Peter Fisk „Rinkodaros genijus”

   
     

Knygas aš perku ir skaitau taip: apsilankau knygyne (virtualiame arba įprastame) su tikslu nusipirkti vieną knygą. Nusiperku dažniausiai 3-5 (daugiausia nusiperku, tai jei perku amazon.com, kur su „better together” jie įsiūlo daugiausia). Įsigijęs knygas pradedu skaityti nuo įdomiausios, paskui ateina antros spėjamą įdomumą eilė … Trečios, ketvirtos ir penktos knygos eilė dažniausiai nebeateina – jos atgula į lentyną su mintimi „skaitysiu vėliau”, o prieš tai ateina kito apsilankymo eilė, kurio metu įsigyju „įdomesnę knygą”.

O dar jeigu į šį pirkimo-skaitymo ciklą įsilieja kokia dovana … Būtent taip atsitiko su Peterio Fisko „Rinkodaros genijumi”, kuri prieš gerus metus padovanojo „Verslo žinios”. Ačiū joms.

Peterio Fisko „Rinkodaros genijų” ėmiausi skaityti tik prieš miegą gavęs magistro diplomą. P.Fiskas yra vienas iš tipinių „marketingo mokytojų” variantų –  dirbęs didelėse korporacijose (jo atveju – „British Airways”), vėliau dirbęs konsultantu (vėl garsūs vardai, šiuo atveju „Microsoft”, „Vodafone” ir „Coca Cola”), paskui savo veiklą išplėtęs dar ir mokymais.

Kažkur girdėta biografija? Būtent tokią biografiją turi ne vienas populiariųjų knygų apie marketingą autorius. Tuomet ir nežinai – ar knygos rašymo imamasi dėl to, kad „turi, ką pasakyti”, ar tik viešųjų ryšių tikslais (juk geriau šalia „dirbęs su „British Airways” ir „Coca Cola” skamba dar ir prierašas „knygos XXX autorius”). Be to, tada gali ir pasibaigus seminarams pardavinėti knygas bei dalinti autografus …

Na, bet visi šie paistalai tai tik mano cinizmas.

Knyga „Rinkodaros genijus” yra apie viską – pradedant nuo to, kaip bendrauti su vartotojais, tęsiant kaip optimizuoti rinkodaros biudžetą ir baigiant tuo, kaip išnaudoti savo, kaip rinkodaros specialisto, galimybes. Patarimai apie marketingą nėra originalūs ar dar negirdėti – jei esate pankamai nemažai skaitę paskutinių metų knygų apie marketingą, tai revoliucinių minčių šioje knygoje nėra.

Autorius „Rinkodaros genijuje” daug kalba apie populiariąją idėją, jog būtina įdiegti „iš išorės į vidų nukreiptąjį požiūrį”, taip pat apie akcinininkų ir vartotojų lūkesčių derinimą.

Nemažai knygoje yra vietų, kur galima pagalvoti, jog knyga rašyta marketingo specialistui, kuris nemoka sudėlioti argumentų, kodėl daro vieną ar kitą veiksmą – o ši knyga turėtų padėti juos suformuluoti, kad lengviau būtų apsiginti prieš aukštesnio lygio vadovus ar akcininkus. Galbūt P.Fiskas ir turėjo tokį tikslą.

Knyga rekomenduočiau tik tam, kuris nėra skaitęs daug šiuolaikinės populiariosios literatūros apie marketingą. Tokiu atveju, ši knyga galbūt pasitarnautų, kaip glausta koncentruota santrauka idėjų, išdėstytų skirtingoje literatūroje.

Knygą galite įsigyti „Verslo žinių” knygų klube, pigu.lt arba pabandykite paieškoti knygynuose. Kaip visada, maždaug dvigubai pigesnę anglišką knygos versiją galima įsigyti amazon.com


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

3 komentarai

  1. nofrillz - 2008 07 9, 19:43

    tu rimtai tą knygą skaitei? niekas neužkliuvo? pvz tragiškas vertimas? tokio profaniško vž darbo nesu mačius, ir ne tik kad niekam nerekomenduočiau pirkti konkrečiai šios verstinės knygos, bet ir apskritai ko nors išleisto verslo žinių. iš karto atsisakiau narystės jų klube. šiaip rimti žmonės, o ne nupezusių firmų nupezę vadybinikai, skaito originalo kalba.

  2. […] Literatūra. Šiandienai – Simono Bartkaus nuomonė/aprašymas apie knygą “Rinkodaros genijus“. […]

  3. […] paminėjo ir mano dienoraščio komentatorius, “Verslo žinių” išleistos Petero Fisko “Rinkodaros genijaus” vertimas tikrai buvo labai blogas. Už “Naujųjų rinkodaros ir viešųjų ryšių […]

Leave a reply