„Tamsos riteris” – naujas IMDb reitingo lyderis

   
     

Naršantys „IMDb.com” jau turbūt pastebėjo – po šio savaitgalio pasikeitė „IMDb” geriausiai vertinamų visų laikų filmų TOP-250 lyderis. „Krikštatėvį” aplenkė naujas filmas apie Betmeno nuotykius „Tamsos riteris”.

Šiandien šį filmą „IMDB” vertino jau 46900 žiūrovų ir filmo vidutinis vertinimas yra 9,7. Sudarydamas TOP-250, IMDB taiko specialią reitingavimo metodiką, kuri eliminuoja perdėtai gerą filmo vertinimą filmo rodymo pradžioje – pastebėta tendencija, jog filmui tik pasirodžius, filmą pirmiausiai ima vertinti gerbėjai, o kritikai „atsibunda” vėliau. Todėl jeigu žiūrėsite filmų „TOP-250”, tai filmo „Tamsos riteris” reitingas yra rodomas 9,5.

Kol kas sunku prognozuoti, ar išliks „Tamsos riteris” „IMDb” reitingo lyderiu visiems laikams. Visgi pradiniai vertinimai taip pat būna geresni, negu vėlesni ir, pastebėjau, jog „IMDb” reitingai šiek tiek pakrenta. Toli neieškant pavyzdžio galima atkreipti dėmesį į”WALL·E”, kurio reitingas po pirmojo savaitgalio buvo 9,1, bet dabar nukrito iki 8,8. Kitą vertus, „Krikštatėvio” reitingas yra 9,1, o „Tamsos riterio” 9,7, tai atotrūkis gana solidus …

Filmo dar nemačiau, tai negaliu vertinti – plaukiantys kritikų vertinimai taip pat labai teigiami, bet, pagal juos sakyti, jog „Tamsos riteris” yra geriausias visų laikų filmas negalima – yra ir argumentuotų pastabų filmui.

Aišku, labai geriems žiūrovų reitingams „padeda” ir mėgstamo aktoriaus Heatho Leadgerio mirtis –  „Tamsos riteryje” jis dar spėjo nusifilmuoti ir tai yra paskutinis filmas, kuriame pasirodo jaunas aktorius. Nostalgija ir liūdesys, be abejo, balsuotojus priverčia už tai suteikti vieną kitą papildomą balą.

Įdomu bus pažiūrėti, kaip IMDB reitingas keisis – visgi, vertinant populiarųjį kiną IMDB reitingas yra solidus rodiklis.

„Tamsos riteris” pasiekė ir finansinių rekordų – sumušė geriausio uždarbo per vieną dieną rekordą (67,8 mln. dolerių), geriausio uždarbio per vieną savaitgalį rekordą (155 mln. dolerių), tapo trečiuoju per dvi dienas peržengusiu 100 mln. dolerių ribą.

Bet, manau, jog „Tamsos riteris” Lietuvoje jokių rekordų nesumuš – komiksiniai filmai Lietuvoje taip nemėgstami, jog net geri atsiliepimai filmui nepadės. Lygiai kaip ir fiasko Lietuvoje patyrė „Betmenas: Pradžia” ir „Supermenas: sugrįžimas”, nors kritikų ir žiūrovų atsiliepimai buvo labai geri.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

12 komentarai

  1. osam - 2008 07 21, 11:27

    „kurio reitingas po pirmojo savaitgalio buvo 9,1, bet dabar nukrito iki 9,8.” Klaidelė, bet šiaip tai tirkai turėtų būti įdomus startas Lietuvoje.

  2. Karolis Pocius - 2008 07 21, 12:11

    Jei gerai pamenu, 300 irgi buvo į pirmą vietą užlipęs. Čia yra laikina banga. Juk balsuoti galima dar filmui net nepasirodžius. Tuoj susitvarkys viskas, ir net netikiu, kad tas filmas pirmam dešimtuke išliks.

