Populiariausi keleivių pasiekiami taškai iš Vilniaus 2010 m.

   
     

Prieš porą savaičių rašiau apie tai, kaip atrodo tiesioginių skrydžių iš Vilniaus oro uosto struktūra – t.y. į kokius galutinius taškus keliaujančių keleivių yra kiekviename reguliariajame reise, kylančiame iš Vilniaus.

Šioje lentelėje – kokios yra didžiausios rinkos, kurioms 2010-aisiais buvo paklausa iš Vilniaus oro uosto. T.y. keleivių srautai iš Vilniaus oro uosto į galutinius miestus.

Lentelėje – miestas ir keleivių skaičius į šį miestą per visus metus į abi puses. Lentelėje įtraukti visi vieną miestą aptarnaujantys oro uostai (Londono atveju – LHR, LCY, LTN, STN, LGW, Maskvos – VKO, SVO, DME ir t.t.).

Bet kuris garsus oro uostų vystymo arba civilinės aviacijos pasaulinį garsą turintis konsultantas po šiuo krypčių sąrašu brėžtų brūkšnį – tik šios kryptys yra ekonomiškai pagrįstos. Dar daugiau – pripažįstama, jog lengvai „išgyventi” gali tik kryptys virš 30 tūkst. keleivių per metus. 20-30 tūkst. rinkos dydį turintys taškai gali būti jungiami sezoniniais skrydžiais arba tiesiogiai skrydžiai vykdomi, jeigu atstumas pakankamai trumpas.

Šioje lentelėje yra atsakymas, jog didžiausioje krizės duobėje 2009 m. daugiau mažiau šiomis kryptimis ir buvo vykdomi skrydžiai iš Vilniaus oro uosto.

30 tūkst. limitas nėra iš piršto laužtas – 3 savaitiniai skrydžiai per metus su A319 sukuria 44 tūkst. vietų „capacity”. 30 tūkst. keleivių prie 44 tūkst. pasiūlos yra 68% lėktuvų užpildymas – miminalus ekonomiškai rentabiliems skrydžiams.

Šie duomenys pateikti pagal „Airport IS”, todėl nėra 100% tikslūs, tačiau atliekant palyginamąją analizę su tiksliais oro uosto renkamais duomenimis didelių neatitikimų neradau, galutiniai skaičiai daugiau mažiau sutampa. Šiek tiek abejonių kelia Talino, Amsterdamo įvertinimas – gali būti, jog duomenis šiek tiek įtakojo 8 mėnesius „Estonian Air” vykdyti skrydžiai Talinas-Vilnius-Amsterdamas.

Tačiau, ne viskas yra taip niūru. 20-30 tūkst. keleivių per metus mažiausias limitas yra taikomas pilnai susiformavusioms rinkoms, kuriose nėra taikomos jokios stimuliacinės priemonės, oro uostai netaiko skatinimo schemų ir t.t.

Kodėl iš Vilniaus oro uosto gali būti daugiau krypčių negu tos septyniolika, pateiktų lentelėje viršuje.

1. Srauto stimuliacija. Tiesioginių skrydžių pasiūla realiai didina skrydžių ta kryptimi paklausą, o tai ypač pasakytina apie „žemų kaštų” vežėjų siūlomą pasiūlą. Vilniaus oro uostas nori išjudėti iš „15-20 tiesioginių skrydžių zonos”, todėl „žemų kaštų” vežėjai buvo būtini.

2. Aplinkinių oro uostų įtaka. Nors pasaulinis standartas sako, jog oro uosto aprėpties zona yra „iki 2 valandų automobiliu”, tačiau realiai mūsų rinkoje daliai žmonių tenka arba jie renkasi keliauti ir 3-4 valandas iki oro uostų. Oro uostui turint tiesioginius skrydžius, jo įtaka stiprėja konkuruojant dėl toliau gyvenančių keleivių. Dalis keleivių šiuo metu į galutinius taškus keliauja iš Kauno, Rygos, Palangos, Varšuvos oro uostų jungdami oro ir antžeminį transportą.

3. Tranzitinis srautas. Realiai ne tik tradicinės jungiamuosius siūlančios bendrovės, bet ir „žemų kaštų” bendrovės kiekvieną reisą bent šiek tiek papildo „tranzitu” skrendančiais keleiviais. O jei 15000 tūkst. keleivių turinčiam maršrute randi dar 3000-5000 tranzitinių keleivių  – žiūrėk, sumoje jau šis tas. Kadangi šie 17 taškų užima 69% visos reguliariųjų rinkos, už šios lentelės borto dar lieka 464 tūkst. keleivių – konkuruoti ir vežti juos per savo tranzito centrus irgi yra verta.

4. „Tikėjimas” būsimu srauto augimu. Lietuvoje vis dar skrydžiui vienam keleiviui rodiklis kelis kartus nusileidžia ES vidurkiui ir net šiek tiek atsilieka nuo kaimyninių šalių rodiklio, todėl keleivių srautai turėtų augti ir augimas turėtų apimti daugelį taškų iš Vilniaus – tai skatina aviakompanijas investuoti ir užsiimti dalį „augančioje” rinkoje.

Toliau pateikiu lentelę – keleivių srautas į kitas kryptis. Kai kuriomis ir žemiau esančiomis kryptimis tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus pernai vyko tiesiogiai – dažniausiai dėl priežasties Nr.3 – tranzitinio srauto.

Šioje lentelėje esančiomis kai kuriomis kryptimis šiemet pradedami tiesioginiai skrydžiai – šį kartą aviakompanijos juos atidaro dėl priežasčių Nr. 1 ir Nr. 4 – srauto stimuliacijos ir tikėjimo srauto augimu. Būtent šioms kryptims prireiks daugiausia stimuliacijos – Barselona, Berlynas, Brėmenas (dengiantis dalį Hamburgo), Donkasteris (dengiantis dalį Mančesterio), Eindhovenas (dengentis dalį Diuseldorfo) yra kryptys, kurios pareikalaus daugiausia stimuliacijos.

Džiugu yra tai, jog iš 19 didžiausių rinkų iš Vilniaus 18 (išskyrus Paryžių) šiais metais turės gerokai didesnį „capacity” negu reikalingas patenkinti 2010 m. poreikiui. Tai reiškia, jog ir populiariausioms kryptimis yra puikios sąlygos stimuliuoti srautą – tam dirbs aviakompanijos, tam reikia ir turizmo departamento pagalbos. O patirtis rodo, jog stimuliuoti ženkliai esamą 20-50 tūkst. srautą yra kur kas paprasčiau nei stimuliuoti menką srautą. T.y. į Londoną surasti 20 tūkst. papildomų keleivių yra kur kas paprasčiau nei surasti dar 5000 norinčių į Ženevą.

41-as populiariausias taškas iš Vilniaus oro uosto sudaro 88% viso keliaujančiųjų srauto. Už šių lentelių lieka viso labo 135 tūkst. keleivių, kurie skrenda 200 skirtingų krypčių – dėl šios priežasties jungimai yra svarbiausius Europos hub’us visada išliks labai svarbūs.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

496 komentarai

  1. Justinas - 2011 04 18, 00:02

    Ačiū už info. Galvoje kvirba viena mintis :) O jei šiek tiek pasimatavus su Ryga, kiek BT skrydžiuose turi tiesioginio srauto? Pvz ten tokie skrydžiai kaip RIX-NCE/BUD turbūt neturi daugiau 20,000 keleivių per metus? Nepaisant to bazinis vežėjas sugeba padaryt kryptis, kurios vietiniams visiškai neįdomios…

  2. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 00:08

    Justinai, be abejo, įžvalga teisinga. Yra BT žemėlapyje reisų, kuriuose latviai užima 10% keleivių – per paskutinius du metus BT neatidarė nė vieno reiso, kuris reikalingas latviams: atidarinėjami tie, kurie reikalingi švedams ir suomiams :)

    Galima ir tą pačią lentelę kitaip apsukti: čekai tikrai neturėtų susisiekimo su Vilniumi, Ryga ar Talinu, jeigu „Czech” neužpildytų tų reisų tranzitu :)

    čia jau kita realija.

  3. Justinas - 2011 04 18, 00:11

    Dar pažiūrėjau kryptis, ir dar viena mintis kvirba :-) Tokie skrydžiai kaip VNO-IST akivaizdžiai neatspindi realaus srauto, nes labai daug žmonių tokius skrydžius skris RIX-IST ir iki Rygos antžeminiu transportu. Tad galbūt išties miestai, kurie patogiai sujungti iš Rygos, tampa labai nepopuliarūs skraidyti iš Vilniaus su persėdimu? Aš suprantu, kad VNO-NRT srautas daugmaž bus tikslus ir čia jokio case tikrai nėra, bet kaip dėl IST, NCE, BUD ir panašių?

  4. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 00:19

    Sutinku tik iš dalies – taip gali būti, bet abejoju, jog egzistuoja kryptis, prie kurios būtų galima pridėti daugiau nei 20% prie šioje lentelėje esančio skaičiaus. (p.s. 2010m RIX-BUD reiso nebuvo)

  5. Marius - 2011 04 18, 01:25

    Simonai realu suspet i Londono reisa su TOKS autobusu ,ryte jis atvyksta 5:35,o registracija uzsidaro 5:50 …siaip teko skrist i VNO labai jau seniai,kaip ten su ta registracija kur ji randas ,gal jau teko girdet kokius nusiskundimus apie nesuspejusius keleivius ir pan?
    Nors man ir i Kauna reik,pats Geguze bandysiu skrist i VNO nes KUN kainos zymiai didesnes,atvaziuot tai atvaziuos passiimt ,o isskrist jei darbo diena nelabai gales tai va manau isbandyt TOKS rytini tik kazkaip nejauku tas laikas man

  6. ACC - 2011 04 18, 01:33

    Kaip pats, Simonai, pastebi jau pats skrydzio buvimas kuria didesni ar mazesni srauta. Paimkim Kaunas-Tampere, kol nebuvo sios krypties, nebuvo ir jokio srauto, dabar srautas yra, nes tiesiog yra tokia kryptis. Arba Berlynas ir Ciurichas, i abu miestus srautas beveik vienodas, bet atidarius Estonian Berlyno krypti analogiskoje lenteleje 2011 metams Berlynas jau zenkliai lenks Ciuricha (is kitos puses dalis keleiviu matomai i Berlyna skrido tiesiai is KUN). Todel realiai sitie skaiciai ne visai atspindi tikraji krypties potenciala.

  7. Marius - 2011 04 18, 01:48

    Oslas irgi padidino capacity?

  8. ACC - 2011 04 18, 01:52

    Dar krenta i akis Tbilisio kryptis. Is kur ten toks didelis srautas?

  9. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 07:33

    ACC: taip, sutinku, šiose lentelėse užfiksuotas 2010 m. faktas. Ir rašau, jog būtent tiesioginių skrydžių buvimas yra svarbus dalykas, kuris didina paklausą tame maršrute ir duokdie, jog Berlyno kryptimi būtų didesnis srautas, nes su 11 tūkst. srautu kryptis niekaip negali išgyventi (P.S. 2010 m. keturis mėnesius tiesioginė TXL kryptis buvo).

  10. Belekazz - 2011 04 18, 08:04

    Sitoj vietoj turbut labai padetu estam codeshare’as su AirBerlin.

  11. Šarūnas - 2011 04 18, 08:05

    Simonai, kartais neturi KUN duomenų? Įdomu koks gi srautas iš Lietuvos į Londoną.

  12. Anonimas - 2011 04 18, 09:08

    Aisku liudnai atrodo statistika pietryciu Azijos ir Australijos kryptimi. Nors, aisku Australijon bilietai brangus…
    Kitas klausimas-kodel esant toliems dideliems srautams i Londona negrizo Aerlingus? Speju sudejus su Kaunu Londono skaicius taptu astronominiu…
    Siaip idomu ar efektyvu butu vykdyt atvykstanciu keleiviu bilietu kompenasavima? Pvz kokiu 300 €/asm is tolimu krastu?
    O siaip Cekams reik suairupint kodel i Praha taip mazai skraido…

  13. ES - 2011 04 18, 09:21

    I cekus vaziuoja autobusais bei savo auto..

  14. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 10:19

    Belekazzz: „airberlin” šiai dienai tranzito per TXL nevysto ir „codeshare” realiai nedalina. Situacija turėtų keistis „airberlin” įstojus į „oneworld” ir atidarius naują Berlyno oro uostą.

  15. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 10:22

    Anonimo vardas spėju Vytautas-NT: „Aer Lingus” London Gatwick oro uoste uždarė bazę ir VNO maršrutas buvo uždarytas ne dėl to, kad buvo blogas. Tiesiog LGW „Aer Lingus” patyrė daug nuostolių, skaičiuojama, kad keliasdešimt milijonų eurų per metus, ko pasekoje lėkė CEO galva ir buvo LGW bazė uždaryta, dėl to jie neturi techninės galimybės atidaryti LGW-VNO.

    O Lietuvoje realiai tai tolimi skrydžiai skatinami netaikant jiems aviacinių mokesčių :))) aišku čia juokauju, tačiau iš UK skrendant į Australiją vienam keleiviui taikoma virš 200 svarų valstybinių mokesčių :)

  16. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 10:30

    Galiu šiek tiek tikslesne info apie „Wizz Air” pradžią pasidalinti.

    Kol kas vidutinis LF = 77%

    Pats geriausias buvęs segmentas – šeštadienio VNO-FCO – 164 keleiviai;
    Blogiausias buvęs segmentas – šeštadienio VNO-NYO – 91 keleivis.

  17. Oleg - 2011 04 18, 10:32

    I praha ir brno yra dideli srautai is baltarusijos. Vaziuoja autobusais po 20-24 val kelione. Nes autobusu 100 baksu, o su cza 150 euru i viena puse, su belavia 200 euru i viena puse. Traukiniais biski greiciau, bet kaina kaip pas cza.

    Dar matau kad sofatravel ir kitos kelioniu agenturos parduoda travel packus su cza savaitgaliui, bet ten kainos nelabai skanios, ko gero del brangaus kedziu blockinimo.

    As tikeciau kad praha butu lengvai sustimuliuoti.

    Panasu su viena – tai patraukli atostogine kriptis su 800 ltl bilietu i viena puse…

    Dar pasakyciau, kad jeigu vno nori pagauti gudus tai reiketu pamastyti ape jiems idomias kriptis, t.y. Ta pati tbilisi Ir tel aviva dar galima baltarusiais uzpildyti :) tik kad jie suzinotu kad per vilniu galima pigiai nusigauti iki ten…

  18. Šarūnas - 2011 04 18, 10:35

    Simonai, kaip užpildymai į Doncasterį? Skavsta ilgai neištemps spėju. Nebent FR uždarys iš KUN. Pats svarstau galimybė skristi į Stokholmą už kapeikas, tai galėtų bent iki žiemos sezono išlaikyti kryptį.

  19. Oleg - 2011 04 18, 10:51

    http://iq.lt/titulinis/konkuruojantys-oro-uostai/

    IQ tesia gera aviacijos analitikos tradicija ;)

  20. aloyzas - 2011 04 18, 10:54

    tai niekaip nesuprantu kodėl i Paryžių nėra tiesioginio?

  21. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 10:55

    Šarūnai, DSA pirmas reisas OK, 74% bendras užpildymas.

  22. Pranas - 2011 04 18, 10:58

    @aloyzas – yra į tą Paryžių. Iš Kauno. Spėju ne mažiau kaip dviem trečdaliams potencialių keleivių tai, kad iš Kauno, Ryanair ir į Bovei – ne problema.

  23. Šarūnas - 2011 04 18, 11:04

    „Kai kurios iš jų nė neslepia, kad dėl to gali tekti atsisakyti kai kurių maršrutų” Kažin apie ką čia kalba eina…? „Iš Vilniaus oro uosto nuo šios savaitės pradėjus skraidyti dviems pigių skrydžių bendrovėms” Šiek tiek nusvaigo straipsnio autorius dėl FR skrydžių pradžios. Jeigu gerai pamenu Ryan pradės skrydžius nuo gegužės pradžios.

  24. ahoi - 2011 04 18, 11:06

    Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Juk VNO turėtų konkuruoti ne su KUN, o su TLL ir RIX. Deja, bet Lietuva kaip verslo kryptis yra „mirus” ir prireiks ne vienų metų padėčiai ištaisyti.

  25. Gediminas - 2011 04 18, 11:07

    @Oleg. Tiek Gruzija , tiek Izraelis yra problemiškos kryptys baltarusiams dėl vizų nes išskridus iš Šengeno zonos jų viza nustoja galioti. Taigi skraidyt gali tik turintys daugkartines Šengeno vizas ,kurių tikrai yra nedaug.
    Baltarusiams realiai yra aktualu skrydžiai Šengeno zonos viduje.

  26. aloyzas - 2011 04 18, 11:19

    pranas,
    Kaunas lieka Kaunu, bet Vilniuj galima atidaryt Paryzių net nekonkuruojant su Kaunu

  27. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 11:24

    Šarūnas: KUN neskelbia „Ryanair” duomenų, tačiau pagal mano turimus skaičius per 2010 m. iš Kauno į Londoną keliavo 142.600 keleivių, iš Palangos į Londoną – 2.300. Tai rinka Lietuva-Londonas yra apie 250.000 keleivių.

  28. Scharas - 2011 04 18, 11:30

    Visiskai sutinku su Aloizu. Ypac jei is VNO butu skrendama i CDG.

  29. Šarūnas - 2011 04 18, 11:32

    Daugiau negu iš Vilniaus nieko sau… Wizz atėjimas turėtų apkarpyti KUN sparnus. Visai neblogai atrodo Wizz po ~900 žmonių per dieną. Tai gal ir įvykdys savo ~300k per metus. Paryžiaus kryptis vietoj Stokholmo, manau, galėtų labiau kilstelėti skaičius.

  30. Šarūnas - 2011 04 18, 11:36

    Beje, Simonai, jeigu į Vilnius – Maskva įžengtu dar vienas vežėjas: SU, UN… vietos užtektų?

  31. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 11:58

    SU, UN atveju tai vežėjai realiai gali tikėtis papildomo tranzitinio srauto per SVO ar DME. Šiuo metu „utair” siūlomas „capacity” yra gan pakankamas, tačiau pagal „average fare” tai turėtų būti jiems labai pelningas reisas.
    Tačiau su MOW rinka yra specifika – tai yra „business” išlaikomas reisas, tai reikalingas pakankamas „frequency” mažiausiai 7x weekly, o tam reikalingi 40-70 vietų lėktuvai. Kaip žinia, „Yamal” su B735 ir žemu dažniu nepavyko.

  32. Tomas - 2011 04 18, 11:59

    Šarūnai, gal galėtum tą patį pasakyti kiek korektiškiau? Lygiai aš irgi galėčiau kai ką pasakyti apie VNO žaidimus su Ryanair.

  33. Jevgenij - 2011 04 18, 12:33

    Ačiū, Simonai. Eilinį karta labai gera analitinė informacija :)
    Dėl Paryžiaus – čia reikia būtent AirFrance codeshare. Nes dabar į Amsterdamą su Estonian yra KLM codeshare kas skatina tuolimuosius skrydžius. Išsprendus šią problemą galima sakyti VNO turės puikų pasiekiamumą. Nors AirFrance su KLM kartu todėl gal dėl to nera tiesioginio?

  34. Šarūnas - 2011 04 18, 12:46

    Reiškias SU su Sukhoi galėtų bandyt ką nors susivežt sau. Tomai, ko būtent tu nesupratai?

  35. Tomas - 2011 04 18, 12:48

    Kodel flightradar24.com nera EYVI?

  36. RamunasS - 2011 04 18, 13:08

    Jei palyginti birželio mėnesio kainas į Londoną, tai pigiausia iš RIX ir VNO, tiek Ryanair, tiek Wizzair. KUN kainos didesnės ir už Airbaltic iš RIX.

  37. Vytautas - 2011 04 18, 13:34

    @RamunasS – tai daug pasako, kiek FR uždirba Londono ir Dublino kyrptimis iš Kauno. Jei jaustų mažėjančius pardavimus, kainas mestų kaip reikiant – ten rezervo sočiai ;]]]

  38. ACC - 2011 04 18, 16:10

    Ahoi, kaip tu isivaizduoji VNO konkurencija su RIX ir TLL kai ten yra nac. vezejai ir pigiu skrydziu bendroves, gi VNO nebuvo nei vieno, nei kito? Butu idomu isgirsti issamesni paaiskinima.

  39. ES - 2011 04 18, 16:12

    @Jevgenij – kad gauti AirFrance codeshare, reikia turėti 2x skrydžius per dieną.

  40. ahoi - 2011 04 18, 16:17

    … o nei nacionalinių avialinijų, nei pigių skrydžių nėra/nebuvo dėl nacionalinių korupc…. eeerrr ekonomikos ypatumų.

  41. Marius - 2011 04 18, 17:25
  42. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 17:35

    Šarūnas: tu teisus, manau „Sukhoi” lėktuvų atsiradimas parke leistų išjudinti „Aeroflot” dėl skrydžių į Vilnių. Tačiau, mano asmenine nuomone, šis lėktuvas į ES galės skristi ne anksčiau nei po kokių 2 metų.

    …. aišku, jei iš viso šis lėktuvas skris. „Armavia” jau turėjo šiomis dienomis vykdyti reguliarius skrydžius šiuo lėktuvu, tačiau priduoti turėtas lėktuvas nepakilo (!) iš gamyklinio aerodromo. Sklando gandai, jog „Armavia” atstovai pasirašė lėktuvo priėmimo aktą ir dabar ieško kaltų :)) anekdotas, nekitaip. Dabar tas lėktuvas turėtų atvykti į Armėniją berods rytoj. O „Aeroflot” apkaltino „Sukhoi”, kad lėktuvas neatitinka parametrų, kurie buvo žadėti – t.y. popieriuje pirko vienokį lėktuvą, o rezultate pagamino kitokį.

  43. Eugenijus - 2011 04 18, 17:42

    Kiek tenka susidurti paskutiniu metu tai bilietai is Vilniaus yra pigiausi ir krypciu pasirinkimas didziausias – kas is tikro labai dziugina. Susidaro ispudis kad niekaip negalim sustoti verkti kad vilnius nepasiekiamas. Neanalizuoju kaip pagal keleiviu skaiciu, bet pagal pasiekiamumu ir kaina vilnius daug kur lenkia ryga pati prasciausia padetis su talinu. Ir be wizzairo ir ryanu pats sveikintiniausias dalykas yra vis tik LH ir VV letuvu nakvojimas Vilniuje.

