„airBaltic” atšaukia žiemos skrydžius iš Vilniaus į Paryžių ir Romą

   
     

Mano tinklaraščio skaitytojai informavo, jog „airBaltic” atšaukia rudeniui suplanuotus skrydžius į Romą ir į Paryžių, o bilietus įsigijusiems keleiviams bilietai keičiami į skrydį iš Vilniaus per Rygą. Kadangi iki skrydžio pradžios dar keli mėnesiai, aviakompanija tai gali daryti realiai be jokių apribojimų ir kompensacijų keleiviams.

Atšaukiami rudens tvarkaraščio skrydžiai, t.y. skrydžiai, buvę suplanuoti po spalio 26 dienos.

Šių dviejų skrydžių atšaukimas yra dar viena nedidelė „FlyLAL” pergalė. Abi šios gan tolimos ir „nepigios” (savikainos prasme) kryptys buvo vykdomos tiek „FlyLAL”, tiek „airBaltic”. „airBaltic” buvo „įsibrovėlė” į Paryžiaus kryptį, įvedusi reisus šį pavasarį.

„FlyLAL” žiemos sezonu ketina skraidyti į Paryžių ir į Romą po keturis kartus per savaitę (vasarą į Paryžių buvo skraidoma šešis, į Romą – tris kartus). Lėktuvų užpildymas pasitraukus „airBaltic” neišvengiamai turėtų ūgtelti. Skraidantys šiomis kryptimis stebėkite, ar ženkliai ūgtels bilietų kainos.

Nedidelė gera naujiena vilniečiams iš „airBaltic” – trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais žiemos sezonu bus skrendama į Hamburgą.

Šis atšaukimas verčia atkreipti dėmesį į dar vieną avialinijų verslo mažai matomą pusę. Ne viena kartą „FlyLAL” buvo kritikuota ir toliau kritikuojama už vis nepaskelbiamą tvarkaraštį žiemos sezonui. „airBaltic” šiuo klausimu visada buvo greitesnė – bet kaip matome, tvarkaraštyje numatyti reisai nebūtinai įvyksta. „airBaltic”, laiku informavusi keleivius, tai gali lengvai pakeisti bilietus į skrydį per Rygą. Tuo tarpu tokiai kompanijai kaip „FlyLAL” atšaukimas grėstų didelėmis finansinėmis sąnaudomis, nes kompanija būtų priversta pirkti bilietus keleiviams kitų aviakompanijų reisams.

Kadangi Vilnius yra vienintelis „FlyLAL” hub’as, šiai problemai iš dalies išspręsti „FlyLAL” reikalinga narystė dideliame aviakompanijų aljanse – „FlyLAL” jau žadėjo anksčiau ar vėliau tapti „SkyTeam” nare.

P.S. Jeigu turite įdomių faktų apie apie verslo ore naujienas, brūkštelkite man žinutę.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

7 komentarai

  1. Kazimieras - 2008 09 1, 13:00

    2008-06-26 LR Vyriausybė pritarė „flyLAL” privataus keleivių terminalo statybai

    Flylal kaip matau jau si rudeni prades statyti naujaji terminala, galima butu apie tai straipsni parasyti, ka kas manote apie si terminala?

  2. Kazimieras - 2008 09 1, 13:01

    Adresas apie naujiena

    2008-06-26 LR Vyriausybė pritarė “flyLAL” privataus keleivių terminalo statybai

    http://www.passengersterminal.lt/index.php?sector=8#

  3. Simonas Bartkus - 2008 09 1, 13:09

    Kazimierai, trumpai šia tema jau rašiau:
    http://simonas.bartkus.lt/blog/2008/06/27/flylal-plesis-vilniaus-oro-uosto-teritorijoje/

    Realiai negirdėjau, jog kažkas būtų tuo klausimu pasikeitę. Asmeniškai tik tada, kai pamatysiu kraną VNO teritorijoje, tikrai patikėsiu, jog tas terminalas bus. Nemažai kliūčių jau sugriauta, bet ne viena kliūtis dar liko, be to „FlyLAL” gaujos pareiškimai taip pat šiuo klausimu buvo labai reklaminiai ir dalis jų gana sunkiai patikėtini.

    Įdomiau bus, kai prasidės statybos (o tikėkimės, prasidės) ir kai pradės aiškėti, kaip naujasis terminalas „įsipaišys” į VNO veiklos modelį.

  4. Kazimieras - 2008 09 1, 13:31

    Bet man idomu jei ji statys, tai kaskaip sujungs su senuoju terminalu ar bus atskiri ir nesujungti?

  5. Pranas - 2008 09 1, 14:21

    nedidelis pataisymas – reisų atšaukimas Flylal kainuotų tik reputaciją, atšaukus likus daugiau kaip 2 sav. iki skrydžio užtenka grąžinti pinigus, visai neprivaloma pasiūlyti alternatyvų maršrutą.

  6. Simonas Bartkus - 2008 09 1, 14:42

    Teisybė, visai iškrito iš galvos dar ir šitas variantas ;) bet kokiu atveju, „airbaltic’ui” atšaukti skrydį realiai kainuoja kelis papildomus litus už Rygos oro uosto mokestį, tuo tarpu „FlyLAL” reiškia negautas, bet jau rankose turėtas pajamas.

  7. kazimieras - 2008 09 2, 12:43

    Radau naujiena http://www.kelias.net
    „Fegda” statys naują orlaivių riedėjimo taką Vilniaus oro

    Vilniaus kelių tiesimo UAB „Fegda” ketina nutiesti naują orlaivių riedėjimo taką Vilniaus oro uoste. Statybos darbai kainuos apie 3 mln. Lt, tikimasi, kad darbai bus baigti iki šių metų pabaigos, praneša BNS-”Verslo žinios”.

    Naujas takasturėtų sumažinti oro uosto keliamą triukšmą Salininkų rajono gyventojams bei palengvinti oro uosto darbą. 85 proc. visų „Fegdos” statybos darbų 2007 m. atlikta Vilniuje ir aplinkiniuose rajonuose.

    Bendrovė šiemet tikisi gauti daugiau nei 200 mln. Lt pajamų, išlaikyti rinkos dalį Vilniaus regione ir plėsti veiklą kituose šalies.

    Idomu kurioje vietoje ties riedrjimo taka? Ar cia isvis tiesa…?

Leave a reply