pritraukinėti čia daryti, gal taikykimės į visiškai kito sektoriaus įmonės, kurios finansiškai stabilesnės ir čia užsibūtų ilgiau. Mirštančio Norwegian back-office paslaugų fabrikas čia mažai naudos duotų.

    Dėl vyriausybių susitarimų: jei ką susitarė žodžiu, tai su nauja vyriausybe niekas nebegalioja. O parašyta nieko nėra, pagal dokumentus, Lietuva tik 2021 m. rudenį skelbs konkursą partnerio atrankai.

  610. Kardiobatonas - 2020 11 10, 16:15

    Kviesti Norwegian steigti atstovybę Lietuvoje tolygu prašyti manęs, kad įsteigčiau tokią atstovybę. Rezultatas būtų panašus, o Vyriausybė ar Susisiekimo ministerija net negali raštiškai patvirtinti kažkokių įsipareigojimų dėl konkurencijos. Taigi, BT sprendimas – tik jų pačių reikalas.

  611. Ugnius - 2020 11 10, 16:16

    Tai kodėl tada airBaltic paskelbė apie padalinio Lietuvoje atidarymą ? Gi 2015-2020m. sėkmingai plėtėsi VNO be jokio padalinio, tai kam dabar jiems to prireikė ? Ar irgi sėdi tanke, kad nieko negirdėjo apie politinės padangės pokyčius Lietuvoje ?

  612. Simonas Bartkus - 2020 11 10, 16:20

    Aš neturiu jokios vidinės informacijos, tai paspėliosiu. airBaltic neįkūrė atskiro UAB Lietuvoje, o įregistravo filialą. Taip jau buvo padarę kai vykdė veiklą čia 2005-2010 metais. Direktorium paskyrė esamą pardavimų atstovą, kuris jau ir dabar dirba LT. Gali būti dėl įvairių priežasčių, viena iš jų – gal planuoja įgulas darbinti vėl Lietuvoje dėl mokestinių priežasčių ar kaštų taupymo (jeigu anksčiau ar vėliau grįš prie 3 bazuojamų lėktuvų, tai gal nebenorės visų iš Rygos rotuoti, kaip darydavo iki šiol). Gal tiesiog dėl kokių tai pardaviminių veiksmų. Spėliojimui – nebūtinai tai turi reikšti kažką didelio strategine prasme.

  613. trolis - 2020 11 10, 16:56

    kas nors gali paiskinti ta fiksacija su padaliniu atidarymu? net Google turi Lietuvoje padalini ir kas is to?

  614. trolis - 2020 11 10, 16:58

    @Augustinas Žemaitis – 50/50 – dalis vazinedavo ir anksciau ziemai bet yra ir visiskai nauju, nusprendusiu isvykti. va kolega vokietis nusprende i karibus ilgam.

  615. RS - 2020 11 10, 18:10

    Kaune prieš kelis metus veikė outsourcinta įmonė, kuri aptarnavo Norwegian klientus call centro apimtyje. Kaip yra dabar nežinau, bet kažkokio didžiulio skirtumo dėl pasirinkto veiklos modelio šalies naudos prasme nematyčiau.

  616. Luna - 2020 11 11, 10:08
  617. Simonas Bartkus - 2020 11 11, 10:34

    Tai lapkričio gale bus momentas, kai Wizz lieka su vienu skrydžiu iš VNO į Kijevą, o Ryanair lieka su vienu skrydžiu iš VNO į Oslą.

    FR iš Kauno nenutrūkstamai kol kas planuojamas Lutonas ir Dublinas.

  618. Augustinas Žemaitis - 2020 11 11, 10:43

    Atrodo, natūraliai visur išnyko konkurencija – daugmaž kiekvienoje galimai dar pelningoje ar mažai nuostolingoje kryptyje konkurentai atsitraukė palikdami po vieną žaidėją – priešingai nei įprastu metu, kai į rinką, kurioje yra vietos tik vienam, ateina du ar trys ir „taško pinigus”.

  619. Simonas Bartkus - 2020 11 11, 10:47

    Matau kainodaros prasme labai skirtingas elgesys. LOT skraidina į London City ir gali šiandien nusipirkt one-way už 29EUR. SAS, tik vieninteliai kažką siūlydami iš Palangos, tai neparduoda iki kalėdų pigiau nei 400EUR roundtrip į CPH.

    Nors neatrodo sąžiningai, bet manau antra strategija dabar teisingesnė: stimuliaciją pasiekti sunku, o kam reikia skristi tikrai, kad 400EUR visai reasonable.

  620. Simonas Bartkus - 2020 11 11, 10:50

    Vis galvojau, kodėl Turkish negrįžta į RIX ir TLL, dabar tik „dašilo” man, kad gi Latvija ir Estija neleidžia Turkish skraidyti, kaip ir visiems kitiems iš trečiųjų šalių.

  621. Augustinas Žemaitis - 2020 11 11, 11:27

    Galvoju, kad tokia (PLQ-CPH) kainodara logiška tiesioginiam srautui, bet ne netiesioginiam, nes ten konkurencija didesnė ir mažesnėm kainom galima „nurinkti” tuos, kurie vis tiek skris, iš panašią paslaugą siūlančių konkurentų. Aišku, kai tokia tiesioginio srauto kainodara, tai kažkas ir tuo reisu neskris, o skris su persėdimu, pigiau, bet, manau, kai skirtumas toks (tarkim 400 ar 40 eurų) tai vis tiek labiau apsimoka 400 ir, tarkim, perpus mažiau ar dviem trečdaliais mažiau keleivių.

  622. Justinas - 2020 11 13, 01:41

    Be to, manau niekas PLQ-CPH neskrenda už savo pinigus, kas gyvena prie jūros. Trafficas yra darbinis, man teko dirbti su labai nišinės specializacijos specialistais, gyveno Plungėje ir kitur Žemaitijoje. Skraidydavo į Šiaurės šalis. Tai kaip visas bookingas atrodė. Lietuviai pasakydavo, kad jiems patogiausias išskridimo oro uostas PLQ, ir pagal tai įmonės biuras Anglijoje užbookindavo. Tam biure Anglijoje niekas neanalizuodavo, ar čia jiems nesunku iki VNO ar RIX pavažiuoti. Analogiškai, jei skandinavas skrenda į laivų statyklą, niekam ten neįdomu tos kainos. O emigrantas tai važiuos į Vilnių ir dėl mažesnio skirtumo. Tik vat VNO-CPH irgi brangu :)

  623. asi booster untuk relaktasi - 2021 08 8, 00:13

    asi booster untuk relaktasi

    Simonas Bartkus | Blog

  624. Meline - 2022 06 21, 00:35

    Su vyru esame susituokę jau apie 7 metus. Mes buvome laimingai susituokę su dviem vaikais, berniuku ir mergaite. Prieš 3 mėnesius aš pradėjau pastebėti keistą jo elgesį ir po kelių savaičių sužinojau, kad mano vyras su kuo nors susitikinėja. Pradėjo vėlai grįžti iš darbo, neberūpėjo nei manimi, nei vaikais, Kartais išeina ir net negrįžta apie 2-3 dienas. Aš padariau viską, ką galėjau, kad išspręsčiau šią problemą, bet nesėkmingai. Labai sunerimau ir man reikėjo pagalbos. Kai vieną dieną naršiau internete, aptikau svetainę, kurioje buvo pasiūlyta, kad daktaras Ige Ajayi gali padėti išspręsti santuokines problemas, atkurti nutrūkusius santykius ir pan. Taigi, pajutau, kad turėčiau jį pabandyti. Susisiekiau su juo ir jis man padarė burtą. Po dviejų dienų mano vyras atėjo pas mane ir atsiprašė už padarytą skriaudą ir pažadėjo daugiau niekada to nedaryti. Nuo to laiko viskas grįžo į savo vėžes. Mano šeima vėl laimingai gyvena kartu. Viskas dėka daktaro Ige Ajayi. Jei jums reikia burtininko, kuris galėtų burti, kuris tikrai veikia, siūlau susisiekti su juo. Jis jūsų nenuvils. Susisiekite el. paštu drigeajayi@gmail.com. Telefonas/Whatsapp 234(81)-3003-5939

  625. Gabija Elo - 2022 09 3, 13:41

    Šiandien aš labai džiaugiuosi savo šeima. Mano vardas Gabija, gyvenu JAV, vyras paliko mane vieneriems metams ir aš jį labai myliu, nuo tada ieškau kaip jį susigrąžinti. Išbandžiau daugybę variantų, bet man nepavyko, kol sutikau draugą, kuris supažindino mane su daktaru Ige Ajayi, burtininku, padėjusiu susigrąžinti vyrą po 2 dienų. Mes su vyru šiandien laimingai gyvename kartu, nes vykdžiau puikaus daktaro Ige Ajayi nurodymus. Tas Žmogus puikus, su juo galite susisiekti el. paštu: (drigeajayi@gmail.com). o jo tiesioginis kontaktinis numeris ir whatsapp yra ( 2348130035939 ) Dabar rimtiems žmonėms, susidūrusiems su šia problema, patarsiu susisiekti su juo dabar ir gauti greitą sprendimą be streso.