  44. Šarūnas - 2011 04 18, 17:44

    Simonai, kalbant apie rusų civiline aviaciją – http://www.lrytas.lt/-13031094861302838441-lėktuvai-byra-bet-maskva-gamintojus-šeria-ir-toliau.htm tad nereikėtų stebėtis kokybę. Tačiau ne vien rusų aviakonstruktoriai „blizga” Prisiminkim, kiek bėdų turi An 148, NVS šalių orlaiviai nekelia pasitikėjimo.

  45. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 17:48

    Tai jau, Šarūnai, tikrai. AN148 keleiviui gal ir patogus orlaivis, bet girdėti, jog pagal ekonomiją jis trimis galvomis atsiliemą nuo analogiškų CRJ ar „Embraer” lėktuvų…
    Galų gale AN148 vis dar nėra sertifikuotas skrydžiams ES viduje, t.y. galimi tik skrydžiai iš NVS į ES oro uostus. Pats mačiau, jog gal du ar tris kartus vien VNO teko „Aerosvit” keisti orlaivį dėl AN148 smulkių gedimų.

  46. Šarūnas - 2011 04 18, 17:56

    Beje, patys Aeroflot nelabai norėjai pirkti rusiškos produkcijos, tačiau dėl spaudimo iš viršaus teko. Jeigu tai baigsis nemažais SU nuostoliais, galės pretenzijas siųsti tiesiai į Kremlių :D

  47. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 18:02

    ahoi: konkurencija tarp oro uostų gali būti dėl keleivių, kurie gali rinktis vieną arba kitą oro uostą. Taip, galbūt su Rygos oro uostu VIlniaus oro uostas keliauja konkuruodamas dėl šiauliečių ar panevėžiečių, tačiau sunkiai įsivaizduojama, kaip Vilniaus oro uostas konkuruoja su Talino oro uostu? Aprėpties zonos yra visiškai skirtingos.

    Aišku, jeigu konkuruosime tiesiog statistika tai be abejo – galime konkurentais laikyti daug panašaus dydžio oro uostų :-)

  48. Karolis - 2011 04 18, 18:08

    Ačiū už įdomią analizę, kuri vėl verčia spėliot apie Paryžiaus kryptį iš VNO.

    Beje, tikiuosi, kad kol kas nenutrūks pranešimai apie Wizzair užpildymą.

  49. Gabriele - 2011 04 18, 18:10

    labai nustebino Tokijo kryptis. o kokie duomenys yra į Delhi?

  50. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 18:12

    Gabriele, ±2700 per 2010 metus.

  51. Tadas - 2011 04 18, 18:30

    Kokie darbai vyksta VNO teritorijoje?Perono pletimas?

  52. Šarūnas - 2011 04 18, 19:05

    Simonai, kokius rezultatus rodo šiandienos debiutantai?

  53. Tomas - 2011 04 18, 19:55

    Taip taip ,labai idomu butu suzinot ,kaip sekasi Wizzair siandiena?

  54. Mindaugas Pazemys - 2011 04 18, 21:36

    Sveiki, jau senokai stebiu šį blogą ir labai sveikinu išsamią diskusiją! Tuo pačiu kiek nustebino :
    galingai priskraidę „amerikonai” – New York, Chicago, įdomu kur dar skrenda ? LA ?
    pasigedau atostoginių krypčių – be Nica, Larnaca nei Antalijos, nei Hurgados, anei Bankoko ?
    stebina gretimų Liono bei Ženevos populiarumas, matyt slidinėtojai ?
    įdomu ar yra patikimos info apie paklausą dėl kitų NVS krypčių ? Sankt Peterburgas, Astana, Almaty, Taškentas, Baku ?

  55. Oleg - 2011 04 18, 21:59

    Taip, pamirsau apie vizas ir baltarusius, kurie be vizu tik pas teroristus (kaip jie patys sako) gali vaziuoti

    Na ir jau kalbant apie turizmo departamenta http://www.balsas.lt/m/naujiena/534589/baltarusiai-dziaugiasi-isskirtiniu-lietuvos-turizmo-sektoriaus-demesiu

    Be to matau darba internete. Per balsa ir makaliaus puslapius (pirmas yra vienas is populiariausiu lietovoje, antras yra target audience) atsiranda panasus irasai apie lcc ir pasiekiamas kriptis

  56. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 22:09

    Tadas: vyksta perono rekonstrukcija, keičiama ir tvirtinama stovėjimo aikštelių danga.

  57. Simonas Bartkus - 2011 04 18, 22:14

    Mindaugas: čia yra judėjimas tik reguliariaisiais reisais, reguliariaisiais į Antaliją ar Hurgadą beveik niekas neskrenda. Visos tavo įvardintos kryptys yra žemiau sąraše.

    Sankt Peterburgas – 3300 keleivių;
    Astana – 1300; Alma Ata – 1100;
    Taškentas – 1000;
    Baku – 600.

  58. Anonimas - 2011 04 18, 22:31

    i BCN 154 4
    i EIN 146 2
    i LTN 151 4

  59. Anonimas - 2011 04 18, 22:34

    skaicius po tarpo reiskia kudikiu skaiciu tame reise. rasiau pliusa, bet nerodo jo…

  60. Tomas - 2011 04 19, 02:06

    Dekui Anonimas,na ka siandien vel Skavska?!

  61. Tomas - 2011 04 19, 08:04

    Simonai, gal galėtum sugeneruoti tok pat TOP sąrašą iš Palangos

  62. Realistas - 2011 04 19, 08:17
  63. Vytautas-NT - 2011 04 19, 08:19

    Idomu o koks suminis visos Australijos rezultatas? Gal datraukia iki Tokijo. Siaip idomu ar reikia 20-30 000 srauto, kad butu galima tiketis kokiu 2 savaitiniu skrydziu tolimom kryptim?
    Matyt kinai ir japonai butu pimi kandidatai. Tik cia kyla klausimas ar jie sugebetu VNO nusileist.

    Siaip kas atrodo realiausiai: skyrdziai i Persijos ilanka, Skrydziai i tolima Azija/Indija, Skrydziai i USA? Ta prasme, ko mes galime tiketis pirmiausia..?

  64. Sarunas - 2011 04 19, 08:41

    Vytautai-NT, man regis, tiketis tolimu skrydziu I Vilniu butu naivu. Ryga butu prioritetas tarp Baltijos valstybiu, del code-share galimybiu, del pakankamai ilgo tako, gal netgi del patirties aptarnaujant long-haul skrydzius – uzbekai skraido I JFK. Buvo skelbta, kad RIX jau turi straregija tolimiems skrydziams vilioti. Beje, idomu tai, kad nors BT turi code-share su uzbekais, bilietu I Niujorka jie neparduoda is Rygos, manau tai Padetu uzpildyt lektuva.

  65. Vilius - 2011 04 19, 08:59

    >> Sarunas

    Bent iš Niujorko į Rygą yra tekę pirkti praeitą žiemą – kai dėl sniegų Niujorke ir streikų Europoje labai daug reisų buvo atšaukta ir uzbekai buvo kone vienintelė galimybė gauti bilietą kur arčiau Lietuvos nelaukiant savaitės.

    Tiesa, paskui bilietą grąžinau ir neskridau (American Airlines, su kuria ir turėjau skristi, persigalvojo, ir pasiūlė priimtiną variantą man pakeisti į atšauktą reisą turėtą bilietą – pradžioje siūlė laukti šešias dienas).

  66. Linas - 2011 04 19, 09:54

    Siandien idomus LLC charteris i EVN. Gal kas zinote kokiu uzsakymu?

  67. Simonas Bartkus - 2011 04 19, 09:54

    Vytautas-NT: „long haul” skrydžiui atidaryti reikia mažiausiai 100 tūkst. keleivių viena kryptimi. 2 skrydžiai per savaitę, pvz. su A330 sukuria 56 tūkst. „capacity”, o su 2 skrydžiais per savaitę gali pretenduoti max. į 30% rinkos, kadangi bus daug keleivių, kuriems netiks tvarkaraštis, sprendimą nulems turimos lojalumo kortelės, kaina ir t.t.

    Be to, pvz. Artimųjų Rytų aviakompanijos, kaip „Qatar Airways”, „Emirates”, „Etihad” planuodamos maršrutus žiūri tik į „Premium” skrydžių paklausą, t.y. net neanalizuoja, kiek yra ekonominių keleivių, o tik žiūri, kokia yra rinka „First” ir „Business”. O su mūsų rinka yra didelė problema, jog yra labai mažai „Premium” segmento keleivių – realiai tokie yra tik atvykstantys.

    Anyway, diskutuoti, kokia kryptis galėtų būti po dešimtmečio paklausiausia yra tiesiog naivu šiai dienai.

  68. Simonas Bartkus - 2011 04 19, 10:15

    Tomui, manau įdomu ir kitiems – Palangos TOP10:
    1. Kopenhaga – 8000;
    2. Amsterdamas;
    3. Oslas;
    4. Ryga;
    5. Londonas;
    6. Aberdynas;
    7. Bilundas;
    8. Dublinas;
    9. Frankfurtas;
    10. Paryžius – 1100 keleivių.

  69. Tomas - 2011 04 19, 10:34

    Maniau Hamburgas pateks į Top 10. Vakarų lietuvos spauda vis rašo kaip labai reikalingi skrydžiai į Hamburgą, tačiau nelabai kas skraido ten.

  70. Vytautas-nt - 2011 04 19, 10:48

    Siaip idomu koks dabar maziausias ilguju nuotoliu lektuvas? B767-200 ar B787 bus dar mazesnis?
    Gal padetu tariantis su kuveitu ir emiratais neekonominiai sprendimai, kaip minsko atveju?
    Beje idomu ar kitu saliu vezejai (Bahreinas, omanas) laikosi tokios pacios pozivijos?
    Idomu kiek itakos gali turet prekyba kelioniu paketais? nors, speju, uzsakomieji atsieina pigiau. taciau galetu pagaliau Tailandui ir wide- body paimt…

  71. Justas - 2011 04 19, 10:51

    Ponas, Vytautai-NT: Jus siuo metu atostgaujate? Nes 10:48, mano ziniomis, yra Jusu darbo laikas, ir nemanau, kad i Jusu darbo aprasyma ieina komentaru rasymas siame bloge. Nors vis delto valstybes tarnyboje visko gali buti…

  72. Audrius - 2011 04 19, 11:17

    @Vytautas-NT: BBJ arba B737-700ER, iki 6200 nm.

  73. Simonas Bartkus - 2011 04 19, 11:21

    Populiari B767-200 konfigūracija talpina 250-280 keleivių, tačiau pakanka pažiūrėti kaip LOT, dirbdami vieninteliai lygiai 10 kartų didesnėje rinkoje nei Lietuva degina pinigus nuostolingai bandydami išlaikyti skrydžius į Čikagą ir Niujorką iš Varšuvos, būtent su mažiausiu lėktuvu. „Czech Airlines” ir „Malev” jau pasidavė, nutarė, jog neverta toliau deginti pinigų.

    Mano asmeninė nuomonė, kylant kuro kainoms, po kokių 10 metų Europoje liks 6-8 oro uostai iš kurių bus vykdomi „long-haul” skrydžiai. Krentančios kainos vers ieškoti žemiausių galimų „seat costs”, tai reiškia lėktuvai didės, o juos užpildyti bus galima tik didžiuosiuose hub’uose. Nemanau, jog tarp tų 6-8 oro uostų bus bent vienas iš „Naujosios Europos” ar Skandinavijos.

  74. Wincas - 2011 04 19, 11:27

    O kaip del tos minties kad RYR anksciau ar veliau zada pradet Long Haul skrydzius ? Europa ne gumine reiks kazkur plestis ir jiems.

  75. Wincas - 2011 04 19, 11:27
  76. Simonas Bartkus - 2011 04 19, 11:31

    Wincas: kol kas „Ryanair” mintys tėra spekuliacijos, aišku, spekuliacijas pakurstant ir patiems „Ryanair” vadovams. Ir šiaip, aš vis labiau galvoju, jog „Ryanair” plėtrą stabdys ir pradės atidirbinėti investuotojams. Tai rodo ir smarkiai sulėtėjęs bazių atidarymo tempas bei taip ir nedaromas naujų lėktuvų užsakymas. Bet čia tik mano nuomonė.

  77. silentium - 2011 04 19, 11:37

    Man atrodo, kad didesnė tikimybė, jog Ryanair pradės trumpus skrydžius kito žemyno (pvz. Pietų Amerikos) viduje, negu long-haul.

  78. Aurela - 2011 04 19, 12:13

    Ko Aurelos boeing’as jau kuri laika suka ratus virs VNO?

  79. Šarūnas - 2011 04 19, 12:35

    Audriau, varinet tokiu lektuvu lanai neefektyvu. Skrydziu kainos butu didziules. Cia tas pats kas British Airways skraido I JFK is LCY. Skrydziai skirt butent verslininkams, Lietuvos atveju toki dalyka galima pavadinti Seimas
    Airlines.

  80. Wincas - 2011 04 19, 13:04

    Bet vistiek dar nera tokio tikro Low Costo kuris darytu Long Haul skrydzius, manau anksciau ar veliau kazkas uzsiims skraidyt jei ne Ryanair tai gal Southwest airlines ar Easyjet. Visgi pirmam skraidanciajam nebutu tiesiogines konkurencijos is kitu low costu o dirbti be konkurencijos yra vienas malonumas :)

  81. Simonas Bartkus - 2011 04 19, 13:05

    Aurela: vyksta/vyko „Aurelos” terniruotė.

  82. Vytautas - 2011 04 19, 13:54

    Kas liečia Sky Express, spėju, kad jie laukia kol pradės matytis žiemos sezono Ryanair tvarkaraštis. Pagal tai ir bus galutinai nuspręsta, ar verta pradėti skrydžius.

  83. Augustinas Žemaitis - 2011 04 19, 14:25

    Dėl to kokį procentą rinkos gali pasiimti skraidydamas dusyk į savaitę tai labai priklauso nuo reiso pobūdžio. Į verslą orientuotame reise itin svarbu dažnumas, kortelės. Imigrantų/emigrantų ir pan. (pvz. automobilių varinėtojų iš vid. Azijos) vežiojime nebe tiek svarbu, analogiškai ir poilsiniuose reisuose.

  84. Šarūnas - 2011 04 19, 14:35

    Wincai, yra. AirAsia X, jie iš Kuala Lampuro skraido į Paryžių ir Londoną. Ir save pristato, kaip LCC rinkos atstovus ;]

  85. silentium - 2011 04 19, 15:08

    Na AirAsiaX LCC yra nebent pačioje Azijoje, o kainomis iš Europos nelabai kuo skiriasi nuo kokio Finnair ar SAS ar Alitalia.

  86. Juokaujat - 2011 04 19, 15:19

    Nejuokaukit del AirAsia kainu panasumo su Finnair ar SAS. Net juokas ima skaityt. Pvz. buvo akcija pries pora savaiciu (tos akcijos pastovios) ir skrydis su visais mokesciais Stanstedas-Melburnas pirmyn atgal su persedimu KL, vienam zmogui sudare 480 svaru. Kuris is Jusu isvardintu gali pasiulyti tokia kaina?

    Pigu su jais yra skrist i KL is STN, o jau is KL uz „dyka” praktiskai gali pasiekt ten aplink ka tik nori.

  87. Vytautas-nt - 2011 04 19, 15:35

    Beje, o kaip tada pagal Simono logika Aerosvit sukasi? Ten rinka truputi didesne, bet gerokai biednesne.
    LOT dabar labai truksta kinijos, nes Hanojus per silpna baze i rytus, nors ir su tam tikra logika.

    Beje B787 darytas butent su mintim skraidyt tarp tasku su mazesniu srautu. Dabartines naftos kainos iaterines- baigs kariaut- nukris…

  88. Wincas - 2011 04 19, 15:49

    Na Airbalticas irgi juk Low Costas ;) Na kiek pamenu RYR zadejo kad iki new yorko is stanstedo butu galima suskraidyt pirmyn atgal uz 100 svaru aisku dar tada buvo 500lt.

  89. Šarūnas - 2011 04 19, 16:37

    Zuoka meras, žiūrėsim, kaip seksis su VilniusAir steigimu.

  90. srs - 2011 04 19, 16:59

    Manau greit isgirsim apie VilniusAir / BAS…

  91. Tomas - 2011 04 19, 18:14

    Kaip su Cork kryptim,koks ten uzpildymas?

  92. Anonimas - 2011 04 19, 18:50

    @Wincas – Ryanair daug ką yra žadėję ir toli gražu ne viskas tapo tiesa.

    Ryanair’ui Olierio pasisakymai yra labiau rinkodaros priemonė. Ryanair yra tokioj pozicijoj, kad bet koks neįtikėtinas dalykas kurį jie pasako bemat nemokamai perspausdinamas galybės žiniasklaidos priemonių visoje Europoje. Šitaip garsinamas Ryanair vardas, kuriamas įvaizdis. Jeigu jie sakytų tik tai, dėl ko yra daugmaž tikri – tokio efekto nebūtų.

  93. Augustinas Žemaitis - 2011 04 19, 18:51

    Aukščiau esantis „Anonimo” komentaras – mano.

  94. Wincas - 2011 04 19, 19:01

    Na taip bent sventa vieta ilgai tuscia nebuna, o tikrai manau kad jei ne RYR tai gal kitas tikras low costas uzkis sia nisa visgi snekama kad tam labai bus tinkami 787 ar A350, nors kai tik pradejo vyksti uzsakymai 787 RYR buvo irasytas tarp uzsakovu bet kai pristatymo data buvo nukelta RYR kaip ir dauguma avialiniju atsauke uzsakymus, nors neaisku kiek tikras tas Boeing usakymu sarasas ju puslapyje.

  95. Edd - 2011 04 19, 19:14

    Sukūriau Vilniaus oro uosto aplikaciją „išmaniesiems” telefonams ir galvojau leisti ją visiems parsisiųsti, bet vistik sudvejojau. Trumpa ištrauka iš vno.lt:

    ————–
    2. Naudojimas

    2.1. Visa šioje svetainėje pateikta medžiaga, jei nenurodyta kitaip, priklauso TVOU ar yra licencijuojama.

    2.2. Išskyrus atvejus, nurodytus toliau 2.3 punkte, šios svetainės turinys negali būti kopijuojamas, atgaminamas, platinamas, publikuojamas, atsisiunčiamas, rodomas viešai, skelbiamas ar perduodamas bet kokia kita forma ar būdu be išankstinio raštiško TVOU sutikimo.

    2.3. Savo pačių rizika galite atspausdinti arba išsisaugoti kompiuteryje atskirų svetainės puslapių medžiagą su tikslu ją peržiūrėti tuo metu, kai kompiuteris nėra prijungtas prie interneto.

    2.4. Be raštiško TVOU sutikimo Jūs negalite atlikti bet kurio iš šių veiksmų:

    2.4.1. pašalinti autorių ar prekinius ženklus iš bet kokių šiose taisyklėse aprašytų turinio kopijų;

    2.4.2. sistemiškai parsisiunčiant ir saugant bet kokį turinį, kurti elektroninę ar rankiniu būdu atkurtą duomenų bazę;

    2.4.3. dėti nuorodą į svetainės turinį arba talpinti svetainės turinį per rėmą (frame) į kitos interneto svetainės turinį;

    2.4.4. keisti turinį iš svetainės parsisiųstame dokumente.
    ——-

    Ties pasakius, jau rašydamas šį komentarą turbūt pažeidžiau šias taisykles. :)

  96. Simonas Bartkus - 2011 04 19, 20:04

    Edd: ar gali man parasyti laišką s.bartkus eta VNO taskas lt? Manau isspresim si klausimą :)

  97. Augustinas Žemaitis - 2011 04 19, 20:05

    @Edd – o kas bus toje „aplikacijoje”?

    Šiaip autorių teisės nėra beribės, autorių ir gretutinių teisių įstatyme numatyta daug ribojimų.

    Įstatymas:
    http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=364672

    Žr. 5 straipsnį ir straipsnius nuo 19 iki 33.

  98. Donatas - 2011 04 19, 20:05
  99. Donatas - 2011 04 19, 20:16
  100. Tomas - 2011 04 19, 21:03

    Sveiki, kaip ten reikalai su Cork,koks uzpildymas buvo,o gal jau ka ir apie Skavska zinot?

  101. Belekazz - 2011 04 19, 21:24

    Negalvojau kad tiek daug keleiviu i Talina skrenda, nors siandien ir Dasho prireike BT. 67k nemazai.

  102. Donatas - 2011 04 19, 21:27

    kaip tik siuo metu parskrenda Estonian Air is Stokholmo, o Wizzair pakeliui i ten. Idomu kaip Estonian air sekasi? bus LF ~50?

  103. Oleg - 2011 04 19, 22:25

    Stengiausi suprasti estiska strategija. Jeigu jie nesiulo geru jungiamuju skrydziu berline ir stokholme (kaip jie daro su amsterdamu), tai kame reples? T.y. Kodel jiems idomu point to point srautai prie musu mazos rinkos?

  104. srs - 2011 04 19, 22:28

    @ Oleg

    SAS per Stoholma siūlo jungimus kartu su Kopenhaga.

  105. Edd - 2011 04 19, 22:37

    Simonai: nusiunčiau tau laišką ;)

    Augustinai: šiuo metu yra galimybė peržiūrėti išvykimo/atvykimo sąrašus. Sąrašai automatiškai atsinaujina, atsinaujinimo dažnis reguliuojamas nustatymuose. Pasirinkus skrydį, atvaizduojama jo informacija, lėktuvo nuotrauka. Kolkas tiek, čia buvo tik šioks toks pabandymas. :) Jei vistik toliau kažką darysiu, turėtų atsirasti automatinis informavimas apie pasirinkto skrydžio statuso/laiko pasikeitimus per standartinę notifikavimo sistemą, galbūt skrydžio atvaizdavimas žemėlapyje. Šiaip čia daug ką galima sugalvoti, nes gavus pradinius duomenis iš vno.lt galima toliau juos papildyti informacija iš kitų šaltinių. Galima ir be mobilios aplikacijos papildomai pateikti duomenis ir kur nors internete (pvz., skrydžių pagal kompanijas statistika, naudojamų lėktuvų modelių statistiką, galų gale būtų skrydžių istorija ir t.t.).

