Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines”

   
     

„Brussels Airlines” išplatino pranešimą spaudai (kol kas oficialiai tik olandų ir prancūzų kalbomis), jog nuo kovo 29 dienos pradeda skrydžius iš Briuselio į Vilnių. Tai yra pirma gera naujiena Vilniaus oro uostui, vis kalbančiam apie naujas aviakompanijas Vilniuje.

„Brussels Airlines” buvau įvardijęs kaip vieną pagrindinių kandidačių pasirodyti Vilniaus oro uoste. Vilniaus oro uosto vadovai teigė, jog kandidate aptarnauti šį maršrutą yra SAS.

Esu tikras, jog „Brussels Airlines” ir SAS tarpusavyje derina savo veiksmus, kadangi „Brussels Airlines” 2009 m. turėtų tapti „Star Alliance” nare.

Tačiau „Brussels Airlines” tvarkaraštis yra visiškai netinkamas verslo skrydžiams. Arba, kaip iškėlėme variantą diskusijoije su kolegomis, jog jeigu skrydžiai yra daromi vidurdienį, tai vienos dienos komandiruotė gali tapti trijų dienų komandiruote – tačiau tai tik labai nagli valdininkai gali sau leisti.

„Brussels Airlines” lėktuvai iš Briuselio kils pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais 10 val., atgal į Briuselį iš Vilniaus oro uosto kils 14 val. 10 minučių. Skrydžiai bus vykdomi 84-97 vietų nedideliais „Avro RJ” lėktuvais arba, reikalui esant, didesniais „Boeing 737-300” arba „Airbus A319” lėktuvais.

„Brussels Airlines” anksčiau Vilnių pasiekė bendradarbiaudami su „flyLAL”, vėliau „codeshare” sutartį turėjo su „airBaltic”. Reisus į Briuselį „airBaltic” vykdydavo rytais, „flyLAL” vakarais, tuo tarpu dabar „Brussels” išbandys skrydžius vidurdienį.

„Brussels Airlines” turi galimybę pasiūlyti platų žemėlapį keleiviams iš Lietuvos, skristi į JAV, Afriką bei krūvą kitų krypčių.

Prekybą bilietais į „Brussels Airlines” dar neprasidėjo, todėl sunku komentuoti kainas.

„Brussels Airlines” yra stipri aviakompanija, kurios vardas daro garbę ir pačiam oro uostui. Laukiam daugiau gerų žinių susijusių su Vilniaus oro uostu, nes jų labai reikia.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

41 komentarai

  1. Pranas - 2009 01 27, 18:23

    Reik nepamiršt, kad Brussels Airlines pardavimas Lufthansai turi šiokių tokių problemų Europos komisijoj. Greičiausiai jos bus išspręstos, bet kol jos sprendžiamos integracija ir didesnis bendradarbiavimas su kitom Star Aliance aviakompanijom nusikels kuriam laikui.

  2. Vytautas-NT - 2009 01 27, 22:11

    Matyt iskilo problemu su koncentracija. Lufthansa prisipirko bendroviu Europoj, tad ir uzkliuvo. O kol kas SN yra One world nare.
    Aisku gaila, kad SN skraidys tik 4, o ne 6 kartus per savaite. Bet manau, kad jei bus keleiviu, tai daznumas gali padidet.
    O del laiko, tai turiu prielaida, kad SN eme laisvesnius SLOT’us, nes rytas/vakaras yra baisus pikai. Kitas dalykas- tvarkarastis gali buti derinamas prie jungiamuju marsrutu…

    P.S. Del susitikimo pas Susisiekimo ministra. Manau atejus i ministerija paaiskins kur. Didele konferenciju sale yra tik viena…

  3. Simonas Bartkus - 2009 01 27, 22:18

    SN nėra „oneworld” narė. Taip, yra bendradarbiavimas ir codeshare su pagrindinėmis oneworld kompanijomis – BA ir AA, tačiau ji nėra aljanso narė. Nors „Brussels Airlines” stojimas yra „part of the deal” su „Lufthansa”, bet ji ir anksčiau aktyviai siekė narystės „Star Aliance”, tai gal stotų ir jei EK uždraustų jungtis prie „Lufthansos”.

    O kas dėl „Lufthansos” rinkos koncentracijos, tai tikrai ji jau labai plati. Jeigu dar prisijungtų SN ir SAS, tai jau būtų dominavimas beveik visoje Europoje (neskaitant salų, t.y. UK). Dėl to manau, jog SAS jungimuisi su „Lufthansa” Europos Sąjungos antikonkurencinės tarnybos nepritars – labai jau jos griežtos.