  626. Betty Leonard - 2022 09 12, 14:10

    Jaučiuosi tokia palaiminta savo santuokoje, kai daktaras Ige Ajayi sugrąžino mano vyrą, kuris su manimi buvo išsiskyręs gerus metus. Atvykęs iš Islandijos. Niekada negaliu jam pakankamai padėkoti už tai, ką daktaras Ige Ajayi padarė dėl manęs, padėjo mano gyvenime. Mano vyras išsiskyrė su manimi metams ir kentėjo be jo. Taigi visur ieškojau pagalbos, bet niekas nepadėjo, kol nepaskambinau daktarui Ige Ajayi. Paaiškinau jam savo situaciją ir jis pažadėjo, kad mano vyras sugrįš per 24 valandas, kol mano širdis vis dar plaka už jį. Tikėjau juo ir jis paruošė man burtą, o mano vyras man paskambino, kai pasakė daktaras Ige Ajayi. Jis maldavo ir pasakė, kad jam manęs reikia atgal, ir dabar mes vėl gyvename laimingai pastaruosius 9 mėnesius. Kiekvienas, skaitantis mano liudijimą, kuriam reikia pagalbos, turėtų susisiekti su juo. El. paštas: drigeajayi@gmail.com Taip pat galite jį Whatsapp telefonu 2348130035939

  627. Abigail Brooke - 2022 09 21, 14:28

    Mes visi turime skirtingas gyvenimo istorijas. Buvo pakilimų ir nuosmukių, bet mane labiausiai nuliūdino, kai mano sužadėtinis, su kuriuo draugavome 7 metus, pasakė, kad turėtume nutraukti santykius, aš nepatyriau tokio skausmo, kokį jaučiau tą dieną. Paklausiau jo, ką jis padarė ne taip, bet jis man pasakė, kad yra pavargęs. Po 3 mėnesių išsiskyrimo gavau liudijimą ponios, kuri gerai kalbėjo apie daktarą Igę Ajayi, burtininką, padėjusį daugeliui žmonių atkurti taiką ir meilė. namie. Aš tikrai myliu savo vyrą ir noriu, kad jis grįžtų į savo gyvenimą, todėl kreipiausi į daktarą Ige Ajayi ir pasiaiškinau, po keleto konsultacijų jis man pasakė, kokia yra problema ir ką daryti, kad atkurčiau mano santykius, padariau viską, kas man buvo liepta. paklausė ir po 48 valandų burtų mano sužadėtinis susisiekė su manimi ir dabar mes laimingai susituokę. Jei jums reikia tikro burtininko pagalbos, galite pasitikėti daktaru Ige Ajayi ir tikiu, kad jis vėl turės priežastį šypsotis. Susisiekite el. paštu: drigeajayi@gmail.com arba Whatsapp: 2348130035939

  628. Beatrice Aaron - 2022 09 26, 17:29

    Sveiki, dabar pažįstu burtų gydytoją, galite apčiuopiamai pabendrauti ir atkurti meilės gyvenimą. Tas žmogus yra visada patikimas daktaras Ige Ajayi, burtininkas, kuris pakeitė mano gyvenimą ir daugelį kitų gyvenimų, kuriuos šiandien pažįstame savo burtais. Jūs tiesiog vadinate tai meilės burtais, karjeros siekimu, sveikatos problemomis, kad ir kokia tai būtų trauma, atėjo laikas nedvejodami jumis pasirūpinti. Mano atvejis buvo gana bjaurus, kol sutikau jį, o visa kita yra istorija. Su juo galite susisiekti naudodami bet kurią iš šių WhatsApp priemonių: 2348130035939
    paštas: drigeajayi@gmail.com.

    Susitikite su juo privačiai ir vėl būkite laimingi.

  629. Kimberly Lukcas - 2022 10 12, 22:57

    Noriu be galo padėkoti šiam puikiam žmogui, vardu daktaras Ige Ajayi, šiandien esu laiminga, nes mano vyras dabar vėl kupinas meilės, vyras paliko mane dėl kitos moters tik todėl, kad turėjome mažą nesusipratimą. jis mane paliko ir pažadėjo niekada negrįžti. Visą dieną verkiau ieškodama sprendimo, kuris padėtų jį susigrąžinti. Tada pamačiau, kaip internete dalijamasi KIMBERLY LUKCAS parodymais. Nusiunčiau jam laišką ir papasakojau savo problemas, kurias turiu su vyru ir jis žada parsivežti namo po 2 dienų. iš tikrųjų jis yra nuostabus, jis padeda man susigrąžinti vyrą per 2 dienas, ką jis pažadėjo, o mano vyras sugrįš pas mane ir pažadės mylėti mane amžinai ir maldauti už skausmą, kurį man sukėlė. Aš amžinai būsiu dėkingas daktarui Ige Ajayi ir nenustosiu skelbti jūsų vardo internete, kad žmonės pamatytų, koks esate teisus. Ir noriu pasakyti visiems šioje svetainėje, kad visada būsiu dėkingas šiam vyrui DR. Ige Ajayi. už viską, ką jis dėl manęs padarė. Mano vyras grįžta su meile, rūpestingu ir žada mane mylėti amžinai. pažadą, kad visi, kuriuos pažįstu, niekada neturės santykių problemų, atsiųskite jam el. drigeajayi@gmail.com arba galite jam paskambinti WhatsApp adresu 2348130035939.

  630. Doris Vaan - 2022 10 31, 22:38

    Šiandien aš labai džiaugiuosi savo šeima. Mano vardas Doris Vaan, gyvenu JAV, vyras paliko mane vieneriems metams ir aš jį labai myliu, nuo tada ieškau kaip jį susigrąžinti. Išbandžiau daugybę variantų, bet man nepavyko, kol sutikau draugą, kuris supažindino mane su daktaru Ige Ajayi, burtininku, padėjusiu susigrąžinti vyrą po 2 dienų. Mes su vyru šiandien laimingai gyvename kartu, nes vykdžiau puikaus daktaro Ige Ajayi nurodymus. Tas Žmogus puikus, su juo galite susisiekti el. paštu: (drigeajayi@gmail.com). o jo tiesioginis kontaktinis numeris ir whatsapp yra ( 2348130035939 ) Dabar rimtiems žmonėms, susidūrusiems su šia problema, patarsiu susisiekti su juo dabar ir gauti greitą sprendimą be streso.

  631. Liza Casimero - 2022 11 21, 11:26

    Aš tiesiog turiu duoti šį liudijimą čia, meilė niekada nepasiduoda, nepraranda tikėjimo, visada yra viltinga ir ištveria visomis aplinkybėmis. Suteikiu Dievui visą šlovę, kad į mano gyvenimą atvedė daktarą Igę Ajayi. Jis gali padėti jums teisminėje byloje, vedybų, sveikatos, turto ir pan., daugiau nesijaudinkite, susisiekite su daktaru Ige Ajayi. Jis yra geriausias žinok, jis padėjo man susigrąžinti vyrą ir dabar esame labai laimingi kartu. Susisiekite El. paštu drigeajayi@gmail.com. Telefonas/Whatsapp 2348130035939

  632. Diana Diagne - 2023 01 6, 00:43

    DR VELAS PADĖDA ŽMONĖMS BET KOKIŲ TIPŲ SANTYKIŲ PROBLEMŲ IR LOTERIJAS NUMERIŲ
    Labai sunki situacija, kai lošiu loterijoje ir niekada nelaimiu, arba laimiu nedidelį fondą iki 100 dolerių, aš buvau tokio sunkaus gyvenimo auka, didžiausias kada nors laimėjęs fondas buvo 100 dolerių, ir aš Žaidžiu loteriją jau beveik 12 metų, viskas staiga pasikeičia tuo metu, kai radau paslaptį internete, liudijimą apie burtininkus, vadinamus DR WALE, kurie padeda žmonėms bet kokio tipo loterijos numeriais, kai prisijungęs prie interneto pamačiau daug gerų liudijimų apie DR VELAS. dabar aš didžiuojuosi loterijos laimėtoja, padedama DR WALE, laimėjau 1 000 0000,00 USD ir pranešu apie tai visiems, kurie visas dienas bandė laimėti loterijoje, patikėkite manimi, tai yra vienintelis būdas laimėti loterija. Dar viena gera žinia yra ta, kad DR WALE taip pat padėjo mano draugei susigrąžinti vyrą, kuris ją paliko dėl kitos moters. dabar, kai mano draugė gyvena laiminga su savo vyru. Galite susisiekti su DR WALE: 2347054019402

    DR WALE taip pat gali padėti išspręsti šią problemą

    (1) Buvusio meilužio sugrąžinimas.
    (2) Gydymas žolelėmis ir dvasinis gydymas.
    (3) Norite būti paaukštintas savo biure.
    (4) Nėštumo burtai.
    (5) Laimėkite bylą teisme.

  633. Diana Diagne - 2023 01 6, 01:01

    DR VELAS PADĖDA ŽMONĖMS BET KOKIŲ TIPŲ SANTYKIŲ PROBLEMŲ IR LOTERIJAS NUMERIŲ
    Labai sunki situacija, kai lošiu loterijoje ir niekada nelaimiu, arba laimiu nedidelį fondą iki 100 dolerių, aš buvau tokio sunkaus gyvenimo auka, didžiausias kada nors laimėjęs fondas buvo 100 dolerių, ir aš Žaidžiu loteriją jau beveik 12 metų, viskas staiga pasikeičia tuo metu, kai radau paslaptį internete, liudijimą apie burtininkus, vadinamus DR WALE, kurie padeda žmonėms bet kokio tipo loterijos numeriais, kai prisijungęs prie interneto pamačiau daug gerų liudijimų apie DR VELAS. dabar aš didžiuojuosi loterijos laimėtoja, padedama DR WALE, laimėjau 1 000 0000,00 USD ir pranešu apie tai visiems, kurie visas dienas bandė laimėti loterijoje, patikėkite manimi, tai yra vienintelis būdas laimėti loterija. Dar viena gera žinia yra ta, kad DR WALE taip pat padėjo mano draugei susigrąžinti vyrą, kuris ją paliko dėl kitos moters. dabar, kai mano draugė gyvena laiminga su savo vyru. Galite susisiekti su DR WALE per: WhatsApp / Viber: 2347054019402

    DR WALE taip pat gali padėti išspręsti šią problemą

    (1) Buvusio meilužio sugrąžinimas.
    (2) Gydymas žolelėmis ir dvasinis gydymas.
    (3) Norite būti paaukštintas savo biure.
    (4) Nėštumo burtai.
    (5) Laimėkite bylą teisme.

  634. Allison Howarts - 2023 02 17, 17:31

    Sveiki, aš esu Allison Howarts. Po daugelio metų santykių su Andersonu, jis išsiskyrė su manimi, aš iš visų jėgų stengiausi jį susigrąžinti, bet viskas buvo veltui, ilgą laiką jo taip norėjau dėl meilės, kurią myliu. jo, viskuo maldavau, žadėjau, bet jis atsisakė. Paaiškinau savo problemą savo draugei ir ji pasiūlė, kad vietoj to turėčiau susisiekti su burtų langeliu, kuris galėtų padėti užkeikti, kad jį sugrąžinčiau, bet aš esu toks, kuris niekada netikėjau burtais, neturėjau kito pasirinkimo, kaip tik pabandyti. tai, nusiunčiau jam burtų dėžutę ir jis man pasakė, kad ne bėda, kad viskas bus gerai prieš tris dienas, kad mano buvęs sugrįš pas mane prieš tris dienas, jis užkeipė ir, kaip stebėtina, antrą dieną tai buvo apie 16.00 val. Man paskambino buvęs mano buvęs, kad buvau labai nustebęs, kad atsiliepiau į skambutį ir jis tik pasakė, kad labai gailisi dėl visko, kas atsitiko, jis norėjo, kad grįžčiau pas jį, jis mane taip myli jau seniai. Buvau tokia laiminga ir nuėjau pas jį, todėl vėl pradėjome laimingai gyventi kartu. Nuo tada aš pasižadėjau sau, kad kiekvienas, kurį pažįstu, turi problemų dėl santykių, padės tokiam žmogui, nurodydamas jam vienintelį tikrą ir galingą burtų namą, padėjusį man išspręsti mano problemą. paštu: ayo@gmail.com galite rašyti jam el. laišką, jei jums reikia jo pagalbos jūsų santykiuose ar kitu atveju arba WhatsApp telefonu 2347055691377
    1) Meilės burtai
    2) Prarasti meilės burtai
    3) skyrybų burtai?
    4) Santuokos burtai
    5) Įrišimo burtai.
    6) Burų laužymas
    7) Išvaryti buvusį meilužį
    8.) Norite reklamuotis savo biure / Loterijos burtai
    9) norite, kad jūsų meilužis jus tenkintų
    Susisiekite su šiuo puikiu vyru, jei turite kokių nors problemų dėl nuolatinio sprendimo.