  106. Jurgis - 2011 04 20, 01:34

    „airBaltic” tobulina verslo klasės koncepciją
    http://www.verslobanga.lt/lt/spaudai.full/4dade5eb0014a

  107. Aloyzas - 2011 04 20, 10:24

    http://www.marketwatch.com/story/higher-airfare-starts-to-cool-travel-demand-2011-04-19
    OT: Belieka tik tikėti pranašu Vytautu-NT, kad karas Libijoje greitai baigsis, naftos kainos kris ir vėl skraidysim pigiai.
    O kol tranzitas per Libiją laikinai neįmanomas, tai atsivėrė unikali galimybė skraidyt į Mozambiką ar Madagaskarą (o iš ten nebetoli Australija): http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/490&format=HTML&aged=0&language=en
    Beje, neturiu nieko bendro su čia aukščiau labai norėjusiu į Paryžių aloyzu iš mažosios raidės…

  108. Jurgis - 2011 04 20, 10:32
  109. Jurgis - 2011 04 20, 10:37
  110. Aloyzas - 2011 04 20, 10:51

    Bet kaip atsvara brangstančiai naftai – pingantys lėktuvai:
    Middle East Unrest – Airbus surplus A320-200 & A330/340
    Due to the Middle East & general unrest in the Arab world, EADS (Airbus) has had an almost 50% reduction in their forward order book
    This has created a surfeit of aircraft available for immediate delivery.
    Šaltinis: http://www.icausainc.com/airbus boeing for sale.htm

  111. Tomas - 2011 04 20, 11:16

    Simonai,pamenu buvo rasyta,kad VNO turi visas, online check in ,galimybes Wizzair klientams ar pan.,bet yra kompanijos,siuo atveju Wizzair,sprendimas daryti registracija Oro Uoste.
    Tai va noreciau paklausti,ar yra ir jei taip,tai kada ,keleiviai skrendantys is VNO tures tokia galimybe.Tai juk labai patogu ,ypaci skrendantiems tik su rankiniu bagazu,nereikia laukt eiles ir gali veliau atvykt?

  112. Jurgis - 2011 04 20, 11:21
  113. Jurate - 2011 04 20, 11:58

    Tomas: jau veikia check in is VNO skrendant su Wizzair, net ir ju sarase Vilnius itrauktas.

  114. Jurgis - 2011 04 20, 12:14

    Ar jau veikia WIZZ Bus Transfer ir WIZZ Shuttle Bus Transfer ?

  115. Jurgis - 2011 04 20, 12:21

    Naujienos is Rygos:

    Israeli airline El Al/Sundor to begin flights between Riga and Tel Aviv.
    „Turkish Airlines” will begin flights to Antalya.

    O kaip del jau skelbto Vilnius – Tel Aviv reiso ? Ryga turi skrydzius ir i Stambula ir i Antalya. Kodel gi tie Turkish neatidaro Vilnius-Istambul ?

  116. Šarūnas - 2011 04 20, 12:29

    Jurgi, dėl TK planų čia jau kalbėta n kartų, jeigu jie nepakeitė jų tai ilgalaikėje perspektyvoje Vilnius yra.

  117. Jurgis - 2011 04 20, 12:58

    Ryanair uz 10 Euru leidzia paciam pasirinkti vieta lektuve (kol kas tik bandomiesiems reisams) –

    Ryanair To Trial Reserved Seating
    http://www.ryanair.com/ie/news/ryanair-to-trial-reserved-seating

  118. Paulius - 2011 04 20, 13:23

    /\
    Manau, kad tas mokestis ir liks, tiems kas norės tų vietų. Wizz jau seniai tai praktikuoja, o dėl 12 vietų tikrai lėktuvo apsisukimas ženkliai nesulėtės, taip kad manau jog neužilgo tai bus standartinis būdas dar šiek tiek papildomai užsidirbti :).

    P.S. Priority bording neteks dalies prasmės :).

  119. oleg - 2011 04 20, 14:28

    A leading integrated aviation services provider in Eastern Europe Avia Solutions Group established a new company AviationCV. The company will offer flight crew resourcing solutions for airlines.

    http://blog.aviasg.com/airlines-worldwide/avia-solutions-group-launches-aviationcv/

  120. Mindauqas - 2011 04 20, 16:13

    OT klausimas:
    Yra skrydžiai iš VNO į XXX miestą per RIX su BT. Pirmyn viskas OK. Tačiau skrendant atgal ilgas laukimas RIX ir norėtųsi ne laukti, o važiuoti iš Rygos namo. Kaip ir būtų paprasta, bet skrydis su lagaminais. Ar galima susitarti kad lagiminus siųstų ne iki VNO, o tik iki RIX? Arba ar galima po to juos atsimti RIX? Gal kas susidūrėte ir galėtumėte patarti. Dėkui.
    (P.S. Pirkti bilietus iš Viniaus su grįžimu į Rygą kainuoja gerokai brangiau, tai šis variantas netinka)

  121. Paulius - 2011 04 20, 16:14

    Ryanair tik ką paleido naują savo svetainės versiją. Visiškai naujas dizainas :).

  122. silentium - 2011 04 20, 16:18

    Biškį žmoniškiau atrodo, dizainas truputį nutolo nuo porno puslapio ir truputį priartėjo prie normalaus aviakompanijos tinklapio. Nors tų flešinių reklamų vis tiek milijonas.

  123. Ap - 2011 04 20, 16:20

    Mindaugui: registruodamasis skrydziui is XXX paprasyk, kad lagaminus registruotu tik iki RIX. Jei nelabai nores (kartais kazkodel taip daro), sukurk graudzia istorija, kaip lagamine yra itin svarbiu daiktu, kuriu tau mirtinai reikes per ta ilga laukima RIX’e (pabrezk, kad laukimas tai is tikruju ilgas)… ir kad tu paskui RIX’e vel iregistruosi tuos lagaminus. Turetu pavykti. Nebent, aisku, check-in’e dirbs bjauri persona, kuri nesileis i jokias kalbas… Tokiu atveju jau paciame RIX’e gali eiti i BT ofisa ir sakyti, kad tau atsitiko svarbus asmeninis reikalas, is RIX i VNO tu nebeskrisi ir del to reikalauji atiduoti lagaminus.

  124. Mindauqas - 2011 04 20, 16:31

    @Ap, dėkui.

  125. Jurgis - 2011 04 20, 17:15

    Avianova announces first international route

    The Avianova , low-cost Russian, will begin this summer the first international route: Moscow – Simferopol (Ukraine).

    With four weekly flights (Tuesday, Thursday, Friday and Saturday) the link starts on June 15. Simferopol is located in the Krasnodar area where lie the Black Sea resorts and Crimea.

  126. Linas - 2011 04 20, 18:52

    @Mindauqas
    as taip dariau – atsiiminejau RIX lagaminus, nors buvo ichekinti iki VNO. Tiesa laukti reikejo kokia valanda ar net ilgiau :)…

  127. Jurgis - 2011 04 20, 22:29

    Prie ko priveda azartiniai losimai :)

    Lažybas palaimėjęs “Virgin” vadovas Bransonas gegužės 1 dieną padirbės “stiuardese”
    http://www.veidas.lt/aktualijos/lazybas-palaimejes-virgin-vadovas-bransonas-geguzes-1-diena-padirbes-stiuardese

  128. Jurgis - 2011 04 21, 12:10
  129. Linas - 2011 04 21, 12:11

    W6 8002 is LTN stipriai vėluoja šiandien, kaži kame šaknys?

  130. Donatas - 2011 04 21, 13:12

    24 min. stiprus vėlavimas?

  131. silentium - 2011 04 21, 13:12

    Jeigu Kopenhagą tiek daug žmonių renkasi kaip galutinį tikslą, ar nebūtų tikslingiau arba Wizzair, arba Ryanair pabandyti kokį gretimą oro uostą, užuot konkuravus dėl Skavstos?

  132. Wincas - 2011 04 21, 13:15

    Tai RYR speju pabandys i kokia malme

  133. Jurgis - 2011 04 21, 14:07

    Jei SkyExpress atsisakys Kauno, tai gal VNO jiems tiks. Arba kodel nepabandzius to pacio reiso pasiulyti konkurencinei Avianova ? Jie gi atidare pirmaji tarptautini reisa. Manau, atsiradus Vilniuje Ryanair ir Wizzair , abiem rusu LCC kompanijom turetu buti labai patrauklus (ir garantuojantis apkrovima) reisas i Vilniu. Tik kaip cia su ta verslo politika tokiu atveju ? Kaip VNO i tai ziuri ir kaip rusai ziuretu i UtAir ir kokios tai rusu LCC konkurencija ? Ar tai imanoma nors teoriskai ? Nes, kaip patys rusai sako, pas juos juos dar ne laisva rinka, o valstybinis kapitalizmas.

  134. Jurgis - 2011 04 21, 14:44

    Europe’s LCCs face challenging market; growth slowing in 2011 as market conditions conspire against them
    http://www.anna.aero/2011/04/20/europes-lccs-face-challenging-market/

  135. Simonas Bartkus - 2011 04 21, 14:47

    Šiandien „Wizz Air” pirmą „fully booking’ą” išgyveno VNO – iš LTN grįžo su 180 keleivių. Bendras visų reisų LF kol kas – 79%.

  136. Jurgis - 2011 04 21, 14:59

    Gerai, kad Wizzair startavo pries Velykas, tikrai daug zmoniu ir atvyks ir isvyks per laisvas Velyku dienas, plius moksleiviu atostogos. Siandien turejo but pilnas reisas ir i Roma, daug kas Velykoms susiruose aplankyt Vatikana.
    Beje, Simonai, as klausiau ar jau veikia WIZZ Bus Transfer ir WIZZ Shuttle Bus Transfer ?

  137. Marius - 2011 04 21, 15:14

    Gera naujiena! Gerai visiem ir Lietuvai,ir emigrantam gali gimines aplankyt per sventes…
    Kaip ir jau esu minejes,nors cia tik mano nuomone,bet kai 10 metu Londone gyvenu tai jau zinau kai ka…
    Lietuvai gal but net daugiau pinigu tie emigrantai parskride isleidzia negu turistai….

  138. Marius - 2011 04 21, 15:16

    Nebutu galimybes parskrist,kaip jau buvo visi cia Velykas svestu…Dar dauguma Vilniaus krasto zmoniu skrenda nes dabar labai patogu juk kai skrendi 3-4 dienom ,o ne savaitei daug ka reiskia vaziuot i KUN kiek laiko ir tu paciu pinigu

  139. Wincas - 2011 04 21, 15:48

    Jei jau toks Londonietis esi tai zinotum kad jau ten gyvenantiems lietuviams 100km yra niekas, dauguma tiek iveikia kasdien vaziuodami i darba ;)

  140. Marius - 2011 04 21, 16:10

    Ka tu Wincai sneki,koks dauguma…Turbut sedi ir renki pletkus is grizusiu emigrantu,kaip ten viskas taip ir taip …Dauguma pradedanciuju kurie atvaziavo pries men ir pan vaziuoja kur yra kiti,kas normalesni ir kalba moka nors pora zodziu ir dirba normalesni darba,o ir tie kas vaziuoja ta 100km su underground tai nieko ir netrunka

  141. Realistas - 2011 04 21, 16:19

    Mariau, jei jau rašai apie kalbos mokėjimą, pasistenk bent perskaityt, ką parašai. Kartais visiškai neįmanoma suprast.

  142. Jurgis - 2011 04 21, 16:56

    SuperJet pradejo skraidyti :)

    Первый пассажирский рейс Sukhoi Superjet 100 приземлился в Шереметьево
    http://blog.aviasg.com/airlines-worldwide/2358/

  143. Marius - 2011 04 21, 17:11

    Realistas as apie English mokejima…

  144. Jurgis - 2011 04 21, 17:56

    Kaip sekasi KUN su Rodo ir Koso reisais ? Gal kas turit informacijos ? Wincas ?
    Kas bus su Milanas Bergamas(reisas vykdomas iki balandzio 29 d.) ir Barselona Žirona (reisas vykdomas iki balandzio 30 d.) skrydziais ? Jie dings ?

  145. Kaunietis - 2011 04 21, 17:59

    Isskrenda is KUN apie 160-170, gryzta 10-20. BGY ir GRO persikelia i VNO nuo 05.01

  146. Jurgis - 2011 04 21, 18:05

    Ne taip issireiskiau del BGY ir GRO, turejau omeny, kad BGY ir GRO persikelus i VNO ar neatsiras tom pozicijom kokios naujos kryptys ? Bet matosi, kad neatsiras …

  147. Mindauqas - 2011 04 21, 18:07

    Jurgi Jurgi… :)))
    dėl ko turėtų atsirasti?:))

  148. Jurgis - 2011 04 21, 18:18

    Toks didelis pesimizmas del KUN ?

  149. silentium - 2011 04 21, 18:27

    @Kaunietis – tipo visi nuskridę ten ir pasilieka? :D O vietoj BGY ir GRO nieko neatsiras. Tos kryptys buvo vykdomos ne Kauno, o BGY ir GRO lėktuvais, tad Kauno lėktuvai neatlaisvėja nuo to perkėlimo.

  150. Mindauqas - 2011 04 21, 19:23

    @Kaunietis, po 10-20 grįžta ar po 110-120?:)

  151. Simonas Bartkus - 2011 04 21, 19:31

    Viskas čia normalu – tiesiog iš KUN į Graikos salas srautas yra „one way”, t.y. iš Kauno lietuviai keliauja atostogauti. Tai pirmus 2-4 reisus atgalinis segmentas yra visiškai tuščias, tai naturalu, nes iš Graikijos salų į Kauną niekas nekeliauja. Lygiai kaip sezono pabaigoje, spalį paskutines kelias savaites iš KUN į Rodą ir Kos pirmieji segmentai bus tušti.

    Lygiai taip yra su čarteriniais atostogų reisais.

  152. Wincas - 2011 04 21, 19:31

    Mariau as labai abejoju kad tu isvis Londone buvai, undergraundas piko metu nera jau toks ir greitas, tikrai greiciau galima vietomis is Kauno i Vilniu nuvaziuot masina, o zmones kurie moka kalba ir yra prasisuke kartais dirbt vaziuoja ir daugiau nei 100km i viena puse, del geru pinigu ;)

  153. j. - 2011 04 21, 19:50

    Cia dabar pradesit aiskintis kuris kietesnis emigrantas?:

    -As tai langus dedu!
    -O as tai Burger Kinge dirbu todel ir anglu geriau uz tave moku

  154. Marius - 2011 04 21, 19:55

    Nu jo piko metu geriau su masina vaziuot nei metro?Tai kodel isvis statomi metro?Gerai baigiam tas nesamones,o del to kad buvau nebuvau 10metu jau gyvenu,is pradziu East dabar North dalyje jei ka

  155. Oi - 2011 04 22, 09:32

    Susikale du emigrantai, chi chi chi. Oi juokinga cia darosi, oi! :)))

  156. Scharas - 2011 04 22, 11:51

    Aisku, kad juokinga, bet logikos nedaug, nes 100 km tikrai ne atstumas. Nebent jei tikrai nenori vaziuoti :) as kaip kaunietis daugybe metu vazineju i VNO, nes is KUN retai kada patogiai gali nuskristi ten kur man asmeniskai reikia ir butent tokiomis datomis kaip reikia. Juo labiau, kad po pastaruju metu patirties BT pradejau is principo nebeskraidyti (nebent tai vienintelis logiskas variantas arba kiti skrenda daugiau nei 30 proc. brangiau)… Reikia pripazinti, BT smarkiai prasove su Kauno skraidytojais. Kol buvo geras pasiekiamumas 2x ar 3x daily – kainos visada buvo gerokai aukstesnes nei is VNO, kai kainos pasidare konkurencingos – su dabartiniu skrydziu skaiciumi nebeimanoma normalaus jungiamojo skrydzio „sukonstruoti”… Na bet cia, zinoma, ju ukis – ju bites :)

  157. Statistika - 2011 04 22, 11:52

    Gaila Užkalnio nėra, paaiškintu visiems, kaip gyvent :)

  158. silentium - 2011 04 22, 12:15

    Pakartosiu klausimą, kuris buvo užduotas, bet niekas taip ir neatsakė – kokios naujienos dėl WizzAir airport transsfer Vilniuje? Ar jau pradėjo šias paslaugas teikti? jei ne, kada pradeda?

  159. Simonas Bartkus - 2011 04 22, 12:19

    „Wizz Air” teikia airport transfer paslaugas. Paslaugas fiziškai vykdo jų samdoma taksi bendrovė.

  160. Jurgis - 2011 04 22, 12:26

    Bet pas juos interneto puslapyje yra nurodytos dvi skirtingos paslaugos, kuriose yra ir Vilnius pazymetas – WIZZ Bus Transfer ir WIZZ Shuttle Bus Transfer. Kaip as suprantu BUS ir TAXI yra skirtingos paslaugos. Negi Bus transfer atlieka taksi bendrove ?

  161. Simonas Bartkus - 2011 04 22, 12:29

    Jurgi, taip, taksi bendrovės poreikiui esant operuoja ir didesniais nei triviečiais autmobiliais :) Kadangi vežama po kiekvieno reiso, tai negalima įsivaizduoti, jog iš vieno lėktuvo būtų poreikis 42 vietų įsivaizduojamam autobusui :)

  162. Jurgis - 2011 04 22, 12:40

    Na taip, tai suprantama, tik tai ir turetu but vadinama WIZZ Taxi Transfer , kas pas juos ir yra kaip trecia transfer rusis, tik ten Vilniaus nurodyto nera. T.y. kiekviena paslauga turetu buti ivardijama teisingu ir aiskiu pavadinimu. Tik tiek.

  163. Simonas Bartkus - 2011 04 22, 12:42

    Jurgi, jeigu tu už prastesnės paslaugos kainą gauni geresnę paslaugą, ar būni nepatenkintas? :) Jeigu vietoj autobuso gauni taksi? O kai bus didelė paklausa, tai atvažiuos ir autobusas.

  164. Jurgis - 2011 04 22, 12:45

    Beje, dar vienas neaiskumas. Paziurejus transfer paslaugu kainas:
    http://wizzair.com/useful_information/service_fees/
    matau du skirtingus tarifus:
    Bus transfer Vilnius Per one way, per passenger 2 EUR / 2 GBP
    Shuttle bus transfer Vilnius Per one way, per passenger 10 EUR / 9 GBP

    As, tarkim, uzsisakau naturaliai pigesni varianta, bus transfer uz 2 EUR, bet kadangi keleiviu autobusui nesurenkama, tai mane uz ta kaina veza taksi ? Right ?

  165. Justinas - 2011 04 22, 13:59

    Čia tikrai didelė problema, ar su taksi veš ar ne. Iš VNO į centrą su taksi išsikvietus galima nuvažiuoti už kokius 15 Lt.

    Ar yra skraidančių žmonių, kuriems tokia suma atrodytų verta diskusijų? Juk daugelyje miestų, į kuriuos skrendama, net vieno bokalo alaus už tiek negausi…

  166. Jurgis - 2011 04 22, 14:12

    Dar del nepamirstu Panbaltic kurimo ideju. Manau artejant Lietuvos pirmininkavimo ES metams (2013 m.) dides ir valdzios spaudimas ar noras turet nacionalines ar PanBaltic a/k . Taip kad ivertinus visa situacija su BAS, airBaltic, Zuoko airVilnius ideja ir t.t. galima tiketis visokio sprendimo, gali but kad kazkokia nauja jungtine a/k ir gims. Juk ir BAS skelbiasi atvira LT kapitalui.

  167. to Simonas - 2011 04 22, 15:24

    Tai galėtų būti ne autobusas, o mikro-autobusas, 12 vietų gal pririnktų iš reiso. Arba būna ir nedidelių autobusų, ne 40 vietų, o ~24.

  168. Jurgis - 2011 04 22, 19:34

    Wizzair skrydziu atidarymas VNO patyre fiasko su akcija „Skrydžių atidarymo proga – net 100 nemokamų lėktuvo bilietų!!!” . Ar planuojama kokia nors Ryanair pradzios Vilniuje svente ar akcija ? Savaite beliko.

  169. Paulius - 2011 04 23, 02:03

    Kolegos, gal netyčia žinot kur galima atsekti koks būtent lėktuvas skrido žinant skrydžio datą ir skrydžio numerį? Domina lėktuvo registracijos numeris.

  170. Paulius - 2011 04 23, 02:05

    Pamiršau pridurti, kad domina ne savaitės ar dviejų senumo informacija, o pusmečio – metų.

  171. Patikimasis - 2011 04 23, 09:07

    http://data.flight24.com/

    Search for flights:

    Jeigu ras tai ras, jei ne tai yra dar kitokių programų

  172. Paulius - 2011 04 23, 13:20

    Bandžiau jau čia, geriausiu atveju paskutinį mėnesį pavyksta atsekti.

  173. Jurgis - 2011 04 23, 13:58
  174. Mykolas - 2011 04 25, 00:22

    Wikipedijoje nauja airbaltic kryptis is vno – nuo birzelio 1 d i moscow sherem

  175. Keliautojas - 2011 04 25, 02:18

    Tiesioginiai skrydžiai į Tel Avivą

    TLV – VNO LY 5863 06:15 – 10:20

    VNO – TLV LY 5864 11:30-15:30

    Birželis

    18; 29 d.

    29 d.
    Liepa

    6; 13; 20; 27 d.

    6; 13; 20; 27 d.
    Rugpjūtis

    3; 10; 17; 24; 31 d.

    3; 10; 17; 24; 31 d.
    Rugsėjis

    7 d.

  176. Šarūnas - 2011 04 25, 08:45

    Mykolai, informacija nera teisinga. Slotas ispirktas BAS. Keliautojas, is kur tokia info? Ir nelabai panasu i reguliarius, labiau I eilinius charterinius skrydzius.

  177. Keliautojas - 2011 04 25, 11:57
  178. Jurgis - 2011 04 25, 13:56

    Cia kaip ir ankstesniais metais charteriniai skrydziai Tel Aviv-Vilnius. Praeitais metais kaina buvo aukstesne nei airBaltic skrydis i Tel Aviv per Ryga. Reguliariu nera ir , matyt, nebus kol veiklos neprades BAS. Tikriausiai sia vasara naujienu VNO jau nebus. Idomiausia laukiama naujiena – ar i KUN prades skraidyti SkyExpress. Palanga – ar pavyks sutarti del skrydziu i Vokietija.

  179. Belekazz - 2011 04 25, 14:43

    Man atrodo net ir charteriu nusimato maziau nei praeitais metais, jei gerai pamenu bent po du kartus per savaite skrisdavo…

  180. Tadas - 2011 04 25, 16:09

    Kad su charteriais tai panasiai gaunasi,gal net daugiau.Anais matais i TLV buvo taip pat syki per savaite.

  181. Jurgis - 2011 04 25, 17:12

    EasyJet Starts Tallinn-Liverpool Flights

    On April 26, the UK airline EasyJet will launch a new route between Tallinn and Liverpool, flying three times a week.
    http://news.err.ee/economy/1c087959-b4df-4b8a-a012-f347599cbab2

  182. Keliautojas - 2011 04 25, 23:30

    Airline: Air Baltic

    Flightnr: BT620

    From: Amsterdam Schiphol (AMS)

    To: Vilnius Vilnius (VNO)

    Aircraft: Boeing 737-522 (B735)

    Reg: YL-BBP

    Hex: 502C45

    Altitude: 37000 ft (11278 m)

    Speed: 403 kt (746 km/h, 464 mph)

    Track: 81°

    Squawk: 3162

    Pos: 56.3437 / 19.79387

    Radar: EPGD2

    Kas čia per nesąmonė Flightradare?

