Olimpinės žaidynės – raiškiosios TV formatu

   
     

Šiandien BNS naujienų RSS sraute pasirodė šitoks pranešimas:

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras), Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) užsakymu 53-iu TV kanalu Pekino Olimpines žaidynes Vilniaus ir jo regiono gyventojams (50 km spinduliu) transliuos ne tik standartinės, bet ir raiškiosios televizijos formatu.

Keistai iš to paties BNS, po kelių valandų šis pranešimas dingo. LRTC ir LRT puslapiai tuo klausimu tyli.

Bet, tikiu, jog tai bus teisybė.

LRT suteikia nemokamai per eterinę skaitmeninę televiziją žiūrėti olimpiadą HDTV formatu. Ačiū jai už tai. Štai Lenkijos nacionalinis transliuotojas prašo pinigų už HDTV transliaciją.

„Gala” tuo tarpu toliau miega ir apie HDTV transliacijas nėra jokių žinių. Jų pažadas, pradėti HDTV transliacijas iki metų pabaigos, jei ir bus ištesėtas, gali duoti mažai naudos, nes du svarbiausi metų sporto įvykiai bus jau tuoj praėję.

Kai tik LRTC paleis olimpiados HD kanalą, bandysiu dar kartą „Gala” suteiktą „Motorola VIP1920” pridėlį priversti rodyti HDTV vaizdą, imamą iš DVB-T tinklo. Praeitą kartą susidūriau su trūkčiojančiu vaizdu: nežinau ar tai buvo LRTC problema, ar „Motorola” priedėlio, ar mano kiniškos kambarinės antenos, ar galbūt gyvenu per daug arti televizijos bokšto.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

4 komentarai

  1. zanaz - 2008 08 8, 02:18

    biski ne i tema, bet noretusi dar gryzt prie FBK – Rangers transliacijos Lietuvoj. Jus ten gaudotes visuose televiziju uzkulisiuose – idomu visgi KODEL nerode –
    ar Romanovas uzsiprase per daug pinigu uz transliacija,
    ar cia Romanova PR savo naujam sport1 kanalui – „kokios visos televizijos blogos, o mes busim tesingi” bo is karto pasirode „propogandinis ir idejiskai teisingas” Tapino irasas sport1 bloge apie Lietu
    ar visgi Lietuvos televizijom tikrai neidomu buvo – juk i kokia Tango TV ar LTV2 tikrai galejo nukist, juolab kad Tango TV rodydavo Hearts, ko gero tik Romanovo deka?

    Ar cia tokia tema kur is vis tabu kalbeti idant Romanovas supyks?

  2. Simonas Bartkus - 2008 08 8, 08:39

    iš tikrųjų nežinau kokios buvo priežastys FBK-Rangers nerodymo. Gali būti teisinga ir tavo idėja, jog teisės jau yra „Sport1” dedikuotos ir niekam nebuvo suteikta teisė.

    Bet. Tos rungtynės FBK-Rangers tik vienas iš pavyzdžių – žaizdų, kurios vis dar skauda. reikia prisimint, kad niekas nerodė ir „Sūduvos” europinių geimų ir t.t.t.

  3. zanaz - 2008 08 8, 14:56

    Jei apie siemetines Suduvos rungtynes, tai kol kas nebuvo ka rodyt, Tns lygis ne ka aukstesnis nei kokiu Siauliu ar Atlanto. O martv vaizdo irasa ko gero vistiek parode. Idomu kaip su red buliais bur :)
    Jau skaudziau kad nerode Vetros pries visai padoria norvegu komanda.
    Beje dar idomus fintas – kazkur futbolas.lt komentaruose tulas ju darbuotojas Arturas Salda parase kad Vetra-Viking negalima rodyt net filmuojamuu viena kamera (kaip jie rodo A lyga karts nuo karto) del transliaciju teisiu ar pan. Fbk-Rangers teises kazkaip susitvarke ir nors futbolas.lt ziauriai luzinejo daug kas sugebo paziuret rungtynes intrnetu… Va tokios tokeles :)

  4. Paulius - 2008 08 10, 18:42

    Simonai, kai pabandysi, o gal jau pabandei, parašyk kaip dabar sekėsi gaudyti HDTV signalą su GALA įranga.

Leave a reply