  635. Bisty - 2023 03 7, 18:53

    DR AYO PADĖDA ŽMONĖMS SU VISŲ RŪŠIŲ SANTYKIŲ PROBLEMŲ IR LOTERIJAS NUMERIAIS
    Situacija labai sunki, kai lošiu loto ir nelaimiu arba laimiu smulkųjį fondą iki 100 dolerių, buvau tokio sunkaus gyvenimo auka, laimėjimo fondas buvo 100 dolerių ir aš žaidžiu loto būdama 12 metų, kai radau paslaptį internete, atsiliepimus apie magai, vadinami DR AYO, kurie gali humanizuoti bet kokio tipo loterijos numerius, kai naršiau internete, pamačiau daug gerų atsiliepimų apie DR AYO. dabar turiu loterijos laimėtoją pudama DR AYO laimėjau 1 000 0000.00 USD ir pranešu žmonėms, kurie bandė laimėti loto visą dieną, kad mane aptarnautų, kad galima laimėti loterijoje. Dar viena gera žinia yra ta, kad DR AYO taip pat padeda mano draugei įveikti savo vyrą, kuris ją paliko dėl kito variklio. dabar, kai mano draugė linksminasi su savo vyru. Galite susisiekti su DR AYO: 2347055691377 ARBA el. paštu paštu: dayspell@gmail.com.
    DR AYO išspręs šią problemą
    (1) Buvusio meilužio susitaikymas.
    (2) Jūs norite būti paaukštintas savo biure.
    (3) Pilvo nėštumas.
    (4) Laimėti bylą teisme.

  636. Melody - 2023 03 9, 22:26

    DĖMESIO, MANO VARDAS MELODY WALKER:
    Ar ieškote būdo, kaip susigrąžinti santykius arba susigrąžinti buvusį meilužį? Jei taip, jums pasisekė. Internete mačiau liudijimą apie daktarą Ogundele, kaip jis padėjo kažkam susigrąžinti žmoną, ir susisiekiau su juo dėl pagalbos. Esu tokia laiminga, kad mano vyras grįžo su manimi. Daktaras Ogundele per 24 valandas sugrąžino mano vyrą su savo burtais, o jo galios yra nekenksmingos. Jei jums reikia pagalbos susigrąžinant buvusįjį ar santykius, galite susisiekti su juo WhatsApp, Viber arba telegrama: 27638836445. Jis tau padės, jis sugrąžino mano vyrą po 9 metų išsiskyrimo, susisiekite su juo šiandien ir vėl būkite laimingi savo santuoka ar santykiais.

    FYI: Šis įrašas yra mano įvertinimas, padėk man padėkoti dr. Ogundele už pagalbą.

  637. Andrea Staskova - 2023 03 21, 22:44

    Esu pilnas džiaugsmo, galėdamas čia pasidalinti šiuo liudijimu. Gavau nuostabų liudijimą apie tai, kaip DR WALE padėjo šiai moteriai išsaugoti santuoką ir padėjo jai grįžti į darbą, kur jos viršininkas planavo ją atleisti. Tačiau, kaip ji sakė, padedant DR WALE, jai viskas grįžo į savo vėžes. Perskaičiusi jos liudijimą, susisiekiau su DR WALE, nes turėjau rimtų ginčų su savo vyru, kuris ketino nutraukti mūsų dešimties metų santuoką. Kai pasakiau DR WALE’ui, kas vyksta mano santuokoje, jis man pasakė, kad mano santuokoje viskas bus gerai, ir aš juo tikėjau. Taigi jis užkeikdavo mane ir štai mano vyras vėl pradėjo su manimi elgtis gerai. Džiaugiuosi, kad gavau šį liudijimą, nes tai padėjo man rasti ramybę ir ramybės savo santuokoje. Taip pat galite susisiekti su DR WALE jo WhatsApp / Viber: 2347054019402

  638. Olivia Matis - 2023 03 23, 13:50

    Mano vyras paliko mane ir mano vaikus, nes turėjome tiek daug muštynių ir ginčų. Jo mama taip pat buvo prieš mano santuoką su juo. Aš jį labai mylėjau ir labai tikėjausi, kad kartu kursime šviesią ateitį. Aš laukiau 6 mėnesius ir jis niekada negrįžo pas mane. Taigi turėjau susisiekti su daktaru Ilekhojie, kuris padarė viską, ką galėjo, kad mus suvienytų ir atkurtų meilę bei ryšį, kuriuo kadaise dalijome. Jis grįžo namo po 3 dienų, kaip mane patikino daktaras Ilekhojie, ir aš tikrai nustebęs dėl jo nuostabių darbų. Jūs taip pat galite gauti šią didelę pagalbą ir gyventi taip, kad būtumėte jam dėkingi, nes jis niekada nieko nenuvilia. Susisiekite su gydytoju Ilekhojie. „WhatsApp“ jam paskambinti 2348147400259

  639. Alexandra Popp - 2023 05 8, 19:44

    Sveiki visi, DR WALE dėka esu apimtas džiaugsmo. Mano vyras prieš kelerius metus mane paliko dėl kitos moters ir aš buvau labai sugniuždyta, nes niekada jam nieko blogo nepadariau, likau su dviem vaikais ir mažai apmokamu darbu. Jau beveik pasidaviau, kol internete pamačiau liudijimą apie DR WALE ir nusprendžiau su juo susisiekti. Paaiškinau jam savo problemą ir jis patikino, kad po kelių savaičių pamatysiu teigiamą rezultatą. Nenuostabu, kad kitą dieną po burto grįžo mano vyras, prašydamas manęs atleisti ir pažadėjo niekada nepalikti. Mano vyras grįžo jau aštuonis mėnesius ir mes niekada neturėjome jokių problemų, džiaugiuosi, kad neabejojau DR WALE, nes jis tikrai gali išspręsti bet kokias problemas greitai palengvindamas, taip pat galite susisiekti su juo dėl pagalbos dabar per WhatsApp / Viber: 2347054019402

  640. Kadidiatou Diani - 2023 05 10, 23:43

    Mano buvęs vyras ir aš visada sugebėjome išlikti draugiški po skyrybų 2017 m. vasario mėn. Bet aš visada norėjau su juo vėl susitikti, tereikėjo apsilankyti šioje burtų ratų svetainėje praėjusį gruodį, nes mano svajonė buvo pradėti Nauji metai su vyru ir laimingai gyventi su juo. Šis burtų raitininkas paprašė konkretaus meilės burto man ir mano vyrui, ir aš jį sutikau. Ir šis galingas burtininkas pradėjo veikti savo magiškai. Ir praėjus kelioms savaitėms po to, kai man suveikė šis burtų raitiklis, mano vyras man paskambino, kad vėl būtume kartu, ir gailėjosi dėl visų savo neteisingų poelgių. Mano burtai veikia, nes spėkite: mano „vyras“ grįžo ir ruošiamės kuo greičiau kreiptis į teismą ir atsiimti skyrybų dokumentus. Tai ne kas kita, kaip stebuklas. Ačiū DR WALE už jūsų galingus burtus. Žodžių neužtenka. WhatsApp / Viber: 2347054019402

  641. Trinity Rodman - 2023 05 13, 00:08

    JUMS SKUBIAI REIKIA RAKETO RATUKO, KURI PADĖTŲ SUGRĄŽINTI BUVUSI PARTNERIS DR WALE YRA JUMS TINKAMAS ŽMOGUS. WHATSAPP/VIBER: 2347054019402

    SVEIKAS, Ieškau pagalbos, kaip susigrąžinti savo buvusį mylimąjį, kuris išsiskyrė su manimi prieš trejus metus… Mane sukrėtė išsiskyrimas ir vos nenorėjau nusižudyti, bet dėkoju Dievui, kad gavau susisiekite su DR WALE, dvasiniu tėvu, padėjusiu man susigrąžinti buvusį mylimąjį po ilgų pagalbos ieškojimų įvairiose vietose. Kai susisiekiau su DR WALE, viską jam paaiškinau, todėl jis pasakė man savo padrąsinančius žodžius ir pasakė, kad paruoš man burtą, kuris padės susigrąžinti buvusį meilužį per kelias savaites. patikėjo jo žodžiais, nes mane nukreipė draugas, kuriam jis padėjo, ir dabar mano buvęs mylimasis grįžo ir mes laimingai gyvename kartu, kad kitą mėnesį susituoktume. Jei jums reikia kokios nors pagalbos, pavyzdžiui, susigrąžinti meilužį, loterijos laimėjimo burtus, juodosios magijos burtus E.T.C. Tada siūlau susisiekti su DR WALE dabar per jį
    WhatsApp / Viber: 2347054019402

