Du nauji verslai: mažos krautuvėlės ir suši išsinešimui

   
     

Praėjusią savaitę pastebėjau ir pasinaudojau dviem naujais verslais, apie kuriuos ne kartą buvau pagalvojęs, kad šito Vilniuj trūksta. Bet, jei turi verslo idėją, tai pats kaltas, jei jos neįgyvendinai vakar.

1. „Convienience store”

Mažų krautuvėlių atsidarymas yra sekantis labai logiškas žingsnis po „Coffee-Inn’ų” ir „Vero Cafe” bangos. Nors Lietuva ir supermarketų kraštas, mažoms jaukioms krautuvėms vietos turėtų užtekti. Šią „skylę” užtaisinėti ėmėsi suomiškos „Rautakrijos” valdoma „Lietuvos spauda”. Šią vasarą Gedimino prospekte išdygo dvi mini-krautuvėlės „R-kiosk”.

„R-kiosk” pavadinimas, beje, yra pati blogiausia šito reikalo dalis (gerbiami „Lietuvos spaudos” vadovai, ar jūs darėte bent vieną focus grupės tyrimą, kaip lietuviai reguoja į žodį „kioskas”?). „Geriausia viduje” (© „Mandarinas” – patys nesupranta ką šneka) – „R-kiosk” yra maža krautuvėlė, kurioje, aišku, dominuoja laikraščiai (be reikalo), bet užtenka vietos neblogai kavai, sumuštiniams ir užkandžiams.

Žinoma, „R-kiosk” toli šaukia iki „7 eleven” arba mano dievinamo „Deli de Luca”. Bet sveikinu su nebloga pradžia ir linkiu tobulėti.

2. Suši išsinešimui

Visi Vilniuje įsikūrę japonų restoranai jaučiasi labai susireikšminę ir įsivaizduoja, jog gali būti tik „premium” klasės restoranais. „Kalti į klyną” (© Byvis, Tešlagalvis ir Rytis Zemkauskas) ėmėsi mylima ir nekenčiama „Čili” kava-pica-kinijos-kaime. Savo maitinimo taškų tinkle ši siūlo suši rinkinius išsinešimui. Pastebėjau ne vienas – geras japoniškas rinkinys už apytiksliai 17 litų yra teisingas pasiūlymas. Tikiu, jog bus įvertintas pasirodęs arčiau darbo vietų.

Neabejoju, jog naujasis pasiūlymas bus sėkmingas – kaimyninėje Rygoje suši išsinešimui taškų, atrodo, yra daugiau nei kebabinių Kaune.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

2 komentarai

  1. Paulius - 2008 08 26, 15:17

    Dėl R-kiosk pavadinimo negaliu nesutikt, tiesiog siaubingas pasirinkimas, ta geltona spalva irgi puikiai tinka prie pavadinimo (blogąja prasme). Kalbant apskritai apie tokias mažas parduotuvėles tai aš visapusiškai palaikau jas ir linkiu sėkmės. Jau vimdo nuo tų priekybos centrų ant kiekvieno kampo, kur net jeigu reikia vos kokio litro pieno ar batono kepaliuko turi sugaišt pusę valandos, kad nusipirkti. Tikrai tikiuosi, kad suras pasisekimą tokie projektai.

    Taip pat labai norėčiau panašių mažų parduotuvėlių, kur galėtum nusipirkt ką tik čia vietoje iškeptą batoną, bandelę ar panašiai. Labai pas mus tokių dar trūksta.

  2. Vladas - 2008 09 2, 09:28

    dėl suši – jau berods nuo pavasario ar žiemos vilniaus g. esantis japoniškas retoranėlis už 20 litų siūlo suši rinkinius išsinešimui, tad čili čia tikrai ne pirmoji, gal tiesiog labiausiai pastebima…

Leave a reply