  183. Anonimas - 2011 04 26, 10:26

    Simonai, kaip atrodo Wizzair LF praejus 10 dienu po atidarymo ? Bent vizualus ispudis. Stiprus – silpni reisai.

  184. skraidytojas - 2011 04 26, 10:30

    @Keliautojas – pastoviai nesamoniu buna. anadien virs Vilniaus nesesi AirBerlin Airbusas is Berlyno i Ciuricha, jei teisingai pamenu… :)

  185. Jurgis - 2011 04 26, 11:14

    Hungary Wizz Air is in no rush to go public – CEO
    http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=2&i=22115

  186. Jurgis - 2011 04 26, 11:26

    “airBaltic” keleivių Lietuvoje šiemet sumažėjo 6,2 proc. iki 63 tūkst.

    Latvijos skrydžių bendrovė “airBaltic” šiemet pirmąjį ketvirtį Lietuvoje skraidino 63,2 tūkst. klientų – 6,2 proc. mažiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai, kai jų buvo 67,4 tūkstančio.

    “airBaltic” iš trijų Lietuvos oro uostų ir į juos atliko 1738 skrydžius, lėktuvai buvo užpildyti vidutiniškai 56 proc., pranešė įmonė.

    Vien kovą “airBaltic” per tris Lietuvos oro uostus – Vilniaus, Kauno ir Palangos – skraidino 23,9 tūkst. keleivių ir atliko 589 skrydžius, salonai buvo užpildyti vidutiniškai 60 procentų.

    Per Vilniaus oro uostą kovą “airBaltic” skraidino 20,7 tūkst. keleivių (22,8 proc. mažiau nei pernai kovą), per Kauno ir Palangos oro uostus – po 1,6 tūkst. keleivių (atitinkamai 10 proc. daugiau ir 22 proc. mažiau).

    Nuo gegužės 15 dienos įmonė Palangoje planuoja padidinti skrydžių skaičių ir skraidyti 13 kartų per savaitę.

    “airBaltic” taip pat numato papildomus reisus iš Vilniaus nuo gegužės 16 dienos – bus skrendama 8 kartus per dieną. Šiuo metu į Latvijos sostinę yra atliekami 5 reisai per dieną.

    Kontrolinis 52,6 proc.”airBaltic” akcijų priklauso Latvijos valstybei.

    BNS informacija

  187. Jurgis - 2011 04 26, 11:44

    Azubalis invites China to implement joint transport projects with Lithuania
    http://www.baltic-course.com/eng/good_for_business/?doc=40146

    Azubalis plans to visit China in May. It is planned that during his visit to China Lithuanian Minister of Foreign Affairs will be accompanied by delegation representing Lithuanian tourism sector.

  188. Karolis - 2011 04 26, 13:36

    Smagu dėl Easy Taline. Vilniuje artėjant prie 40% rinkos pigiems ir pilnos puokštės trūksta Easyjet su Paris – VIlnius :)

  189. Jurgis - 2011 04 26, 13:45

    Vasaros keliones lietuviai pradėjo pirkti dvigubai aktyviau ir dvigubai anksčiau
    http://www.verslobanga.lt/lt/spaudai.full/4db693630dc46

  190. Simonas Bartkus - 2011 04 26, 14:30

    Dėl „Wizz” keleivių skaičių – didelių netikėtumų ar įdomumų nėra.
    Vidutinis užpildymas – lygiai 80%.

    Geriausiai besipildanti kryptis – LTN, 91%;
    prasčiausiai – NYO, 62%.

  191. Nepatyręs - 2011 04 26, 14:37

    Kokie paprastai WIZZ veiksmai nepasiteisinus krypčiai? greit uždaro, bando vystyti ar kažko kito imasi, gal kas žinot?

  192. Jurgis - 2011 04 26, 14:46

    Visas idomumas ir netiketumai gali prasideti pradejus skraidyt Ryanair. Idomu kiek nukris LTN, ar nesusilygins nuo geguzes su NYO ?

  193. Linas - 2011 04 26, 15:25

    Simonai, o VNO ir FR sutartis leis skelbti ju LF is VNO?

  194. Simonas Bartkus - 2011 04 26, 15:27

    Linai, keleivių skaičiai bus skelbiami pagal kryptis ir vežėjus kaip ir bet kurių kitų krypčių.

  195. ACC - 2011 04 26, 16:02

    Pradejus skraidyti Ryanair, Wizzair LTN uzpildymas nemanau kad labai keisis, cia gal KUN labiau pajus nei Wizzair.

  196. Linas - 2011 04 26, 16:10

    Net neabejoju, kad nei FR, nei W6 Vilnius -London – Vilnius LF nebus mazesni nei 80 – 85 %.

  197. Realistas - 2011 04 26, 16:51

    – Kokie numatomi aviacijos plėtros planai Vilniaus mieste? Ar neatsisakote minties, kad atsirastų Vilniaus avialinijos? (Arnoldas)

    A.Zuokas: Neatsisakau, jau turėjau kelis susitikimus su galimais investuotojais iš Lietuvos ir užsienio. Gana greitai galėsime pristatyti planus Vyriausybei ir Susisiekimo ministerijai.

    Tai padės pritraukti turistus. Šiuo metu daug prarandame kaip valstybė, ir investuotojų ir turistų. Vienas britų investuotojas pasakė, kad negali atvykti tiesiogiai į Vilnių, taigi jis atsakė, kad yra per senas ir negali gaišti laiko persėdimams.
    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/konferencijos/15min-lt-konferencijoje-naujasis-vilniaus-meras-arturas-zuokas-168-147799?&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=15minlt_naujienos:_AZuokas:_laipiojimas_pro_priekines_autobusu_ir_troleibusu_duris_bus_atsauktas

  198. :) - 2011 04 26, 16:54

    Lietuva – Londonas LF galima ir 150% padaryt laisvai :) tik vat pelningumas…

  199. Linas - 2011 04 26, 17:05

    Mes juk zinome, kad LCC zino ka daro ir ju kainorada pagrista kastais, todel nemanau, kad turedami uzpildyma 80% plius turetu minusa…

  200. Simonas Bartkus - 2011 04 26, 17:13

    Linai, vat būtent, kad LCC kainodara _nėra_ pagrįsta kaštais. Taip, jie išlaiko žekliai mažesnius kaštus nei tradiciniai vežėjai, tačiau nesibodi parduodi ir kur kas žemiau kaštų. Jų strategija tiesiog yra „traffic comes first”, t.y. pilni lėktuvai dedant visas pastangas vardan to. O „seat costs” tikrai nėra 3 LTL kaip „Wizz” parduoda į Stokholmą ar „Ryanair” žiemą pardavinėjo iš Kauno į Berlyną (ir aibė kitų maršrutų).

  201. oleg - 2011 04 26, 18:21

    ka reiskia „islaiko kastus”?

    kadangi visi sako/raso/svajoja kad Wizzui Lietuva nesiulo dotaciju, tai labai idomu, kaip jiems yra pelninga dirbti zemiau tam tikros ribos?

    ir beje, ta riba (jei tokia yra…) ko gero tai apie 20 euru kedei? Ar daugiau?

  202. Justinas - 2011 04 26, 19:17

    Reiškia, jog Wizzair, Ryanair ir kiti yra pagal dizainą sukurti taip, jog jų skrydžių savikaina būtų žemesnė, nei visokių British Airways, Lufthansa ir pan., tam yra aibė priežasčių, kurios yra išsamiai aprašytos internete.

    Jie nedirba žemiau savikainos, nes tokiu atveju bankrutuotų. Jie gali dirbti žemiau kaštų ribos tam tikruose maršrutuose tam tikrą laiką, bet tikrai ne nuolatos. Tarkime, jie gali tam tikrais maršrutais paleisti bilietus po 1 litą ir palaikyt, jei norės, jog iš maršruto išeitų airBaltic. Bet po to kainos iškart padidės.

    O ką pats Wizzair vadovas neseniai sakė, tai jog tuo pačiu maršrutu, tais pačiais lėktuvais, tuo pačiu metu gali skraidyti Wizzair ir airBaltic, ir dėl kaštų struktūros Wizzair su tuo pačiu load factor ir average fare bus pelningi, o airBaltic – ne.

    Juokingiausia šitoje situacijoje, kad būtent kaštų pranašumas yra priežastis, kodėl airBaltic veža švedų/suomių keleivius po visą Europą. airBaltic žymiai pigiau išgyvena nei SAS ar Finnair…

  203. Jurgis - 2011 04 26, 19:29

    Čia irgi apie kaštų tema. Reise Stockholm-Vilnius Skyways neišsilaikė, tačiau bando vežti latvius ir švedus reise Gothenburg-Riga –

    Skyways launches flights from Riga to Gothenburg
    http://www.baltic-course.com/eng/good_for_business/?doc=40189

  204. Eugenijus - 2011 04 26, 20:10

    Siandie skridau amsvno. tai lektuvas artilpinis. o kas labiausiai dziugina biznio klasej taip pat 10-12 keleiviu. Nors sestadieni skrendant pirmyn vaizdelis buvo prastesnis lektuvas pusiau apkrautas taciau biznyje vis tiek buvo 2 keleiviai.

    Dar apie kaštus: Jei sakykim Vilnius eindhovenas bilieto kaina apie 170 Lt o Vilnius amsterdmas 340, tai estonian ir su 40 procentu lf turetu generuoti ta pati pelna.

  205. Simonas Bartkus - 2011 04 26, 20:38

    oleg: manoma, jog pagal 2010 m. finansinę ataskaitą „Ryanair” kėdės kaštai buvo apie 30EUR. Tačiau šis skaičius nėra labai prasmingas, nes skaičiuojama „Average seat cost per mile”, t.y. kaštai tiesiogiai yra proporcingi segmento ilgiui. Pagal „Wizzair” skelbiama info, jų kaštų bazė yra identiška „Ryanair” kaštams.

    Justinai: daugelis tavo išvadų teisingos, tačiau yra svarbu dar vienas dalykas – „low cost” aviakompanijos žemomis bilietų kainomis srautą stimuliuoja. Tai yra nuostolinga trumpu laikotarpiu, tačiau ilgu laikotarpiu gali būti pelninga.

    Kas studijavo produktų marketingą, tai aiškiai žino, jog kainų karai kyla tik tarp vienodų produktų vienodiems vartotojams. Skrydžio paslauga yra labai įvairialypė, jog konkurencija virstų į kainų karą – tai yra įmanoma, kai aviakompanijos skraido tarp dviejų tuo pačių oro uostų, tuo pačiu tvarkaščiu. Pvz. Wizz produktas VNO-NYO ir VNO-ARN yra labai skirtingas. Realiai, jeigu Wizz norėtų išstumti „Estonian” tai turėtų daryti kaip įmanoma tokį patį produktą ir pardavinėtį jį pigiau. Tačiau realiai „Wizz” ir „Estonian” konkuruoja tik dėl dalies klientų, net sakyčiau nedidelės dalis. Realiai jei konkuruoji kaina, tai tiesiog verta pardavinėti tiesiog pigiau nei konkurentas. Labai pigūs skrydžiai į NYO yra srauto stimuliacija – po 3 litus skrenda ne „Estonian” klientai, o tie, kurie neplanuoja skristi.

    Eugenijau, tavo antra pastraipa būtų teisinga, jeigu „Estonian” ir „Wizz” turėtų vienodus kaštus. Bet kaštai nėra vienodi. Bandymas eiti į tą pačią rinka ir konkuruoti kaina turint didesnius kaštus būtų tiesiog savižudybė. Daugelis tradicinių bendrovių tą pamoka moka ir tiesiog siūlo kitokius produktus.

  206. Vytautas - 2011 04 26, 20:53

    šioks toks OT, bet per flightradar24 vėl pastebėjau, kad AerLingus į VNO skrenda su maršrutu DUB-RIX ;[[[

  207. Wincas - 2011 04 26, 21:06

    Dar niekad nemaciau kad jie skristu DUB-VNO

  208. Justinas - 2011 04 26, 21:13

    Simonai,

    Čia tas srauto stimuliavimo klausimas labai įdomus. Down to earth ir šnekant apie realius srautus, kaip tas stimuliavimas suveikė KUN-TMP kryptyje? Jie skraido jau metus ir stimuliavimo rezultatai turi matytis… Koks realus paaiškinimas stimuliavimo? Pripratino suomių turistus skraidyti į Lietuvą pagerti? Ir dabar, kai jau prijaukino, paims padidins kainas ir suomiai ir toliau skris?

  209. Simonas Bartkus - 2011 04 26, 21:22

    Justinai,

    srauto stimuliavimą galima lengviausia įžvelgti populiarioje kryptyje – pvz. Lietuva-Londonas. „Capacity” nuolat auga, o keleivių skaičius tai pat ir šią vasarą bus dienų kai iš VNO/KUN vyks 6 skrydžiai į LGW/LTN/STN. O tikrai negalima sakyti, jog kažkoks ryšys akivaizdžiai stiprėtų tarp šių rinkų.

    KUN-TMP irgi panašiai – stimuliavimas yra paremtas tuo, jog yra apskaičiuotas laikas, kuomet pakankamai keleivių mokės „teisingą” kainą už bilietą: jeigu skaičiai rodys, jog rinka gali toliau stimuliuotis, ji bus stimuliuojama, jei ne – „capacity” bus stabdomas arba net mažinamas. Pvz. stimuliuojama gali būti su kokiais 4 reisais per savaitę, o po to „frequency” sumažinama iki 2-3 kartų ir tada pradeda „dirbti ant yeld’o kėlimo”.

    Kas skaitė paskutinį anna.aero straipsnį matėt, jog „Ryanair” paskutinius metus auga tik labai simboliškai – matosi, jog Vakarų Europos viduje nebeliko maršrutų, kuriuos „low cost” galėtų stimuliuoti. Stimuliacinės erdvės liko tik centrinėje/Rytų Europoje, o ta pati „Ryanair” paskutiniu metu būtent peržiūri maršrutus ne plėtros kryptimi, o „pajamų” kėlimu. Tai aišku įvelkama į garsius pareiškimus apie dėl išorinių veiksmų kertamus maršrutus Vokietijoje, Marselyje, Alikantėje ir t.t., tačiau realiai tai yra apsivalymas nuo neperspektyvių maršrutų.

  210. Augustinas Žemaitis - 2011 04 26, 22:58

    @Jurgis – reisas tampa žinomas. Rinkoje yra daug situacijų, kai tam tikras produktas yra objektyviai geresnis už konkurentus, bet nepakankamai žinomas/suvokiamas ir todėl ne toks populiarus. Ne tik skrydžių rinkoje.

    Stimuliuojami, ypač trumpesniu laiktotarpiu, gali būti tik tam tikri srautai. Tai – poilsiniai srautai (plačiąja prasme). Bent vienoje jų pusėje turėtų būti įdomi vieta. „Įdomi vieta” sakau sąlygiškai. Emigrantams ta įdomi vieta – jų gimtinė ar giminė, o jeigu diasporos nėra, tuomet tai jau turi būti kažkas kita. Gal gražus miestas, nuostabi gamta, saulė, slidinėjimo kurortai, gal galimybė pigiai apsipirkti. Konkrečiu metu gali būti ir krepšinis ar Formulė 1.

    Ir turėtų būti kuo mažiau pašalinių kliūčių – sudėtingai gaunamų vizų, itin didelių kainų vietoje ir pan. Vietos „įdomumas” turi atpirkti tas kliūtis.

  211. Augustinas Žemaitis - 2011 04 26, 23:59

    Pvz. jei kas nors dabar sukurtų produktą, turintį visas objektyvias iPhone savybes ir dar daugiau, tai nei rytoj, nei po mėnesio jis iPhone nenukonkuruotų.

    Nereikia suprasti, kad tas pats suomis įpranta skraidyti į Kauną pigaus alaus (nors gali būti ir taip). Gali ir kas nors nebuvęs Kaune reiso pradžioje ten neskristi, o paskui skristi. Gal prieš tai nežinojo tokio reiso, o gal buvo kažką girdėjęs, bet nesvarstė to kaip rimtos vietos savaitgaliui praleisti. O vėliau išgirdo iš aplinkinių, ten jau buvusių, perskaitė laikraštyje straipsnį ir susidomėjo. Nebūtų to reiso buvę seniau – nebūtų ir tų kalbų, straipsnių, reklamų.

  212. Oleg - 2011 04 26, 23:59

    Labai aciu visiems, pasidare aiskiau. Reiskia po metu veiklos Kaune RYR jau pakele kainas, o Vilniuje kartu su Wizzais pakels dar po metu.

  213. zuikis - 2011 04 27, 00:14

    @Oleg: pakels, tik su salyga, kad per tuos metus niekas nepasikeis. Nebus nauju kompaniju ir nauju karu.

  214. RamunasS - 2011 04 27, 08:21

    Jei palyginti vasaros pradžios kainas į LON, tai sąrašo pradžioje Wizz ir Ryanair iš VNO, toliau seka tos pačios kompanijos iš RIX, o iš KUN kainos panašios į Airbaltic.

  215. Vytautas - 2011 04 27, 09:07

    A148 laukia šviesi ateitis ;)))
    http://avherald.com/h?article=438db1d5&opt=0

  216. Simonas Bartkus - 2011 04 27, 10:58

    Oleg: ne, netiesa. Rinka nėra stagnuojanti ir kainos nuolat svyruoja – aviakompanijos moka kaip niekas kitas su savo produktu manipuliuoti kainomis. Galų gale veikia persidengiančios rinkos, nestiesioginė konkurencija, laukiamas savaiminis rinkos augimas ir t.t.

  217. Linas - 2011 04 27, 11:06

    Ar atkreipete demesi, kad VV pradejo aktyvia reklamine kampanija? Jau matyt laikrasciuose, per radija, dar tv tik nemaciau…

  218. silentium - 2011 04 27, 11:16

    Turiu vieną tokį klausimą ekspertams :)

    Perkant skysčius duty free zonoje, juos supakuoja į maišelį, ant kurio užrašyta, kad negalima atplėšti iki galutinio kelionės tikslo, į vidų įdedamas čekis, kad būtų aiškiai matyti. Taip padarius, bent jau turint jungiamąjį bilietą galėjau be jokių problemų skraidinti skysčius kad ir trimis lėktuvais iš eilės. Tačiau niekada neišeidavau iš persėdimo zonos.

    Dabar štai turiu paties pasidarytą „jungimą” su Ryanair. Ar įmanoma nusipirkus skysčių ir juos supakavus į atitinkamą maišelį pirmojo oro uosto duty free, juos nusivežti iki galutinio taško? :)

  219. Simonas Bartkus - 2011 04 27, 11:21

    silentium: taip, gali. ES viduje su užklijuotu pirkinių maišeliu praeiti galima.

  220. silentium - 2011 04 27, 11:52

    Aha, bet kaip suprantu, pirkinys turi būti įvykdytas tą pačią dieną :)

  221. Simonas Bartkus - 2011 04 27, 21:29

    Nuo gegužės 14 dienos „airBaltic” nuima reisą Vilnius-Kopenhaga, o taip pat Vilnius-Ryga liks visai vasarai 7 kartus per dieną, nebus planuoto 8 reiso.

  222. Tadas - 2011 04 27, 21:46

    To ir reikejo laukti,nes su F50 pries CRJ900 nelabai pakovosi(CRJ patogiau,greiciau ir t.t.).Dabar galbut galime laukti ziniu is SAS (skrydziu dazninimo/lektuvu didinimo) ?

  223. Donatas - 2011 04 27, 22:12

    Simonai, kokios priežastys, jog AirBaltic nuima visus buvusius skrydžius ir palieka tik Rygą? Čia jų tokia strategija? Tranzitas per Rygą?
    Ar čia BAS atėjimas taip ruošiamas? BT nutraukia visas kryptis, BAS ateina ir atidaro visas buvusias BT kryptis?!

  224. Simonas Bartkus - 2011 04 27, 22:17

    Donatai, priežasčių, aišku, reikia klausti jų, tačiau akivaizdu, jog „airBaltic” strategija nuo 2008 m. rudens yra veikla per Rygos oro uostą. O CPH konkrečiu atveju, tai priežastis slypi konkurencijoje su 3x daily SK reaktyviniais lėktuvais bei OV/SK vakariniu reisu į ARN, kurio laikas praktiškai sutapo su BT skrydžio į CPH tvarkaraščiu.

  225. Justinas - 2011 04 27, 22:40

    Nu ką, šaunu, kaip tik vakar apsipirkau CPH-VNO-CPH segmentui. Kas gali būti šauniau už reroute’ą per RIX!

  226. Justinas - 2011 04 28, 00:02

    Beje, iš SAS tai tikrai sulauksime žinių. Kainų didinimo :)

  227. Jevgenij - 2011 04 28, 09:27

    Simonai, ar yra imanoma, kad padidejus srautui konkrecia diena, kompanija pakeistu lektuva ir pasiulytu daugiau vietu konkreciam skrydziui? Pvz. i/is RIX fokkeris tik 50 talpina o per cempionata ziurek daugiau norinciu bus/yra. Ar yra prasmes pardavineti daugiau bilietu i ta reisa ir vienam kartui nusiusti didesnes talpos lektuva. Beje praktikoja kokios kompanijs tokia praktika?

  228. Simonas Bartkus - 2011 04 28, 09:53

    Jevgenij: taip, tai praktikuojama, ištisi „revenue management” padaliniai didelėse aviakompanijose dirba šiuo klausimu. Lanksčiausi ir labiausiai patyrę šiuo klausimu, ko gero, yra „Lufthansa”, kuri tą aktyviai daro, turi galingus įrankius būsimų pardavimų prognozavimui. Kartais tiesiog taip būna, jog neapsimoka siųsti didesnio lėktuvo, tiesiog geriau „overbookinti”, kelis keleivius išsiųsti su kitomis aviakompanijomis (sumokėjus kompensecijas), nes lėktuvo reikia kitur, arba nepakanka įgulos. Aišku, čia svarbią įtaką daro įgulų rotacija, pvz. „Lufthansa” ir SAS įgulos Vilniuje negrįžta atgal tuo pačiu reisu, o rotuojasi per sekantį reisą. „Lufthansa” paprasčiau, nes A319 ir A320 įgulos skiriasi tik vienu papildomu stiuardu, tačiau pvz. SAS jeigu CRJ900 keičiamas į MD lėktuvą, tai reikalingi visai kiti pilotai ir visai kita „cabin crew”.