  642. Matilda Nilden - 2023 05 31, 09:26

    Sveiki visi čia esantys!! Mano sužadėtinė lesbietė, kuri mane paliko, grįžo, noriu su jumis visais šioje svetainėje pasidalinti savo liudijimu, kad tai mano laimė, pernai žmona lesbietė paliko mane dėl kitos moters, ji palieka mane vieną ir aš jos pasiilgau, nes viskas buvo taip sunku man, nes aš tikrai ją labai myliu, nepraradau vilties ir stengiuosi ją susigrąžinti, kai ieškojau internete ir skaičiau daktaro WALE liudijimus, kaip jis padėjo žmonėms ten susigrąžinti Buvęs meilužis, aš turėjau nėra kito pasirinkimo, kaip ieškoti pagalbos, aš susisiekiau su daktaru WALE ir paaiškinau jam savo problemą, dr. WALE Garantuokite, kad nesijaudinsiu, tai padės man užkalbėti meilės kerus, sugrąžins mano žmoną lesbietę ir užtikrins mane per trumpą laiką. Savaitę, tai buvo tarsi magija, mano žmona, kuri mane paliko, būtinai grįš atgal, negalėjau patikėti, kai ji paliko kitą moterį ir ji grįžo pas mane su tokia meile ir rūpestinga valia dabar yra kartu, aš niekada to nepamiršiu pagalba, kurią man padarė daktaras WALE – meilės burtai, sugrąžinę mano žmoną. Jei esate čia ir jums reikia pagalbos susigrąžinti buvusįjį, susisiekite su gydytoju WALE per WhatsApp / Viber: 2347054019402

  643. Juka Momiki - 2023 06 15, 01:45

    Noriu paliudyti apie galingą DR WALE, kad išgelbėjo mano santuoką. Turiu būti vienas iš nedaugelio, kuriems nėra sunku parodyti ir pasakyti žmonėms, koks esu dėkingas už tai, kad mano santuoka buvo melodinga ir sklandi. Stengiamės pozityviau vertinti savo santuoką su vyru, atrodo, kad tai truko amžinai. Kita ponia atėmė iš manęs mano vyrą ir jie abu persikėlė į kitą vietą. Aš verkiau ir ieškojau, kad jis sugrįžtų, bet jis atsisakė priimti mano skambučius ir grąžinti žinutes. Mano draugas supažindino mane su galingu burtininku, pavadintu DR WALE, kuris padėjo man išlieti labai galingą meilės burtą, kuris per kelias savaites sugrąžino mano vyrą. Nustebau ir nustebau, kai dėl galingo DR VELO meilės burto mano vyras paskambino prašydamas atleidimo. Jei turite kokių nors problemų dėl santuokos ar santykių, susisiekite su DR WALE šiais būdais. Galite jam paskambinti arba parašyti tiesiogiai per WhatsApp/Viber: 2347054019402

  644. Sharon Bellnet - 2023 06 16, 18:40

    Su vyru esame susituokę jau apie 7 metus. Mes buvome laimingai susituokę ir turime du vaikus, berniuką ir mergaitę. Prieš 3 mėnesius pradėjau pastebėti keistą jo elgesį, o po kelių savaičių sužinojau, kad mano vyras su kuo nors susitikinėja. Grįžo vėlai iš darbo, beveik nebesirūpino nei manimi, nei vaikais. Būna, kad išeina ir net 2-3 dienas negrįžta namo. Dariau viską, ką galėjau, kad išspręsčiau šią problemą, bet nesėkmingai. Labai jaudinausi ir man reikėjo pagalbos. Vieną dieną naršydamas internete aptikau svetainę, kurioje buvo pasiūlyta, kad daktaras Ige Ajayi gali padėti išspręsti santuokines problemas, pataisyti nutrūkusius santykius ir pan. Taigi pagalvojau, kad reikia pabandyti. Susisiekiau su juo ir jis mane užkalbino. Po dviejų dienų mano vyras atėjo pas mane ir atsiprašė už padarytą skriaudą ir pažadėjo daugiau niekada to nedaryti. Nuo to laiko viskas grįžo į savo vėžes. Mano šeima vėl laimingai gyvena kartu. Viskas dėka daktaro Ige Ajayi. Jei jums reikia burtininko, kuris galėtų išburti, kuris iš tikrųjų veikia, siūlau susisiekti su juo. Jis jūsų nenuvils. Susisiekite el. paštu drigeajayi@gmail.com. Telefonas/Whatsapp 2348130035939

  645. Amanda Stepfan - 2023 07 9, 11:02

    Mano brangūs draugai internete, mano vardas yra Amanda Stepfan. Aš gyvenu JAV, Ohajo valstijoje, turiu duoti šį stebuklingą liudijimą, kuris iki šiol toks neįtikėtinas. Prieš 2 metus turėjau problemų su buvusiu vyru, dėl kurios išsiskyrėme. Aš vėl nebuvau savimi, jaučiausi tokia tuščia savyje, mano meilė ir finansinė padėtis pablogėjo, kol mano artimas draugas papasakojo apie burtininką, padėjusį jai išspręsti tą pačią problemą, jo vardas yra daktaras Ige Ajayi. Išsiunčiau el. laišką rašybos vykdytojui ir papasakojau jam savo problemą ir padariau tai, ko jis manęs prašė, kad trumpai sutrumpinčiau istoriją. Dar nesupratau, kas atsitiko, mažiau nei dvi dienas mano vyras man paskambino ir pasakė, kad grįžta pas mane, aš labai džiaugiuosi, kad jis grįžo pas mane. Įdomiausia istorijos dalis yra ta, kad esu nėščia. Dėkoju daktarui Ige Ajayi, kad išgelbėjote mano santuoką ir už tai, kad išgelbėjote kitus. Tęskite savo gerą darbą, jei jus domina, susisiekite su puikiu burtininku. pašto adresas: drigeajayi@gmail.com. susisiekite su juo Whatsapp 2348130035939.

  646. Marcus Lorenzo - 2023 07 18, 18:13

    Mano žmona paliko mane dėl kito vyro po 3 santuokos metų. Bandžiau su ja susitaikyti visomis priemonėmis, bet ji niekada nesutiko grįžti namo sakydama, kad jai nuobodu santuoka. Ieškojau būdų, kaip ją susigrąžinti, kai sutikau liudijimą apie seną vyrą, vardu daktaras Ilekhojie, ir apie tai, kaip jis padėjo daugeliui žmonių. Susisiekiau su juo ir papasakojau visas savo problemas. Aš niekada netikiu dvasiniu darbu, bet mylėjau savo žmoną ir desperatiškai nenorėjau sugriauti savo mielos šeimos. Jis man pasakė viską, ką turėjau padaryti, ir per 3 dienas mano žmona paprašė grįžti namo pas mane ir vaikus. Dabar praėjo 4 mėnesiai ir viskas gerėja. Jei išgyvenate santuokos / santykių sunkumus ir norite greito sprendimo, pasikalbėkite su dr. Ilekhojie. „WhatsApp“ jam paskambinti 2348147400259

  647. Joakim Persson - 2023 07 21, 10:38

    Sveiki, žiūrintieji internete, noriu pasidalinti savo liudijimu apie tai, kaip man padėjo susigrąžinti žmoną. Buvau apgavikas, o žmona kelis kartus mane pagavo. Bandžiau susitvarkyti ir kiekvieną kartą apgaudinėdavau vis iš naujo. Manau, nesupratau, ką ji man reiškia, kol nepaliko manęs ramybėje. Pradėjau ieškoti būdų, kaip ją susigrąžinti, bet atrodo, kad niekas nevyksta tobulai, kol aptikau straipsnį apie DR WALE, kuris padėjo daugeliui žmonių visame pasaulyje susigrąžinti santykius. Susisiekiau su juo jo WhatsApp numeriu 2347054019402 ir jis patikino, kad mano žmona po kelių savaičių sugrįš pas mane su savo galinga magija, o aš sumokėjau šiek tiek eurų už darbui reikalingas medžiagas. Keista, bet mano žmona grįžo namo po kelių savaičių sakydama, kad vis dar mane myli, ir aš prisiekiau daugiau niekada jos neapgaudinėti. Viskas DR WALE dėka. WhatsApp / Viber: 2347054019402

  648. Stefanie Gragt - 2023 07 23, 20:39

    Niekada netikėjau, kad po didelio nusivylimo vėl būsiu laiminga. Mano vyras po šešerių santuokos metų mane atstūmė tik todėl, kad sutiko kitą moterį ir paliko mane bei vaikus kentėti. Vieną dieną, kai skaičiau žiniatinklį, netikėtai aptikau įrašą apie tai, kaip didysis burtininkas DR WALE padėjo žmonėms atkurti iširusias santuokas ir santykius bei išgydyti ligas. Aš nedelsdamas jam kreipiau pagalbos, kad padėtų savo situacijai per WhatsApp: 2347054019402 Jis liepė nesijaudinti, kad mano vyras grįš pas mane maldaudamas ir liedamas atleidimo ašaras. Esu tokia laiminga, kad mano vyras iš tikrųjų grįžo pas mane po savaitės, kai paklusau DR WALE žodžiams ir nurodymams. Susisiekite su juo šiandien dėl bet kokių problemų, kad gautumėte ilgalaikį sprendimą:
    Jei norite susigrąžinti savo buvusį meilužį.
    Jei norite išsigydyti nuo herpeso, miomų vėžio ir kitų ligų.
    Nori būti turtingas ir žinomas.
    Norite būti paaukštintas savo biure.
    jei norite laimėti nerimą keliančias teismo bylas.
    Norite, kad jūsų vyras / žmona būtų jūsų amžinai.
    jei norite išsiskirti arba nutraukti skyrybas.
    Nėštumo burtai norint pastoti ir pagimdyti kūdikį.
    Susisiekite su DR WALE per: WhatsApp / Viber: 2347054019402 kad gautumėte ilgalaikį visų problemų sprendimą.

