Atsiprašau, bet nepažįstu aš jūsų, p. Andriau Kubiliau

   
     

Užvakar gavau žinutę iš „Facebook”, kad gavau kvietimą draugauti iš … Andriaus Kubiliaus.

Nežinau, kodėl gavau šį kvietimą. Ar tiesiog dėl to, jog esu facebook’e, ar dėl to, jog strategija į draugų ratą įtraukti žinomesnius tinklaraštininkus, ar dėl to, jog anksčiau rašiau apie „Tėvynės Sąjungos” internetinę komunikaciją. Žinau, jog kolega Arnoldas irgi gavo kvietimą draugauti.

Strategija pateisinama ir galbūt nebloga. „Įsiprašyti” į daugiau draugų turinčiųjų ratus ir taip populiarinti partiją ir asmenis. Aš suprantu, jog „Facebook’e” sukurti vartotojai „Tėvynės sąjunga” ir „Baltijos kelias 2.0” yra valdomi „Gauminos” (turbūt) žmonių ir už tą virtualių personų valdymą jiems mokami kokie 200 LTL už valandą.

Bet iki šiol aš turėjau vilties, jog galbūt už vartotojo Andrius Kubilius „Facebook’e” iš tikrųjų stovi „Tėvynės sąjungos” lyderis. Bet po tokių kvietimų draugauti siuntinėjimų nežinia kam, esu tikras, kad taip tiesiog nėra. Šis vienas žingsnis siugriovė visą mano tikėjimą, kad „Tėvynės sąjungos” pasirodymas „Facebook” turi kažkokį realų pagrindą!

Nepaisant asmeninio potyrio, toliau sutinku, jog apgalvota „Tėvynės sąjungos” internetinės komunikacijos strategija gali jiems uždirbti apie 100 tūkst. balsų papildomai, kaip mano Arvydas Vidžiūnas.

Atsiprašau, bet nepažįstu aš jūsų, p. Andriau Kubiliau.


Galite sekti šio įrašo komentarus per RSS.

18 komentarai

  1. kikiszs - 2008 07 31, 09:46

    Ne lygis su Kubilium draugauti…… :)

  2. Otas - 2008 07 31, 10:02

    Na tai kas cia blogo, kad zinomas zmogus kviecia facebooke draugauti?! Paziurekit, kiek draugu turi facebooke ir kituose soc tinkluose McCainas, Hillary Clinton, Obama? Simtus tukstanciu. Kadangi Kubilius – viesas ir gerai zinomas asmuo, tai gali kviesti draugauti (ir tu gali su juo draugauti) net asmeniskai ir nepazinodamas. IMHO, tai prisijungse prie vieso asmens draugu tinklo tu tiesiog parodai ir tam tikrai pritarima jam kaip politikui ir pan.. Tai jei paziuros sutampa, tai nebutina asmeniskai pazinot, kad galetum prisijungti. Vot.

  3. Andrius - 2008 07 31, 10:47

    Zinoma, galiu klysti (ne visos visoje erdveje sklindancios idejos internete atsiranda jau pradiniame etape), bet greita google paieska („vidžiūnas internete 100 tūkst.”) lyg ir rodo, jog cituotos Vidziuno minties pirminis saltinis yra http://www.alfa.lt/straipsnis/c81251

  4. Monika - 2008 07 31, 10:48

    Gal tai ir paveiku (na, isirasyti i ivairius socialinius tinklus ir taip ieskoti rinkeju) – juk bet kokiu atveju esi matomas, net jei ir ne itin megstamas. Bet asmeniskai man tokia reklama labai juokinga. Atsidarai one.lt ur ziuri – moja rankele Kubilius ir nori buti mano draugu…. :D idomu, jeigu priimtum ji facebook’e, jis susirasinetu su tavimi..? Bendrautu..? Jeigu taip, tuomet saunu!

  5. Internetas_LT - 2008 07 31, 14:23

    Jo, patirties socialinių tinklų marketinge neturim, labai jau čia jautrus dalykas. Bet konservatoriai tikrai užsidirba reitingus mano akyse

  6. […] Andrius Kubilius. Draugas ar ne? Nepažįstu ir nenoriu pažinti. […]

  7. Dovilė - 2008 07 31, 17:44

    Užsidirba? Nebet Gaumina užsidirba:/ Netikiu, kad gali būti sėkminga komunikacija socialiniuose tinkluose, jei už komuniktoriaus profilio paveiksliuko nestovi būtent tas žmogus.

    Man čia tikrai juokinga atrodo. Dar suprantu, kai frype.lt Aras Vėberis visus kviečia draugauti, bet Kubilius Facebook’e… Pataisykit, jei klystu, bet konservatoriai, kaip tradicinėms laiko patikrintoms vertybėms atstovaujanti partija, čia patys savo ideologijai prieštarauja.

    O Gaumina, toks įspūdis, kad tiesiog klijuoja VŽ serijos rinkodaros knygose perskaitytus planelius. Tik, deja, ne viską, kas pasiteisina užsienio rinkose, galima lengva ranka dubliuoti pas mus.