    Jeigu grubiai – taip, tai yra daroma :)

  229. Keliautojas - 2011 04 28, 10:45

    Įdomybė VNO puslapyje

    2011 04 28 13:00 13:05

    Antalija, Ukraina

    LLC3524 Small Planet Airlines Laukiama

  230. Marius - 2011 04 28, 11:12

    Simonai mazdaug pries pora savaiciu zadejai straipsni,apie Taxi VNO?

  231. Marius - 2011 04 28, 11:15

    Pas AirBaltic tik Ryga ir Talinas beliko? (: O kaip jie pyko,kai Wizzair spaudos konf. apie juos pakalbejo

  232. Mindauqas - 2011 04 28, 11:57

    OT: easyJet reklama:
    http://tinyurl.com/6a4zhjx

  233. Keliautojas - 2011 04 28, 12:37

    AKCIJA! 20% nuolaida WIZZAIR skrydžiams
    Tik 2011.02.28 (ketvirtadienį)
    • Vilnius – Barselona – Vilnius nuo 298 Lt
    • Vilnius – Milanas – Vilnius nuo 211 Lt
    • Vilnius – Roma – Vilnius nuo 187 Lt
    • Vilnius – Londonas – Vilnius nuo 339 Lt
    • Vilnius – Stokholmas – Vilnius nuo 79 Lt
    • Vilnius – Korkas (Airija) – Vilnius nuo 283 Lt
    • Vilnius – Donkasteris (Didžioji Britanija) – Vilnius nuo 315 Lt
    • Vilnius – Eindhoveno (Amsterdamas 100 km) – Vilnius nuo 171 Lt

    Akcija galioja tik vieną dieną!

  234. Šarūnas - 2011 04 28, 12:43

    Čia vadinasi akcija? Dar brangiau nei paprasto kainos…

  235. Mindauqas - 2011 04 28, 13:59

    Realios kainos mažesnės. Bet kainos kainomis ir akcija lieka akcija, esmė ta, kad Wizz Air pakėlė mokėjimo pavedimu mokestį ir prilygino jį kortelės mokesčiui – 18 Lt (į vieną pusę).

  236. Jevgenij - 2011 04 28, 17:25

    Simonai, aciu uz atsakyma. Ziuresim ar „AirBaltic” turi toki „revenue management” padalini :) Nes viena diena reikia is Palangos 12 zmoniu nuskraidinti o bilietu tinkamai valandai ir dienai jau nera :) Nusiunteme laiska, jei gausime teigiama atsakyma atrasysiu :)

  237. Andrius - 2011 04 28, 22:26

    Šiandien vakare mačiau kaip atvyko TAP Airbus A320 iš Lisabonos į Vilnių. Kažin kas čia per čarteris? Oro uosto svetainėje apie šį skrydį jokios informacijos nebuvo.

  238. Oleg - 2011 04 28, 22:53

    A.Z.: Jau turime užregistravę bazinio oro vežėjo pavadinimą. Šiandien diskutuojame su skirtingais galimais partneriais – ir Lietuvos, ir užsienio investuotojais. Nacionalinė valdžia šituose projektuose lygiai taip pat turi dalyvauti. Aš neabejoju, kad suvieniję pastangas mes tai padarysime. Baziniam oro vežėjui įsteigti, pagal skaičiavimus, šiandien reikia apie 20 mln. Lt. Ar tai pinigai?

    http://www.veidas.lt/veido-interviu/mes-patys-atvesime-investuotojams-leidimusi-ju-kontoras

    Po veido ir 15min Zuoko pasakojimu norisi tiketi kad jam reliai idomu miesta kurti o ne sodyba pajuryje ;-)

  239. Judzin - 2011 04 29, 00:12

    Andrius: Tai gal čia SmallPlanet žadėtas Airbus, (reg. CS-TNA) atskraidino techniniu skrydžių. Vienas jau Varšuvoje ruošimas darbui (reg. SP-HAB)

  240. KD - 2011 04 29, 00:57

    Andriau, cia FLtechnics lektuvas ardymui

  241. Keliautojas - 2011 04 29, 10:54

    2011-04-29: New route from Russia to the Baltics

  242. Belekazz - 2011 04 29, 10:55

    As vakar ir FR saukini jau girdejau, bet ten gal tik pasibande nes skrydzio numeris kazkoks keistas buvo…

  243. Donatas - 2011 04 29, 10:59

    Keliautojas> gali plačiau?

  244. Vytautas - 2011 04 29, 14:23

    Kas turit priėjimą newstodate.aero? ten matosi minėtos naujienos antraštė…

  245. Simonas Bartkus - 2011 04 29, 14:24

    Vytautai, jeigu neklystu, ten turėtų būti rašoma apie „utair” naują reisą VKO-TLL.

  246. Marius - 2011 04 29, 16:01

    Siaip gan patogus VNO susisiekimas traukiniu su Kaunu,kai grysiu vasara butent taip ir vaziuosiu neapsimoka nieko vargint ,pasiimt atvaziuot …
    Tik ,kad manau galetu labiau pasireklamuot ,Litrail ar tas pats VNO

  247. Marius - 2011 04 29, 16:01

    Siaip gan patogus VNO susisiekimas traukiniu su Kaunu,kai grysiu vasara butent taip ir vaziuosiu neapsimoka nieko vargint ,pasiimt atvaziuot …
    Tik ,kad manau galetu labiau pasireklamuot ,Litrail ar tas pats VNO..

  248. Jevgenij - 2011 04 29, 16:44

    Sorry, uz pasikartojima – tai yra tingejima skaityti visus blogo irasus. Buvo paminetas tinklapis kuriame matesi Simono skraidymo kelias (info). Galite jei nesunku priminti tinginiui kur ji surasti. Aciu! Bandau naudotis checkmytrip.com nauja tinklapio versija. Ir galvoju gal yra kas geriau – registruoti savo skrydzius…

  249. Simonas Bartkus - 2011 04 29, 17:24

    Jevgenij: man patinka flightdiary.net

  250. Kaunietis - 2011 04 29, 20:51

    Nežinau, kiek čia teisybės, bet atrodo FR vėl skraidys iš KUN į SXF nuo lapkričio mėn. Info nepatikrinta.

  251. Edd - 2011 04 29, 22:52
  252. Zhymkus - 2011 04 29, 22:54

    Idomu koks FR tvarkarastis bus is KUN. Jau daugelis skrydziu sudeti i http://www.ryanair.com. Panasu, kad neliks Kos, Rhodes ir Alecante, ir greiciausiai Skavsta. Tai Berlynui, Dusseldorf (galbut Malme, Billund) yra vietos.

  253. Šarūnas - 2011 04 30, 11:08

    Edd, gal galėtum sukurti ant iOS?

  254. Donatas - 2011 04 30, 11:39

    @Edd, o veiktų ant WM 6.5?

  255. Tomas P - 2011 04 30, 12:18

    o pasirodo, ne tik BT skrydzius i Kopenhaga nueme, bet ir SAS sumazino iki 2…keista

  256. ES - 2011 04 30, 13:08

    Lufthansa sekmingai perima BT ir SAS srautus, todel ir mazinamas skrydziu skaicius.

  257. Wincas - 2011 04 30, 13:15

    Edd negaletum sukurt VNO KUN ir PLQ viename? butu nieko kad ant symbian veiktu

  258. Augustinas Žemaitis - 2011 04 30, 19:16

    @Tomas P – be to, kai nėra rimtos tiesioginės konkurencijos, mažiau prarandama keleivių pamažinus dažnumą.

  259. Augustinas Žemaitis - 2011 04 30, 19:20

    @Marius – kad, deja, Lietuvos geležinkelių rinkodara menka. Kartais atrodo, kad keleivių vežimą LG valdžia jau palaidojusi kaip neišvengiamai nuostolingą socialinę paslaugą, nors šiaip gal būtų galima tuos nuostolius sumažinti naudojantis rinkodara ir geriau užpildant esamus traukinius. Juk dažniausiai su traukiniais konkuruojantys autobusai perveža daugiau keleivių, nors yra brangesni – tad tai didele dalimi įvaizdžio klausimas.

    Apie tai esu plačiau rašęs:
    http://mn.blogas.lt/ka-reklamuoja-lietuvos-gelezinkeliai-146.html

  260. Edd - 2011 04 30, 23:12

    Dėl programėlės:
    Galėtumėm sukurti ir iOS, Symbian, WM 6.5 tačiau pirmiausia manau pradėtumėm nuo Android ir WP7, toliau galbūt sektų iOS, o dar vėliau Symbian/WM6.5. Kodėl būtent tokia tvarka? Todėl, kad mums užtruktų mažiausiai laiko sukurti programėles būtent Android ir WP7 ir jos būtų kuriamos lygiagrečiai, o tada jau būtų galima žiūrėti toliau. Dėl kitų oro uostų, reiktų suderinti su kiekvienu atskirai, kolkas užklausiau tiktai Simono dėl Vilniaus oro uosto ir čia buvo atsakymas toks, kad jie yra linkę dalintis duomenimis. Manau kurdami apsvarstytumėm galimybę kurti kiek universalesnes programėles, kad būtų jas galima nesunkiai pritaikyti ir kitiems oro uostams.

    Tačiau lieka viena problema, kuri kolkas ir viską stabdo: programėlių platinimas. Norint oficialiai platinti per programėlių parduotuves, t.y. „Android market”, „Marketplace”, „App Store”… reikia užsiregistruoti ir tai kainuoja pvz. 99$. Programėles sukurtumėm ir platintumėm nemokamai, todėl, kad mums patiems tiek aviacija, tiek ir programėlių kūrimas yra įdomu, bet ne ant tiek, kad dar už tai patys ir primokėtume. :) Bet kokiu atveju, programėlės mobiliems įrenginiams kuo toliau, tuo „madingesnis” dalykas, tad manau jei ne mes, tai kas nors gal ateity išleis tokias Lietuvos oro uostų programėles.

  261. Šarūnas - 2011 04 30, 23:29

    Edd, teoriškai, jeigu oro uostas nusiteikęs dalintis informacija ir pozityvios nuomonės apie šią iniciatyvą, manau, galėtų ir padengti tuos $99 kaštus. Juk tai būtų papildoma reklama VNO. Na, bet čia jų pačių reikalas…

  262. Wincas - 2011 04 30, 23:44

    Galetu sone but VNO puslapyje galimybe atsisiusti programele i telefona, juk serverio baisiai neapkrautumet. Manau kam tokios reiks programeles tai pirmiausia ieskos VNO puslapyje.

  263. Oleg - 2011 05 1, 01:16

    As turiu privacius iOS ir Android accauntus. Galeciau hostinti bet ka, nes dabar tik testavimui tenauduoju. Mano skype iwozik – welcome to ;-)

    WM7 acco neturiu. Net negaliu save ikalbeti su devaisu pazaisti normaliai..

  264. Vytautas-nt - 2011 05 1, 05:19

    Sedziu as dabar Stambule ir galvoju, kodel nera is Vilniaus i cia tiesioginiu skrydziu? Vieabuciai cia pigus, maistas ir kt. Taip pat. O paziuret tikrai yra ka. Tad manau tai ne blogesne turistine kryptis uz kokia Roma ar ParyZiu.
    Todel klauaimas- ar negaletu koks Turkijos low-costas padaryt kokiu dvieju savaitiniu?
    Jei atsiranda skraidanciu i Kos, i cia juos rasti butu tikrai ne sunkiau.
    Beje, kas nor is Turkisku lcc i rytu Europa skraido?

  265. Paulius - 2011 05 1, 14:20

    Pastebėjau, kad LOT pakeitė mano lėktuvą. Birželio 10 LO772 skrisiu su 8 papildomas vietas turinčiu reaktyviniu E175, vietoj ATR72. Mačiau, kad ir kitomis dienomis kai kuriuos skrydžius vykdys E175 :).

  266. silentium - 2011 05 1, 15:13

    Šiandien pirmą kartą gyvenime teko važiuoti autobusu iki oro uosto pastato po Ryanair skrydžio :) Salonikuose.

  267. Paulius - 2011 05 1, 15:24

    Restarted: Kaunas(KUN)to Berlin-Schoenefeld(SXF)

    http://www.theairdb.com/news/20110429120-ryanair.html

    Įdomu nuo kada vėl skraidys.

  268. Edd - 2011 05 1, 15:43

    Wincai:
    Deja taip paprastai platinti galima ne visom OS. Tarkim iOS ir WP7 legaliai galima platinti tik per App store/Marketplace. Android atveju galima daryti ir kaip tu sakai, bet šiuo atveju pats vartotojas prieš diegdamas turės pasikeisti nustatymus, kad jam leistų diegti programas ne iš Adroid market. Yra ir kitas minusas platinant ne per visus marketplace/market/app store… būtų daugiau problemų su atnaujinimais. Tavo pasiūlytu atveju turbūt labiausiai tiktų platinti senesnėms OS, tokioms kaip Symbian ir WM6.5.

    Oleg:
    Gerai, žinosim pas ką kreiptis dėl Android ir iOS. :)

  269. Donatas - 2011 05 1, 15:50

    Ryanair’as papjaus Estonian Air su Berlynu

  270. Šarūnas - 2011 05 1, 15:50

    Debiutinis estų skrydis į TXL neįvyko. Kokios to priežastys?

  271. Donatas - 2011 05 1, 15:58

    nu ką, į kovą stoja ir Ryanair’as:

    2011 05 02 10:35 Milanas BGY, Italija FR 2872 Ryanair

  272. Tomas P - 2011 05 1, 18:29

    Estonian Air i TXL neivyko del techninio gedimo…
    berods sugedo radijo rysys…

  273. Tomas P - 2011 05 1, 18:33

    i Stambula berods maciau Small planet skraido, na bent jau siandien
    2011 05 01 20:40 Stambulas, Turkija/LLC3008 Small Planet Airlines

  274. Zhymkus - 2011 05 1, 21:00

    @Paulius. Idomi informacija, bet kodel tuomet yra Budapesto info apie marsrutus? Juk jais jau vienas sezonas kaip neskraido.

  275. silentium - 2011 05 2, 00:02

    idiotiškas tas tinklapis, kaip galima tokiu pasitikėti, kai aiškina, kad iš VNO didžiausias vežėjas yra Norwegian.. Aišku tikėtina, kad vietoj kokio skandinaviško maršruto atsiras Berlynas, bet šito puslapio autoritetu nelaikyčiau..

  276. Jurgis - 2011 05 2, 09:39

    Rygos statistika:

    2011 April 434.749 passengers

  277. Marius - 2011 05 2, 09:39

    Idomu,gal kas ides kaip sekas pirmiesiems Ryanair skrydziams ir koks EstonianAir naujo reiso uzpildymas kiek zinau siandien isskris,nes perkele is vakar …

  278. Jurgis - 2011 05 2, 09:50

    “airBaltic” bagažo registracijos mokesčio pakeitimai nuo Gegužės 1d.

    Nuo Gegužės 1d. keičiami bagažo registracijos mokesčių dydžiai:

    * Baltic Miles nariams kartu su bilietu taikomas 70 Lt mokestis už vieną registruoto bagažo vienetą į vieną pusę.
    * Ne Baltic Miles nariams, arba perkant atskirai nuo skrydžio bilieto taikomas 105 Lt mokestis už vieną registruoto bagažo vienetą į vieną pusę.
    * Oro uostuose bus taikomas 105 Lt/30 EUR bagažo mokestis, nepriklausomai nuo Baltic Miles narystės.

    Mokestis į vieną pusę taikomas, kai keleivis keliauja tranzitu 24 valandų bėgyje. Jeigu keleivis persėdimo mieste sustoja ilgesniam nei 24val. laikui bagažo registracijos mokestis taikomas už skrydžio segmentą.

  279. skraidytojas - 2011 05 2, 10:08

    Nuo siol skrydziai su airBaltic tapo dar patrauklesni!

  280. Jurgis - 2011 05 2, 10:11

    airBaltic, Estonian Air days numbered
    http://www.baltictimes.com/news/articles/28562/

  281. Jurgis - 2011 05 2, 10:18
  282. Šarūnas - 2011 05 2, 10:33

    Jurgi, šitam straipsnyje man patiko Lietuvos vėliava – http://www.centreforaviation.com/images/resized/stories/flags/Lithuania-176x.png

  283. Jurgis - 2011 05 2, 10:49

    Taip, nuotrauka ideta gera :( Turim problemu su identitetu :(
    O cia dar aktualia tema :

    Kaip nusigauti iki Vilniaus centro naktį nusileidus oro uoste?
    http://verslas.delfi.lt/automoto/kaip-nusigauti-iki-vilniaus-centro-nakti-nusileidus-oro-uoste.d?id=44938229

  284. Jurgis - 2011 05 2, 11:55

    „Ryanair“ pradeda skraidyti ilgai lauktais maršrutais iš Vilniaus. Naujas oro uostas ir maršrutai išplės dabartinį tinklą
    http://www.vno.lt/lt/naujienos/oro-uosto-naujienos/issamiai.php?id=19459

  285. Jurgis - 2011 05 2, 12:58

    Šiemet „Ryanair“ per Vilnių įsipareigojo skraidinti 250 tūkst. keleivių
    http://verslas.delfi.lt/automoto/article.php?id=44989287

  286. Šarūnas - 2011 05 2, 13:15

    Kažin, kaip pirmas BGY, iš VNO pagal nuotraukas koks ~100 keleivių gal.

  287. Anonimas - 2011 05 2, 13:16

    panasu kad uzluzo wizzair puslapis

  288. Marius - 2011 05 2, 13:17

    Na taip tikrai idomu,laukiam kol kas nors paskelbs uzpildymus…Idomu kas geriau pildysis:)

  289. Šarūnas - 2011 05 2, 13:28

    Beje, kainos į Skavsta nuo 13 litų išaugo iki 67… Turint omeny, kad užpildymas ne pats geriausias, tai gana keistas ir nelogiškas sprendimas. Nebent mes kažko nežinom.

  290. Marius - 2011 05 2, 13:33

    Ka tik buvau Wizzair puslapy veikia gerai

  291. Marius - 2011 05 2, 13:36

    Na tikrai butu nelogiska jei visa laika butu kaina 13lt ,cia kol akcija buvo…Manau net 100% uzpildymu tikrai 13lt nepelninga kryptis butu:)

  292. Eugenijus - 2011 05 2, 13:49

    Stai ka matau vietoj wizzair visuose kontoros kompuose:

    Active Server Pages error ‘ASP 0241’

    CreateObject Exception

    /Default.asp

    The CreateObject of ‘(null)’ caused exception C0000005.

    Server object error ‘ASP 0177 : c0000005’

    Server.CreateObject Failed

    /Engine/Loader.asp, line 171

    c0000005

    gal yra protingu kurie pasakys kodel taip

  293. Donatas - 2011 05 2, 13:53

    kžin koks LF buvo į pirmą skrydį

  294. Mindaugas - 2011 05 2, 13:54

    su wizzair puslapiu viskas veikia, pabandyk su kokia kita narsykle atsidaryti.

  295. Jurgis - 2011 05 2, 13:55

    Ka tik patikrinau, pas mane Wizzair viskas puikiai veikia, puslapiai atsidarineja. Gal cia priklauso nuo interneto tiekejo ?

  296. Karolis - 2011 05 2, 14:07

    RYR Vilniuje :)
    http://www.lt-vacc.org/forumas/viewtopic.php?f=14&p=20411#p20411

    Taip pat prisidedu prie smalsaujančių apie Wizz ir RYR užpildymą.

  297. Donatas - 2011 05 2, 14:17
  298. Tomas - 2011 05 2, 15:15

    Šaunu, o būtų dar šauniau, jei būtų pasiūlyta daugiau visai naujų, o ne „vogtų” (Milanas, Barselona) krypčių.

  299. Jurgis - 2011 05 2, 15:44

    Aisku ir idomu bus paziureti VNO balandzio statistika, koki pliusa dave Wizzair puses menesio skrydziai.
    Rimvydas Vaštakas Delfi sako, kad „Šiuo metu bendraujama ir su kitomis Europos pigių skrydžių bendrovėmis, kuriuos iš Lietuvos dar neskraido.”
    Gal ir dar ko sulauksime, tik kazin ar si sezona.

  300. Jevgenij - 2011 05 2, 15:46

    Paiskinkite del „AirBaltic” nesamones? Cia visiems, ar tik perkantiems bilietus po Geguzes 1 d. Jei as jau nusipirkes bilieta is sumokejes su bagaza dar turesiu primoketi?

  301. Šarūnas - 2011 05 2, 15:52

    Simonai, fiziškai įmanoma išvysti Wizz ir Ryanair vienu metu Vilniuje?

  302. Marius - 2011 05 2, 16:02

    Jevgenij …Negarantuoju,bet kiek teko is patirties kai Ryanair ivedinejo savo paildomus mokescius ,tai jei turi nusipirkes bilieta ,tai jau turi ir nereikia jokiu papildomu primokejimu..Cia kiek suprantu dar visa balandi bus galima isigyti be bagazo mokescio(neturetu nieko keisti jei skrydis bus Geguze ar veliau)
    Siaip neveltui Wizzair ir kalbejo,kad nieko gero tokiom kompanijom kaip Airbaltic nenusimato,ar jum neprimena Star1 istorijos kai pries bankrota jie irgi ivede bagazo mokesti,paleido neiprastai daug akciju (nes truko apyvartiniu lesu)
    Siaip tradiciniai vezejai neima uz bagaza,na Airbaltic senokai bande save prie LCC priskirt,bet tam reikia kainas nuleist:)
    Ir jei esi LCC tai stipriai isnaudoji lektuva,ir transferai jau nebesigauna(na bent jau labai sunku tai ivykdyti,del velavimu ir pan)

  303. Marius - 2011 05 2, 16:14

    Klausimas kas skris su Airbaltic,kai jie prades rinkti ta bagazo mokesti? Net patys Rygieciai,ar nores moket tokius pinigus..juk ir siaip jie nepigus,as jau tyliu apie Vilniecius,kai patogu susisikimas su Kopenhaga,Frankfurtu ir servisas geresnis..O ir Palangoj kur ju uzpildymas 70%,turetu krist stipriai,is Palangos su jais skrido tai tik del kainos,nes servisas SAS nera ir kalbeti ka ,geresnis ,o ir persedimai patogesni..Ir patys skrydziai trumpesni gaunas,juk nereikia kilt i „Virsu”,ir vel grizt jei i Vakaru ar Pietu Europa skrendi.. Gal but taip seniau ar anksciau turejo but ,tokios mazos salys sunkiai gali islaikyt savo nacionalinius vezejus,but kur kas lengviau jei nebutu ES,tada kitas reikalas ,o dabar bendra oro erdve…
    Ryanair ne tik is VNO,bet ir is Tallinn pradejo siemet tai dar nemaza dalis nuo Airbaltic atsiriekia…Cia kur skelbe Balndzio men., RIX keleiviu skaiciu idomu kaip ten turetu jau stoti augimas?