  649. Sarina Bolden - 2023 07 25, 23:58

    Noriu pasidalinti savo liudijimu su tais, kurie savo santuokoje kenčia nuo trečiųjų šalių. Mano vyras pradėjo matytis su mergina iš kito kvartalo, aš su ja susidūriau, kad paliksiu vyrą vieną, ji neklausė, o mano vyras nenustojo pas ją eiti net po to, kai susimušėme. pamažu vyras mane paliko del mergaites, buvau tokia nusivylusi, kad norejau issiskirti su vyru, nes santuoka nebepadejo. Kol nepamačiau komentaro apie DR WALE, kaip jis padėjo žmonėms jų santykių ir santuokos klausimais. Aš pasiekiau jį ir jis padėjo man dar kartą gyvenime parodyti meilę, mano vyras grįžo namo, mano šeima vėl susivienijo. Žinau, kad daugelis žmonių kenčia nuo širdies skausmo taip pat, kaip tada jaučiausi aš, todėl skiriu laiko pasidalinti su tais, kuriems reikia pagalbos. susisiekite su DR WALE WhatsApp/Viber: 2347054019402

  650. Amine Talal - 2023 07 29, 04:52

    Esu vienas iš tų žmonių, kurie pasakė: „Niekada neskambinsiu ekstrasenso, mago ar bet ko kito“, kad padėtų man išspręsti mano problemas, o ne iš visų meilės problemų, bet aš pasiekiau tašką, kai žinojau, kad man reikia kokių nors patarimų, ir Labai džiaugiuosi, kad radau šį žmogų, vardu DR WALE. Kai vos nepraradau žmonos per vieną iš mūsų kvailų muštynių (ji išsiskyrė su manimi), maniau, kad viską praradau. verkiau visą dieną ir galvojau, kad ji daugiau niekada pas mane negrįš. Aš perskaičiau tiek daug liudijimų apie DR WALE meilės burtus, kaip jis padeda susigrąžinti buvusį meilužį. Greitai jį naudoju „WhatsApp“ ir susigrąžinu žmoną su jo meilės burtais. Ir kai buvau beviltiškiausia, jis manimi nepasinaudojo. Jūs atlikote labai gerą paslaugą žmogui, kurio tikrai reikia. Nežinau, kaip tu tai padarei, ar kaip ši magija veikia, bet žinau tik tai, TAI VEIKIA!! mes su žmona laimingai grįžome kartu, ir aš visada būsiu dėkingas DR WALE’ui. Susisiekite su juo per WhatsApp / Viber: 2347054019402

  651. Teresa Abilleira - 2023 07 31, 23:29

    Laba diena visiems, esu čia, kad paskleisčiau šią gerą žinią visam pasauliui apie tai, kaip susigrąžinau buvusį vyrą. Viskas prasidėjo nuo to, kad mano vyras apgaudinėjo mane su kita moterimi, jam nežinodamas, kad moteris yra burtininkė, moteris užkalbina mano vyrą, dėl ko mano vyras pakeitė savo jausmus man ir vaikams ir sulaužė mūsų penkerių metų santuoką. Buvau sutrikusi ir patiriau stresą dėl vienišos motinos skausmų, todėl paskambinau draugei ir paaiškinau jai savo vedybinius iššūkius, ji nurodė ir nurodė man susisiekti su šiuo puikiu galingu burtininku vardu DR WALE. Pagrindinė priežastis, kodėl ji nurodė Aš susisiekiau su DR WALE dėl to, kad pastaruoju metu ji internete perskaitė kai kuriuos liudijimus, kuriuos kai kurie žmonės parašė apie galingą burtų ratuką DR WALE, ir aš buvau labai patenkinta, todėl nusprendžiau kreiptis pagalbos į jį, o jis puikiai atliko savo darbą. užkeikdamas savo vyrą ir panaudodamas kitos moters galias, dėl kurių jis sugrįžo pas mane ir maldavo atleidimo. Aš nenustosiu skelbti jo vardo tinkle dėl jo atliekamų gerų darbų. Visi, turintys problemų dėl santuokos, skyrybų, prarastų meilužių ar su santykiais susijusių problemų, galite susisiekti su WhatsApp/Viber: 2347054019402

  652. Hermoso Fuentes - 2023 08 8, 00:14

    Tai mano liudijimas apie gerą DR WALE darbą, kuris man padeda. Atsiprašau, kad įtraukiau tai į tinklą, bet aš turėsiu, dėl šio geriausio pasaulio burtininko, kuris sugrąžino mano vyrą, kuris mane paliko pastaruosius ketverius metus, galiausiai sutikau šį vyrą tinklaraščio svetainėje, kurią paskelbė vienas iš klientų. norėdamas padėti, aš jam viską paaiškinau, o jis papasakojo apie rašybos mašiną, apie kurią buvo girdėjęs, ir davė man savo WhatsApp kontaktą, kad galėčiau parašyti burtininkui ir papasakoti apie savo problemas. Aš paėmiau numerį ir parašiau jam, pasakiau jam, kad išgyvenu sunkų laikotarpį, iš ten jis manęs paprašė sumokėti už visas medžiagas, kurias aš sumokėjau. taip pat didžiausia mano nuostaba buvo mano vyras. Noriu pasakyti ačiū šiam teisingam ir nuoširdžiam burtininkui, pone, viskas, ką man pasakėte, įvyko, ir ačiū, pone. Prašau, noriu pasakyti visiems, ieškantiems kokio nors savo problemos sprendimo, patariu maloniai pasikonsultuoti su šiuo burtininku, jis tikras, jis yra galingas ir kad ir ką pasakytų burtininkas, tai kas nutiks, nes pasakė, kad atsitiko. Su juo galite susisiekti: jo WhatsApp/Viber: 2347054019402

  653. Lizeth Caicedo - 2023 08 9, 21:13

    Problemos su sužadėtiniu gali būti labai nerimą keliančios, ypač kai jis yra tas, kurį mylėjai visą savo gyvenimą ir jis buvo priežastis, dėl kurios tu vis dar gyvas. Aš pradėjau turėti problemų su savo vyru keletą mėnesių nežinojau, kas per problema arba kas atsitiko tik tada, kai sužinojau, kad įsitraukė kita moteris, aš nežinojau, ką daryti, buvau sutrikęs dariau viską, ką galėjau, bet man nieko neatsitiko tik tada, kai turėjau omenyje šį puikų burtininko, kuris pasakiau viską, ką einu tuo metu ir jis man pasakė nepanikuoti, kad viskas bus gerai, kad jei tikrai mes turėjome būti, kad jis grįš, aš padariau viską, ką jis man liepė daryti, ir šiandien mes vėl susituokę su dviem gražiais vaikais negaliu pakankamai padėkoti šiam vyrui, todėl nusprendžiau pasidalinti savo patirtimi su visu pasauliu, jei išgyvenate panašią situaciją arba, blogiausia, kad viltys neprarandamos, šis puikus žmogus gali viską pakeisti arba jūs išgyvenate sunkius gyvenimo dalykus Nesvarbu, ar tai būtų liga, galite susisiekti su šiuo puikiu burtininko vardu DR WALE, kad gautumėte pagalbos per jo WhatsApp / Viber: 2347054019402

  654. Aoba Fujino - 2023 08 13, 01:20

    Kaip aš galiu tai paaiškinti pasauliui, kad yra vyras, vardu DR WALE, padėjęs man susigrąžinti buvusį meilužį ir atstatyti įsčias. kai buvo prarasta visa viltis. Aš ir mano mylimasis buvome susituokę pastaruosius šešerius metus ir neturėjome vaiko, kurį gyvenome laimingai. Iki vienos dienos, kai turėjome nesusipratimą, nes negalėjau turėti jam vaiko, todėl jis nusprendė gyventi mane dėl kitų moterų, aš buvau tokia liūdna ir nusivylusi ir net negalėjau valgyti, kol vieną dieną naršiau Internetas, kuriame mačiau moterį, vardu Jennifer, liudijančią apie burtininko skambutį DR WALE, kuri padėjo jai sugrąžinti savo vyrą namo, todėl nusprendžiau pabandyti susisiekti su burtininku DR WALE, todėl paaiškinsiu visas savo problemas DR WALE ir jis man pasakė, kad neturėčiau jaudintis, kad jis padės man išspręsti mano problemą, kad mano mylimasis grįš namo, mano didžiausiai nuostabai po kelių savaičių mano vyras pradėjo man skambinti ir maldauti atleidimo, tai dabar tikrai stebuklas mes vėl grįžtame kaip vyras ir žmona, praėjus savaitei po to, kai mano įsčios buvo atkurtos, o dabar jau praėjo mėnuo, dėkoju DR WALE, daugiau nesijaudinkite, nes DR WALE yra čia, kad padėtų jums visiems, aš padarysiu jums paslaugą. mano nukritęs jo WhatsApp/Viber: 2347054019402

  655. Alessia Russo - 2023 08 19, 00:45

    MANO partneris ir aš bandome susilaukti kūdikio jau daugiau nei trejus metus, ėjome į vaisingumo kliniką maždaug septynis mėnesius, kol kas nors mums liepė susisiekti su šiuo burtininku, kuris yra toks galingas. Susisiekėme su juo šiuo WHATSAPP 2347054019402. mes jam pasakėme savo problemą, jis pasakė mums, kad pastosime 2023 m. vasarį arba 2023 m. kovą, bet po trejų metų bandymų buvome tokioje vietoje, kur buvome pasirengę išbandyti bet ką. Ir aš džiaugiuosi, kad atvykome į DR WALE. Kadangi jo nėštumo burtai leido mums atsipalaiduoti, ir aš nuoširdžiai tikiu, kad jis ir jo dievai mums taip pat padėjo, esu dėkingas už viską, ką jis padarė. susisiekite su juo per WhatsApp / Viber: 2347054019402 jei bandote susilaukti kūdikio arba norite susigrąžinti savo meilužį. Jis turi galių tai padaryti, jis padarė mano,

    Neturiu daug laiko praleisti internete), todėl dalinuosi šiuo nuostabiu liudijimu su jumis visais, kurie susiduria su ta pačia problema. Taip internetiniai patarimai gali padėti išspręsti jūsų problemą.