    Klasika yra klasika…

  3. Justinas Beinorius - 2008 07 21, 13:18

    Ketvirtadienį viską pamatysim! Šiaip nesu tokių filmų mėgėjas ir einu tik dėl IMDB reitingo. matysim :-)

  4. kikiszs - 2008 07 21, 14:23

    Tiek wall-e, tiek Batman buvo ir yra labai geros reklaminės kampanijos. Wall-e jau dideli ažiotažą kėlė prieš pasirodant filmui, žaisliniais walliais, perdarytais kompiuteriais į wallius dbr popieriniais. O Batmanas irgi sumušė rekordą pasirodęs beveik pus penkto tūkstančio kinoteatrų ir aplenkęs Karibų Piratus.

  5. Simonas Bartkus - 2008 07 21, 14:35

    Sutinku, kad reklaminė kompanija lemia pinigus, kiek filmas uždirba per pirmąją rodymo savaitę – žmonės eina į filmus dėl reklamos. Bet reklaminė kompanija gal kažkiek ir įtakoja, bet vertinimų nenulemia – reklamuojamam filmui irgi mėto žemus balus.

    Kad filmo reitingai aukšti būna pirmiems balsavimams tai nieko nuostabaus – per mažai balsų sulaukusių filmų IMDB apskritai nededa į TOP’ą. Už „Dark Knight” balsavo jau 47 tūkst. žmonių ir reitingas yra 9,7 – kad ir nukris, bet tikrai įspūdingas dabar yra.

  6. blablabla - 2008 07 21, 18:10

    Manau kad kuo toliau IMDB populiareja ir prie jos prisijungia daugiau jaunesniu/maziau patyrusiu kino megeju, kuriu skonis ir kartele filmu lygiui yra daug zemesne. Todel jie lengviau duoda aukstus balus naujiems filmams, nors gal kitu pirmaujanciu filmu kaip Krikstatevis ar Septyni Samurajei nera mate ir jei pamatytu galbut net nepatiktu.
    Toliau amerikieciai (dauguma IMDB useriu) pasizymi didele meile komiksu herojams, kurie turi dideles fanu grupes, kurie vertindami filmu irgi nera visiskai objektyvus. Tas pats galioja ir tokiems filmams kaip Star Wars.
    Na ir aisku kaip autorius minejo filmai pasirodymo pradzioje visgi uzima aukstesnes vietas. Manau kad Dark Knight po pusmecio tikrai ishkris uz Top5 ribu, taciau ilgainiui turetu ishsilaikyti 5-15vietoje

  7. Simonas Bartkus - 2008 07 21, 20:44

    Po pirmadienio ryto (Lietuvos laiku – vakaro) IMDB update’o, „Dark Knight” dabar jau turi 69 tūkst. balsų, reitingas nukrito iki 9.6. Top’inis reitingas išliko 9.5

  8. Simonas Bartkus - 2008 07 22, 20:08

    Po antradienio ryto update’o „Dark Knight” jau duri 91 tūkst. balsų, o reitingas nukrito iki 9.5. Top’inis reitingas išliko 9.5

  9. Simonas Bartkus - 2008 07 24, 07:40

    Po trečiadienio rytinio update’o „Dark Knight” jau turi 105 tūkst. balsų. Pagrindinis reitingas išliko 9.5, bet top’inis reitingas nukrito iki 9.4. Antroje-trečioje esančių „Godfather” ir „The Shawshank Redemption” turi po 9.1. Skirtumas vis dar išlieka nemažas.

  10. […] pastebėjo, kad į IMDb TOP 250 pirmą vietą iškopė naujausias filmas apie Betmeną – „Tamsos riteris“. Tuo tarpu Blondie atkreipė dėmesį, kad tas pats pasaulio gelbėtojas užsitraukė PETA […]

  11. DeVoUr.LTU@gmail.com - 2008 07 31, 19:06

    Mačiau filmą, tikrai patiko, nors tą Legeri pirmą kart matau kine [nors primena iš san francisko raganų kažkokį ten], bet jo vaidmuo geras buvo ir įjaučiantys :) O kino teatre kai žėjau, tai dar didesnis įspudis :) [LET’S PUT A SMILE ON THAT FACE ]

  12. […] susiję įrašai “Tamsos riteris” – naujas IMDb reitingo lyderis […]

Leave a reply