  304. Jurgis - 2011 05 2, 16:39

    „Ryanair” už keleivį Vilniaus oro uostui moka 2 eurus
    http://www.diena.lt/naujienos/ekonomika/-ryanair-uz-keleivi-vilniaus-oro-uostui-moka-2-eurus-349260

    „Derybos vyksta nuolat iš karto su 4-5 kompanijomis, bet kol jos nesibaigia, mes nenorime atskleisti informacijos. Jeigu Vilniaus oro uostą palyginsime su Rygos, matyti, kad mums dar dirbti ir dirbti. Manau, kad galima būtų plėstis į kai kurias Azijos šalis, tam tikrus Rusijos oro uostus, Izraelį. Tikrai yra krypčių, kur lietuviai galėtų skraidyti tiesiogiai”, – tvirtino susisiekimo viceministras.

  305. mmm - 2011 05 2, 16:57

    Jei gerai suprantu latviskai, Rygos oro uoste siemet airbaltic aptarnavo 1 proc. keleiviu maziau nei pernai per 1/4

  306. Jurgis - 2011 05 2, 17:08

    Galima ir angliskai paskaityti:

    Airport Riga passenger turnover grows 2.8%

    Airport Riga serviced 939.6 thousand passengers in the first quarter of 2011, contributing to passenger turnover surging 2.8%.

    In the first quarter of 2011, 603.1 thousand passengers travelled to and from the airport Riga with Latvian airlines – 1% less than a year ago, according to the Central Statistical Bureau.

    While, 336.5 passengers used foreign airlines, forming a rise of 10.3%.

    The largest passenger turnover at the airport Riga was with Great Britain airports – 125.3 thousand passengers – a growth of 7.3%, with German airports (119.8 thousand passengers) – 2.3% less, and with Finnish airports (81.6 thousand passengers) – 1.4% more.

  307. Jurgis - 2011 05 2, 17:56

    Vilniuje dirbti pradėjusi „Ryanair” jau „karpo” Kauno tvarkaraštį
    http://vz.lt/rss/straipsnis/2011/05/02/Vilniuje_dirbti_pradejusi_Ryanair_jau_karpo_Kauno_t

    Balandį Kaunas augo

    Ponas Šliupas sako, jog Kauno oro uoste aptarnautų keleivių srautas šiemet balandį, palyginti su balandžiu pernai, išaugo 104%. 2011 m. balandžio mėnesį pervežta 75.800, praėjusių metų balandį – 37.194 keleiviai.

  308. Jurgis - 2011 05 2, 18:01

    Bet taip gaunasi, kad balandi KUN pervezta maziau keleiviu nei kova :

    Kovas – 77.614
    Balandis – 75.800

  309. Mindauqas - 2011 05 2, 18:10

    Šiaip tai augimas gaunasi ;)
    Be to, jeigu pats Šliūpas nežino, kad neskraidydami lėkuvai neperveža keleivių, tai tikrai prastai Lietuvoje su suvokimo stoka ir ko norėti iš Jurgio:
    „Ponas Šliupas sako, jog negalįs paaiškinti, kodėl sumažėjo keleivių, tik atkreipia dėmesį, jog tokia tendencija, kad kovą aptarnaujama daugiau keleivių nei balandį”

  310. Linas - 2011 05 2, 18:30
  311. Zoe - 2011 05 2, 19:17

    Ar as kazka busiu praleides, ar tik siandien pirma karta viesai buvo paskelbtos tos salygos, kuriomis buvo pritrauktos Wizz ir Ryan ir kurios neva yra „tokios pačios kaip ir kitoms skrydžių bendrovėms”, o t.y 2 Eur uz keleivi ir daugiau nieko, nei tupimo mokescio nei kokiu kitu ?
    Kas nors gali mane updatinti?

  312. Tomas - 2011 05 2, 19:31

    Siaip lyg ir buvo parasyta, kad ne visoms, o toms kurios perveza 250 000 keleiviu per metus.

  313. Marius - 2011 05 2, 20:20

    VNO svetaineje yra visi ikainiai,jei daugiau nei 250tukst. per metus,taikomi butent tokie ikainiai

  314. Jurgis - 2011 05 2, 22:18

    Air Berlin: from Berlin to New York

    Air Berlin inaugurated today (2.05) direct connection from Berlin to New York. Flights are carried out by the Airbus A330-200.

  315. Keliautojas - 2011 05 2, 22:58

    Skrydžio numeris: LLC3526
    Oro linijų bendrovė: Small Planet Airlines
    Išvyksta iš: Antalija Atvyksta į: Vilnius

    Orlaivio modelis: A320

    Atvykimo laikas: 12:45

  316. Donatas - 2011 05 2, 23:09

    ar tik ne Smartlynx atliks šį skrydį?

  317. Karolis - 2011 05 3, 00:44

    Įprastau jau matyt Smartlynx A320 su LLC šaukiniu. Jei neklystu LLC bazuoja tik viena lėktuvą vno dabar.

  318. Jurgis - 2011 05 3, 09:37

    Palangos statistika:
    2011 Balandis – 7939 keleiviai
    Keleivių skaičius lyginant su 2010 m.- 121%

  319. Jurgis - 2011 05 3, 10:00
  320. Simonas Bartkus - 2011 05 3, 11:12

    Kadangi čia daug besidominčių preliminariais skaičiais, tai VNO preliminiariai balandžio mėnesį aptarnavo 114.174 keleivių, 16,8% daugiau nei 2010 m.

  321. Jurgis - 2011 05 3, 11:24

    Dziugu, kad baigesi VNO smukimas, nors panasu kad Talino balandi VNO dar nepasivijo, nors skelbiasi antruoju Baltijos oro uostu. Reikia sulaukti Talino statistikos, bet net kova jie aptarnavo 137.302 keleiviu. Matyt Vilnius susigrazins savo antraja pozicija po geguzes menesio. Ryga su savo 434.749 balandzio keleiviais, aisku, nepavejama. Bet kokiu atveju , sveikinimai VNO islipus is duobes !

  322. Jurgis - 2011 05 3, 12:27

    Lėktuvų bilietų kainos į Vokietiją vos įkandamos
    http://www.lrt.lt/news.php?strid=31489&id=5732394

  323. Linas - 2011 05 3, 14:19

    Simonai, o koks pirmuju FR skrydziu LF? Labai smalsu ar lektuvai pildosi kaip Wizz?

  324. Simonas Bartkus - 2011 05 3, 15:22

    Kol kas, Linai, prasčiau. Manau, jog pagrindinė priežastis – per trumpai trukę pardavimai. Aišku, STN pildosi gerai.
    Per šį savaitgalį LTN kelis kartus pademonstravo 100% LF išvykimo segmente.

  325. verslininkas - 2011 05 3, 15:23

    O kaip geriausia iš Vilniaus nuskristi į Dubajų?
    Kas nors siūlo jungtinį skrydį? (be airBaltic, šios kompanijos žiauriai nemėgstu).

  326. Šarūnas - 2011 05 3, 15:39

    verslininkas, į Dubajų skraido – Lufthansa, SAS, Aerosvit, Austrian.. Vasaros sezonu: Finnair ir Norwegian, keista, kad Brussels nėra DXB.

  327. Vytautas-NT - 2011 05 3, 15:45

    Beje, o Simonas galėtų pakomentuoti mano ankstesnį klausimą dėl Stambulo krypties. Ir dar vienas senas klausimas- ar teisybė, kad dabar VNO mokesčiai mažesni nei KUN? Bent jau taikomi Wizz ir Ryanair.

    Ir pabaigai- jei yra 250 tūkstančių keleivių norma, ar AirBaltic buvo arti to kiekio kuriais nors iš paskutinių dviejų metų? Spėju šiemet jie tiek tikrai nebetrauks…

  328. Marius - 2011 05 3, 15:54

    Simonai,kaip pildosi EstonianAir i Berlyna?Bent apytiksliai…

  329. Jurgis - 2011 05 3, 16:06

    Taip, Talinas dar nepavytas …

    Talino statistika:
    April 2011 – 149.704 passengers

    Palyginimui April 2011 :
    Riga – 434.749
    Tallinn – 149.704
    Vilnius – 114.174

  330. Belekazz - 2011 05 3, 16:17

    Marius, zinau kad i pirma reisa, kuri atsauke buvo 40keleiviu…

  331. Marius - 2011 05 3, 17:17

    40 atrodo tragiskai,kiek zinau Boengu skrist turejo,gali but kad nelabai ir stenges sutvarkyt ta gedima ,kai tiek keleiviu…(:
    Jei nesudarys kokios „codeshare”,tai neturi perspektyvos si kryptis ,kazkas cia neseniai rase Ryanair KUN atnaujina i Berlyna,siaip gaila ka sakyti,bet ka padarysi…

  332. oleg - 2011 05 3, 18:32

    http://twitpic.com/4suil7

    kaip matau Estonian su Air Berlin vis gi turi codeshare. Su kuo juos is sveikinu ;-)

  333. oleg - 2011 05 3, 18:46

    chmmm… ir su germanwings turi…

    Tai ko gero reiskia jog vokeciu neverta laukti artimiausiu laiku VNO?

  334. Simonas Bartkus - 2011 05 3, 18:55

    oleg: turi skrydžių jungimus, bet neturi „codeshare”. „codeshare” yra kito vežėjo skrydžio numeris ant tavo reiso (automatiškai pardavimai kito vežėjo kanaluose ir kitos naudos).

  335. Jurgis - 2011 05 3, 19:04

    Jei ten sudeta paskutine informacija, tai :

    Estonian Air has codeshare agreements with the following airlines:
    Netherlands KLM
    Russia Aeroflot
    Ukraine Aerosvit Airlines
    Belarus Belavia
    Belgium Brussels Airlines
    Russia Rossiya
    Denmark Norway Sweden SAS
    Spain Spanair
    http://en.wikipedia.org/wiki/Estonian_Air

  336. Donatas - 2011 05 3, 20:41

    TLL jau aptarnavo 0,5 mln. keleivių. Hmm.. Gali būti, jog bus sparčiausiai augantis šiais metais.

  337. Oleg - 2011 05 4, 00:06

    aciu Simonai, perdaug as norejau =)

    ir biski juokingu aviacijos naujienu:
    В Хитроу потерялся мужской хор из Непала
    http://www.aex.ru/news/2011/5/3/84780/

  338. Keliautojas - 2011 05 4, 00:16

    Čia neva skrydis iš Dublino į VNO taip atspindimas Flightradar’e

    Airline: Ryanair

    Flightnr: FR714

    From: London Stansted (STN)

    To: Aarhus Tirstrup (AAR)

    Aircraft: Boeing 737-8AS (B738)

    Reg: EI-DHN

    Hex: 4CA27A

    Altitude: 13425 ft (4092 m)

    Speed: 336 kt (622 km/h, 387 mph)

    Track: 113°

    Pos: 54.80511 / 24.09926

    Radar: EYVI

  339. Simonas Bartkus - 2011 05 4, 00:35

    Keliautojo minėtas RYR reisas DUB-VNO buvo nusileidęs EDI, panašu, jog dėl keleivio ligos.

  340. skraidytojas - 2011 05 4, 09:53

    Simpe question with complex answer – kaip is VNO pasidaryti jungiamaji skrydi su kazkuriuo is gulf vezeju: Qatar, Emirates, Etihad?

  341. Jurgis - 2011 05 4, 11:55

    Neįtikėtinas lėktuvo nusileidimas: nufilmuota, kaip lakūnai sugebėjo nutupdyti beveik nevaldomą lainerį
    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/neitiketinas-lektuvo-nusileidimas-nufilmuota-kaip-lakunai-sugebejo-nutupdyti-beveik-nevaldoma-laineri-57-149110

  342. Jurgis - 2011 05 4, 13:28

    Rusijos kariuomenė tiria, kodėl keleivinis lėktuvas „Tu-154B-2“ tapo nevaldomas (video)
    http://www.lrytas.lt/-13045038961303723811-rusijos-kariuomenė-tiria-kodėl-keleivinis-lėktuvas-tu-154b-2-tapo-nevaldomas-video.htm

  343. Jurgis - 2011 05 4, 15:35

    Skyways to merge with City Airline

    There has been a rumour in the air concerning merger between Skywas and City Airline. Now the rumours have been confirmed as Skyways has signed an agreement to acquire the regional City Airline.

    The management of Skyways expects the route network of City Airline, which focuses on the West of Sweden, to complement the existing network of Skyways just perfectly. At a rough estimate, the company may carry over one million passengers annually after the merger.

    When the merger is finalized, both carriers will operate under the name Skyways and the result of the fusion will be one of Scandinavia’s bigger regional carriers.

    Skyways is a Linköping-based airline whose history can be traced back to the 1940′s. The recent months have seen a remarkable expansion of this Swedish carrier with new routes to destinations outside of Sweden, such as Stavanger or Bergen as well as Brussels and Berlin Tegel.

    Consequently, Skyways is becoming a real competitor to both SAS and Norwegian Air Shuttle on certain routes.

  344. Eugenijus - 2011 05 4, 15:47

    Kas nutiko siandie su skrydiziais I turkija puse keliautoju berods sedi oro uoste

  345. Jurgis - 2011 05 4, 16:07
  346. Augustinas Žemaitis - 2011 05 4, 18:09

    @Jurgis – hidraulinis skystis išbėgo ir varikliais valdė?

  347. vardas - 2011 05 4, 20:37

    Šiandien į Berlyną be manes skrido 22 keleiviai

  348. Wincas - 2011 05 4, 20:44

    Vis dazniau ir dazniau i KUN uzsuka AirBaltic 737 is RIX ar cia del lektuvu trukumo ar keleiviu prirenka tiek kad i zoliapjove netelpa?

  349. Simonas Bartkus - 2011 05 4, 20:48

    Berlyno „loadfactor” po pirmųjų reisų yra 21%.

  350. --- - 2011 05 4, 20:54

    2011-05-03 Kaunas – Skavsta apie 80 žmonių, Skavsta – Vilnius apie 100 žmonių.

  351. Donatas - 2011 05 4, 21:52

    Sunki pradžia su Berlynu, nors bilietai jau seniai parduodami..

  352. Obs. - 2011 05 4, 23:20

    According to flightradar24 this evening Lufthansa Retro Airbus A321-131 „D-AIRX” landing in Vilnius. http://www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=D-AIRX

  353. silentium - 2011 05 5, 00:38

    to —: savotiškas būdas keliauti iš Kauno į Vilnių :)

  354. Marius - 2011 05 5, 00:46

    Na 21% cia „baisus” dalykas,be codeshare neissilaikys niekaip…
    Manau net didziausi optimistai supranta cia tik laiko klausimas,kada nuims…gaila ,nes taip reikalinga Vilniui kryptis,idomu kaip jie i Talina prirenka,gal estai labiau turi reikalu Berlyne,nes kas del vokieciu turistu nemanau,kad ten daugiau nei Vilniui…nors ir Taline Berlynas tik sezonine kryptis

  355. ACC - 2011 05 5, 01:52

    Idomu kodel Estonian apskritai atidare Berlyna, o ne Paryziu. Gal nespetu suskraidyti?

  356. gintas - 2011 05 5, 05:58

    gal kas zinote?kodel ryanair.com ivesti apribojimai pirkti bilietus internetu 7d i prieki is/i vilniaus kauno rygos aerouostu …koks to tikslas?tiksliau ir anksciau tai buvo bet pagal kryptis apsiribodavo 2-3dienos…kodel butent pabaltijo salims…ir kaip reikalui esant tada suzinoti kainas ir nusipirkti?

  357. Paulius - 2011 05 5, 09:28

    Gal ir ne visai į temą, bet tikiu, kad yra tuo besidominčių. Gegužės 1 buvo rasta Air France skrydžio 447 juodoji dėžė, o gegužės antrosios vakare ir pilotų pašnekesius įrašantis įrenginys. Ar iš įrenginių pavyks nuskaityti informaciją dar neaišku. http://www.airfrance447.com/05/01/black-box-from-flight-447-has-been-recovered/

  358. Jurgis - 2011 05 5, 09:49

    Vilnius-Berlin reisas vos laikosi, o stai Klaipedoj:

    Bilietus į keltus išgraibstė emigrantai
    http://verslas.delfi.lt/automoto/bilietus-i-keltus-isgraibste-emigrantai.d?id=45109663

  359. Jurgis - 2011 05 5, 09:55

    Reiketu paanalizuoti, kodel gi aviatransportas paskutinej vietoj vykstant i Vokietija. Gal but cia yra tam tikras mastymo sablonas, ne vien kainos klausimas. Truksta specifinio Vokietijos krypties marketingo.

    Lietuviai plūsta į Vokietiją
    http://www.veidas.lt/aktualijos/lietuva/lietuviai-plusta-i-vokietija

    „Klaipėda“ praneša, kad į Vokietiją žmonės traukia būriais.„Keltai į Vokietiją išplaukia beveik pilni, kai kuriuose net nebėra vietų. Visam gegužės mėnesiui yra rezervuota arba nupirkta kur kas daugiau bilietų nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Augimas išties didelis“, – situaciją komentavo „DFDS Lisco“ Komunikacijos ir reklamos skyriaus vadovas Vaidas Klumbys. Kad uostamiesčio gyventojai būriais skuba į Vokietiją, patvirtino ir kelionių autobusais organizatoriai. Jie patikslino, jog jau seniai šie reisai nebuvo tokie populiarūs. „Bilietus užsakinėja kone kasdien, žmonių srautai išties didėja. Anksčiau reisai į Vokietiją tikrai nebuvo tokie populiarūs, kokie yra pastarosiomis savaitėmis“, – patikino keliones autobusais organizuojanti Lijana Vaitkutė.“

  360. Jurgis - 2011 05 5, 10:19

    Pirmieji „Ryanair” bazės Kauno oro uoste metai – 925 tūkst. keleivių
    http://kauno.diena.lt/naujienos/miestas/pirmieji-ryanair-bazes-kauno-oro-uoste-metai-925-tukst-keleiviu-349953

  361. ahoi - 2011 05 5, 10:25

    Gilios analizės čia nereikia. Klaipėda – Vilnius – Klaipėda yra 600km, o tai sudaro 1/2 kelio iš Klaipėdos į Berlyną (2/3 jei keliautojas turi galimybę važiuoti per Kaliningrado kraštą). Kaip Kaune sakoma – pro Muravą į Garliavą…

  362. Jurgis - 2011 05 5, 11:37

    Southwest Airlines acquires AirTran

    It’s official, the Southwest Airlines acquired the AirTrain . The two low-cost U.S. operations will continue to conduct differentiated in the coming months, but in 2012 the brand is only one: Southwest.

  363. skraidytojas - 2011 05 5, 11:46

    kodel neskrenda i vokietija? todel, kad tamsuoliu salis esam, nemokanti nusipirkti bilietu, nezinati proceduru ir pan. kas dabar isvaziuoja i vokietija pirmieji? ogi tie, kurie net i anglija nesugebejo isvaziuoti.

  364. Jonas - 2011 05 5, 12:20

    Iš esmės boeing’as Berlyno krypčiai per didelis lėktuvas, nebent tik jei būtų LCC. O tradicinei aviakompanijai ši kryptis apsimokėtų nebent su kokiu regional jet’u.

  365. Marius - 2011 05 5, 12:36

    Siaip daug kas ir i UK vaziuoja su automobiliais ,tik kad didelis atstumas todel skrenda…su automobiliu nereikia bijoti del svorio lagamine,ir pats automobilis juk reikalingas jus bent isivaizduojat kiek skiriasi automobilio islaikymas registruoto UK ir Lietuvoj,cia tas pat juk Vokietijoj dar daug patogiau vairas kaireje puseje ,papildomas pliusas…
    Jei esi naujas emigrantas ir negyveni Londoe tai automobilis butinas,tas pat ir Vokietijoje juk dauguma dirbs mazesniuose miestuose ir vokiskos registracijos masinos juk neislaikysi(vien draudimas skiriasi 4-5kartus),o keleiviai susidaro kai vaziuoja pilnas automobilis,as gyvenu Londone pats kelis kart esu kelesis i Kyli nes neapsimoka per Lenkija vaziuot,o ir pavargsti kaip juk dar nuo Kylio iki kelo i UK kiek…Jei dirbciau ir gyvenciau Vokietijoj tai pasidaryciau lietuviska registracija savo masinai ir pats:)
    I Svedija tas pats paziurekit kiek keltu keliasi kiek skrenda:)

  366. Marius - 2011 05 5, 12:40

    Siaip siemet UK pabrango draudimas jaunesniem zmonem,tai matosi vizualiai ,kad padaugejo lietuvisku masinu…Gali but ,kad ir UK cia daug kas keliasi..
    Ir siaip po krizes(kuri pasijuto cia labai stipriai),daug kas bando taupyt kaip ismano tai vienas budas masina lietuviska..

  367. Belekazz - 2011 05 5, 12:42

    Manau vasara TXL uzpildymas turetu biski atsigauti, nes visi vokieciu senukai i LH netilps:) o siaip idomu kuris – TXL ar MUC butu geresnis variantas? Ar Miunchenas visiskai tik ziemos sezonu tinka?

  368. ahoi - 2011 05 5, 13:16

    Kaip suprantu su Lietuvoj registruota auto Vokietijoj ilgai neprivažinėsi. Bus kas įskundžia ir bus kas nubaudžia. O prieš Vokietijos policines struktūras gali bandyt šokinėt tik visiškai trenktas emigrantas.

  369. Marius - 2011 05 5, 14:43

    UK galima vazineti puse metu,tai turbut ir Vokietijoj tas pat…daug kas grize po pusmecio paprasciausiai pasikeicia numerius ir atgal,o vaziuodami kad kelione atsipirktu ima pakeleivius,cia ne is lempos sakau …pilna skelbimuose vaziuoju i LT imu pakeleivius..
    Ir seniau taip budavo,bet daug kas darbus nuolatinius turedavo tai nelabai iseidavo pavazinet,o dabar kam su darbais ne kas ..tai lietuviska masina menesio alga sutaupo

  370. Vaidas - 2011 05 5, 14:54

    Airijoje su LT (ir bet kokios kitos šalies įskaitant UK) mašina galima važinėti lygiai vieną parą. Tada turi užregistruot Airijoje ir sumokėt Vehicle Registration Tax, kas būtų grubiai 20proc. mašinos vertės.
    Tiesa, gausi pačius geriausius/gražiausius pasaulyje mašinos numerius

  371. ahoi - 2011 05 5, 15:08

    Vokietijoj net į kitą „kreisą” (rajoną) persikraustęs turi numerius pasikeisti ar ne per 2 savaites …

  372. Jurgis - 2011 05 5, 15:51

    Na Vokietija tureti isivaziuoti. Tiek daug zmoniu isvaziuos, susiras darba ir nores nors trumpam grizti. O tada labai svarbu bus laikas , kuo greiciau atsirasti Lietuvoj, pavieseti ir vel kuo greiciau i Vokietija. Nedidelis kainos skirtumas nebebus toks aktualus kaip dabar, dauguma is cia juk isvaziuoja tusti. Tik kad issilaikytu tie reisai,- juk Estonian planavo, kad Berlin bus pastovus reisas, o ne sezoninis.