    1. Meilės burtai
    2. Išgydytas nuo herpeso, vėžio, ŽIV ir kitų ligų
    3. Skyrybų burtai
    4. Santuokos burtai
    5. Įrišimo burtai
    6. Išsiskyrimo burtai
    7. Išvyk buvusį meilužį.
    8. Norite būti paaukštintas savo biure.
    9. Vaisingumo burtai / nėštumo burtai
    10. Laimėk Powerball loteriją

    Taip pat galite susisiekti su juo bet kokiu burtu, kurį norite, kad jis padarytų už jus dar kartą ačiū DR WALE už man pagalbą

  656. Ella Toone - 2023 08 19, 23:18

    Negaliu nustoti dėkoti DR WALE už tai, kad padėjo susigrąžinti mano merginą, kuri paliko mane dėl kito vyro savo darbo vietoje. Buvau šokiruotas, kai ji išsiskyrė su manimi ir man reikėjo pagalbos, bet viskas, ką padariau, kad atgaučiau jos nugarą, nepavyko. . Jei ne DR WALE, su kuria susipažinau internete, įsikišimo, nebūčiau susigrąžinęs savo merginos, nes DR WALE paruošė meilės burtą, kuris per kelias dienas ją sugrąžino pas mane. Myliu savo merginą ir džiaugiuosi, kad vėl ją susigrąžinau. Ačiū, DR WALE, ir pažadu pasidalinti savo patirtimi su jumis su visais, kad visi, kuriems reikia pagalbos, taip pat galėtų gauti pagalbos, nes jūs esate geras ir nuostabus žmogus, kurį Dievas atsiuntė padėti tiems, kuriems reikia pagalbos. jo kontaktinė informacija, jei jums prireiktų jo pagalbos. WhatsApp / Viber: 2347054019402

  657. Victoria Enzo - 2023 08 30, 17:10

    Aš tiesiog apmaudu, kad tiek daug kartų buvau apgauta. Ačiū, daktare Ilekhojie, norėjau, kad būčiau jus radęs anksčiau, sutaupęs daug skausmo ir pinigų. Išbandžiau daugybę burtų ratukų, baltosios magijos, energijos gydytojų. Aš bandžiau ir nė vienas iš jų nepadėjo. Jie pažadėjo man mėnulį ir kad susigrąžinsiu buvusį vyrą, nes viskas buvo sudėtinga ir mano vyras išsikraustė. Išleidau pakankamai pinigų savo svajonių kelionei į Pietų Ameriką, bet kokia prasmė leistis į svajonių kelionę be savo gyvenimo meilės. Daktaras Ilekhojie suteikė man vilties ir jo sąžiningumas yra gaivaus oro gurkšnis. Dabar aš grįžau kartu su vyru ir savo vaikų tėvu ir viskas klostosi sklandžiai. Dėkojame už pagalbą Dr. Skambinkite/Whats-app: ( 2348147400259)

  658. Enika Ballow - 2023 09 8, 11:41

    Mano vyras po trejų (10) santuokos metų mane atstūmė vien dėl to, kad kita moteris jį užkeikė ir jis paliko mane ir mūsų 3 vaikus kentėti. Negaliu paleisti, nes tikrai myliu savo vyrą, o vaikai nuolat klausia apie savo tėvą. Vieną dieną, kai skaičiau žiniatinklį internete, pamačiau įrašą apie tai, kaip daktaras Ilekhojie padėjo daugeliui žmonių susigrąžinti santykius ir santuoka. Susisiekiau su juo ir viską paaiškinau. jis pažadėjo man padėti susigrąžinti vyrą. Aš juo tikėjau ir pasitikėjau. Jis davė man nurodymus, kurių aš uoliai vykdau. Mano vyras sugrįžo ir man bei vaikams nežinomas, mano vyras nupirko mums naują namą Dubajuje ir dabar gyvename laimingai. Aš pažadėjau daktarui Ilekhojie, kad viską papasakosiu pasauliui… Dr. Ilekhojie dėka žemiau pateikiami jo kontaktiniai duomenys. Galite susisiekti su daktaru Ilekhojie iš bet kurios pasaulio vietos.

    WHATSAPP/SKAMBINTI telefonu ( 2348147400259)

  659. Anna Ramsey - 2023 09 18, 02:47

    Su DR WALE galite susigrąžinti savo buvusįjį ir išgydyti savo nevaisingumo problemas
    Kai susipažinau su DR WALE, mano vyras išsiskyrė su manimi, nes buvau 41 metų nevaisinga moteris ir išgyvenu 23 metus. Buvau sugniuždyta ir sutrikusi kaip savo amžiaus moteris, kol prisijungiau prie interneto ir ieškojau pagalbos, kaip susituokti, tada sutikau DR VELĄ. Praėjus kelioms savaitėms po to, kai susisiekiau su DR WALE, mano buvęs vyras grįžo namo ir prašė, kad atleisčiau ir atsiimčiau jį po šešių mėnesių skyrybų. Priėmiau jį atgal ir tada pasakiau DR WALE apie savo nuogumą, kad jis man padėtų. Jis padarė vaisingumo burtus ir po kelių savaičių, kai jį baigiau, aš pastojau. Mano vyras pastojo ir aš pagimdžiau sūnų. Šiuo metu esu gražaus sūnaus mama ir džiaugiuosi savo santykiais. Visa tai dėka DR WALE ir jo nuostabaus darbo. Susisiekite su DR WALE per WhatsApp / Viber / Telegram: 2347054019402

  660. Elira Torre - 2023 10 5, 21:31

    Negaliu pamiršti, kaip DR WALE padėjo man atkurti santuoką po devynių mėnesių išsiskyrimo su žmona iš kivirčo ir ji išėjo ir niekada negrįžo pas mane, aš padariau tiek daug, kad ją susigrąžinčiau, bet niekas nepasisekė iki tol, kol pamačiau komentarą internete, kai kažkas liudijo, kaip DR WALE padėjo jai susigrąžinti vyrą, taip aš susisiekiau su juo per jo WhatsApp ir, parašęs savo problemą, jis patikino, kad padės man susigrąžinti žmoną. Praėjus kelioms dienoms po meilės burto ir po to, kai jis tai padarė, mano žmona grįžo namo ir maldavo, kad šiandien jai labai gaila, aš grįžau su savo žmona ir mes abu laimingi ir vėl gyvename kartu. Žinau, kad yra daug žmonių, kurie nori susigrąžinti savo meilę, susisiekite su DR WALE, nes jis yra puikus atsakymas į jūsų problemą, jo kontaktiniai duomenys yra: WhatsApp/Viber/Telegram: 2347054019402

  661. Angelina Brooks - 2023 10 16, 14:42

    Mačiau nuostabų Helmos liudijimą susitaikymo puslapyje apie gerus daktaro Ilechodžie darbus. Niekada netikėjau, nes apie tokį stebuklą dar nebuvau nieko girdėjęs. Niekas nebūtų galėjęs manęs tuo įtikinti tol, kol daktaras Ilechojie nepadarė nuostabaus darbo už mane, atkūrusį mano iširusią santuoką po šešių mėnesių išsiskyrimo. Buvau tikrai šokiruota, kai mano vyras atsiklaupė prašydamas atleidimo, kad priimtu jį atgal. Man tikrai trūksta žodžių, kad parodyčiau savo dėkingumą daktarui Ilekhojie už tai, ką jis padarė dėl manęs ir visos mano šeimos. Esame laimingi kartu ir mano namuose tvyro ramybė. Visa tai įmanoma dėl jo susitaikymo burtažodžio. Susisiekite su juo dabar dėl bet kokios jums reikalingos pagalbos per Whatsapp / skambinkite / viber: 2348147400259

  662. Liucija Di Guglielmo - 2023 10 21, 17:15

    DR WALE gimė gabių ekstrasensų šeimoje. Jo tėvas mokėjo skaityti mintis ir mėgo sakyti žmonėms, ką jie galvoja. Jo mama taip pat mokėjo skaityti mintis, bet turėjo aukštesnę galią. Ji buvo palaiminta gebėjimu susikoncentruoti į žmogaus troškimą ir jį įgyvendinti!
    Ar gyvenime reikia rasti pusiausvyrą ir laimę?
    Įgyvendinti savo gyvenimo tikslą ir likimą?
    DR WALE ir septintoji dvasia, dar vadinama didžiosiomis galiomis, pasiruošusi atsakyti!!
    1. Pataisykite nutrūkusius santykius ir atkurkite santuokas (sujunkite įsimylėjėlius)
    2. Sugrąžinkite prarastą meilę (buvęs meilužis)
    3. Magiškas žiedas ir dvasinė apsauga,
    4. darbas Paaukštinimas ir palankumas,
    5. Išvyk piktąją dvasią ir raganavimą,
    6. Šlovė ir turtas,
    7. Atšaukti teismo bylas, skyrybų bylas ir skolų panaikinimą
    8. Vaistažolės nuo LPL ir lėtinių infekcijų bei ligų,
    9. pinigų ritualai,
    10. Sugrąžinti pavogtas prekes ir likimo išieškojimą,
    11. Greita pardavimo dalis prekybininkams,
    12. Būkite paaukštinti darbe,
    13. Susituok su tikrąja savo gyvenimo meile,
    14. Proto valdymas ir skaitymas,
    15. Atšaukite nukentėjusių asmenų keiksmus ir sustabdykite blogus sapnus,
    16. Atsisakykite blogų įpročių dalies,
    17. Surask tikrą meilužį,
    18. Vaisingumo žolės,
    19. Nustokite sukčiauti partneriu,
    20. Apsivalymas nuo nesėkmės (pašalinkite blogus burtus)
    21. Nukreipkite ateities problemas… ir t.t
    WhatsApp / Viber 2347054019402

  663. Benjamin Claude - 2023 10 23, 18:48

    Esu čia, kad visus apšviesčiau apie gerus daktaro Ilekhojie darbus. Aš ir mano buvusi žmona jau 2 metus turėjome problemų ir bandėme konsultuotis ir kalbėtis su savo tėvais, bet niekas nepadėjo. Mes kovojame dėl visko ir išsiskyrimas buvo neišvengiamas, kol nepamačiau daktaro Ilekhojie apžvalgos. Susisiekiau su juo ir informavau apie savo būklę. Jis pažadėjo atlikti susitaikymo ritualą, kuris užtikrins, kad tarp manęs ir žmonos atkurtas ryšys. Jau praėjo savaitė, kai kreipiausi į jo pagalbą, o mano ir žmonos reikalai pradeda gerėti. Vėl pradėjome gyventi tame pačiame miegamajame ir abu informavome savo advokatus, kad atidėtų skyrybų planus. Dabar esu toks laimingas, kad vėl galiu džiaugtis savo žmona. Susisiekite su gydytoju Ilekhojie, jei turite problemų santuokoje. WhatsApp/Telegram 2348147400259

  664. Imelda Diamante - 2023 10 26, 11:38

    Džiaugiuosi, kaip patikėjau labai sąžiningam vyrui, kuris po beveik metų išsiskyrimo sugrąžins mano buvusį vyrą. Prieš susitikdamas su gydytoju Ilekhojie, ieškojau daugybės svetainių, ieškodamas būdų, kaip susigrąžinti savo buvusį vyrą po to, kai jis be jokios priežasties paprašė skirtis. Buvau sugniuždyta, bet daktaras Ilekhojie suteikė man vilties ir patikinimo, kad jis bus sugrąžintas pas mane. Po susitaikymo burtažodžio mano vyras paskambino po dviejų dienų ir paprašė grįžti namo pas mane ir mūsų keturis vaikus. Kitą dieną jis grįžo namo ir aš labai džiaugiuosi vėl su juo susitikęs. Naudoju šias priemones, kad įvertinčiau daktarą Ilekhojie už tai, ką jis padarė dėl manęs, taip pat padėjo daugeliui kitų žmonių. Palieku jo kontaktą, kad galėtumėte su juo susisiekti, jei turite panašių problemų. Whatsapp / Telegram 2348147400259