  4. Justinas M. - 2009 01 27, 23:34

    Nenorėčiau sutikti, jog Star Alliance su Lufthansa priešaky tokią jau dominuojančią poziciją užsiėmė, užtenka pažvelgti štai čia:

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_airlines_in_Europe

    Taip, Star Alliance didžiausi, bet jų rinkos dalis „iš akies” nesiekia nė 40%. O juk kalba eina apie aliansą, pati Lufthansa dar gerokai mažiau. Nors, mano nuomone, geriausia būtų, jei egzistuotų avialinijų koncentracija trijuose aliansuose, tiek dėl lojalumo programų, tiek dėl codeshare’inių skrydžių. Tuomet lengvai beveik bet kokį maršrutą galima būtų susidėlioti su bet kuriuo aliansu, nors, žinoma, ir dabar iš Vilniaus beveik bet kokį miestą galima pasiekti: su skyteamu KLM avialinijos (ok, jų nėra dabar, bet nuo kovo niekur nedings – atkeliaus) čekai, Aeroflotas (irgi palikti be atvežtinių keleivių į Maskvą), staralliance – Lufthansa, SAS, Austrian, LOT, blogiukas airBaltic (ajajaj, kaip jiems bus blogai, kad nebegaus SK klientų nuo kovo), oneworld – finnairas.

    Aj, tiesa, kažkada teko skristi su SN Brussel Airlines (buvo pigiau grybo!), tai jų tie senučiukai 733 jau tokie ankšti… Po kelių dienų kaip tik skridau su skyeurope 738, tai netgi vietos kojoms skyeurope lėktuvuose pasirodė daugiau! Kiek suprantu (maisto SN neduoda), SN yra panašios kategorijos kompanija kaip airBaltic ar AA LALas – maistas, visi kiti priedai už papildomą mokestį, bet kaina geresnė už tradicines bendroves, bet aukštesnė už low-fare’us.

  5. Andrius Užkalnis - 2009 01 28, 00:34

    (Justinui M. – 2009 01 27, 23:34) Atsiprašau, kad kartojuosi, bet airBaltic NĖRA Star Alliance narys. Jie turi vieno iš Star Alliance narių lojalumo programą, bet ir ji veikia tik į vieną pusę, t.y., su EuroBonus naryste GALIMA rinktis taškus ir statusą iš visų Star Alliance partnerių, bet priklausant bet kurios kitos Star Alliance avialinijos programai, skrendant su BT lėktuvu (NET TUOMET, jei bilietas marketinamas kaip SK) gauni ne taškus, o barankos skylę. CPH net į lounge neleidžia su UA Gold ir su BT boarding pass’u. Suprantu, kad tai mažai aktualu etc., bet tikslumo dėlei turiu tai pedantiškai pažymėti.

  6. Pranas - 2009 01 28, 08:34

    Bet dabar Brussels Airlines kelia aptarnavimo kokybę, kad ji susilygintų su Lufthansa. Jau paskelbė, kad nuo vasaros sezono pradžios ir pilnavertę biznio klasę sugrąžins.
    O tie 733 turimi nuo susijungimo su pigių skrydžių kompanija Virgin Express (VEX).

  7. Vytautas-NT - 2009 01 28, 09:13

    Esu kažkada skridęs su SN iš Prahos. Tai ne tik maitino, bet ir Belgiško šokolado dalino. Skridau su Avro-85.
    O kas link Star Aliance, tai oficialiai AirBaltic, kaip Blue1 ir pan. buvo įvardijamos, kaip regional members. Arba man pasivaideno…

  8. Darius - 2009 01 28, 09:58

    Cia alfa.lt gers

    http://www.alfa.lt/straipsnis/10254353/?Didziausias.Lietuvos.zemvaldys.Ziemelis..zvilgsnis.is.arciau=2009-01-27_18-30

  9. Andrius Uzkalnis - 2009 01 28, 11:15

    Regioniniu memberiu Star Alliance yra tik trys: Adria, Croatia, Blue1. Nei airBaltic nei Estoncai jais nera. Nors galetu gal ir buti, visiems butu lengviau, bet siaip naryste kainuoja, tai gal del to.

  10. Simonas Bartkus - 2009 01 28, 15:11

    Kas dėl „Brussels Airlines” aptarnavimo kokybės – man atrodo, kad jie yra rimtai nusprendę persiorientuoti į aukštos klasės kompaniją. Kaip teisingai pastebėta, didelė dalis padėvėtų ir ankštų lėktuvų yra paveldėta iš „Virgin Express”, kuri buvo low-cost’as. Esu matęs daug jų reklamos Skandinavijoje, kur jie akcentuoją šiltą ir aušktos kokybės aptarnavimą skrydžiams iš Skandinavijos per Briuselį į Europą ir Afriką.