    Oi, žaidimas pas mus ta politika ;)

  8. […] Kubilius iš pradžių leidžiasi aplenkiamas dviračių lenktynėse, o paskui prašosi tinklaraštininkams į draugus. Aš kvietimo draugaut nesulaukiau – matyt dėl to, kad iš emigrantų jam mažai […]

  9. Marius - 2008 08 4, 22:38

    uztat Naujosios sajungos profilis Facebooke yra tikras, ir uz jo stovi realus, o ne Gauminos zmones.. vat toks ir skirtumas – Musu interneto priemones skirtos bendrauti ir informuoti, o Konservatoriu – reklamuotis.

    ir tie zaidimai su Kubiliau dviraciais tik irodo – konservatoriai moka naudotis tik dviemis klaviaturos klavisais…

    linkejimai, Marius
    http://www.new.facebook.com/pages/Marius-Ulozas/11070771483

  10. Romas - 2008 08 5, 13:21

    Marius Ulozas – Head of Communication department at Naujoji sąjunga (socialliberalai) / New Union (social liberals)

    Mariau, o tai pats ar ne reklama ir oponentų puolimu užsiimi? O kad profilį patys tvarkot, tai miortvas ir stovi su 16 draugų ir breinvošais. Bugova ta Jūsų komunikacija, kaip ir logotipas Feisbuke.

  11. Andriukpalaikis - 2008 08 10, 16:34

    Gerai ar blogai jūs šnekat, žmogiukai, savo plepalu varot toookią nuostabiai didelę reklamą. Nekenčiu naivuolių, nuoširdžiai besijuokiančių iš Minedo (ar tokių pat politikų). Juk šiems kiekvienas paminėjimas krauna pinigus. Sėkmės verslo bendradarbiavime!

  12. Mantas - 2008 08 11, 11:02

    Sitas geras! :D

  13. […] susiję įrašai Atsiprašau, bet nepažįstu aš jūsų, p. Andriau Kubiliau […]

  14. […] metu. Tačiau rinkimams pasibaigus dažnai socialinė medija primirštama. Kažkada konservatorių lyderiai prašėsi į draugus „Facebooke”, organizavo antrąjį Baltijos kelią, tačiau atėjo į valdžią ir […]

  15. […] “Tėvynės sąjunga” tęsia prieš pradėtą madą sekti ir naudotis naujausiomis interneto tendencijomis. Prisiminkime neseną istoriją, kada “Tėvynės sąjunga” prieš Seimo rinkimus kvietė žaisti žaidimą “Aplenk Kubilių”, organizavo “Baltijos kelią 2.0″ ir lindo visiems į draugus “Facebook’e”. […]

  16. Vaidas - 2009 08 19, 12:26

    Sveiki, perskaitęs visus komentarus manau, kad Kubiliaus taikoma savireklaminė akcija FACEBOOKe yra visų pirma neprofesionali, antra mėgėjiškai parengta, trečia – neapgalvota strategija ir pan.

    Tačiau ar jūs įsivaizduojate, kokį FIASKO dabartiniai politikai patirtų, jei kurtųsi ne asmeninius puslapius, o fanų bendruomenes, kaip tai daro politikai kitame pasaulio gale?

    Pvz. gražus BARACK OBAMA pvz, tačiau manau, kad jį žmonės palaiko. O kokį palaikymą gautų tarkim, Lietuvos premjeras, kuris spaudoj ir visur kitur pozicionuojamas kaip koks „paprastų žmonių gyvenimo blogintojas”, tai ir kabėtų jo šalininkų puslapis su 19 šalininkų.

    Lietuvos politikoj beveik nėra politinių brand’ų, tuo labiau autoritetingų asmenybių, kuriuos galima būtų atvirai ir visais klausimais komunikuot. Daugelis politikų turi kažkokią tamsos aureolę, kurią ir bando dengtis visokiais privačiais FACEBOOK profiliais.

    O tie, kas tokia komunikacija užsiima už pinigus, turėtų prieš kiekvieną SOCIAL NETWORKS projektą paleisdami gerai pagalvoti, ar taip darytume, jei to mums reikėtų. Tačiau dar dažnu atveju, klientams yra siūloma tikrovės neatitinkanti paslauga…

    Juk iš dalies, kuo kaltas premjeras ar jo aplinka, jei jis nuėjo į ITIN ŠUSTRĄ marketingo kalvę, o jam buvo priprūdinta būtų ir nebūtų dalykų. Tai ką, jei jis politiku nesugeba būt, tai norite, kad ir IT technologijas išmanytų? O dėl tų kontorų, kurios taip elgiasi, tai tikrai gėda…

  17. Maruxz - 2009 08 19, 13:04

    O kas tas Simonas Bertkus? ;) Jo as irgi asmeniskai nepazistu. Beje, Twitteryje as draugauju su Barracku Obama, nors uz jo pats JAV prezidentas irgi nestovi. Vaikiska manyti, kad pats asmeniskai 2 pagal svarbuma Lietuvoje zmogus dar ras tokiems niekams, kaip asmeniskai p. Bartkui issiust Facebooke pakvietima draugauti ir stebeti, su kokia arogancija tas kvietimas yra atmetamas ;)

    Uzuot kabinejesi, geriau palaikykime bent siokias tokias, kad ir neprofesionalias, politiku akcijas socialinese medijose. Beje, Lietuvoje dar nera specialistu, galinciu vykdyti PROFESIONALIAS RSV akcijas Facebooke.

    Tik nepulkit aiskinti apie Ragoznius, Simonius ir visokius Bartkus, save tituluojancius social media ekspertais.

  18. Egle - 2017 03 22, 14:47

    Na, politikai ir turėtų ieškoti ryšio su žmonėmis. Labai sveikintinas veiksmas.

Leave a reply