  665. Jonny Abeque - 2023 10 27, 14:43

    2015 m. susirgau herpesu (hsv-2), mano gydytojas pasakė, kad herpeso nėra išgydoma. Mačiau, kad kažkas paskelbė apie kunigą Salami, tiek daug žmonių kalbėjo apie jį, todėl nusprendžiau pabandyti, todėl susisiekiau su juo, tai jis man atsakė ir pasakė, kad išgydys mane per 2 savaites, o tada nusipirkau vaistažolių ir jis man atsiuntė vaistažolių, ir aš juos vartojau 14 dienų, po to nuėjau pasitikrinti ir buvau visiškai pasveikęs. Vaistas NETURI ŠALUTINIO POVEIKIO, vartojant vaistą nėra specialios dietos. Jis taip pat gydo hepatitą B, ALS, MND, epilepsiją, leukemiją, ASTMĄ, VĖŽĮ, GONOROJĄ, ŽIV, EMFIZEMĄ, lyties organų karpas, ES ir daug daugiau. Jei turite problemų dėl virusų, infekcijų ir ligų, rekomenduosiu „Priest Salami“. DĖL IŠGYDYMO GALITE SUSISIEKTI SU PRIEST SALAMI. El. paštas: purenaturalhealer@gmail.com arba Whatsapp 234 9117657847 Taip pat galite susisiekti su juo https://www.facebook.com/profile.php?id=100086517444734

  666. Cornelia Kapocs - 2023 11 12, 03:30

    Ar turite nesusipratimą su savo mylimuoju, dėl kurio įvyko išsiskyrimas, ir bandėte su juo susitaikyti, bet jis (ji) neduoda jums teigiamo atsakymo ir jaučiate, kad jūsų santykiuose kažkas ne taip ir jums reikia greito sprendimo , susisiekite su DR WALE šiandien ir pasirūpinkite, kad jūsų meilės gyvenimas grįžtų į gerąją pusę su buvusiuoju, DR WALE padėjo man atkurti ramybę mano namuose, nes mano vyras paliko mane dešimčiai mėnesių ir gyveno su kita moterimi ir niekada nenorėjo grįžo namo, bet su burtų ratuku DR WALE jis grįžo namo praėjus savaitei po to, kai DR WALE atliko galingą atkūrimo burtą. Taigi, jei jums reikia greito sprendimo jūsų santykiuose ar santuokoje, pasitelkus burtažodžius, susisiekite: WhatsApp/Viber/Telegram: 2347054019402

    Jis taip pat gali atlikti toliau pateiktą burtą
    1. Loterijos burtai
    2 Sėkmės burtai
    3. Rašyba laimėti bylą teisme
    4. nėštumo burtai
    ir tt.

  667. Dora Josip - 2023 11 17, 22:42

    Mano vyras paliko mane ir mano vaikus dėl kitos vyresnės moters. Man nebuvo taip lengva.. Aš taip myliu savo vyrą ir nepraradau vilties. Visur ieškojau pagalbos, kol pamačiau tiek daug liudijimų, kaip daktaras Ilekhojie padėjo tiek daug žmonių, ir nusprendžiau jį išbandyti… Susisiekiau su juo ir paaiškinau. Jis man pasakė, kad nesijaudinčiau, kad jis padės man susitaikyti su Aleksu ir jis grįš namo. Jis atliko ritualą, kad mus sujungtų, ir po 2 dienų Aleksas, kuris atsisakė priimti mano skambutį, pradėjo nuolat skambinti ir maldavo grįžti namo. Praėjo 3 mėnesiai ir viskas gerėja ir geriau, kaip ir žadėjo Ilekhojie. Jis yra sąžiningiausias pagalbininkas, kokį tik esu sutikęs. Galite kreiptis į jį ir įsitikinti patys. WHATSAPP / SKAMBINTI telefonu 2348147400259

  668. Endiana Romeu - 2023 11 22, 21:34

    Aš išgyvenau sunkius laikus su skirtingais vyrais, atradęs tikrąją meilę ir nuoširdų priėmimą, kol sutikau savo vyrą, kuris atėjo į mano gyvenimą ir mylėjo mane žodžiais. Mes gyvenome kartu 2 metus ir buvome laimingi, kol kilo per daug ginčų ir išsiskyrėme. Maniau, kad galėčiau judėti toliau, bet supratau, kad esu jį labai įsimylėjęs ir man reikalingas amžinai. Neturėjau kito pasirinkimo, kaip kreiptis pagalbos, todėl susisiekiau su daktaru Ilekhojie, žinodamas, kaip jis galėjo padėti kitiems. Jis skyrė man savo dėmesį ir atliko susitaikymo ritualą mūsų vardu, rezultatas pasireiškė ir jis grįžo pas mane, ir mes vėl susitarėme. Dabar meilė ir laimė sugrįžo ir galiu pasakyti tik tiek, kad tikrai vertinu daktarą Ilekhojie už nesavanaudišką pagalbą man ir kitiems visame pasaulyje. Čia palieku jo el. WhatsApp/Telegram 2348147400259

  669. Sofija Danute - 2023 11 24, 15:34

    Buvau išsiskyrusi 2 metus. Dėl to kentėjau vienatvę ir skausmus ir išmečiau daug pinigų ieškodamas pagalbos, nes buvo sunku gyventi be šeimos. Radau daktarą Ilekhojie per bendrą draugą ir užmezgiau su juo ryšį. Jis man parodė, kad kažkas ką tik pasiekė rezultatų, o mano draugė pasakė, kad jos pačios pasisekė. Aš juo visiškai pasitikiu, nes mano dvasia davė man ženklą, kad jis tikras. Jis paklausė manęs smulkmenų ir atliko ritualą, kad mus vėl sutaikytų. Jis liepė man palaukti, kol vyras grįš trečią dieną, ir atsitiko tiksliai taip, kaip jis pasakė. Jau praėjo 4 mėnesiai ir viskas vyksta geriau nei įsivaizdavau. Dėkojame dr Ilekhojie už jūsų pagalbą. Taip pat galite gauti pagalbos iš dr Ilekhojie jo tiesioginiu WhatsApp/Viber 2348147400259

  670. Izabel Luka - 2023 12 2, 20:00

    Mano vyras mane paliko jau gerus 3 metus ir aš jį labai mylėjau. Nuo tada ieškau būdo, kaip jį susigrąžinti. Išbandžiau daugybę variantų, bet jis negrįžo ir iššvaistau daug pinigų. Apsilankiau interneto puslapyje ir pamačiau daktaro Ilekhojie liudijimus ir negalėjau išsisukti, nes tai puikūs liudijimai. Kalbėjausi su juo ir jis man vadovavo kaip tėvas ir atliko galingą susitaikymo ritualą. Lygiai po 2 dienų mano vyras paprašė grįžti. Tai buvo tarsi sapnas, kai vyras, kuris net neatsiliepė į mano skambučius, pradėjo maldauti grįžti namo. Dabar viskas daug geriau, nes daktaras Ilekhojie atkūrė mūsų ryšį ir mano šeima yra rami. Ačiū, pone, ir aš nuolat pasakosiu žmonėms apie jūsų gerus darbus. WhatsApp/Telegram 2348147400259

  671. Jessica Bulter - 2024 01 14, 13:53

    Aš vėl jaučiuosi tokia palaiminta savo santuokoje, kai daktaras Ige Ajayi sugrąžino mano vyrą, kuris išsiskyrė su manimi gerus 3 mėnesius. Esu Jessica Butler iš JAV. Nors turiu burną visame kūne, neužteks padėkoti daktarui Ige Ajayi už jo pagalbą mano gyvenime. Mano vyras išsiskyrė su manimi 3 mėnesius ir kenčia skausmus ir kančias be jo. Taigi, visur ieškojau pagalbos, bet nieko nepavyko, kol turėjau omenyje daktarą Ige Ajayi, su kuriuo susisiekiau internete. Aš jam paaiškinau savo situaciją ir jis pažadėjo, kad mano vyras su manimi susisieks per 24–48 valandas, kol mano širdis vis dar plaka už jį. Aš juo tikėjau ir jis paruošė man burtą, o mano vyras man paskambino tiksliai tada, kai pasakė daktaras Ige Ajayi. Jis maldavo ir pasakė, kad jam manęs reikia atgal, ir dabar mes vėl gyvename laimingai pastaruosius 9 mėnesius. Visi, skaitantys mano straipsnį, kuriems reikia pagalbos, turėtų susisiekti su juo… arba skambinkite 2348130035939..

  672. Signe Bruun - 2024 02 28, 04:08

    Nuostabus liudijimas apie burtininko, kuris sugrąžino mano vyrą pas mane. Esu laiminga ištekėjusi už mielo ir rūpestingo vyro, turiu du vaikus. Prieš septynis mėnesius mano šeimoje įvyko labai didelė problema tarp manęs ir vyro. taip baisu, kad jis kreipėsi į teismą dėl skyrybų. jis pasakė, kad daugiau niekada nenorėjo likti su manimi ir kad daugiau manęs nemyli. Taigi jis išėjo iš namų ir privertė mane ir mano vaikus išgyventi stiprų skausmą. Išbandžiau visas įmanomas priemones, kad jį susigrąžinčiau, po ilgo maldavimo, bet nesėkmingai ir jis patvirtino, kad priėmė sprendimą ir daugiau niekada nenorėjo manęs matyti. Taigi vieną vakarą, kai grįžau iš darbo, sutikau seną draugą, kuris paklausė mano vyro. Taigi aš jai viską paaiškinau, todėl ji man pasakė, kad vienintelis būdas susigrąžinti savo vyrą yra apsilankyti pas burtininkus, nes taip ji padarė, kad susigrąžintų savo meilužį. Tada aš sekiau jos patarimu ir ji man suteikė DR WALE WhatsApp kontaktą: 2347054019402. iš karto nusiunčiau DR WALE’ui WhatsApp žinutę ir papasakojau jam apie visus skausmus ir bėdas, su kuriomis susiduriu. DR WALE man pasakė, kad daugiau nebeverkčiau ir kad aš atpalaiduoju mintis. Po ilgų diskusijų su DR WALE sumokėjau už visas medžiagas ir daiktus, reikalingus burtams, o burtininkas mane patikino, kad po savaitės susigrąžinsiu savo vyrą. Koks nuostabus pareiškimas!! Taigi jis kalbėjo su manimi ir papasakojo viską, ką turėjau padaryti. Tada kitą savaitę taip nustebino, kad mano vyras, kuris man neskambino pastaruosius septynis mėnesius, paskambino ir pranešė, kad grįš. Taip nuostabu!! Taigi jis grįžo į namus su daugybe meilės ir džiaugsmo ir atsiprašė už savo klaidą ir skausmą, kurį sukėlė man ir mano vaikams. Tada nuo tos dienos mūsų santykiai buvo stipresni nei anksčiau, padedant DR WALE. Patarsiu susisiekti su DR WALE WhatsApp/Viber 2347054019402