  373. Linas - 2011 05 5, 16:03

    Su 20% LF jie ilgai netemps… Suprantu, kad galima duoti laiko isivaziuoti su 40 – 50 % LF, bet 20%, tai cia jau ziauru…

  374. Mindauqas - 2011 05 5, 16:20
  375. Linas - 2011 05 5, 16:39

    Simonai, idomu, kaip atrodo LF skrydziuose i Roma Wizz ir FR. Dienos sutampa, laikai panasus – turetu buti idomu, kaip sekasi abiem vezejams…

  376. Pranas - 2011 05 5, 17:01

    @Linas – kad nelabai, grįžimui iš Romos Ryanair laikas palyginus su Wizz Air tragiškas.

  377. Linas - 2011 05 5, 17:10

    as apie isvykima turejau minty :)

  378. Simonas Bartkus - 2011 05 5, 17:13

    Roma kaip ir visos kryptis kol kas pagal LF „Ryanair” atsilieka nuo „Wizz Air”. Bendri visų krypčių užpildymai – „Wizz” – 80%, „Ryanair” – 65%.

  379. silentium - 2011 05 5, 17:50

    Na Wizzair prekiavo pusę žiemos savo bilietais :) Gal ir gerai kad jiems prasčiau einasi – tegul Ryanairas sėdi Kaune (vienokia pridėtinė nauda) arba naujų krypčių tegul sukuria (kitokia pridėtinė nauda), užuot daręs čia kažkokias nesveikas konkurencijas :)

  380. Šarūnas - 2011 05 5, 17:54

    Aš manau, kad su tuo kas yra Wizz’o mums pilnai užtektų. Nebent FR pradėtų skraidyt kur nors, su kuo neturim susisiekimo. Jeigu po pusmečio Ryan’as pasitrauks iš VNO nebus ko liūdėt…

  381. Jonas - 2011 05 5, 23:30

    Bet tai pagal vno info (http://www.vno.lt/lt/verslui/oro-uosto-mokesciai/oro-uosto-rinkliavos), mokesčių nuolaidą gauna įsipareigoję skraidyti ne mažiau, kaip 5 metus, tai matyt ir Ryanair’as turėjo įsipareigoti.

  382. Jonas - 2011 05 6, 00:47

    Beje, pirmasis SPA airbus’as jau su naujom spalvom:
    http://lotnictwo.net/foto.php?id=136576

  383. Augustinas Žemaitis - 2011 05 6, 15:15

    @Vaidas – Rimtai dėl Airijos ir automobilių? Tai negi žmogus iš Belfasto negali su savo mašina nuvažiuot net į Dubliną ir grįžt iš ten kitą dieną? Kažkaip keista, jeigu iš tikrųjų valdžia šitaip riboja atvykstamąjį turizmą.

  384. Vaidas - 2011 05 6, 15:53

    Augustinai, gali, jei įrodo, kad gyvena Belfaste, kitaip tariant jei turistas tai šios taisyklės negalioja.
    Turiu vieną pažįstamą su Audzi UK numeriais, kuris gyveno Dubline ir turėjo įregistravęs įmonę Š.Airijoje, tai buvo ramus, kad jo nepričiups, nes galės įrodyt, kad jis čia, Dubline, tik verslo reikalais, o gyvena Š. Airijoje. Bet kai prieš gerus 4-5 metus prasidėjo masinis LT, PL, UK ir kitų numerių atvertimas į IE, net ir mano draugui konfiskavo mašiną, kol nesusimokės į kasą

  385. Marius - 2011 05 6, 16:21

    Na taip idomiai pas jus ten Airijoj,Londone puse metu vaziuok kiek nori…Galima su ES masina per metu laikotarpi puse metu UK but,tai va kai grizta jie numerius keicia kaimynas 23m turi Audi 2,8sport tai jam cia vien draudimas butu £200 per men min,be Road Tax £230 metam,MOT kas metus ..jis su LT registracija jau 2metus vazineja,buvo avarija padares viskas tvarkoj… Man jau 27m tai nelabai tiksliai zinau,bet kiek teko girdet yra apribojimas virs 2,5 litro varikliu ,galima tik nuo 21 ar 25metu,o cia pilna lietuvisku sport…nors nelabai as su tokiais bendrauju,bet yra keli…reiks del idomumo ,kada paklaust

  386. Karolis - 2011 05 6, 17:59

    Simonai, Lietuva 2013 pirmininkaus ES. Ar tai ne tik skambūs žodžiai bet ir turės įtakos oro eismui?

  387. Obs. - 2011 05 6, 19:49

    Estonian government approves of EU directive that makes work of Tallinn airport harder. http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=40570

    Riga is the most popular tourist spot in the Baltic region. http://www.baltic-course.com/eng/good_for_business/?doc=40607

  388. Šarūnas - 2011 05 6, 20:23

    Simonai, gal galima butu suzinoti, kiek zmoniu skrido tarp Rygos ir Maskvos praeitais metais. Kazin is kur tokia paklausa, 4 vezejai skraidina I try’s oro uostus?

  389. Augustinas Žemaitis - 2011 05 6, 21:53

    @Šarūnas – tarp Latvijos ir Rusijos ryšiai daug didesni nei tarp Lietuvos ir Rusijos.
    Pirma, Latvijoje daug daugiau rusų (ir tarp šių rusų daug Sovietų Sąjungos atkeltų, kurie turi šeimos narių ir kt. Rusijoje).
    Antra, gal dėl pastarosios priežasties ir tarp Rusijos turistų populiari Ryga, šalia esanti Jūrmala.
    Ir trečia – tranzitas. BT vysto per Rygą vakarų kryptimi, kiti per Maskvą rytų kryptimi. Juk Rygoje gyvena ne vien buvę maskviečiai, bet ir iš kitų regionų kilę rusai, taip pat iš kitų buvusių SSRS šalių kilę žmonės (jų irgi daugiau nei Lietuvoje). Maskva – patogiausias taškas didžiausiam skaičiui šios pasaulio dalies miestų pasiekti.

  390. Augustinas Žemaitis - 2011 05 6, 22:00

    Nors kartais nesuvokiam jų taip, bet Sovietų Sąjungos atkelti žmonės ekonomine prasme yra tokie patys emigrantai, kaip ir į Londoną išvykę lietuviai. Jie turi gimtinę (ar tėvų gimtinę), kurioje yra ryšiai, šeimos, giminės, jiems artima kultūra, šventės. Latvijoje tokių imigrantų yra iki milijono. Tai ir Rygos-Maskvos ryšiai primena Vilniaus-Londono.

  391. Simonas Bartkus - 2011 05 6, 23:10

    Maskva yra antra pagal populiarumą kryptis iš Rygos (po Londono). Priežastys įvardijo Augustinas, o šalia galima pridėti, jog dvi Rusijos aviakompanijos yra pakinkytos dirbti „airBaltic” ir jos veža tranzitą per Rygą – „Aeroflot” ir „Transaero”. Vienintelė „utair” dirba be „airBaltic” „codeshare”.

  392. Oleg - 2011 05 7, 00:33

    LLC geguzes 24 i Rimini is Vilniaus uz 61 eur veza – http://www.smallplanet.aero/en/home/travel/booking/
    Atgal teks su RYR arba WIZZ is Milano arba Romos.

    Na ir labai malonu matyti pirmus akcinius RYR bilietus is VNO. Nors 51 ltl ne itin maza kaina, buna ir 22 ltl ;-)

  393. Marius - 2011 05 7, 12:46

    Dar kai kas sake nerealu 30 tukst. sirgaliu is kt saliu sulaukt,juk lenkijoj buvo 25tukst. ,o arenos buvo pustustes ir dalyvavo tik 16 komandu,o pas mus 24 trecdaliu daugiau,o ir pernais metais zmones taupe labaiau juk vis dar tebebuvo krizes dugnas visoj europoj

  394. Eugenijus - 2011 05 7, 19:09

    Rusline savo puslapyje skelbiasi kad nuo 26 birzelio pradeda reisus Maskva Palanga. BErods buvo apie tai rasyta, taciau dabar jau galima ir bilieta pirkti. Kainos deja nedziugina bent jau is Maskvos apie 1200 i abi puses.
    http://www.rusline.aero/index.htm#

  395. Jurgis - 2011 05 8, 13:01
  396. Donatas - 2011 05 8, 16:42

    ar kažin nekyla bendras LF Berlyno krypčiai?

  397. Jurgis - 2011 05 9, 10:27

    Simonai, paskutini kart skrisdamas neberadau VNO Swedbank bankomato isvykimo saleje. Buvo gan patogu. Ar jis kur kitur perkeltas ar jo nebeliko isvis ?

  398. Jurgis - 2011 05 9, 10:28
  399. Jurgis - 2011 05 9, 10:37

    „Ryanair“ lėktuvo gedimas Kaune sujaukė poilsiautojų planus
    http://www.lrytas.lt/-13049257171303943506-ryanair-lėktuvo-gedimas-kaune-sujaukė-poilsiautojų-planus.htm

    Dėl šio įvykio šiandien vėluoti gali ir daugiau „Ryanair“ skrydžių iš Kauno.

  400. Marius - 2011 05 9, 13:04

    Idomu pastebeti ,kad labai jau pigus bilietai i Bremena ,nors autobusai isvyksta perpildyti i Vokietija ,net dazninami ir atidaromi nauji reisai…
    Cia tik laikinas dalykas,jau daug metu nebegyvenu Lietuvoj ir yra teke berods koki 8metus atgal vaziuot autobusu,tai tikrai nenoreciau pakartot…Autobusais vaziuoja pirma karta isvykstantys,o tie kurie dirba jau,jiem nereikia „tasiu” detis,jie aplankyt giminiu ir pan ju neivarysi i autobusa,kad ir uz puse kainos(juk ir laiko kiek trunka)
    Manau mano galva uz 2-3men,bus nuimami tie autobusu reisai ir prades atsirasti naujos Ryanair ir Wizzair kryptys i Vokietija..
    Kas del kelto is Klaipedos tai tikrai nesumazes ,o net padauges nes daug kas keliasi su savo automobiliais (ne tik lietuviska registracija),bet ir vokiska,juk grizusiaim irgi reik ir nuvykt kur,kam nuomuotis automobili..

  401. zuikis - 2011 05 9, 13:55

    Mariau, žiūri į viską iš savo varpinės. Yra šimtai žmonių, kurie nemoka connectinti kelionės namai – oro uostas – skrydis – miestas – kelionė į tašką B. Kiti tiesiog pakentės keletą valandų daugiau, kad tik būtų „tiesiau”. Kiti turi kalbos barjerą. Sunku suprasti, bet žinau emigrantę, kuri skrenda per Rygą tik todėl, kad ten gali susikalbėti rusiškai. Nežinau ką ji veikia Airijoj…

  402. Vilius - 2011 05 9, 17:21

    Apmire sis blogo irasas…Reiktu naujo ;)

  403. Jurgis - 2011 05 9, 17:40

    Matyt Estonian ir siais metais neina isbrist is nuostolio …

    „Estonian Air” vadovas atsistatydina
    http://www.diena.lt/naujienos/ekonomika/-estonian-air-vadovas-atsistatydina-350908

  404. Mindaugas - 2011 05 9, 21:21

    http://www.facebook.com/skrendu
    PAGALBOS ŠAUKSMAS!Ar yra žmonių, šį ketvirtadienį skrendančių į Kos salą? Vienas http://www.makalius.lt skaitytojas prašo padėti – atostogaujant Kos saloje nutiko nelaimė ir jis neteko piniginės su ID kortele, todėl negali grįžti į Lietuvą. Būtų didelis ačiū žmogui, kuris sutiktų ketvirtadienį nuskraidinti jo pasą ir oro uoste perduoti ją nelaimėliui. Kas gali padėti, rašykite man – Rimvydas Širvinskas . Ačiū!

    Gal kas skrendant padekite broliui/sesei :)

  405. Donatas - 2011 05 9, 22:07

    Manau naujasis Estonian Air įpūs vėjų. Aišku, laukia didelė konkurencja tiek su LCC tiek taline, tiek Vilniuje.

  406. Jurgis - 2011 05 9, 23:32

    Kauno statistika:
    http://www.kaunasair.lt/index.php?lang=lt&page=statistika
    Kazkas negerai su tais Kauno procentais
    2010 kovas – 77.614
    Palyginimas (2010/2011) 60,32%
    2011 balandis – 75.910 keleiviu
    Palyginimas (2010/2011) 104,09%

  407. ACC - 2011 05 10, 01:12

    Viskas teisingai su tais KUN procentais.

  408. nerius - 2011 05 10, 03:34

    Simono bartkau blogas pradeda geda traukti zmones raso komentarus o Simonas Trintukevicius trina!!!!!

  409. nerius - 2011 05 10, 03:38

    Gausi kelt i kitus savo serverius nes nuhakinsiu jei dar karta trinsi komentarus. Sito Blogo nebebus!!!!!

  410. Vytautas - 2011 05 10, 08:34

    Grįžtant prie žiemos – sudėliojau tai kas matosi KUN šiam momentui: http://imageshack.us/photo/my-images/218/kunw111201.jpg/

    Į ką atkreiptinas dėmesys: 1) Žiemos sezonui, atrodo, išliko visos kryptys į britų salas; 2) EDI ir LTN atlikinės ne Kaune bazuojami lėktuvai; 3) RYG ir BVA kryptys „paaugo” nuo 3 iki 4 per savaitę;

    Dar nesudėtas DUB ir SXF, bet – jei laikysim, kad ten bendrai bus 7-9 reisai per savaitę – vietos lieka 2-3 kryptim.

    Laukiam ko nors naujo ;)

  411. Vytautas - 2011 05 10, 08:46

    P.S. Sekmadienio vakare matosi nesusipratimas, kai GSE ir RYG laikai „persidengia”. Įdomu, kada pastebės ;)

  412. Linas - 2011 05 10, 09:28

    Gal kas zinote, kaip baigesi su tuo vakar dienos reisu KUN-KOS, pakilo jis ar ne?

  413. Tomas - 2011 05 10, 09:51

    Žinoma, kad pakilo, nuskrido ir sėkmingai sugrįžo į Kauną, čia nusileido 18 val.

  414. Jurgis - 2011 05 10, 09:54
  415. Jurgis - 2011 05 10, 10:12

    Apkarpius išlaidas SAS pavyko sumažinti nuostolį

    Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS pirmąjį šių metų ketvirtį patyrė 373 mln. kronų nuostolį, palyginti su 712 mln. kronų nuostoliu tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau, praneša CNBC. Bedrovės nuostolis sumažėjo išlaidų mažinimo programos dėka.

    SAS pranešime teigiama, kad bendrovė turi geras perspektyvas 2011 m. nuostolį pakeisti į ikimokestinį pelną, nebent kuro kainos ir toliau kils.

    Pirmų trijų mėnesių SAS pardavimai sumažėjo nuo 9,5 mlrd. kronų iki 9,2 mlrd. kronų.

  416. Wincas - 2011 05 10, 11:07

    Bet kaip kroviniu pervezimas soktelejo KUN, visdelto Jade Cargo kazka atskraidina :)

  417. ahoi - 2011 05 10, 11:13

    Jurgi, pernykštis balandis buvo ejafjokokudlio mėnuo ;)

  418. Jurgis - 2011 05 10, 11:25

    @ahoi Taip, tiesa, buvau jau primirses kad Ryanair stojo tuo metu. Viskas OK. Visas KUN ir VNO statistikos idomumas prasides nuo geguzes. Vilnius saus i virsu, bet ar pasivys Talina ? Kaip KUN atrodys pradejus i VNO skraidyt Ryanair ?

  419. Mindaugas - 2011 05 10, 12:06

    Andrius Užkalnis:
    http://www.lrytas.lt/-13050006131303705179-organizuotos-atostogos-ne-taip-baisu-kaip-tikėjausi-nuotraukos.htm :) taip ir nesupratau straipsnio, straipsnis per 3 lapus o i straipsnio tema viena pastraipa :) bent pasijuokiau

  420. Linas - 2011 05 10, 12:58

    @Mindaugas
    Matyt nepadejo Uzkalniui atostogos :) rasinys tai minciu kratinys, su nuslydimais i filosofinius pamastymus, kurie su tema neturi nieko bendra. Kiap ir patiko jam organizuotos atostogos, bet banalu (cia as tokia reziume supratau)…

  421. Statistika - 2011 05 10, 15:37

    O apie nutiestus tiltus Ispanijoje nieko nerašė? :)

  422. Jurgis - 2011 05 10, 17:41

    Gediminas Ziemelis on PRTL.pl
    http://www.prtl.pl/rozmowy_prtl,3733,1

  423. Linas - 2011 05 10, 17:57

    @Jurgis
    na kokia pastraipa, kita lenkiskai galiu perskaityti, bet tokiam straipsniui – nera laiko ir kantrybes ;)

  424. Jurgis - 2011 05 10, 18:17

    Interviu idomus. Ivesk ta adresa
    http://www.prtl.pl/rozmowy_prtl,3733,1
    i translate.google.com ir issiversk i anglu ar lietuviu kalba. Nebus idealu, bet to uzteks , kad suprast esme.
    Vien http://aviationcv.com/ planai kokie stulbinantys !

  425. Eugenijus - 2011 05 10, 22:49

    Amadeuse atsirado Skyways nuo 7 birzelio stokcholmo ir Berlyno kryptimis. Leidzia rezervuoti bilietus ir kabina kainas:
    2 JZ 130 X6 VNO TXL 1445 1515 0 07JUN11 28OCT11 ER4 1:30

    JZ 120 X67 VNO ARN 0650 0715 0 07JUN11 28OCT11 ER4 1:25

    gal dar koks vienas reisas vakarinis yra. Kaip cia yra kad net gandu jokiu nebuvo ar cia skyways suvedinedami kainas ryga su vilnium sunaise che che

  426. Oleg - 2011 05 10, 23:34

    uz tai estisko Berlino nebepavyksta surasti =(

  427. Jurgis - 2011 05 11, 00:18

    Visko gali buti, Skyways pleciasi, o Estonian turi optimizuotis, kad iseiti is besitesiancio nuostolio … Bet ko gero, trecias variantas del Berlyno butu geriausias …

  428. Keliautojas - 2011 05 11, 00:51

    Skyways skrydžius į Arlanda ir Tegel taip pat rodo ir avia.lt

    Suaugusiam: 490 LTL

    visiems keleiviams (1 asm.): 490 LTL (su mokesčiais)
    Detaliau
    keleivis Skrydžio kaina Mokesčiai Viso keleiviui
    Keleivis Nr.: 1 (suaugęs) 226 LTL 264 LTL 490 LTL
    Pirmyn: 2011-06-22
    06:50 išvyksta iš: Vilnius
    07:15 atvyksta į: Stokholmas (Arlanda)

    Kelionės trukmė: 1 val. 25 min.

    JZ Skyways Ab 120
    Be persėdimų
    Atgal: 2011-07-28
    07:45 išvyksta iš: Stokholmas (Arlanda)
    10:10 atvyksta į: Vilnius

    Kelionės trukmė: 1 val. 25 min.

    JZ Skyways Ab 121
    Be persėdimų

    Pirmyn 2011-06-22
    JZ
    Skyways Ab
    130 14:45 išvyksta iš: Vilnius (VNO)
    15:15 atvyksta į: Berlynas, Tegel (TXL) Transporto priemonė: ER4
    Klasė: ekonominė

    Be persėdimų. Bendra kelionės trukmė: 1 val. 30 min.
    Atgal, 2011-07-28
    JZ
    Skyways Ab
    131 15:45 išvyksta iš: Berlynas, Tegel (TXL)
    18:20 atvyksta į: Vilnius (VNO) Transporto priemonė: ER4
    Klasė: ekonominė

    Be persėdimų. Bendra kelionės trukmė: 1 val. 35 min.

  429. Keliautojas - 2011 05 11, 01:00

    Tarptautinis Vilniaus oro uostas ir Švedijos oro linijų bendrovė „Skyways“ antradienį turėtų pasirašyti bendradarbiavimo sutartį dėl tiesioginių skrydžių iš Lietuvos sostinės.

    Tačiau nei „Skyways“ tinklalapyje, nei kelionių agentūrų internetiniuose puslapiuose nėra nė žodelio apie būsimuosius maršrutus, rašo „Verslo žinios“.

    Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis viliasi, jog, kaip ir buvo žadėta, minėti skrydžiai prasidės nuo gegužės 18 dienos.

    Vilniaus oro uosto atstovė Gabrielė Vasiliauskaitė užsiminė, kad antradienį „tikimasi pasirašyti“ sutartį su „Skyways“, o kol nėra parašų, kalbėti apie skrydžių grafiką ankstoka. Į klausimą, kodėl iki šiol nėra skelbiama, bent jau nuo kada keleiviai galės įsigyti bilietus, oro uosto atstovai neatsako.

    Švedijos „Skyways“ ir Vilniaus oro uostas susitarė dėl tiesioginių skrydžių į Stokholmą (12 kartų per savaitę), į Berlyną (triskart per savaitę ), į Amsterdamą (10 kartų per savaitę) ir į Kopenhagą (penkiskart per savaitę).

  430. Keliautojas - 2011 05 11, 01:09

    Atsiprašau,

    prieš tai įdėta žinutė apie pasirašomą Skyways sutartį yra sena – 2009 metų, kai Skayways pirmą kartą įžengė į VNO.

  431. silentium - 2011 05 11, 02:14

    Kažkaip tų Stokholmų ir Berlynų per akis jau… Atrodo, lyg toks miestas kaip pvz. Bergenas neegzistuotų.

  432. Jevgenij - 2011 05 11, 03:43

    Silentium, Bergen labai gerai pasiekiamas su SAS, todel niekam nera aktualu plestis i Norvegija. Plius dar Norwegian. Is Vinliaus Per Oslo, is Palangos per Copenhagen ir Oslo. Pats pastoviai skraidau Palanga-Oslo-(Bergen,Stavanger,Haugesund). Skrydziu daznumas ir laiko suderinimas pakankamas. Todel i Norvegija isskirus Oslo skrydziu is LT ne bus.

