„There’s something in the Air” – naujienos iš „Apple”

   
     

Sausio trečia savaitė yra laukiama ne tik „Apple” produkcijos pirkėjų ir fanų. Ji ypatinga tuo, jog San Franciske vyksta kasmetinis „MacWorld”, o „MacWorld” savaitės antradienis prasideda Steve Jobs prezentacija kelių tūkstančių partnerių, žurnalistų ir klientų auditorijai. Būtent per šį renginį pranešamos svarbiausios „Apple” naujienos. Šitame renginyje pernai buvo pristatytas „iPhone”.

Šiandiniame renginyje Steve Jobs pradėjo nuo pasidžiaugimo praėjusių metų „Apple” rezultatais, nes jie buvo įspūdingi. Laukiamiausia dalis, be abejo – naujovės.

which_wifi_timecapsule20080115.jpg1. „Time Capsule”

Iš principo tai yra „Airport Extreme” stotelė su integruotu kietuoju disku. Tai ypač naudingas daiktas nešiojamųjų kompiuterių vartotojams, kurie dėl mažų kietųjų diskų negalėjo tinkamai naudoti „Time Machine”. Galimos dvi versijos – 500GB talpos už 299 dolerius arba 1TB talpos už 499 dolerius.

2. „iPhone”

Nelabai nustebino – tiesiog pristatyta nauja programinės įrangos versija, kurioje – kelios smulkios naujovės.

„iPod Touch” turėtojai gali už 20 dolerių įsigyti naują programinės įrangą ir naudotis  el. paštu, akcijų naujienomis, žiūrėti orų prognozę ir kaupti užrašus. „iPhone” šios funkcijos jau buvo.

3. „iTunes”

Ilgai laukta ir apkalbėta – kino filmų nuoma. Įspūdinga tai, jog „iTunes” parduotuvėje atsiras absoliučiai visų didžiųjų kino kompanijų filmai – Touchstone, Miramax, MGM, Lionsgate, New Line, Fox, WB, Disney, Paramount, Universal, Sony. Naujus filmus bus galima pažiūrėti už 3,99 dolerio, senesnius – už 2,99. Filmus bus galima parsisiųsti per kelias sekundes, pradėti žiūrėti per 30 dienų ir baigti žiūrėti per 24 valandas. Filmai parduotuvėje pasirodys praėjus 30 dienų po DVD išleidimo.

4. „Apple TV” 2-oji versija

Ilgai buvo laukta, jog „Apple TV” prietaisas gali rodyti Full HD filmus. Sulaukėme – be to, „Apple TV 2” gali leisti Dolby 5.1 garsą. „Apple TV” nebereikia kompiuterio – galima naršyti po videonuomą, žiūrėti nuotraukas iš „Flickr” ir „.Mac”, žiūrėti „YouTube”, o taip pat iš kompiuterio galima sinchronizuoti „iTunes” turinį.  Su „Apple TV” bus galima nuomotis HD formato filmus – tiesa, kol kas jų 100. Kaina – 4,99 dolerio.

„Apple TV 2” – tai yra „programinis” atnaujinimas („software update”). Visi „Apple TV” turėtojai jį gaus nemokamai, tuo tarpu naujiems pirkėjams „Apple TV” atpiginamas nuo 299 dolerių iki 229. O Lietuvoje šis daikčiukas kainuoja 1400 …

5. „MacBookAir”

Pasirodo, nutekėjusi buvo teisinga informacija jau prieš renginį – „Apple” pristato „MacBookAir”. Steve Jobs žodžiais – „ploniausias nešiojamasis kompiuteris Pasaulyje”.

promo_macbookair_20080115.jpg

„MacBook Air” storis skirtingose vietose svyruoja nuo 4 mm iki 1,9 centimetrų. Ekranas – 13,3 colio LED. Klaviatūra panaši į dabartinio „MacBook”, bet su šviesos sensoriumi.

Techninia parametrai: 1,6 GHz „Intel Core 2 Duo” procesorius, 2GB operatyviosios atmintines, 80GB kietasis diskas, „MagSafe” elektros maitinimui, 1 USB portas, „Micro-DVI”, „Audio” jungtys, 802,11n WiFi ir Buetooth 2.1/EDR jungtys ryšiui.

Manau pasiekimas, jog į tokį daiktą pavyko sumontuoti 5 valandas galinčią dirbti bateriją.

Pagamintas iš aliuminio. Kaina – 1799 doleriai. Brangiau nei „MacBook”, pigiau nei „MacBook Pro”.

******

Ši prezentacija nenustebino – visos naujovės evoliucinės. Aišku, naivu tikėtis, jog net tokia kompanija kaip „Apple” kasmet iškeptų po „iPod” ar „iPhone” revoliucijos tipo gaminį. Kaip sakė Steve Jobs – ar nemažai, jog per dvi metų savaites sukūrėme tiek? Nemažai, bet „One More Thing …” kaip ir pritrūko …


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

3 komentarai

  1. AB- - 2008 01 16, 10:03

    Jau tas lietuviu skepticizmas.

    Valstybeje nera nei vieno normalaus laikrascio, egzistuoja viena pusetina TV, vienintelis high-tech produktas, kuri sugeba pasiulyti – lazeriai, pagal e-komercijos rodiklius velkasi EU gale, bet…

    Apple pritruko inovaciju, mat.

    butu juokinga, jeigu nebutu pernelyg graudu

  2. AB - 2008 01 16, 10:04

    Jau tas lietuviu skepticizmas.

    Valstybeje nera nei vieno normalaus laikrascio, egzistuoja viena pusetina TV, vienintelis high-tech produktas, kuri sugeba pasiulyti – lazeriai, pagal e-komercijos rodiklius velkasi EU gale, bet…

    Apple pritruko inovaciju, mat.

    butu juokinga, jeigu nebutu pernelyg graudu

  3. simonas - 2008 01 16, 11:58

    Ginkdie, jog aš žiūrėčiau į šituos dalykus skeptiškai. Juolab, kad iš ankstesnių postų ir mano turimų daiktų galima nustatyti, jog aš esu „Apple” fanas. Tiesiog vertinau iš lūkesčių taško: lūkesčiai rinkos buvo didesni. Nors „MacBookAir” šiandien ir blaiviomis akimis vertinant dizaino ir plonumo prasme yra kosmoso lygio daiktas.

Leave a reply