  11. Vytautas-NT - 2009 01 28, 20:06

    Informacija iš susitikimo su susisiekimo ministru. Buvo atėję Salininkų gyventojai. Aišku stengėsi įtikinti iškelti oro uostą.
    Ministras iš dalies pritaria oro uosto tarp Vilniaus ir Kauno statybos idėjai, bet laukiama aviacijos plėtros studijos.
    Iš esmės ministras ne prieš oro uostų „privatizavimą”.
    Kinai, anot ministro, FlyLAL su visa juo uodega greičiausiai nepirk, o steigs naują bendrovę.
    Žodžiu- laukiam įdomių žinių…

  12. Justinas M. - 2009 01 30, 20:24

    Taigi, paskelbė Brussels Airlines kainas: Vilnius-Briuselis-Vilnius 390 litų su visais įmanomais mokesčiais. Žinoma, tai pigiausia kainos kategorija, o perkant vis arčiau skrydžio datai kaina kils. Kas yra keista, tai faktas, jog SN nesiūlo jungiamųjų skrydžių. Pamenu su airBalticu siūlydavo į Niujorką ir kitas kryptis, o dabar…

  13. Simonas Bartkus - 2009 01 31, 10:07

    Dėl jungiamųjų – spėju, tiesiog nespėjo internete sukonfigūruoti prekybos jungiamaisiais. Panašiai, kaip „airBaltic” kūrį laiką pardavinėjo skrydžius iš Palangos tik į Rygą. „Brussels Airlines” komunikacijos specialistai aiškiai komunikavo, kad per Briuselį bus galima skristi į Italijos, Prancūzijos miestus; manau tas pats bus su „Brussels” „arkliuku” skrydžiais į Afriką; taip pat su partneriais daromais skrydžiais į JAV.

  14. Pranas - 2009 01 31, 14:12

    Kad pagal mane praktiškai visi skrydžiai iš Briuselio į Ameriką, Afriką ir Aziją yra ryte. Iš Vilniaus atskridus gerokai po pietų į tolimesnius kraštus nuskristi nebepavyks (bent jau šiandien tvarkaraštyje tik vienintelis reisas į Etiopiją). Tik atgaline kryptim galima skrist per Briuselį.

    Per agentūras bilietai su persėdimu jau yra, bet kainos už Lufthansos ir kitų žymiai didesnės.

  15. Andrius Užkalnis - 2009 01 31, 15:27

    Taip, dėl jungiamųjų, mano atrodo kažkokio sistemos update nebuvo, nes „rankiniu būdu” sudurstytus galima jau ir dabar nusipirkti, bet kaina kaip dviejų kartu suremtų Y Y segmentų, kas yra nežmoniškai brangu.

    Man ypač patiko toks variantas, kurį čia opodo išmetė:

    LHR-BRU
    Brussels Airlines SN 5396
    Operated by British Airways
    BRU-CPH
    Tasman Australia Airlines TF 2278
    Operated by Brussels Airlines
    CPH-VNO
    Air Baltic BT 166

    :)

    O į kitą pusę per BRU tik su vienu stopu, bet BRU-LHR sektoriuje yra BA.

    O šiaip dėl laiko jungimams etc., tai jei jau kalbam apie Afrikos skrydžius, tai prie oro uosto pakankamai visokių viešbučių apie 60-80 EUR, ne tragedija…

  16. […] pavasarį “Brussels Airlines” buvo pirmoji po sausio mėnesio sukrėtimų paskelbusi apie planus s…. Pradėjusi skrydžius maršrutu Briuselis-Vilnius-Briuselis keturis kartus per savaitę, nuo […]

  17. promo code apple vacations 2012 - 2016 02 22, 05:23

    promo code apple vacations 2012

    Simonas Bartkus | Blog » Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines“

  18. http://www.2guangzhou.com/pub-a-club/item/79-the-paddy-field.html

    Simonas Bartkus | Blog » Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines“

  19. shoes.com coupon code may 2012 - 2016 08 20, 17:45

    shoes.com coupon code may 2012

    Simonas Bartkus | Blog » Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines“

  20. viemode.com - 2016 08 29, 23:46

    viemode.com

    Simonas Bartkus | Blog » Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines“

  21. http://jukstory.net/?document_srl=67224

    Simonas Bartkus | Blog » Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines“

  22. promotional code endless com 2010 - 2016 10 16, 01:48

    promotional code endless com 2010

    Simonas Bartkus | Blog » Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines“

  23. hackear un facebook - 2016 11 9, 14:54

    What’s up, all is going perfectly here and ofcourse every one is sharing data, that’s in fact good, keep up writing.