  433. Eugenijus - 2011 05 11, 08:40

    @ Oleg Estiskas Berlynas niekur nedingo, taciua pries 3 ar 4 dienas visos Estonian visai vasarai iseme pigias bilietu klases ir pigiausias Estonian air BErlynas pirmyn atgal gaunasi apie 1700 Lt todel jo ir nerodo automatines paieskos sistemos pirmuose puslapiuose. Na tur but tai reiskia kad sio reiso nebeliks. O Air Baltic reisuose is rygos i stokcholma sudejo code share su JZ nors pacio JZ reiso ner nei vieno. Lauktume Simono komentaro klaida su ryga ar netiketai grizta skyways

  434. silentium - 2011 05 11, 09:21

    Nu jo, Bergenas čia tik kaip pavyzdys netolimo skrydžio – esmė buvo, kad kiek galima su tuo Stokholmu žaisti, jei nieko gero nesigauna (net skavstos reisai po 20 lt pustuščiai)

  435. Pranas - 2011 05 11, 09:31

    Skyways puslapyje bilietai į Stokholmą ir Berlyną jau parduodami. Tvarkaraštis toks keistas – atrodo lyg lėktuvas nakvotų Vilniuje, bet skrydžiai tiktai 2 ir su didele pertrauka tarp jų. Kažkaip labai nepanašu į galutinį tvarkaraštį.
    Taip pat siūlomi ir jungiamieji skrydžiai, tiek per Stokholmą, tiek ir per Berlyną (iš Ženevos).

  436. Marius - 2011 05 11, 10:23

    Nu cia kazkas pirma karta ,kad bilietai jau parduodami ,o VNO tyli…But labai gerai jei but tiesa(nors skandinavai nera tokie zmones ,kad jau taip klystu stipriai ir pardavinetu neegzistuojanciu reisus)
    O del VNO tai vienareiksmiskai,zmones neatlieka savo darbo,kaip galima nieko nepranesti apie naujus marsrutus

  437. Marius - 2011 05 11, 10:27
  438. Linas - 2011 05 11, 10:27

    As tai nei zaviuosi, ne tikiu SKYWAYS, man si bendrove labai nepatikima atrodo… Be reikalo cia tos bangos, Simonas tikrai informuotu, jei kazkas rimto butu numatyta.

  439. Mindauqas - 2011 05 11, 10:46

    Jeigu klaida, taip pat turbūt parašytų gana greitai.

  440. Jurgis - 2011 05 11, 11:02

    Del Vokietijos tai jauciasi pasikeitimai: Vokietija atvere darbo rinka, Vokietija prieme strategini sprendima padidinti investicijas i Baltjos salis, tame tarpe i Lietuva. Tai reiskia, kad augs ne tik emigraciniai srautai, bet ir biznio. Matyt, tai uzims kazkiek laiko, gal metus , gal du. O kai rinka subres, matyt, vokieciai mes ir papildoma savo a/k i rinka, tarkim, airBerlin.

  441. Jurgis - 2011 05 11, 11:08

    Del Palangos, tai kalbama konkreciai ir apie Ryanair:

    Siūlo Palangos oro uostui prisijaukinti pigių skrydžių bendrovę
    http://verslas.delfi.lt/automoto/siulo-palangos-oro-uostui-prisijaukinti-pigiu-skrydziu-bendrove.d?id=45331433&rsslink=true

  442. Mindauqas - 2011 05 11, 11:16

    Jurgi, bet tu ir d.nas.

  443. Jurgis - 2011 05 11, 11:21

    Dar konkreciau cia:

    Palanga patirties semsis iš Kauno
    http://www.lrytas.lt/-13050932251303220129-palanga-patirties-semsis-iš-kauno.htm

    Į pigių naujų aviakompanijų, galinčių skraidyti į TPOU, paiešką įsitraukė ir Susisiekimo ministerija.

    Viceministras Rimvydas Vaštakas praėjusią savaitę Klaipėdoje susitiko su Klaipėdos regiono savivaldybių merais ir ragino pasinaudoti Kauno oro uosto patirtimi. Šiame oro uoste įsitvirtino pigių skrydžių bendrovė „Ryanair”.

    Kauno miesto ir rajono savivaldybės prieš kelerius metus sutiko padengti pigius skrydžius organizuojančių aviakompanijų patiriamus nuostolius.

    „Mums buvo pateiktas pavyzdys, kai Kauno regiono savivaldybės dotavo aviakompanijų skrydžius, jei 50 vietų lėktuvu skrisdavo mažiau nei 14 keleivių.

    Tuomet orlaivio reisas yra nuostolingas. Tačiau dabar savivaldybių finansinės paramos nereikia, nes lėktuvai skraido pilni”, – pasakojo susitikime dalyvavęs Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

    Pasak jo, pajūris su kurortais yra kur kas patrauklesnis negu Kauno regionas, todėl nauji reisai greitai sulauks populiarumo, o sumokėti pinigai sugrįš, kai pajūrį užplūs nauja turistų banga iš Vokietijos ar Didžiosios Britanijos.

    Dabar per dvi savaites savivaldybės turėtų išvardyti kryptis, kurių jie pageidautų Palangos oro uoste.

    Tuomet Susisiekimo ministerija pradėtų konkrečias derybas su pigių skrydžių aviakompanijomis.

  444. Keliautojas - 2011 05 11, 11:27

    Bilietus iš VNO su Skayways jau galima pirkti ir šios bendrovės internetiniame puslapyje

  445. Jevgenij - 2011 05 11, 11:51

    Vis vien Skyways nieko nepraras, jei ka pakeis per Ryga. Juk code share jau yra :)

  446. Jurgis - 2011 05 11, 12:01

    Na jau turetu pasirodyti VNO naujienlaiskis Nr.5 tai gal suzinosim kokiu naujienu ir oficialiai del Skyways.

  447. Jurgis - 2011 05 11, 12:30

    „airBaltic“ atsisako planuotų papildomų skrydžių į Rygą iš Vilniaus ir Palangos
    http://verslas.delfi.lt/automoto/airbaltic-atsisako-planuotu-papildomu-skrydziu-i-ryga-is-vilniaus-ir-palangos.d?id=45340213

  448. ES - 2011 05 11, 12:35

    Naujienlaiškis jau yra, bet jame nieko nėra ;)

  449. Jurgis - 2011 05 11, 13:05

    @ES Kai kas yra, pvz. Wizzair populiariausi pirmojo menesio reisai:

    Pirmosiomis veiklos savaitėmis pastebėta, kad populiariausia – Londono kryptis, antroje vietoje Roma, trečioje – Korkas.

  450. Jurgis - 2011 05 11, 13:43

    Stai jau ir oficialiau:

    „Skyways“ grįžta į Vilnių
    http://www.lrytas.lt/-13051099141303075906-skyways-grįžta-į-vilnių.htm

  451. Belekazz - 2011 05 11, 13:49

    As tai nelabai suprantu Skyways, jeigu anksciau jiems nesiseke su Stokholmu, tai kodel dabar, kai yra tokia pasiula turetu but kitaip? O Berlynas irgi panasiai, Estonian atrodo patikimiau, pigiau galbut ir lektuvas normalesnis…

  452. Marius - 2011 05 11, 13:54

    Viskas paprasta Estonian trauksis,tas patikimiau su 20% juk neskraidys,kaip dabar…o del Stokholmo tai gal but taip pat trauksis ir is cia
    Jau buvo rasyta,kad nebera ekonomines klases bilietu ti verslo po 1200lt,tai estai bando dar kiek i manoma parduot paskui nutraukus skrydzius pasiulys alternatyva i Berlyna su Skyways ir is skirtumo kazkiek liks,nes Skyways tikrai pigesni bilietai bus

  453. Linas - 2011 05 11, 13:56

    Garantuotai nutrauks skrydzius, kaip ir pirma karta po keliu men. Prisiminkite, kiek jie zadejo pries pirma atejima, juk zadejo ben 5 kryptimis skraidyti, paskui vis atidedinejo skrydziu pradzia – zodziu labai nerimta firma…

  454. Jurgis - 2011 05 11, 14:04

    Skyways dabar ne visai ta pati, kuri buvo kai skraide i Vilniu. Pasikeite savininkai, nusipirko City Airline ir planuoja dabar pervezti 1 mln. keleiviu per metus ir konkuruoti su SAS ir Norvegian Skandinavijos rinkoje. Tuo paciu pradejo pletra i artimus regionui miestus – Ryga, Berlin, Vilnius etc.

  455. Marius - 2011 05 11, 14:05

    http://en.wikipedia.org/wiki/Skyways_(airline) viska paaiskina bus 50vietu lektuvas ir perims Estonian keleivius( cia mano nuomone)

  456. Vytautas-NT - 2011 05 11, 14:09

    Man tai kyla įtarimas, kad Lryto žurnalistai paskaitė šitą blogą ir parašė straipsnį.
    Jeigu viskas tiesa, tai SKYWAYS originalai- pradeda prekiaut bilietais, nepaskelbę skrydžių oficialiai…
    Apskritai man ta firmelė įdomiai atrodo. Pradėjo veiklą praktiškai tuščiame VNO, kur realus konkurentas buvo tik AirBaltic. Na mokesčiai buvo kiek didesni. Bet visiškai neišnaudojo galimybių. Net reisą į Stokholmą sužlugdė- nors galėjo kažką iš šio maršruto išspaust (su tinkamesniu tvarkaraščiu).
    Nors iš kitos pusės gal šį kartą SKYWAYS kažkokių kitokių sprendimų pasiūlys (pvz. AirBaltic bendras kodas).
    Mistiškai atrodo dar jų skrydis iš Berlyno į Ženevą.

    Žodžiu miglos daug- aiškumo mažai…

  457. Marius - 2011 05 11, 14:10

    Siaip VNO tik i nauda nes Skyways svedai daug daugiau zino nei Estonian tai galima drasiai tiketis daugiau svedu,dabar manau dauguma sudaro lietuvaiciai ,o del Berlyno tai geriau jau 50 vietu lektuvu nei Boengu su 20 % uzimtumu,but is vis nueme cia logiskas sprendimas

  458. Jurgis - 2011 05 11, 14:14

    Skyways keitimasis:

    2009

    This year was an eventful year. Skyways was divided into two separate companies – Skyways Express AB which continued to act as a carrier and Skyways AB being Brand, Marketing and Sales.
    On 17 November the Executive Director Lars-Ake Bertilsson became the new owner of Skyways Express AB and the company changed its name to Avia Express Sweden AB.

    2010

    Skyways and Avia Express Sweden AB now continue with new international owners.
    The companies are acquired by asset management company Manswell Enterprises Limited.The new owners have the ambition to develop Avia Express AB as a premier player using Skyways well-known brand.

    In December 2010 operations, sales and marketing of the company once again operate as one unit in Avia Express Sweden AB. The Company continues to use the brand of Skyways.

    Skyways will focus on the Swedish domestic market but will also launch international routes.

    Skyways to merge with City Airline

    There has been a rumour in the air concerning merger between Skywas and City Airline. Now the rumours have been confirmed as Skyways has signed an agreement to acquire the regional City Airline.

    The management of Skyways expects the route network of City Airline, which focuses on the West of Sweden, to complement the existing network of Skyways just perfectly. At a rough estimate, the company may carry over one million passengers annually after the merger.

    When the merger is finalized, both carriers will operate under the name Skyways and the result of the fusion will be one of Scandinavia’s bigger regional carriers.

    Skyways is a Linköping-based airline whose history can be traced back to the 1940′s. The recent months have seen a remarkable expansion of this Swedish carrier with new routes to destinations outside of Sweden, such as Stavanger or Bergen as well as Brussels and Berlin Tegel.

    Consequently, Skyways is becoming a real competitor to both SAS and Norwegian Air Shuttle on certain routes.

  459. Vytautas-NT - 2011 05 11, 14:44

    Jeigu tikėt Amadeus.net tai nuo birželio pradžios yra rytiniai SKYWAYS skrydžiai į Stokholmą,

  460. Jurgis - 2011 05 11, 14:51

    Outbound – Tue 07 Jun 11
    Departure Arrival Flight
    06:50 Vilnius 07:15 Arlanda JZ0120 499:- SEK

    Inbound – Tue 07 Jun 11
    Departure Arrival Flight
    07:45 Arlanda 10:10 Vilnius JZ0121 499:- SEK

  461. Vytautas-NT - 2011 05 11, 14:58

    Pradžia nuo 7 birželio. VNO- ARN 6:50-7:15, ARN-VNO 7:45-10:10
    VNO-TXL 14:45-15:15
    TXL-VNO 15:45-18:20

    Skrydžių dienos- kasdien išskyrus šeštadienį.
    Bilietai minėtom dienom parduodami. Tiesa kainos visiškai ne low-cost’inės apie 150 EUR už abi puses.

  462. Augustinas Žemaitis - 2011 05 11, 15:03

    Kas jau ne kartą pastebėta šiame bloge Skyways yra aviakompanija žiūrinti labiau į trumpą laikotarpį nei į ilgą, greitai atidarinėjanti ir uždarinėjanti reisus. Galbūt jiems atrodo, kad dabar, kylant ekonomikai, augs Stokholmo verslo srautas lyginant su tuo, kas buvo prieš tai (dėl verslo srauto Skavsta nėra didelis konkurentas). Jeigu Skyways kažkas smarkiai nepasikeitė, nemanau, kad jie „daug daugiau žino nei Estonian”. Tiesa, jei Skyways skraidys vėl mažesniu lėktuvu, tai jį užpildyti pelningai greičiausiai bus paprasčiau.

  463. ES - 2011 05 11, 15:35

    Na rytinis isvykimas i ARN tikrai patogus ir labai aktualus. Ko negalima pasakyti apie grizima…

  464. Jurgis - 2011 05 11, 15:44

    Jei Skyways skrydzius pradeda is Vilniaus i Stokholma, o ne atvirksciai , ar tai reiskia, kad jie bazuos lektuva VNO ?

  465. Jurgis - 2011 05 11, 16:05

    Jeigu taip, t.y. jei Skyways bazuos lektuva Vilniuje, tai turetu atsirasti ir daugiau krypciu, ne tik Stockholm ir Berlin, o gal ir Vilnius – Geneve. O gal bus jungtis Vilnius-Berlin-Geneve . Tada tas Berlin-Geneve nebeatrodo taip mistiskai. Gal atves tam reisui keleiviu is Skandinavijos ir Vilniaus, Rygos ?

  466. Justas - 2011 05 11, 16:24

    Jo, srautas tarp Vilniaus ir Geneve toks didelis, kad, manyciau, reiktu skristi bent jau A330 kasdien….

  467. Jurgis - 2011 05 11, 16:29

    Ne ne, Geneve as cia paminejau tik kaip pavyzdi, nes apie tai buvo uzsiminta. Jei bus kokia papildoma Skyways kryptis is Vilniaus, tai tikrai kita. Nes Geneve gi bus pasiekiama Skyways tinkle reisais Vilnius-Berlin-Geneve.

  468. Augustinas Žemaitis - 2011 05 11, 16:54

    Jurgi – jeigu Skyways verslo taktika kardinaliai nepasikeis, nemanau, kad jie vežtų ką nors per Vilnių iš Skandinavijos. Tranzito normaliam organizavimui reikėtų ilgalaikių verslo planų ir ne vieno lėktuvo, dažnų reisų, atitinkamos kainodaros ir kt.

  469. Jurgis - 2011 05 11, 17:05

    O as ir nesakiau, kad Skyways ka nors per Vilniu ves is Skandinavijos. As tik pasakiau, kad mes galesim skrist su Skyways pvz. i Geneva per Berlyna :

    Outbound – Tue 12 Jul 11
    Departure Arrival Flight
    14:45 Vilnius 15:15 Berlin Tegel JZ0130 790:- SEK
    17:40 Berlin Tegel 19:10 Geneve JZ4010

    Jau nekalbant apie visa Svedijos pasiekiamuma.

  470. Vytautas-NT - 2011 05 11, 17:30

    Apskritai tas Ženevos reisas mistiškas. Juk ne Vokietijos rinkoj jie konkuruot nusiteikę. Aišku į Berlyną tik trys skrydžiai (įskaitant Vilnių), tad baisiai didelio tranzito irgi nesigaus.

    Žodžiu kol kas labai mistiškas tas naujas SKYWAYS pasivaidenimas…

  471. Jurgis - 2011 05 11, 18:09

    Jei Turkish Airlines delsia pradet skrydzius i Vilniu, tai tikrai, gal reiketu pakontaktuot ir paragint turku LCC Pegasus, tuo labiau, kad jie pleciasi ir i Rytu Europa –

    Pegasus expanding internationally with new routes to Romania and Iran; four new 737s delivered in April
    http://www.anna.aero/2011/05/11/pegasus-expanding-internationally-with-new-routes-to-romania-and-iran/

  472. Marius - 2011 05 11, 18:12

    Siandien buvo Estonian reisas i Berlyna ,kazin kaip ten jiems bent kiek pagerejo?

  473. Jurgis - 2011 05 11, 18:16

    Ryanair Apologies to Estonian Air: the Ironic Side of Business
    http://www.estonianfreepress.com/2011/05/ryanair-apologies-to-estonian-air/

  474. .. - 2011 05 11, 18:38

    audustinai, kuri a.k. is vilniaus veikia NE trumpa laika, isskyrus SAS ir Luft….nepisk proto, o skyways seniai jau CityLine

  475. Jurgis - 2011 05 12, 00:47

    Dvigubai išaugo pigių skrydžių bendrovės „Easyjet“ nuostoliai
    http://www.lrytas.lt/-13051484831303634592-dvigubai-išaugo-pigių-skrydžių-bendrovės-easyjet-nuostoliai.htm

    „Easyjet“ – antroji pagal populiarumą pigių skrydžių bendrovė Europoje po bazes dviejuose Lietuvos miestuose jau įkūrusios „Ryanair“. Spėjama, jog per artimiausius trejus metus gretimoje Lenkijoje bei Estijoje bazes jau įkūrusi „Easyjet“ pradės maršrutus iš Vilniaus.

  476. silentium - 2011 05 12, 03:19

    Straipsnio vertėjas/autorius visiškai beraštis aviacijoje, bet kur kur aviakompanija skraido skaitosi bazė jam.

  477. Jurgis - 2011 05 12, 10:57
  478. Aš - 2011 05 12, 12:31

    2011-05-12: Fresh Swedish competition on routes at Vilnius Airport

  479. Jurgis - 2011 05 12, 12:51
  480. Jurgis - 2011 05 12, 14:32
  481. Jurgis - 2011 05 12, 16:37

    Vueling tesia pletra :

    Vueling wants to open base in Paris (Orly)

    After inaugurating the bases in Amsterdam and Toulouse, Vueling pointing guns to the French market and hopes to fly two of the 12 million passengers forecast this year.

    „We will increase our presence in France and will open a permanent base at Orly, said Josep Piqué, Chairman of the Vueling yesterday in a ceremony at the Spanish Embassy in Paris.

  482. edis - 2011 05 12, 16:52

    Skyways skelbia apie skrydzius i Vilniu:
    http://www.skyways.se/aktuellt/skyways-startar-3-nya-linjer/

  483. Jurgis - 2011 05 12, 16:53

    Skyways oficialiai paskelbe apie skrydzius i Vilniu:

    Skyways startar 3 nya linjer

    Från och med den 7 juni börjar Skyways att flyga till Vilnius från Arlanda samt från Vilnius – Berlin. Dessutom börjar vi att flyga på sträckan Berlin – Genève från och med den 20 juni.
    http://www.skyways.se/aktuellt/skyways-startar-3-nya-linjer/

  484. Šarūnas - 2011 05 12, 16:56

    Vėl Fokkeriu barškins? Geriau City Airlines iš Gotenburgo skraidytų. Tai skyways irgi su SAS CodeShare? Iki pilno pažadų ištesėjimo liko atidaryti AMS :D

  485. Pranas - 2011 05 12, 17:00

    @Šarūnas – tvarkaraščiuose Embraer ERJ-145.

  486. Paulius - 2011 05 12, 17:14

    Taip, skrydis pasak tvarkaraščio bus vykdomas 50-ies vietų Embraer ERJ-145 kasdien, išskyrus šeštadienius. Pažiūrėsim ar pasiteisins.

  487. Deivis - 2011 05 12, 17:18

    Kazkaip Simonas su nauju post’u veluoja :)

  488. Šarūnas - 2011 05 12, 17:20

    Simonas rašė, kad galima tikėtis šiais metais kažko naujo, tikiuosi ne šito tikėjomės… O kažko tikrai naujo.

  489. Mindauqas - 2011 05 12, 17:20

    Gal išvykęs ir sutartis pasirašinėja, tiksliau laisto;)

  490. […] matyta? Prieš porą mėnesių rašiau apie populiariausius taškus, pasiekiamus iš Vilniaus. Populiariausios kryptys, kurių reikia latviams yra panašios kaip ir kryptys, reikalingos […]

  491. Odell Durrell - 2014 06 18, 04:09

    Found this site on Tweets, and I just needed to say that My partner and i appreciated the info!

  492. Obuolių pyragas - 2022 11 4, 14:33

    Obuolių pyragas yra turbūt vienas iš pačių ryškiausių, skaniausių ir jaukiausių rudens simbolių. Juk vien pagalvojus apie cinamonu pakvipusius namus, šilto pyrago gabalėlį su puodeliu arbatos, minkštą pledą ir romantiškai žvaigždėtą dangų už lango apima svajinga nuotaika.

  493. Renginiai Vilniuje - 2022 11 13, 13:18

    Renginiai Vilniuje – mūsų rubrika kurioje rasite informaciją apie renginius Vilniuje:
    – Koncertai Vilniuje
    – Nemokami renginiai Vilniuje
    – Savaitgalio renginiai Vilniuje
    – Rytojaus renginiai Vilniuje
    – Renginiai VIlniuje šiandien
    – Mugės Vilniuje
    – Festivaliai Vilniuje
    – Kalėdinia renginiai
    – Naujametiniai renginiai

  494. Avalyne - 2023 02 14, 21:32

    Geras straipsnis, avalyne internetu galite rasti čia

  495. Gimtadienio sveikinimai - 2023 05 8, 15:21

    Gimtadienio sveikinimai yra puikus būdas išreikšti savo džiaugsmą ir pademonstruoti pagarbą kitiems žmonėms.

  496. Daugybos lentelė - 2023 11 24, 10:26

    Daugybos lentelė: pagrindiniai veiksmai ir mokymasis skaičiuoti. Daugyba yra fundamentali matematikos operacija, kuri leidžia sudauginti du skaičius ir gauti jų sandaugą. Ji turi įvairių taikymo sričių, nuo kasdienio gyvenimo iki pažangesnių mokslinių sričių.

Leave a reply