„Tėvynės sąjungos” internetinė komunikacija

   
     

Arba kažkas įtakingas Tėvynės Sąjungoje perskaitė tą pačią knygą, kurią aš neseniai perskaičiau ir užvakar aprašiau, arba kažkokie neblogi internetinės komunikacijos specialistai įtikino tą patį įtakingą Tėvynės Sąjungos sprendimų priėmėją, kad jei vykdo visą internetinės komunikacijos veiksmų planą nuo A iki Ž (nežinau, kurį etapą Tėvynės Sąjunga jau pasiekė ir kiek dar siurprizų mūsų laukia iki rinkimų).

Jūs tik pažiūrėkite – „Baltijos kelias 2.0”, fotoparoda „Flick”, videokanalas „YouTube”, account’ai „Facebook’e”, „MySpace”, One.lt. Maža to, vakar dar startavo visai linksmas virusinis žaidimas „Aplenk Kubilių”.

Pritariu Dovilei iš Marketer.lt, jog visi šie veiksmai, kuriuos vykdo „Gaumina”, kainavo turbūt labai daug. Bet rezultatas turbūt vertas to – internetinėje komunikacijoje „Tėvynės sąjunga” aplenkė konkurentus kokiais penkiais ratais. Kai daugelis artėjant rinkimams eilinį kartą atnaujina savo internetines svetaines, arba tiesiog, artėjant rinkimams prisimena, jog reikia jas nuolat pildyti, „Tėvynės sąjunga” vykdo veiksmus, kuriais galėtų didžiuotis ir nuolat komunikacijos naujovėms pinigus leidžiančios tokios bendrovės kaip „Omnitel” ar „Bitė”. Nemažiau svarbu yra ir tai, jog šie veiksmai atlikti labai laiku – kai jau internetas nebėra medija, kurioje ka nors nuveikus galima „pasiPR’inti” kitose medijose apie tai, o tada, kai internete galima pagauti bent jau trečdalį Lietuvos suaugusių žmonių.

Prognozuoju, jog po tokių „Tėvynės Sąjungos” veiksmų, konkurentai turėtų skubiai pradėti vykdyti savo veiksmus internete, ir, turbūt daugelis nudegs nagus nuo to, jog tie veiksmai bus vykdomi skubotai ir neapgalvotai. Tikėtina, jog ir nelabai sąžiningi „interneto konsultantai” atliks savo juodą darbą – partijoms siūlys visokio plauko „originalius” sprendimus, o partijos juos negalvodamos pirks, nes „reikia daryti kaip konkurentai daro”. BLOG’ą iki rinkimų turbūt turės kiekviena partija. O juk toli gražu ne viskas internete yra efektyvu ir neviskas kainuoja adekvačiai. Galima šiandien kurti salą „Second Life”, atidaryti podcast’ą, … Tokiais veiksmais gal galima sužavėti penkis interneto geek’us, bet poveikio padaryti įspūdi apčiuopiamam elektoratui – vargu.

Rasti argumentų kritikai į „Tėvynės sąjungos” veiksmus internete yra nesunku. Į vartotojų kuriamo turinio sekcijas visada prilenda kenkėjų, o „nusižeminti” iki flashinio dviratininko lygio kažkam gali atrodyti „nelygis”. Bet – c’mon, tai juk „web 2.0”.

P.S. Ar man vienam atrodo, kad Kubilių aplenkti šiek tiek per lengva. Anyway, marškinėlių turbūt negausiu, nes greičiau už mane tai padarė šimtai, o gal net tūkstančiai. Vistiek, emocija gera, nes tikru dviračiu tai jo neaplenkčiau.

P.S.2. Už „Baltijos kelio 2.0” idėja reklamos festivalyje IMHO verta medalio. Kas žino – ar čia „Gaumina” ar DDB?


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

8 komentarai

  1. Generolas - 2008 07 15, 12:36

    Iš kur babkės?

  2. Internetas_LT - 2008 07 15, 15:27

    Jooo… Užskaitau.
    Bet vistiek ranka nekyla balsuoti už krikdemus…. Negerai skamba. Ne webdunuliškai…:)

  3. ztkp.lt (Gytis) - 2008 07 15, 17:33

    Pliusas tėvynės sąjungai. Keista, kad ne liberalai priekyje, jie juk turėtų labiausiai plėšytis dėl jaunų žmonių simpatijų (kurie sudaro daugumą internetu besinaudojančių žmonių)

  4. ztkp.lt (Gytis) - 2008 07 15, 17:35

    p.s. kiek žinau, tai gaumina

  5. […] susiję įrašai “Tėvynės sąjungos” internetinė komunikacija […]

  6. Jons - 2008 08 7, 13:58

    :)
    Klausimas kiek kainavo
    jei pritraujs kokius 10 zmoniu ar ne per didele kaina
    o del secon life
    tai labai keista kad krikdemai eina i pedofilu saitus.
    o dar juokingiau atrodo, kai bando pavaizduot kad Kubilius pats sedi secon life
    neitikina manes…
    kur jų partijos jaunimas, juo tikeciau labiau.

  7. […] uždraudė. T.y. reikia išleisti kelis gross’inius milijonus kitose media priemonėse. “Tėvynės Sąjunga” įgyvendino visą vadovėlį “Naujosios viešųjų ryšių ta…, Liberalų Sąjūdis prisidėjo gigantiškų video bannerių (video banneriai buvo naujiena jau […]

  8. […] istoriją, kada “Tėvynės sąjunga” prieš Seimo rinkimus kvietė žaisti žaidimą “Aplenk Kubilių”, organizavo “Baltijos kelią 2.0″ ir lindo visiems į draugus […]

Leave a reply