  24. hack fb - 2016 12 5, 23:48

    This is very attention-grabbing, You’re an excessively professional blogger.
    I’ve joined your rss feed and look forward to in quest of extra of
    your great post. Additionally, I’ve shared your
    website in my social networks

  25. bricolage - 2017 01 19, 22:58

    What i do not realize is in fact how you’re now not really much more
    well-preferred than you may be now. You’re so intelligent.

    You recognize thus significantly in the case of this topic, made me
    for my part consider it from a lot of varied angles. Its like women and men don’t seem
    to be interested unless it’s one thing to do with Lady gaga!
    Your personal stuffs outstanding. Always handle it
    up!

  26. cheap furniture sets houston - 2017 08 24, 04:29

    cheap furniture sets houston

    Simonas Bartkus | Blog » Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines“

  27. John Lewis Commercial Director - 2017 08 24, 22:54

    John Lewis Commercial Director

    Simonas Bartkus | Blog » Iš Briuselio į Vilnių nuo pavasario skraidys „Brussels Airlines“

  28. Planet7nodepositcasino - 2017 09 9, 10:19

    Hello there I am so happy I found your website, I reallly found you by error,
    while I was researching on Digg for something else, Nonetheless I am here nnow and would just like to say
    thanks for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I
    also lofe the theme/design), I don’t have time to look
    over it all at the moment but I have bookmarked iit and also included
    your RSS feeds, so when I have time I will be bwck to read a great deal
    more, Please do keep up the great work.

  29. posicionamiento web valencia - 2017 11 14, 23:40

    For newest news you have to go to see the web and on web I found this web page as a finest website
    for most recent updates.

  30. Elwood - 2018 04 15, 02:57

    Your style is unique compared to other folks I’ve read stuff from.
    Many thanks for posting when you’ve got the opportunity,
    Guess I’ll just bookmark this page.

  31. Alma - 2018 05 17, 10:51

    I am genuinely grateful to the holder of this website who has shared this impressive paragraph at at this place.

  32. Milano da bere - 2019 02 12, 23:12

    In fact no matter iif someone doesn’tknow then its up to other peoople that they will assist,
    so here it tawkes place.

  33. Bitstarz Welcome bonus - 2019 02 13, 03:12

    Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a
    blog website? The account helped me a accceptable deal.
    I had been a little bit acquaintd of this your broadcast provided bright clear idea

  34. Wilton - 2019 02 15, 00:16

    I used to be recimmended this website by wway of my cousin. I’m no longer certain whether this submit iss written by him as no oone
    else recognise such exact approximately my difficulty.
    You’re incredible! Thank you!

  35. […] lygiai 11 metų. 2009 m. sausį tai buvo pirmoji aviakompanija, kuri paskelbė, jog užims tą patį mėnesį bankrutavusios „flyLAL“ vietą. „Brussels Airlines“ per tą laiką įstojo į „Star Alliance“, bet liko negraži podukra […]

  36. cheap flights - 2021 08 20, 13:03

    Magnificent beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your website, how
    could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal.

    I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright transparent
    concept.

  37. hair removal - 2021 08 30, 16:36

    Heⅼlo i am kavin, іts my fіrst timе too commenting anywhеre,when i гead this article і thouցht i could also create comment dᥙе tⲟ this brilliant piece of writing.

  38. book flights - 2022 02 13, 07:32

    I simply wanted to thank you so much yet again. I am not sure what I would have sorted out without those tactics provided by you regarding
    this field. Entirely was a very frightful issue in my
    view, nevertheless seeing a professional mode
    you dealt with the issue took me to leap over happiness. I am happy for your support and in addition believe you recognize what an amazing job that you’re undertaking instructing
    men and women using your webpage. I am sure you have never come across any of
    us.

  39. lasertest - 2022 04 8, 17:03

    Thanks for sharing your thoughts about laser. Regards

  40. hatch sandwich bar - 2022 07 12, 01:00

    It’s great that you are getting thoughts from this article as well as from our argument
    made here.

  41. xxx video bokep indonesia - 2022 10 30, 13:55

    download free video bokep indonesiavideo bokep jepang subtitle indonesiabokep video indonesiabokep video indonesiavideo porn indonesia terbaruvideo bokep perawan indonesiavideo porn indonesiadownload video bokep gratis indonesiabokep video indonesia

Leave a reply