  673. Olga Carmona - 2024 02 29, 02:47

    Šiandien yra pati laimingiausia diena mano gyvenime po vienerių metų liūdesio ir liūdesio nebuvimo su tuo, kurį myliu. Stengiausi padaryti viską, ką galiu, kad padaryčiau savo mylimąjį laimingą, bet atrodo, kad tai niekada nepavyks. kaip aš viską darau veltui, bet ačiū DR WALE, kad atėjo pakeisti visus mano rūpesčius ir liūdesį Joy. Pažinojau puikų vyrą, kai perskaičiau keletą nuostabių atsiliepimų apie DR WALE ir kaip jis padėjo daugeliui žmonių sprendžiant santykių problemas. Skaičiau žurnalą, kuriame tada pamačiau ir puikių liudijimų, kuriems tada nusprendžiau negaišti laiko. Kreipiausi į DR WALE’ą ir paaiškinau jam visas savo problemas, jis liepė nesijaudinti ir patikino, kad viskas bus sutvarkyta. Aš labai tikėjau DR WALE’u, nes tikiu, kad jis negali manęs apgauti, todėl išsiunčiau jam visą savo informaciją. Tikrai DR WALE manęs niekada nenuvylė, mano vyras, kuris paliko mane visam laikui prieš metus, sugrįžo pas mane. Mes su vyru gyvename patenkinti, nes šis burtininkas mus sujungė su savo meilės burtais. Labai ačiū DR WALE už jūsų galingus burtus. išsireiškimų nepakanka norint pasakyti ačiū. Čia yra jo WhatsApp / Viber: 2347054019402

  674. Jessica Butler - 2024 03 4, 21:43

    Aš vėl jaučiuosi tokia palaiminta savo santuokoje, kai daktaras Ige Ajayi sugrąžino mano vyrą, kuris išsiskyrė su manimi gerus 3 mėnesius. Esu Jessica Butler iš JAV. Nors turiu burną visame kūne, neužteks padėkoti daktarui Ige Ajayi už jo pagalbą mano gyvenime. Mano vyras išsiskyrė su manimi 3 mėnesius ir kenčia skausmus ir kančias be jo. Taigi, visur ieškojau pagalbos, bet nieko nepavyko, kol turėjau omenyje daktarą Ige Ajayi, su kuriuo susisiekiau internete. Aš jam paaiškinau savo situaciją ir jis pažadėjo, kad mano vyras su manimi susisieks per 24–48 valandas, kol mano širdis vis dar plaka už jį. Aš juo tikėjau ir jis paruošė man burtą, o mano vyras man paskambino tiksliai tada, kai pasakė daktaras Ige Ajayi. Jis maldavo ir pasakė, kad jam manęs reikia atgal, ir dabar mes vėl gyvename laimingai pastaruosius 9 mėnesius. Visi, skaitantys mano straipsnį, kuriems reikia pagalbos, turėtų susisiekti su juo… arba skambinkite 2348130035939..

  675. Violeta Garcia - 2024 03 24, 01:41

    Mane įskaudino ir sudaužė širdis, kai prieš šešis mėnesius mano santuokoje tarp manęs ir vyro įvyko labai didelė problema. taip baisu, kad jis kreipėsi į teismą dėl skyrybų. jis pasakė, kad daugiau niekada nenorėjo likti su manimi ir kad daugiau manęs nemyli. Taigi jis išėjo iš namų ir privertė mane ir mano vaikus išgyventi stiprų skausmą. Išbandžiau visas įmanomas priemones, kad jį susigrąžinčiau, po ilgo maldavimo, bet nesėkmingai. Jis patvirtino, kad priėmė sprendimą ir daugiau niekada nenorėjo manęs matyti. Taigi vieną vakarą, kai grįžau iš darbo, sutikau seną draugą, kuris paklausė mano vyro. Taigi aš jam viską paaiškinau, todėl jis man pasakė, kad vienintelis būdas susigrąžinti savo vyrą yra apsilankyti pas burtininkus, nes tai tikrai pasiteisino ir jam. Pasitikėjimas ir tikėjimas, kad turiu tuo, mano draugas verčia mane rimtai žiūrėti į jo žodžius, aš jam pasakiau, kad man duotų kontaktą su asmeniu, kuris jam padėjo, tada jis man davė DR WALE WHATSAPP KONTAKTĄ: 2347054019402. Taigi kitą rytą nusiunčiau žinutę DR WALE. Abu pasikalbėjome ir jis patikino, kad per savaitę susigrąžinsiu vyrą. Koks nuostabus pareiškimas, DR WALE man pasakė viską, ką turiu padaryti. Taigi stebėtina, kad mano vyras, kuris man neskambino pastaruosius šešis mėnesius, paskambino ir pranešė, kad grįš. Taip nuostabu!! Taip jis tą pačią dieną grįžo su daugybe meilės ir džiaugsmo ir atsiprašė už savo klaidą ir už skausmą, kurį sukėlė man ir mūsų vaikams. Tada nuo tos dienos mūsų santykiai buvo stipresni nei anksčiau. Aš jums patarsiu, jei turite kokių nors problemų, susisiekite su DR WALE, aš suteiksiu jums 100% garantiją, kad jis jums padės. WhatsApp: 2347054019402

  676. Natalija Montilla - 2024 03 25, 09:44

    O DIEVE!!! Labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi galėdamas čia dalintis savo darbais, DR WALE. Aš tiesiog negaliu patikėti, kad dabar mano buvęs vyras tikrai grįžo prie manęs ant kelių ir pristato rubino rožę, maldaudamas, kad atsiimčiau jį atgal, ir jis gailėjosi ir gailėjosi, kad paliko mane ir sukėlė man skausmą po skyrybų, kurios įvyko praeitą. metų. Ir visas šis stebuklas įvyko po to, kai užsakiau skubų 24 valandų DR WALE galingą burtą, kurį jis išliejo man ir mano vyrui. Pone, šiandien esu pati laimingiausia moteris visame pasaulyje. DR WALE, tu tikrai tai padarei..Taip.. Tai stebuklas, amžinas malonumas ir linksmumas man ir mano šeimai šiandien.. Dabar esu tokia laiminga ir nežinau, kiek dėkoti ir vertinti jums, pone . Ir visam pasauliui, susisiekite su juo, jei jums reikia skubios pagalbos dabar, nes garantuota, kad jis jums padės. WhatsApp: 2347054019402

  677. Lamine Yamal - 2024 07 12, 02:50

    Liudiju apie galingą burtininką, kuris grąžino mano vyrą.Viskas prasidėjo tada, kai paėmiau jo telefoną ir pamačiau, kaip moteris jam pranešė, kad jai patiko paskutinis jųdviejų kartu praleistas laikas. Aš mandagiai su juo susidūriau, o jis supyko ir nuo tos dienos nustojo su manimi kalbėtis. Jis pradėjo elgtis keistai, tada pasakė man, kad nebenori manęs, kad myli ką nors kitą, jo žodžiai smogė stipriai, aš nuliūdau ir verkiau visą dieną ir naktį. Jis užblokavo mane iš savo Instagram, Facebook ir mobiliojo telefono, todėl aš nebegalėjau jo pasiekti, tai mane nuliūdino ir dar labiau verkė. Paėmiau liūdną protą ir liūdesį ir likau vienas. Praėjus keliems mėnesiams, vieną dieną ieškojau internete, kai pamačiau komentarą apie puikų DR WALE darbą, kurį jis padarė daugelio žmonių labui. Susisiekiau su juo ir papasakojau savo problemas, o jis man pasakė, kad nesivarginčiau, kad viskas bus gerai. Sutrumpinti visas ilgas istorijas, kai paaiškinau savo problemas, jis paprašė manęs sumokėti už visas medžiagas, kurias jis man naudos, o aš už visas jas sumokėsiu. nei jis man pasakė, kad po kelių savaičių mano vyras susisieks su manimi, todėl aš kantriai laukiau, taip pat mano nuostaba po savaitės ir kelių dienų mano vyras man atsiuntė SMS žinutę, kad turėčiau atleisti jam už viską, ką jis man padarė. tai dabar pasikeitęs žmogus, todėl turėčiau duoti jam antrą šansą. Taip jam atleidau ir mes grįžome kartu, vėl laimingai gyvenome. Galite susisiekti su DR WALE jo WhatsApp: 2347054019402

  678. Matthias Seidl - 2024 07 26, 19:28

    Jau keletą metų su manimi ne viskas gerai. Tačiau ačiū DR WALE, kuris padėjo man sugrįžti į laimingą akimirką. Prieš trejus metus patyriau nelaimingą atsitikimą, dėl kurio daugelį metų buvau nuošalyje. Per tą laiką išgyvenau skausmus. Aš nežinojau, kad mano žmona planuoja su manimi skirtis, ji planuoja ištekėti už kito vyro. Kaip aš sužinojau. Šią gerą dieną ji per klaidą paliko telefoną ten, kur sėdėjau. Kai ji nuėjo išsimaudyti, atidariau jos telefoną ir pamačiau visus jos pokalbius. Kaip ji planavo parduoti mūsų namą Išsisiskirs su manimi tokia būsena ir susituok su kitu vyru. Visa tai pamačiusi apkarto, o akyse pradėjo bėgti ašaros, nes negalėjau patikėti, kad moteris, kurią myliu širdimi, mane stipriai įskaudins. Visa tai pamačiusi ieškau pagalbos. Taip sutikau DR WALE, matydamas gerų komentarų apie jo darbą, todėl susisiekiau su DR WALE ir jam viską papasakojau. DR WALE padėjo man pasigaminti vaistažolių, dėl kurių vėl grįžau ant kojų. Jis taip pat padarė burtą, dėl kurio mano žmona nenustojo manęs mylėti, o žmona maldavo manęs atleidimo. Galite susisiekti su DR WALE per WhatsApp / Viber: 2347054019402

Leave a reply